Forum » Zvok in slika » Kateri televizor?
Kateri televizor?
Temo vidijo: vsi
humaxboy ::
Hoj! Nekako sem se ogrel za oled LG 55B6J in me zanima, če in kakšne imate izkušnje z nakupovanjem pri 'makspro'....namreč cena za omenjeni tv na njihovi spletni strani se nonstop nekaj spreminja...enkrat je skor 3200 eur pa pade na 2800, trenutno je na nekaj manj kot 2500....v čem je fora?....ne bi se rad opekel pri nakupu
Ne bodi len, skoči v tujino! :-) Ali pa komu plačaš, če se ti ne da. Za 2.300EUR ti ga osebno dostavim! ;-)
Pozdrav vsem,
berem tole že nekaj časa in sem verjetno redkih, ki se zagrevam za Oled, čeprav sem sprva gledal sony kd55xd9305baep.
V vsakem primeru bo pri meni 55col in med oledi seveda pride v poštev le LG 55B6.
A zgodba ni tako enostavna, kot se zdi na prvi pogled in LG je z svojo politiko stvari še zakompliciral a le verjetno z namenom, da bi OLED cenovno približali normalnemu smrtniku.
Gremo po vrsti..obstajajo tri vrste modela LG 55B6 in sicer :
55B6D (cca 3800 EUR) - za nemški trg (ima dodaten triple tuner + senzor za uravnavanje svetlobe (nemško Raumlichtsensor), HBB), v Nemčiji na Amazonu 2800 EUR.
55B6V (cca 3000 EUR) - evropski model
55B6J (cca 2500 EUR) - ???
Menda obstaja še P model,a tega ne morem potrditi niti negirati. Cene so vzete iz ceneje.si.
Največji hakcl pa je ta, da 55B6V dobiš v Italiji že za manj kot 2000 EUR (recimo Trst) in že zelo resno razmišljam, da bi ga tam nabavil.
Če je nekdo zainteresiran, naj se mi javi na mail, pa lahko nekaj skupaj uredimo...
Skratka totalni mess in tudi preko nemških forumov poskušam ugotoviti, kakšno so razlike med modeli. Model 55B6J očitno nekaj zadev nima, če je dodobra cenejši od ostalih dveh.
Ko izvem kaj novega javim...
Humaxboy
Humaxboy
Zgodovina sprememb…
- spremenil: humaxboy ()
Tomson ::
LG B6P je namenjen ameriškemu trgu. Sem pa prepričan, do so razlike med D/V/J zanemarljive, predvsem se defenitivno ne poznajo na kvaliteti slike, kvečjemu, kot si že sam omenil, kakšni nepomembni dodatki in prilagojenost določenemu trgu.
V Italiji ga dejanko dobiš od norih 1.680EUR dalje (online), od trgovin pa je, naprav sloveniji, ugoden in praktično dostopen pri MediaWorld (Ikea Gorizia), tik za mejo, za 1.980EUR ...
Kje si pa sam gledal, spletne trgovine ali fizične v trstu?
V Italiji ga dejanko dobiš od norih 1.680EUR dalje (online), od trgovin pa je, naprav sloveniji, ugoden in praktično dostopen pri MediaWorld (Ikea Gorizia), tik za mejo, za 1.980EUR ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()
JanPa ::
LG B6P je namenjen ameriškemu trgu. Sem pa prepričan, do so razlike med D/V/J zanemarljive, predvsem se defenitivno ne poznajo na kvaliteti slike, kvečjemu, kot si že sam omenil, kakšni nepomembni dodatki in prilagojenost določenemu trgu.
MediaWorld - Tirae shopping (IEKA Gorica), Torri D`Europa TS
UniEuro - Montedoro TS
@Tomson - imaš prav glede LG B6P .
Med V in J vse kaže, da ni večjih razlik (hudič je vedno v detaljih !), D pa je itak za nemško tržišče. Preden bi šel v nabavko bi si rad to razščistil.
