» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
199 / 223
»»

fpbs ::

Sedaj je že jasno. HLG bo HDR format za satelitske in zemeljske TV oddajnike. Zato je ob nakupu TVeja pametno preveriti, če TV ta format podpira.
Ne vem, kako ostale firme, LG will bring HLG HDR to 2016 OLED & LCDs through firmware update.
http://www.flatpanelshd.com/news.php?su...

Cremoso ::

sokol11 je izjavil:

Nabavil danes Philipsa 55 7181. Zaenkrat lahko rečem samo bomba od slike. :)

Jaz sem tudi bil navdušen, a je se je že žal po treh dneh sam ugasnil in če sem imel srečo, je čez pol ure spet normalno delal.

andrej69 ::

Cremoso je izjavil:

sokol11 je izjavil:

Jaz sem tudi bil navdušen, a je se je že žal po treh dneh sam ugasnil in če sem imel srečo, je čez pol ure spet normalno delal.

Moraš nadgradit Softwer.

krepki ::

V ožji izbor je prišel ta tv in me še zadnjič preden se odločim za nakup zanima ali se da dobit za to ceno kaj boljšega.
https://www.ceneje.si/Izdelek/6205034/a...

Dobim ga za 1600€

miko22 ::

stran od Philipsa....

Cremoso ::

andrej69 je izjavil:

Cremoso je izjavil:

sokol11 je izjavil:

Sem ga, pa tudi na servisu je bil en teden, pa že drugi dan ko je prispel iz servisa se ni dal več vklopit.
Tak da sem ga kar lepo nazaj v trgovino vrnil.

Moraš nadgradit Softwer.

Cremoso je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Cremoso je izjavil:

sokol11 je izjavil:

Sem ga, pa tudi na servisu je bil en teden, pa že drugi dan ko je prispel iz servisa se ni dal več vklopit.
Tak da sem ga kar lepo nazaj v trgovino vrnil.

Moraš nadgradit Softwer.

Ja potem pa ti niso na sevisu nič naredili:)

krepki ::

miko22 je izjavil:

stran od Philipsa....

Zakaj navedi razlog?

4knative ::

fpbs je izjavil:

Za igračkarje LG starts rolling out HDR Game mode to B6 OLED & some LCDs:
http://www.flatpanelshd.com/news.php?su...

Zdaj je prvo na vrsti US trg, to pride k nam proti koncu leta. Živel lag!

Od kje ti podatek, da to pride k nam koncem leta? V članku samo piše, da v Evropo to pride kasneje.

Vedno je isto. To so taki brutalni zamiki, da glava boli. Isto pri Samsungu, firmware je v US že 3 verzije naprej. Žal.

Tomson ::

PeterGriffin je izjavil:

Tomson je izjavil:

Dobiš bolje za podoben denar. Odvisno od tvojega max cenovnega ranga, malo si poglej TUKAJ, pa napiši tvoj max budget in kakšne so točno tvoje zahteve, kakšne vsebine se bodo v največji meri gledale in pod kakšnimi pogoji.

max buđet bi bil nekje recimo 700-800€, več od tega žal ne. Philipsa nebi ravno zaradi tega ker bi se tv gledal več ali manj ponoči. Zanima me tudi kakšne so izkušnje s temi androidi, a ni neki tako, da naj bi bili počasni oz kdaj zaštekajo? Kaj menite med temi modeli sony kdl55w756(srebrn) za 602€+ddv, ali sony kd55xd7005(650+ddv) pa še razlika med tistim samsungom, ki ste ga omenjali ku6000 in https://www.mimovrste.com/ultra-hd-tv-s... . Pomembna je pa slika, soliden zvok, da ima možnost usb predvajanja ter smart tv s temi aplikacijami youtube, tunein, plex itd, ter screenmirroring.
.

Android OS je odličen OS, ampak med konkurenco še vedno najmanj uporabniku prijazen, na trenutke je lahko neodziven, včasih kaj zašteka, če te to moti, ni zate.

