Forum » Zvok in slika » Kateri televizor?
Kateri televizor?
Temo vidijo: vsi
webmaher ::
@deejay2 nisi edini... res je neverjetno hitro se navadiš in pol je vse premajhno :-)
@BigWhale po mojem nimava za burek :-)
čudim se, da ni nobenega zastopnika za HIsense... biznismeni kje ste a čakate bizniswomen :-)
vsebin v UHD preko naših ponudnikov ni...sam pričakujem, da se bo morda kaj spremenilo 2020, ko bodo poševnooki OI prenašali vse v UHD...in to ne 4k ampak kar 8k....
@BigWhale po mojem nimava za burek :-)
čudim se, da ni nobenega zastopnika za HIsense... biznismeni kje ste a čakate bizniswomen :-)
vsebin v UHD preko naših ponudnikov ni...sam pričakujem, da se bo morda kaj spremenilo 2020, ko bodo poševnooki OI prenašali vse v UHD...in to ne 4k ampak kar 8k....
[SkA] ::
Vsi imate neke 55" ali pa 65" televizorje. Noben nima 75 in več palčnega? Očitno sem samo jaz tako nor, da bi rad imel vsaj 75" tv in ga gledal iz razdalje 1,8 m.
Jaz imam 75" XD94. Pa ti povem, zakaj večina nima več kot 65" - ker je ponudba nad 65" izredno slaba, kar je pa dobrega, je pa cena občutno višja od pridobljenih centimetrov.
Kar je svojevrstna ironija pri porivanju 4K panel že leta in leta, za moje pojme.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [SkA] ()
webmaher ::
če bi bila ponudba športnih in filmskih kanalov obilna bi že zdavnaj cene 75 in več inčnih še bolj padle... tko pa praktično v Sloveniji in tudi sicer ni skoraj nič... če sem prav zasledil zdaj nemški SKY forsira UHD za folmske in športne kanale... proizvajalci so očitno prehiteli ponudbo in to krepko...
deejay2 ::
Bedarija, da tv ponudniki tako čakajo z UHD. Bolj kot bodo čakali z njim, dlje časa bodo v domovih še FHD televizorji. Sedaj smo v neki čudni spirali. Ponudniki tv programov ne želijo programe lansirati v UHD zato, ker ima še premalo ljudi doma UHD televizor. Malo ljudi pa ima doma UHD televizor zato, ker ni programov v UHD. Jaz drugega razloga, zakaj stojimo na mestu, ne vidim. Ne mi reči, da bi bila menjava opreme v 4K opremo pri tv ponudnikih ne vem kakšen problem. Če ima že vsak drugi telefon danes možnost snemanja 4k, ne vem zakaj bi bila strojna oprema težava pri tv ponudnikih.
hunter01 ::
če bi bila ponudba športnih in filmskih kanalov obilna bi že zdavnaj cene 75 in več inčnih še bolj padle... tko pa praktično v Sloveniji in tudi sicer ni skoraj nič... če sem prav zasledil zdaj nemški SKY forsira UHD za folmske in športne kanale
Upam, da te sliši kdo. Pri meni je v veliki večini primerov na TV-ju šport. Sedaj, ko so na T2 ukinli SportKlub v HD-ju je še moja 40" TV prevelika, glede na to kakšna je slika.
vaščan ::
Sem v trgovini pregledal tvje in se odločil za samsunga 6serijo. Res solidna slika sem se malo igral s nastavitvami tvja ko sem ga skalibriral po svojem okusu sem komaj porajtal razliko nedaleč stran je bil lg oled Brez heca barve so bile tam tam mogoče je imel oled črno res bolj črno ampak na običnem programu ki je laufal komaj porajtaš nisem mogel vrjet. 1080p x264rip sem probal in se vidi odlično še true motion je nekako deloval brez nadležnega zatikanja tudi juderja nisem porajtal.
