Forum » Pomoč in nasveti » Windows 2000 preklapljajo DMA na PIO (Abit KT7)
Windows 2000 preklapljajo DMA na PIO (Abit KT7)
Murja ::
V Windows 2000 Pro se mi disk iz Ultra DMA moda sam preklopi na PIO mode. Če takoj po zagonu preverim nastavitve ugotovim, da je disk v DMA načinu, nato nekaj časa delam, kopiram datoteke...in kar naenkrat postanejo prenosi ZELO počasni. Grem spet v nastavitve in ugotovim, da je disk na PIO mode, čeprav je nastavljen na "DMA mode if available".
Pregledal sem že veliko forumov s podobnimi problemi, nekateri recimo predlagajo uporabo programa IDETOOL. Jaz sem ga preizkusil in težav z DMA ni bilo več, vendar se je ob naslednjem zagonu pokazalo, da so se pri tem očitno pokvarili sistemski fajli v Win, tako da sem mogel formatirati.
Imam najnovejše VIA 4in1 in najnovejši BIOS
Disk je WD 20 GB 7200, plata pa Abit KT7
Zanima me kakšne so vaše izkušnje s tem problemom oz. kaj predlagate?
Pregledal sem že veliko forumov s podobnimi problemi, nekateri recimo predlagajo uporabo programa IDETOOL. Jaz sem ga preizkusil in težav z DMA ni bilo več, vendar se je ob naslednjem zagonu pokazalo, da so se pri tem očitno pokvarili sistemski fajli v Win, tako da sem mogel formatirati.
Imam najnovejše VIA 4in1 in najnovejši BIOS
Disk je WD 20 GB 7200, plata pa Abit KT7
Zanima me kakšne so vaše izkušnje s tem problemom oz. kaj predlagate?
Raider ::
Jaz sem imel podobno situacijo pri Win XP pro. Vendar ne pri trdem disku, ampak pri CD-romu. Device0 na secondary IDE channel sem imel na PIO only, potem sem pa ravno prej nastavil na DMA. Moram rečt da zaenkrat vse v redu dela in da se mi ni nastavil nazaj na PIO mode. CD-rom mi dela zdaj hitreje kot prej. Jaz imam nastavljeno, da mi avtomatsko zazna DMA, če ga vklopim. Trdi disk ultra DMA mode 5, CD-rom pa ultra DMA mode 2.
Murja, tvojega problema žal ne znam rešit, morda bo kdo drug.
Murja, tvojega problema žal ne znam rešit, morda bo kdo drug.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Upgrade Failed pri novem firmware za DVD RW Optiarc (Nec)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1513 (1306) | tabla |
» | Prenosnik brejka?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1456 (1238) | darkolord |
» | živceparajoče dejstvo o prenosu podatkov, je kje rešitev /linux/windows/ ?Oddelek: Operacijski sistemi | 1166 (1012) | moj_nick |
» | Iz PIO Moda v DMA ModeOddelek: Pomoč in nasveti | 1571 (1414) | q:-p |
» | LG CD-RW problemOddelek: Pomoč in nasveti | 978 (904) | Fury |