» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
211 / 223
»»

andrej69 ::

Timmah je izjavil:

Han je izjavil:

Bla bla bla. V resnici, v živo, na 3 metre je SD slika na VSEH 4K TV ZMAZEK !!!

se strinjam, že na 1080p TV je zmazek

:)) Ti pa zgleda, da še nisi imel možnosti videt televizora v živo:)

Han ::

A ti folku v trgovini vrtiš SD vsebine na 4K televizorjih, da jih prepričaš v nakup?

Tomson ::

Tale debata je povsem zašla in to v popolnoma neproduktivno smer. I'm out!
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Timmah ::

@andrej69 mogoče res ne, ampak na škatli v moji dnevni sobi, ki sem jo kupil leta 2012 in na njej piše Philips 55PFL6007K/12, se jasno (ali megleno) vidi ali je HD signal ali SD signal. Če med skoki preklopim iz SLO2HD na SLO2 bo še Stevie Wonder rekel: preklopi nazaj.

@HAN v času nakupa moje TV sem bil ravno v Ljubljani in šel pogledat v BIGBANG. Imeli so ravno akcijo SONY TV in na vseh Sony so predvajali HD reklamni video na ostalih znamkah pa SD TV signal. Ko sem prosil za HD signal na Philips TV se niso dali in mi vsiljevali SONY.
donde esta francesca

Timmah je izjavil:

@andrej69 mogoče res ne, ampak na škatli v moji dnevni sobi, ki sem jo kupil leta 2012 in na njej piše Philips 55PFL6007K/12, se jasno (ali megleno) vidi ali je HD signal ali SD signal. preklopim iz SLO2HD na SLO2 bo še Stevie Wonder rekel: preklopi nazaj.

@HAN v času nakupa moje TV sem bil ravno v Ljubljani in šel pogledat v BIGBANG. Imeli so ravno akcijo SONY TV in na vseh Sony so predvajali HD reklamni video na ostalih znamkah pa SD TV signal. Ko sem prosil za HD signal na Philips TV se niso dali in mi vsiljevali SONY.

To pa si sedaj dal primerjavo..:))Pa ne moreš primerjat ta tvoj televizor, z modeli 2015 ali posebej še z modeli 2016..

gafna ::

Pozdravljeni,

prišel je čas, da menjam moj stari TV LG 50PK950 za nekaj novejšega.
Glede velikost sem že kar odločen in sicer 65" namreč večji so trenutno predragi.... razmišljam pa med Samsungom UE65KS7080 in Sonyem KD-65SD8505. Gledal bom predvsem TV programe preko Telemach kabla in filme (720p, 1080p in 4K kar je že dostopnega) preko kodija z razdalje 3,5m.
Prosim za vaše mnenje glede omenjenih TV-jev, ter če mogoče svetujete še kakšnega v tem cenovnem rangu (Philips me ne zanima).
Za vsako priporočilo vam bom hvaležen.
LPg

Timmah ::

andrej69 je izjavil:

Timmah je izjavil:

@andrej69 mogoče res ne, ampak na škatli v moji dnevni sobi, ki sem jo kupil leta 2012 in na njej piše Philips 55PFL6007K/12, se jasno (ali megleno) vidi ali je HD signal ali SD signal. preklopim iz SLO2HD na SLO2 bo še Stevie Wonder rekel: preklopi nazaj.

To pa si sedaj dal primerjavo..:))Pa ne moreš primerjat ta tvoj televizor, z modeli 2015 ali posebej še z modeli 2016..

