» »

Triera( zdaj Telemach) Tezno - izvršba rubeža

Triera( zdaj Telemach) Tezno - izvršba rubeža

Mediator ::

Pred 4 leti sem se preselil za pol leta v eno stanovanje v MB. Tam sem stanoval na črno. Takrat sem pri CATV Tezno - Triera sklenil pogodbo za internet (2 leti).Račune so mi pošiljali na naslov, kjer sem živel. Ker sem po 6 mesecih odšel iz tega stanovanja sem se z lastnikom dogovoril, da bova prepisala internet na novega stanovalca. Rekel je, da pozna par ljudi na KKS in da bo zadevo sam rešil in me niti ne rabi, ker je itak priklop vezan na stanovanje. Na to zadevo sem počasi tudi pozabil in naivno verjel lastniku. Včeraj pa dobim presenečenje na moj domači naslov(po 4 letih), izvršbo o izterjavi. Terjajo me za 300€. Zdaj me pa zanima, kako dolgo so lahko v tem stanovanju uporabljali internet, preden so ga odklopli? Ali je praksa, da ti avtomatično prekinejo pogodbo po določenem času neplačila? Vsekakor se bom oglasil pri Telemachu v ponedeljek, da dokončno prekinem pogodbo, če jo že niso. Upam, da še me ne čaka kakšna kazen za prekinitev pogodbe oz. ali še mi lahko kaj izterjajo? Predvsem se mi zdi čudno zakaj vsaj opomina pred izključitvijo iz omrežja ne pošljejo na moj stalni naslov z osebne izkaznice oz. vsaj pokličejo - dal sem jim vse kontakte. Ko pa se gre kaj za zrubit, pa takoj najdejo vse prave podatke. Prosim za kakšna mnenja, vem pa, da sm sam kriv za nastalo situacijo, tako da ne potrebujem komentarjev o moji naivnosti.

Ziga Dolhar ::

Vsekakor pokaži dokumente, ki si jih prejel. Verjetnost je, da so terjatve pretežno itak že zastarale. Vendar je vprašanje, kakšne dokumente si sploh dobil - "izvršba o izterjavi" je mal preveč nejasno, da bi vedeli, kdo ti je to sploh poslal in kaj ter kakšen je tvoj pravni položaj (ugovor zoper predlog/sklep za izvršbo na podlagi verodostojne listine, pritožba ker ti ni bila dana možnost sodelovanja v pravdnem postopku ...).
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

mojsterleo ::

po 4 letih si dobil izvrsbo za rubez? to sodno al kaj? al samo groznjo prek njihovega odvetnika? ker terjatve je po zakonu za redne stroske mozno terjati se v enem letu od leta, v katerem so nastale. celo ne glede na to, ce se je storitev v tem casu nadaljevala.
mi smo pred leti imeli zelo podoben problem z upravnikom bloka. isto je poslal prek odvetnika neko groznjo z izvrsbo (600 eur), ker mu leto dni nismo placevali stroskov upravljanja in vzdrzevanja (ker smo imeli ob vsakem nalivu doma poplavo, upravnik pa sploh ni delal nic na odpravi problema). na to smo kar sami odgovorili s tem argumentom in od tedaj se ta problem ni vec pojavil.
ne vem tocno ampak mislim da je to obligacijski zakonik. ce so minila 4 leta je zadeva po moje itak zastarala...
ps: take groznje niso nic posebnega, pac probajo ce si tolk naiven...

Zgodovina sprememb…

Mediator ::

http://flic.kr/p/agLUVy
http://flic.kr/p/agHUz2
http://flic.kr/p/agLGuq

hvala za pozitiven feedback!
Jaz sem sklenil pogodbo s triero februarja 2007. Uporabljal in plačeval internet 6 mesecev, nato pa nisem več plačeval. Zavezan sem bil za 24 mesecev oz. 120EUR kazni, če predčasno odstopim od pogodbe.
Zgoraj so linki slik. Prosim, če še lahko kak komentar dobim.
Na eni strani piše da so stroški upnika 77EUR na drugi pa 30EUR. Kje je sploh pravilno? Pa datumi so 14.7.2011, jaz pa sem to včeraj dobil. Poleg tega nisem do zdaj od njih dobil niti enega dokumenta.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mediator ()

Ziga Dolhar ::

Ja, zoper tole bos dal ugovor in navedel, da na podlagi na edenih (fiktivnih) listin upniku nisi nicesar dolzan, saj ze od ... nisi narocnik upnika oziroma od istega dne ne prejemas niti nikakrsnih faktur. Ti dve fakturi a bi lahko zajemali kvecjemu starejse terjatve (ki pa ne obstajajo vec, saj si jih poravnal) oziroma tudi ce obstajajo, so ze zastarale in upnik s falsifikacijo datuna poskusa obiti ugovor zastaranja. Na hitro.

Stroski postopka predstavljajo stroske takse ter (interne) stroske upnika - vazen je nato skupni znesek.
https://dolhar.si/

Mediator ::

Hvala Žiga! Sam na žalost nimam nobenih izkušenj s temi ugovori(še nikoli nisem imel izkšnje s sodišči). Bi se mi splačalo najest kakšnega odvetnika, ali bi to prišlo še dražje? Oz. kaj lahko pričakujem v najslabšem primeru?

