» »

Amis TV + internet na istem switchu? Kaj pa telefon?

Amis TV + internet na istem switchu? Kaj pa telefon?

BorD ::

Pozdrav, iskal sem že odgovor, ampak nisem našel kaj pametnega za moje vprašanje. Jutri mi pridejo priklopit optiko (internet + telefon + 3xTV). Do zdaj sem imel ADSL in samo internet. Zanimata me dve stvari.

Mrežo imam po hiši že razpeljano s stopnišča, kjer imam zdaj modem in kamor po novem pride optika. Tam je potem takoj en WLAN router, ki bo ostal, z njega pa grejo potem UTP kabli po hiši. V zgornje nadstropje gre samo en UTP kabel, ki ga potem zgoraj razdelim na več računalnikov (tudi do TVja je en kabel) s pomočjo switcha. Vprašanje je: ali bo TV deloval na ta način, prek routerja in switcha, ali moram s stopnišča vleči v zgornje nadstropje nov UTP kabel - da bo posebej kabel za internet in posebej za TV?

Drugo vprašanje je pa glede telefona: kak kabel gre pri Amisu do telefona, klasični (4-žilni od analogne telefonije) ali UTP?

Prosim za odgovore iz prakse - kdor to že ima. Hvala in lp,
DB
Širokopasovne komunikacije so danes generacijski in civilizacijski standard.

Ted ::

Praviloma IPTV-ja in in dostopa do interneta ne moreš met preko istega switcha. Na modemu boš imel port za video in port za data. Namesto da vlečeš nov kabel uporabi obstoječega - v UTP kablu imaš dovolj bakrenih žičk za 2 RJ45 konektorja na vsaki strani. Potrebuješ edino namenske klešče in shemo vezave žičk - Nasvet:Utp kabl,internet,ip tv .

Telefon boš priključil s klasičnim telefonskim kablom (konektor RJ11).
Mah...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ted ()

gendale ::

Ted je izjavil:

Praviloma IPTV-ja in in dostopa do interneta ne moreš met preko istega switcha. Na modemu boš imel port za video in port za data. Namesto da vlečeš nov kabel uporabi obstoječega - v UTP kablu imaš dovolj bakrenih žičk za 2 RJ45 konektorja na vsaki strani. Potrebuješ edino namenske klešče in shemo vezave žičk - Nasvet:Utp kabl,internet,ip tv .

Telefon boš priključil s klasičnim telefonskim kablom (konektor RJ11).

to ni po standardu in zna se zgodit, da ne bo delalo kot je treba

BorD ::

Hvala obema. Predvsem me je zanimalo, ali sta na modemu 2 ločena priključka ali ne (verjetno je logično, da sta 2, ampak vseeno). Po tem kablu nimam kakega POEja (Power Over Ethernet), tako da bi lahko celo poskusil stisnit po 2 konektorja gor in videl, če še dela... Bom videl, koliko dela imam z vlečenjem novega kabla in se potem odločil.
Širokopasovne komunikacije so danes generacijski in civilizacijski standard.

Tilen ::

Dobil boš najverjetneje Genexis ali Prospero. V obeh primerih so storitve fiksno vezane na (ločene) porte.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Televizija in internet preko enega UTP kabla?

Oddelek: Omrežja in internet
4411601 (5893) rogerg
»

Telefonski kabel do modema ali UTP do telefonskega kabla

136431 (5506) Invictus
»

Kako pravilno izdelati FTP kabel?

126228 (4508) Poldi112
»

Interna instalacija

52611 (2438) gregor_m
»

Ali se lahko izkoristi obstoječi telefonski kabel za adsl povezavo?

82319 (2158) il

Več podobnih tem