Forum » Omrežja in internet » GPRS server ali nekaj podobnega
GPRS server ali nekaj podobnega
Blond ::
Pozdravljeni mojstri.
Nabavil sem GPRS/GPS tracker, ki podatke pošilja preko GPRSa na IP:port
Kaj moram postaviti na moji strani, da bom te podatke lahko sprejemal.
LP
Blond
Nabavil sem GPRS/GPS tracker, ki podatke pošilja preko GPRSa na IP:port
Kaj moram postaviti na moji strani, da bom te podatke lahko sprejemal.
LP
Blond
www.galea.si
Odkup, prodaja in obnova nepremičnin
Posredovanje v prometu z nepremičninami
Ales ::
Rabiš vsaj golobnjak, da bo poštni golob lahko nekje pristal in predal sporočilo.
Okej, resno. V kakšni obliki tracker pošilja podatke? Menda ima tvoja naprava vsaj neko priloženo dokumentacijo ali pa URL, kjer se jo da prebrati. Naziv / model naprave? Brez tega ti težko kdo kaj napiše.
Edina druga rešitev je, da posnifaš promet in jih skušaš razvozlati brez dokumentacije. Potem moraš samo še implementirati nek interface za sprejem podatkov & zapisovanje v bazo.
Okej, resno. V kakšni obliki tracker pošilja podatke? Menda ima tvoja naprava vsaj neko priloženo dokumentacijo ali pa URL, kjer se jo da prebrati. Naziv / model naprave? Brez tega ti težko kdo kaj napiše.
Edina druga rešitev je, da posnifaš promet in jih skušaš razvozlati brez dokumentacije. Potem moraš samo še implementirati nek interface za sprejem podatkov & zapisovanje v bazo.
evo tukaj so navodila ... s tega jaz ne zastopim kaj bi potreboval na tej strani.
http://www.gps263.com/help/GP2000T_HELP...
LP
Blond
http://www.gps263.com/help/GP2000T_HELP...
LP
Blond
www.galea.si
KoMar- ::
Probaj http://orange.gps-trace.com/ (podpirajo veliko modelov)
P.S.: Škoda, da nisi kupil originalnega Xexun, verjetno ne bi bil dosti dražji
P.S.: Škoda, da nisi kupil originalnega Xexun, verjetno ne bi bil dosti dražji
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KoMar- ()
Bom poskusil to zadevo ...
Kaj pa če bi želel podatek prejemati na svoj strežnik, (potem lahko s temi podatki delam karkoli želim)
kak software bi potreboval na strežniški strani, da bi prejemal informacije.
LP
Blond
Kaj pa če bi želel podatek prejemati na svoj strežnik, (potem lahko s temi podatki delam karkoli želim)
LP
Blond
www.galea.si
Najboljše da res najprej pogledaš po specializirnaih forumih in mogoče skušaš najti kak odprtokodni projekt, ki nudi kar rabiš.
Chinglish iz tvojih navodil je dovolj jasen, kar je pravzaprav dober znak. V bistvu mora tvoj server poklicati na tel. od trackerja, tracker pa nato vrne nazaj SMS s podatki, če sem prav razumel. Ta SMS bi nato moral sparsati in podatke poljubno zapisati/uporabiti. Ni neka huda umetnost, ni pa tudi ne čisto enostavno. Minimalno kar na serverju rabiš je torej GPRS modem oz. priključen GSM.
Najbolj enostavna uporaba tega trackerja je torej, da ga sam ročno pokličeš in pogledaš SMS, ki ga vrne.
Siguren pa sem, da tudi kak free software na to temo že obstaja.
Mimogrede - če je to vse, kar je v navodilih, potem tracker nima nobenega varnsotnega mehanizma? Se pravi, nikar ne objavljaj javno njegove telefonske
Chinglish iz tvojih navodil je dovolj jasen, kar je pravzaprav dober znak. V bistvu mora tvoj server poklicati na tel. od trackerja, tracker pa nato vrne nazaj SMS s podatki, če sem prav razumel. Ta SMS bi nato moral sparsati in podatke poljubno zapisati/uporabiti. Ni neka huda umetnost, ni pa tudi ne čisto enostavno. Minimalno kar na serverju rabiš je torej GPRS modem oz. priključen GSM.
Najbolj enostavna uporaba tega trackerja je torej, da ga sam ročno pokličeš in pogledaš SMS, ki ga vrne.
Siguren pa sem, da tudi kak free software na to temo že obstaja.
Mimogrede - če je to vse, kar je v navodilih, potem tracker nima nobenega varnsotnega mehanizma? Se pravi, nikar ne objavljaj javno njegove telefonske
KoMar- ::
Ales:
1. Trackerju se lahko nastavi 4-mesten PIN (razvidno iz "All commands must be start symbol * and ended symbol # and with 4 digital Operate password")
2. Ne rabiš nobenega GSM modema, saj dela UDP ali TCP requeste (razvidno iz "*HOSIP211.148.131.048#5701#0000#")
Je pa res, da so navodila slaba.
Aja, še to sem pozabil: Lahko vprašaš tudi na tem forumu: http://gps-trace.com/forum/viewforum.ph... in ti bodo pomagali izbrat kompatibilno oznako modela oz. celo dodali tvojega v sistem.
1. Trackerju se lahko nastavi 4-mesten PIN (razvidno iz "All commands must be start symbol * and ended symbol # and with 4 digital Operate password")
2. Ne rabiš nobenega GSM modema, saj dela UDP ali TCP requeste (razvidno iz "*HOSIP211.148.131.048#5701#0000#")
Je pa res, da so navodila slaba.
Bom poskusil to zadevo ...
LP
Blond
Aja, še to sem pozabil: Lahko vprašaš tudi na tem forumu: http://gps-trace.com/forum/viewforum.ph... in ti bodo pomagali izbrat kompatibilno oznako modela oz. celo dodali tvojega v sistem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KoMar- ()
Tracker ima dva načina delovanja
SMS ali GPRS
SMS
pošilja podatke po SMSu na neko GSM številko ob določenih kriterijih (ta del mi deluje BP)
GPRS
pošilja podatke preko GPRSa na nek dotičen IP:port (moj domač strežnik)
ta del me bolj zanima, kak "server" mora poslušati na tem IPju, da bo znal sprejeti podatke.
Blond
SMS ali GPRS
SMS
pošilja podatke po SMSu na neko GSM številko ob določenih kriterijih (ta del mi deluje BP)
GPRS
pošilja podatke preko GPRSa na nek dotičen IP:port (moj domač strežnik)
ta del me bolj zanima, kak "server" mora poslušati na tem IPju, da bo znal sprejeti podatke.
Blond
www.galea.si
KoMar, res je. Ne vem zakaj mi je ko sem šel gledat navodila odprlo samo del strani, zato sploh nisem videl celih navodil.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | GPS tracker/sledilnikOddelek: Loža | 8564 (1885) | Peter40 |
» | GPS tracker za avtoOddelek: Kaj kupiti | 5185 (3250) | firbec |
» | GPS tracker (nujno)Oddelek: Mobilne tehnologije | 2964 (1916) | poweroff |
» | GPS sledenje vozilaOddelek: Na cesti | 1564 (1393) | siniša |
» | Sledenje vozilOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2359 (2174) | civava23 |