» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
188 / 223
»»

4knative ::

Ve kdo zakaj se ne da v Evropi dobit Chromecast Ultra? Kdaj bo?

Tomson ::

Lahko povprašaš TUKAJ. Sicer pa lahko kupiš npr. TUKAJ.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

CoverM ::

Hvala tudi za to informacijo

LP

andrej69 je izjavil:

CoverM je izjavil:

Pozdravljeni!
Rabim pomoč pri nakupu Tv-ja. Ta naj bi se gledal na razdalji 2,5-3m. Velikost naj bi bila max 50" (čeprav je izbor 50" slabši od 49" očitno), ker je prostor za TV omejen. Na njem naj bi se v glavnem gledali filmi (mkv, avi , mp4 foramti obvezni),internet za youtube v glavnem, igralo pa se ne bi. Bužet naj bi bil do 800€, lahko pa tudi kaj čez.
Nekako se po vse prebranih forumih in po tem kar sem po trgovinah videl in slišal nagibam med izborom Samsunga in Philipsa.
Hvala za pomoč
LP

Tukaj si poglej.
https://www.avforums.com/article/best-b...

Moram za ta "judder" še malo preštudirat in potem bo se bo treba odločiti kaj kupiti. Mislim pa da nisem tako zahteven da bi to opazil.

hvala za trud in pozdrav s primorske

Tomson je izjavil:

Sicer odličen TV za ceno, zelo dober na vseh področjih, z eno, nekaterim motečo lastnostjo: "It also has a small judder when watching movies."

Zdaj, nekateri sploh ne opazijo, druge ne moti, nekatere pa. Glede na cenovni okvir pač imaš druge, boljše opcije. JE pa tudi omenjeni Samsung dober nakup, zato sem ga tudi omenil.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: CoverM ()

Za KU6000 "judder" preveri TOLE in TOLE ...

Spc ::

Zakaj TVji supportajo samo DTS pod 1400kbps ?
DTS HD meni ne deluje na sharpu in tako moram vedno pretvarjat v AC-3 640kbps.

rakil ::

Pozdravljeni,

Kupujem televizor za v manjši prostor, hkrati pa sem tudi omejen z velikostjo tako, da diagonala ne more biti večja od 32".
Zanima me kateri od spodnjih bi bil najboljši nakup.

https://mtehnika.mercator.si/izdelek/17...

Hja, od našteti so kar vsi tam tam, ne bo večjih razlik, izločil bi le Philips 4100, ker imaš poleg novejšega 4101, ki nudi kar precej za ceno. Vsi so vstopni modeli, tako da čudežev ni za pričakovat, za nezahtevnega kupca pa bo katerikoli ok. Za višjo kvaliteto slike pa bo treba zapravit okoli 300€, npr. Sony 32WD605.

johnyboy ::

TVja še vedno nismo kupili, izbire je preprosto preveč. Kaj menite o temle LG 55UH650V, pri Telekomu se ga dobi za točke zvestobe dobi za 672 EUR oz. 552 EUR ob podaljšanju naročnine za 2 leti. Za SLO redne cene ne uspem najti, zunaj se ga dobi mislim da za 850 EUR.
Krajna forever.

V Slo je redna cena 800€, poglej za oznako 55UH650x, lahko je 6507, 6509 ...

Za cca. 700€ dobiš sicer Samsung 55KU6000/6072, ki je v marsičem boljši ali npr. Panasonic DX600. Za 552€ pa defenitivno ni kaj pametnejšega in ne boš zgrešil z nakupom ...

Dami ::

Spc je izjavil:

Zakaj TVji supportajo samo DTS pod 1400kbps ?
DTS HD meni ne deluje na sharpu in tako moram vedno pretvarjat v AC-3 640kbps.

Navaden DTS podpira al tudi ne? Meni na sonyu tudi dts-hd 7.1 prebavi, vendar mislim da špila samo navaden dts track, ki ga dts-hd vsebuje.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

BigFoot ::

Ja meni moj LG ob predvajanju DTS HD MA tudi špila samo osnoven DTS track.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

ribcek ::

Tomson je izjavil:

V Slo je redna cena 800€, poglej za oznako 55UH650x, lahko je 6507, 6509 ...

