Forum » Zvok in slika » Kateri televizor?
Kateri televizor?
Temo vidijo: vsi
Tomson ::
Me razjezi, ko se zavaja. In namesto, da bi Andrej utemeljil svoje izjave in demantiral moje, kot se je hvalil, se lepo umakne, ker pač ne zna utemeljit svojih izjav, ker pač niso resnične.
No, pa bom jaz demantiral njega, če je že začel, da mu dokažem da kvasi naumnosti ... Si pripravljen Andrej? ;)
Za primerjavo bomo vzeli realne, iz strani rtings izmerjene podatke najbolšega IPS in VA panela. Sem pregledal cel kup modelov in podatkov ter ugotovil, da je med vsemi IPS paneli trenutno na trgu pri odzivnosti (response time) in pri natančnosti prikazovanja barv trenutno najboljši model od Sonya XD85 in modela od LGja UH850 in UH950. Za primer na drugi strani pa bomo vzeli VA panel, Sony XD93 in Samsung KS9500. To so najdražji in najboljši modeli tako IPS kot VA panelov.
Response time in Overshoot - manjše je boljše:
XD85 IPS = 10.3 ms / Overshot = 1.2 ms
XD93 VA = 10.6 ms / Overshot = 0.4 ms
Tukaj težko govorimo o razliki. Sploh razliki, ki bi jo lahko zaznali v praksi, plus tega da ima IPS panel bistveno slabši overshoot (When TV's pixels adjust too far; how quickly they come back.)
Natančnost prikaza barv (Color dE = Average inaccuracy of colors) - manjše je boljše:
UH850 IPS Color dE = 0.55
KS9500 VA Color dE = 0.32
Prikaz/pokritost barvnega spektra (DCI) - večje je boljše
XD850 IPS = 93.56%
KS9500 VA = 95.53%
V obeh primerih, tako natančnosti, kot pokritosti barvnega spektra je boljši VA panel.
Izjavo o stabilnejšem panelu pa sploh ne vem kako naj komentiram ker ne vem na kaj se nanaša. Da je manjša možnost, da se panel prevrne?
Andrej, komentar prosim! Kje sedaj vidš to superiornost IPS panela? ;)
No, pa bom jaz demantiral njega, če je že začel, da mu dokažem da kvasi naumnosti ... Si pripravljen Andrej? ;)
Prednost je tudi v barvni reprodukciji (lepše, bolj natančne barve napram VA panelom)boljša odzivnost samih panelov, in pa stabilnejši paneli.
Za primerjavo bomo vzeli realne, iz strani rtings izmerjene podatke najbolšega IPS in VA panela. Sem pregledal cel kup modelov in podatkov ter ugotovil, da je med vsemi IPS paneli trenutno na trgu pri odzivnosti (response time) in pri natančnosti prikazovanja barv trenutno najboljši model od Sonya XD85 in modela od LGja UH850 in UH950. Za primer na drugi strani pa bomo vzeli VA panel, Sony XD93 in Samsung KS9500. To so najdražji in najboljši modeli tako IPS kot VA panelov.
Tukaj težko govorimo o razliki. Sploh razliki, ki bi jo lahko zaznali v praksi, plus tega da ima IPS panel bistveno slabši overshoot (When TV's pixels adjust too far; how quickly they come back.)
Natančnost prikaza barv (Color dE = Average inaccuracy of colors) - manjše je boljše:
XD850 IPS = 93.56%
KS9500 VA = 95.53%
V obeh primerih, tako natančnosti, kot pokritosti barvnega spektra je boljši VA panel.
Izjavo o stabilnejšem panelu pa sploh ne vem kako naj komentiram ker ne vem na kaj se nanaša. Da je manjša možnost, da se panel prevrne?
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
andrej69 ::
Me razjezi, ko se zavaja. In namesto, da bi Andrej utemeljil svoje izjave in demantiral moje, kot se je hvalil, se lepo umakne, ker pač ne zna utemeljit svojih izjav, ker pač niso resnične.
Prednost je tudi v barvni reprodukciji (lepše, bolj natančne barve napram VA panelom)boljša odzivnost samih panelov, in pa stabilnejši paneli.
