» »

problemi z sliko nvidia gt 440

problemi z sliko nvidia gt 440

matmiska ::

Včiraj sem kupil novo grafično kartico, ker je moja prejšna (8800 gt) nehala delovati. Kupil sem Nvidia 440gt 1gb. Problem je v tem, da čeprav sem se ravnal po navodilih, na monitorju ni slike.
Monitor sem na kartico povezal z vga, in ko ga na novo priklopim, se na monitorju( ko vključim računalnik) pokaže da je neka povezava, ampak potem napiše da gre v "stanje varčevanja energije". Računalnik sam se ne "boota", sej ne slišim nobenega piska po tem ko ga vključim. Prosim vas za pomoč, ker računalnik čim hitreje potrebujem...
Hvala za odgovore!

Customuser ::

Si preveril koliko W more minimalno imeti napajalnik da lahko poganja grafično kartico? Na internetu sem preveril in piše da potrebuje minimalno 400W napajalnik ali več

hja, moj napajalnik podpira ravno 400 w.
mislim pa da to ni problem, ker vsi ventilatorji in to delujejo berzhibno.

ko sem danes ponovno poskusil vlopiti računalnik, je nenehno piskal. ni se niti "bootal" in niti pokazal slike na monitorju.
nebi vedel kaj pomeni...

Customuser ::

Hm jas sem imel podobne težave da se računalnik ni hotel niti prižgat al pa je zalaufal in ni bilo slike (z novo kupljeno grafično) in podobne bedarije... Na koncu je pa bilo to krivo da je bila reža na matični za PCI-E grafiko malo skurjena (še od prejšne grafične) in je zato včasih sliko prikazalo oz. zaznalo grafično včasih ne... je bila edina rešitev da sem menjal matično :) Če poznaš kakšnega računalničarja ali koga ki se malo spozna na te zadeve je mogoče kaj krivo v BIOSu ali na matični plošči sami in naj preveri mogoče tudi posodobi BIOS... je dosti opcij.

hmmm...ja hvala, predvideval sem da je kak tak problem.
očitno bom moral menjati matično kartico

hojnikb ::

predn menjaš poglej pci-e ; še bolše pa da sprobaš grafično na kaki drugi mami plati..
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova grafična, računalnik se ne zažene

Oddelek: Pomoč in nasveti
212924 (2507) ST-777
»

Sestavil PC - monitor neodziven, matične ne piska

Oddelek: Strojna oprema
355024 (3152) Riff
»

Grafična in matična

Oddelek: Strojna oprema
231724 (1381) mr1two
»

Utripajoča lučka na monitorju

Oddelek: Pomoč in nasveti
292646 (2192) black soul
»

Nadgradnja ne ravno novega računala (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
584802 (4121) IvoJan

Več podobnih tem