» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
161 / 223
»»

gorann ::

ja bistveno je tud, kaksni pogoji so za nakup

ideo.si nima niti obrocnega placevanja s kreditno viso electron recimo, ce bi imel bi bilo precej lazje

andrej69 ::

gorann je izjavil:

ja bistveno je tud, kaksni pogoji so za nakup

ideo.si nima niti obrocnega placevanja s kreditno viso electron recimo, ce bi imel bi bilo precej lazje

Ja to pa sam najbolje veš, kako je s plačilom.

vem dobro, zato je tolk tezje nabavljat:|

mas ti idejo, kje dobit kak test sony W755C

gorann je izjavil:

vem dobro, zato je tolk tezje nabavljat:|

mas ti idejo, kje dobit kak test sony W755C

Sem ti poslal zasebno sporočilo.

mi nc ne pomaga, mi je vse jasno

test sonyja w755c prosim, sam w805 mi mece vn od teh znanih kot je rtings...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gorann ()

Anney ::

MEDION Pametni UHD-televizor z LED-osvetlitvijo iz ozadja, 163,8-cm (65'')
https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...

MEDION(R) LIFE(R) X18082 (MD31088)

vrhunski UHD-televizor z osupljivo ostro sliko za popolno doživetje domačega kina
trojni HD-sprejemnik (DVB-T2 HD, DVB-C, DVB-S2)
WLAN & Wireless Display
AVS (Audio Video Sharing)
HbbTV
4 HDMI(R)- in 3 USB-vhodi
z vgrajenim spletnim brskalnikom lahko po spletu brskate kar na televizorju v udobju domače dnevne sobe1,2
medijski portal, medijski predvajalnik in zbirka večpredstavnostnih vsebin1
z aplikacijo MEDION(R) Life Remote lahko televizor upravljate s pametnim telefonom prek domačega omrežja1
visok dinamični kontrast za osupljivo ostro sliko optimalne kakovosti
lepo oblikovan televizor s tankim ohišjem
oprema: daljinski upravljalnik z baterijami, noge vključno z vijaki
mere/masa:
- z nogami: ca. 146,0 x 90,0 x 34,4 cm (Š x V x G)/ca. 38,1 kg
- brez nog: ca. 146,0 x 85,0 x 4,8 cm (Š x V x G)/ca. 37,4 kg

1) Potrebujete internetni priključek.
2) Pri vsebinah v zapisu Flash lahko pride do težav s predvajanjem.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

gorann je izjavil:

mi nc ne pomaga, mi je vse jasno

test sonyja w755c prosim, sam w805 mi mece vn od teh znanih kot je rtings...

Saj gre v glavnem za isti televizor, razen tega da ima model 805 3d opcijo.

saj sem na prejsni strani spraseval, ce je samo ta razlika

pol je za 768eur dober nakup v 55" velikosti

gorann je izjavil:

saj sem na prejsni strani spraseval, ce je samo ta razlika

pol je za 768eur dober nakup v 55" velikosti

Seveda je.Tukaj si lahko pogledaš Review.

vidis k ne vem, da obstajajo druge stevilke in iscem samo w755c

:D

Okapi ::

A televizorji, ki bi imeli dva sprejemnika in sliko v sliki (ali sliko ob sliki) so pa čisto izumrli? Zakaj?

work4 ::