Odličen tv razen vidni koti se točno vidi kateri so ips in kateri ne hehe. Res sem presenečen nisem pričakoval tako mehke in naravne slike sem pa večino funkcij tvja izklopil. Gledali smo tudi 4k ampak me ni tako impresioniral sem pač navajen ostre slike iz pcja mogoče če bo v prihodnosti kakšen film zakaj pa ne važno, da je slika super in kaj čmo naročil sem ga.
Odličen tv razen vidni koti se točno vidi kateri so ips in kateri ne hehe. Res sem presenečen nisem pričakoval tako mehke in naravne slike sem pa večino funkcij tvja izklopil. Gledali smo tudi 4k ampak me ni tako impresioniral sem pač navajen ostre slike iz pcja mogoče če bo v prihodnosti kakšen film zakaj pa ne važno, da je slika super in kaj čmo naročil sem ga.
MrStein ::
Ima mogoče kdo podatek kok W kurijo ti novi android sonyi, ko so v standby? Imam dva, sam nimam merilca (še zaenkrat). Sprašujem pa tudi zato, kr mi 49xd830 zelo moteče cvili. Na žalost zelo dobro slišim te visoke piskajoče/cvileče zvoke in me zelo moti.
Ima ločen napajalnik? Jaz sem svojega poslal na servis in so mi drugega dali. Pod garancijo.
Sicer novi tudi malo piska, ampak manj.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Dami ::
Ima mogoče kdo podatek kok W kurijo ti novi android sonyi, ko so v standby? Imam dva, sam nimam merilca (še zaenkrat). Sprašujem pa tudi zato, kr mi 49xd830 zelo moteče cvili. Na žalost zelo dobro slišim te visoke piskajoče/cvileče zvoke in me zelo moti.
Ima ločen napajalnik? Jaz sem svojega poslal na servis in so mi drugega dali. Pod garancijo.
Sicer novi tudi malo piska, ampak manj.
Ma ločen ja, sam ta powerbrick je silent, piskanje prihaja iz tvja.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
Melanholija ::
@Tomaz0 Kateri 75" TV si pa kupil? Kje in za koliko.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Melanholija ()
Tomaz0 ::
Melanholija je izjavil:
@Tomaz0 Kateri 75" TV si pa kupil? Kje in za koliko.
Sony kdl 75w855c v Mediamarkt.at - sicer sem imel malo štale, ker je prvi imel defekt - ampak so mi zamenjali za drugega BP.
[SkA] ::
Tud 720p na 75" z 2,5-3 metre zgleda lepo, FHD še lepše. Ni nobenga problema s tega vidika, če nima namena še nekaj časa streaming vsebin plačevat al pa UHD blurayov kupovat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [SkA] ()
Spock83 ::
Bedarija, da tv ponudniki tako čakajo z UHD. Bolj kot bodo čakali z njim, dlje časa bodo v domovih še FHD televizorji. Sedaj smo v neki čudni spirali. Ponudniki tv programov ne želijo programe lansirati v UHD zato, ker ima še premalo ljudi doma UHD televizor. Malo ljudi pa ima doma UHD televizor zato, ker ni programov v UHD. Jaz drugega razloga, zakaj stojimo na mestu, ne vidim. Ne mi reči, da bi bila menjava opreme v 4K opremo pri tv ponudnikih ne vem kakšen problem. Če ima že vsak drugi telefon danes možnost snemanja 4k, ne vem zakaj bi bila strojna oprema težava pri tv ponudnikih.
Je problem. Oprema je precej dražja, kaj pa šele arhiv.