Za cca. 700€ dobiš sicer Samsung 55KU6000/6072, ki je v marsičem boljši ali npr. Panasonic DX600. Za 552€ pa defenitivno ni kaj pametnejšega in ne boš zgrešil z nakupom ...

Torej, jst sem po kolebanju med 55 (465€) ali 49 (264€), naročil slednjega, imam čas do naslednjega tedna, da kaj spremenim, če bi bilo potrebno. Na rtings sem si pogledal test, uh6100, solidno, je pa kar nekaj pomanjkljivosti. Trenutno bi bili fhdji v prosti prodaji, kolikor jih je še na voljo, bistveno bolj zanimivi.

enota13 ::

Kdo ve, če bi skype deloval na tej LG tv ?
Oziroma katere minimalne specifikacije mora zadostiti tv aparat, da lahko poganja skype ?
Ali je bolje, da se išče kombinacijo z recimo nekim Android tv boxom in cenejšim televizorjem ali izključno z "zmogljivejšim" in potencialno dražjim tv-jem ?

Človek se več ne znajde v vsej tej navlaki na trgu.
tnx !

Skype na TVjih več ne deluje, je Microsoft ukinil podporo za aplikacijo ... Mislim da tudi na TV Boxih Skypa ni ali zelo v kratkem ne bo več ...

Skype na TV preko mirroringa bilokateri dan v tednu. 8-)

Manzur ::

Zdravo mojstri slike?
Na hitro in zakaj?
Philips 55PUS6501/12 ali 55PUS7101/12 ??
Hvala!!

vaščan ::

Kdo še uporablja skyp. Edina uporabna reč je DISCORD.
In pa samsung KU6000 serija tvja kar je boljše je pa predrago. Idino vidne kote ima bolj slabe

johnyboy je izjavil:

TVja še vedno nismo kupili, izbire je preprosto preveč. Kaj menite o temle LG 55UH650V, pri Telekomu se ga dobi za točke zvestobe dobi za 672 EUR oz. 552 EUR ob podaljšanju naročnine za 2 leti. Za SLO redne cene ne uspem najti, zunaj se ga dobi mislim da za 850 EUR.

49UH610V hahah tega dobiš za 264,00 € to se pa res splača. Ampak če si nov naročnik.
Če nisi vezan se lahko odjaviš in potem nazaj prijaviš in koristiš akcijo kdo ve?

gorann ::

mislim, da samo ce najmanj pol leta nisi pri njih
to da nisi vezan in se vedno uporabljas telekom je za njih kot da si obstojeci uporabnik

Jorgutman ::

Pozdravljeni znalci!

Soočam se s prvim nakupom televizorja za v novo opremljeno dnevno sobo, sem pa totalen nepoznavalec trenutnih cen, zaželenih lastnosti televizorja in ponudnikov!

Za kakršnekoli napotke bi bil zelo hvaležen.

Par podatkov:
- razdalja sprejemnika do kavča je ~280cm. Online sem našel "kalkulator" za izračun koliko inčni naj bi bi bil televizor in prišel do rezultata 65+ inčni. Bo kul?
- v isti sobi imam tudi stacionarni računalnik. Zaželena bi bila kakšna povezava z računalnikom v sobi ... z napravo? Software-om? USB ključem? Kako se dandanes to rešuje?,
- ponudnik TV storitev je T-2 z nekaterimi HD programi,
- pripravljen sem odštet ~700€.
- različne tehnologije 1080p, ultra HD, 4k, led etc. so mi relativno neznane, berem nekaj online vodičev na to temo, da se vsaj malo "izobrazim"

Kar se trgovine tiče:
- pri T-2 imam nekaj pik "3500" za pokurit... in imajo neke ponujene TV
- slišal sem za nasvet naj grem v Mercator tehniko in lovim pike...
- online nakup? Kar kupujem tehnike grem trenutno na mimovrste samo.

Hvala za info in pomoč pri nakupu.
J.

