Forum » Kaj kupiti » Mini / small factor PC
Mini / small factor PC
xylem ::
Odločam se za nakup small factor/mini PC mašine. Bistvo je čimbolj tiho delovanje in nizka poraba, manj sama velikost mašine.
Namen mašine so običajna desktop/office opravila, občasna obdelava slik, redko kakšnega videa. Prižgana bo 24/7, torrent, IIS ter nekaj manjših serverjev (ftp,webdav,vibestreamer..). Primarni OS win7 ter win XP na virtualbox-u, nobenih iger...
Moj prvi izbor je tale Asrock, ki bi ga nadgradil na 8 GB rama,internim SSD-jem in eskternim flash HDDjem:
http://www.mimovrste.com/artikel/274013...
Predvidevam, da bi ta konfiguracija morala zadostiti zgoraj napisanim potrebam, predvsem kar se tiče procesorske moči i3-370M in poganjanja 2D grafike na recimo 27" monitorju ?
Ima kdo kake izkušnje s tem? Kakšne so alternative dobavljive v Slo (shuttle.eu recimo ne pošiljajo v Slo)?
Apple mini z Win7 ?
lp
Namen mašine so običajna desktop/office opravila, občasna obdelava slik, redko kakšnega videa. Prižgana bo 24/7, torrent, IIS ter nekaj manjših serverjev (ftp,webdav,vibestreamer..). Primarni OS win7 ter win XP na virtualbox-u, nobenih iger...
Moj prvi izbor je tale Asrock, ki bi ga nadgradil na 8 GB rama,internim SSD-jem in eskternim flash HDDjem:
http://www.mimovrste.com/artikel/274013...
Predvidevam, da bi ta konfiguracija morala zadostiti zgoraj napisanim potrebam, predvsem kar se tiče procesorske moči i3-370M in poganjanja 2D grafike na recimo 27" monitorju ?
Ima kdo kake izkušnje s tem? Kakšne so alternative dobavljive v Slo (shuttle.eu recimo ne pošiljajo v Slo)?
Apple mini z Win7 ?
lp
s51as ::
Prednost SSDja je v tem da se ti hitro naloži. Za mašino, ki bo ves čas prižgana torej... (za premislit)
Na sploh se mi zdi da ti bi tale ASUS v osnovni sestavi kakršen je vredu služil.
Zakaj se ti zdi da bo 4 gb rama premalo?
Na sploh se mi zdi da ti bi tale ASUS v osnovni sestavi kakršen je vredu služil.
Zakaj se ti zdi da bo 4 gb rama premalo?
It's just me myself and I
s51as ::
Kolkor vem ti bo ran prav prišel pri delu z ogromnimi datotekami. Za vse ostalo, nabavi boljši procesor. Ampak pazi boljši procesor je ponavadi bolj potraten in ga je treba bolj hladit torej glasnejši ventilator.
Na tvojem mestu bi vseeno probal z 4 Gb rama in temle asusom po moje bo vredu delalo. Če ugotoviš da potrebuješ več pa še vedno lahko dokupiš ram. Samo pazi po moje ima tale računalnik 2 reži za ram, ki sta v tem primeru obe polni. Če boš hotel 8 Gb boš moral kupit 2×4Gb.
Na tvojem mestu bi vseeno probal z 4 Gb rama in temle asusom po moje bo vredu delalo. Če ugotoviš da potrebuješ več pa še vedno lahko dokupiš ram. Samo pazi po moje ima tale računalnik 2 reži za ram, ki sta v tem primeru obe polni. Če boš hotel 8 Gb boš moral kupit 2×4Gb.
It's just me myself and I
ena mala kištica
- precej cenej
- precej hitrej
- vse ima kar potrebuješ
Tudi dobra opcija, mogoče malo preveč ventilatorjev...mogoče bi se jo dalo še stišat s kakim pasivnim ohišjem, npr
http://www.mlacom.si/ohisja-pc/tt-eleme... -obstaja kaj podobnega, le da ima prostor za 2 diska?
lp
Loocas ::
še en primer za tvoj budget
Je pa res, da je tole precej power sistem z onboard grafo GT430!
xylem, tole ohišje je tud OK!
Saj ima 2 mesta. Tam kjer je zunanje mesto, lahko znotraj vgradiš SSD al pa navaden 3.5" disk.
Je pa res, da je tole precej power sistem z onboard grafo GT430!
xylem, tole ohišje je tud OK!
Saj ima 2 mesta. Tam kjer je zunanje mesto, lahko znotraj vgradiš SSD al pa navaden 3.5" disk.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Loocas ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prenova prenosnikaOddelek: Kaj kupiti | 1911 (1189) | aborko |
» | Kakšne imate Izkušnje z 4 in 8 GB rama? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 9968 (7647) | alexz |
» | Rami - in njih nadgradnjaOddelek: Pomoč in nasveti | 4558 (3861) | cobrastar |
» | Sestavi.si (računalnik) komponente (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 16179 (15011) | gljis |
» | Kupiti procesor i3 ali i5?Oddelek: Kaj kupiti | 7206 (6503) | Mesar |