bojanpo ::
Se pred nedavnim sem bil povsem zadovoljen z HD ready Optoma 600x projektorjem (starim cca 8 let) in platnom 120". Lepo zgledalo, filme gledali in spili (najprej xbox360, potem ps4) brez tezav igral na njem, obilica zabave s prijatelji.. Obenem sem imel tudi Philipsa 42", tudi sedaj cca 7 let star, se vedno dela. Nakar prvic vidim Full HD resolucijo na 4k TV-ju, potem pa se 4k vsebino ( predstavitveni videi, itd ) in sem bil osupel.. Nekaj dni nazaj prodal vse (ok 42 Philips se v spajzu) in nabavil 65" LGB6V. Globok vzdih.. :)
Za 4k vsebino imam Netflix Ultra HD ( kar dosti vsebine, en primer: http://www.whats-on-netflix.com/lists/4... ), Prime Video ( ker imam Prime zaradi dosti narocanja preko Amazona ) in upgrade sem naredil na PS4 PRO verzijo ( najprej predvsem zaradi starega modela ki je bil glasen..). Sedaj se malce igram z nastavitvami, Slo kanale zal gledam v SD resoluciji preko aplikacije Amis mobia, ampak imam namen VPN v SLO vzpostaviti preko routerja, ostale kanale preko UPC TV ponudbe in Sky kanale v HD preko IPTV ponudbe... Kar hocem povedati, ja ..UHD vsebine, predvsem TV-ja ni ogromno, je pa trenutno ob HDR spilih in predvsem Netflix vsebini vec kot dovolj. Niti ni casa za kaj vec iskreno receno ob druzini ;)
Vreden nakupa TV, ceprav sem zaradi visoke cene okleval, ampak dober kompromis na prejsnje stanje.
Za 4k vsebino imam Netflix Ultra HD ( kar dosti vsebine, en primer: http://www.whats-on-netflix.com/lists/4... ), Prime Video ( ker imam Prime zaradi dosti narocanja preko Amazona ) in upgrade sem naredil na PS4 PRO verzijo ( najprej predvsem zaradi starega modela ki je bil glasen..). Sedaj se malce igram z nastavitvami, Slo kanale zal gledam v SD resoluciji preko aplikacije Amis mobia, ampak imam namen VPN v SLO vzpostaviti preko routerja, ostale kanale preko UPC TV ponudbe in Sky kanale v HD preko IPTV ponudbe... Kar hocem povedati, ja ..UHD vsebine, predvsem TV-ja ni ogromno, je pa trenutno ob HDR spilih in predvsem Netflix vsebini vec kot dovolj. Niti ni casa za kaj vec iskreno receno ob druzini ;)
Vreden nakupa TV, ceprav sem zaradi visoke cene okleval, ampak dober kompromis na prejsnje stanje.
electronic4you.at, cena sedaj cca 200€ visja, sam sem za za 3k nabavil in dodal se 5 letno garancijo. Imas ga tudi v SLO, sicer malce se visja cena: http://www.electronic4you.si/lg-65b6v-o...
miko22 ::
Da še jaz povem svoj del.
Kupil TOLE TV.
Dober nakup, čeprav ni vrhunska kar se bonbončkov tiče. Nima recimo senzorja bližine, kar ponavadi Sony ima, nima tudi HDR, kljub temu je slika lepa. Nima 3D. Pač za tako ceno ne moreš pričakovati vsega kar imajo veliki. Je pa TV čudovit in vreden svojega dnara.
Zvok je sicer primeren tv-ju, vendar ni ok, zato sem si še omislil hišni kino. Sedaj vam povem, da je užitek se vsest pred tv in gledat film. Kot da sem v kinu.
Ni mi žal niti €, ki sem ga vložil v to. Tako da kateri se odločate, dajte se razvajat. Dajte nekaj na kakovost življenja. Denar, ki ga ne porabite(leži na banki) je brez vrednosti. Privoščite si.
Kupil TOLE TV.
Dober nakup, čeprav ni vrhunska kar se bonbončkov tiče. Nima recimo senzorja bližine, kar ponavadi Sony ima, nima tudi HDR, kljub temu je slika lepa. Nima 3D. Pač za tako ceno ne moreš pričakovati vsega kar imajo veliki. Je pa TV čudovit in vreden svojega dnara.
Zvok je sicer primeren tv-ju, vendar ni ok, zato sem si še omislil hišni kino. Sedaj vam povem, da je užitek se vsest pred tv in gledat film. Kot da sem v kinu.
Ni mi žal niti €, ki sem ga vložil v to. Tako da kateri se odločate, dajte se razvajat. Dajte nekaj na kakovost življenja. Denar, ki ga ne porabite(leži na banki) je brez vrednosti. Privoščite si.