Kokosvilek ::

če maš v isti sobi računalnik kupi 10m ali 15m hdmi kabel pa po možnosti brezžično miško in tipkovnico pa maš. pri meni to delije perfektno z 10m hdmi in logitech k400 brezžično tipkovnico. Kar se pa 65" tv za 700€ tiče, tega res nedobiš v slo za tak dnar.za 700e dobiš v sloveniji največ 58" SAMSUNG LED TV UE58J5250:
http://www.makspro.si/index.php/led-tv-...
Tega samsunga ti zelo prioročam, pa za 2,8m je po mojem 58 puna kapa, jaz mam v eni sobi 55 na 3m in se mi zagledanje filmov zdi skoraj majčkeno prevelik(moreš oke obračat iz enega konca na drugega da prebereš podnapise...) to zna bit zelo moteče sploh pri 65 na 2,8m.
Si pa malo zamudil vlak, hofer je v četrtek imel 55" mediona 4k za 499€, jaz sem tega še dobil, ker sem zjutraj ob 8smih čakal pred hoferjem, včeraj mi ga je dostavila pošta slovenije(in ne, ni prišel ukrivljen). žal so jih že isti dan razprodali. preden je hofer ponudil ta tv sem hotel kupiti tistega samsunga UE58J5250, sem pa na srečo počakal in ni mi žal.

enota13 ::

vaščan je izjavil:

Kdo še uporablja skyp. Edina uporabna reč je DISCORD.
In pa samsung KU6000 serija tvja kar je boljše je pa predrago. Idino vidne kote ima bolj slabe
Hvala za idejo !

Še kakšna alternativa za KU6000 ? Minimalne zahteve morajo biti izpolnjene, da zadeva teče. Ne potrebujem tisoč in enega dodatka, samo zato da bom imel občutek, da mi v dnevni leži mercedes.

Predvidevam, da bi z Android smart škatlo lahko uporabljal tudi najbolj enostaven tv. Se motim ?

andrej69 ::

Jorgutman je izjavil:

Pozdravljeni znalci!

Soočam se s prvim nakupom televizorja za v novo opremljeno dnevno sobo, sem pa totalen nepoznavalec trenutnih cen, zaželenih lastnosti televizorja in ponudnikov!

Za kakršnekoli napotke bi bil zelo hvaležen.

Par podatkov:
- razdalja sprejemnika do kavča je ~280cm. Online sem našel "kalkulator" za izračun koliko inčni naj bi bi bil televizor in prišel do rezultata 65+ inčni. Bo kul?
- v isti sobi imam tudi stacionarni računalnik. Zaželena bi bila kakšna povezava z računalnikom v sobi ... z napravo? Software-om? USB ključem? Kako se dandanes to rešuje?,
- ponudnik TV storitev je T-2 z nekaterimi HD programi,
- pripravljen sem odštet ~700EUR.
- različne tehnologije 1080p, ultra HD, 4k, led etc. so mi relativno neznane, berem nekaj online vodičev na to temo, da se vsaj malo "izobrazim"

Kar se trgovine tiče:
- pri T-2 imam nekaj pik "3500" za pokurit... in imajo neke ponujene TV
- slišal sem za nasvet naj grem v Mercator tehniko in lovim pike...
- online nakup? Kar kupujem tehnike grem trenutno na mimovrste samo.

Hvala za info in pomoč pri nakupu.
J.

Daj še kakšnih 100 evrov več, in že dobiš zelo soliden 4k televizor veličine 55:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Jorgutman ::

andrej69 je izjavil:

Daj še kakšnih 100 evrov več, in že dobiš zelo soliden 4k televizor veličine 55:)

4k je ok za razdaljo ~280cm?

Tole sem našel na mimovrste Phillips 4K 55pus6201 za 750€: https://www.mimovrste.com/ultra-hd-tv-s...

@Kokosvilek Hvala za mnenje!

za 2,8m res ne rabiš zapravljat za 4k, saj nad 2,2m ne vidiš razlike med fhd in 4k na 55" tv. Škoda denarja, raje en soliden 55-58 za manjši denar.
http://isthisretina.com/

Andrej69 ti pa nehaj propagirati, saj vsi vemo da prodaješ tv-je, če prodaješ tv-je tudi gotovo veš da je fhd 55" na 2,8 več kot retina in na tej razdalji za 55-58" ne rabiš 4k...

Zgodovina sprememb…

Če si blizu avstrijske meje ali poznaš koga, ki živi v avstjiji bi bila to zelo dobra ponudba(samsung ue58j5250 za 589€):
https://www.alternate.at/Samsung/UE58J5...

