Forum » Omrežja in internet » VPN in prenos podatkov
VPN in prenos podatkov
TiMe25 ::
Pozdrav vsem,
Med dvem računalnikoma imam vzpostavljeno VPN povezavo in RDC deluje super. Zanima me ali je mogoče na nek način preko Win explorerja na clientu videti imenike v skupni rabi na oddaljenem računalniku za lažje prenose. Poskusil sem z IP-jem oddaljenega računalnika, tudi z IP-jem oddaljenega routerja ... nič od tega ni delovalo.
Lp, TiMe25
Med dvem računalnikoma imam vzpostavljeno VPN povezavo in RDC deluje super. Zanima me ali je mogoče na nek način preko Win explorerja na clientu videti imenike v skupni rabi na oddaljenem računalniku za lažje prenose. Poskusil sem z IP-jem oddaljenega računalnika, tudi z IP-jem oddaljenega routerja ... nič od tega ni delovalo.
Lp, TiMe25
TiMe it's always on my side !
OmegaBlue ::
Odvisno kako imaš nastavljen VPN, načeloma deluje vse skozi. če se lahko povežeš na RDC potem mora na istem IP delovati tudi sharing.
Če ima VPN drugačen ran IP-naslovov pa poglej na firewall če imaš dovoljeno.
Če ima VPN drugačen ran IP-naslovov pa poglej na firewall če imaš dovoljeno.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Še zmeraj mi ni uspelo zadeve spraviti v red. Mislim, da bi lahko bil problem tudi v tem da kateri porti so odprti. Za RDC imam odprt 1723, za prenos podatkov pa sem poskušal z 445, 137 in 139 pa mi ni delovalo?! IP-ji so v vseh primerih 192.168.1.x
LP
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TiMe25 ()
OmegaBlue ::
1723 je pptp, preko VPN ti ni treba na routerju nič odpirat portov.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
fosil ::
Lahko prenašaš pred RDC-ja.
Preden se connectaš izberi options>local resources>local devices and resources>more>odkljukaj drives
Potem boš na remote računalniku videl svoj disk in boš lahko kopiral stvari.
Preden se connectaš izberi options>local resources>local devices and resources>more>odkljukaj drives
Potem boš na remote računalniku videl svoj disk in boš lahko kopiral stvari.
Tako je!
Hvala za namig fosil, deluje sicer obratno kot sem si zamišljal ampak HVALA.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Lokalni in Globalni IPOddelek: Pomoč in nasveti | 1909 (1487) | KoMar- |
» | VB6 in mrežna aplikacijaOddelek: Programiranje | 790 (604) | robinson33 |
» | Statični ip in rdc; rabim pomočOddelek: Omrežja in internet | 1061 (881) | tadusz:) |
» | Remote Desktop, nastavitevOddelek: Omrežja in internet | 7923 (4797) | fosil |
» | Linksys router VPN ENDPOINT in WinXP odjemalec - planet za znoret ali slotech mi pomaOddelek: Omrežja in internet | 2393 (2119) | BlazP |