» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
123 / 223
»»

andrej69 ::

r0x je izjavil:

Preko USB oziroma preko računalnika. Zaenkrat imam PC tako da je lahko žična povezava, samo bi bilo fajn če omogoča tudi brezžično za prenosnik.

Če boš gledal preko računalnika žično-brezžično ,je Sony,ki ti ga je priporočil Tomson,dober nakup.Če pa boš gledal preko usb modula,pa je bolje vzet kakšen Panasonic,Lg.Problem je namreč na Sony televizorjih,da se ne da urejat veličine podnapisev.To je lahko težava,če res ne gledaš zelo blizu televizorja.Seveda pa se da na Sonyu, gledat tudi preko kakšnega Android predvajalnika.Toliko za informacijo.

gregc1 ::

kaj pa LG, v big banu mi je priporočil enega lgja in pravi da je sigurno boljši od panasonica in samsunga. gre pa za model LG 43LF630V smart led tv. Pravi da je lg sploh boljši zaradi operaciskega sistema... samsung in panasonic imata androida lg ma pa neki svoj sistem....

Invictus ::

LG ima WebOS, ki je mrtva veja v drevesu operacijskih sistemov.

Skratka, noben drug kot LG ne bo zanj pisal aplikacij.

Sicer pa kupiš Android/Windows 10 TV box, pa imaš mir.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

ok se pravi bolje samsung ali panasonic. LG ni neki zanesljiv

Tomson ::

WebOS je super kot OS, tudi za podporo in razvoj LG poskrbi, res pa je da to ni Android, ki ima zagotovljeno široko podporo in prihodnost.

Moj nasvet, pri nakupu Tvja se odločaj glede na kvaliteto slike, vse ostalo se da rešit tudi drugače! ;)

In kar se tiče LGja, razen oLED modelov ima konkurenca boljše opcije za isto ceno. Sony, Panasonic, Samsung ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

hvala za informacije.

Bom enga samsunga kupil. Men je važn da dela netflix pa da ni 4k. najraje led tv

fpbs ::

Invictus je izjavil:

In zato je LG kar dve leti zapovrstjo dobil nagrado najboljšega operacijskega sistema za TV, in zato ga tudi Samsung kopira s "svojim" sistemom Tizen.

http://televisions.reviewed.com/news/lg...

gregc1 je izjavil:

hvala za informacije.

Bom enga samsunga kupil. Men je važn da dela netflix pa da ni 4k. najraje led tv

Če si se odločil,za nakup fulhd televizorja,bi ti raje priporočil kakšno drugo firmo.Z Samsungi, fulhd in nižjim 4k modeli, je kar nekaj težav.Tukaj bi te res opozoril.

Invictus ::

fpbs je izjavil:

Invictus je izjavil:

In zato je LG kar dve leti zapovrstjo dobil nagrado najboljšega operacijskega sistema za TV, in zato ga tudi Samsung kopira s "svojim" sistemom Tizen.

http://televisions.reviewed.com/news/lg...

Tudi slovenski finančni minister je dobil nagrado minister leta, pa to bolj malo pomeni.

Podprt operacijski sistem je še vedno najboljša rešitev ...

Sicer je pa to pri TVju BV. Slika plus število priključkov je vse kar je važno.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

fpbs ::

Ja samo, slovenski finančni minister ni tako dober, da bi ga drugi kopirali.
Drugače ti pa WebOS nudi tudi povezavo in delitev vsebin z Android telefonom. Na skupnem seznamu imaš lahko TV programe, ki prihajajo iz različnih virov (satelit, antena, kabelska, internet), kar konkurenca ne omogoča. Magic Zoom omogoča povečavo slike, da ne omenjam gledanje dveh programov istočasno, in pa hitro preklapanje med vsebinami, splošno preglednost in uporabnost. Pa še kaj bi se našlo...

Če koga zanima oz. mu pri pride. Primerjava TV operacijskih sistemov (Android-Tizen-WebOs-FirefoxOS), tudi nekoliko Smart platform.

urkrajnc ::

Pozdravljeni.

Išče se televizor do nekje 500€. Ne rabi bit 3D, oa tudi 4k ni potrebe.

https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...

Ta se mi zdi kar ok, je kaj boljšega za price/performance? Lahko je tudi manjša diagonala (od 40" - 48").

Hvala za pomoč!

urkrajnc je izjavil:

Pozdravljeni.

Išče se televizor do nekje 500€. Ne rabi bit 3D, oa tudi 4k ni potrebe.

Ta se mi zdi kar ok, je kaj boljšega za price/performance? Lahko je tudi manjša diagonala (od 40" - 48").

Hvala za pomoč!

Kaj boš največ gledal, in kako.?

OK.d ::

LPOK.d

ant ::

katastrofa, debelo, grd design, v glavnem neuporabno

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ant ()

Tilen88 ::

Kar neki XD

urkrajnc ::

andrej69 je izjavil:

urkrajnc je izjavil:

Pozdravljeni.

Išče se televizor do nekje 500EUR. Ne rabi bit 3D, oa tudi 4k ni potrebe.

Hvala za pomoč!

Največ filme in serije (1080p), pa potem TV (teleing digitalno).

Hvala.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: urkrajnc ()

Ravnokar priklopil js8500 slika je vredu brez napak, seveda bo treba malo skalibrirati. Nekaj me pa zanima ko menjam programe se mi na vrhu izpisuje resolucija 1920x1080-50i. A to pomeni dejansko resolucijo TV-ja ali trenutnih programov prek siol boxa.

lp

car100 ::

Tilen88 je izjavil:

Ravnokar priklopil js8500 slika je vredu brez napak, seveda bo treba malo skalibrirati. Nekaj me pa zanima ko menjam programe se mi na vrhu izpisuje resolucija 1920x1080-50i. A to pomeni dejansko resolucijo TV-ja ali trenutnih programov prek siol boxa.

lp

1920x1080-50i to kar izpisuje je max kar lahko telekomov komunikator pokaže za vač prek hdmi rabiš predvajalnik 4k oz PC z grafično ki podpira 4K. Telekom ima večino programov še v SD ločljivosti jih je pa cca 20 tudi v HD ločljivosti z bitrate cca. 12 Mbps. Preko usb vhoda bi pa z diska mogl prebrt tud 4k video samo je vsebin še zelo malo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: car100 ()

Aha hvala..zmedlo me je predvsem to da tudi pri navadnih programih ki niso hd izpisuje isto resolucijo. Je to samo kaka finta telekoma?

Na splošno TV operaterjev pri nas. 1080i in 720p vzameta bistveno manj pasovne širine. 1080p bi bil nekje 2x potratnejši. Mogoče nekoč, ko bodo na trgu 16k TVji le pridemo do točke ko bomo gledali TV programe v pravem FHDju. Da ne govorimo o kompresiji, ki še bistveno poslabša vse skupaj. :-(

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

urkrajnc je izjavil:

andrej69 je izjavil:

urkrajnc je izjavil:

Pozdravljeni.

Išče se televizor do nekje 500EUR. Ne rabi bit 3D, oa tudi 4k ni potrebe.

Hvala za pomoč!

Največ filme in serije (1080p), pa potem TV (teleing digitalno).

Hvala.

Če boš gledal preko usb,bo malo teško,kajti ne boš mogel nastavljat veličino podnapisev.In če gledaš iz večje razdalje,je lahko to moteče.Lahko pa gledaš preko računalnika,ali pa preko Androida.Če pa bi rad striktno gledal preko usb,potem ti raje priporočam kakšen Lg ali Panasonic.

Tomson je izjavil:

Na splošno TV operaterjev pri nas. 1080i in 720p vzameta bistveno manj pasovne širine. 1080p bi bil nekje 2x potratnejši. Mogoče nekoč, ko bodo na trgu 16k TVji le pridemo do točke ko bomo gledali TV programe v pravem FHDju. Da ne govorimo o kompresiji, ki še bistveno poslabša vse skupaj. :-(

Aha hvala za obrazlozitev..to pomeni dqdejansko tv sam zaznava resolucijo in meni osebno jo na samem tvju ni treba stimat? Po pravici nisem se uspel prelistat user manual...mogce danes ce bo čas 😀

TV sam zazna. Poglej pa na Siol BOX nastavitve, da imaš nastavljeno najvišjo možno ločljivost ...

blackbird1 ::

Lep pozdrav.

Imam prošnjo za nasvet. Soba je dolga 4 metre, tako da bom gledal tv iz cca 3,5 metra, malo več. Odločil sem se za 50" (tudi zaradi cenovne omejitve, ki sem si jo postavil na cca700€). Na isti steni kot tv je na eni strani okno na drugi pa panoramska stena, vendar v samo sobo direktno sonce malorkat posveti. Večinoma bom gledal filme zvečer in pa šport. Največkrat bom tv gledal pod cca 20° kotom. 3d mi je čisto nepomemben, prav tako tudi 4k. Zbral sem si sonyja, ker mi je pač najbol kul, pa tut ni nekih slabih komentarjev. Zreduciral sem na dva najbol ugodna modela, pa me zanima vaše mnenje...Če je razlika med njima veliko, oz. kakšna sploh je, ker nista na isti strani in zato ne morem direkt primerjat, sam pa razlik ne najde. A je to vredu price/benefit v tem rangu? Če se komu da, mi lahko tudi priporoča mogoče kaj drugega v tem okvirju ki sem ga zapisal:)

http://www.amazon.com/Sony-KDL50W800C-5...
http://www.moj-tv.com/led-tv/sony-kdl-5...

HJvala in lp

Dobro si izbral. To je to! :-) It doesn't get any better than that. V tem rangu seveda.

Ne glej ameriškega Amazona in cen v dolarjih. Tudi oznake modelov se rahlo razlikujejo pri istih TVjih.

Edino kar bi sam pri 3.5m zamenjal je diagonala 55". 100€ več...

Robi_slo ::

v bigbangu: philips 55PUS7100 za 850 eur...

se to splača? vem, da je veliko napisanega glede philipsa... ampak glede na ceno?

Robi_slo je izjavil:

se to splača? vem, da je veliko napisanega glede philipsa... ampak glede na ceno?

Ti kar vzami,seveda se isplača.

Robi_slo ::

v primerjavi s panasonic TX-55CX680E za isto ceno ... je to v istem razredu?

in kaj se seveda bolje splača?

Robi_slo je izjavil:

To je nekje isti razred.Isplača se Philips kakor tudi Panasonic.Panasonic ima nekaj boljši Multimedijski reproduktor.Kar se tiče slike,ni nekakšne razlike.

andrej69 je izjavil:

Robi_slo je izjavil:

Saj živci bodo tebi šli, ko ti bo crkoval in ga boš vozil na servis:D
LPOK.d

OK.d je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Robi_slo je izjavil:

Zakaj pa zavajaš ljudi.?

Robi_slo je izjavil:

Osebno bi se definitivno odločil za Panasonica. Na netu imaš cel kup odličnih ocen testov omenjenega Panasonica in nekaj malega ne preveč navdusojocih testov omenjenega Philipsa kot npr:

It's main drawbacks are: slightly mediocre image quality, Android instability in some moments and somewhat slow menus upload (a general problem for Philips).

andrej69 je izjavil:

OK.d je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Robi_slo je izjavil:

Zakaj pa zavajaš ljudi.?

Zaradi tega, če bi folk na forumu s problemi imel priliko pred nakupom prebrati kaj se vse dogaja, verjemi da se ne bi sploh odločil za philips tv;)
http://www.supportforum.philips.com/en/...
LPOK.d

Kar se tiče dotičnega Panasonica, sem že kar nekaj napisal na teh straneh.Seveda gre za dober televizor,toda ni brez napak.Android je še vedno bolj priljubljen od Panasonikovega sistema..Predvsem bo se dalo nadgradit Android 6.0 na lanske televizorje. Android 6.0 dela brez težav.Panasonic tudi ne podpira DTS zvoka,slabše lokalno zatemnenje napram Philipsa,kar se tiče gibanja slike,ni bolje kot pri Philipsu.Trenutno še ni na tržišču televizorja ,ki ne bi imel kakšnih težav.

Drži. A gledano overall in kar se kvalitete slike tiče je sigurno Panasonic boljša opcija.

OK.d je izjavil:

andrej69 je izjavil:

OK.d je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Robi_slo je izjavil:

Zakaj pa zavajaš ljudi.?

Zaradi tega, če bi folk na forumu s problemi imel priliko pred nakupom prebrati kaj se vse dogaja, verjemi da se ne bi sploh odločil za philips tv;)
http://www.supportforum.philips.com/en/...

Predvsem so problemi kar se tiče Androida.Nekaj je bilo težav tudi z Softverjem,toda zopet ne toliko.
Kar pa se tiče slike in ostalega,pa ni težav.Ta televizor ima eden moj družinski prijatelj,pa ni nikakršnih težav.Da pa se kvarijo,pa je za lase privlečeno.Kvarijo se nič manj, in nič več od ostalih znamk.So ba bistveno boljši letošnji modeli.Optimiziran softwer,stabilen hiter android,dobra kvaliteta slike itd..Letos ima Philips svoje IPS in PVA panele.Tako,da povsem drugačni televizorji.

Kateri "wall mount" za samsung js8500 priporočate ? Je lahko kar univerzalen ?

Tilen88 je izjavil:

Tukaj imaš.
https://www.mimovrste.com/stojala-nosil...

LPOK.d

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OK.d ()

Raje bi videl da je kar fiksen, čim bližje steni.

Tilen88 je izjavil:

Raje bi videl da je kar fiksen, čim bližje steni.

https://www.mimovrste.com/stojala-nosil...

Perfekten. Hvala ;)

Tilen88 je izjavil:

Perfekten. Hvala ;)

Zato smo tukaj.:)

Tilen88 je izjavil:

Osebno prisegam na Vogels. Je malo drazji od konkurence ampak top zadeva!

mat xxl ::

Odvisno kaj rabiš kake zamike nastavitve, samo z Ptičkom sigurno ne boš sfalil, ker najslabše je kak no name nosilec, na roki, ki se s časom žalostno povesi .......

Tomson je izjavil:

Tilen88 je izjavil:

https://www.mimovrste.com/stojala-nosil... Ta bi bil potem vredu ?

car100 ::

Res ne vem v čem je fora da nekatere znamke npr Sony, Samusng izumla toplo vodo za podnapise to je par min programiranja in se doda nastavitev za velikost podnapisov in vpišeš kok velke hočeš in je to to. Letošnji Philips modeli so glede Androida dobr spedenani ko bojo pa še nadgrajeni na 6.0 bo pa sploh top. Sam osebno dam največji + androidu ker navkljub nepodpori naslednje leto iz strani proizvajalca bojo npr. aplikacije še vedno posodobljene. Vsi ostali npr Samsung, Lg izdajo neko verzijo programske opreme ki jo po enem leto pustijo na privzeti verziji. Je pa za tiste profije ki imajo PC gor povezan nepomembno ker tam lahko pa gledaš vso čudo hitreje in neumerjeno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: car100 ()

Tilen88 je izjavil:

Tomson je izjavil:

Tilen88 je izjavil:

https://www.mimovrste.com/stojala-nosil... Ta bi bil potem vredu ?

Če ustrezajo mere (do vesa 400) in velikost/teza TVja potem. Nisi napisal kakšen TV sploh imaš! ;-)

buttcrack ::

Kakšna je razlika med W808C in W809C, da je razlika v ceni lahko tudi 100+ €?
««
123 / 223
»»