» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
106 / 223
»»

andrej69 ::

promixer je izjavil:

Baje je kar razlika v sliki glede na serijo 7 in 8. Nisem pa ekspert :D

Nikakršne razlike v sliki ni.Za mene je slika, na seriji 7 boljša,tako je bilo ugotovljeno tudi na testiranjih.

fpbs ::

Samsung Display to Decide on Mass-Production Technology for OLED Panels for TVs in May:

http://english.etnews.com/20160223200003

mgermo ::

Tole je sicer fajn, sam kaj ko se takšna fabrika gradi 2 leti.

mgermo je izjavil:

Tole je sicer fajn, sam kaj ko se takšna fabrika gradi 2 leti.

Pa še bo vseeno prej,kot pa da gradiš hišo.:)

buttcrack ::

andrej69 je izjavil:

TejoTT je izjavil:

Hvala,

V mojem primeru je cena med enim in drugim modelom minimalna tako da pogoglam še ta "motionflow" pa v nabavo.

Če ne potrebuješ 3D,bi ti priporočil serijo 7.

Kakšne so torej osnovne razlike med modeli 705, 755, 808? Kaj predlagate, glede na to da je med njimi samo cca 100€ lufta?
Pomembna mi je predvsem kakovost slike, ostalo je bonus.

buttcrack je izjavil:

andrej69 je izjavil:

TejoTT je izjavil:

Hvala,

V mojem primeru je cena med enim in drugim modelom minimalna tako da pogoglam še ta "motionflow" pa v nabavo.

Kakšne so torej osnovne razlike med modeli 705, 755, 808? Kaj predlagate, glede na to da je med njimi samo cca 100€ lufta?

Model 705 nima androida,755 pa ga ima.808 pa ima 3D,kar serija 7 nima.

andrej69 je izjavil:

buttcrack je izjavil:

andrej69 je izjavil:

TejoTT je izjavil:

Hvala,

kakšna pa je kvaliteta slike pri teh modelih? je vredna dobrih 100€ modela 808 napram 705?

Dami ::

@promixer
Kako se obnese android ter Kodi, če ga seveda uporabljaš, pri predvajanju malo bolj sočnih formatov npr. x265, hi10, dts-ma, truehd, flac (tele tri mislim kot del .mkv datoteke, ne kot samostojn audio format).
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

buttcrack je izjavil:

andrej69 je izjavil:

buttcrack je izjavil:

andrej69 je izjavil:

TejoTT je izjavil:

Hvala,

kakšna pa je kvaliteta slike pri teh modelih? je vredna dobrih 100€ modela 808 napram 705?

Kot sem dejal,če ne potrebuješ 3d ,se ti isplača vzet 7 serijo.Kar se tiče procesora,panela,ostale elektronike je vse enako.

Dami je izjavil:

@promixer
Kako se obnese android ter Kodi, če ga seveda uporabljaš, pri predvajanju malo bolj sočnih formatov npr. x265, hi10, dts-ma, truehd, flac (tele tri mislim kot del .mkv datoteke, ne kot samostojn audio format).

Omogoča naslednje funkcije.
HDMI 1.4
Dynamic refresh rate switching, based on source video's fps.
5.1 Audio Passthrough
3D SBS/HSBS playback (Half resolution)
8-bit H264/AVC/mpeg2 (+more) Hardware video decoding
Nicely synced 23.976fps video output and finally....
Quality video deinterlacing for Live TV and to support PVR users.

Bonus funkcije na različnih platformah.

Hi10P Anime decoding.
Full 1080p 3D
HDMI 2.0
H265( HEVC) hardware decoding at up to 4K - output at up 60Hz if using HDMI 2.0
Built in S/PDIF - Optical
VP9 decoding for 4K YouTube at 60Hz
Dolby Atmos / 7.1 HD Audio passthrough (bit streaming)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Nova linija, Panasonic televizorjev 2016.
http://www.flatpanelshd.com/article.php...

sejmon ::

a ima sony KD55X8005CB res samo 200hz ali je to napaka v opisu?

sejmon je izjavil:

Resnično ima 200hz.

Tony710 ::

andrej69 je izjavil:

sejmon je izjavil:

Resnično ima 200hz.

Wrong. Noben tv ki je trenutno na trziscu nima dejanskih 200 hz, niti najdrazji OLED ne. 100 hz je max, vse ostalo je le osvezevanje ki pa gre lahko tudi do 3600. Vendar to niso dejanski hertzi

car100 ::

Sony KD55X8005CB ima 50HZ realnih, raje poseži po Sony KD55X8505CB ima 100HZ realnih in se pozna.

Tony710 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

sejmon je izjavil:

Resnično ima 200hz.

Wrong. Noben tv ki je trenutno na trziscu nima dejanskih 200 hz, niti najdrazji OLED ne. 100 hz je max, vse ostalo je le osvezevanje ki pa gre lahko tudi do 3600. Vendar to niso dejanski hertzi

Govorimo o Hz ,kar se tiče resolucije v gibanju.Ne pa o Hz panela.

Invictus ::

andrej69 je izjavil:

Saj to je isto.

Kaj ti pomaga huda resolucija v gibanju, če pa panel tega ne more pokazat ?!?!?!?!

Tiste visoke frekvence 200, 400, 800, 1000 HZ samo pomenijo kako hitro lahko LCD spremeni vrednost pike. Osveževanje je še vedno odvisno od samega signala.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

J.McLane ::

Ja, ampak naj me kdo popravi, ce se motim ti "fiktivni" herzi so nemerljivi posledicno proizvajalec lahko navaja kar hoce. So lahko merilo znotraj ene firme nikakor pa ne med firmami.

Dami ::

andrej69 je izjavil:

Hi10P Anime decoding.
Full 1080p 3D
HDMI 2.0

Jaz sem vprašal za sonya in vgrajen android. Dejansko ima 7.1 passthrough al kake platformah si ti mislil?
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Invictus je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Saj to je isto.

Kaj ti pomaga huda resolucija v gibanju, če pa panel tega ne more pokazat ?!?!?!?!

Tiste visoke frekvence 200, 400, 800, 1000 HZ samo pomenijo kako hitro lahko LCD spremeni vrednost pike. Osveževanje je še vedno odvisno od samega signala.

Hz panela, in Hz interpolacije ni isto.Osveževanje je seveda odvisno tudi od panela.
100 Hz panel je seveda boljši,od 50 Hz.To se bo odražalo tako v gibanju slike,kot sami kvaliteti.Interpolacija pa skrbi predvsem v hitrih kadrih,predvsem v športu da ne daje vtis dvojne slike itd.
Eno z drugim je pomembno.Je pa seveda največ odvisno, tudi od zmožnosti procesiranja slike.

Dami je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Hi10P Anime decoding.
Full 1080p 3D
HDMI 2.0

Jaz sem vprašal za sonya in vgrajen android. Dejansko ima 7.1 passthrough al kake platformah si ti mislil?

To sem ti napisal kar se tiče kodija.Kar se tiče Androida, pa si prečitaj tukaj.
http://www.trustedreviews.com/sony-andr...

Zgodovina sprememb…

Zakaj so pa opustl 200 Hz panele? Pred parimi leti so top modeli meli 200 Hz.

car100 je izjavil:

Zakaj so pa opustl 200 Hz panele? Pred parimi leti so top modeli meli 200 Hz.

Ker se je tehnologija toliko izpopolnila, da ni več potrebe po teh panelih.

jure3000 ::

Danes sem bil v Harvey Normanu in sem si ogledoval sony 65' 8509c in je imel precej razmazano sliko. Predvajalo se je tv slo 2 HD. Na sosednjem LG (ki je bil sicer nekoliko dražji) je bila slika čista (predvajal se je isti program). Je to dejansko stanje pri sonyju? Ima kdo izkušnje s tem modelom?

jure3000 je izjavil:

Danes sem bil v Harvey Normanu in sem si ogledoval sony 65' 8509c in je imel precej razmazano sliko. Predvajalo se je tv slo 2 HD. Na sosednjem LG (ki je bil sicer nekoliko dražji) je bila slika čista (predvajal se je isti program). Je to dejansko stanje pri sonyju? Ima kdo izkušnje s tem modelom?

Sony je načeloma bolj občutljiv, napram Lg kar se tiče tv signala.Pa tudi Sony, je tovarniško slabo skalibriran.Lg ima že tovarniško, zelo dobro nastavljeno sliko,kar Sony nima.Zato ta razlika.

Thunder wave ::

andrej69 je izjavil:

jure3000 je izjavil:

Sony je načeloma bolj občutljiv, napram Lg kar se tiče tv signala.Pa tudi Sony, je tovarniško slabo skalibriran.Lg ima že tovarniško, zelo dobro nastavljeno sliko,kar Sony nima.Zato ta razlika.

Ne glede na to kar praviš, razlika med TVjema ne bi smela biti očitna, če je vhod res isti. Pa možno, da ni bil.

andrej69 je izjavil:

Strokovno, če se reče, da je nek TV bolj občutljiv od drugega, pomeni,da lahko pri slabšem signalu prikaže boljšo sliko od drugega.

TejoTT ::

še en novopečen lastnik Sony KDL-55W805C. Navdušen!! Vse dela po pičakovanjih oz. bolje.

Še zahvala Tomsun-u. Njegovo razmišlanje o smiselnosti 4k je tisto kar je prevagalo nabavo konkretnega modela.

promixer ::

TejoTT je izjavil:

še en novopečen lastnik Sony KDL-55W805C. Navdušen!! Vse dela po pičakovanjih oz. bolje.

Še zahvala Tomsun-u. Njegovo razmišlanje o smiselnosti 4k je tisto kar je prevagalo nabavo konkretnega modela.

Welcome to the club! :P
| Phanteks Enthoo Pro | GTX 970 G1 Gaming | i5 4690 | ASRock H97 Pro4 |

Zna se zgodit,da bo Sony prisiljen v prodajo tv odelka.Imajo ogromne izgube,tako kot Panasonic.Najverjetnejši kupci bi bili Kitajci.Tako kot so kupili Philips in Sharp.Premočna je Korejska in Kitajska, tv industrija.Bomo pa videli,čez nekaj časa.

Zgodovina sprememb…

TejoTT je izjavil:

kje, za kolk €?

To pri Sonyju in Panasonicu najavljajo vsako leto ob tem času. Že najman 5 let. Sharp je pa prodan Foxconnu.

fpbs je izjavil:

To pri Sonyju in Panasonicu najavljajo vsako leto ob tem času. Že najman 5 let. Sharp je pa prodan Foxconnu.

Trenutno še ni prodan.Kupil pa je Hisense,dve njihovi tovarni v Severni in Južni ameriki,in prevzel pravice do prodaje v Ameriki.

Pred dvemi leti je Panasonic prodal Samsungu vso proizvodnjo LCDejev, v katerih je imel vložen svoj delež tudi Samsung. Tako je Samsung postal tudi največji proizvajalec LCDejev. Ta vojna, kdo bo koga spravil na kolena traja že kar nekaj let.

Statistika kaže konsolidirani neto rezultat za Sony Corporation.( matična firma Sony Group).V financijskem letu 2007/2008 do 2014/2015.Službeni podatki, so objavljeni v Japonskih Jenih.Prikaz v dolarjih je za lažje razumevanje kateri to čitajo,in niso del službenega knjigovodstva.Vrednosti so retroaktivno izračunane,in uporabljen tečaj na dan 31.3.2015.
Po tem videnem,je imel Sony 2014/2015 izgubo 1049,8 Miliona $

fpbs je izjavil:

Pred dvemi leti je Panasonic prodal Samsungu vso proizvodnjo LCDejev, v katerih je imel vložen svoj delež tudi Samsung. Tako je Samsung postal tudi največji proizvajalec LCDejev. Ta vojna, kdo bo koga spravil na kolena traja že kar nekaj let.

Se strinjam,toda nekateri se že lomijo.Vnedogled,veš da ne gre.

Zgodovina sprememb…

m0LN4r ::

buttcrack je izjavil:

TejoTT je izjavil:

kje, za kolk EUR?

eXpert, mediamarkt, saturn 850EUR
Nekako nerazumno visoka cena za FHD ppi leta 2016, ko za isto ceno dobis 2x gostejsi ppi brez 3D, zdaj ko netflix, youtube, prime, maxdome uvajajo lepo vsak dan vec 4K vsebine.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

m0LN4r je izjavil:

buttcrack je izjavil:

TejoTT je izjavil:

kje, za kolk EUR?

eXpert, mediamarkt, saturn 850EUR
Nekako nerazumno visoka cena za FHD ppi leta 2016, ko za isto ceno dobis 2x gostejsi ppi brez 3D, zdaj ko netflix, youtube, prime, maxdome uvajajo lepo vsak dan vec 4K vsebine.

kako pa je s kvaliteto slike pri manjših zaslonih, npr. 50" ali 43" tega modela?

m0LN4r ::

Pejt pogledat v trgovino.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

pred nakupom itak... zanima me ali se glede na velikost kaj spreminja kvaliteta.

nad 55" jih je kar nekaj zadovoljnih, o manjših pa nimam podatkov

car100 je izjavil:

Sony KD55X8005CB ima 50HZ realnih, raje poseži po Sony KD55X8505CB ima 100HZ realnih in se pozna.

lahko prosim podaš link, kjer si to zasledil?

sejmon je izjavil:

car100 je izjavil:

Sony 8005 ima 100hz panel in Motionflow XR 200HZ.55 diagonale ima va panel,65 diagonale pa ips panel.

andrej69 je izjavil:

sejmon je izjavil:

car100 je izjavil:

Sony 8005 ima 100hz panel in Motionflow XR 200HZ.55 diagonale ima va panel,65 diagonale pa ips panel.

tu je zdaj govor o 8505...ta ima panel 100hz in 800hz XR a ne.

Ja 8505 ima 100Hz pa 800 Hz http://www.rtings.com/tv/learn/fake-ref...

KD55X8505CB ima 50Hz panel http://www.lcd-compare.com/televiseur-S...

Samo so trenutno nabil ceno za 8505 na 1,4kEUR kr je preveč v tujini pa 1,2kEUR
Če boš vzemal se bl splača tale model x8509c je najboljši od x850 ima 1000HZ in cenejši od 8505 lol :D http://www.makspro.si/index.php/avdio-v...

Opcija je potem še od Samsunga je podobn Sonyu (nekak isti rang nekje bolš nekje slabši) http://www.makspro.si/index.php/avdio-v...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: car100 ()

car100 je izjavil:

Ja 8505 ima 100Hz pa 800 Hz http://www.rtings.com/tv/learn/fake-ref...

KD55X8505CB ima 50Hz panel http://www.lcd-compare.com/televiseur-S...

Tudi 8505 ima 100hz panel.Tam so vstavili narobe podatke.Vsi sony modeli serije w in x imajo 100 hz panele,samo serija r ima 50hz panele.

Aha se opravičujem sem gledal tud po forumih v tujini in se različno navaja za KD55X8005CB pol bi bil tud že ta ok, edino TRILUMINOS nima.

pivo ::

zanima me kje preverjate koliko hz panel ima tv?
Kupil sem LG 55UF695V pa me zanima ali sem ga posral ker nekje zasledim, da ima le 50Hz, ali ima panel 100Hz?
žiulenje ni potica...pa tut testu za štrudl ne

pivo je izjavil:

Kupil sem LG 55UF695V pa me zanima ali sem ga posral ker nekje zasledim, da ima le 50Hz, ali ima panel 100Hz?

Kolikor jaz vem je 50Hz sem tud imel v opciji samo ravno zarad tega nisem vzel + 2 jedrni procesor ima in je lih na meji + staro programsko premo, ki je v HD ready 720p.

pivo je izjavil:

Modeli do 770 imajo 50 hz panele.Drugače, pa kar se slike tiče, in ostalih stvari dober tv.

Maja14 ::

Malo berem in se mene nekaj zanima.
55W805C
in
55X8005C
Prvi je torej fullhd drugi pa 4k. Razlika v ceni 80EUR. Kaj priporocate oz v čem je razlika? Pa se to, a so sony res najboljse, ker po drugih temah ga ful "šimfajo".

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Maja14 ()

Velki ::

Torej mami je potrebno kupiti novi televizor z diagonalo vsaj 80 cm. Ker bi rada gledala tudi piratske filme iz računalnika sem imel v mislih da bi kupil KDL32R500CB . Zanima me če se je pri teji televiziji možno povezati na trdi disk v računalniku (preko wi-fi), kjer imam shranjeno video datoteko? Če ja a bodo podnapisi normalno delovali če jih preimenuješ v isto ime kot video datoteka?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Velki ()

Tomson ::

Maja14 je izjavil:

Malo berem in se mene nekaj zanima.
55W805C
in
55X8005C

Prvi je torej fullhd drugi pa 4k. Razlika v ceni 80EUR. Kaj priporocate oz v čem je razlika? Pa se to, a so sony res najboljse, ker po drugih temah ga ful "šimfajo".

Tako na hitro, poleg 4k/FHD je še največja razlika, da ima X8005 IPS panel (slab prikaz črne, posledično slabši kontrasti, a dobri vidni koti), W805 pa VA panel (dober prikaz črne, posledično boljši konktrasti, a slabši vidni koti).

4k vs FHD je stvar velikosti TVja in razdalje gledanja, pri 55" je potrebno sedeti vsaj na 2.5m, da je sploh vidna razlika, oz. optimalno na 1.5m, da dejansko vidiš vse detajle, ki jih nudi 4k.

Na splošno pa tako, praktično po vseh lastnostih, ki so pomembne za dobro sliko je W805 boljši od X8005 in če je 4k pogoj je izbira jasna, če ni, pa tudi! ;)

Sony ni najboljši. Najboljšega TVja ni, ker imajo prav vsi svoje pomanjkljivosti. Ni najboljšega proizvajalca. Ni najboljše tehnologije. So le določeni plusi in minusi tako na eni kot drugi strani. Je pa Sony med najboljšimi, če ne najboljši ko govorimo o video procesiranju in upscalingu slike, kar je zelo pomembno pri 4k TVjih. In Sony ima med vsemi LCDji najbolj naravno sliko. (nekateri to cenijo)

V določenem cenovnem rangu pa določeni modeli in proizvajalci veljajo za najboljši nakup. In v rangu okoli tisočaka je Sony zelo dobra izbira. Mimogrede, trenutno omenjeni model W805C velja za najboljši FHD LCD na trgu, medtem ko za model X800C dosti testov ni, ker gre za vstopni 4k model. Dosti boljša izbira pa je model X8300 ali defenitivno model X8500, ampak tudi stane nekoliko več...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Invictus ::

Tomson je izjavil:

4k vs FHD je stvar velikosti TVja in razdalje gledanja, pri 55" je potrebno sedeti vsaj na 2.5m, da je sploh vidna razlika, oz. optimalno na 1.5m, da dejansko vidiš vse detajle, ki jih nudi 4k.

Mislim, kdaj se bo to nehalo nabijati.

Ko vidiš 4k vsebino na 4k televiziji, ti je takoj jasno, da gre za drugo dimenzijo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x
««
106 / 223
»»