Forum » Loža » Odvoz kosovnih odpadkov
Odvoz kosovnih odpadkov
DOOM_er ::
Ker sem kranjčan in o ljubljanski snagi nimam pojma mi ni jasno kaj je s tem kosovnim odpadom. Ker si urejam stanovanje v LJ in imam ene par omaric ter kavč ki ga ne potrebujem več, bi ga odpeljal na kosovni odpad. Potem sem gledal malo snagino stran in opazil da to delajo oni ob predhodnem naročilu. Jaz imam na voljo kombi in bi to peljal direkt k njim ker nevem kako bi kaj sosedi reagirali če bi blo kr naenkrat celo noč polno kosovnih odpadkov zunaj čez noč. Kam je to možno odpeljati, če je to sploh možno.
Robots will steal your job. But that's OK
RedDrake ::
Na deponijo barje (cesta dveh cesarjev).
Samo pazi so neke omejitve koliko odpadkov na enkrat se lahko pripelje, pa morda bos potreboval odrezek od placane poloznice za snago.
Imajo pa tam kontejnerje za cisto vsak tip odpadkov (tudi odpadno pohistvo in podobno ...).
Upam da je v pomoc.
Samo pazi so neke omejitve koliko odpadkov na enkrat se lahko pripelje, pa morda bos potreboval odrezek od placane poloznice za snago.
Imajo pa tam kontejnerje za cisto vsak tip odpadkov (tudi odpadno pohistvo in podobno ...).
Upam da je v pomoc.
TESKAn ::
Ti samo naloži v kombi pa pelji na barje, ne komplicirajo.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
zavajon ::
Pred par dnevi sem odslužen bicikel, ki bi sicer počakal v kleti na naslednjega kosovca, odpeljal v sosednjo ulico. Seveda sem pazil, da me nihče ne vidi, sicer bi moral gotovo ledvico prodati, da bi plačal kazen. Lahko bi ga odpeljal na barje, a sem se raje odločil za to "teroristično dejanje". Ko bi vsaj priznali, da gre pri tem za tiho podražitev komunalnih storitev (kar zmanjšanje obsega storitev za isto ceno je), ne pa, da nas prepričujejo, da je to odlična rešitev za nas meščane. Vem sicer, da bodo na koncu najebali le ubogi smetarji, kolateralna škoda pač, a upam, da bo kdaj kakšen moj odpadek videl tudi Janković, ko ga bodo z limuzino pripeljali v cono za pešce na kakšno pomembno otvoritev, financirano iz davkoplačevalskih žepov.
PaX_MaN ::
Lahko bi ga odpeljal na barje, a sem se raje odločil za to "teroristično dejanje".
Lahko bi ga komu podaril, prodal, prodal za staro železo, itd.
Ko bi vsaj priznali, da gre pri tem za tiho podražitev komunalnih storitev (kar zmanjšanje obsega storitev za isto ceno je), ne pa, da nas prepričujejo, da je to odlična rešitev za nas meščane.
A smetenje kar vsevprek(kar je stalnica pri kosovnih odvozih) pa je odlična rešitev za meščane?
Vem sicer, da bodo na koncu najebali le ubogi smetarji, kolateralna škoda pač, a upam, da bo kdaj kakšen moj odpadek videl tudi Janković, ko ga bodo z limuzino pripeljali v cono za pešce na kakšno pomembno otvoritev, financirano iz davkoplačevalskih žepov.
Močno upam, da bo videl in naslednji dan pri tebi priredil veselico policajev.
Mehmed ::
Kaksno smetenje? Ta izgovor za ukinitev recimo, ces da zaradi kosovnih odvozov nastajajo crna odlagalisca mi je res za lase privlecen. Ne vem a je drugje po mestu tako, da se folk ne zna zadrzat pa ce zamudi vseeno znese stvari tja kamor ponavadi pa so cakale par mesecev do naslednjega odvoza?
@PaX_MaN
Bicikel je bil totalno izrabljen, zadnje kolo se je še komaj držalo gor, po mojem sta v ležaju le še 2 kroglici. Pa tudi druge stvari so pri koncu. Počivat je šel, ko mi je razneslo plašč in zračnico, pa sem šel raje kupit drugega za 40€. Tako da za podaritev ni bil primeren, za staro železo pač.