Situacija je bila sledeca: Platno je bilo obeseno nad balkonskimi vrati, ki so skoraj siroka kot platno. Projektor na stropu in sedisce je bilo 4m stran in nekako idealni setup moram priznati. Priklopljene naprave na HDMI switch, en izhod TV, drug projektor in si lahko obenem isto sliko na obeh ekranih imel ali pa razlicen input. Iskreno receno, se premlevam vse skupaj, 120" je bil luksuz glede velikosti, ampak sliki in podnapisom je skoraj bilo tezko slediti hkrati. Ne recem da ne bom ponovil tega setup-a nekoc v prihodnosti, ampak recimo ko bo 4k (8k) projektor na voljo (malce bolj budgetu primerno) in namenski hisni kino v hisi.
Glede velikosti in izkusnje: TV bi verjetno vzel vecji, ce bi prostor omogocal, ampak moram reci da je glede na razdaljo med kavcem in TV-jem super. Prehod na FHD in 4K kot primarni ekran je pa dozivetje zase. Ne pozabi da je prej bil HD ready projektor. Dodatno: Upam da mi uspe vse preko TV-ja nekoc upravljati, ne pa da imam razlicne boxe doma ( rpi, xtreamer wonder & firestick - prodajam btw, remix mini ).. IPTV preko Smart IPTV, Netflix in Amazon video je ze na OLED-u in je top notch slika. Torrente ne uporabljam, FHD pa kodi cist lepo prebavlja. Btw, se kdo z profesionalno kalibracijo TV-ja ukvarja?
Glede velikosti in izkusnje: TV bi verjetno vzel vecji, ce bi prostor omogocal, ampak moram reci da je glede na razdaljo med kavcem in TV-jem super. Prehod na FHD in 4K kot primarni ekran je pa dozivetje zase. Ne pozabi da je prej bil HD ready projektor. Dodatno: Upam da mi uspe vse preko TV-ja nekoc upravljati, ne pa da imam razlicne boxe doma ( rpi, xtreamer wonder & firestick - prodajam btw, remix mini ).. IPTV preko Smart IPTV, Netflix in Amazon video je ze na OLED-u in je top notch slika. Torrente ne uporabljam, FHD pa kodi cist lepo prebavlja. Btw, se kdo z profesionalno kalibracijo TV-ja ukvarja?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bojanpo ()
fpbs ::
. Btw, se kdo z profesionalno kalibracijo TV-ja ukvarja?
Recommended settings OLED TV LG Series E6:
http://en.tab-tv.com/?p=14204
Imam eno vprašanje. Omenja se, da je slika v Dolby Vision še precej boljša od HDRa, če imaš možnost to izprobat in posredovat tvoje izkušnje.
apokapo ::
Zdravo,
na hitro se selimo, zato se vse dela na hitro. Če kdo od poznavalcev utegne svetovati, bomo zelo hvaležni. Vnaprej se opravičujem za kakšno kontradiktornost/pomanjkljivost/neumnost ...
Priključek bo kabelski, ponudnik Telemach, paket Gold Trojka Premium, kartica + Conax modul. Sedanji TV je 10+ let star 40" Sony Bravia HD ready, ki že ima možnost kartice, tako da se z novim TV ne mudi na vrat na nos, v dveh mesecih pa vsekakor.
Gledalo se bo na 4m (verjetno bi bilo izvedljivo primakniti kavč na 3m), večinoma kar bo ponudil kabel/Gold Trojka Premium, občasno YT, o kakšnih 4k vsebinah se še ne razmišlja, fino pa je biti opremljen, saj imamo spet namen kupovati za 10 let.
Budget je nekje pri 2k, hitro prebiranje zadnjih strani foruma meni izvrže dva favorita:
LG OLED55B6V
Samsung UE65KS7000
Kateri od teh dveh? Mogoče kakšna alternativa, v primeru da sta oba overkill? Kavč bi z veliko lobiranja morda spravil na 2.5 m, bližje pa ne ;)
Naletel sem na nekaj ITA linkov, torej je med njimi iskati best buy? Ima kdo izkušnje z dostavo? Uporabnik m0LN4r opozarja na pomoč pri postavitvi, predvidevam da bolj v smislu dodatnega para rok in nog, ne pa strokovne pomoči?