Res je andrej69, tako kot je ne morem primerjat z modelom 2009. Gre se za kvaliteto slike, ki je SD, HD ali 4K na določenih razdaljah zelo občutna.
Saj kar se kvalitete TV slike tiče, me ne gane, ker je vse kar gledava z ženo po TV šport na SLO2 in sem ter tja kakšen tednik ob ponedeljkih. Ostalo pa netflix, amazon in travnik.
lp
donde esta francesca

@gafna: osebno bi počakal še 2 meseca, da začnejo kapljat letošnji modeli. Samsung KS serija 7 ima sicer vrhunsko 4K sliko, HD upscaling je pogojno zadovoljiv, ohišje televizorja je pa katastrofa - zadnji pokrov začne sčasoma odstopat, ker ni privijačen, ampak zgolj pritisnjen s plastičnimi zatiči in kvazi lepilnim trakom, zato predvsem na stranicah zazeva konkretna reža...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

gafna je izjavil:

Pozdravljeni,

prišel je čas, da menjam moj stari TV LG 50PK950 za nekaj novejšega.
Glede velikost sem že kar odločen in sicer 65" namreč večji so trenutno predragi.... razmišljam pa med Samsungom UE65KS7080 in Sonyem KD-65SD8505. Gledal bom predvsem TV programe preko Telemach kabla in filme (720p, 1080p in 4K kar je že dostopnega) preko kodija z razdalje 3,5m.
Prosim za vaše mnenje glede omenjenih TV-jev, ter če mogoče svetujete še kakšnega v tem cenovnem rangu (Philips me ne zanima).
Za vsako priporočilo vam bom hvaležen.
LPg

Če hočeš gledat preko kodija, boš moral vzet Sony televizor ali Philips.Kajti deluje samo na Android sistemih.Ne vem zakaj nočeš Philips televizorja.? Model 7601, je odličen televizor, in kvalitetnejši napram Sonya:)Sicer pa je odločitev seveda tvoja..

gafna ::

Da ne bo pomote, imam minixa U1 na katerem imam kodija in ga bom povezal z TV-jem. lpg

gafna je izjavil:

Da ne bo pomote, imam minixa U1 na katerem imam kodija in ga bom povezal z TV-jem. lpg

Potem pa lahko, vzameš katerikoli televizor..

MrStein ::

Timmah je izjavil:

Han je izjavil:

Bla bla bla. V resnici, v živo, na 3 metre je SD slika na VSEH 4K TV ZMAZEK !!!

se strinjam, že na 1080p TV je zmazek

SD je zmazek, ker je SD, ne pa zaradi panela.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Narobe. SD ni zmazek na katodnih TV. Tudi na HD Ready ekranih je neprimerno manj razmazan...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

Han je izjavil:

@gafna: osebno bi počakal še 2 meseca, da začnejo kapljat letošnji modeli. Samsung KS serija 7 ima sicer vrhunsko 4K sliko, HD upscaling je pogojno zadovoljiv, ohišje televizorja je pa katastrofa - zadnji pokrov začne sčasoma odstopat, ker ni privijačen, ampak zgolj pritisnjen s plastičnimi zatiči in kvazi lepilnim trakom, zato predvsem na stranicah zazeva konkretna reža...

Sem že pred časom opozarjal, in še vedno opozarjam glede teh težav...Sem tudi prilepil slike, kjer se v zapakiranih vidijo te težave, kasneje pa tudi na izložbenih..

fpbs ::

Philips 55POS901 UHD 4K OLED TV Review:
https://www.avforums.com/review/philips...

Obetajoče. Glede na napisano, odličen TV, skoraj izjemen na vseh področjih, a žal izjemno ne konkurenčen s ceno nad 3000€. Če bo cena hitro padla pod dva tisočaka, bo izjemno zanimiv Tv, sicer pa se mu ne piše dobro saj bodo na trgu kaj hitro 2017 OLED paneli in B7 bo sigurno prišel z agresivno ceno. Škoda da prihaja na trg tako pozno ...