Tistih 1680 EUR je res norih (ta cena se je pojavila pred kratkim) na online shopu. Če prav vidim si lahko daš dostaviti na TNT točkah (recimo Trst), samo brez italijanščine se bojim da ne bo šlo, tako da no go for me. Sam se bolj nagibam nakupu v Mediaworld v Trstu ali Villesse, kar sem tudi to gledal na netu. Kje je boljše oz. boljši dostop ?
@JanPa - hvala za dodatne info. Očitno ste bolj domači pa poznate kje stvari nabavljati :-)
Me pa čudi kako je mogoče da so take nizke cene. Je res povpraševanje tako veliko, da trg regulira cene oz. ali je kaj drugega zadaj ?
Ker v ozdaju je sigurno LG tisti, ki daje smernice glede cenovne politike in kar vidim pri letošnji seriji LG OLED je res neverjetno. Še pred meseci smo govorili o 3K in več, sedaj pa smo na cca 1700 EUR. Kaj bo šele za čas božiča...
Skratka, mislim, da bo OLED LG 55B6V kmalu moj...in moj 7 let starega 32" Sony-a gre lahko v pokoj...
Med V in J vse kaže, da ni večjih razlik (hudič je vedno v detaljih !), D pa je itak za nemško tržišče. Preden bi šel v nabavko bi si rad to razščistil.
Tistih 1680 EUR je res norih (ta cena se je pojavila pred kratkim) na online shopu. Če prav vidim si lahko daš dostaviti na TNT točkah (recimo Trst), samo brez italijanščine se bojim da ne bo šlo, tako da no go for me. Sam se bolj nagibam nakupu v Mediaworld v Trstu ali Villesse, kar sem tudi to gledal na netu. Kje je boljše oz. boljši dostop ?
@JanPa - hvala za dodatne info. Očitno ste bolj domači pa poznate kje stvari nabavljati :-)
Me pa čudi kako je mogoče da so take nizke cene. Je res povpraševanje tako veliko, da trg regulira cene oz. ali je kaj drugega zadaj ?
Ker v ozdaju je sigurno LG tisti, ki daje smernice glede cenovne politike in kar vidim pri letošnji seriji LG OLED je res neverjetno. Še pred meseci smo govorili o 3K in več, sedaj pa smo na cca 1700 EUR. Kaj bo šele za čas božiča...
Skratka, mislim, da bo OLED LG 55B6V kmalu moj...in moj 7 let starega 32" Sony-a gre lahko v pokoj...
Humaxboy
Zgodovina sprememb…
BigFoot ::
^ Žal ti definitivno ne bo. Od kar sem si nabavil OLEDa, si ne predstavljam da bi moral it nazaj na navaden LCD.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12
bojanpo ::
Kdaj nameravas v Italijo? Sem nekako zainteresiran v nakup po tej ceni :)
^ Žal ti definitivno ne bo. Od kar sem si nabavil OLEDa, si ne predstavljam da bi moral it nazaj na navaden LCD.
Katerega si vzel ? LG ? Glede na to, da imam trenutno zelo dobre source (se pravi Optika T2 z vsemi HD kanal) + sateliti z feedi (nogomet z 30mbit/s je pesmica !!) mislim, da mi res ne bo.
@bojanpo - verjetno nekako do konca leta, če ne bo prišlo kaj vmes neplaniranega...
Humaxboy
Dosto zadev kupijem v ITA in ker tam nimam naslova dam poštno ležeče pa je. Lahko potrdim da trgovini redcoon.ti in onlinestore.it lahko naredijo poštno ležeče, eden izmed njiju tudi s plačilo po povzemu. Uporabljata TNT (ki ima skladišče na Trstom, ob avtocesti) ali Bartolini, ki ima skladišče v TS, greš tam daš dokument, plačaš, vzameš, adijo :) če kdo rabi pomoč pri temu lahko pomagam, brez problema. Piši na ZS.