XD850 IPS = 93.56%
KS9500 VA = 95.53%
Da osamljen primer:)Kajti, če gledamo pa širše, pa je tako kot sem napisal..Sicer pa se v praksi vidi razlika, kar se tiče barvne reprodukcije!)Še navaden potrošnik, ki pride pogledat televizor opazi razliko, pa ne ve kakšen panel je v televizorju:)Najbolj pa me žalosti, da se danes kupujejo televizorji na podlagi nekakšnih številk..Še vedno je lastno oko, tisto, ki presodi kvaliteto televizorja:)Kot sem dejal, ljudem ni mar za razne številke najpomebneje je, da so zadovolnji s televizorjem..Tako, da se tukaj gor lahko dajejo kakršnekoli številke, pa ljudem ne bo kaj dosti koristilo..Samo toliko.
miko22 ::
Bi se kar strinjal z napisanim. Jaz vse tv, kaj sem kupil, hotel videti sliko. Zato sem tudi kupil Philipsa, ker je imel odlično sliko, toda ostalo je pa bilo pomilovanja vredno. Zdaj gledam sliko, pa specifikacije tudi :)
Sony ima nekaj(poleg cene seveda), kar ga malo povzdiguje na sam vrh. Drobne bonbončke, ki na koncu prepričajo, kljub višji ceni. To je sicer moje osebno mnenje, pa verjamem, da se marsikdo ne strinja, toda saj zapravljam svoj denar, mar ne :)
aja, odločitev je padla, zdaj samo še izbiram kje bom kupil TEGA SONY-ja. Če mi uspe preko telekoma, bom kupil tam, drugače pa preko spleta.
Sony ima nekaj(poleg cene seveda), kar ga malo povzdiguje na sam vrh. Drobne bonbončke, ki na koncu prepričajo, kljub višji ceni. To je sicer moje osebno mnenje, pa verjamem, da se marsikdo ne strinja, toda saj zapravljam svoj denar, mar ne :)
aja, odločitev je padla, zdaj samo še izbiram kje bom kupil TEGA SONY-ja. Če mi uspe preko telekoma, bom kupil tam, drugače pa preko spleta.
Bi se kar strinjal z napisanim. Jaz vse tv, kaj sem kupil, hotel videti sliko. Zato sem tudi kupil Philipsa, ker je imel odlično sliko, toda ostalo je pa bilo pomilovanja vredno. Zdaj gledam sliko, pa specifikacije tudi :)
Tako kot si dejal..Če se ti pa televizor zdi v redu, ga kupi..Saj na vsezadnje gre le za Lcd tehnologijo, ne pa za kakšno tehnologijo , ki jo uporablja Nasa.Malo v šali povedano.
vaščan ::
Lep pozdrav kupujem tv na žalost sem zaradi placa omejen na 40-43col. Na tv je priklopljen HTPC večinoma se gleda filme in serije 1080p material iz pcja tko da razne funkcije tvja so totalno nepomembne gre se samo za dobro sliko iger se ne igra. Gledal sem samsung 6000serijo nisem pa vešč kaj pomenijo te njihovi podatki
Naprimer Mehanizem za obdelavo slike Zvišanje ločljivosti na UHD -PQI (Indeks kakovosti slike)1300 - HDR (High Dynamic Range) - Mikro zatemnitev UHD Dimming - Prava črnina (lokalna zatemnitev) N/A - Podpora 10-bitni tehnologiji N/A Edino kar vem je da je HDR 10bit ali več tv pa ima hdr 10bit pač ne zmaga to je potem nek nateg ali kako?
Naprimer Mehanizem za obdelavo slike Zvišanje ločljivosti na UHD -PQI (Indeks kakovosti slike)1300 - HDR (High Dynamic Range) - Mikro zatemnitev UHD Dimming - Prava črnina (lokalna zatemnitev) N/A - Podpora 10-bitni tehnologiji N/A Edino kar vem je da je HDR 10bit ali več tv pa ima hdr 10bit pač ne zmaga to je potem nek nateg ali kako?
Če boš gledal samo 1080 resolucijo, ne rabiš tv z UHD. Če še upoštevaš da si omejen z velikostjo, UHD kar izključi, pa boš dobil za malo denarja dobro tv. Pravzaprav z nobeno ne boš zgrešil. Dandanes so že vse dobre z 1080 in to diagonalo.
