» »

[c#] Več panelov na eni Formi

[c#] Več panelov na eni Formi

japol ::

Imam primer, ko z klikom na button1 prikaže panel1 na katerem so ostali gradniki. Z klikom na button2 se prikaže panel2, in tako naprej. Problem nastane, ko je teh panelov več (8). Gre za izračun enega elementa na 8 različnih načinov in uporabnik bo izbral po katerem bo delal. Vsi ti paneli pa morajo biti en vrh drugega in na isti poziciji na formu. Kako bi lahko imel vse panele med programiranjem vidne? Sedaj se mučim s premikanjem panelov da dobim tistega, ki ga rabim. Želel bi podobno kot tabpage.

Kako take stvari rešujejo programerji?

win64 ::

nad property oknom maš combobox kjer lahko izbereš kontrolo

japol ::

hvala, ampak želel bi tako rešitev, da ko bi jih tako izbral kot si rekel, avtomatično prikaže na vrhu vseh. Ko ga uredim, izberemm drugega, se ta prikaže na vrhu itd. S tvojo rešitvijo jih še vedno moram premikati po formi.

Monster ::

izberes panel na property windowu, potem pa klikni bring to front. al pa za vsak panel naredi svojo kontrolo in jo potem posebej rihtaj.
Ka zaboga...

vojko20 ::

uporabi tab control?

zigi ::

Druga možnost je, da namesto vsakega panela narediš svojo user kontrolo, tako boš lahko enostavno urejal vsako posebej. Na nek gumb ali dropdown pač prikažeš to kontrolo.

Če imajo tvoji paneli podobne objekte, potem si lahko pomagaš tudi s polimorfizmom (en main class, ki vsebuje skupne lastnosti vseh kontrol, vsaka kontrola pa implementira še svoje lastne lastnosti in metode).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[c#] združitev scroll bara in panela ali podobnega gradnika

Oddelek: Programiranje
71504 (1268) darkolord
»

Domače omrežje - precej veliko

Oddelek: Omrežja in internet
488628 (6927) SeMiNeSanja
»

c# class

Oddelek: Programiranje
342140 (1734) japol
»

[ASP.NET] Dostop do dinamično kreiranih kontrol

Oddelek: Programiranje
81185 (1031) KalEl
»

obračanje pogleda aplikacije

Oddelek: Programiranje
8878 (670) boss-tech

Več podobnih tem