Kar se tiče normalnih trgovin, je Mediaworld drag v primerjavi z drugimi razen če ima kakšno akcijo. Kakorkoli Tiare shopping aka IEKA je ob avtocesti 10km naprej od NG (če greš po hitri cesti do NG samo ravno čež mejni prehod..ne moreš faliti, UniEuro je v TS Montedoro = ob avtocesti če greš iz KP proti TS, 2km čez mejo vidiš na desno veliko (grdo rjavo) stavbo o nakupovalno središče. V TS je še Mediaworld v Torri D Europa, ki je tudi ob avtocesti (smer KP-TS-Molo VII).
skratka če kdo rabi pomoč pri nakupu v ita lahko pomagam.
Sicer bom tudi sam enkrat letos nabavil nov tv, ampak glede na to da dobim novo sedežno konec novembra bo tu že december ko so trgovci bolj radodarni z popusti.
bojanpo ::
Italijan - sodelavc pravi da te TNT tocke so brez tezav. Najblizja TNT tocka bi bila 10min stran z avtom iz Nove Gorice, tako da brez problema ( Centro Ufficio Di Manlio Antonini, Via IX Agosto, 2, 34170 Gorizia, Italija). Si pa predstavljam da dobis tracking number in dejansko ves kdaj jo lahko prevzames, da si ne delas nepotrebnih stroskov. Priporoca pa placilo preko Paypala, za lazje "vracilo" denarja ce gre kaj narobe. Je pa ze sam imel veliko opravka z trgovino in so OK. Je pa ta model trenutno -15% in top seller.
....or should I wait for Black Friday???
Italijan - sodelavc pravi da te TNT tocke so brez tezav. Najblizja TNT tocka bi bila 10min stran z avtom iz Nove Gorice, tako da brez problema ( Centro Ufficio Di Manlio Antonini, Via IX Agosto, 2, 34170 Gorizia, Italija). Si pa predstavljam da dobis tracking number in dejansko ves kdaj jo lahko prevzames, da si ne delas nepotrebnih stroskov. Priporoca pa placilo preko Paypala, za lazje "vracilo" denarja ce gre kaj narobe. Je pa ze sam imel veliko opravka z trgovino in so OK. Je pa ta model trenutno -15% in top seller.
katera trgovina?
ena TNT točka je tudi 10min od KP
JanPa - res hvala za vse info ! Se javim, ko bo stvar zrela. onlinestore ima ceneje ta Tv in če plačilo po povzemu bi bilo to top.
Drugače pa se držim pravila, da nikoli ne kupujem pri najcenejšem...
Drugače nekaj slik glede razlik med 55b6d in 55b6v. Razlike so v priključkih zadaj in seveda tisto, kar sem napisal v mojem uvodnem mailu.
Vse je najdeno na netu in upam, da drži :-)
Najprej 55b6d :
Še 55b6v :
Drugače nekaj slik glede razlik med 55b6d in 55b6v. Razlike so v priključkih zadaj in seveda tisto, kar sem napisal v mojem uvodnem mailu.
Najprej 55b6d :
Še 55b6v :
Humaxboy
Zgodovina sprememb…
mrsmith1977 ::
Pozdravljeni. Odločam se med PHILIPS 55PUS6501/12 in SONY KDL55W755CB. Cena obeh 792 EUR. Lahko pomagate pri izbiri?
gorann ::
oba sta dobra, en je 4k drugi fhd
jest sm vceraj dobil 55w755c in sem zadovoljen, slika je v redu, moram se ps4 sprobat gor
ce nimas 4k vsebin ali 4k gaminga pol vzami tistega, ki ti je lepsi, ce imas, potem pa pus6501
jest sm vceraj dobil 55w755c in sem zadovoljen, slika je v redu, moram se ps4 sprobat gor
ce nimas 4k vsebin ali 4k gaminga pol vzami tistega, ki ti je lepsi, ce imas, potem pa pus6501
Katerega si vzel ? LG ? Glede na to, da imam trenutno zelo dobre source (se pravi Optika T2 z vsemi HD kanal) + sateliti z feedi (nogomet z 30mbit/s je pesmica !!) mislim, da mi res ne bo.