DINAMIK ::

@Kokosvilek...,če nima 4K ni cool...,ker potem sosed okoli govori,da imajo pri sosedu zastarel televizor :))Zato pa si prodajalci manejo roke ;)

4k je skoraj nujno dandanes že. Čez kako leto se sploh več ne bo dobilo fullHD televizorjev, stavim.

andrej69 ::

Kokosvilek je izjavil:

za 2,8m res ne rabiš zapravljat za 4k, saj nad 2,2m ne vidiš razlike med fhd in 4k na 55" tv. Škoda denarja, raje en soliden 55-58 za manjši denar.
http://isthisretina.com/

Andrej69 ti pa nehaj propagirati, saj vsi vemo da prodaješ tv-je, če prodaješ tv-je tudi gotovo veš da je fhd 55" na 2,8 več kot retina in na tej razdalji za 55-58" ne rabiš 4k...

Pa saj ni vse v resoluciji, tako, da nehaj pisat neumnosti:)

Jorgutman je izjavil:

andrej69 je izjavil:

4k je ok za razdaljo ~280cm?

Tole sem našel na mimovrste Phillips 4K 55pus6201 za 750€: https://www.mimovrste.com/ultra-hd-tv-s...

@Kokosvilek Hvala za mnenje!

Jaz bi ti priporočil raje ta model.Že kar nekaj kvalitetnejši model, napram tvojemu izboru..
http://www.makspro.si/index.php/led-tv-...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

m0LN4r ::

Ce si pijan mogoce res ne vidis razliko med 4k vsebine na 4k tvju in fhd na fhd tvju...
Noben ne rece, da moras dobesedno videti piksel. Ampak slika kot v celoti je bolj detajlirana in ostrejsa z manj aliasinga.

Vzemi si cas v trgovini, se ustavi za minuto-dve pred 4k TVjem z 4k vsebino. Potem pa idi nazaj na FHD tv z FHD vsebino.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

truplo279 ::

Živjo.

Pred časom sem se že oglasil tukaj ampak televizorja še zmeraj nisem kupil :)

Gleda se večinoma v večernem času
Razdalja gledanja 3m
V veliki večini hd programi
Gleda se šport, filme, pa tudi play station se uporablja
Cena pa nekje med 1-1.5k

Kakšne bi bile najbolše opcije. Gledal sem naslednje
Sony XD 85 in XD 93
LG 850
LG Oled b6p mi je že malce predrag pa ne vem če bi izkoristil tak tv
Samsung serije 7000 in 8000
Hvala za pomoč

55 b6v se splaca, pejt se v trgovino sam prepricat, v italiji je malenkost vec od 1.5k
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r je izjavil:

Ce si pijan mogoce res ne vidis razliko med 4k vsebine na 4k tvju in fhd na fhd tvju...
Noben ne rece, da moras dobesedno videti piksel. Ampak slika kot v celoti je bolj detajlirana in ostrejsa z manj aliasinga.

Vzemi si cas v trgovini, se ustavi za minuto-dve pred 4k TVjem z 4k vsebino. Potem pa idi nazaj na FHD tv z FHD vsebino.

kaj pa 4k vsebine na obeh

mjaa ::

Hitro vprašanje za poznavalce... Trenutno imam Samsunga 48H6470 in sem kar zadovoljen z njim. Pojavila se je priložnost da ga lahko zamenjam z Philipsom 49PUS6501, pa me zanima če se splača, ali me bodo slabe črne pri philipsu razočarale napram samsungu?

m0LN4r je izjavil:

55 b6v se splaca, pejt se v trgovino sam prepricat, v italiji je malenkost vec od 1.5k

1800 s poštnino do meje - sem se namreč zanimal za nakup pred enim tednom. Pazi, če igraš igre, ker ima 80ms input laga - samsung pa 20ms.
Če pa maš ti kje za 1500 pa podkrepi z linki zadevo, ker jaz lahko povem da LG 77G6V OLED pride 999 eur na Madžarkem.

