Forum » Zvok in slika » Kateri televizor?
Kateri televizor?
Temo vidijo: vsi
gorann ::
jest tebe sprasujem, kolk si prpravljen dat najvec za tv
pus6501 model je dosti boljsi in 55" okoli 800eur
pus6501 model je dosti boljsi in 55" okoli 800eur
m0LN4r ::
Evo prvi vtisi:
Slika out of the box brutalna, napredek v zadnji 5 letih isto.
4K house of cards.... hdr marco polo... hdr shadow warior... uff
Kar se pa velikosti 65" tice, super za igranje na 3m
(fifa, nba, trine, unravel, ori, karkoli vglavnem) tolko vsega vec se vidi.
Za filme pa 4m lih prav, nikoli vec manj.
Minus je, verjetno vecino nebi motlo ampak jaz sem izklopil motion plus oz. na low je se sprejemljivo, namrec frametimsi, vmesni frejmi ki jih sproducira tv niso enakomerni, kot sem vajen. Vcasih rukne na hitro veliko frejmov. Malo bodo morali to se izpilit.
Pod nobenim pogojem se ne spravljajte zraven sami postavljat takega tvja,
jaz sem malo zajebal pa imam zdaj eno praskico na sredini zgoraj :(
Sicer se ne vidi, ko je vklopljena slika, ampak ko je crno.
Kaka je slika podnevi se nevem.
UHD Color obezno na ON, pol mate lahko 10bit 4:2:2 na pcju. Gamemode po zelji, HDR pa nevem, pri meni potem potegne crna malenkost na vijolcno, ce vsebina ni hdr.
Pri marco polotu je recimo HDR ok, pri drugih pa brezveze.
Za Desktop windowsi priporocajo 300% scaling, ampak 200% je najlepse.
FHD vsebine zgledajo zelo dobro, ampak 4k zleda se boljse.
Na youtube se takoj vidi razlika, ko kaki manjsi detajli postanejo kristalno jasni, ala kamencki v potoku... tkanina na majci...
Slika out of the box brutalna, napredek v zadnji 5 letih isto.
4K house of cards.... hdr marco polo... hdr shadow warior... uff
Kar se pa velikosti 65" tice, super za igranje na 3m
(fifa, nba, trine, unravel, ori, karkoli vglavnem) tolko vsega vec se vidi.
Za filme pa 4m lih prav, nikoli vec manj.
Minus je, verjetno vecino nebi motlo ampak jaz sem izklopil motion plus oz. na low je se sprejemljivo, namrec frametimsi, vmesni frejmi ki jih sproducira tv niso enakomerni, kot sem vajen. Vcasih rukne na hitro veliko frejmov. Malo bodo morali to se izpilit.
Pod nobenim pogojem se ne spravljajte zraven sami postavljat takega tvja,
jaz sem malo zajebal pa imam zdaj eno praskico na sredini zgoraj :(
Sicer se ne vidi, ko je vklopljena slika, ampak ko je crno.
Kaka je slika podnevi se nevem.
UHD Color obezno na ON, pol mate lahko 10bit 4:2:2 na pcju. Gamemode po zelji, HDR pa nevem, pri meni potem potegne crna malenkost na vijolcno, ce vsebina ni hdr.
Pri marco polotu je recimo HDR ok, pri drugih pa brezveze.
Za Desktop windowsi priporocajo 300% scaling, ampak 200% je najlepse.
FHD vsebine zgledajo zelo dobro, ampak 4k zleda se boljse.
Na youtube se takoj vidi razlika, ko kaki manjsi detajli postanejo kristalno jasni, ala kamencki v potoku... tkanina na majci...
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
ravioli ::
mene zanima če se splača kupit tv SAMSUNG UE55KS9002 CURVED SUHD al je katera boljša v tem cenovnem razredu hvala za odgovor
vaščan ::
Probaj 4k 60hz 4:4:4 8bit baje izgleda bolje kot 4:2:2 10bit vsaj tako sem bral.
Ubistvu imajo ljudje težave ker nikakor nemoreš spravit 10bit hdr 4k 60hz signala na tv baje zmore to samo display port 1.3.
Ubistvu imajo ljudje težave ker nikakor nemoreš spravit 10bit hdr 4k 60hz signala na tv baje zmore to samo display port 1.3.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vaščan ()
Tomson ::
mene zanima če se splača kupit tv SAMSUNG UE55KS9002 CURVED SUHD al je katera boljša v tem cenovnem razredu hvala za odgovor
Samsung KS9000 je le za odtenek boljši od KS7000, a skoraj 600EUR (45%) dražji. Absolutno ni vreden razlike v ceni.