Sony W serijo bi osebno zaenkrat izpustil, ker več ni takšnih razlik v ceni, Sony XD7005 ima podoben IPS panel kot Philips, torej odpade, v tem cenovnem rangu ti torej ostane redina dobra opcija z VA panelom - Samsung KU6000. Razlike med KU6000/6072/6079/6099 so le zaradi različnih trgov, minimalne razlike ki ne vplivajo na kvaliteto slike. Vzameš najbolj ugodnega.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Jutri bo polnih 200 strani o barvnih televizorjih na forumu. Pripravite šampanjce! :D

vaščan ::

Danes dobil ati 460 končno mi je samsung 43ku6000 zalaufal na 4k 60hz 10bit 4:4:4 full RGB. Moram rečt, da sem res zadovoljen s tvjem. Vidni koti so izredno slabi ostalo je pa špica.
Tv zna pokazat 4,096 x 2,160 ampak razmerje slike ni pravo 3,840 x 2,160 se pa usede v nulo. Barve in kontrast so top sicer z malo štelnge po nastavitvah ampak to je to.
Idino vidni koti že če gledate tv malo iz strani ne priporočam tega tvja.

krepki je izjavil:

miko22 je izjavil:

stran od Philipsa....

Zakaj navedi razlog?

Sem jih nekaj strani nazaj!

miko22 je izjavil:

krepki je izjavil:

miko22 je izjavil:

stran od Philipsa....

Zakaj navedi razlog?

Sem jih nekaj strani nazaj!

Prosim ne posploševat te stvari..Kajti niti eden televizor ni identičen:)Če povzamem.90% ljudi ne bo imelo težav,10% pa jih bo imelo s televizorjem.Nikoli pa ne boš vedel, če boš ti med temi 10% ljudi, ki bodo imeli težave..Kar pa se tiče okvar vseh proizvajalcev, pa mislim, da sem že preveč napisal:)

DINAMIK ::

Na koncu po 199 straneh..,ugotoviš,da je LG zmagovalec :)

DINAMIK je izjavil:

Glede čega pa je Lg zmagovalec..?

DINAMIK je izjavil:

Sony je :)

miko22 je izjavil:

DINAMIK je izjavil:

Sony je :)

Nikakršnega zmagovalca ni, in si enkrat že zapomnite:)

andrej69 je izjavil:

DINAMIK je izjavil:

LG se je z OLEDi in še prej s pasivno 3D dobesedno odlepil od konkurence, ki mu že dolga leta ne sledi več.

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

DINAMIK je izjavil:

LG se je z OLEDi in še prej s pasivno 3D dobesedno odlepil od konkurence, ki mu že dolga leta ne sledi več.

Da tukaj se strinjam, kar se tiče OLED tehnologije.Drugače pa kar se tiče Hardwerske tehnologije, pa je vse dokaj podobno.Pa zanimivo, da je nekaterim bolj všeč slika na kvalitetnejših 4K televizorjih, kakor na Oled televizorjih.

[SkA] ::

Da seveda, hardware je precej podoben, software ki poganja ta hardware je pa precej drugačna zgodba. Pa ne mislim s tem na operacijski sistem za UI.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: [SkA] ()

Tudi ob prehodu črnobele TV na barvno , so nekateri prisegali na črnobelo.

fpbs je izjavil:

Seveda.Pač okus vsakega posameznika..Zato pa obstajajo rastavljeni modeli televizorjev, da lahko potrošnik vidi kaj mu bolj odgovarja.Kajti kupovat televizor na podlagi testov, vedno ni prava izbira..

bojanpo ::

andrej69 je izjavil:

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

DINAMIK je izjavil:

Da tukaj se strinjam, kar se tiče OLED tehnologije.Drugače pa kar se tiče Hardwerske tehnologije, pa je vse dokaj podobno.Pa zanimivo, da je nekaterim bolj všeč slika na kvalitetnejših 4K televizorjih, kakor na Oled televizorjih.

Pred nakupom OLED (2016) sem bil skepticen kaj lahko doprinese boljsega ( primerjal KS7580, sicer curved pri kolegu ) in ce bom sam delezen tiste majhne procentaze modelov ki imajo kaksno napako (vijugast rob/annoying sound-whistle, etc)- prebrano predvsem na forumu AVS (http://www.avsforum.com/), ampak se nimas kaj bati, se posebno ce vzames dodatno garancijo. Nasplosno velja da ko gre kaj narobe, to itaq preberes na forumih, majhen delez tistih ki se pohvalijo da je vse OK. :) In online nakup je itaq super za no question asked on return.