Ja, kosovni odvozi so bili odlična rešitev, kljub temu, da je bilo zbirališče prav pred mojim oknom. Tista 2 dni na pol leta sem že zdržal.
Verjamem, da upaš, da bodo pri meni naredili veselico policaji, ker si pač slovencelj. Najraje bi, da mi na veselici razčefukajo celo stanovanje, tega so pač navajeni. A ker (zaenkrat še) živim v tej prfuknjeni državi, sem se navadil biti previden ;)
Ti pa kar sam odvažaj odpadke na barje. Počasi boš moral tja vozit še dnevne smeti, ker ti bodo razložili, da je to zate ful dobra rešitev. V naslednji fazi ti bodo še vsako vrečko smeti zaračunali, ti kot ovca pa se ne boš vprašal, zakaj plačuješ komunalne storitve.
Bicikel je bil totalno izrabljen, zadnje kolo se je še komaj držalo gor, po mojem sta v ležaju le še 2 kroglici. Pa tudi druge stvari so pri koncu. Počivat je šel, ko mi je razneslo plašč in zračnico, pa sem šel raje kupit drugega za 40€. Tako da za podaritev ni bil primeren, za staro železo pač.
Ja, kosovni odvozi so bili odlična rešitev, kljub temu, da je bilo zbirališče prav pred mojim oknom. Tista 2 dni na pol leta sem že zdržal.
Verjamem, da upaš, da bodo pri meni naredili veselico policaji, ker si pač slovencelj. Najraje bi, da mi na veselici razčefukajo celo stanovanje, tega so pač navajeni. A ker (zaenkrat še) živim v tej prfuknjeni državi, sem se navadil biti previden ;)
Ti pa kar sam odvažaj odpadke na barje. Počasi boš moral tja vozit še dnevne smeti, ker ti bodo razložili, da je to zate ful dobra rešitev. V naslednji fazi ti bodo še vsako vrečko smeti zaračunali, ti kot ovca pa se ne boš vprašal, zakaj plačuješ komunalne storitve.
Dr_M ::
Kosovnega odvoza ni vec zaradi ciganov, ker so vedno vse razfukal naokoli.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Niso kaj dosti razfukali okoli, pobrali so pač to, kar se jim je zdelo uporabno. Pa ti v glavnem niso bili cigani, ker so bili bolj bele polti. Prej bi rekel, da so bili to brezposelni in tisti s 500€ plače, katerih v teh krajih ne manjka.
Kosovni odvoz so ukinili zaradi znižanja stroškov in ker menijo, da si zaradi drakonskih kazni ne bo nihče upal odlagati odpadkov na ulici. Črna jakna s kapuco ponoči, poznavanje vež in zadnjih izhodov, pa gre
Kosovni odvoz so ukinili zaradi znižanja stroškov in ker menijo, da si zaradi drakonskih kazni ne bo nihče upal odlagati odpadkov na ulici. Črna jakna s kapuco ponoči, poznavanje vež in zadnjih izhodov, pa gre
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zavajon ()
Matako ::
So bili kar Romi, saj v LJ imajo "ekskluzivno licenco" :D
Jaz sem imel z njimi tudi kar dobre izkušnje... vozili so se okrog v kombijih.. pobrali, kar je bilo uporabnega. Ko so šli je bil kup malo manjši - po mojem dobra stvar. Ne spomnim se razfukavanja naokrog...
Jaz sem imel z njimi tudi kar dobre izkušnje... vozili so se okrog v kombijih.. pobrali, kar je bilo uporabnega. Ko so šli je bil kup malo manjši - po mojem dobra stvar. Ne spomnim se razfukavanja naokrog...
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
gzibret ::
zavajon, matako - točno tako.
Če pa si jim obljubil še kakšen kos starega aluminija (recimo karnise od zaves), pa so ti še pomagali znositi robo ven.
Tale ukinitev kosovnega odvoza je ena navadna svinjarija. Po današnjih predpisih moram jaz dobesedno vzeti dopust, da pridejo gospodje po robo in jo odpljejo.
