Forum » Kaj kupiti » Ruter, optika 20/20
Ruter, optika 20/20
eales ::
Živjo!
Rabil bi pomoč in sicer pri nakupu novega ruterja. V naslednjih dneh me bodo priklopili na optiko in sedaj bom rabil ruter, ki nebi imel težav z 20/20 optiko.Prebral sem že kar nekaj tem, vendar še vedno nisem ugotovil, ali mora biti ruter za na optiko kaj boljši od ostalih, ali je vsak dovolj dober. Nanj bi bil priklopljen en računalnik s kablom in prenosnik preko wirelessa. Fajn bi bilo, da bi imel tudi velik domet, se pravi iz pritličja po celotni hiši. Prosil bi vas, če mi lahko daste kakšen predlog kaj kupiti in sicer tam nekje do 100€.
Rabil bi pomoč in sicer pri nakupu novega ruterja. V naslednjih dneh me bodo priklopili na optiko in sedaj bom rabil ruter, ki nebi imel težav z 20/20 optiko.Prebral sem že kar nekaj tem, vendar še vedno nisem ugotovil, ali mora biti ruter za na optiko kaj boljši od ostalih, ali je vsak dovolj dober. Nanj bi bil priklopljen en računalnik s kablom in prenosnik preko wirelessa. Fajn bi bilo, da bi imel tudi velik domet, se pravi iz pritličja po celotni hiši. Prosil bi vas, če mi lahko daste kakšen predlog kaj kupiti in sicer tam nekje do 100€.
DrSergioDJ ::
Tu imaš "lestvico", da vidiš, kateri sploh "vlečejo" tako brzino
http://www.smallnetbuilder.com/lanwan/r...
zgoraj pri "select benchmark" lahko spremljaš še druge podatke..
http://www.smallnetbuilder.com/lanwan/r...
zgoraj pri "select benchmark" lahko spremljaš še druge podatke..
...
sajmon ::
Če gre za optiko pri Siolu, sem sam pri priklopu na njihovo omrežje dobil optični modem/router/wifi (Vigor DrayTek). Zaenkrat deluje vredu in ne vidim nobene potrebe po svojem routerju.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sajmon ()
mojca ::
Mi smo tudi že dobili wireless brez priključka za UTP kabel, so nam pa baje odprli vse štiri porte na "modemu", tako da deluje oboje. Za razliko od sajmona je tisti naš wireless najcenejša kitajska roba, kar so jo lahko dobili. Še imena wireless omrežja ni mogoče spremeniti. Ampak za nezahtevnega uporabnika deluje. Če bom želela postaviti svoj server, najbrž ne bo dovolj.
dogo ::
Wireless ti bodo vsi vlekli približno enako, tako da vzemi kakega Lynksis-a, jaz imam wrt54g in deluje čisto ok. Za ostalo nimaš kaj delat wireless (hitrost približno polovična npr 1,2 mb download namesto 2 ali več), pač priklopi komp direktno na modem ki ti da priklopijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dogo ()
Yacksy ::
Če ste na SiOL optiki, zahtevajte Draytekov modem in to je to (če se ne motim sta trenutno poleg njega v uporabi še nek Genexsys ter IskraTel-ovo čudo). Niti približno ne boste imeli potrebe po bolj naprednem usmerjevalniku ;).
Shit happens
Hvala za vse tele odgovore. V bistvu bomo na siolovo optiki, vendar na omrežju tritela. Tritel s pomočjo evropskih sredstev in priklučnin zgradi omrežje in ti kot uporabnik se lahko priključiš na kateregakoli ponudnika(siol/amis/...) Modem da tritel in tu je težava, saj ne moreš dobiti takega z wirelessom.
Torej neke bistvene razlike v tem cenovnem rangu očitno ni? Prebiral sem razne forume in dobil sem vtis, da linksysove ruterje pohvalijo, tako da sedaj bom šel brskat še malo v tej smeri.
Še kakšno mnenje je pa še vedno dobrodošlo =D
Torej neke bistvene razlike v tem cenovnem rangu očitno ni? Prebiral sem razne forume in dobil sem vtis, da linksysove ruterje pohvalijo, tako da sedaj bom šel brskat še malo v tej smeri.
Še kakšno mnenje je pa še vedno dobrodošlo =D
ABX ::
Nekaj da podpira tomato ali dd-wrt firmware.
Zato ker privzeti firmware smrdi.
Zato ker privzeti firmware smrdi.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
jest10 ::
Potem bi bil tale Linksys WRT160NL vredu? Ima kdo z njim kakšne izkušnje? Prebral sem kar nekaj mnenj/ocen in če se poigram z njim in namestim nov firmware je menda za ta denar kr solidna zadevca.
amigo_no1 ::
Lynksis oz zdaj Cisco je bil p/p svoje dni (beri 3+ leta nazaj), sedaj jih je čas povozil...
IceBoX ::
Sam imam router Linksys WRT160N. Naložil sem si DD-WRT in dela tako kot je treba. Če router ne dela, potem je zmanjkalo elektrike - drugega razloga enostavno ni. Tudi pri 10Mbps dela normalno. Tako da ne se bati da zato ker boš imel optiko da rabiš super duper router.
Huh...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri ROUTER za cim večjo hitrostjo prenosa (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 21999 (16200) | broken/link |
» | Kateri router? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 18333 (13816) | Poldy |
» | Čuden problem z nihanjem WIFIja - TL-WR1043NDOddelek: Omrežja in internet | 7160 (5991) | krop |
» | Kateri wireless router?Oddelek: Kaj kupiti | 4268 (3644) | clancy |