Forum » Programska oprema » Windowsi na prenosniku so se mi sesuli - kako bi skopiral podatke iz trdega diska?
Windowsi na prenosniku so se mi sesuli - kako bi skopiral podatke iz trdega diska?
aljaz33 ::
Pozdravljeni!
Imam težavo: na prenosniku sem imel naložene Windowse XP SP3, kateri so se mi nenadoma sesuli, tako da sedaj ob zagonu računalnik ne pride v Windowse. Poskušal sem že z recovery console z ukazi DSKCHK, FIXBTR, FIXMBR, a žal neuspešno. Poskušal sem tudi že z programoma Active boot in Paragon Hard disk manager, a z nobenim mi ni uspelo dobiti podatkov iz trdega diska prenosnika. Prenosnik je starejši (2002), tako v BIOSu ne moram nastaviti bootanja iz USB ključa ali iz prenosnika fizično odstraniti trdi disk.
Mi zna kdo svetovati, s katerim programskim orodjem bi najlažje prišel do podatkov?
Imam težavo: na prenosniku sem imel naložene Windowse XP SP3, kateri so se mi nenadoma sesuli, tako da sedaj ob zagonu računalnik ne pride v Windowse. Poskušal sem že z recovery console z ukazi DSKCHK, FIXBTR, FIXMBR, a žal neuspešno. Poskušal sem tudi že z programoma Active boot in Paragon Hard disk manager, a z nobenim mi ni uspelo dobiti podatkov iz trdega diska prenosnika. Prenosnik je starejši (2002), tako v BIOSu ne moram nastaviti bootanja iz USB ključa ali iz prenosnika fizično odstraniti trdi disk.
Mi zna kdo svetovati, s katerim programskim orodjem bi najlažje prišel do podatkov?
- spremenil: aljaz33 ()
Zheegec ::
Live Linux, kot je recimo Ubuntu. Lahko tudi disk vzameš ven, če kje še najdeš ohišje za 2.5" IDE disk.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Sem ze probal z Ubuntujem 10.10, pa ga dosti časa nalaga in nato ne zažene. Ne vem kje je vzrok, morda slaba strojna oprema?
amigo_no1 ::
Verjetno X-server (grafični podsistem).
Poskusi še verzijo 11.04
http://www.ubuntu.com/download/ubuntu/d...
Poskusi še verzijo 11.04
http://www.ubuntu.com/download/ubuntu/d...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Najlepša hvala za vaše odgovore in nasvete!
Na koncu sem problem rešil z programom Hiren's Boot CD 14, tako da sem pognal mini Win XP in skopiral podatke na USB ključ.
Na koncu sem problem rešil z programom Hiren's Boot CD 14, tako da sem pognal mini Win XP in skopiral podatke na USB ključ.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: aljaz33 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Laptop: težava s trdimi diskiOddelek: Strojna oprema | 2346 (2063) | solatko |
» | Dual boot (Windows 7 & Ubuntu)Oddelek: Operacijski sistemi | 1788 (1463) | softSi |
» | Ubuntu 10.04 LTS - Change is coming (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Operacijski sistemi | 141407 (104293) | Icematxyz |
» | Ubuntu Wubi suxageOddelek: Operacijski sistemi | 1942 (1563) | the_game |
» | Ubuntu 10 live USB problemOddelek: Operacijski sistemi | 1916 (1523) | hokuto |