Že slabe pol leta si lastim 65EF950V. Je pa res da naših kanalov praktično ne gledam. Serije minimalno 720p, raje 1080p oz. Netflix (4K ga seka). Filme pa itak samo 1080p ripe oz. original Blu-raye.
Kako pa kaj opaziš razliko med TV/720p/1080p/blueray/4k ? Na kakšni razdalji pa gledaš?
JanPa - res hvala za vse info ! Se javim, ko bo stvar zrela. onlinestore ima ceneje ta Tv in če plačilo po povzemu bi bilo to top.
Najprej 55b6d :
Še 55b6v :
če se prav spomnem oni uporabljajo Bartolini - to je v TS, zraven tovarne Stock
Kako pa kaj opaziš razliko med TV/720p/1080p/blueray/4k ? Na kakšni razdalji pa gledaš?
Približno 2,2m. 720p izgleda čisto super, samo manj detajlov je v sliki. 1080p (še posebej BD) izgleda carsko, 4K pa sploh noro. In ja, razlika med 1080p in 4K je zelo očitna.
rene2882 ::
Živ,
se da dobiti kej za 300e.
Tam okoli 100cm, namen za manjso sobo, razdalja cca 2-3m.
Hvala
če te ne moti da je sar 4 mesece, je tukaj ena najugodnejši ponudb
http://www.bolha.com/avdio-in-video/vid...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: rene2882 ()
kraljo79 ::
Živjo
Mi zna kdo svetovati pri nakupu TV-ja. Izbiram med:
1. OLED LG 55B6V = 1.680 € ... http://www.yeppon.it/p-lg-tv-oled-55-31...
2. Samsung UE65KU6400 = 1.425€ ... http://www.yeppon.it/p-samsung-ue65ku64...
Razdalja gledanja 3,0 m
Rad bi sicer imel večji TV, samo me skrbi, da bo 65" na tej razdalji prevelik (slaba slika). Te kanale katere gledam so vsi več ali manj HD. Sedaj imam 46".
Je LG OLED precej boljši? Se mi splača odreči tem 10 inčem na račun boljše slike ali ni velike razlike za povprečnega gledalca?
Hvala!
Mi zna kdo svetovati pri nakupu TV-ja. Izbiram med:
1. OLED LG 55B6V = 1.680 € ... http://www.yeppon.it/p-lg-tv-oled-55-31...
2. Samsung UE65KU6400 = 1.425€ ... http://www.yeppon.it/p-samsung-ue65ku64...
Razdalja gledanja 3,0 m
Rad bi sicer imel večji TV, samo me skrbi, da bo 65" na tej razdalji prevelik (slaba slika). Te kanale katere gledam so vsi več ali manj HD. Sedaj imam 46".
Je LG OLED precej boljši? Se mi splača odreči tem 10 inčem na račun boljše slike ali ni velike razlike za povprečnega gledalca?
Hvala!
Na 3m je 65" čisto ok, ni preblizu, razen če bo po večini SD TV signal, potem bo kriza. Vse od 720p dalje bo ok.
