» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
210 / 223
»»

Han ::

Pa saj je logično, da je upscaling na UHD slabši, ker mora zapolniti 4x več vrzeli. Ne rečem, da HD slika ni gledljiva na UHD TV, a je na FHD TV vidno boljša.

fpbs ::

andrej69 je izjavil:

scipascapa je izjavil:

Neumnosti o 4K resoluciji, ki vam jih natvezijo proizvajalci/prodajalci

Že res, da je nekaj resnice v tem članku..Toda treba pogledat tudi iz druge plati.Kot prvo, so 4K televizorji že skoraj povsem primerljivi z FullHD televizorji kar se tiče cen.Tako, da je vsekakor boljši nakup 4K televizorja.Kot drugo, so na 4K televizorjih že kar precej kvalitetnejši-zmoglivejši procesorji, tudi več spomina itd.. imajo ti televizorji..Kar je pomebno predvsem pri delovanju samega sistema..Tudi same komponente so že kvalitetnejše..Tako, da ni vse samo v prikazovanju slike.Pa tudi, če pogledamo samo kvaliteto slike, je kvalitetnejša na 4K televizorjih četudi odvzamemo 4K resolucijo.Pa tudi ni treba gledat z pol ali enega metra, da bi se videla razlika.Pri prvih 4K televizorjih, je slika res izgledala nekoliko slabše pri procesiranju SD in FullHD vsebin, kakor na FullHD televizorjih.Toda na današnjih 4K televizorjih tega ni več, večina anomalij je odpravljenih:)

Popolnoma se strinjam s teboj, kar si napisal. Se pa samo delno strinjam s člankom zgoraj, ki ga je prilimal "scipascapa", saj ne gre za nikakršne 4k neumnosti, ampak za napredek tehnologije. 4K je tako množično izbruhnila pri vseh proizvajalcih leta 2013 kot odgovor konkurence na LGejeve OLEDe leta 2012, ker so edino na tak način šli vsaj delno v koral z OLEDi. Temu so se leta 2014 še bolj približali s Quantom dot tehnologijo.

Članek govori o TV shemi v kokoški, ki ne zmore niti 1080p. Za ogled programa v tako "slabi" ločljivosti je UHD TV resnično neumnost.

andrej69 ::

Han je izjavil:

Če v 95% gledaš HD vsebine, je FullHD še vedno boljša izbira.

Mogoče za tebe:) Če je od stotih ljudi, osemdesetim slika kvalitetnejša na 4K televizorju, potem je že nekaj na tem.Ali pa se ljudje motijo:)

4K je naložba v prihodnost, a je žal ta še kar nekaj let oddaljena... Zelo redki so tisti, ki že danes gledajo več kot 50% UHD vsebin.

Han je izjavil:

Članek govori o TV shemi v kokoški, ki ne zmore niti 1080p. Za ogled programa v tako "slabi" ločljivosti je UHD TV resnično neumnost.

Zaradi tega, če kokoška ne zmore niti 1080p, ne bo cel svet obstal na tem. Poleg tega ne gledamo vsi samo programe, ki jih nudi kokoška.

Večina Evrope je še vedno na HD vsebinah.

westnikky ::

Kaj potem za povprecnega tv uporabnika, ki gleda predvsem ip tv, vecinoma hd in nekatere programe se vedno v sd, kaj je optimalna resitev da bo slika kar se da najboljsa?

Han je izjavil:

Da, kar se tiče tv programov, toda 4K vsebine lahko spremljaš tudi drugače:) Kot sem napisal že prej, predvsem se isplača nakup 4K televizorjev, zaradi že res dobrih cen teh televizorjev..Dve tri leta nazaj, še res ni imelo smisla kupovat 4K televizorja, kajti cene so bile res še velike, pa tudi 4K vsebin še ni bilo na voljo.Sedaj pa mislim, da se vsekakor isplača..

Han je izjavil:

Zaenkrat imaš na Astri poleg demo 2 športna programa.