Gatsu ::

Ja sam na koncu prebereš tole in se samo obrneš proč :)

You might be wondering why the Philips 55POS901 didn't get a highly recommended badge and the reason is that since it uses a 2016 panel there are simply too many excellent alternatives for less money. The 901 doesn't support 3D and if that's of no interest to you, then you could get the LG 55B6 which can currently be picked up for a price of only ?1,749. Yes the B6 doesn't have the higher build quality, Ambilight or built in soundbar but it does have a lower input lag and it supports Dolby Vision. The same is true of LG's 55E6 but that also has passive 3D and a built-in soundbar, making it very tempting at its current price of ?2,499. The Philips does have the edge in terms of overall image accuracy compared to the E6 but, when you consider the differences in features, it's hard not to be

Gatsu je izjavil:

Ja sam na koncu prebereš tole in se samo obrneš proč :)

You might be wondering why the Philips 55POS901 didn't get a highly recommended badge and the reason is that since it uses a 2016 panel there are simply too many excellent alternatives for less money. The 901 doesn't support 3D and if that's of no interest to you, then you could get the LG 55B6 which can currently be picked up for a price of only ?1,749. Yes the B6 doesn't have the higher build quality, Ambilight or built in soundbar but it does have a lower input lag and it supports Dolby Vision. The same is true of LG's 55E6 but that also has passive 3D and a built-in soundbar, making it very tempting at its current price of ?2,499. The Philips does have the edge in terms of overall image accuracy compared to the E6 but, when you consider the differences in features, it's hard not to be

Kaj pa te je tukaj tako zmotilo, da bi se moral obračat proč..?

leiito ::

Mogoče ta del: "There are simply too many excellent alternatives for less money."

Saj je ta Philips fantastičen tivi, ni dvoma, ampak ali so soundbar in ambilučke vredne en B6 in pol? Morda celo letošnji B6 z 2017 paneli in pol.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: leiito ()

leiito je izjavil:

Mogoče ta del: "There are simply too many excellent alternatives for less money."

Saj je ta Philips fantastičen tivi, ni dvoma, ampak ali so soundbar in ambilučke vredne en B6 in pol? Morda celo letošnji B6 z 2017 paneli in pol.

Ta Philips ti lahko povem, da je kvalitetnejši napram vsem modelom Lg 2016..Sem ga imel priložnost videt v živo, in ti povem, da je slika vrhunska. Kajti samo procesiranje slike, je kvalitetnejše kakor na Lg modelih..Tako, da ni vse Ambilight in soundbar:)Kar pa se tiče cene tega televizorja ne prehitevat, kajti se še ne ve točno koliko bo..

gorann ::

vidu si ga in ne ves kaksna bo cena pa se prodajal jih bos?

gorann je izjavil:

vidu si ga in ne ves kaksna bo cena pa se prodajal jih bos?

Saj to ni samo od mene odvisno:)Nekje okvirna cena je znana, ni pa še znano koliko bo točno..

Zrihtaj mi ta Philipsov OLED magari brez soundbara in lučk ki jih ne rabim za 1700 pa ga kupim. Ne pa da košta tolko ko 65 colski B6

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gatsu ()

Gatsu je izjavil:

Zrihtaj mi ta Philipsov OLED magari brez soundbara in lučk ki jih ne rabim za 1700 pa ga kupim. Ne pa košta tolko ko 65 colski B6

Ja kvaliteta se danes plača..:D

Mislim da bom 100x raje verjel temule reviewu kot enemu pristranskemu prodajalcu. Hvala.

Gatsu je izjavil:

Mislim da bom 100x raje verjel temule reviewu kot enemu pristranskemu prodajalcu. Hvala.

Seveda, zakaj pa ne:)

zalostno, da zarad soundbara placas pol teveja

andrej69 je izjavil:

leiito je izjavil:

Ta Philips ti lahko povem, da je kvalitetnejši napram vsem modelom Lg 2016..Sem ga imel priložnost videt v živo, in ti povem, da je slika vrhunska. Kajti samo procesiranje slike, je kvalitetnejše kakor na Lg modelih..Tako, da ni vse Ambilight in soundbar:)Kar pa se tiče cene tega televizorja ne prehitevat, kajti se še ne ve točno koliko bo..

Upam, da se bo lahko vsaj delno primerjal z G6. Samo če samo primerjaš android z webOS 3.0, krepko zmaga G6, Philips podpira HDR10, LG poleg HDR10 podpira še Dolby Vision, v kratkem pa še sledi podpora HLG, zvok Philips 30W soundbar, G6 40W Harman/Kardon.
Kar se pa tiče cene letošnjih LG OLEDov, se pa že omenja, da naj bi bila začetna cena cca 500$ višja od sedanje cene lanskih modelov.