Uff to je velik manj input laga, kot na tvjih v PS3 cajtih.

gorann je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

kaj pa 4k vsebine na obeh

4k na 4k > 4k na fhd > fhd na fhd

Kregarija, kot v casih iz prehoda SD na HD.... Ja in takrat nismo govoril o 40+ tvij pa o razdalji.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

is sd na hd je fuuuuuuuuuuul vecja razlika kot iz fhd v 4k

Odvisno z kake razdalje pa na kako velikem zaslonu xD Je pa zelo podobno x4
;)
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

@4knative:

Input Lag pri LG B6 in Samsung KS7000

LG B6:
1080p@60Hz: 44.4ms
1080p@60Hz@4:4:4: 61.0ms
1080p@60Hz@HDR: 58.0ms-71.0ms
1080p@60Hz@4:4:4@HDR: 54.9ms-70.7ms
4k@60Hz: 43.2ms
4k@60Hz@4:4:4: 59.8ms
4k@60Hz@HDR: 38.2ms-54.5ms
4k@60Hz@4:4:4@HDR: 38.8ms-54.7ms

Samsung KS7000
1080p@60Hz: 20.9 ms
1080p With Interpolation:: 118.9 ms
1080p@60Hz Outside Game Mode: 113.5 ms
1080p@60Hz@4:4:4: 37.8 ms
4k@60Hz: 22.7 ms
4k@60Hz@4:4:4: 37.4 ms
4k@60Hz+HDR: 21.1 ms
4k@60Hz@4:4:4+HDR: 37.6 ms

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

Na tle mate 4k. side by side 65col 4k vs 1080p.

In za razdaljo http://ca.rtings.com/tv/reviews/by-size...

4k pride v poštev, če zadevo gledaš res od blizu in imaš 4k sliko tega je pa tako malo trenutno. Lahko s travnika prenesemo kakšen 4k bluray ampak bo treba stol pristavit zraven tvja in pogledat, da bo zadeva prišla do izraza znajo malo oči bolet ampak vseeno 4k je pač hit. Osebno nimam proti 4k tvjem nič če za 400eur dobim 43col 4k samsung tv super tudi če bi bil 1080p bi bilo isto super. Pač naprtali so tvje z raznimi funkcijami ki sliko polepšujejo ji zvišujejo resolucijo jo kranclajo z vseh koncev itd ok kakokrkoli slabše gotovo nemore bit ampak, če ne kupujete za igranje iger s nadmočnim pcjem ali ps4 in gledanje s 1 metra potem 4k nima veze.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vaščan ()

m0LN4r je izjavil:

;)

ni res
hd se zdalec ne pomeni samo visje resolucije

@tomson zgleda da so pri LG-ju obljubili popravek za input lag http://4k.com/news/lg-is-finally-promis...

Bojda se nekaj premika, izdali so popravek za par modelov za ameriški trg. Drugače pa je folk poročal, da je bil lag od 60 pa vse do 80 milisekund. Takšen lag je že precej moteč v igrah. Tam okoli 30 se še da zdržat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: 4knative ()

OK.d ::

m0LN4r je izjavil:

Na 0,5m to drži, ne pa iz kavča na 3m;)
LPOK.d

Ja res je velik preskok iz 1080p na 4k. Večina ljudi še 720p ripe gleda. Dober 1080p rip je nad 10gb s hevcom tudi manj ampak vseeno tisto s siola hd je bolj drek yotube in podobne zadeve nimajo nekih visokih bitratov in kvalitete. Tko da količina kvalitetne robe je na voljo samo na travnikih ali trgovinah če je film res dober ga damo dol v 1080p visok bitrate. Ostalo je pa 720p vrh glave. 4k sanja svinja o koruzi . Kot sem rekel iz blizu da zakrije tv celo vidno polje in nadmočen pc ali ps4pro to je edina reč za katero se 4k resolucija na tv lahko upraviči za video je brezpredmetno pri normalni razdalji. Sicer firme prodajajo zraven 4k še HDR ki ga zares zmore samo nekaj tvjev zaradi potrebe po res močni osvetlitvi pa še te ne zdržijo ravno dolgo svetilnost hitro pade. 4K HDR se sliši dobro ampak to je pač nekaj, da upravičijo izdelavo in prodajo novih tvjev prej je bil smart 3dtv zdej je 4k hdr tv, in lahko trgovci govorijo kar čjo. To bo sedaj nekaj let standard v tvjih potem se bodo pač spomnili kaj novega ki bo upravičevalo izdelavo novih tvjev. Kot sem že rekel nimam nič proti 4k tvjem ampak upam, da res kdo ne misli, ki je kupil nov 4k tv, da je zaradi 4k boljša slika iz kavča. Bolje mogoče je ker je tv in programija v tvju boljša ampak 4k resolucija na to kar mi gledamo nima veze.

vaščan je izjavil:

Na tle mate 4k. side by side 65col 4k vs 1080p.

