» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
105 / 223
»»

Tony710 ::

jure3000 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

jure3000 je izjavil:

Ima kdo kaksne izkusnje z HISENSE LTDN58K700XWTSEU3D?

Načeloma zelo dober tv.Ima vse, kar potrebuje televizor v današnjem času.Tudi kar se tiče komponent dober televizor.Jaz osebno bi ga kupil.

Odločam se med sony x850c in hisense.
Sonyja dobis v it za dobrih 1200, ampak kolko sem gledal ne pošiljajo v tujino. V slo ga dobiš za 1400.
Hisense dobiš v aut za slabih 900, tudi tukaj ne pošiljajo v tujino. Vendar sem pogosto v avstriji, tako da bi lahko naročil pošiljanje na eno izmed pošt (poštno ležeče) in ga osebno prevzel.
Glede slike sta najbrž primerljiva, je pa Hisense kitajski, od katerega ne veš kaj pričakovat. In tud software ni na najvišjem nivoju, posodobitve pa vprašanje kako pogosto prihajajo.

Ce noces obzalovat raje vzemi omenjenega Sonija. Ker kljub temu da Hisense ni slaa tv znamka, ima se vedno podpovprecne upscalerje. To pomeni da bo vse kar ni 4K izgledalo slabo. Ali premehka ali pa preostra slika ne glede na nastavitve. Sony 850 pa ima to postimano v nulo tako da tudi SD material ne izgleda ravno za bruhat.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tony710 ()

Alessio983 je izjavil:

Kaj mi svetujete za zamenjavo 55 " 6872 Samsunga. Mogoče Samsung 7002 ? Max doplačilo nameravam tam nekje 300 € torej do 1400 €. Ker če bom še imel te črte in ostalo bom znorel :)

Samsung JS7100 bi bila najboljsa opcija. Uniformiranost ekrana je fantasticna za ta rared, cloudinga prakticno ni, prav tako neopazen je vertikalni banding.

Alessio983 ::

Vse fino in prav, samo kje ga dobiti. Nisem glih pristaš amazona, ebaya ... rabil bi garancijo, ker imam kar srečo z izdelki :(

edino našel sem v slo

UE55JU7500 za 1200 to je tudi kar ugodno ? ...

Zgodovina sprememb…

sejmon ::

UE55JU7500

to ma raven zaslon ali curved....ker strani podajajo različne infote..
kateri in kai panel ima,,,baje ima velik lag za gaming ,,,lahko kdo to potrdi?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sejmon ()

andrej69 ::

sejmon je izjavil:

UE55JU7500

to ma raven zaslon ali curved....ker strani podajajo različne infote..

7500 ima ukrivljen panel.

To complete our coverage, today we're looking at the non-curved, UHD Samsung HU7500 series (which is marketed as the HU8550 in North America).

http://www.hdtvtest.co.uk/news/ue55hu75...

Zgodovina sprememb…

car100 ::

http://www.rtings.com/tv/reviews/samsun...

UE55JU7500 21ms lag-a, med top led tvji trenutno cena 1,2k€ je ok cena v tujini https://skinflint.co.uk/samsung-ue55ju7..., bo pa še padl k pridejo novi modeli ampak trenutno če rabiš je za vzet.

m0LN4r ::

Alessio983 je izjavil:

Vse fino in prav, samo kje ga dobiti. Nisem glih pristaš amazona, ebaya ... rabil bi garancijo, ker imam kar srečo z izdelki :(

edino našel sem v slo

UE55JU7500 za 1200 to je tudi kar ugodno ? ...

Si blizu avstrije ali hrvaske ?
Zapeli se v kak mediamarkt, saturn ipd. in se nagledaj najprej.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Glede kratic, H pomeni 2014 model, J pa 2015. U pomeni ultra HD, S pa pomeni pripadnik skupine SUHD, torej najnovejsa linija 4K tvjev z nanokristali in HDR supportom. Linija SUHD ima ukrivljene zaslone.
V linijo SUHD mislim da spadajo le trije modeli; js8500, js9000 in pa js9500. Slednjega sem pred kratkim nabavil sam. Kar se HDR supporta tice pa itak ni vsebine tako da je ta funkcija zaenkrat se brezpredmetna.

Tomson ::

Razlika med Samsung JU7000/7100 in Sony X8500C (od lastnika obeh modelov) če koga zanima, sem ga malo prosil za primerjavo ...

Both tv's are great, but the Samsung has a more stable and useful smart platform. The Sony x850 sometimes freezes for a few seconds, the ju7000 does not.

I think the Samsung is a little bit more accurate picture wise, but I had vertical banding with the ju7000 and not with the x850.

If you plan to use an external hdd with the tv, the ju7000 is better. The x850 doesn't read all folders if you have a very large hdd. But smaller hdd's are no problem.

Design wise I think the x850 is better, because of the bezel and stand. No plastic here ( the back IS plastic). Ju7000 is all plastic.

The x850 is very good at upscaling, it could be better than the ju7000, but I don't know for sure. They are both great.

Light leakage is probably better with the ju7000, because it uses a direct backlight. So no or very minimal edge bleeding. With my x850, there's a little light bleeding, but not much.

Black level is the same. But I think the ju7000 gets brighter.

Both have a natural picture. It looks like the ju7000 can show a little bit more detail, such as noise, but that could also be a distraction, especially watching cable.

A big plus for the x850, is that you could use black frame insertion in game mode, because the tv keeps a reasonable low input lag. But you don't game.

They are both great because of their lack of bad dse and any major banding.