Če pa si jim obljubil še kakšen kos starega aluminija (recimo karnise od zaves), pa so ti še pomagali znositi robo ven.
Tale ukinitev kosovnega odvoza je ena navadna svinjarija. Po današnjih predpisih moram jaz dobesedno vzeti dopust, da pridejo gospodje po robo in jo odpljejo.
Vse je za neki dobr!
Dr_M ::
zavajon: sicer nevem kaksni so bili pri vas, ampak pr nas so bli cigani, vse so razvlekli okol, pa se kontejnerje s papirjem so spraznili.
Ja ves da, ravno ta vikend smo se pogovarjali, kako so bili zbircni, so pobrali samo "taboljso" robo. Vecina jim niti ni pustila vec brskati po smeteh, ker niso hotli vsega odpeljat.
Ja ves da, ravno ta vikend smo se pogovarjali, kako so bili zbircni, so pobrali samo "taboljso" robo. Vecina jim niti ni pustila vec brskati po smeteh, ker niso hotli vsega odpeljat.
The reason why most of society hates conservatives and
bluefish ::
Kosovni odvoz odpadkov ni ukinjen. Namesto sedanjega sistema, ko se je določilo datum odvoza, bo moral vsak posameznik naročiti odvoz. V večstanovanjskih stavbah pa bodo to storili vsi etažni lastniki skupaj.
Glupo.
Glupo.
Mehmed ::
Verjetno se ti nabere vec kot enkrat kej za stran vreci na leto, kot imas po novem zastonj neprakticnih odvozov. Tak kot smo ga vajeni je ukinjen, utemeljitev je pa neumna.
Romi sicer izropajo smetnjake to ne recem, samo pri kosovnih niso imeli ekskluzive. So malo bolj organizirani samo ce jih je kdo prehitel pa pobral dobro robo jih je pac prehitel. Je pa tak folk manjsal kupe pa kako stvar pomagal znesti, se ena stvar, ki jo bom pogresal.
Romi sicer izropajo smetnjake to ne recem, samo pri kosovnih niso imeli ekskluzive. So malo bolj organizirani samo ce jih je kdo prehitel pa pobral dobro robo jih je pac prehitel. Je pa tak folk manjsal kupe pa kako stvar pomagal znesti, se ena stvar, ki jo bom pogresal.
Alamar ::
Utemeljitev je mogoče res neumna, a po drugi strani so bili kupi sranja (polovica zadev ponavadi sploh ne spada na kosovca) ne preveč lep okras za Ljubljano. Res bi bil boljši star sitem, če bi se ga ljudje vsaj približno držali. A nabiranje sranja nekaj tednov pred in še po roku za odvoz res ni v ponos meščanom. Da ne govorim o razdejanjih, ki so se dogajali na tovrstnih kupih (npr. razbijanje TV/monitorjev za barvne kovine).
Še vedno ostaja, da naročiš odvoz, sam pelješ na odlagališče ali v primeru večstanovanjskih hiš ponavadi to hišnik uredi, če je ustrezno dogovorjeno.
Še vedno ostaja, da naročiš odvoz, sam pelješ na odlagališče ali v primeru večstanovanjskih hiš ponavadi to hišnik uredi, če je ustrezno dogovorjeno.
Invictus ::
Kolikor vem, v Kranju dobiš dva kupona, ki vsak zadošča za brezplačen odvoz 1 kubika kosovnih odpadkov.
Mi damo te liste našemu upravniku, ki 1x - 2x na leto naroči kontejner in noter zmenčemo vse kar ne rabimo.
LP I.
Mi damo te liste našemu upravniku, ki 1x - 2x na leto naroči kontejner in noter zmenčemo vse kar ne rabimo.
LP I.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Odvoz starega aparata (ob nakupu novega)Oddelek: Pomoč in nasveti | 4244 (3393) | reeves |
⊘ | kaj lahko mečem v wcOddelek: Loža | 3864 (2663) | Mesar |
» | kje je fora, da moram ločevat smeti? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 36056 (32557) | mikic007 |
» | Kam z odsluženim hladilnikom?Oddelek: Loža | 3832 (3490) | SkIDiver |
» | Odlaganje porabljenih kartušOddelek: Loža | 1449 (1298) | Tear_DR0P |