Najlepša hvala vsem za odgovore.
na hitro se selimo, zato se vse dela na hitro. Če kdo od poznavalcev utegne svetovati, bomo zelo hvaležni. Vnaprej se opravičujem za kakšno kontradiktornost/pomanjkljivost/neumnost ...
Priključek bo kabelski, ponudnik Telemach, paket Gold Trojka Premium, kartica + Conax modul. Sedanji TV je 10+ let star 40" Sony Bravia HD ready, ki že ima možnost kartice, tako da se z novim TV ne mudi na vrat na nos, v dveh mesecih pa vsekakor.
Gledalo se bo na 4m (verjetno bi bilo izvedljivo primakniti kavč na 3m), večinoma kar bo ponudil kabel/Gold Trojka Premium, občasno YT, o kakšnih 4k vsebinah se še ne razmišlja, fino pa je biti opremljen, saj imamo spet namen kupovati za 10 let.
Budget je nekje pri 2k, hitro prebiranje zadnjih strani foruma meni izvrže dva favorita:
LG OLED55B6V
Samsung UE65KS7000
Kateri od teh dveh? Mogoče kakšna alternativa, v primeru da sta oba overkill? Kavč bi z veliko lobiranja morda spravil na 2.5 m, bližje pa ne ;)
Naletel sem na nekaj ITA linkov, torej je med njimi iskati best buy? Ima kdo izkušnje z dostavo? Uporabnik m0LN4r opozarja na pomoč pri postavitvi, predvidevam da bolj v smislu dodatnega para rok in nog, ne pa strokovne pomoči?
Najlepša hvala vsem za odgovore.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: apokapo ()
miko22 ::
Ko sem jaz iskal tv, je bil v BigBangu LG 65 cola za cca 1600€, pa sem shandlal na 1400€, vendar sem se pol raje odločil za Sonyja.
Če ti znamka ne dela problemov(LG ti ne bo zdržal 10 let), mogoče razmisli v tej smeri. Pri velikosti ne šparaj, kljub nekaterim komentarjem tukaj. Nikoli ni preveliko. Ženske lahko to potrdijo :)
Če ti znamka ne dela problemov(LG ti ne bo zdržal 10 let), mogoče razmisli v tej smeri. Pri velikosti ne šparaj, kljub nekaterim komentarjem tukaj. Nikoli ni preveliko. Ženske lahko to potrdijo :)
BigWhale ::
ribcek ::
Zdej se mi pogovori v tej temi bolj dopadejo, ker unadva, klobasarja, nista za nikamor. Pa saj veste o kom to?
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: MrStein ()
m0LN4r ::
Pomoje najboljše mikrokrpa rahlo navlažena z h2o aka vodo. Potem pa še z eno suho sfiniširaš da ni sledi.
Razna čistila znajo biti problem, celo če ima TV premaz proti bleščanju. Eni premazi reagirajo s čistilom, zato pozor!
deejay2 75 se ne splača. Bolj se splača kavč premaknit bolj k TVju.
V mediamartku mas 70" za 1525
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Meni je mogoce celo malo zal, da nisem vzel slabsi 70" 6000 nekaj, namesto KS7 65"....
Velika slika je fenomenalna, prav uzitek jo je gledat. Zdej me pritegne pr filmu, se kaj vec kot samo gledanje obrazov, pogledam tudi naokoli.
Za igre pa je tak, fenomenalno. Prej 40" na 4m nisi videl skoraj nic. Izpadlo je kot en manjsi monitor. Zdaj pa je prav uzitek igrat (druzabne) igre.
No in tukaj se poraja vprasanje, da bi za 500eur manj lahko vzel 5" vecji TV. Malo mi je vcasih zal. Upam, da se bo v prihodnosti izkal za vseeno boljso nalozbo zaradi boljsega panela.
