Forum » Operacijski sistemi » Oddaljen dostop prek RDP se ne zabeleži v Event Viewerju
Oddaljen dostop prek RDP se ne zabeleži v Event Viewerju
Plamenjak ::
Na nekaj PCjev v windows domeni sem se skušal povezati prek RDPja. Povezal sem se, prijavil v PC kot admin in potem prečekiral loge prek Event Viewerja. Zelo me je presenetilo, ker niti pod applications, niti pod security, nisem našel vnosov o tem, da bi se prijavil v sistem. Potem sem se odjavil in še enkrat povezal na PC s pomočjo Novellovega Zenworks, tisto je pa EventViewer zabeležil. Zdaj pa me zanima kako to, da povezav prek "native" RDPja ne beleži? Domnevam, da je gotovo kje kakšen log o tem, ker če ni, potem je to huda varnostna pomanjkljivost.
In ves postopek sem še enkrat ponovil na drugem podobnem omrežju v drugi organizaciji. Enaki rezultati.
In ves postopek sem še enkrat ponovil na drugem podobnem omrežju v drugi organizaciji. Enaki rezultati.
Duhec ::
V Security Event Logu išči Event 528 in Logon Type 10:
http://forums.techarena.in/windows-secu...
http://forums.techarena.in/windows-secu...
Plamenjak ::
Žal je v kategoriji "security" naveden le en dogodek, ki nima veze z oddaljeno ali kakšno drugo povezavo. Tudi med application logi ni tega dogodka. Vse sem pregledal in enostavno ni. Razen seveda, če je potrebno imeti vključen Windows (ali kakšen drug) firewall - kar še vedno ne pojasni zakaj oddaljen dostop prek ZenWorks zazna, prek RDP pa ne.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Alternativa TeamView-erju ali zamenjava IDja (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 19233 (15389) | MrStein |
» | Windows 7 RDP in Network problemiOddelek: Operacijski sistemi | 1915 (1548) | crniangeo |
» | Zagon programov z zaklenjenim user accountomOddelek: Pomoč in nasveti | 886 (708) | gorenjc |
» | Windows Server 2008 network sharingOddelek: Operacijski sistemi | 2455 (2156) | mazupan |
» | Group Policy; kako nastavit GPO za OU?Oddelek: Operacijski sistemi | 2907 (2579) | Microsoft |