Tomson ::

Kot je že bilo omenjeno, ne gre več le za 4k vs FHD, gre za dejstvo, da so vsi novejši TVji (ki niso vstopni modeli) pač 4k. Dokler je še na voljo npr Sony W805/W755, ki je res odličen, eden najboljših FHD TVjev nasploh, mogoče še obstaja manjša dilema, sploh za kupce, ki jih dejansko ne zanima nič drugega kot čimlepši prikaz TV kanalov. Za ostale, ki pa bodo vsaj do neke mere izkoristili višjo ločljivost, jih v prihodnosti mika HDR, želijo TV z višjo svetilnostjo, ki je tudi zmožen prikaza širšega spektra barv, želijo nekaj teh novitet (pa če jih potrebujejo ali ne) in do neke mere "future-proof" TV, pa je, glede na ugodne cene 4k TVjev, nakup le teh čisto smiseln, sploh če se gleda modele, ki imajo odličen upscaling (Sony,Samsung,Panasonic,Philips) ker pri HD TV programih slika ne bo nič slabša kot pri FHD TVjih, le pri SD materialu bo razlika, a tudi ta ni več tako velika kot še leto, dve nazaj, je pa.

@westnikky:
Kot rečeno, ali vzameš Sony W805C/W755C ali pa kakšen model TVja, ki zelo dobro upscala nižjeločljivostni material. Odvisno kakšen je tvoj budget in kakšno velikost TVja kupuješ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

Tale o odličnem upscalingu, da HD ni nič slabši na UHD, je precej bosa. Mogoče na več kot 5 metrih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

Ni prav nič bosa, se pa defenitivno strinjam, pod pogojem, da seveda gledaš TV na primerni razdalji. Če boš gledal 65" 4k TV in TV HD vsebine na 1.5m ti noben upscaling ne pomaga, a tudi na FHD 65" TVju pri isti razdalji ne bodo te vsebine nič boljše. Velikost in razdalja pač igrata največjo vlogo pri prikazu vsebin.

MrStein ::

Han je izjavil:

Pa saj je logično, da je upscaling na UHD slabši, ker mora zapolniti 4x več vrzeli.

Kolikokrat si v življenju delal upscaling? Programiral?
Si gledal nekoga drugega, ki je to počel?
Si primerjal rezultat?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

J.McLane ::

Pa dajte tudi FHD content ni točno mapiran pixel na pixel na FHD TV, če gledaš preko HDMI na STB-ju. Že iz tega vidika bo UHD bolje prikazal FHD content.

Han je izjavil:

Tale o odličnem upscalingu, da HD ni nič slabši na UHD, je precej bosa. Mogoče na več kot 5 metrih.

To je bolj zgodba za ribarjenje v kalnem, kjer se brez pravih dokazov, lahko neko firmo hvali drugo pa graja.

Zeegah ::

Letos sem kupil TV Sony KD55XD8005B.

Sprva je vse delovalo, kot je treba. Nekaj ur po začetku uporabe pa so se pričele težave.

TV je zaznal WIFI in se nanj povezal. Vse je delovalo,a kar naenkrat ni več prejemal nobenih podatkov. Aplikacije (npr. Youtube) niso našle internetne povezave, tako je bila rešitev ta, da sem že na prvi dan moral narediti factory reset. Po 10 dneh se zaenkrat ta težava ni vrnila.

So se pa pojavile nove težave. Sprva je branje zunanjega HDD diska delovalo gladko. Preko programa KODI je predvajalo glasbo in filme, vse OK. Začenjalo pa se je dogajati, da mi diska občasno ni znal več prebrat. Na koncu ga ni prepoznal nikoli več. Smatral sem, da je disk morda v ohišju, ki je prešibko, zato sem zamenjal ohišje. Zadeva je zagnala in vse je delovalo, kot mora. Nato sem disk izklopil s TVja, na računalniku nanj naložil še nekaj datotek, ter ga vključil nazaj. Diska zopet ni zagnalo.

Ne vem, če ima kdo težave, ampak meni vse skupaj, zaenkrat, ostaja nerešena uganka. Moti me predvsem to, da zadeve včasih naključno delujejo, včasih pa ne, brez razloga.

Kaj hočeš android kot android.

AudioVideo ::

ZVERINICA DOMA.

PANASONIC TX-58DX800E.

Zdaj pa počasi čez menije...

krepki ::

Jaz mislim,da noben tv nižjega cenovnega ranga ne predvaja vsebin SD,HD In FUL HD kvalitetno pa ni važno ali je ful hd ali 4k to mislim tvje diagonale 49 ali 55 pod 600€.