Če bo samo 500$ višja od trenutnih cen 2016 modelov bo super. Spomnimo se pri kakšnih cenah so se lanski modeli začeli prodajat. LG 55B6 je prišel na tržišče s ceno 4.000$, v enem mesecu je padla cena na 3.000$, tri mesece kasneje na 2.500$, po šestih mesecih pod 2.000$, danes pa se ga dobi za 1.700$. Cena B7 seveda ne bo tako drastično padala, ker bo v osnovi bistveno nižja, mislim pa, da se lahko v letošnjem letu nadejamo rekordno nizkih cen OLEDov. Verjetno bo 55B7 že v nekaj mesecih prodaje pod 2.000$, glede na vedno bolj agresivno politiko LG OLEDov ...

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

leiito je izjavil:

Upam, da se bo lahko vsaj delno primerjal z G6. Samo če samo primerjaš android z webOS 3.0, krepko zmaga G6, Philips podpira HDR10, LG poleg HDR10 podpira še Dolby Vision, v kratkem pa še sledi podpora HLG, zvok Philips 30W soundbar, G6 40W Harman/Kardon.
Kar se pa tiče cene letošnjih LG OLEDov, se pa že omenja, da naj bi bila začetna cena cca 500$ višja od sedanje cene lanskih modelov.

Zgoraj sem nekajkrat pomotoma napisal G6, mislil sem na B6. Zato popravljam:
Upam, da se bo lahko vsaj delno primerjal z B6. Samo če samo primerjaš android z webOS 3.0, krepko zmaga B6, Philips podpira HDR10, LG poleg HDR10 podpira še Dolby Vision, v kratkem pa še sledi podpora HLG, zvok Philips 30W soundbar, B6 40W Harman/Kardon.

mgermo ::

Tomson je izjavil:

mislim pa, da se lahko v letošnjem letu nadejamo rekordno nizkih cen OLEDov. Verjetno bo 55B7 že v nekaj mesecih prodaje pod 2.000$, glede na vedno bolj agresivno politiko LG OLEDov ...

Vsako leto se lahko nadejamo nižjih cen...

Ne razumem povsem zakaj so šli v ta tivi pri Filipsu sploh vgrajevat soundbar, večina AV entuziastov najbrž že ima soundbar ali še boljšo audio rešitev.

Mogoče ga lahko andrej69 zrihta brez soundbara in ambilučk za manj kot je B6, da bo bolj realna primerjava cene. Sej bi zihr ful ljudi posebej tisti soundbar kupil, ne bo ostal na polici.

Btw, andrej69, jaz imam Filips soundbar, HTL 4150 ali nekaj takega in imam samo dobre izkušnje, tudi na reviewih je bil takrat, lani ali predlani, #1, tako da nikakor ne mislim, da je vsa Filips roba zanič.

delfinus ::

Zeegah je izjavil:

Letos sem kupil TV Sony KD55XD8005B.

Sprva je vse delovalo, kot je treba. Nekaj ur po začetku uporabe pa so se pričele težave.

TV je zaznal WIFI in se nanj povezal. Vse je delovalo,a kar naenkrat ni več prejemal nobenih podatkov. Aplikacije (npr. Youtube) niso našle internetne povezave, tako je bila rešitev ta, da sem že na prvi dan moral narediti factory reset. Po 10 dneh se zaenkrat ta težava ni vrnila.

So se pa pojavile nove težave. Sprva je branje zunanjega HDD diska delovalo gladko. Preko programa KODI je predvajalo glasbo in filme, vse OK. Začenjalo pa se je dogajati, da mi diska občasno ni znal več prebrat. Na koncu ga ni prepoznal nikoli več. Smatral sem, da je disk morda v ohišju, ki je prešibko, zato sem zamenjal ohišje. Zadeva je zagnala in vse je delovalo, kot mora. Nato sem disk izklopil s TVja, na računalniku nanj naložil še nekaj datotek, ter ga vključil nazaj. Diska zopet ni zagnalo.