Tocno to prinese velikost. Se tudi strinjam s tole izjavo od prvega dne.
Pa se laicni prevod:
Ne samo zravn polek, ampak notr v sredini. Nanasa se seveda na igre pa gledanje filmov.
Velika slika je fenomenalna, prav uzitek jo je gledat. Zdej me pritegne pr filmu, se kaj vec kot samo gledanje obrazov, pogledam tudi naokoli.
Za igre pa je tak, fenomenalno. Prej 40" na 4m nisi videl skoraj nic. Izpadlo je kot en manjsi monitor. Zdaj pa je prav uzitek igrat (druzabne) igre.
No in tukaj se poraja vprasanje, da bi za 500eur manj lahko vzel 5" vecji TV. Malo mi je vcasih zal. Upam, da se bo v prihodnosti izkal za vseeno boljso nalozbo zaradi boljsega panela.
nicht nur dabei, sondern mittendrin.
Tocno to prinese velikost. Se tudi strinjam s tole izjavo od prvega dne.
Pa se laicni prevod:
Ne samo zravn polek, ampak notr v sredini. Nanasa se seveda na igre pa gledanje filmov.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Ko sem jaz iskal tv, je bil v BigBangu LG 65 cola za cca 1600€, pa sem shandlal na 1400€, vendar sem se pol raje odločil za Sonyja.
To glede LG-jevih televizorjev ni res. Oče ima LG-jevo plazmo že 9 let in še vedno deluje enako kot prvi dan. Za plazme pravijo, da slika s časoma potemni, ampak pri njemu ni.
Nas LG iz 2008 se tut dela. Nevem kaj nekateri delate z TVji.
Nam se ni pokvaril niti en barvni TV; niti gorenje, niti LG, niti Grundig, niti trije samsungi.
Nam se ni pokvaril niti en barvni TV; niti gorenje, niti LG, niti Grundig, niti trije samsungi.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Sedanji TV je 10+ let star 40" Sony Bravia HD ready, ki že ima možnost kartice, tako da se z novim TV ne mudi na vrat na nos, v dveh mesecih pa vsekakor.
LG OLED55B6V Samsung UE65KS7000
Če se ti ne mudi z nakupom, potem počakaj še kakšen mesec več. Ko pridejo na tržišče modeli 2017, se pričakujejo pocenitve starih modelov.
Samsung KS7000 se po kvalikteti slike ne more primerjati z LG OLED55B6V.
BorutK-73 ::
Kdaj so začeli z digitalno na kabelski, še preden so zakodirali z conax-i? 2008?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutK-73 ()
gorann ::
4knative ::
Sedanji TV je 10+ let star 40" Sony Bravia HD ready, ki že ima možnost kartice, tako da se z novim TV ne mudi na vrat na nos, v dveh mesecih pa vsekakor.
Če se ti ne mudi z nakupom, potem počakaj še kakšen mesec več. Ko pridejo na tržišče modeli 2017, se pričakujejo pocenitve starih modelov.
Pocenitve starih modelov bojo takrat ko pridejo na police novi modeli. Enkrat od aprila do junija.
Primerjaš TV za 1200 eur in TV za 2800 eur. To so cene pri nas.
V trgovini primerjal oba modela pri dnevni svetlobi. Zmaga Samsunga, gladko. Bolj prepričljiva slika, na LG-ju so barve sprane z izjemo črne, ki je res črna.
Tomson ::
Razlika v ceni je res velika, gre za flagship TV in TV srednjega ranga, sicer pa ima tudi Samsung KS7000 nekaj prednosti pred LGjem.
KS7000 ima odlično video procesiranje, dosti dosti bolje upscala nižjeločjivostne vsebine, ima dosti višjo svetilnost, kar se pozna, če se gleda TV pri močni zunanji svetlobi (okno), tudi zaslon je manj odseven, ima boljšo "out of the box" sliko, ni potrebno bit pozoren na "image retention" ter ima nasplošno nižji "input lag".
