Forum » Izdelava spletišč » ftp dostop
ftp dostop
jonynho ::
Pozdrav
Malo imam nenavadno vprašanje.
Za eno gostilno hočem naložiti na novo joomlo ampak mi je pač ta človek ki do sedaj vzdrževal to stran dal le ftp dostop,
ftp://prekmurska-iza.com
Saj jaz tukaj ne morem nič delati zakaj mi je potem dal up. ime ter geslo za ta dostop, rekel sem mu naj mi dal popoln dostop pa je rekel da ne more in je rekel da naj tukaj uredim.
Nevem do sedaj še nikoli nisem nič na tem ftp dostopu urejal, sedaj sem verjetno popoln bedak ampak se mogoče da kaj tukaj urejati???
Malo imam nenavadno vprašanje.
Za eno gostilno hočem naložiti na novo joomlo ampak mi je pač ta človek ki do sedaj vzdrževal to stran dal le ftp dostop,
ftp://prekmurska-iza.com
Saj jaz tukaj ne morem nič delati zakaj mi je potem dal up. ime ter geslo za ta dostop, rekel sem mu naj mi dal popoln dostop pa je rekel da ne more in je rekel da naj tukaj uredim.
Nevem do sedaj še nikoli nisem nič na tem ftp dostopu urejal, sedaj sem verjetno popoln bedak ampak se mogoče da kaj tukaj urejati???
AndrejS ::
Morda pa nima baze - pa tega na potrebuje.
Poišči si en pameten FTP client.
Ali pa probaj (če uporabljaš windowse) ftp://uporabniskoime@prekmurska-iza.com
Seveda uporabi uporabniško ime, ki ti ga je dal
Poišči si en pameten FTP client.
Ali pa probaj (če uporabljaš windowse) ftp://uporabniskoime@prekmurska-iza.com
Seveda uporabi uporabniško ime, ki ti ga je dal
Ales ::
Da se to urejati preko FTP. Za FTP dostop lahko uporabiš npr. Filezillo, z njo na strežnik preneseš joomline datoteke. Rabil pa boš dostop do ene mySQL baze, brez tega lahko na Joomlo pozabiš.
Uh ja preko clienta se nisem povezal ker nisem vedel ime strežnika
sem vpisal prekmurska-iza.com ter up. ime in geslo pa mi je uspelo
sedaj pa res spet res ob inštalaciji morem sql bazo ustvariti
bom poklical odgovornega pa bomo rešili, hvala vam na pomoči
sem vpisal prekmurska-iza.com ter up. ime in geslo pa mi je uspelo
sedaj pa res spet res ob inštalaciji morem sql bazo ustvariti
bom poklical odgovornega pa bomo rešili, hvala vam na pomoči
Da še nekaj vprašam če sem že odprl temo, template ki je narejen za verzijo 1.5 gre na verzijo 1.6?
In template za verzijo 1.7 na 1.6?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jonynho ()
Ales ::
nuclear ::
Da še nekaj vprašam če sem že odprl temo, template ki je narejen za verzijo 1.5 gre na verzijo 1.6?
Da, ampak z errori. Če je kolko tolko kompaktibilno ti bo delalo z errorji, drugače pa sploh ne(aka error in white page).
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB
KoMar- ::
In tebe plačajo za to delo? Si jim rekel, da vse obvladaš?
Edit: Ok
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KoMar- ()
Mogoče sem narobe napisal ampak je gostilna naša ;)
Pa dobro z joomlo nisem kaj dosti delal, sedaj sem jo spoznal malo podrobneje
Pa dobro z joomlo nisem kaj dosti delal, sedaj sem jo spoznal malo podrobneje
Vice ::
In tebe plačajo za to delo? Si jim rekel, da vse obvladaš?
Se moraš zavedati da takšna kot je gostilna, takšen je registrator in takšen je tudi izdelovalec strani
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vice ()
Ne pametujmo a ne,
Prešnja spletna stran je delovala na joomli 1.0 in je bila narejena zelo dobro lahko povem kar profesionalno in jo je izdelal prijatelj kateri ima podjetje za izdelovanje teh zadev.
Za joomlo se je odločil že zaradi poenostavljenega načina objav novic itd.
Ker pa je stran zadnje čase delovala zelo slabo in je bila deležna dosti spamanja sem se odločil zadevo spremeniti sam saj prijatelj nima časa.
kapiš?
Prešnja spletna stran je delovala na joomli 1.0 in je bila narejena zelo dobro lahko povem kar profesionalno in jo je izdelal prijatelj kateri ima podjetje za izdelovanje teh zadev.
Za joomlo se je odločil že zaradi poenostavljenega načina objav novic itd.
Ker pa je stran zadnje čase delovala zelo slabo in je bila deležna dosti spamanja sem se odločil zadevo spremeniti sam saj prijatelj nima časa.
kapiš?
Vice ::
OK nasvet, zamenjaj tega ponudnika ker ti itak nudi zelo slabo storitev pa še to iz "druge roke".
Pa mogoče bi razmislil o kakšnem WP-ju ki je veliko lažji za delo in boš porabil pol manj časa pa še hitrejši je.
Pa mogoče bi razmislil o kakšnem WP-ju ki je veliko lažji za delo in boš porabil pol manj časa pa še hitrejši je.
Kateri se razume dobro z sql baze bi potreboval eno nujno pomoč ker sem nekaj naredil narobe pa nevem kaj. lahko se mi javite na ZS
lp
lp
BOCo. ::
Vice ima mogoče prav.. Če si začetnik ti veliko raje priporočam tudi sam Wordpress... Ko bo prišla nova verzija le tega ti bo avtomatsko nadgradil jedro sistema. Namestitev je enostavna, vtičnikov pa vse polno. In večina jih je zastonjskih. Pri Joomli pa je vedno več plačljivih.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | izdelava spletne strani, nasveti (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 15984 (9800) | Netrunner |
» | joomla (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 14191 (10045) | betmen |
» | joomla - pomočOddelek: Izdelava spletišč | 2169 (1834) | blackwing |
» | Joomla template-sOddelek: Izdelava spletišč | 2094 (1703) | cryptozaver |
» | Težave z MySQL povezavoOddelek: Izdelava spletišč | 2643 (2248) | la_mer |