Bi bil presenečen, krepki! ;-)

PS: razen če imaš izjemno visoka pričakovanja, a potem boš tudi pri flagship TVjih našel pomanjkljivosti...

Ne vem ampak potem bom jaz za tv,ki ga nameravam kupit vrgel denar vstran,če je slika enako kvalitetna na cenejšem tv ju.
Primer:
https://www.ceneje.si/Izdelek/6205034/a...
https://www.mimovrste.com/ultra-hd-tv-s...

krepki je izjavil:

Ne vem ampak potem bom jaz za tv,ki ga nameravam kupit vrgel denar vstran,če je slika enako kvalitetna na cenejšem tv ju.
Primer:
https://www.ceneje.si/Izdelek/6205034/a...
https://www.mimovrste.com/ultra-hd-tv-s...

Tukaj ni primerjave,model 8601 je precejj kvalitetnejši!)

gorann ::

eni pac ne dajo 2x vec denarja za boljso sliko, ne bos verjel kolk je takih, ki jim je vseeno a je slika za 3/5 ali 5/5

@krepki:

Nihče ni trdil, da je slika enako kvalitetna na cenejšem in dražjem TVju. Sam si namreč trdil, da na vstopnih modelih slika ni kvalitetna, nakar sem omenil, da bi bil presenečen, ker sploh ni tako slaba kot si mogoče predstavljaš, saj so TVji najnižjega ranga res precej napredovali v zadnjih letih. Je pa vse relativno, odvisno predvsem od kupca, kaj pričakuje, kako je zahteven, s čim je zadovoljen itd.

Sem imel priložnost videt 55 tv nižjega cenovnega ranga in moram rečt katastrofa od slike,še posebej kakšni temnejši prizori,je bilo vse lisasto,barve so se kar prelivale.
Pa tudi pri par znancih me slika ni prepričala,še moj sedanji tv,ki sicer ni bil tako poceni ima sicer dobro sliko ampak,bi lahko bila še boljša.

simon182 ::

car100 je izjavil:

simon182 je izjavil:

car100 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

car100 je izjavil:

Trenutno se lahko nadgradi preko usb bo pa kmalu tud prek neta možna samodejna posodobitev za Philips 2016 tvje. Upam da je trenutno 6.0 dobr zrihtana

Tukaj imaš nadgradnjo..
https://drive.google.com/file/d/0B7UEMO...

Andrej sem sprobal tvojo verzijo in verzijo iz philips strani, ki so jo objavl 25.1. autorun_QM163E_000.006.152.000 in se mi zdi ta zadnja boljša ( youtube 4k dela sedaj tekoče (mam prek žice 100Mb/s) android 6.0 za enkrat dela tekoče, meniji so hitrejši brez laga (vsaj 3krat hitrej od prejšnih verzij). Na tvoji verziji je android 5.1 in pa youtube ne dela tekoče sploh 4k ne, se mi zdi da je starejša verzija čeprav po številkah je novejša. Glede usb diska in težav z zagonom je pa treba še mal počakat samo se mi zdi da bo delal ker ponavadi se je že med nadgradnjo tv zašteku sedaj pa delal brez težav. Zgleda je Philips pocufu tale android :D končno!
Če je kdo v dilemi komot posodobi je v vseh pogledih zboljšan sistem, samo pazite da boste delal po navodili pa vmes nikakor ne sklaplat tvja.

Vidim,da je kar nekaj TV strokovnjakov na temu forumu,zato bom kar tukaj izpostavil svoj problem.
Sem lastnik tv Philips 55PUS6501/12.Takoj po nakupu sem ga nadgradil na FW autorun_QM16XE_U_0.1.15.15.upg. Vse je delovalo zelo dobro skupaj s Kodijem 16.1,kateri je odlično predvajal vse video vsebine skupaj z IPTV kanali tako SD, HD720in HD1080.Edina napaka je bila da so občasno zmanjkali nekateri tv kanali v nastavitvah priljubljeni.Po zadnji samodejni nadgradnji preko interneta na FW QM163E_U_0.6.152.0 android 6.0,pa se je vse spremenilo.Tv kanali preko antene štekajo,zmrzujejo,kockajo,motnje se pojavljajo približno na vsake pol minute.Prav tako je postal neuporaben Kodi v katerem trokira vse kar je prej delovalo brezhibno.Probal sem tudi Kodi 17,SPMC 16.5.5,FTMC,pri vseh so motnje enake. Ne vem kaj bi lahko naredil narobe ,saj je tv naredil vse sam.Prepričan sem bil,da bo tv ponudil naslednjo nadgradnjo QM163E_U_0.1.15.64,je pa to preskočil in nadgradil tv na zadnji FW,morda je to narobe??
Morda bi pomagal factory reset?? Predvsem pa me zanima če bi na tv lahko naredil downgrade na prejšnji FW android 5.1.
Hvala za pomoč