Razlika med omenjenima TVjema je seveda enormna. Gre za trenutno najboljši TV na trgu v primerjavi z TVjem nižjega ranga. Niti nima smisla primerjat. Lahko pa si sam prebereš primerjavo med modeloma: Samsung KU6300/6400 in LG B6
Kaj je ok za povprečnega gledalca je pa precej relativno, je odvisno predvsem od prioritet tega gledalca. Na 3m je večje defenitivno boljše, samo ko enkrat uzreš lepote OLEDa - globoko črnino, neskončne kontraste, izjemne barve, široooke vidne kote ... Je ljubezen na prvi pogled! ;)
Skratka, če naročiš na dom 65KU6400 boš po vsej verjetnosti povsem zadovoljen in navdušen nad nakupom, (ker dejansko sploh ne gre za slab TV, pa še precej ugoden je glede na velikost), če nisi posebej zahteven glede kvalitete slike, pod pogojem, da si v trgovini ne boš ogledoval še OLEDa ... ;)
Razlika med omenjenima TVjema je seveda enormna. Gre za trenutno najboljši TV na trgu v primerjavi z TVjem nižjega ranga. Niti nima smisla primerjat. Lahko pa si sam prebereš primerjavo med modeloma: Samsung KU6300/6400 in LG B6
Kaj je ok za povprečnega gledalca je pa precej relativno, je odvisno predvsem od prioritet tega gledalca. Na 3m je večje defenitivno boljše, samo ko enkrat uzreš lepote OLEDa - globoko črnino, neskončne kontraste, izjemne barve, široooke vidne kote ... Je ljubezen na prvi pogled! ;)
Skratka, če naročiš na dom 65KU6400 boš po vsej verjetnosti povsem zadovoljen in navdušen nad nakupom, (ker dejansko sploh ne gre za slab TV, pa še precej ugoden je glede na velikost), če nisi posebej zahteven glede kvalitete slike, pod pogojem, da si v trgovini ne boš ogledoval še OLEDa ... ;)
Zgodovina sprememb…
kraljo79 ::
Na 3m je 65" čisto ok, ni preblizu, razen če bo po večini SD TV signal, potem bo kriza. Vse od 720p dalje bo ok.
Razlika med omenjenima TVjema je seveda enormna. Gre za trenutno najboljši TV na trgu v primerjavi z TVjem nižjega ranga. Niti nima smisla primerjat. Lahko pa si sam prebereš primerjavo med modeloma...
Hvala Tomson!
Je kakšna razlika, če se kupi v Italiji ali pri nas (razen v ceni kot kaže)?
Garancija verjetno velja po celi Evropi. Menu se pa verjetno nastavi na katerikoli željeni jezik. Edino tipke na daljincu...upam, da so v angleščini :)
Kar se tiče uporabe TVja ni nobene razlike, vse se seveda nastavi, poleg cene bo po vsej verjetnosti (je za preverit) potrebno na servis v Italijo. A za 800€ razlike v ceni, vsaj meni osebno, to ne bi bilo tako težko! ;)
Razlika med omenjenima TVjema je seveda enormna. Gre za trenutno najboljši TV na trgu v primerjavi z TVjem nižjega ranga. Niti nima smisla primerjat. Lahko pa si sam prebereš primerjavo med modeloma...
Hvala Tomson!
Garancija verjetno velja po celi Evropi. Menu se pa verjetno nastavi na katerikoli željeni jezik. Edino tipke na daljincu...upam, da so v angleščini :)
Daljinec skoraj sigruno ima angleške tipke ... glej http://lg.hdblog.it/2016/10/01/LG-OLED-...
Cene pa kar padajo :-) ... glej http://www.unieuro.it/online/TV-OLED/OL...
Humaxboy
Blazz ::
Hvala Tomson!
Daljinec skoraj sigruno ima angleške tipke ... glej http://lg.hdblog.it/2016/10/01/LG-OLED-...
Un tip ko je tu pisal (no nisem ziher če je isti), da bo kupil jih par nato pa na bolhi sedaj prodaja po 2400 eur pa v jok in na drevo.
Hvala Tomson!
