Forum » Omrežja in internet » Amis TV + internet na istem switchu? Kaj pa telefon?
Amis TV + internet na istem switchu? Kaj pa telefon?
BorD ::
Pozdrav, iskal sem že odgovor, ampak nisem našel kaj pametnega za moje vprašanje. Jutri mi pridejo priklopit optiko (internet + telefon + 3xTV). Do zdaj sem imel ADSL in samo internet. Zanimata me dve stvari.
Mrežo imam po hiši že razpeljano s stopnišča, kjer imam zdaj modem in kamor po novem pride optika. Tam je potem takoj en WLAN router, ki bo ostal, z njega pa grejo potem UTP kabli po hiši. V zgornje nadstropje gre samo en UTP kabel, ki ga potem zgoraj razdelim na več računalnikov (tudi do TVja je en kabel) s pomočjo switcha. Vprašanje je: ali bo TV deloval na ta način, prek routerja in switcha, ali moram s stopnišča vleči v zgornje nadstropje nov UTP kabel - da bo posebej kabel za internet in posebej za TV?
Drugo vprašanje je pa glede telefona: kak kabel gre pri Amisu do telefona, klasični (4-žilni od analogne telefonije) ali UTP?
Prosim za odgovore iz prakse - kdor to že ima. Hvala in lp,
DB
Mrežo imam po hiši že razpeljano s stopnišča, kjer imam zdaj modem in kamor po novem pride optika. Tam je potem takoj en WLAN router, ki bo ostal, z njega pa grejo potem UTP kabli po hiši. V zgornje nadstropje gre samo en UTP kabel, ki ga potem zgoraj razdelim na več računalnikov (tudi do TVja je en kabel) s pomočjo switcha. Vprašanje je: ali bo TV deloval na ta način, prek routerja in switcha, ali moram s stopnišča vleči v zgornje nadstropje nov UTP kabel - da bo posebej kabel za internet in posebej za TV?
Drugo vprašanje je pa glede telefona: kak kabel gre pri Amisu do telefona, klasični (4-žilni od analogne telefonije) ali UTP?
Prosim za odgovore iz prakse - kdor to že ima. Hvala in lp,
DB
Širokopasovne komunikacije so danes generacijski in civilizacijski standard.
Ted ::
Praviloma IPTV-ja in in dostopa do interneta ne moreš met preko istega switcha. Na modemu boš imel port za video in port za data. Namesto da vlečeš nov kabel uporabi obstoječega - v UTP kablu imaš dovolj bakrenih žičk za 2 RJ45 konektorja na vsaki strani. Potrebuješ edino namenske klešče in shemo vezave žičk - Nasvet:Utp kabl,internet,ip tv .
Telefon boš priključil s klasičnim telefonskim kablom (konektor RJ11).
Mah...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ted ()
gendale ::
Praviloma IPTV-ja in in dostopa do interneta ne moreš met preko istega switcha. Na modemu boš imel port za video in port za data. Namesto da vlečeš nov kabel uporabi obstoječega - v UTP kablu imaš dovolj bakrenih žičk za 2 RJ45 konektorja na vsaki strani. Potrebuješ edino namenske klešče in shemo vezave žičk - Nasvet:Utp kabl,internet,ip tv .
to ni po standardu in zna se zgodit, da ne bo delalo kot je treba
BorD ::
Hvala obema. Predvsem me je zanimalo, ali sta na modemu 2 ločena priključka ali ne (verjetno je logično, da sta 2, ampak vseeno). Po tem kablu nimam kakega POEja (Power Over Ethernet), tako da bi lahko celo poskusil stisnit po 2 konektorja gor in videl, če še dela... Bom videl, koliko dela imam z vlečenjem novega kabla in se potem odločil.
Širokopasovne komunikacije so danes generacijski in civilizacijski standard.
Tilen ::
Dobil boš najverjetneje Genexis ali Prospero. V obeh primerih so storitve fiksno vezane na (ločene) porte.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Televizija in internet preko enega UTP kabla?Oddelek: Omrežja in internet | 11601 (5893) | rogerg |
» | Telefonski kabel do modema ali UTP do telefonskega kablaOddelek: Omrežja in internet | 6431 (5506) | Invictus |
» | Kako pravilno izdelati FTP kabel?Oddelek: Omrežja in internet | 6228 (4508) | Poldi112 |
» | Interna instalacijaOddelek: Omrežja in internet | 2611 (2438) | gregor_m |
» | Ali se lahko izkoristi obstoječi telefonski kabel za adsl povezavo?Oddelek: Omrežja in internet | 2319 (2158) | il |