Če želiš top of the top TV poglej še za LG OLED modelom - B6, se ga dobi že precej ugodno, v Slo od 2.100EUR dalje, v ITA pa od 1700EUR dalje ... Če pa iščeš TV z najboljšim razmerjem med ceno in kvaliteto, pa kot omenjeno, Samsung 55KS7000/7002 za 1.300EUR.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()
ravioli ::
Samsung KS9000 je le za odtenek boljši od KS7000, a skoraj 600EUR (45%) dražji. Absolutno ni vreden razlike v ceni.
Če želiš top of the top TV poglej še za LG OLED modelom - B6, se ga dobi že precej ugodno, v Slo od 2.100EUR dalje, v ITA pa od 1700EUR dalje ... Če pa iščeš TV z najboljšim razmerjem med ceno in kvaliteto, pa kot omenjeno, Samsung 55KS7000/7002 za 1.300EUR.
LG B6 zgleda super bom razmislo
hvala za info Tomson
BigWhale ::
Big Bang nima v internetni ponudbi niti ene televizije 65" plus, ki ne bi bila 4K. Gledal bom pa z razdalje treh metrov.
miko22 ::
DarwiN ::
65'' mora imeti 4K. 1080 je premalo za tako velikost.
Prej velja obratno.. 4k je prevelika resolucija za tako majhen TV, ko govorimo o razdalji 3m.
Še 75" je premajhen za 4k na tej razdalji.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Zej pa ne pretiravaj. PPija nikol ni dovolj.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Ampak ti ne pomaga veliko, če ga tvoje oči na razločijo oziroma je razlika zanemarljiva.
Sicer pa danes itak ni več neke razlike v ceni med FHD in 4k, tko da v vsakem primeru kupiš slednjega.
Usedi se bliže. :)
Sicer pa danes itak ni več neke razlike v ceni med FHD in 4k, tko da v vsakem primeru kupiš slednjega.
Usedi se bliže. :)
Vceraj sem cel dan primerjal youtube 2160p in 1080p iz 4 metrov, razlika je vidna.
Celo pa ko so kake pisave, meniji, liki ostre oblike ipd. zadeve.
Tam iz 5-6 metrov pa mogoce res nebi videl razlike.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Razlika je predvsem vidna zato, ker youtube omogoča višji bitrate pri 4k posnetkih..
Sem tudi sam testiral pri fotru, ki ima 75" FHD na 3m razdalji in so 4k posnetki opazno lepši.
Sem tudi sam testiral pri fotru, ki ima 75" FHD na 3m razdalji in so 4k posnetki opazno lepši.
to bi moral enak posnetek v 4k in fhd primerjat pa se to 65"fhd in 65" 4k tv en ob drugem
recimo netflix
meni je na fhd tv tako sliko dal, da sem ze pomislil, da je 4k :)
recimo netflix
meni je na fhd tv tako sliko dal, da sem ze pomislil, da je 4k :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gorann ()
vecji bitrate ti da samo cistejso sliko brez graina in noisa,
resolucija ti pa da ostrino in detajle pri manjsih elementih,
ampak to ponavadi ne gledas ne.
Ko kaze panoramo naselja, ne gledas posamezne stresnike pa rozce na okenski polici, ampak gledas stavbe kot celoto
isto ne gledas kamencke v potoku ampak potok.
No sej neka brutalna razlika nebo, ampak ce se kupuje vzames 4k, da imas pol v prihodnoti native resolucijo za bodoce filme.
resolucija ti pa da ostrino in detajle pri manjsih elementih,
ampak to ponavadi ne gledas ne.
Ko kaze panoramo naselja, ne gledas posamezne stresnike pa rozce na okenski polici, ampak gledas stavbe kot celoto
isto ne gledas kamencke v potoku ampak potok.
No sej neka brutalna razlika nebo, ampak ce se kupuje vzames 4k, da imas pol v prihodnoti native resolucijo za bodoce filme.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
res je, da nima smisla velke teveje v fhd vzemat, do 55" so pa se vedno orenk konkurenca 4k
bbobst ::
Evo prvi vtisi:
Ja tale Auto motion plus je čisto neuporaben pri športu, naprimer pri nogometu je meni tudi vse na 1 negledljivo.