Sony 55W755C je top zadeva. Imam ga par tednov in sem izjemno zadovoljen.
Slika je res super, tudi navaden SD signal je presenetljivo dober na tako velikem ekranu.
Vidni koti pri meni niso problem - gleda se naravnost ter tudi 1-1,5 m levo/desno od roba televizorja (na dolžini 2-3 m) in je še vedno normalna slika. (Barve se zaradi vidnega kota izgubijo, če bi recimo gledal na dolžini 1 m od in 2 m vstran od TV-ja - kar pa tako ali tako nima smisla.)
Prestavljanje med programi je precej hitrejše (v primerjavi z 2 leti starim Philipsom serije 7).
Anroida nisem koristil - z izjemo YT. Pri intenzivnejši uporabi bi si želel še eno tipkovnico za hitrejše iskanje.
Izjemno me je zmotilo logiranje v Google Account; ni šlo na noben način (direktno z vpisom maila preko TV-ja), na vsak način je TV javljal, da se user in pass ne ujemata. Na koncu rešil tako, da se prijavil preko "use your phone or laptop", tako da ti TV javi eno kodo, ti jo pa potem na phone/pc vtipkaš. To je delovalo, se je povezalo. (Nisem pa nalagal še nobenih aplikacij - any tip? kaj bi bilo uporabnega za na tv?)
Predvajanje preko USB ključa/diska gre super.
Cast preko mobilnika tudi dela BP.
Zvok ... glasnost - več kot do 50 % še nisem dal (sosedi).

To je pomoje to. Lahko dodam še, da ko sem ga spravil v dnevno, je bilo "wou, to je ogromno". Še vedno vsak, ki pride & prvič vidi, debelo pogleda. No jaz sem se po enem tednu povsem navadil - karkoli manjšega ne bi bilo dovolj (za večjega pa tako ali tako ni prostora).

Sony W756C se razlikuje le v srebrnem (namesno črnem) robu.
W805C serija ima dodatni le 3D. Obstajajo pa potem še modeli do W809C serije, ki pa so, spet, povsem enaki, dodatno imajo neke "programske izboljšave" (a če si pogledaš kak tutorial za optimizacijo, kalibracijo slike, se večino teh programskih izboljšav itak izključi).

to sem rabil, hvala ti

a imas kaksno konzolo gor priklopljeno ali pa pc

jebemu slucajn sm nasel se enga kandidata pri t2

izbiram med sony W755C in lg 55UH615

https://klub.t-2.net/ponudba.aspx/9156

en je fhd, drugi je 4k

oba sta 55"

spet iscem teste uh615 pa nic se konkretnega, a je to v usa model uh6150?

edit: evo zdj sm pa se na moj-tv nasel pus6501 za 792eur

a dej sama zmeda

Zgodovina sprememb…

Spajky ::

Okapi je izjavil:

A televizorji, ki bi imeli dva sprejemnika in sliko v sliki (ali sliko ob sliki) so pa čisto izumrli? Zakaj?
Klestenje stroškov zaradi hude konkurence ... kmalu še daljinca ne boš dobil zraven, ga bo treba extra plačat ;) če bo šlo tako naprej ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

jnovak ::

gorann je izjavil:

en je fhd, drugi je 4k

oba sta 55"

Za kaj konkretno potrebuješ 4k TV? Moj pogled na to je: če nimaš konkretnega razloga zakaj takoj zdaj nujno rabiš 4k, ga pač ne rabiš.
Ne opaziš razlike, če gledaš televizijo na povprečni oddaljenosti. Izjemoma bi morda opazil na 1 metru ... pa še tega ne bi upal trditi, ker je tu govora o LG-ju iz serije 6. Nima smisla to s tistim Sonyjem primerjati. LG ima le 50 hz panel, Sony 100 hz.
V tem primeru je 4k samo marketinški trik (da ne rečem nateg). Samo zato, ker podpira 4k, nikakor ne pomeni, da je slika boljša kot na kakem fhd tvju.

gorann je izjavil:

en je fhd, drugi je 4k

oba sta 55"

edit: evo zdj sm pa se na moj-tv nasel pus6501 za 792eur

a dej sama zmeda

Ti pa imaš težave, glede izbire televizorja.:D Takole ti bom dejal.Če iščeš soliden 4K televizor, potem se definitivno za takšen denar isplača kupiti Philips 6501.Kajti za takšen denar, gledano v celoti ne boš dobil kvalitetnejšega 4K televizora.Če pa iščeš FullHD televizor, pa je ta Sony dobra opcija.Je pa tudi dobra opcija model Panasonic DS630, ki je meni osebno bolj kvaliteten kakor Sony, kar se tiče kvalitete slike. Pa tudi boljšo podporo ima, kar se tiče multimedije. Edini minus je, da ne podpira dts zvoka, in pa da je samo v veličini 50 inča.Drugače pa kot sem dejal.