Seveda si oglej prej sliko v kaki trgovini, pa naj ti dajo gor slab posnetek, kot tudi dober, da vidiš razliko
Seveda si oglej prej sliko v kaki trgovini, pa naj ti dajo gor slab posnetek, kot tudi dober, da vidiš razliko
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: miko22 ()
Lep pozdrav kupujem tv na žalost sem zaradi placa omejen na 40-43col. Na tv je priklopljen HTPC večinoma se gleda filme in serije 1080p material iz pcja tko da razne funkcije tvja so totalno nepomembne gre se samo za dobro sliko iger se ne igra. Gledal sem samsung 6000serijo nisem pa vešč kaj pomenijo te njihovi podatki
Naj te ne motijo tele številke.Višanje loćljivosti, pomeni, da pretvori vire nižjle ločljivosti bližje 4k vsebinam.Toda , da ne bo pomote, seveda slika še vedno ne bo na nivoju 4k slike.High Dynamic Range- pomeni visoki dinamični razpon.To pomeni večjo svetilnost panela,večji barvni razpon,kontrastno razmerje.Kar se tiče lokalne zatemnitve.Pomeni, da se zatemni osvetlitev v ozadju na zaslonu, kjer se prikazuje črnina.Nekateri televizorji pa imajo tudi globalno zatemnitev.Kar se tiče indeks kakovosti slike, pa je to mišljeno na gibanje v sliki, in seveda na samo kvalitete slke.
Večji je ta index, kvalitetnejša naj bi bila slika.Kar pa se tiče samega gibanja v sliki, pa je tako vseeno koliko je napisano, kajti panel tako ne spusti skozi več kakor 100Hz.Kar pa se tiče HDR imaš HDR10 in pa HDR procsing v praksi SDR.In pa seveda 8 in 10 bitne panele.Ta Samsung ima 8 bitni panel z HDR procesingom.Toliko na kratko.Kar pa se tiče tega Samunga zelo soliden model.
Da osamljen primer:)Kajti, če gledamo pa širše, pa je tako kot sem napisal..Sicer pa se v praksi vidi razlika, kar se tiče barvne reprodukcije!)Še navaden potrošnik, ki pride pogledat televizor opazi razliko, pa ne ve kakšen panel je v televizorju:)Najbolj pa me žalosti, da se danes kupujejo televizorji na podlagi nekakšnih številk..Še vedno je lastno oko, tisto, ki presodi kvaliteto televizorja:)Kot sem dejal, ljudem ni mar za razne številke najpomebneje je, da so zadovolnji s televizorjem..Tako, da se tukaj gor lahko dajejo kakršnekoli številke, pa ljudem ne bo kaj dosti koristilo..Samo toliko.
No, Andrej, pa ti je uspelo. Tokrat si izgubil še tisti mali delček kredibilnosti, ki si ga imel. Upam, da bodo vsi dojeli, da tvoje izjave temeljijo zgolj na individualnih, večinoma zgrešenih dejstvih, ki jih iz osebnih razlogov na tem forumu forsiraš in v veliko primerih nimajo veze z realnostjo. Na žalost pa s tem zelo škoduješ potencialnim kupcem na tem forumu, ki sveto zaupajo nekaterim tvojim povsem zgrešenim nasvetom, saj več kot očitno ne veš povsem kaj govoriš ali pa zavajaš z namenom. Either way, shame on you!
OK.d ::
Ja toliko je pameten in vsiljuje te philipse, da je že kar tečen.
Ti vsaj utemeljiš in razložiš zadevo, on pa samo lepi neke hrvaške linke od kvazi poznavalcev.
Ti vsaj utemeljiš in razložiš zadevo, on pa samo lepi neke hrvaške linke od kvazi poznavalcev.
LPOK.d
No, Andrej, pa ti je uspelo. Tokrat si izgubil še tisti mali delček kredibilnosti, ki si ga imel. Upam, da bodo vsi dojeli, da tvoje izjave temeljijo zgolj na individualnih, večinoma zgrešenih dejstvih, ki jih iz osebnih razlogov na tem forumu forsiraš in v veliko primerih nimajo veze z realnostjo. Na žalost pa s tem zelo škoduješ potencialnim kupcem na tem forumu, ki sveto zaupajo nekaterim tvojim povsem zgrešenim nasvetom, saj več kot očitno ne veš povsem kaj govoriš ali pa zavajaš z namenom. Either way, shame on you!