Kakšno imaš black uniformity zvečer v temi ,primeni je spodaj kar nekaj flekov.
markic222 ::
No jaz imam 55" ks7000 in sem več kot zadovoljen. Black uniformity je zakon, niti malo se ne vidi kakršnih koli flekov (sem ful pozitivno presenečen). Na prejšnem Philipsu 6561, ki sem ga po dveh tednih vrnil je bil pa obup, na eni strani je bila siva barva, na drugi pa malo bolj črna.
Smart OS na Samsungu je dosti bolj zanesljiv, niti enkrat mi se ni kaj crashalo. Pride do kakšne napake (v youtube mi back button ni delal, v drugih aplikacijah pa je, rešitev je bila da se tv izklopi za cca 30 sekund in nazaj vklopi). Tudi veliko bolj je odziven TizenOS kot Android tv na philipsu. Zakon je tudi smartview aplikacija, za kontroliranje tv-ja preko telefona in tablice (sprobano na ipadu in android telefonu). Philipsov app je počasen in praktično ne uporaben in tudi tukaj je Samsung kar velik korak pred Philipsom.
Kontrast je svetlobna leta boljši napram Philipsu (pričakovano).
Zakon je tudi to, da se daljinec lahko uporablja za praktično vse. Celo po Xbox-u lahko navigiram in tako ne rabim joysticka, ce gor pocnem kaj drugega kot igram. Pa se mikrofon integriran v remote je kul, ker poenostavi search po youtube.
Smart OS na Samsungu je dosti bolj zanesljiv, niti enkrat mi se ni kaj crashalo. Pride do kakšne napake (v youtube mi back button ni delal, v drugih aplikacijah pa je, rešitev je bila da se tv izklopi za cca 30 sekund in nazaj vklopi). Tudi veliko bolj je odziven TizenOS kot Android tv na philipsu. Zakon je tudi smartview aplikacija, za kontroliranje tv-ja preko telefona in tablice (sprobano na ipadu in android telefonu). Philipsov app je počasen in praktično ne uporaben in tudi tukaj je Samsung kar velik korak pred Philipsom.
Kontrast je svetlobna leta boljši napram Philipsu (pričakovano).
Zakon je tudi to, da se daljinec lahko uporablja za praktično vse. Celo po Xbox-u lahko navigiram in tako ne rabim joysticka, ce gor pocnem kaj drugega kot igram. Pa se mikrofon integriran v remote je kul, ker poenostavi search po youtube.
Evo prvi vtisi:
Ja tale Auto motion plus je čisto neuporaben pri športu, naprimer pri nogometu je meni tudi vse na 1 negledljivo.
Kakšno imaš black uniformity zvečer v temi ,primeni je spodaj kar nekaj flekov.
Moram rect, da zaenkrat nimam pripomb glede panela. Crno je crno tam kjer mora bit, sem dal Backlight na 20, brightness 50, gama je 0, dinamyc contrast na low, color native al kaj, pa toplino na standard, tako da je zdaj z hdr+ boljse, prej je blo pretemno pa pretoplo. To so settingsi za appse maxdome, prime, netflix. Satelitske pa se nisem priklopil.
Za PC mam seveda game mode, pa brightness 45 v Control paneli pa 4:2:2 10bpc, pa nastavljen device na console, potem mi v shadow warioru tv prepozna vsebino kot hdr .
Ostalo pa isto.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Vceraj sem cel dan primerjal youtube 2160p in 1080p iz 4 metrov, razlika je vidna.
The result: YouTube doesn't even recognise yuv444p video. It attempts to reconvert it, and the result is not only the loss in colour information, but also the loss in general quality. The text is much less readable than the original upload, and the colours are incorrect.
Tukaj ti človk razloži lepo.
Vrjem tudi na 1080p tvju 4k izgleda lepše bolj ostro in tako naprej. Kvaliteta videa in slike sta popolnoma druga pojma kot debata iz kakšne razdalje človeško oko ne loči razlike med resolucijami na določeni velikosti tvja.
Si probal gnat 8bit 4:4:4? Sprašujem zaradi tega
Samsung JS8500
I ran Alien Isolation and it appears that 4:4:4 chroma (8 bpc) is superior to 4:2:2 (12 bpc or 10 bpc)
Here's some camera pictures demonstrating it:
4:4:4 (8 bpc)
4:2:2 (12 bpc)
BigWhale ::
Tile zadnji dve sliki sta zelo cudni. Razlicen chroma subsampling pri kompresiji videa ne naredi taksnih razlik.
fpbs ::
LG Display, announcement on development trend for OLED TV and latest WOLED device for lighting in IDW 2016:
http://www.olednet.com/en/lg-display-wo...
http://www.olednet.com/en/lg-display-wo...
ignis ::
Pozdravljeni!
