» »

Windows 2000 preklapljajo DMA na PIO (Abit KT7)

Windows 2000 preklapljajo DMA na PIO (Abit KT7)

Murja ::

V Windows 2000 Pro se mi disk iz Ultra DMA moda sam preklopi na PIO mode. Če takoj po zagonu preverim nastavitve ugotovim, da je disk v DMA načinu, nato nekaj časa delam, kopiram datoteke...in kar naenkrat postanejo prenosi ZELO počasni. Grem spet v nastavitve in ugotovim, da je disk na PIO mode, čeprav je nastavljen na "DMA mode if available".

Pregledal sem že veliko forumov s podobnimi problemi, nekateri recimo predlagajo uporabo programa IDETOOL. Jaz sem ga preizkusil in težav z DMA ni bilo več, vendar se je ob naslednjem zagonu pokazalo, da so se pri tem očitno pokvarili sistemski fajli v Win, tako da sem mogel formatirati.

Imam najnovejše VIA 4in1 in najnovejši BIOS
Disk je WD 20 GB 7200, plata pa Abit KT7

Zanima me kakšne so vaše izkušnje s tem problemom oz. kaj predlagate?

Raider ::

Jaz sem imel podobno situacijo pri Win XP pro. Vendar ne pri trdem disku, ampak pri CD-romu. Device0 na secondary IDE channel sem imel na PIO only, potem sem pa ravno prej nastavil na DMA. Moram rečt da zaenkrat vse v redu dela in da se mi ni nastavil nazaj na PIO mode. CD-rom mi dela zdaj hitreje kot prej. Jaz imam nastavljeno, da mi avtomatsko zazna DMA, če ga vklopim. Trdi disk ultra DMA mode 5, CD-rom pa ultra DMA mode 2.

Murja, tvojega problema žal ne znam rešit, morda bo kdo drug. :))

Han ::

Predlagam zamenjavo kabla.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Upgrade Failed pri novem firmware za DVD RW Optiarc (Nec)

Oddelek: Pomoč in nasveti
211513 (1306) tabla
»

Prenosnik brejka?

141456 (1238) darkolord
»

živceparajoče dejstvo o prenosu podatkov, je kje rešitev /linux/windows/ ?

Oddelek: Operacijski sistemi
61166 (1012) moj_nick
»

Iz PIO Moda v DMA Mode

81571 (1414) q:-p
»

LG CD-RW problem

5978 (904) Fury

Več podobnih tem