Nehaj si že enkrat izmišljevat te stvari..Še nobenega forumaša nisem z mojim nasvetom zavedel!)In jaz lahko dam nasvet iz prve roke, kar za tebe ne morem reči:)Vse kar ti narediš je to, da preučiš kakšen test, in ga pozneje povzameš..Pa saj ljudje sami znajo prebrati teste, ne potrebujejo nikakršnega prevajalca in posrednika..Logično je, da ljudem lahko svetuje oseba, ki se ukvarja z televizorji ali kakšen uporabnik, ki je kupil kakšen televizor ali več, pa ima osebne izkušnje z njim-i.Mislim pa, da ti nisi med njimi..Pa brez zamere..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()
Apeliram na vse forumaše,kateri se bodo odločili za nakup novega televizorja. Naj si sami preberejo kakšen test,za dotični model, ali pa gredo v najbližjo trgovino, in se sami prepričajo glede televizorja katerega nameravajo kupiti..Tako bo bolje, kot, da slepo zaupate nasvetom amaterjev na tem forumu:)
Omenjeni Samsung je v rangu 400€ najboljša opcija. HDR sicer podpira, ga prikaže, a moraš vedet da to ni pravi HDR, ki ga prikažejo precej dražji modeli, saj v omenjenem cenovnem razredu TVji ne izpolnjujejo pogojev kot so lokalno zatemnjevanje, visoka svetilnost, WideColorGamut, ki so potrebni za pravo HDR izkušnjo. 8bit vs 10bit panel ne igra tukaj nobene vloge, medtem ko HDR10 označuje le enega od HDR standardov in ne vrste panela. Mikro zatemnitev pa pomeni da TV nima prave lokalne zatemnitve, in da malo zavajajo so si izmeslili termin mikro zatemnitev, ki nima veze z lokalno zatemnitvijo. Skratka, še enkrat, ne glej specifikacij TVja ker tam ne izveš nič. Za realno sliko je treba prebrat kakšen test. Za dobrih 100€ več imaš še dobro IPS opcijo panela, Philips 43PUS6501, za 400€ pa je omenjeni Philips povsem na mestu.
Nehaj si že enkrat izmišljevat te stvari..Še nobenega forumaša nisem z mojim nasvetom zavedel!)In jaz lahko dam nasvet iz prve roke, kar za tebe ne morem reči:)Vse kar ti narediš je to, da preučiš kakšen test, in ga pozneje povzameš..Pa saj ljudje sami znajo prebrati teste, ne potrebujejo nikakršnega prevajalca in posrednika..Logično je, da ljudem lahko svetuje oseba, ki se ukvarja z televizorji ali kakšen uporabnik, ki je kupil kakšen televizor ali več, pa ima osebne izkušnje z njim-i.Mislim pa, da ti nisi med njimi..Pa brez zamere..
Si z zadnjim primerom lepo dokazal, da si ti tisti, ki si na tem forumu izišljuje stvari!
Kot si omenil se bo vsak sam odločil ali bo bolj verjel nekomu, ki se z zabavno elektroniko ukvarja že 30let, ima spletno stran kjer popolnoma neprofitno svetuje o pametnih nakupih, je na internetu prebral vse teste ki obstajajo, vse, spremlja forume lastnikov, odzive kupcev na Amazonu, si na koncu še sam ustvari mnenje s primerjavo v živo in nima prav nobene povezave s prodajo in lahko povsem nepristransko svetuje ali pa, na drugi strani nekomu, ki se neposredno okorišča s prodajo in precej pogosto kvasi neumnosti. Naj si vsak ustvari lastno mnenje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()
4knative ::
Zdaj sem zmeden. Kateri je zdaj največji poznavalec televizorjev na svetu? Dajta se zmenit končno.
dejanslo ::
Da je andrej69 prodajalski troll, je nam, ki sledimo temi, tak jasno. Ne vem Tomson, zakaj se sploh še trudiš. Jaz njegove poste kar preskočim.