In za razdaljo http://ca.rtings.com/tv/reviews/by-size...

4k pride v poštev, če zadevo gledaš res od blizu in imaš 4k sliko tega je pa tako malo trenutno. Lahko s travnika prenesemo kakšen 4k bluray ampak bo treba stol pristavit zraven tvja in pogledat, da bo zadeva prišla do izraza znajo malo oči bolet ampak vseeno 4k je pač hit. Osebno nimam proti 4k tvjem nič če za 400eur dobim 43col 4k samsung tv super tudi če bi bil 1080p bi bilo isto super. Pač naprtali so tvje z raznimi funkcijami ki sliko polepšujejo ji zvišujejo resolucijo jo kranclajo z vseh koncev itd ok kakokrkoli slabše gotovo nemore bit ampak, če ne kupujete za igranje iger s nadmočnim pcjem ali ps4 in gledanje s 1 metra potem 4k nima veze.

Ja bravo, primerjava na youtubu posneto z kamero, po moznosti pa se gledate ta isti posnetek na prenosniku z 900p...

4k@60Hz@4:4:4+HDR: 37.6 ms

To ni mozno, ker takega kabla se ni na TVju

gorann je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

;)

ni res
hd se zdalec ne pomeni samo visje resolucije

Kaj pa je potem razlika med SD mpeg4 in FHD mpeg4, razen 480p vs 1080p ?
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

@vascan
Ze ze vsem vse jasno, ampak ce TV kupujes za nekaj let naprej, ne bos zdele metal dnarja za 1080p TV.
Isti kurac si se zajebal, kot ce si 6 let nazaj namesto FHDtvja kupil samo HDready 1366/720.
Pa takrat tut ni blo tolko FHD vsebin, kot jih mas danes (na travniku se manj)

Ostalo je pa 720p vrh glave.

Ce si starejsi in mal slabse vidis potem res.

OK.d je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Na 0,5m to drži, ne pa iz kavča na 3m;)

Na 0,5m bi moral videt ze razliko v sliki med 720p in 2k tablico, kot za malo malico, ce ne pa mas mogoce dioptrijo.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

vaščan je izjavil:

Ja res je velik preskok iz 1080p na 4k. Večina ljudi še 720p ripe gleda. Dober 1080p rip je nad 10gb s hevcom tudi manj ampak vseeno tisto s siola hd je bolj drek yotube in podobne zadeve nimajo nekih visokih bitratov in kvalitete. Tko da količina kvalitetne robe je na voljo samo na travnikih ali trgovinah če je film res dober ga damo dol v 1080p visok bitrate. Ostalo je pa 720p vrh glave. 4k sanja svinja o koruzi . Kot sem rekel iz blizu da zakrije tv celo vidno polje in nadmočen pc ali ps4pro to je edina reč za katero se 4k resolucija na tv lahko upraviči za video je brezpredmetno pri normalni razdalji. Sicer firme prodajajo zraven 4k še HDR ki ga zares zmore samo nekaj tvjev zaradi potrebe po res močni osvetlitvi pa še te ne zdržijo ravno dolgo svetilnost hitro pade. 4K HDR se sliši dobro ampak to je pač nekaj, da upravičijo izdelavo in prodajo novih tvjev prej je bil smart 3dtv zdej je 4k hdr tv, in lahko trgovci govorijo kar čjo. To bo sedaj nekaj let standard v tvjih potem se bodo pač spomnili kaj novega ki bo upravičevalo izdelavo novih tvjev. Kot sem že rekel nimam nič proti 4k tvjem ampak upam, da res kdo ne misli, ki je kupil nov 4k tv, da je zaradi 4k boljša slika iz kavča. Bolje mogoče je ker je tv in programija v tvju boljša ampak 4k resolucija na to kar mi gledamo nima veze.

Se enkrat, take primerjave se ne gleda na youtubu posneto z neko domaco kamero na prenosniku, ampak na licu mesta v zivo.
Ce po 5 minutah gledanja 4K TVja, presaltas nazaj na FHD in ti je slika isto dobra potem pac vzemi FHD, ni ti pomoci.
Sej razumem tak folk, ne loci razlike niti na 17" 1080p ali 768p prenosniku. Se pa razlika vidi ze na dalec.
Trade Republic 38MVDVXM

[SkA] ::

m0LN4r je izjavil:

Ja bravo, primerjava na youtubu posneto z kamero, po moznosti pa se gledate ta isti posnetek na prenosniku z 900p...

