» »

Mini / small factor PC

Mini / small factor PC

xylem ::

Odločam se za nakup small factor/mini PC mašine. Bistvo je čimbolj tiho delovanje in nizka poraba, manj sama velikost mašine.
Namen mašine so običajna desktop/office opravila, občasna obdelava slik, redko kakšnega videa. Prižgana bo 24/7, torrent, IIS ter nekaj manjših serverjev (ftp,webdav,vibestreamer..). Primarni OS win7 ter win XP na virtualbox-u, nobenih iger...

Moj prvi izbor je tale Asrock, ki bi ga nadgradil na 8 GB rama,internim SSD-jem in eskternim flash HDDjem:
http://www.mimovrste.com/artikel/274013...

Predvidevam, da bi ta konfiguracija morala zadostiti zgoraj napisanim potrebam, predvsem kar se tiče procesorske moči i3-370M in poganjanja 2D grafike na recimo 27" monitorju ?

Ima kdo kake izkušnje s tem? Kakšne so alternative dobavljive v Slo (shuttle.eu recimo ne pošiljajo v Slo)?
Apple mini z Win7 ?

lp

s51as ::

Prednost SSDja je v tem da se ti hitro naloži. Za mašino, ki bo ves čas prižgana torej... (za premislit)
Na sploh se mi zdi da ti bi tale ASUS v osnovni sestavi kakršen je vredu služil.
Zakaj se ti zdi da bo 4 gb rama premalo?
It's just me myself and I

s51as je izjavil:

Zakaj se ti zdi da bo 4 gb rama premalo?

Vzporedno mi teče kar nekaj aplikacij + večkrat delam v Corlu in Photoshopu in takrat mi ob zdajšnjih 4GB (sicer na winXP) zadeva precej upočasni. Predvidevam da bi 8GB to rešilo.

lp

s51as ::

Kolkor vem ti bo ran prav prišel pri delu z ogromnimi datotekami. Za vse ostalo, nabavi boljši procesor. Ampak pazi boljši procesor je ponavadi bolj potraten in ga je treba bolj hladit torej glasnejši ventilator.

Na tvojem mestu bi vseeno probal z 4 Gb rama in temle asusom po moje bo vredu delalo. Če ugotoviš da potrebuješ več pa še vedno lahko dokupiš ram. Samo pazi po moje ima tale računalnik 2 reži za ram, ki sta v tem primeru obe polni. Če boš hotel 8 Gb boš moral kupit 2×4Gb.
It's just me myself and I

s51as je izjavil:

Samo pazi po moje ima tale računalnik 2 reži za ram, ki sta v tem primeru obe polni. Če boš hotel 8 Gb boš moral kupit 2×4Gb.

Drži, verjetno bi sprva nadgradil samo eno režo, 2+4=6Gb

Loocas ::

ena mala kištica

- precej cenej :D
- precej hitrej :D
- vse ima kar potrebuješ

Loocas je izjavil:

ena mala kištica

- precej cenej :D
- precej hitrej :D
- vse ima kar potrebuješ

Tudi dobra opcija, mogoče malo preveč ventilatorjev...mogoče bi se jo dalo še stišat s kakim pasivnim ohišjem, npr
http://www.mlacom.si/ohisja-pc/tt-eleme... -obstaja kaj podobnega, le da ima prostor za 2 diska?

lp

Loocas ::

še en primer za tvoj budget

Je pa res, da je tole precej power sistem z onboard grafo GT430!

xylem, tole ohišje je tud OK!
Saj ima 2 mesta. Tam kjer je zunanje mesto, lahko znotraj vgradiš SSD al pa navaden 3.5" disk.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Loocas ()

hvala obema za odgovore.
lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenova prenosnika

Oddelek: Kaj kupiti
351911 (1189) aborko
»

Kakšne imate Izkušnje z 4 in 8 GB rama? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
949968 (7647) alexz
»

Rami - in njih nadgradnja

314558 (3861) cobrastar
»

Sestavi.si (računalnik) komponente (strani: 1 2 )

8716179 (15011) gljis
»

Kupiti procesor i3 ali i5?

Oddelek: Kaj kupiti
497206 (6503) Mesar

Več podobnih tem