Pomembno bi bilo le opomniti vpadalce v temo. Po drugi strani pa, kdor ob nakupu 700-1500€ vredne stvari ni toliko, da bi prebral zadnje 3-4 strani te teme, ... so be it. Kdor po 3-4 straneh te teme tega sam ne ugotovi, ... so be it..
Mimogrede, menda obstaja nek script (še iz jype troll časov), ki ti odstrani poste izbranih uporabnikov?
Pomembno bi bilo le opomniti vpadalce v temo. Po drugi strani pa, kdor ob nakupu 700-1500€ vredne stvari ni toliko, da bi prebral zadnje 3-4 strani te teme, ... so be it. Kdor po 3-4 straneh te teme tega sam ne ugotovi, ... so be it..
Mimogrede, menda obstaja nek script (še iz jype troll časov), ki ti odstrani poste izbranih uporabnikov?
There`s More Than One Way To Do It
m0LN4r ::
Naju s partnerko je Ambilight v trgovini odvrnil od nakupa Phillipsa, najbolj preprical naju je OLED LG B6V serija al kaj ze.
A ker je LG pr 65" enostavno predrag, sva se odlocla za najcenejsi SUHD Samsung in sicer ks7090.
Tolko o osebnih preferencah.
A ker je LG pr 65" enostavno predrag, sva se odlocla za najcenejsi SUHD Samsung in sicer ks7090.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Naju s partnerko je Ambilight v trgovini odvrnil od nakupa Phillipsa, najbolj preprical naju je OLED LG B6V serija al kaj ze.
Saj Ambilight se, da izklopit, če ti ni všeč.Seveda pa je v redu, da si v živo videl in se odločil za tistega, ki ti je najbolj všeč..
V bigbangu je LG 65 cola mi ponujal za 1400€, Samsungi SUHD pa so precej dražji, kako to, da si se tako odločil?
Jaz sem mislil vzet tega LG, pa sem pol reko,dam 100€ zraven pa mam Sony :)
m0LN4r govori o LG OLED modelu, omenjeni 65" model LG 65B6 stane v Slo čez 3.000EUR ... To je trenutno eden najboljših TVjev na trgu. Ostali LG modeli uporabljajo LCD IPS panele, ki se na noben način ne morejo primerjat z OLEDi, niti z Samsung SUHD VA paneli. Temu primerna je cena.
Zgodovina sprememb…
m0LN4r ::
Tako je. Govorim o OLED ne pa navadnem LEDu.
Pogledal sem si vecino strokovnih reviewov na: https://www.youtube.com/user/digitalfer...
Ker se v mojem primeru gre tudi za HDR gaming (PC/PS4PRO), se je tehtnica spet prevesila na stran sammmyja.
Philips me je skoraj preprical v nakup, ampak za moj namen uporabe je bil pac sammy bolsi. Plusi in minusi omenjeni v tistih videojih, so pac prevesili na koncu tehtnico za namen uporabe.
Za tiste, ki vam je vseeno za HDR oz. sploh ne veste kaj to je. Je boljsa izbira Filips, ker so ostale lastnosti za gledanje filmov boljse.
Kar mi je pa pri filipsu bilo najbol vsec, da lahko Ambilight uporablas kot visualiser pri poslusanju glasbe.
Tako da ja. Izbira je bila zelo tezka.
Pogledal sem si vecino strokovnih reviewov na: https://www.youtube.com/user/digitalfer...
Ker se v mojem primeru gre tudi za HDR gaming (PC/PS4PRO), se je tehtnica spet prevesila na stran sammmyja.
Philips me je skoraj preprical v nakup, ampak za moj namen uporabe je bil pac sammy bolsi. Plusi in minusi omenjeni v tistih videojih, so pac prevesili na koncu tehtnico za namen uporabe.
Za tiste, ki vam je vseeno za HDR oz. sploh ne veste kaj to je. Je boljsa izbira Filips, ker so ostale lastnosti za gledanje filmov boljse.
Kar mi je pa pri filipsu bilo najbol vsec, da lahko Ambilight uporablas kot visualiser pri poslusanju glasbe.
Tako da ja. Izbira je bila zelo tezka.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
arra1 ::
Zanima me kateri model predlagate med:
http://www.moj-tv.com/led-tv/sony-kdl-5...
https://edigital.si/led-tv-sprejemniki/...