Downgrade ne vem če se da lahko pa probaš (daj tapravo verzijo na usb ključek pa če je vse ok ti itak avtomatsko zagrabi in namesti nisem pa 100% če se da), imam pa jaz najnovejšo verzijo in kodi dela brez težav še bistveno bolj tekoče kot pred nadgradnjo, kr se pa tiče tv programov iz antene ti pa težko rečem ker nimam na anteno zvezano. Mi je res vse skp mal čudn če ti tud Kodi šteka. Probi še enkrat dt na usb to januarsko verzijo pa ponovno namestit cel sistem pa pol poročaj (lahko da kaka aplikacija zasede cel procesor oz. ram in zarad tega šteka ("bug"), lahko tud daš iz elektrike za min da se vse sigurno zapre http://www.philips.si/c-p/55PUS6501_12/...

Po dveh dneh so težave čudežno izginile. Včeraj zvečer,ko sem prišel iz službe sem videl,da tv antenski kanali delujejo tekoče in brez motenj,danes zjutraj pa sem ga vseeno izklopil iz štroma za 10 min.in ponovno naložil Kodi.Res da nisem imel dosti časa testirat,res je da je bolj odziven ,iptv kanale nalaga hitreje,ampak vseeno se mi zdi,da je bilo predvajanje bolj tekoče v prejšnjem FW.Opazil sem tudi pod system info v kodiju,da je sedaj resolucija zaslona 1920x1080 50Hz,prej pa je bilo osveževanje 60Hz.in ne delajo več aplikacije preko tv browserja SS IPTV,FORK PLAYER in OTT PLAYER,na katerih sem imel naložene iptv kanale,ampak še vedno mi ostane kodi.Kljub težavam ki sem jih imel bi ta tv ocenil na 9,5/10,glede na ceno in kvaliteto

Gustav ::

Kaj izbrati za navaden TV SD program (izključno redni TV program - filmi) na 3m razdalje v osvetljeni sobi pod pravim kotom:
- SONY KDL 40RD450 ali
- Samsung 40K5502

Gustav je izjavil:

Kaj izbrati za navaden TV SD program (izključno redni TV program - filmi) na 3m razdalje v osvetljeni sobi pod pravim kotom:
- SONY KDL 40RD450 ali
- Samsung 40K5502

Vsekakor Samsung model..

Če nisi omejen s prostorom, vzemi večjega.

Gustav ::

OK, hvala.

Prostor je problem! Max bi lahko stisnil še 43 col, npr. 43K6072, vendar na tej razdalji za ta namen nima smisla dati 100 EUR več. Ali se motim? Po drugi strani, ali je Sony za več kot 120 EUR manj res toliko slabši od Samsunga?

@krepki:

Kako lahko delaš zaključke na osnove enega, očitno slabega, poceni IPS modela, ki te je razočaral s prikazom črne?! Ne govorit nekaj na pamet, napiši o katerih modelih je govora! Sem prepričan, da gre za starejše TVje od leta ali dveh in/ali za kakšne slabe IPs panele/modele, ki jih tukaj tako ali tako ne priporočamo.