Ne vem, če ima kdo težave, ampak meni vse skupaj, zaenkrat, ostaja nerešena uganka. Moti me predvsem to, da zadeve včasih naključno delujejo, včasih pa ne, brez razloga.

Si poskusil kako se obnasa navaden USB kljucek? Ce to deluje bp je lahko problem izklapljanja diska nekvaliteten USB kabel ali pa predolg USB kabel. Najverjetneje pa je to, da USB disk potrebuje malce vec toka in je tisto kar dobi od TVja ravno na meji in se ti dogaja kot se ti.

lp, d.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

westnikky ::

Mnenje o Samsung 65KU6400ux, je trenutno u akciji u mediaworldu za 1350€?

Nasplosno solidna opcija, a malo na dragi strani, sploh ker za 1.300€ tudi v MediaWorld dobiš odličnega Hisense 65M7000. Samsung ima sicer boljšo Smart platformo a Hisense je odličen na vseh področjih kvalitete slike, pri procesiranju gibanja pa res opazno boljši, sploh pa ni nikjer opazen "judder" kar je slaba lastnost Samsung KU6000 serije.

Hvala za odgovor Tomson. Zadeva je taka, da kupujem tv za starse in se bojim da ce bo slucajno kaj narobe s tv-jem da jih bom pol poslusala, zakaj nismo raje vzeli neko "preverjeno" znamko kot (po njihovem mnenju) neke nepreverjene firme. Pac predsodki. Pa tudi v mediaworldu v Trstu nikakor nimajo omenjenih Hisense modelov na zalogi, da bi jih clovek vsaj videl v zivo.
Med samsungom 65ku6400uxzt / 65ku6100kxzt / ku6072 in lg uh600v oz uh6257 kateri bi bil najboljsi price/performance nakup?
Najlepsa hvala za pomoc!

V 6 seriji so precej majhne razlike, sploh kar se kvalitete slike tiče in ima seveda KU6072 najboljše razmerje med ceno/kvaliteto. Pri LG ju glej model Uh770, serija 6 pri LG ju ni ne vem kaj, dobiš bistveno več pri Samsungu...

Hisense sicer ni neznana znamka, je tretji največji proizvajalec TVjev na svetu, ampak ok, včasih je pač treba "radi reda" pa da je boljši občutek vzet bolj zveneče ime.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

A model 6072 je boljsi od 6400?

Ne.

car100 ::

delfinus je izjavil:

Zeegah je izjavil:

Letos sem kupil TV Sony KD55XD8005B.

Sprva je vse delovalo, kot je treba. Nekaj ur po začetku uporabe pa so se pričele težave.

TV je zaznal WIFI in se nanj povezal. Vse je delovalo,a kar naenkrat ni več prejemal nobenih podatkov. Aplikacije (npr. Youtube) niso našle internetne povezave, tako je bila rešitev ta, da sem že na prvi dan moral narediti factory reset. Po 10 dneh se zaenkrat ta težava ni vrnila.

So se pa pojavile nove težave. Sprva je branje zunanjega HDD diska delovalo gladko. Preko programa KODI je predvajalo glasbo in filme, vse OK. Začenjalo pa se je dogajati, da mi diska občasno ni znal več prebrat. Na koncu ga ni prepoznal nikoli več. Smatral sem, da je disk morda v ohišju, ki je prešibko, zato sem zamenjal ohišje. Zadeva je zagnala in vse je delovalo, kot mora. Nato sem disk izklopil s TVja, na računalniku nanj naložil še nekaj datotek, ter ga vključil nazaj. Diska zopet ni zagnalo.

Ne vem, če ima kdo težave, ampak meni vse skupaj, zaenkrat, ostaja nerešena uganka. Moti me predvsem to, da zadeve včasih naključno delujejo, včasih pa ne, brez razloga.

Si poskusil kako se obnasa navaden USB kljucek? Ce to deluje bp je lahko problem izklapljanja diska nekvaliteten USB kabel ali pa predolg USB kabel. Najverjetneje pa je to, da USB disk potrebuje malce vec toka in je tisto kar dobi od TVja ravno na meji in se ti dogaja kot se ti.

lp, d.

