» »

HP TouchPad jutri naprodaj, recenzije so že tu

HP TouchPad jutri naprodaj, recenzije so že tu

ZDNet - Uradna prodaja Hewlett-Packardovega tabličnega računalnika TouchPad se prične danes ob polnoči. Prvi ga bodo lahko za 500 dolarjev kupili Američani, medtem ko bo prodaja v Evropi stekla prihodnji teden. Hkrati pa se je že dan prej iztekel rok, do katerega HP ni dovolil objavljati pregledov in recenzij novega računalnika. Danes je tako znano (skoraj) vse o prihajajočem TouchPadu.

Strojne karakteristike so znane. Najprej zagledamo 9,7-palčni na dotik občutljivi zaslon z ločljivostjo 1024 x 768 in 18-bitnimi barvami. V notranjosti naprave tiktaka procesor QUALCOMM Snapdragon APQ8060 z 1,2 GHz, povezljivost pa je urejena prek Wi-Fi in BlueTootha. Od večpredstavnostne opreme najdemo kamero, mikrofon in zvočnike, sicer pa še akcelerometer, senzor osvetlitve prostora, žiroskop in digitalni kompas. Pomnilnika je 16 ali 32 GB.

Bolj nas zanimajo ocene, ko si jih napravi prisodile različne strani v svojih recenzijah. ThisIsMyNext mu je podelil 7,5 točk (od 10), pri čemer so pohvalili uporabniški vmesnik, zaslon in povezavo s telefonom, grajali pa pomanjkljivo programsko opremo, cenen videz zunanjosti celotne naprave in slabo podporo aplikacij. Na engadgetu so neposredno dejali, da naprava ni zadovoljila njihovih pričakovanj. Pomanjkanje aplikacij se bo popravilo, ne bo pa se izboljšala strojna oprema, ki nas občasno pusti čakati predolgo, in celoten preokoren format naprave. Ars Technica je v obširnem pregledu pohvalila funkcionalnosti webOS, izbiro aplikacij in zvok, grajala pa videz naprave, manko druge kamere, premajhno navidezno tipkovnico in prepočasno izvajanje Flasha.

Glavno vprašanje je, ali se bo HP TouchPad uveljavil. Po prvih reakcijah javnosti se zdi, da bo imel Hewlett-Packard obilico težav, saj se z nedokončanim izdelkom podajajo na trg, kjer je izjemno huda konkurenca.

11 komentarjev

bluefish ::

Preizkus so opravili še pri Wiredu, ter še primerjavo med trenutnimi tablicami.

Gwanaroth ::

So dobro leto prepozni... spet ima tu lovoriko Apple..
Lights often keep secret hypnosis..

cleanac ::

Roke vstran od HP-ja

nekikr ::

Po prvih reakcijah javnosti se zdi, da bo imel Hewlett-Packard obilico težav, saj se z nedokončanim izdelkom podajajo na trg, kjer je izjemno huda konkurenca.

Konkurenca je samo v tem segmentu nedokončanih izdelkov :)

Khamul ::

nekikr je izjavil:

Po prvih reakcijah javnosti se zdi, da bo imel Hewlett-Packard obilico težav, saj se z nedokončanim izdelkom podajajo na trg, kjer je izjemno huda konkurenca.

Konkurenca je samo v tem segmentu nedokončanih izdelkov :)

Evo, točno tko - Apple je zasedu svojih 90%, v unih 10% se pa tepejo ostali proizvajalci. Težka bo...
Pomagajmo Microsoftu v boju proti piratstvu - namestimo si Linux!

MrStein ::

Zanimivo, da so cene podobne iPad-u, ki je veljal za nesramno predragega. (nivo komentarje niha od avtorja od avtorja)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

klavdijL ::

iPad je nesramno predrag... tole pa tudi ... se dobi konkurenco ceneje

Gregor P ::

Marketinško dejstvo je, da če bo HP (ali Apple ter ostala podjetja) enkrat postavil nižjo začetno ceno, recimo $300 potem je velika verjetnost, da nikoli ne bodo mogli več zaračunati za nek produkt $500 ali več dolarjev (so pa seveda tudi podjetja, ki so se našla v cenejšem segmentu teh produktov ipd.) ... drugo dejstvo pa je, da nas je veliko potrošnikov (upam da vedno več), ki ne bomo kar za vsako zadevo plačali 500 dolarjev ... recimo če si "prvi" na trgu, potem lahko postaviš ceno "po želji" (in si lahko tudi privoščiš kakšno začetniško napako), ostali pa so se očitno odločili, da bodo vedno drugi in morajo visoko ceno tudi upravičiti:|
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Bor H ::

Smešno mi je ko pravijo da se počasnost delovanja ne bo popravla pa zaganjanje aplikacij, ker je recimo MS letos dokazal da se da naknadno pospešit zaganjanje appov.

Kar se pa cene tiče: laik če bo primerjal 300USD in 500USD tablet si bo mislu "hudiča, tist za 500 je sigurn boljši", približno tko kot če bi BMW ponudu svojo limuzino za 20 jurčkov ne bi bil več višji razred

Yohan del Sud ::

Eh, počasi bo prepričat treba folk, da tablice niso več nišen izdelek ampak vsenamenska naprava z vdelanimi merilci, kjer so aplikacije in procesor zadaj le še eden od igralcev. Sem ravno spisal celo knjigo o tem na temo za ios 4.3 in ios 5 na ipadu, če koga zanima zs ali info čez moj podpis.
www.strancar.com

Bias ::

HP TouchPad...kateri od obeh /Avtera-Diss/ naj bi tole dal v prodajo in kdaj?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HP TouchPad Go (opuščeni model)

Oddelek: Novice / Ostale najave
83997 (2687) lopov
»

HP ukinja webOS mobilnike in tablice

Oddelek: Novice / Ostale najave
236761 (5082) Icematxyz
»

Lenovo predstavil svoj tablični računalnik

Oddelek: Novice / Android
126163 (4344) FastWIND
»

HP TouchPad junija za pol tisočaka

Oddelek: Novice / Ostale najave
165276 (3972) Marat
»

Hewlett-Packard napovedal TouchPad in dvoje telefonov

Oddelek: Novice / Ostale najave
296678 (5537) trnvpeti

Več podobnih tem