ma nic, gremo narocit fhd w755c

ne rabim 4k, niti pc i5 6600k z amd 470 niti ps4 ne laufata 4k

sedim na 3m+ tko da pri 55" je res vseeno ali je fhd ali 4k

hvala vsem za pomoc

Karton4 ::

Živ,

se da dobiti kej za 300e.
Tam okoli 100cm, namen za manjso sobo, razdalja cca 2-3m.
Hvala

Spajky je izjavil:

Okapi je izjavil:

Klestenje stroškov zaradi hude konkurence ... kmalu še daljinca ne boš dobil zraven, ga bo treba extra plačat ;) če bo šlo tako naprej ...
Zna biti, da bo kaj na tem.;) Ko sem pred davnimi leti kupil enega najboljših Sonyjevih katodnih televizorjev (16:9 zaslon, dolby pro-logic zvok, slika v sliki ...), sta bila zraven kar dva daljinca - en velik in popoln in en majhen in čisto poenostavljen (kanali, glasnost).

Karton4 je izjavil:

Živ,

Hvala

Tukaj imaš, toda od teh televizorjev ne smeš pričakovat preveč:)
https://www.ceneje.si/Izdelek/7054782/a...
https://www.ceneje.si/Izdelek/6306115/a...
https://www.ceneje.si/Izdelek/4903916/a...
http://www.moj-tv.com/led-tv/panasonic-...

fpbs ::

Okapi je izjavil:

LG naj bi to funkcijo imenoval "multi view", kar naj bi omogočal webOS 3.0. Kako to zgleda v praksi mi ni poznano. Mogoče bi lahko kdo, ki ima letošnji model LGeja povedal kaj o tem.

• Multi-view, which lets you watch two different sources—such as two channels, or a channel and a Blu-ray movie—simultaneously;

Tudi to mi ni jasno, kaj naj bi pomenilo:

• Channel Advisor, which analyzes viewing patterns to provide program info about frequently watched programs;

http://www.consumerreports.org/lcd-led-...

OK.d ::

Karton4 je izjavil:

Živ,

Hvala

LPOK.d

work4 ::

gorann je izjavil:

ma nic, gremo narocit fhd w755c

ne rabim 4k, niti pc i5 6600k z amd 470 niti ps4 ne laufata 4k

sedim na 3m+ tko da pri 55" je res vseeno ali je fhd ali 4k

hvala vsem za pomoc
Jaz sem pregledal vse mogoče opcije in v tem cenovnem razredu je še vedno Sony 55W755C najboljša izbira (za do 800 €).
Sem v času nakupa imel opcijo, da vzamem Philips 6501, ki bi me prišel še dobrih 50 € ceneje, ampak sem raje vzel preizkušen top FHD TV, kot pa "soliden" 4K TV (tisti HDR programski dodatek je pa še večji hec kot pa 4K).
Kot sem že prej povedal, sem z izbiro Sonyja povsem zadovoljen (njihovi letošnji primerljivi modeli pridejo s 4K, ampak so pol dražji).

sem tudi jaz narocil prejle w755c pri t2 za 798eur na 24 obrokov
upam da bo ps4 igre lepse prikazoval kot moja trenutna lg plazma pv250

Tomson ::

To je že FHD plazma ... Kako to da menjaš, zaradi velikosti, smart platforme?