TV se bo gledal z cca 4m. Uporabljal ga bom tudi za igranje PS4...
Jaz bi ti vsekakor priporočil Philips televizor.Kajti dobiš za ta denar , že 4k televizor.Pa tudi kar se tiče igranje iger , je nekoliko boljši.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()
MrStein ::
Izzivam te in prosim za odgovor, zakaj Philipsov flagship model 2016 ne uporablja
To je poslovna odločitev in jo je nesmiselno "cepiti" na tehničnem forumu.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
vaščan ::
evo če bi primerjali ta dva modela kateri je boljši gre se za kakovost slike 4k ni tolk pomembno
lg 43UH610V 8bit+afr 10bit ips 434eur
ali samsung UE40KU6000 va 8bit 400eur ali ukrivljen model 430eur
evo če bi primerjali ta dva modela kateri je boljši gre se za kakovost slike 4k ni tolk pomembno
Če boš gledal SD vsebine, je Samung boljši.Pri prikazovanju HD vsebin pa sta vsak po svoje dobra.
Samsung ima boljši kontrast in črno barvo v kadrih.Lg pa ima za mene lepše barve ,in seveda širši kot gledanja kjer se ne izgublja kvaliteta slike.Najbolje pa je, da stopiš do prve trgovine in si v živo pogledaš ta dva televizorja.
Naj te popravim Andrej.
Samsung KU6000 je precej boljši, čisto na vseh področjih, razen enega - vidni koti. Pri prikazovanju HD vsebin je Samsung dosti boljši, saj ima boljše video procesiranje in veliko boljši upscaling. V trgovini se pridobi le delen vtis TVja, saj je ambient doma popolnoma drugačen in v zatemnjenem prostoru pride do izraza siva barva LGja, ki je sicer črna. Po vrhu LG UH610 sploh ni pravi UHD TV, uporablja RGBW strukturo.
Tako je. Je poslovna odločitev, saj so želeli ustvariti model, ki bo konkurenčen ostalim VA modelom. S IPS panelom tega ni moč doseči in so uporabili VA panel. In to je letos njihov edini dražji model, ki je zares dobro ocenjen na več testih.
Samsung KU6000 je precej boljši, čisto na vseh področjih, razen enega - vidni koti. Pri prikazovanju HD vsebin je Samsung dosti boljši, saj ima boljše video procesiranje in veliko boljši upscaling. V trgovini se pridobi le delen vtis TVja, saj je ambient doma popolnoma drugačen in v zatemnjenem prostoru pride do izraza siva barva LGja, ki je sicer črna. Po vrhu LG UH610 sploh ni pravi UHD TV, uporablja RGBW strukturo.
Izzivam te in prosim za odgovor, zakaj Philipsov flagship model 2016 ne uporablja
To je poslovna odločitev in jo je nesmiselno "cepiti" na tehničnem forumu.
Tako je. Je poslovna odločitev, saj so želeli ustvariti model, ki bo konkurenčen ostalim VA modelom. S IPS panelom tega ni moč doseči in so uporabili VA panel. In to je letos njihov edini dražji model, ki je zares dobro ocenjen na več testih.
Zgodovina sprememb…
Jaz bi ti vsekakor priporočil Philips televizor.Kajti dobiš za ta denar , že 4k televizor.Pa tudi kar se tiče igranje iger , je nekoliko boljši.
To, da dobiš 4k TV za isti denar je čisto zavajanje, saj na 4m namreč ni junaka, ki bi lahko pri 55" razlikoval med 1080p in 4k vsebinami. So pa še drugi atributi, ki govorijo v smiselnost nakupa modela 6501, ki je res dobra opcija za ceno. Na koncu gre predvsem za IPS (Philips) vs VA (Sony) in kot smo utemeljili, je VA boljša izbira za gledanje vsebin v zatemnjenem ambientu, kjer je črna res črna in večje kontrastno razmerje pripelje k boljši sliki, medtem ko pri IPS panelu dobiš dosti širše vidne kote. Sta pa oba modela v svojem segmentu odličen nakup.