KS 7xxx je najmanj 3 stopničke niže od OLEDa. Vmes imaš še serije 8xxx in 9xxx, ki so boljši od 7xxx.

andrej69 je izjavil:

fpbs je izjavil:

Seveda.Pač okus vsakega posameznika..Zato pa obstajajo rastavljeni modeli televizorjev, da lahko potrošnik vidi kaj mu bolj odgovarja.Kajti kupovat televizor na podlagi testov, vedno ni prava izbira..

A gledat TVje v t.i "retail mode" pri toni stropnih neonk, ki jih običajno v štacunah najdeš, je pa neka merodajnost? Celo znanost so razvili in aplicirali, kako kupca v štacuni prepričat, da hoče ravno XY TV med poplavo prižganih - kako je to sploh lahko merodajno?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: [SkA] ()

bojanpo ::

fpbs je izjavil:

KS 7xxx je najmanj 3 stopničke niže od OLEDa. Vmes imaš še serije 8xxx in 9xxx, ki so boljši od 7xxx.

Se strinjam, ampak to je bila dejanska izkusnja in ne tistim iz trgovine, ko vidis ponavadi demo material ali slabe SD kanale. Doticni model ima se vedno isto ceno kot dejansko leto poprej oziroma visjo ponekod.

Moj zmagovalec za 2016 je Medion. Zgleda da ima res vsak svojega zmagovalca. :D

BigWhale ::

Tomson je izjavil:

So še, so še. Ena Panasonic plazma še pri meni doma! ;-)

Tudi jaz imam doma eno Panasonicovo plazmo. Glavni problem je nezmoznost nastavljanja slike in potem je vse kar pride prek HDMIja zamaknjen, overscana pa ne znajo vse naprave popravljat.

johanblond ::

4knative je izjavil:

A 55'' ?

Kakšna utemeljitev zmagovalca?

johanblond je izjavil:

4knative je izjavil:

A 55'' ?

Kakšna utemeljitev zmagovalca?

Ne, 65 za 899 ali tam nekje v Hoferju. Razmerje kakovost/cena/velikost.

miko22 je izjavil:

http://www.racunalniske-novice.com/novi...

Računalniške novice. 5 LOL-ov, en za drugim. :)

Linki brez opisov, a? :)

Mi TV 4 - http://www.mi.com/en/mitv4/

[SkA] je izjavil:

andrej69 je izjavil:

fpbs je izjavil:

A gledat TVje v t.i "retail mode" pri toni stropnih neonk, ki jih običajno v štacunah najdeš, je pa neka merodajnost? Celo znanost so razvili in aplicirali, kako kupca v štacuni prepričat, da hoče ravno XY TV med poplavo prižganih - kako je to sploh lahko merodajno?

+1

blze ::

zdravo,

danes mi je zacel crkavat lg 32ld650

ali sony 55xd8505b ali samsung 55ks7002?

malo bom gledal pod kotom, punca bo gledala naravnost. zadaj je vedno osvetlitev.
gleda se filme, nanizanke in 24ur hd

oba sem gledal v trgovini in sta mi oba ok.

priklopil bom nas server gor.

hvala
uživejte
blze

Sony je IPS (dobri vidni koti, slabši prikaz črne, bistveno nižje kontrastno razmerje), Samsung pa VA (slabši vidni koti, dosti boljši prikaz črne in bistveno višje kontrastno razmerje).

Glede na vrsto panela sta oba najboljši opciji v svojem cenovnem rangu. Če se torej gleda iz širšega kota bo Sony boljša opcija, sicer pa višje kontrastno razmerje v praksi sliki daje globino, najboljši primer so OLEDi, kjer že kvalitetna navadna 2D slika deluje nekoliko 3D na prvi vtis.

Sony ima, vsaj zame nekoliko mehkejšo sliko in za las bolj naravne barve, za procesiranje gibanja je letos najboljši, Samsung KS7000 pa bo boljši za prikaz HDR vsebin in gledanje ponoči.

marS ::

BigWhale je izjavil:

Linki brez opisov, a? :)

Mi TV 4 - http://www.mi.com/en/mitv4/

haha, ma mi je všeč.

kaj dogaja na njem pa je druga stvar...