Sicer na ostrini boš kar prodobil, ps4 bo sigurno razlika, kakšno področje pa zna tale tvoja plazma celo presenetit v primerjavi z novim TVjem! ;)
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

pojavile so se navpicne crte na ekranu, ze 5 jih je in je motece
imam pa garancijo se zgodi 5 let in 3.11. letos potece pa jo grem jutri reklamirat

drugac mi je ta plazma cist kul ne bi menjal nikakor

zdj eni pravijo da znam dobit novo nadomestno ker plazm ni vec pa sem preprican da bo slabsa kot pv250 in jo bom otroku dal naj ma

aja pa 5" bom mel vec :)

Zgodovina sprememb…

Karton4 ::

Našel sem nekaj tv.
Rabil bi da grejo na steno, vsaj tak je plan.
Sez.
:JVC LED TV LT-40V750
:HITACHI LED TV 43HBT42
:HITACHI LED TV 40HBT42
:HYUNDAI LED TV FL40211

recimo gledam da imajo smart-tv

lp

Ne odkrivaj tople vode. Andrej ti je dal 4 predloge povsem na mestu, in pravo vsi so boljša opcija od naštetih ...

Blazz ::

Karton4 je izjavil:

Našel sem nekaj tv.
Rabil bi da grejo na steno, vsaj tak je plan.
Sez.
:JVC LED TV LT-40V750
:HITACHI LED TV 43HBT42
:HITACHI LED TV 40HBT42
:HYUNDAI LED TV FL40211

recimo gledam da imajo smart-tv

lp

kaj je fora da limaš 43 in 40 inč enak TV... tu ti pa res noben ne more pomagati. za velikost se pa ja lahko sam odločiš....

kumer ::

bom kar tukaj vprašal, morda se kdo spozna na to zadevo

v firmi iščemo tv ki bo služil kot digitalna oglasna deska

enega že imamo, normalen hd lg tv, dela bp, sedaj pa iščemo TV ki bi imel vertikalno postavitev zaslona

takšno:

http://www.ipegaz.si/images/brosura/Bro...

torej tv podoben temu, vendar brez povezave v ipegaz infrastrukturo....

LP

Verjetno imate to povezano z računalnikom. Ne vem, kako ostale grafične kartice, jaz imam možnosti na INVIDIA kartici izbirati: dva različna zaslona, ležečo ali pokončno sliko, in pa ležećo, ali pokančno zrcaljeno sliko.

Blazz ::

če se prav spomnim se na mojem KS7002 lahko obrne sliko tudi na glavo če je treba... za druge tvje pa ne vem

franci0 ::

4K 65' TV za 999€ Medion iz Hoferja.

Je za kaj? Ni nobenega angleškega review-a, nemško pa ne znam.

odvisno kaj pricakujes od njega, slika bo verjetno v redu, mogoce bo smart os mal slabse delal kot drugi

tomsonov citat iz drugega foruma:
Ma sej nekaj nemških testov se najde, sam to ni prav to, je pa za neko okvirno informacijo a je sprejemljiv TV ali ne .... Npr. testiran, vsaj po številki podoben lanski model, Medion Life X18028 - http://www.areadvd.de/tests/test-medion...

Je pa treba vedet, da tole dejansko ni na nivoju bolj uveljavljenih znamk (kar se kvalitete panelov in slike tiče), a po drugi strani je tudi cena skoraj 50% nižja ...

je pa tukaj se nekaj opisano od prejsnega teveja k ga je hofer prodajal

http://www.delo.si/znanje/infoteh/hofer...

Zgodovina sprememb…

knesz ::

Pa še vprašanje iz moje strani. Trenutno imam starejši 46" Samsung UE46B8090 LED TV, zamenjal pa ga bo LG LG 49UH6107. NA začetku se mi je zdela dobra zamenjava, glede na to, da je LG novejši, po prebiranju zadnjih nekaj strani te teme, pa nisem več prepričan (LED vs IPS).
Se priporočam za mnenja.

LED ni vrsta zaslona, ampak osvetlitev zaslona. To imajo že dolgo časa vsi televizorji, ne glede na vrsto zaslona.