Ziga Dolhar ::

V najslabšem primeru boš moral plačati nezastarane terjatve (torej tiste, ki so zapadle po 31.12.2009) ter v tem primeru del stroškov upnika. Za sam ugovor se ti odvetnika načeloma še ne splača - se pa splača premislit o njem v nadaljevanju postopka.

Sam ugovor ti lahko pomagam sestavit jaz - a mi pošlji [necenzuriran] sken na mejl (ime afna priimek pika si).
https://dolhar.si/

Mediator ::

Super. Čim pridem domov ti pošljem. Hvala!

St235 ::

Zna bit, da je mnaslednji najemnik ali lastni plačeval račune do pred par meseci, potem pa nekal, tako da obveznosti ni nujno da so zastarale.

Ziga Dolhar ::

Drži - in problem je, da iz v predlogu navedenih listin tega ni mogoce preizkusiti. Nasplošno mi gre izvedba izvršbe na podlagi verodostojne listine zaradi te informacijske megle nadvse na organ.
https://dolhar.si/

Mediator ::

Danes grem na telemach povprašat za katere račune me bremenijo. Če bo torej šlo za novejše račune potem tako ali tako nimam kaj drugega kot da plačam to izterjavo. Bi bilo dobro bit še pri čem pozorn?

Ziga, na mail sm ti poslal vseh osem strani. Hvala se enkrat. Bom pa javil, če bo potrebno sploh napisat ugovor.

Ziga Dolhar ::

Nisem ničesar dobil. Vsekakor pridobi račune, na podlagi katerih te bremenijo, ter povprašaj svojega nekdanjega najemodajalca :).
https://dolhar.si/

St235 ::

Načeloma boš račune moral plačat, ker ne glede na to da si se odselil so računi bli na tvoje ime. Vsekakor pa govori z bivšim najemodajalcem ,če imaš možnost. Mogoče se uspeš dogovorit za delitev stroškov.

Račune pa le preglej.

Limit-sky ::

Kako je pa v zvezi s tem, da je bil na črno podnajemnik? Kako bo lahko na sodišču dokazal dejstvo, da že več let ni v tem stanovanju?

Pa izgleda, da ga mail matra (ime afna priimek pika si). Upam, da ni napisal dobesedno tako. :)

St235 ::

To ali je stanoval na neki lokaciji in ali je imel tam prijavljeno bivališče je za Telemach irelevantno. On je naročil neko storitev in jo ni odjavil, torej jo je dolžan plačevat neodvisno od tega ali jo uporablja.

Sodišču tako nima kaj dokazovat. Razen, če bi se spustil v civilno tožbo z bivšim najemodajalcem. Samoto spet nima nič z tem, da mora on poravnat svoj dolg Telemachu. Edino kar je treba preverit je, da ga Telemach ne terja za račune, ki so že zastarali.

Tilen ::

Telemach v tem primeru skoraj zagotovo ne terja za račune izdane več let skupaj, ker je terjatev "samo" 300 EUR. Telemach namreč nima CATV+Internet paketa pod 25€. V enem letu to pomeni cca 300 EUR ob naročenem najcenejšem paketu. Najverjetneje gre za tekoče terjatve katere še niso zastarale.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Mediator ::

je mogoče šlo v spam, ker sem poslal kot slike in ne zrarano? Bom še enkrat poslal, ko pridem domov. Po službi se zglasim na telemacha, če bodo kaj več vedli. Je pa mal problem, da bivši najemodajalec ni več lastnik(sem preveril pri trenutno stanujočemu) in ga niti ne dobim več na telefon, tako da sem trenutno mal v temi. Kateri računi pa so že zapadli? Če sem prav razumel Ziga, so to tisti do 31.12.2009? Še tole vprašanje imam? Kako s Telemachom dokončno opravit, da mi ne bodo čez par let spet pošiljali. Dobim za prekinitev pogodbe z njimi kakšno listino, ko bom, če bom, poravnal te stroške?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mediator ()

St235 ::

Ko boš šel na Telemach predvsem zahtevaj, da se pogodba prekine, ker drugače bo po poplačilu dolga ponovno začeli dobavljati in predvsem računati storitev.

Mediator ::

Sem bil na telemachu. Bremenijo me za račune za 6 mesecev, od septembra 2009 do marca 2010. Zgleda da tole ni zastarano? Ko sem zahteval prekinitev pa je referentka dejala, da so že tako ali tako odklopili internet in, da za prekinitev pogodbe ne dajejo nobenih potrdil. Bi moral zahtevat kakšno potrdilo, da me res ne bi čez 4 leta spet presenetili s čim?

Ziga Dolhar ::

Za račune, ki so zapadli pred 1.1.2010 [torej, do 31.12.2009] jim kamot poveš, da so zastarali.
https://dolhar.si/

Mediator ::

Jim zagnjavim jutri. Hvala za komentarje!

MadMicka ::

Samo ne pozabi, ti se lahko z njimi pogovarjaš in dogovarjaš karkoli hočeš, ampak roka za ugovor ne smeš zamuditi!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Opomin pred izklopom za "neplačan" račun izpred dveh let?!

Oddelek: Loža
335044 (3296) St235

Rubež premičnin - prosim za nasvet

Oddelek: Loža
469285 (7606) Gandalfar
»

T2 "terjanje za nazaj" (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5011915 (8375) MadMicka
»

eizvršbe - ima kdo izkušnje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7523767 (17148) MajorM
»

Terjatev za dolg za nazaj - iz sodišča

Oddelek: Loža
384902 (3793) TESKAn

Več podobnih tem