Forum » Programiranje » java: centriranje
java: centriranje
win64 ::
Imam JPanel in na njem en gumb. Rad bi, da je ta gumb na sredini JPanela in da ima rob.
Poizkusil sem BorderLayout in mi centrira gumb vendar ga raztegne čez cel JPanel in ne ostane rob.
Poizkusil sem z nastavljanje maximumSize in prefferedSize ampak očitno ga BorderLayout ignorira.
.
Hvala za odgovore
Poizkusil sem BorderLayout in mi centrira gumb vendar ga raztegne čez cel JPanel in ne ostane rob.
Poizkusil sem z nastavljanje maximumSize in prefferedSize ampak očitno ga BorderLayout ignorira.
.
Hvala za odgovore
nightrage ::
En nasvet. Zdownloadaj Neatbeans-e, ustvar projekt in povleč gumb na formo. Netbeans imajo namreč vgrajen swing gui builder matisse, ki ti v ozadju generira kodo. Tako kot recimo v .net-u al pa delphiju.
win64 ::
Hvala za odgovor, ampak to še zmeraj ni odgovor na vprašanje. Za uporabo java form builderja(kateregakoli) potrebuješ vedeti kateri layout uporabiti in nastaviti določene parametre. Ali to delam programsko ali z "risalnikom" je popolnoma vseeno, ali ne?
Edina podobnost bi bila, da bi nastavil absolute layout in bi lahko prosto premikal elemente, kar pa ne bi delovalo ob spremembi velikosti okvirja.
Očitno sem primoran pisati svoj layout...
Edina podobnost bi bila, da bi nastavil absolute layout in bi lahko prosto premikal elemente, kar pa ne bi delovalo ob spremembi velikosti okvirja.
Očitno sem primoran pisati svoj layout...
KaRkY ::
Uporabi raje GridLayout ali pa GridBagLayout boš lažje naredil.
When you look long into an abyss, the abyss looks into you
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [java]problem z ThrowsOddelek: Programiranje | 1597 (1126) | killa bee |
» | [Java] Ne zažene appletaOddelek: Programiranje | 1204 (1137) | iggy |
» | [Java] Zagon appleta v HTMLOddelek: Programiranje | 1535 (1357) | Bela01 |
» | [JAVA] branje iz datotekeOddelek: Programiranje | 2399 (2034) | Bela01 |
» | [Java]VprašanjaOddelek: Programiranje | 2101 (1569) | Bela01 |