Zgodovina sprememb…
puginho ::
Apeliram na vse forumaše,kateri se bodo odločili za nakup novega televizorja. Naj si sami preberejo kakšen test,za dotični model, ali pa gredo v najbližjo trgovino, in se sami prepričajo glede televizorja katerega nameravajo kupiti..Tako bo bolje, kot, da slepo zaupate nasvetom amaterjev na tem forumu:)
Končno en tvoj pameten nasvet :)
Končno en tvoj pameten nasvet :)
No vidiš, jaz sem dal saj eden pameten nasvet, kar za tebe ne bi mogel dejat:)
Verejtno si mislil "vsaj" ne saj, omenjeni besedi imata namreč različen pomen! ;)
Zgodovina sprememb…
ciao ::
kako pa je s temi indexi kakovosti slike? a so indexi približno enakovredni med različnimi znamkami.
Verejtno si mislil "vsaj" ne saj, omenjena zloga imata namreč različen pomen! ;)
Dobro profesor, ni me treba popravljat saj nisem sedaj v šoli:)
O ja, pa je Andrej. Javno pišemo, se javno izražamo, bodimo vzor, bodimo vsebinsko in slovnično korektni!
kako pa je s temi indexi kakovosti slike? a so indexi približno enakovredni med različnimi znamkami.
PQI ali Picture Quality Index je pogruntavščina Samsunga, da rangira in ovrednoti celo paleto svojih 2015/2016 modelov in absolutno ni usklajena med proizvajalci, če kateri povzema isto oznako. Več na to temo - KLIK.
Zgodovina sprememb…
Verejtno si mislil "vsaj" ne saj, omenjeni besedi imata namreč različen pomen! ;)
Besede "verejtno" sploh ni v SSKJ. Narekovaje si postavil narobe. Manjkajo ločila. Vejica postavljena narobe. Dve besedi imata dva različna pomena...
V enem stavku imaš 5+ napak in greš kritizirat nekoga, ki ima "vrjentno" manj napak v enem stavku.
Verejtno si mislil "vsaj" ne saj, omenjena zloga imata namreč različen pomen! ;)
Dobro profesor, ni me treba popravljat saj nisem sedaj v šoli:)
O ja, pa je Andrej. Javno pišemo, se javno izražamo, bodimo vzor, bodimo vsebinsko in slovnično korektni!
Amen.
Besede "verejtno" sploh ni v SSKJ. Narekovaje si postavil narobe. Manjkajo ločila. Vejica postavljena narobe. Dve besedi imata dva različna pomena...
V enem stavku imaš 5+ napak in greš kritizirat nekoga, ki ima "vrjentno" manj napak v enem stavku.
No, o tem govorim. Če se vsi potrudimo, z menoj vred, bo forum tako vsebinsko kot slovnično na višjem nivoju!
kaj je best buy 65"+
hdr obvezno zaradi ps4 pro igric
Samsung 65KS7000 za 1900€ in Philips 65PUS7601 za 2.100€
Zgodovina sprememb…
gorann:
Privošči si tega, če imaš možnost. 77 inč in še brezplačna dostava v Slovenijo:
http://www.electronic4you.si/lg-77g6v-o...
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Excavator ()
gorann ::
koga boli k za slovnico no
ej, kje dobis te nizke cene? hvala
zal nimam moznosti
hvala za nasvet
ej, kje dobis te nizke cene? hvala
gorann:
zal nimam moznosti
hvala za nasvet
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gorann ()
Predvsem: 128-zone full-array local dimming
KS7000: Given its edge-lit LED configuration, of course the KS7000?s HDR performance wasn't going to be as compelling as that provided by full-array local dimming (FALD) LCDs or OLED TVs, but then again it's considerably more affordable. The KS7000?s overall picture quality and UHD Premium credentials elevate the display as our number one choice in its price class - it's a veritable HDR hero.
KS7000: Given its edge-lit LED configuration, of course the KS7000?s HDR performance wasn't going to be as compelling as that provided by full-array local dimming (FALD) LCDs or OLED TVs, but then again it's considerably more affordable. The KS7000?s overall picture quality and UHD Premium credentials elevate the display as our number one choice in its price class - it's a veritable HDR hero.
Zgodovina sprememb…
ciao ::
Samsung 65KS7000 in KD-65XD7505B sony
Kok velika je razlika v kvaliteti slike? prevsem premikanje slike pri športu.
Kok velika je razlika v kvaliteti slike? prevsem premikanje slike pri športu.