Okapi je izjavil:

LED ni vrsta zaslona, ampak osvetlitev zaslona. To imajo že dolgo časa vsi televizorji, ne glede na vrsto zaslona.

OK. potem pa VA (mislim) 200Hz (potatek s te strani) proti IPS (opis)? Svoj čas je bil Samsung v višjem cenovnem razredu. Torej, kaj obdržati? :)

Tale Samsung (B8000) je za svoje čase veljal za precej dober model (odličen prikaz črne, zelo dobro procesiranje SD vsebin, natančne barve, lep dizajn, po drugi strani sicer slabša uniformiranost zaslona in auto-dimming), novejši LGjev model UH6000 pa je za današnje čase zgolj "povprečen". Defenitivno bo na nekaterih področjih razlika na bolje, moraš pa se zavedat da bo na nekaterih področjih tudi razlika na slabše. (prikaz črne je resnično slab, ne gre za pravi 4k TV, uniformiranost zaslona zna biti še slabša) ...

The LG UH6100 is an entry level 4k TV. It includes a less accurate pixel structure (RGBW) which means that although it has the correct number of pixels, it can't produce the same level of fine detail as other 4k TVs. Despite this, the picture quality is average. Motion is handled quite well and the smart platform works well.

Average TV for a range of usage. Performs much better in a bright room, where reflections are dealt with well and dark scene issues are less obvious. Picture quality is average, even when viewed at an angle.

Lahko si sam prebeš več, pa preceni če se splača - KLIK

Tomson je izjavil:

Tale Samsung (B8000) je za svoje čase veljal za precej dober model (odličen prikaz črne, zelo dobro procesiranje SD vsebin, natančne barve, lep dizajn, po drugi strani sicer slabša uniformiranost zaslona in auto-dimming), novejši LGjev model UH6000 pa je za današnje čase zgolj "povprečen". Defenitivno bo na nekaterih področjih razlika na bolje, moraš pa se zavedat da bo na nekaterih področjih tudi razlika na slabše. (prikaz črne je resnično slab, ne gre za pravi 4k TV, uniformiranost zaslona zna biti še slabša) ...

The LG UH6100 is an entry level 4k TV. It includes a less accurate pixel structure (RGBW) which means that although it has the correct number of pixels, it can't produce the same level of fine detail as other 4k TVs. Despite this, the picture quality is average. Motion is handled quite well and the smart platform works well.

Average TV for a range of usage. Performs much better in a bright room, where reflections are dealt with well and dark scene issues are less obvious. Picture quality is average, even when viewed at an angle.

Lahko si sam prebeš več, pa preceni če se splača - KLIK

Resnično sem v dilemi :) LG-ja dobim jutri in enega od obeh bom dal naprej tašči kot zamenjavo za še starega CRT. Po eni strani bo Samsung verjetno res prikazoval boljšo črnino, po drugi strani pa je razlika v letih kar precejšnja in upam, da LG ni tako slab, kot si predstavljam po pisanju na forumih. Televizije ne gledamo v popolni temi, razdalja je cca 2,5 - 3m.

Kje je potem težava? Če prav razumem, boš jutri imel priključena oba TVja, po možnosti enega poleg drugega in boš lahko sam presodil kateri ti je bolj všeč ... Gre za dober malo starejši VA panel v primerjavi s povrečnim novejšim IPS panelom. Če boš zadovoljen s prikazom črne barve v zatemnjeni sobi pri LGju je odgovor jasen in obratno! ;)

tomson, a imas kaksn link do kalibracije w755c, sem danes dobil tv in da si nastimam da bo priblizno na optimalnih nastavitvah:)

jokolo ::