Ravno ob pravem času, malo pred božičem, se je poslovil TV (5 let stara Panasonicova plazma).
Zanima me, če se to splača kupiti:
https://www.amazon.de/LG-43UH620V-Ferns...
Zahteve nič posebnega, 43 col (večjega nimam kam dat), nič igric, wifi (streamanje risank in filmov iz računalnika), blurayev ne predvajam, tudi 3D ne rabim.
Torej, se splača ali je kakšna boljša varianta (kak Samsung) za podoben denar?
Hvala, lp
Ravno ob pravem času, malo pred božičem, se je poslovil TV (5 let stara Panasonicova plazma).
Zanima me, če se to splača kupiti:
https://www.amazon.de/LG-43UH620V-Ferns...
Zahteve nič posebnega, 43 col (večjega nimam kam dat), nič igric, wifi (streamanje risank in filmov iz računalnika), blurayev ne predvajam, tudi 3D ne rabim.
Torej, se splača ali je kakšna boljša varianta (kak Samsung) za podoben denar?
Hvala, lp
Tile zadnji dve sliki sta zelo cudni. Razlicen chroma subsampling pri kompresiji videa ne naredi taksnih razlik.
Na če si hočeš prebrat celotno reč
http://www.neogaf.com/forum/showthread....
Tle sam vsi spekulirajo na velko, kot mi tu :)
Evo gamemode nacin:
Upam, da se vidijo tisti grdi sivi prelivi na 8bpc, ker v resnici je se hujs kot na sliki.
Evo gamemode nacin:
Upam, da se vidijo tisti grdi sivi prelivi na 8bpc, ker v resnici je se hujs kot na sliki.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
filip007 ::
Jaz imam LG, je bila 5EUR na mesec pri Telekomu za dve leti, pa je HD ready pa vseeno prevaja full HD, mislim da je to kar zmaga kar se tiče cene. Podpira vse signale DVB-T/C/S, edina slabost je da ima samo eden HDMI, ker je že uporabljen za SIOL BOX. Tako, da Playstation zaenkrat odpade.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: filip007 ()
4knative ::
Ima še kdo težavo s počasnim internetom na Samsungovi pametni televiziji? Vse ostale naprave mi dosegajo maksimalno zakupljeno hitrost downloada, TV pa ne gre čez 50mbitov. Probal na 2.4ghz, na 5ghz, na kabel. Najslabša hitrost je na kabel.
LelaMb ::
Ali kdo pozna to trgovino hw1.it seveda iz Italije in izkušnje,namreč naj bi pošiljali tudi v slo.?
Jaz imam LG, je bila 5EUR na mesec pri Telekomu za dve leti, pa je HD ready pa vseeno prevaja full HD, mislim da je to kar zmaga kar se tiče cene. Podpira vse signale DVB-T/C/S, edina slabost je da ima samo eden HDMI, ker je že uporabljen za SIOL BOX. Tako, da Playstation zaenkrat odpade.
http://www.ebay.com/itm/Sale-New-Mini-3...
tole mam jest doma in dela cist ok
vstekas 3 razlicne naprave notr v hdmi IN ter en hdmi kabel iz hdmi OUT v tv
pol pa smao z gumbom klikas da izberes zeljeno napravo
Ali kdo pozna to trgovino hw1.it seveda iz Italije in izkušnje,namreč naj bi pošiljali tudi v slo.?
Jaz sem kontaktiral enih 5 večjih trgovin pa ni nobena pošiljala izven Italije. Poleg tega pa še treba računat, da se meniš z Italijani okoli garancije, morebiti okoli poškodovane pošiljke, okoli dobave samega televizorja v razumnem roku... V tujini 55+ TVje pošiljajo s špedicijo, zato je še manj verjetno da bi pošiljali k nam. Ni računice.
truplo279 ::
A mogoče kdo ve kakšna je razlika med modeloma samsung UE KS 7000 in UE KS 7002. Je 100 evrov razlike v ceni ostali podatki pa so povsem enaki
bbobst ::
Ja saj se mi je zdelo ampak je vseeno bolj povprašat ljudi ki več vedo :)
Sem bil neodločen med samsungom ks 8000 in sony xd 93. Potem pa so me opozorili da je ks 7000 za las slabši od modela ks 8000 in da ni vreden razlike v denarju. Je pa občutna razlika v ceni med samsungom in sonyjem. Sem tudi razmišljal o LG oled b6v ampak je 1.7k samsung ks 7000 pa 1.3k. Temu denarju ki ga "prihranim" dodam še nekaj in si kupi komplet zvočnikov od bose in celotno gledano je boljša opcija.