Če govorimo o VA panelu, glede na to da gledaš na prikaz črne, model Samsung 55K5100 stane 550EUR in glede na nizko ceno sploh ni slaba opcija. Seveda so dražji modeli boljši, a vsakdo pač ne kupuje TVja za 1000EUR+, kot lahko slišiš tudi tukaj vsake toliko pritožbe! ;)

Zgodovina sprememb…

westnikky ::

Tomson je izjavil:

Kot je že bilo omenjeno, ne gre več le za 4k vs FHD, gre za dejstvo, da so vsi novejši TVji (ki niso vstopni modeli) pač 4k. Dokler je še na voljo npr Sony W805/W755, ki je res odličen, eden najboljših FHD TVjev nasploh, mogoče še obstaja manjša dilema, sploh za kupce, ki jih dejansko ne zanima nič drugega kot čimlepši prikaz TV kanalov. Za ostale, ki pa bodo vsaj do neke mere izkoristili višjo ločljivost, jih v prihodnosti mika HDR, želijo TV z višjo svetilnostjo, ki je tudi zmožen prikaza širšega spektra barv, želijo nekaj teh novitet (pa če jih potrebujejo ali ne) in do neke mere "future-proof" TV, pa je, glede na ugodne cene 4k TVjev, nakup le teh čisto smiseln, sploh če se gleda modele, ki imajo odličen upscaling (Sony,Samsung,Panasonic,Philips) ker pri HD TV programih slika ne bo nič slabša kot pri FHD TVjih, le pri SD materialu bo razlika, a tudi ta ni več tako velika kot še leto, dve nazaj, je pa.

@westnikky:
Kot rečeno, ali vzameš Sony W805C/W755C ali pa kakšen model TVja, ki zelo dobro upscala nižjeločljivostni material. Odvisno kakšen je tvoj budget in kakšno velikost TVja kupuješ...

Zeljena velikost 60" oz 65". Budget okrog 1300€.

Brez razmisleka vzami Hisense 65K5510 za 1.100€. Res odličen overall TV za ceno. TEST. Do 1.400€ ne boš našel boljšega 65" TVja! ;)

Zgodovina sprememb…

Tomson je izjavil:

@krepki:Kako lahko delaš zaključke na osnove enega, očitno slabega, poceni IPS modela, ki te je razočaral s prikazom črne?! Ne govorit nekaj na pamet, napiši o katerih modelih je govora! Sem prepričan, da gre za starejše TVje od leta ali dveh in/ali za kakšne slabe IPs panele/modele, ki jih tukaj tako ali tako ne priporočamo.
Če govorimo o VA panelu, glede na to da gledaš na prikaz črne, model Samsung 55K5100 stane 550EUR in glede na nizko ceno sploh ni slaba opcija. Seveda so dražji modeli boljši, a vsakdo pač ne kupuje TVja za 1000EUR+, kot lahko slišiš tudi tukaj vsake toliko pritožbe! ;)

Ne vem, kako moreš zaključit, da je "krepki" gledal TV z IPS panelom. Vsi TVeji ne glede na firmo z oznako 5xxx so vstopni modeli in imajo slabo sliko in taka je tudi njihova cena.

fpbs je izjavil:

Tomson je izjavil:

@krepki:Kako lahko delaš zaključke na osnove enega, očitno slabega, poceni IPS modela, ki te je razočaral s prikazom črne?! Ne govorit nekaj na pamet, napiši o katerih modelih je govora! Sem prepričan, da gre za starejše TVje od leta ali dveh in/ali za kakšne slabe IPs panele/modele, ki jih tukaj tako ali tako ne priporočamo.

Ne vem, kako moreš zaključit, da je "krepki" gledal TV z IPS panelom. Vsi TVeji ne glede na firmo z oznako 5xxx so vstopni modeli in imajo slabo sliko in taka je tudi njihova cena.

Tukaj se ravno ne bi strinjal s teboj.Recimo Philips model 5501 ima kvalitetno sliko,prav tako tudi Samsung K5100/5500K ker si ravno dejal za modele 5××× Je pa res , da so nekoliko slabši modeli 4000 pri Philipsu, pri Lg-ju modeli 5××× pri Panasonicu model DS500.Toda še vedno solidni televizorji.

@fpbs:
Če spremljaš in poznaš tehnologijo TVjev, veš, da imajo danes TVji enega od treh panelov: IPS, VA, OLED. Glede na omenjeno, citiram: "še posebej kakšni temnejši prizori, je bilo vse lisasto ..." mislim da popolnoma pravilno predvidevam, da je šlo za cenejši/slabši IPS panel, ki se še posebej slabo izkaže prav pri prikazu črne in temnejših prizorov.