Hoj! Nekako sem se ogrel za oled LG 55B6J in me zanima, če in kakšne imate izkušnje z nakupovanjem pri 'makspro'....namreč cena za omenjeni tv na njihovi spletni strani se nonstop nekaj spreminja...enkrat je skor 3200 eur pa pade na 2800, trenutno je na nekaj manj kot 2500....v čem je fora?....ne bi se rad opekel pri nakupu :O

jnovak ::

gorann je izjavil:

tomson, a imas kaksn link do kalibracije w755c, sem danes dobil tv in da si nastimam da bo priblizno na optimalnih nastavitvah:)
Tukaj:

rini ::

jokolo je izjavil:

Hoj! Nekako sem se ogrel za oled LG 55B6J in me zanima, če in kakšne imate izkušnje z nakupovanjem pri 'makspro'....namreč cena za omenjeni tv na njihovi spletni strani se nonstop nekaj spreminja...enkrat je skor 3200 eur pa pade na 2800, trenutno je na nekaj manj kot 2500....v čem je fora?....ne bi se rad opekel pri nakupu :O

Jaz sem dvakrat imel dva večja nakupa z dostavo na obalo in bil obakrat zelo zadovoljen. Ko sem v tretje pisal za enak nakup, pa ni bilo kaksnega pretiranega feedbacka, zato sem misel na nakup opustil. V prvo in drugo sem bil v kontaktu z žensko in si izpogajal najnižjo ceno, v tretje pa sem komuniciral z moškim.

random123 ::

pozdravljeni zanima me predvsem kako je z tem tvjem - Sony 4K LED TV KD-65XD8505B gledat normalne kanale kot so pop tv hd , a-kanal itd... hočem met res dobro sliko za filme in podobno , lp
predvsem to me zanima da rabim en soliden tv 65" ki zlo vredu spreminja naprimer Brrip v 4k da lahko gledaš in podobno , pop tv hd v 4k kolko se pač da...

Zgodovina sprememb…

Tomson je izjavil:

Kje je potem težava? Če prav razumem, boš jutri imel priključena oba TVja, po možnosti enega poleg drugega in boš lahko sam presodil kateri ti je bolj všeč ... Gre za dober malo starejši VA panel v primerjavi s povrečnim novejšim IPS panelom. Če boš zadovoljen s prikazom črne barve v zatemnjeni sobi pri LGju je odgovor jasen in obratno! ;)

Hvala za izčrpne odgovore. Obdržal sem starega Samsunga, slika neprimerno boljša kljub letom, tašča pa je dobila odlično zamenjavo (darilo) za stari CRT :)

car100 ::

rini je izjavil:

jokolo je izjavil:

Jaz sem dvakrat imel dva večja nakupa z dostavo na obalo in bil obakrat zelo zadovoljen. Ko sem v tretje pisal za enak nakup, pa ni bilo kaksnega pretiranega feedbacka, zato sem misel na nakup opustil. V prvo in drugo sem bil v kontaktu z žensko in si izpogajal najnižjo ceno, v tretje pa sem komuniciral z moškim.

Podobna izkušnja pošljem mail (maksproju) nikakršnega odgovora v roku tedna pokličem potem in vprašam kako in kaj in mi reče da nimajo roka dobave in da zato niso dali odgovora še sreča sem že v štartu poslal še drugi trgovini in se v enem tednu vse dogovoril plačal in počakal na želeno robo. Cena več kot 100€ cenejše od makspo preračunano -20% zapakirano z računom. + Pri drugem nakupu se spet obrnem na makspro tokrat takoj pokličem in mi ponudijo nikakršen popust še po višji ceni kot dobim v bigbangu. V grobem lahko samo rečem da makspro ni več to kar je bil. (najvišje cene + še čakaš na robo)

jokolo je izjavil:

Ne bodi len, skoči v tujino! :-) Ali pa komu plačaš, če se ti ne da. Za 2.300€ ti ga osebno dostavim! ;-)

Mogoče bo koga zanimalo, 2016 LG OLED tretje generacije:
http://www.displaymate.com/OLED_TV2016_...
««
161 / 223
»»