» »

Učenje nemščine

Učenje nemščine

matjaz000 ::

Zanima me naslov kakšne dobre knjige oz. učbenika, da bi se sam lahko naučil osnove nemščine. Sedaj še nič neznam. Bi bilo dobro, da je notri tudi po slovensko kaj razloženo na enostaven način.

lp, Matjaž

Isotropic ::

taki knjigi se reče tečaj

nuclear ::

Or internet lessons
Corsair 750D - VI Hero - i5 4670k - Corsair Dominator 32GB - 1080Ti - EVO 500GB
- Sabrent 1TB nVME - Corsair AX860i - Ducky Shine 3 Brown

Isotropic ::

ne, ker more biti ucitelj. alternativa je rosetta stone, ampak bos bolj kot opica poj. poznal bos kup besed in njih uporabe, ne bos pa imel pojma, zakaj in kako se uporabljajo, samo primere uporabe.

mojca ::

Če znaš angleško, priporočam Pimsleur-jeve MP3-je. Nemških sicer ne poznam, sem pa isti tečaj uporabljala za učenje osnov ostalih jezikov. Ne bodo te naučili vse slovnice in pisave, boš pa znal samostojno govoriti in dobil občutek za pravilno izgovorjavo. Ko to osvojiš, je mnogo lažje vzeti v roko kakšen učbenik in naštudirati slovnico. (Edina slaba stran je, da je tečaj namenjen američanom, ki prvič slišijo za spole in sklone.)

Imaš sto lekcij po pol ure, ki jih lahko poslušaš v avtu, na poti na Šmarno goro, ... kjerkoli.

Topel nasvet: sproti se dudlaj še spol samostalnikov (der/die/das) in morda še genetiv, ne uči se samo besed. V nasprotnem primeru boš imel večne težave.

Piggykiller ::

Če se hočeš čimprej naučit nemško začni gledat nemške programe.

cortez ::

To je res, sam mu še vedno ne bo pomagalo pri govoru. Sam imam problem, da razumem Nemško, govorjenje je pa problem, ker nimam s kom govorit. Tudi pisanje je svojevrsten podvig.

Karaya 52 ::

Brez prakticiranja jezika bo bolj tezko. Svoj cas sem namenjal nekaj mesecnega priliva (aka donacije stricev in tet) za razne tecaje. Meeh vse skupaj, veliko blize mi je individualni samostojni pristop. Nabavis nekaj knjig iz katerih bos studiral slovnico, nadaljujes s knjigami za otroke. To je imo najboljsa strategija, ker imas dovolj casa da nastudiras strukturo povedi, jezika. Nemscine se imo tako lahko naucis, ker je izgovorjava dokaj "preprosta" - z malo izjem v primerjavi s kaksno francoscino kjer je pisan jezik nekaj povsem drugega kot govorjen.

P.S.: mogoce niti ni pomembno s katero knjigo zacnes. Ucenje z gledanjem televizije? Mislim, da je to "too little, too late", poleg tega bos samo zafrustriran. Ne vem koliko si star, mozgani pa skoraj gotovo niso vec kot suha spuzva otroka.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

angleščina (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5813587 (1185) Grizzly
»

Kako se naučiti pogovorne nemščine?

Oddelek: Loža
2216372 (3554) next3steps
»

Učenje tujega jezika

Oddelek: Loža
246182 (711) fosil
»

Kako se naučiti tuji jezik tekoče?

Oddelek: Loža
3717156 (13097) lobo_feroz
»

Knjige za učenje francoščine

Oddelek: Loža
1510005 (9114) Okapi

Več podobnih tem