LG B6 pa je seveda neprimerljivo boljši pri prikazu črne, ima bistveno višje kontrastno razmerje, za marsikoga bolje prikazuje hitro gibanje (šport), bolje prikazuje HDR vsebine, ima boljšo uniformiranost zaslona, dosti dosti širše vidne kote, WebOS3 pa je tudi odličen.
Na koncu je predvsem odvisno od potreb, želja in izkoriščenosti TVja, za nekoga, ki bo večinoma gledal TV kanale, pa še to po možnosti ne v zatemnjenem prostoru, je KS7000 boljša izbira, kot bistveno dražji B6. Za tiste, pa ki vedo kaj želijo in bodo to tudi izkoristili, je B6 še vedno eden najboljših TVjev na trgu.
Zdej se mi pogovori v tej temi bolj dopadejo, ker unadva, klobasarja, nista za nikamor. Pa saj veste o kom to?
O kom ti to?
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()
V trgovini primerjal oba modela pri dnevni svetlobi. Zmaga Samsunga, gladko. Bolj prepričljiva slika, na LG-ju so barve sprane z izjemo črne, ki je res črna.
Če ti je lepša slika na Samsungu, potem kupi Samsung. Tudi ob prehodu črnobele TV na barvno so nekateri trdili, da je slika na črnobeli veliko lepša.
OK.d ::
No zdaj bomo pa še tv-je začeli izklapljati iz interneta
https://www.bleepingcomputer.com/news/s...
https://www.bleepingcomputer.com/news/s...
LPOK.d
Lahko daš 27 jurjev za 77 OLED in stavim da najdeš polno enih slabosti tudi na tistem TVju. Žal popolnega TVja ne boš našel na trgu, ne letos in ne drugo leto. Over and out.
Diagonalo kupuješ po velikosti prostora, kvaliteto pa po velikosti žepa.
Jaz jo po okusu. Ce mi zapase 27" monitor ga pac vzamem, pa magari bi estetsko bolj pasal 22" na pisalno mizo.
Sem se tudi sam v trgovini sam preprical, da mi bo 65" ks7000 prinesel vec uzitka, kot OLED 55" B6V, pa se cenejsi je bil.
Namrec TV se nahaja v prostoru z izhodom na teraso kjer je veliko svetlobe in tam bi OLED zatajil, ne mislim pa sred belega dneva spuscat rolete zaradi tega.
Glede velikosti pa je tako,
ce mislis igrat igre - TV ni nikoli dovolj velik.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Tomson ::
Dejansko je tako, da se TV kupuje glede na potrebe, želje in okoliščine in en model TVja nikoli ni najboljša opcija za vse. Kot je že bilo rečeno, najboljšega, optimalnega, perfektnega TVja ni, obstaja le model, ki je za naše potrebe najbolj primeren in najbližje perfektnosti, če le nismo pretirano zahtevni.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
vaščan: 1080p je pase. Zdaj je čas za 4k. Sicer so filmi tudi po 65 giga, ampak slika pa ostra ko gillette. Treba pa gledat 55 iz 1,6m; 65 iz 1,9m; 75 iz 2,2m (+-0,2m za vse)... Tisti, ki pa mate sedežno na 4m pa mogoče kakšen 4k projektor pride v poštev.
4knative, malo si falil z razdaljami. 4K televizorje se lahko gleda še iz večje bližine, kot si navajal. Poglej si graf, ki sem ga objavil malce višje.
Je pa res, da so 4K televizorji s 4K vsebinami res nekaj čisto drugega kot 1080p. Se spomnim še pred leti, ko sem imel CRT televizor, se mi je zdelo, da je slika optimalna in fotorealistična. Za 1080p televizorje sem misil enako. Ampak 4k pa vse skupaj naredi še bolj impresivno.
Je pa res, da so 4K televizorji s 4K vsebinami res nekaj čisto drugega kot 1080p. Se spomnim še pred leti, ko sem imel CRT televizor, se mi je zdelo, da je slika optimalna in fotorealistična. Za 1080p televizorje sem misil enako. Ampak 4k pa vse skupaj naredi še bolj impresivno.