...pravijo deep learning... ne rabš kodija več...vse sam najde...
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: marS ()

kralnahribu ::

blze je izjavil:

zdravo,

danes mi je zacel crkavat lg 32ld650

ali sony 55xd8505b ali samsung 55ks7002?

malo bom gledal pod kotom, punca bo gledala naravnost. zadaj je vedno osvetlitev.
gleda se filme, nanizanke in 24ur hd

oba sem gledal v trgovini in sta mi oba ok.

priklopil bom nas server gor.

hvala

Sodelavc je kupil sonya,pa pravi,da nimaš boljšega.Gleda v večini sd programe podnevi,kot ponoči

TOP ::

Pri Sonyju plačaš še firmo zraven.Nič posebnega,kdo pa gleda sd kanale še.

laaw ::

Testov žal še ni, po odzivih kupcev pa je precej ok TV, na Amazonu ima oceno uporabnikov 4.0/5. Če pa malo dodaš lahko vzameš Samsung 40K5502 za 399€, ima dosti boljši upscaling, je pa pri gibanju mogoče TCL celo boljši. Pri TCLju gre za FHD VA 50Hz panel, kot pri Samsungu, prikaz črne in kontrastno razmerje bo precej solidno, pa še DirectLed osvetlitev ima kar je super za ta cenovni razred. Za 330€ verjetno soliden TV. Je pa rok dobave neznan, skratka za preverit, preden se odločiš.

deejay2 ::

Tomson, se spoznaš tudi kaj na projektorje, ali te ti pač ne zanimajo?

johnyboy ::

Po dolgotrajnem branju tele debate se koncno odločil za Tv, Samsung KU6000, 55 inčnega, preko mimovrste. Tv je kar impresiven, zelo močne barve.

Se mi pojavlja naslednji problem. Imamo kabelsko lokalnega ponudnika, sedaj pa mi ne najde nobenih programov. Pri nastavitvah zamenjal države, še vedno nič. Sumim, da je problem v tunerju, Tv nima dvb-c tunerja, kabelska pa ima morda še analogni signal. Prej je delala na enem starem, še katodnem Tvju, povezava je preko antenskega prikljucka, gre pa za sekundarni TV v hiši. Ima kdo kako idejo, kako rešiti zadevo?
Krajna forever.

So kaksna priporocila glede stenskih nosilcev? Potreboval bi nek nosilec, ki ima zadaj dovolj prostora, da se kabli ne zvijajo prevec. Imam bolj mesane izkusnje s HDMI kabli, ki se preklopijo. Razmisljam tudi, da bi v steno polozil nek kanal in bi vanj skril HDMI in 220V kabel.

Kako misliš, da se ne zvijajo preveč? A imaš HDMI vhode tako, da kabel potem proti steni štrli?

deejay2 je izjavil:

Tomson, se spoznaš tudi kaj na projektorje, ali te ti pač ne zanimajo?

Kateri cenovni rang, kakšne posebne želje, povdarek na svetilnosti, velikosti slike, mobilnosti, projekciji na kratko razdaljo ... ?

m0LN4r ::

Jaz sem ful zadovoljen tudi z sliko podnevi na KS7000, na starem TVju nisem videl nic podnevi, ko je sonce sijalo direkt notr skozi teraso je trebalo spustit roleto. Tle pa se vidi prakticno vse. Direktna soncna svetloba je manjsi problem, kot pa direktna luc pred TVjem.

Druga stvar je, gledanje animejev. Preko Netflix appa na TVju ima slika veliko manj bandinga, kot preko Netflixa na racunalniku. Ravnotako je tudi gibanje bolj smooth.
Predvajanje s trdega diska dela tudi tip top.

Sem pa opazil neke napakice, pr 4K HDR predvajanju, vcasih se pri gibljivih slikah malo zakocka ob robovih. To gre verjetno za SW napako. Bom pa probal TV resetirat in preveril ali je res SW ali pa film v kurcu.

Youtubanje preko telefona in z daljincem je pa za moje pojme veliko odzivnejse, kot na kolegovem Sonyju, ampak te stvari se verjetno z kakim SW updajtom cez cajt izpilijo.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
««
199 / 223
»»