UniEuro naročiš na spleti, prevzameš in plačaš v trgovini
gregor ::
glede android tv platforme
ali te televizije če imajo omrežno povezavo oz priklop za usb disk prebavijo mkv datoteke?
kako potega nadgradnja tv-ja, preko usb ključa oz preko wifi, mrežne povezave?
hvala
LP
ali te televizije če imajo omrežno povezavo oz priklop za usb disk prebavijo mkv datoteke?
kako potega nadgradnja tv-ja, preko usb ključa oz preko wifi, mrežne povezave?
hvala
LP
Seveda predvaja, naložiš KODI in imaš odličen multimedijski center, predvaja vse kar se pričakuje. Nadgradnja pa poteka preko interneta (žično ali brezžično) ...
Vidim, da res...prevzameš lahko najbljižje v Unieuro Muggia, 34015, Muggia. Tole -20% imajo trenutno akcijo, če prav vidim ? No ja niso pa preveč pohvaljeni glede uslug...
Drugače eno vprašanje za Tomsona : ali ima na LGju na svojem WebOs tudi kakšen Play Store (morda LG Content Store), da si lahko naložiš kar želiš ?
Humaxboy
Drži, LG Content Store, TUKAJ si lahko pogledaš kako izgleda ...
Zgodovina sprememb…
Vid09 ::
Hvala Tomson!
Po nekaj dnevnem prebiranju strani te teme, in predvsem zelo uporabnih nasvetov Tomsona, sem se odločil za nakup LG OLED 55B6V 55" v UniEuro trgovini za nekaj manj kot 1.6K EUR. Kot razumem (naj me tisti, ki imate več izkušenj s tem popravijo) sedaj počakam, da TV pride v trgovino in ga potem enostavno tam plačam in veselo odnesem domov. Je tako?
Vseeno me nekaj še žre. Kako to, da gre za tako neverjetno ugodno ceno (glede na naše trgovce in tudi recimo avstrijske/nemške)? Razlika v ceni je skoraj 800 EUR. Imajo Italijani še kakšne druge dajatve/stroške, ki bi jih moral upoštevati?
Hvala za pomoč.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vid09 ()
Po nekaj dnevnem prebiranju strani te teme, in predvsem zelo uporabnih nasvetov Tomsona, sem se odločil za nakup LG OLED 55B6V 55" v UniEuro trgovini za nekaj manj kot 1.6K EUR. Kot razumem (naj me tisti, ki imate več izkušenj s tem popravijo) sedaj počakam, da TV pride v trgovino in ga potem enostavno tam plačam in veselo odnesem domov. Je tako?
Vseeno me nekaj še žre. Kako to, da gre za tako neverjetno ugodno ceno (glede na naše trgovce in tudi recimo avstrijske/nemške)? Razlika v ceni je skoraj 800 EUR. Imajo Italijani še kakšne druge dajatve/stroške, ki bi jih moral upoštevati?
Hvala za pomoč.
Super, da se še nekdo odloča (oz. se je) za ta model. Prosim poročaj, kako se je vse skupaj odvijalo...
LG Italija očitno forcira toliko nizke cene, medtem ko v drugih državah še vedno nekateri poskušajo zaslužiti z novo tehnologijo. Je pa tudi res, da bo LG v 2 mesecih prestavil nove modele (CES Las vegas) in stari seveda morajo ven. Skratka to je od države do države drugačno. Vsaj tako je moje osebno mnenje...
Še nekaj : pri branju forumov je mogoče izvedeti, da imata LG OLED E in C serija imata isti SOC (system on chip), B serija pa drugega bolj švohnješega. Tudi processor in spomin, ki sta na voljo, sta pri B seriji okrnjena...
Humaxboy
Zgodovina sprememb…
Hvala Tomson!
Hvala za pomoč.
Naročiš in pocakas nekaj dni da pride v trgovino
Ne, cena je taka kot jo vidiš na netu
fpbs ::
Na netu našel : Lg v Sloveniji nima uradnega predstavništva, tako da LG izdelke uvaža zastopnik Eurovision d.o.o.
Generalni servis, DAST, Ljubljana, Cvetkova ul. 25.