Probaj drug disk (morda z zunanjim napajanjem), čeprav sam dvomim, da je v disku težava prej bi rekla, da ima tv kakšno programsko napako. Glede kabla je ponavadi tako, da v kolikor ni primeren kabel ti disk pokaže ne more pa prebrat vsebine, če dela na PCju še ni nujno da mora tud na tvju zato uporabi zgolj originalen kabel v kolikor imaš še podaljšek za usb ni problemov v kolikor ima zahtevane lastnosti od originala (ponavadi določeni podaljški ne spustijo dovolj napetosti skozi). Glede na to da je v začetku delovalo brezhibno je čisto možno, da na neki verziji sistema disk noče povezat. Lahko pogledaš še v navodila katerem formatu mora biti disk formatiran, čeprav načeloma mora ntfs delat.Preveri če obstaja na Sony uradni strani kakšna novejša posodobitev za tv v kolikor je kakšna novejša lahko tudi to odpravi določene težave. To so nekak začetki pametnih tvjev in android ni bil še toliko optimiziran in stestiran na tvjih zato se v začetku kaže kup napak se pa to za vsak model tvja popravlja plus vsako leto bo android še boljši z še večjim naborom aplikacij (primernih za tv).

@westnikky:

Po kvaliteti slike sta praktično enaka, malo je celo v prednosti model KU6072 ker ima DirectLed osvetlitev, KU6400 pa EdgeLed (če držijo podatki). Ima pa KU6400 bluetooth vmesnik in podpira hitrejši Wifi 802.11AC standard ter ima priložen Multi Remote. Če je cena tam-tam ima model 6400 nekaj zanimive dodatne opreme, če pa je občutna razlika v ceni pa defenitivno cenejši KU6xxx model.

zlabra ::

Jaz imam hisense HE65K5510, sicer sem probal ene 3-4 različne update za tv da sem vse nastavil po svojih željah, potem še grafično zamenjal z rx 480 8g, ter standard kabl z high speed hdmi, na koncu če predvajam iz TV-ja se zadeva splača, se dobi že kar nekaj 4k vsebin na netu.
Je pa tako da netflix ter YouTube niti slučajno nimata takšno kvaliteto slike 4k, kot če zalaufam film iz računalnika.

Lp

Džizs, Tomson, a se profi ukvarjaš s tiviji, ali ljubiteljsko tako dobro poznaš to industrijo?

Nasplošno je zabavna elekronika, računalništvo, mobilne tehnologije, IT, moj velik hobi, že zadnjih 20let dnevno spremljam vse na tem področju ... Potem pa berem vse teste, pa odzive kupcev pa razne primerjave, pa potem sam malo prečekiram zadeve, pa z leti preko vseh teh izkušenj človek kar nekaj ve! ;)

zlabra je izjavil:

Jaz imam hisense HE65K5510
Je pa tako da netflix ter YouTube niti slučajno nimata takšno kvaliteto slike 4k, kot če zalaufam film iz računalnika.
Lp
to je glih tolk, da folk misli kaj dobi na netflixu in youtubu
isto kot fhd blu ray je na koncu

webmaher ::

točno tako @gorann... to ti je kapitalizem... nikoli ne bom pozabil kakšno sliko sem imel, ko sem si prvič ogledal El Clasico v 100% HD kvaliteti z bitno hitrostjo 50Mb/s ...

seminal ::

Zdravo
Kakšen je kaj tale TV? 4k ima pa velikost je ok je solidna zadeva?
LP

seminal je izjavil:

Zdravo
Kakšen je kaj tale TV? 4k ima pa velikost je ok je solidna zadeva?
LP

Za kateri televizor sprašuješ..?

seminal ::

Ups pozabil kopirat
LG 55UF680V tegale

Nič kaj posebnega, v tem cenovnem rangu imaš dosti boljših opcij:

- Panasonic 55DX603
- Samsung 55KU6072
- Philips 55PUs6501
- Sony 55XD7005