Forum » Programiranje » PHP XML->attributes
PHP XML->attributes
luli ::
V PHP moram prebrati XML, iz njega pa nek parameter. V PHP doslej še nisem programiral, zato prosim za pomoč.
No težava je sledeča :
spremeljivki priredim vrednost, ki sem jo dobil poprej.
No ta XML pa je takšen :
Rad bi prebral naslednja parametra : name in status;
Kako?
P.S : PHP mi ni domač jezik, zato bi prosil konkreten odgovor in ne link na pomoč, ker sem tisto že poskusil.
No težava je sledeča :
spremeljivki priredim vrednost, ki sem jo dobil poprej.
if (!xml = simplexml_load_string($response)) { trigger_error('Neznana struktura); }
No ta XML pa je takšen :
<server name="xxxxx"> <serverstatus status="online"/> </server>
Rad bi prebral naslednja parametra : name in status;
Kako?
P.S : PHP mi ni domač jezik, zato bi prosil konkreten odgovor in ne link na pomoč, ker sem tisto že poskusil.
- spremenilo: luli ()
jype ::
PHP 5 pozna DOM API:
$doc = new DOMDocument(); $doc->loadXML($myxml); $statustags = $doc->getElementsByTagName('serverstatus'); $status = $statustags->item(0)->getAttribute('status');
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
luli ::
Ice-Heki ::
em katero napako ti pa vrne?
kaj je v tvojem primeru xml in kaj hočeš primerjati v if stavku?
tako na prvi pogled bi bilo treba tole:
spremeniti v tole:
kaj je v tvojem primeru xml in kaj hočeš primerjati v if stavku?
tako na prvi pogled bi bilo treba tole:
if (!xml = simplexml_load_string($response))
spremeniti v tole:
if (!$xml == simplexml_load_string($response))
keworkian ::
Poglej si tudi SimpleXML
Takega odgovora si vedno najbolj želim! Sem sem že pogledal, vendar tisto, kar sem spesnil na podlagi primerov pač ne deluje. Zato hvala.
yupe : Hvala bom poskusil. Sam sem se drugače tudi zapičil v simplexml, vendar bom sedaj preizkusil z DOM apijem.
Plus tista napaka ki jo je ice-heki napisal
$xml = simplexml_load_string('<server name="xxxxx"><serverstatus status="online"/></server>'); echo "<pre>"; echo $xml['name']; echo $xml->serverstatus['status'];
Obscenities in B-Flat
Zgodovina sprememb…
- spremenil: keworkian ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Davčne blagajne (strani: 1 2 3 4 … 24 25 26 27 )Oddelek: Programiranje | 331358 (71361) | Macketina |
» | PHP simplexml_load_file težavaOddelek: Programiranje | 634 (545) | radiokills |
» | PHP - Prenos priponk iz RSS viraOddelek: Programiranje | 588 (511) | keworkian |
» | [C#] Simobilov GlasnikOddelek: Programiranje | 4324 (1404) | Mrch |
» | PHP problem z branjem iz datoteke.Oddelek: Programiranje | 1379 (1298) | [MYTiX] |