Ni bil namen videa, da delaš primerjavo, namen je bil da poslušaš vsebino in če bi, bi jasno slišal njihove ugotovitve - da je gledanje 4k vsebine smiselno zgolj, ko je TV dovolj velik (oz. razdalja dovolj majhna) in da veliko njihovih zaposlenih, ko so prišli naključno pokukat primerjavo, ob istem 4K streamu na 4K in FHD TVju sočasno, ob preveliki razdalji niso ločili med enim in drugim (verjetno Netflix 4k stream). Pri UHD blurayu bi se ta razlika malo kasneje pokazala, ker je slika toliko manj kompresirana, pa vseeno - rezultat je enak, če je razdalja prevelika glede na diagonalo.

Njihov zaključek je, da je bolj kot resolucija panele pomembna sposobnost prikaza kvalitetne slike. Torej je dilema pri nakupu entry level 4K TVja ali pa najkvalitetnejšega FHDja še vedno prisotna, ker so si trenutno cenovno tam-tam. Upoštevati je treba razdaljo gledanja/velikost diagonale in vsebino, ki se bo predvajala večino časa.

Če na velikem 4K TVju predvajaš kvaliteten 4K content, se bo s tem, ko začneš povečevati razdaljo gledanja, vsa ta ostrina, ki jo 4K prinese, začela izgubljati. V eni točki izgleda enako ostro, kot če bi isti content predvajal v FHD resoluciji na istem TVju. Enaki eksremi se zgodijo, če na TVju predvajaš (pre)nizko resolucijo (SD) glede na distanco gledanja. Na blizu zgleda vse preveč megleno in nazobčeno, pa vendar, bolj kot se oddaljiš, manj teh napak vidiš in slika začne izgledati lepše.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: [SkA] ()

ko so prišli naključno pokukat primerjavo, ob istem 4K streamu na 4K in FHD TVju sočasno, ob preveliki razdalji niso ločili med enim in drugim (verjetno Netflix 4k stream).

Ja sej to mi je kristalno jasno. Moj oce, mama, teta, stric, dedeki in babice, pa sestra tudi nebi videli razlike na takem side by side testu.
Med tem, ko bi pa bratranci pa kaki kolegi takoj videli razliko, ker so vajeni boljse kakovosti v vsakdanjiku.
Stos ni samo v resoluciji, tudi informacije oz. stevilo razlicno obarvanih pikslov bo za rezultat ustvarilo vec informacij, ki se preko oci prenesejo v tvoje mozgane.

Ponovitev testa:
Poglej eno celo serijo (house of cards, marco polo) v 4K na 4K tvju z 3 metrov.
Ene 2-3 tedne, vmes pa ne smes gledati HD vsebin.
Potem pa presaltaj nazaj na HD, pa povej ce se ti res zdi isto.

PS:
Kar se pa travniske vsebine tice, za tiste ki gledate zadeve z podnapisi. Pa ravno pri pisavi se najbolj vidi razlika. Jaz mam locljivost podnapisov za FHD .mkv vsebine ze 10 let nastavljeno na - texture resolution 1080p - default locljivost podnapisov je GROZNA.

Pac ko se enkrat navadis, ni poti nazaj. Pa verjetno cez 2-3 leta ne mislis FHD tv vrzt v smeti, ker bo 4K vsebin malo morje.

Moj dedek gleda na 32" TVju v kuhinji z 3-4 metrov: DunaHD, M1HD in M2 HD ze odkar zadeva obstaja. Pred kratkim me je vprasal, zakaj je na SLO1 (navadnem) tako slaba slika.
Clovek je star 80+ let...
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

[SkA] ::

Saj sem ti že opisal, kaj se več kot očitno zgodi. Pa sem tudi že razložil, da ko delate take primerjave, upoštevajte kolk dobr upscaler imate v TVju in ali je HDR pri 4k vklopljen ali ne, da ne bo razlika iz naslova česa drugega. UHD Bluray, kjer dobiš dva ploščka, je še najbolj primeren za take primerjave, če izklopiš HDR.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: [SkA] ()
««
188 / 223
»»