Generalni servis, DAST, Ljubljana, Cvetkova ul. 25.
Humaxboy
fpbs ::
Jaz bi vsakomur, ki se odloča za nakup v Italiji svetoval, da se predhodno pozanima pri DAST servisu.
Že mogoče, a po drugi strani, če pri nakupu prihraniš 800€, a je tako težko zapeljat TV zopet čez mejo trgovcu, v primeru, če slučajno kaj odpove, kar pomeni nekje 4% verjetnost. Porabiš tistih 20€ v eno smer za benz in nekaj časa ... Še vedno si 760€ v plusu.
andrej69 ::
Že mogoče, a po drugi strani, če pri nakupu prihraniš 800€, a je tako težko zapeljat TV zopet čez mejo trgovcu, v primeru, če slučajno kaj odpove, kar pomeni nekje 4% verjetnost. Porabiš tistih 20€ v eno smer za benz in nekaj časa ... Še vedno si 760€ v plusu.
Tukaj te moram malo popravit.Ravno včeraj sem se pogovarjal z kolegi, ki še servisirajo televizorje.
Prišli smo do zaključka, da televizorji kar se tiče same Hardwerske in ostale tehnologije, niso nikoli bili tako slabi kot sedaj:)Tako, da tukaj previdno, kar se tiče zanesljivosti televizorjev.
Morda je res nekaj resnice v tem, samo posploševati tole pa ne gre. Dejstvo je, da v Slo imamo veliko zanič tehnične robe oz. robe 2.kvalitete. Ta glavni zastopniki (Sony, Samsung...) nam dobavljajo relativno dobro a zelo drago robo in vse tisto kar se kvari pa itak zamenjamo prej ali slej ker se popravilo ali dva finančno na dolgi rok ne izide.
Pri nakupih v tujini vedno riskiraš, to je dejstvo. Po svojih izkušnjah (ki jih ni malo pri nakupu tehnične robe v tujini) se to vedno splača, tudi če kaj morda crkne. Sam sem imel morda srečo, da se mi je zgodilo le 1x v prejšnjih 10 letih da bi kaj crknilo in še to so mi zamenjali. Jer pa res, da so nakupi bilo izključno narejeni v Nemčiji.
Za Italijo ne vem, kakšna je situacija, ampak za 800 EUR kakor pravi Tomson sploh ne razmišljam, da bi kje drugje kupil.
Pri nakupih v tujini vedno riskiraš, to je dejstvo. Po svojih izkušnjah (ki jih ni malo pri nakupu tehnične robe v tujini) se to vedno splača, tudi če kaj morda crkne. Sam sem imel morda srečo, da se mi je zgodilo le 1x v prejšnjih 10 letih da bi kaj crknilo in še to so mi zamenjali. Jer pa res, da so nakupi bilo izključno narejeni v Nemčiji.
Za Italijo ne vem, kakšna je situacija, ampak za 800 EUR kakor pravi Tomson sploh ne razmišljam, da bi kje drugje kupil.
Humaxboy
Če vzamemo realno situacijo...kupiš TV v SLO spletni trgovini, ti ga dostavijo, se pokvari..kaj zdaj? ga moraš poslati na serivs..evo problem..kako? imaš embalažo itd? verjento ne več...no pa pelji ga na servis...
kupiš v ITA tgovini..se pokvari..neseš nazaj, to je to.
kupiš v ITA tgovini..se pokvari..neseš nazaj, to je to.
Voluhar88 ::
Je kdo pogledal že ta TV iz Hoferja? 65col za jurja. Kak komentar?
https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...
https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...
Melanholija ::
75 col tv do 3200eur. Kaj se priporoča rad bi nekje 75" velikost. Kje se splača kupit tv, da se ga dobi po dobri ceni? Pa seveda katero znamko,model?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Melanholija ()
Če imaš možnost malo povišat budget in kupit v Italiji, najdeš npr. Samsung 75KS8000 - TEST - za 3.600EUR. Za tak denar je to tako dober TV da glava boli. V Slo je cena 6.000EUR.