Imaš vstopne modele z IPS in VA panelom, imaš dobre in slabe vstopne modele, pri obeh panelih, mislim pa da nihče ne pričakuje "top performanse" 55" TVja za 500EUR, niso pa tako slabi kot bi se glede na ceno pričakovalo. Nakup TVja tako ali tako v vsakem primeru nek kompromis, ker perfektnega pač ni.

Zgodovina sprememb…

Tomson je izjavil:

@fpbs: Če spremljaš in poznaš tehnologijo TVjev, veš, da imajo danes TVji enega od treh panelov: IPS, VA, OLED.

Kolikor jaz poznam zadevo jih lahko na grobo ločimo v 5 skupin: klasični IPS, QD IPS, klasični VA, QD VA, in OLED.

Kar v osnovi pomeni tri vrste panelov: IPS, VA, OLED. (dvakrat si napisal IPS in VA) :)

Ja, samo je med klasičnim in QD precejšnja razlika in jih ne moreš metati v skupni koš. Kaj nisi zapazil, da jih je Samsung celo poimenoval QLED. Počakaj malo, da se rewuiverji vrnejo od Samsungovega
povabila, kako bodo QLEDe dvignili v nebo.

Gustav je izjavil:

Prostor je problem! Max bi lahko stisnil še 43 col, npr. 43K6072, vendar na tej razdalji za ta namen nima smisla dati 100 EUR več. Ali se motim? Po drugi strani, ali je Sony za več kot 120 EUR manj res toliko slabši od Samsunga?
KU6072 pozabi, ker bo SD slika totalni zmazek. Trenutno ima EnaA dobro ceno za 40K5502.

http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

Han je izjavil:

Gustav je izjavil:

KU6072 pozabi, ker bo SD slika totalni zmazek. Trenutno ima EnaA dobro ceno za 40K5502.

http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/...

Kaj pa govoriš zopet neumnosti:)Daj prosim, ne zavajat ljudi s takšnimi komentarji..

@Han
Tole si pa res malo zgrešil, KU6000 je precej soliden TV in odlično upscala nižjeločjivostni material:

... and the same high quality smart OS and upscaling engine as those found in any other major Samsung 4K TV.

... fantastic upscaling engine for the SD and HD content which still makes up a majority of what most users view on their 4K TV and which is so important for this reason above all.

... The quality with which even well-mastered 480p SD content is upconverted to look sharper looks great for the most part and Full HD content sources such as Blu-ray in particular look superb when viewed on the KU6300's screen.

... deserves mention of its own as a highlight of the KU6300. Samsung seems to program the same caliber of non-4K content upscaling in all of its ultra HD TVs because from what we’ve seen to-date, both the premium SUHD TVs of this year and a lower-tier model like the KU6300 perform about the same in this regard. When it comes to upscaling Full HD TV or media device content, the KU6300 does a superb job (particularly for Blu-ray HD media) and for upscaling of 720p and 480p SD content sources like some cable TV content or DVD movies, the upscaling engine in this TV performs almost as admirably. A well formatted DVD movie can look downright superb in the KU6300 and will certainly look better than it would if viewed in most HD TVs we’ve seen, with a minimum of haziness to boot.

Zgodovina sprememb…

Bla bla bla. V resnici, v živo, na 3 metre je SD slika na VSEH 4K TV ZMAZEK !!!

A je zmanjkalo argumentov? ;-)

Tvoji argumenti so copy + paste marketinga in ostalih, ki zavajajo. Moje oči ne lažejo.

Han je izjavil:

Tvoji argumenti so copy + paste marketinga in ostalih, ki zavajajo. Moje oči ne lažejo.

Poglej, če tebi ni všeč, to ne pomeni da drugim tudi ne bo..Lahko ti povem, da so ljudje zadovolnji kar se tiče prikazane slike:)

Timmah ::

Han je izjavil:

Bla bla bla. V resnici, v živo, na 3 metre je SD slika na VSEH 4K TV ZMAZEK !!!

se strinjam, že na 1080p TV je zmazek
donde esta francesca

Tako je.

V vsakem primeru gre za zavajanje, ker SD, HD in FullHD slika niti pod razno ne more biti 100% upscalana na UHD.
««
210 / 223
»»