Sem bil neodločen med samsungom ks 8000 in sony xd 93. Potem pa so me opozorili da je ks 7000 za las slabši od modela ks 8000 in da ni vreden razlike v denarju. Je pa občutna razlika v ceni med samsungom in sonyjem. Sem tudi razmišljal o LG oled b6v ampak je 1.7k samsung ks 7000 pa 1.3k. Temu denarju ki ga "prihranim" dodam še nekaj in si kupi komplet zvočnikov od bose in celotno gledano je boljša opcija.
Pravilna odlocitev, dve muhi na en mah.
Lepo opticni kabel v kino, pa preko TVja spustis prek DTS al pa Dolby iz razlicnih streamservicov al filma.
Lepo opticni kabel v kino, pa preko TVja spustis prek DTS al pa Dolby iz razlicnih streamservicov al filma.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Upam da bo to pravilna odločitev ja :) Pravkar sem končal prenovo stanovanja pa sem se pri nekaterih stvareh narobe odločil zato si rajši vzamem čas pa po forumih povprašam. Sem imel namen kupit v italiji ampak je cena samsunga pri nas povsem enaka medtem ko je sony pri nas 1.8k v italiji pa 1.5k. Edino kar me moti pri samsungu je daljinec :) Bose te pa itak sezuje ko ga slišiš.
marS ::
A ima mogoče kdo tale Yamaha Soundbar zraven TV-ja?
Zanima me če je kaj zamika zvoka pri filmih z bluetooth povezavo. Namreč, pri več napravah, bluetooth zvočniki (Cambridge Audio, Bose, JBL), sem opazil da imajo zamik če jih priključim preko bluetooth povezave na izhod TVja.
Zanima me če je kaj zamika zvoka pri filmih z bluetooth povezavo. Namreč, pri več napravah, bluetooth zvočniki (Cambridge Audio, Bose, JBL), sem opazil da imajo zamik če jih priključim preko bluetooth povezave na izhod TVja.
...no more heroes...
https://ilbis.com/
https://ilbis.com/
Ja saj se mi je zdelo ampak je vseeno bolj povprašat ljudi ki več vedo :)
KS7000 ima občutno slabši kontrast od KS8000.
http://www.displayspecifications.com/en...
Jaz tem podatkom ne verjamem, ker so na eni drugi strani kontaktirali samsung kar se tice panela in je samsung potrdil, da je native 10bit panel.
http://www.zambullo.de/fernseher/samsun...
Takole.
Rect obcutno je zelo subjektivno, glede na to da ce bi videl oba nebi videl razlike.
Je pa obcutna razlika na papirju.
http://www.zambullo.de/fernseher/samsun...
Takole.
KS7000 ima občutno slabši kontrast od KS8000.
Rect obcutno je zelo subjektivno, glede na to da ce bi videl oba nebi videl razlike.
Je pa obcutna razlika na papirju.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Vsi modeli, od KS7000 do KS9000 imajo odlično, praktično enako kontrastno razmerje, okoli 7000:1
Vsi modeli, od KS7000 do KS9000 imajo odlično, praktično enako kontrastno razmerje, okoli 7000:1
Ali lahko posreduješ stran, ki to potrjuje? Tukaj ta primerjava kaže drugače.http://www.displayspecifications.com/en...
Pozabil sem omenit, da je v linku US model KS8000, ki je v Evropi poznan kot model KS7000.
Glej, lahko mi verjameš ali pa tudi ne. Sedaj sem na poti, če želiš bolj natančne in konkretne dokaze ti jih lahko posredujem zvečer,ko pridem domov. Tista stran ki si jo posredoval nima pravilno vnesenih podatkov saj pri različnih modelih navaja različni tip kontrsastnega razmerja.
Ja, me zanimajo tvoji dokazi, samo za mene po zdajšnih podatkih je KS7000 vstopni SUHD model s slabšimi lastnostmi od KS800, in daleč od primerjave z OLEDom B6V.
Mateeej ::
se danes splača kupiti 4k televizor?
gledam tale dva
...http://www.makspro.si/index.php/led-tv-...
http://www.oglasi.si/oglas_tehnika/tv_s...
kaj točno pomeni tale podatek...1500pqi?
gledam tale dva
...http://www.makspro.si/index.php/led-tv-...
http://www.oglasi.si/oglas_tehnika/tv_s...
kaj točno pomeni tale podatek...1500pqi?