V Slo pa npr. dober odličen FHD Sony 75W855C za 2.400EUR ali Sony 75X8505C za 3.600EUR ...
Čez mejo - MediaWorld v Italiji (Ikea) dobiš npr. še soliden LG 75UH780 za 3.500EUR in povsem ok Hisense 75M7900 za 2.600EUR - TEST
V Slo pa npr. dober odličen FHD Sony 75W855C za 2.400EUR ali Sony 75X8505C za 3.600EUR ...
Čez mejo - MediaWorld v Italiji (Ikea) dobiš npr. še soliden LG 75UH780 za 3.500EUR in povsem ok Hisense 75M7900 za 2.600EUR - TEST
Zgodovina sprememb…
Melanholija ::
Hvala, budget ostaja. Lahko edino zmanjšam dimenzijo. Uporaba bo predvsem filmi(Netflix ipd) in ps4pro ko pride.
m0LN4r ::
Dobr decki, kaj pravte na tole:
http://aldi.medion.com/md31088/sl/
Gre se za igranje iger, gledanje netflixa z razdalje 4 metrov.
Vec kot 1000EUR ne mislim dat in velilkost mi je bolj pomembna kot barve in ta shit.
Nagradno vprasanje: kolk Hz gre cez HDMI input in 2160p resolucijo ? Ne najdem podatka nikjer.
http://aldi.medion.com/md31088/sl/
Gre se za igranje iger, gledanje netflixa z razdalje 4 metrov.
Vec kot 1000EUR ne mislim dat in velilkost mi je bolj pomembna kot barve in ta shit.
Nagradno vprasanje: kolk Hz gre cez HDMI input in 2160p resolucijo ? Ne najdem podatka nikjer.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Mogoče je tale Medion čisto ok, ampak glede na to, da dobiš Hisense 65M5500 za isti denar, bi sam brez razmišljanja vzel slednjega. Na Amazonu je med kupci precej dobro ocenjen - kLIK, nasplošno ima Hisense že kar nekaj precej solidnih modelov, torej veš kaj dobiš, pri Medionu pa malo kupuješ mačka v žaklju.
Glede drugega vprašanja, poizkusi TUKAJ, oz. bolj detaljno TUKAJ, če je to to, kar iščeš ...
Glede drugega vprašanja, poizkusi TUKAJ, oz. bolj detaljno TUKAJ, če je to to, kar iščeš ...
m0LN4r ::
Ravno za tega hisensa sem na nemskem amazonu bral en zelo obsiren komentar, kjer govori, da je veliko nekompatibilnosti z hdmi prikljuckom in drugimi napravami, da ne dela to kar obljubljajo.
Ravnotako user pravi, da ze pol leta caka na HDMI HDR software update, ki ga ni.
Glede kablov mi je jasno, vzamem takega z certifikatov iz amazona. Bolj problematicno je, ce TV res supporta input 2160p@60/HDR, ker ponavadi je v resnici potem 2160@30 HDR pa je treba enejblati na graficni in TVju, drugace ne dela.
Za rezervno sem gledal tega: https://www.otto.de/p/lg-60uh615v-led-f... - sicer je 5" manjsi je pa IPS HDR, kot monitor.
Ravnotako user pravi, da ze pol leta caka na HDMI HDR software update, ki ga ni.
Glede kablov mi je jasno, vzamem takega z certifikatov iz amazona. Bolj problematicno je, ce TV res supporta input 2160p@60/HDR, ker ponavadi je v resnici potem 2160@30 HDR pa je treba enejblati na graficni in TVju, drugace ne dela.
Za rezervno sem gledal tega: https://www.otto.de/p/lg-60uh615v-led-f... - sicer je 5" manjsi je pa IPS HDR, kot monitor.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM