» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
111 / 223
»»

Tomson ::

andrej69 je izjavil:

Tony710 je izjavil:

Alessio983 je izjavil:

Sej ne morem čakati če so doma otroci pa brez tv ja kak mesec 2. Uzrl Samsung 7002. Ker sem se prepričal po par trgovinah kjer noben tv od LG do Sony philipsa ni imel težav kot pa moj predhodni 6872. Slika mi je pač bila na Samsungo najčistejša. Philips modeli 7 + imajo lepo sliko samo je pa ostalo za skozlat. Od problemov z usb do počasnega menija ?

Tegale Samsunga js7100 vzami, odlični revjuji, odličen TV za ta razred.
http://www.rtings.com/tv/reviews/samsun...

Prekaša Sonija 830c ki ima bolj švoh rejtinge.
http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x...

Jaz Samsunga ,tudi ne bi priporočal kakor ga ti.Ti testi, so narejeni kar se tiče različnih tehnologij.
Kar pa se tiče kvalitete komponent samega televizorja, tega vidiš pa ni nikjer.Ko bodo te stvari testirali,potem pa bodo ti testi nekaj veljali.

Tale "post", Andrej, je pa vsebinsko in oblikovno precej buren... ;-)
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

car100 ::

fpbs je izjavil:

car100 je izjavil:

Alessio983 je izjavil:

Js sem se pač nastavil na izredno slab tv Samsung 6872 ki je na testih bil kar soliden. Moje težave vertikalne črte vidne skoraj na vseh prizorih teh clouding na črni precej. Ker tega modela več nočem sem si nekako na gledal 7002 model a me je strah da nebo spet enak problem ... zato kompliciram in iščem tv da pač tega ne bo imel oz nebo toliko vidno

V roku mesca boš mel na voljo nove modele od Samsunga, počakaj jz mislim da se splača. 100€ fix profteraš

In kdo garantira, da bodo novi modeli kaj boljši? Na kakšen način bi profitiral? Novi modeli bodo imeli navite cene. Profitiraš, če vzameš stari model, kot naprimer LG 55UF850, ki mu je zaćetna cena 2000Evrov padla na 1300Evrov.
https://geizhals.at/?phist=1260064

Večina letošnjih modelov bo imela HDR podporo (naložba za naprej), boljše procesorje (hitrejše delovanje smart funkcij+ več funkcij odvisno od znamke), večina 100 Hz penalov (danes jih je še veliko z 50 Hz), vsi modeli bojo mel boljše kontraste in boljše barve), res razlika ne bo ogromna bo pa in starim modelom bo padla cena ko pridejo novi prej ne, novi modeli pa tud ne bojo neki ful draži ker ne bo prodaje oz bomo pač posegli po starih modelih, novim bo pa cena močno padla v roku 2 mesecev po prihodu na trg.

rini ::

Sem gledal Sony 40w750c, ki je bil pretekli teden še 400€, zdaj pa je cena šla celo gor na 440.

Sem kupil nekaj dni nazaj Samsunga 40h6400 za 300 €, s katerim sem zelo zadovoljen sploh 100hz zaslon! Naslednji nakup bo tudi Samsung, serija 7 in več.

Alessio983 ::

no danes sem malo prelistal forume tudi avs forum in imajo kar težave z vertikal bandigu samsungi. Nevem kaj jih to tako matra in js uzamem 7 serijo, ker se spet nisem vredu pozanimal, upam da ga nebo. Če bo bom spet v reklamaciji :( . Philipsi očitno th težav predvsem 7 serija nima. Rad igram ps4 in philips ima velik imput lag 110, samsung 26. Se bi dejansko to poznalo na oko ?

edit: ok vidim da js in ju model nista enaka in da imajo različne panele (IPS,VA)

Alessio983 je izjavil:

no danes sem malo prelistal forume tudi avs forum in imajo kar težave z vertikal bandigu samsungi. Nevem kaj jih to tako matra in js uzamem 7 serijo, ker se spet nisem vredu pozanimal, upam da ga nebo. Če bo bom spet v reklamaciji :( . Philipsi očitno th težav predvsem 7 serija nima. Rad igram ps4 in philips ima velik imput lag 110, samsung 26. Se bi dejansko to poznalo na oko ?

Input lag 110ms je pravelik za strastno igranje je bl za kšnga otroka, ki še ni zahteven igralec (pe še to se opazi neodzivnost), v tem primeru je Samsung ali pa Sony neprimerno boljši. Za Samsung 26ms moraš met pa tudi pravilne nastavitve določene nastavitve slike na off drugače je lag temu primerno višji.

misek ::

Alessio983, kako naj to preverim pri svojem UE40JU7090? Kakšna je procedura.

misek je izjavil:

Alessio983, kako naj to preverim pri svojem UE40JU7090? Kakšna je procedura.

klik...

Evo presenetljivo dobil danes tv.rekli so mogoče torek:) slika fenomenalna. Hvala bogu ni cloudinga in vertikalnih črt vsaj za 1x ne

rini ::

Alessio983 je izjavil:

Evo presenetljivo dobil danes tv.rekli so mogoče torek:) slika fenomenalna. Hvala bogu ni cloudinga in vertikalnih črt vsaj za 1x ne

Bravo! Kok si plačal?

Big bang ima akcijo 10% torej 1350

andrej69 ::

Alessio983 je izjavil:

Js med philipsom 7600 in Samsung 7002 nisem opazil razlike. Mogoče da ima Philips bolj močen kontrast samo to je spet igranje z nastavitvami. Če nebi bil 400 EUR dražji kot Samsung bi mogoče ga tudi uzel ( kjer sem Mel dobropis je pač cena samsunga v akciji bila 1250 Philipsa pa 1600) ja meni je počasen ker sem testiral kar nekaj časa. Zraven sem imel usb disk in ni našlo filmov na Samsung brez problema zato pač nekdo noče imeti philipsa ...

Philips 7600 ima izmerjen ansi kontrast 5.344,dočim ima Samsung 7002 izmerjen kontrast 2.280.Zato razlika.Philips je med televizorji,z največjim izmerjenim ansi konrastom v letu 2015.
Kar se tiče branja datotek,podpira vse.Filme edino treba imet, v zasebni datoteki.Podnapisi znotraj mkv datotek,delujejo tako preko usb,kot preko mreže.Malo treba vedet glede teh stvari,ne pa takoj kritizirat.Samsung in Lg,imata to bolje urejeno,toda tudih na drugih televizorjih deluje vse,samo malo drugače.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

andrej, čisto iz firbca me zanima, kako to da si tako zagret za Philips TVje, si jih veliko lastiš, prodajaš, servisiraš?

Osebno me namreč še noben model Philipsa ni dovolj prepričal, da bi ga lahko priporočil. (pa tudi na testih nikoli ne izstopajo). Se vedno najde v istem cenovnem rangu kaj boljšega ...

Anney ::

Na testih ne izstopajo ker jih cez luzo nimajo razvitega trga, samo nekaj par modelov nizjega ranga, evropa pa nima nekih testnih strani razen hrvati delajo teste na teh tvjih.

Tony710 ::

Alessio983 je izjavil:

edit: ok vidim da js in ju model nista enaka in da imajo različne panele (IPS,VA)

JS je 2015 model, JU pa 2014.
Nekaj bi te vptasal Alessio, kje kupujes te TVje da jih lahko kar takole reklamiras le zaradi bandinga? Ker kolikor vem banding ne spada pod stvarno napako ampak bolj kot znacilnost veliko LCD panel v spodnjem in srednjem razredu.
Sprasujem zato ker sem jaz pred 1 mesecem kupil LG UF8500 v big bangu in ugotovil da ima tako katastrofaln edge bleeding da je prakticno negledljiv v temnem prostoru.
V glavnem big bang ga ni hotel reklamirat drugi dan ker je bil tv ze razstavljen tako da sem ga moral lep cas prodajat po oglasih in ga dat fajn pod ceno.
Kako da imas ti taksno sreco z reklamacijami oz v kateri stacuni?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tony710 ()

Tomson je izjavil:

andrej, čisto iz firbca me zanima, kako to da si tako zagret za Philips TVje, si jih veliko lastiš, prodajaš, servisiraš?

Osebno me namreč še noben model Philipsa ni dovolj prepričal, da bi ga lahko priporočil. (pa tudi na testih nikoli ne izstopajo). Se vedno najde v istem cenovnem rangu kaj boljšega ...

Prej sem servisiral,sedaj pa se ukvarjam z prodajo.
Kar se tiče Philips televizorjev so modeli 2015,čisto v redu televizorji.Philips model 7600,je bil evropski televizor 2015.Model 7150,je bil nagrajen z strani Slovenske revije Monitor.Potem že ni tako slab televizor.
Tako bom dejal.Za povprečnega gledatelja,so takšen rang televizorjev,povsem dovolj.Za tiste,ki pa iščejo kinematografske užitke,pa bodo verjetno kupili kakšen oled,ali kakšen high lcd televizor.

andrej69 je izjavil:

Tomson je izjavil:

Kar se tiče Philips televizorjev so modeli 2015,čisto v redu televizorji.Philips model 7600,je bil evropski televizor 2015.Model 7150,je bil nagrajen z strani Slovenske revije Monitor.Potem že ni tako slab televizor.
Tako bom dejal.Za povprečnega gledatelja,so takšen rang televizorjev,povsem dovolj.Za tiste,ki pa iščejo kinematografske užitke,pa bodo verjetno kupili kakšen oled,ali kakšen high lcd televizor.

Dosti bolj bi zaupal revjuju kaksne priznane strani kot je cnet ali pa rtings.com kot pa reviji monitor. Ampak Philips cez luzo prakticno sploh ne obstaja.
Dokler imam za isti denar na voljo boljso kvaliteto priznanih japoncev ali korejcev, zagotovo ne bom sel kupovat Philipsa.
Philips je v srednji Evropi mocno predrag glede na to kar ponuja. Cene so skoraj enake Soniju ki je mercedes med tvji. Se vprasam ce to ni le zaradi ambilighta..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tony710 ()

Philips je meni osebno bil favorit. Samo cena in ta lag me je odvrnil da res potem ko se usedem včasih za kakšno uro 2 za ps4 da nebo stekalo kot sem gledal posnetke ter po forumih zasledil da pač je kar opazno ...

Tony710 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Tomson je izjavil:

Dosti bolj bi zaupal revjuju kaksne priznane strani kot je cnet ali pa rtings.com kot pa reviji monitor. Ampak Philips cez luzo prakticno sploh ne obstaja.
Dokler imam za isti denar na voljo boljso kvaliteto priznanih japoncev ali korejcev, zagotovo ne bom sel kupovat Philipsa.
Philips je v srednji Evropi mocno predrag glede na to kar ponuja. Cene so skoraj enake Soniju ki je mercedes med tvji. Se vprasam ce to ni le zaradi ambilighta..

Philipsa, Sonya,Panaasonica ne plačaš predrago zaradi ambilighta,temveč zaradi kvalitete samih komponent.Tukaj je razlika napram Korejcev.

Zanimiva neposredna primerjava med LG EC930 1080p oLED (1700€) in LG EG960 4k oLED (3400€) ...

andrej69 je izjavil:

Tony710 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Tomson je izjavil:

Philipsa, Sonya,Panaasonica ne plačaš predrago zaradi ambilighta,temveč zaradi kvalitete samih komponent.Tukaj je razlika napram Korejcev.

Haha, ja svasta no, kaj vse bi si eni zmislili samo da bi upravicili znamko ki jo tako ali drugace zastopajo ali favorizirajo.
In po cem sklepas da ves kaksno kvaliteto komponent ima kaka firma tvjev?

Tony710 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Tony710 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Tomson je izjavil:

Haha, ja svasta no, kaj vse bi si eni zmislili samo da bi upravicili znamko ki jo tako ali drugace zastopajo ali favorizirajo.

Ne vem, kaj se dogaja s teboj.Ko prvo, jaz ne zastopam-favoriziram nikakršno firmo.Kot drugo,sem večino teh televizorjev,imel možnost spoznati.Sicer pa še imam vedno družinske prijatelje,s katerimi sem delal.
Tako,da še vedno imam informacije, kako in kaj glede televizorjev.Sicer pa se v tem slabem letu,odkar več nisem v tem poslu,ni kaj dosti spremenilo.

fpbs ::

Tony710 je izjavil:

Ne smeši se. Edino nekdo, ki se ukvarja s popravilom televizorjev, lahko da pravo oceno kvalitete TVeja, ali vgrajenih komponent. Res pa je, da današnji servisi praktično niso več tisto, kot so bili včasih, ko je bilo potrebno najti defekten element, in ga zamenjat, ampak so se prelevili v nekakšne menjalnice, kjer se samo še menjajo kompletni sklopi.

fpbs je izjavil:

Tony710 je izjavil:

Ne smeši se. Edino nekdo, ki se ukvarja s popravilom televizorjev, lahko da pravo oceno kvalitete TVeja, ali vgrajenih komponent. Res pa je, da današnji servisi praktično niso več tisto, kot so bili včasih, ko je bilo potrebno najti defekten element, in ga zamenjat, ampak so se prelevili v nekakšne menjalnice, kjer se samo še menjajo kompletni sklopi.

Poglej, doma smo imeli ze cisto vsako znamko tvja. Od Panasonica, Sonija, LGja, Samsunga in tudi Philipsa. Ko je bilo treba peljat Sonija na servis je serviser hvalil kako ima Sony edini najboljs3 komponente. Ko je zahinavil Philips, je serviser pametoval kako ima Philips najboljse komponente. Ko se je enako zgodilo z LGjem in Panasonicom so za to pooblasceni serviserji spet rekli kako ima LG naj naj komponente itd.
Vsak hvali svoje. A ti ni jasno da vsak misli da tisto kar ima sam je najbolje pa cetudi ni?
Tudi lastnik Telefunken televizorja bo rekel da je to the best znamka
Tako da polagat na to racune je neumnost. Pa serviser gor ali dol, serviser bo vsak samo svojo znamko hvalil.
Vem le eno in sicer da sta mi doslej najbolje sluzila Sony in Samsung zato bom v bodoce kupoval le se ti dve znamki.

Tony710 je izjavil:

fpbs je izjavil:

Tony710 je izjavil:

Poglej, doma smo imeli ze cisto vsako znamko tvja. Od Panasonica, Sonija, LGja, Samsunga in tudi Philipsa. Ko je bilo treba peljat Sonija na servis je serviser hvalil kako ima Sony edini najboljs3 komponente. Ko je zahinavil Philips, je serviser pametoval kako ima Philips najboljse komponente. Ko se je enako zgodilo z LGjem in Panasonicom so za to pooblasceni serviserji spet rekli kako ima LG naj naj komponente itd.
Vsak hvali svoje. A ti ni jasno da vsak misli da tisto kar ima sam je najbolje pa cetudi ni?
Tako da polagat na to racune je neumnost. Pa serviser gor ali dol, serviser bo vsak samo svojo znamko hvalil.
Vem le eno in sicer da sta mi doslej najbolje sluzila Sony in Samsung zato bom v bodoce kupoval le se ti dve znamki.

Vidim dečko,da si zelo pameten.Saj ti Samsunga tako hvališ,da bodo drugi mislili,da na drugih televizorjih ni slike.Če se boš sprijaznil ali ne, Samsung je daleč od slave,ki jo je imel.Trenutno eden izmed najslabših televizorjev,na trgu kar se tiče zanesljivosti.Mogoče boš pa ti imel srečo..:)

issak ::

andrej69 je izjavil:

issak je izjavil:

Iščem en TV za babico, čimvečji za denar, buđet recimo okoli 600€.
V Bigbangu so ji ponujali nek Telefunken T55FS243LBPOSW za 650 in LG 55LF630V za 800.

Se da dobiti kaj boljšega za ta denar? Rabi 1080p, digitalen telemach direkt iz antene brez kakšnih set top boxoc, pa čimboljši zvok (utopija, vem) in sliko. Ostale lastnosti niso pomembne (smart, wifi, 3d... nič od tega ne rabi).

Kakšen predlog? Lahko tudi iz avstrije če je toliko ceneje da se upraviči bencin do gor in nazaj, ali pa preko interneta.
Hvala

Tukaj si poglej.
https://www.ceneje.si/Izdelek/5159434/a...
https://www.ceneje.si/Izdelek/5109528/a...

Spet jaz. Torej, babica se je odločila da želi na vsak način 55". V bigbangu (kje pa drugje) so ji zdaj ponudili LG 55LF630V za 720€, pa tudi ceneje se ga najde. Je LG 630 za kaj, ali obstaja boljši 55" do 720€?

https://www.4clik.com/photo-video/telev... tukaj vidim da ima 652 kar nekaj stvari več, ampak se nič kaj dosti ne zastopim na to :/ Gledala bo samo Telemach televizijo in nič drugega.

hvala!
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

andrej69 je izjavil:

Tony710 je izjavil:

fpbs je izjavil:

Tony710 je izjavil:

Vidim dečko,da si zelo pameten.Saj ti Samsunga tako hvališ,da bodo drugi mislili,da na drugih televizorjih ni slike.Če se boš sprijaznil ali ne, Samsung je daleč od slave,ki jo je imel.Trenutno eden izmed najslabših televizorjev,na trgu kar se tiče zanesljivosti.Mogoče boš pa ti imel srečo..:)

Statistike kazejo drugace. Samsung in Sony sta dalec na vrhu
Kar se pa tvojega Philipsa tice pa je itak no existing brand v UK in USA. Popularen je le se v srednji in vzhodni Evropi ter dezelah tretjega sveta. Enough said.
Sploh pa clovek ki trdi da ima IPS panela krajsi odzivni cas kot VA, ni ravno najbolj verodostojen clen presojat o tv. Mocno dvomim da si res kdaj servisiral tvje, morda si bil le zastopnik za Philips prodajo.
Tukaj zakljucujem debato v tej temi.

Anney ::

Zanimivo bi bilo primerjati sestavne dele različniih znamk podobnih serij (recimo tiste, ki se kopujejo največ okoli 1000€), samo je zelo težko priti do teh podatkov. Če se komu ljubi brskat, lahko sestavi kakšno razpredelnico iz katere bodo razvidni sestavni deli in znamke ter cena le teh.

Tony710 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Tony710 je izjavil:

fpbs je izjavil:

Tony710 je izjavil:

Statistike kazejo drugace. Samsung in Sony sta dalec na vrhu
Kar se pa tvojega Philipsa tice pa je itak no existing brand v UK in USA. Popularen je le se v srednji in vzhodni Evropi ter dezelah tretjega sveta. Enough said.
Sploh pa clovek ki trdi da ima IPS panela krajsi odzivni cas kot VA, ni ravno najbolj verodostojen clen presojat o tv. Mocno dvomim da si res kdaj servisiral tvje, morda si bil le zastopnik za Philips prodajo.
Tukaj zakljucujem debato v tej temi.

Kar se tiče provokaterjev,jih ne potrebujemo na tej strani..Na tej strani si prijavljen en mesec,in si že najbolj pameten.Dečko,za poznavanje elektronike in ostalih stvari,ni dovolj,da prebereš,z neta.S takimi svarmi se treba ukvarjat,da dobiš pravo sliko.Sicer pa midva nisva na tej strani,da dokazujeva kateri je bolj pameten.Nekateri tukaj potrebujejo nasvete,ne pa prebiranje strani, raznih dokazovanj kateri ve več.

Conclusion

As you have probably gathered by now, there is no single type of LCD that is good at everything. What panel type you choose must be a compromise based on how you use the monitor. Gamers will generally be happy with TN panels and their exceptional response time. Photographers and graphic designers should buy an IPS monitor instead.

If you are a writer or work in any other field where contrast is an important factor you should have a look at a monitor with an MVA or PVA panel. If you use the screen to the little bit of everything, you might choose a TN-based monitor to save money or a high-end IPS with low response time if you won’t settle for just the mere basics.

Zgodovina sprememb…

Andrej, drugic se prej pozanimaj s kom imas opravka oz. Koliko je oseba stara preden uporabljas besede "decko". Pa ti ves da sem star 44 let?
Me ne zanima katero znamko zagovarjas in katero ne, zmotilo me je le tvoje zavajanje in dajanje napacnih informacij na tem podrocju. Nic drugega.

puginho ::

Jaz pa se strinjam s tem, da ko nekdo priporoča Phillipsa pa šinfa Samsunga ne more bit verodostojen.

Tony710 je izjavil:

Andrej, drugic se prej pozanimaj s kom imas opravka oz. Koliko je oseba stara preden uporabljas besede "decko". Pa ti ves da sem star 44 let?
Me ne zanima katero znamko zagovarjas in katero ne, zmotilo me je le tvoje zavajanje in dajanje napacnih informacij na tem podrocju. Nic drugega.

Torej si še vedno nekaj mlajši.Kar pa se tiče zavajanja in napačnih informacij,sem ti postregel z vsemi argumenti.

puginho je izjavil:

Jaz pa se strinjam s tem, da ko nekdo priporoča Phillipsa pa šinfa Samsunga ne more bit verodostojen.

Sem povedal samo resnico,resnica pa boli.

Zgodovina sprememb…

andrej69 je izjavil:

Tony710 je izjavil:

Torej si še vedno nekaj mlajši.Kar pa se tiče zavajanja in napačnih informacij,sem ti postregel z vsemi argumenti.

puginho je izjavil:

Kaksna resnica? Tvoja resnica? Hvala lepa za tako pristransko resnico ki si jo oblikujes kakor tebi pase.
In taksni ljudje naj potem dajejo laikom nasvete o tvjih? Ojoj.
Jaz nikjer ne mislim da je Samsung en in edini, doma imamo 3 razlicne firme tvjev in mislim da so vsi 4 znamke zelo solidne, lg, samsung, sony in panasonic. Ampak Philips je pac poden glede na ceno ki jo ima, ti pa ga kujes v zvezde samo zato ker ga pac zastopas.
Najdi mi prosim clanek kjer pise da ima philips bolj kvalitetne komponente kot ostali 4 proizvajalci.
In se to mi prosim pojasni kako to da philips ni popularen v UK in USA temvec samo v srednji Evropi, Aziji in Afriki?
2 dni nazaj si sinfal cez Panasonic cx 700 ce se ne motim. Tv ki ima za svoj razred vrhunski procesor in upscaler na nivoju Philipsa 9 serije.
Potem si rekel da ima IPS panela hitrejsi odzivni cas kot VA kar je skregano z vsako logiko.
Skratka zavajas, prirejas informacije kot tebi pase. Laiki se pa potem nasadijo zaradi taksnega "strokovnega" svetovanja.

Conclusion

As you have probably gathered by now, there is no single type of LCD that is good at everything. What panel type you choose must be a compromise based on how you use the monitor. Gamers will generally be happy with TN panels and their exceptional response time. Photographers and graphic designers should buy an IPS monitor instead.

If you are a writer or work in any other field where contrast is an important factor you should have a look at a monitor with an MVA or PVA panel. If you use the screen to the little bit of everything, you might choose a TN-based monitor to save money or a high-end IPS with low response time if you won’t settle for just the mere basics.

Samo toliko, da ne bo zmešnjave. Tukaj je govora o računalniških monitorjih, ne o TVjih.

Čisto dobronamerno, Andrej, v zadnjih dneh si res napisal nekaj rahlih dezinformacij, pa se je temu fino izognit, ker so potem nekateri, ki iščejo dober nasvet malo zmedeni zaradi kontradiktornih mnenj. Drugače si super, dosti pomagaš, sam preverit kakšno informacijo če nisi prepričan ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

Tony710 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Tony710 je izjavil:

puginho je izjavil:

Kaksna resnica? Tvoja resnica? Hvala lepa za tako pristransko resnico ki si jo oblikujes kakor tebi pase.
In taksni ljudje naj potem dajejo laikom nasvete o tvjih? Ojoj.
Jaz nikjer ne mislim da je Samsung en in edini, doma imamo 3 razlicne firme tvjev in mislim da so vsi 4 znamke zelo solidne, lg, samsung, sony in panasonic. Ampak Philips je pac poden glede na ceno ki jo ima, ti pa ga kujes v zvezde samo zato ker ga pac zastopas.
Najdi mi prosim clanek kjer pise da ima philips bolj kvalitetne komponente kot ostali 4 proizvajalci.
In se to mi prosim pojasni kako to da philips ni popularen v UK in USA temvec samo v srednji Evropi, Aziji in Afriki?
2 dni nazaj si sinfal cez Panasonic cx 700 ce se ne motim. Tv ki ima za svoj razred vrhunski procesor in upscaler na nivoju Philipsa 9 serije.
Potem si rekel da ima IPS panela hitrejsi odzivni cas kot VA kar je skregano z vsako logiko.
Skratka zavajas, prirejas informacije kot tebi pase. Laiki se pa potem nasadijo zaradi taksnega "strokovnega" svetovanja.

Brez zamere.
Izgleda,da imaš nekakšno možgansko blokado.Kolikokrat, še ti moram povedat,da ne zastopam nikakršne firme.
Philips je odšel iz Ameriškega trga, predvsem zaradi nizkih Samsungovih cen.Zato pa je prišel sedaj Hisense na Ameriški trg,ki je najhitrejša vzpenjajoča firma v Ameriki.Kar se tiče odzivnega časa,sem ti priložil citat.Kaj je teško pogledat malo po netu,ali si zatiskaš oči.Potem pa me obsojaš,za razne dezinformacije.Kar se tiče komponent,ti ne morem ustrečt,ker so to službene zadeve. Kar se tiče Panasonica,ga nisem kritiziral.Zopet sem napisal resnico.Je pa Panasonic,trenutno eden izmed najboljših televizorjev,če ne najboljši.Toda zopet ne vsi modeli.Če pa ne razumeš,teh stvari kaj ti pišem,potem pa boš moral poiskat, kakšno zdravniško pomoč.

PS: mogoče bi se vsi malo izogibali teh variant citat na citat na citat ker vse skupaj postaja dokaj raztegnjeno in težje sledljivo ...

misek ::

Tony710 je izjavil:

Tudi JU je letnik 2015 glede na http://www.samsung.com/uk/support/skp/f...

Da še jz dodam svoje mnenje trguje se z denarjem zato se vedno gleda, za določeno vsoto denarja best performance tv z prioriteto ki jo določen uporabnik uporablja/potrebuje in se nato določi primerne kandidate za nakup. Kar tako vse povprek mešat je brez-veze. Vsi trenutno top proizvajalci imajo odlične tvje in pa hkrati zelo slabe (npr. samsung 6 serije, philips 6 serije, lg 6 serije od teh so zelo slabi penali, počasno delovanje, clouding, je pa zato temu primerna tudi cena in je primerna samo za zelo nezahtevne uporabnike. Jaz sem gledal zase in sem best performance tv za 1,2K najdu Sony / Samsung (vsak z -+ obadva odlična tvja). Philips je za isto ceno za njima v vseh pogledih, ni slab je pa slabši od obeh. Za Sony bi reku da je mogoče celo malenkost zanesljivejši + malenkost boljša slika. Panasonic bo pa letos ponesel svoje tvje v sam vrh in dvignil ime tam kamor spada. Philips se splača vzet samo v primeru, da je cenejši od Sonya oz Samsunga za vsaj 20% nakupne cene.

fpbs ::

Tony710 je izjavil:

Malo za hec! Tony, pazi kako se pogovarjaš z mano, po letih bi bil lahko moj vnuk.
Če se nekdo ukvarja s servisiranjem TVejev različnih znamk, potem zagotovo pozna predvsem njihove slabe lastnosti in pogoste okvare. V preteklosti, pa verjetno tudi sedaj se je dogajalo, da je neka firma naredila en ali dva odlična modela, potem pa nekaj poraznih modelov zapored. In ker informacije do raje pridejo precej z zamikom, raja navali na tiste porazne modele.

Tomson je izjavil:

Conclusion

Samo toliko, da ne bo zmešnjave. Tukaj je govora o računalniških monitorjih, ne o TVjih.

Potem pa mi povej, kakšna je razlika med lcd monitorji in lcd paneli.Samo v gostoti pixslov.
VA Panel Technology

VA (Vertical Alignment) technology such as S-PVA/MVA are middle of the road LCD panels. They offer better color reproduction and wider viewing angles than TN panels, but have slower response times. They are very similar to S-IPS on paper. They also offer large viewing angles and good color reproduction, though not as good as IPS panels. The response times are generally worse than TN or IPS panels and there have been reports of a few VA panels that suffer from input lag, so VA technology is not be the best choice for fast paced gaming.

VA panels have the advantage of higher contrast ratios compared to other panel types, which leads to better black levels. The biggest disadvantage of VA based panels is color shifting. Color shifting is when the image viewed from one angle changes or "shifts" when viewed from a slightly different angle, making various uneven brightness levels across the display. This bothers many users to the point they will not even consider buying a VA based panel, while other users don't notice or aren't bothered by the color shifting. Color shifts also cause a loss of shadow detail in dark scenes when viewed directly from the center.

VA panels are much easier to find compared to IPS since so many manufacturers utilize them for LCD monitors and other displays such as large HDTVs. They offer better image quality than TN at a lower price point than IPS panels. Update: IPS has recently exploded in popularity. They have now overtaken VA monitors in regards to availability and lower price.

Nisem omenjal razlike, omenil sem samo o čem je v konkretnem članku govora. Sicer pa seveda ne gre enačiti monitorja in televizije, kljub temu da gre za isto tehnologijo, verjetno ne rabim razlagati zakaj.

misek je izjavil:

Tony710 je izjavil:

Tudi JU je letnik 2015 glede na http://www.samsung.com/uk/support/skp/f...

Drži, obe oznaki sta modelno leto 2015, kot je razvidno npr. TUKAJ. Razlika pa je:

JU = UHD
JS = SUHD (Super-UHD, wider color gamut, HDR podpora)

Saso12 ::

Lep pozdrav zanima me kater televizor mi svetujete med temi tremi?

Sony KDL55W755CBAEP
LG 55UF680V
Samsung UE50J5100
Katerga od teh treh mi predlagate za kupit?Hvala

Kakšne vsebine se bodo v največji meri gledale, na kakšni razdalji in ob kakšnih svetlobnih pogojih?

Največ se bojo gledali filmi pa seveda dnevnik brez njega ne gre :)Razdlja 2 do 3 metre ob normalni svetlobi.Najbolj se mi gre da je vrhunska slika.

Velikost 50 ali 55,vseeno? Max budget?

Od teh treh me zanima ko sm objavu kerga mi prioporočate?

Od treh naštetih, glede na oddaljenost, Sony W755. Ni 4k, kar glede na oddaljenost ne igra vloge, ima pa napram omenjenemu LGju in Samsungu precej boljšo sliko ...

A ni 4k slika bolš ko ful hd?

Je, če imaš 4k vir in gledaš na primerni razdalji. Človeško oko pa ne loči več razlike med 4k in 1080p pri 3m in 55". Pri 2-2.5m bo razlika, a ne tako velika in glede na to je kvalitetna slika več vredna kot višja ločljivost ki je ne izkoristiš...

Če je opcija vzami Panasonic CS520 pa imaš 4k in TV z kvalitetno sliko ...

Sicer pa: Sony W755 > LG UF680 > Samsung J5100

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()
««
111 / 223
»»