If you end up with the x850, know that you have to do a little bit more tweaking. For example, with mine, I had to set the ''blue in dark scenes'' slider somewhat lower because of a bluish shade in blacks.

I think video processing is better on the Sony. I have never seen it judder, while all Samsung tv's judder on occasion. Although with all the motion stuff turned off, it probably won't.

I think you should go with the ju7000 because it's better allround, especially if it's cheaper. But the x850 is close.

T x850 does have better contrast than the ju7000, and if you connect your pc, (60p or 60i) the ju7000 judders, and the x850 does not. So if you mainly use a computer, the x850 definitely is the better buy.

Yes, I've had a lot of tv's this year, and the only 3 that I've had for longer than 2 weeks are the ju7000 x850 and 930v.;)

I find the processing not so different with these 3 tv's. The only thing is that the LG and Samsung could judder a bit, and the Sony does not.

The reason I've gone from the full hd oled to an uhd lcd, is because I thought the uhd oled's were coming in fast and with dropping prices. That didn't happen, unfortunately. Another reason is that the 930v was not very fast. The eg910v has web os 2.0, so alot better.

The contrast and colours are so much better with oled. Also viewing angles, are very bad with all va panel lcd tv's. The oled is very good with viewing angles.

9 feet (2,7m) is not really close enough for 4k indeed. With my 55x8505c, I only see all the detail of 4k on maybe 1.5 meter distance, so ridiculously close.

I think the oLED is much better, but it is better to wait 3 months and buy a new 4k oled if they are around 2000/2500, if you want to future proof, although you don't see much difference on a 55 incher. But the 4k oleds have HDR, go brighter and you can view uhd blu rays on them.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

rini ::

zanimivo

Kar se tice OLED TVjev je stvar sledeca...moj brat ki je kot prodajalec zaposlen na TV oddelku v Big Bangu vedno svetuje strankam naj z nabavo OLED tvjev pocakajo se kaksno leto. Zakaj?
1.) Cena. Trenutno je najcenejsi OLED se vedno drazji kot 2000 eur, pa se ta je le 1080p. OLED-i v 4k pa se zacnejo pri 4000 eurih. Kupovati OLED ki ni v 4k pa je najvecja neumnost. Cez kaksno leto bodo cene OLED padle na taksno raven da bodo dostopne tudi sirsi populaciji.
2.) Izbira. Zaenkrat je izbira OLED se zelo okrnjena. Poleg 3 LG-jevih modelov se na spletu dobi le se en Panasonic model 900 serije ki stane okrog 8000 eur in pa mislim da se en Samsung.

Cez kaksno leto pa bo izbira OLED postala veliko vecja in lahko bomo izbirali med vsemi vecjimi znamkami in stevilnimi modeli.

3.) Morebitne pomankljivosti. Kakor vsi se tudi TV proizvajalci ucijo na napakah in zato ni ravno najbolj pametno kupit novo tehnologijo takoj ko ta pride ven.
Vec casa ko pretece bolj se tehnologija izpopolnjuje in moznost da bodo OLED modeli res postali perfektni se bo s casom le se povecevala.
LCD tehnologija je potrebovala vec kot 7 let da so prkizvajalci na trg zaceli lansirati kolikor toliko OK zaslone. Pa se danes niso popolni. Se se spomnite prvih LCD tvjev kjer je fuzbal zoga izgledala kot komet? Dolgo je preteklo preden so proizvajalci pogruntali kako se spopast z blurom na LCDjih.
OLED teh problemov nima toda to se ne pomeni da je 100% brez napak.

Cez kaksno leto bo nakup OLED zelo pametna izbira a do tedaj se splaca se malo pocakat.

fpbs ::

Dokler se nebo našel še vsaj en proizvajalec OLED panelov, cene ne bodo kaj dosti padale. Ponudba Panasonika z LGejevim panelom nič ne prispeva k padcu cene, kot tudi obljubljeni Philips ne bo. Bomo videli, kaj bo s Samsungovo proizvodnjo panelov, TVeje obljubljajo šele za leto 2018.

v ožji izbor sem nekako spravil dve tv:
SONY KDL-55W808C 970€
SAMSUNG UE55JU6872 1070€
http://www.makspro.si/index.php/led-tv-...

kaj pravite?

tv bo za filme preko hdmi(večinoma 29,976 material clockano na 24) in ps4.

sejmon je izjavil:

v ožji izbor sem nekako spravil dve tv:
SONY KDL-55W808C 970EUR
SAMSUNG UE55JU6872 1070EUR

kaj pravite?

tv bo za filme preko hdmi(večinoma 29,976 material clockano na 24) in ps4.

23,976 material
samsung 995EUR

Zgodovina sprememb…

Alessio983 ::

samo v vednost, malo si preberi moje poste. JS sem s svojim 6872 totalno razočaran ...

boka99 ::

Kupujem 65 inč tv za okrog 1600-1800 eur.
Trenutno gledam LG 65UF850V. A je vreden nakupa oz. kakšne so alternative v tem rangu.
Hvala za nasvete.
lp

Tony710 je izjavil:

Kar se tice OLED TVjev je stvar sledeca...moj brat ki je kot prodajalec zaposlen na TV oddelku v Big Bangu vedno svetuje strankam naj z nabavo OLED tvjev pocakajo se kaksno leto. Zakaj?
1.) Cena. Trenutno je najcenejsi OLED se vedno drazji kot 2000 eur, pa se ta je le 1080p. OLED-i v 4k pa se zacnejo pri 4000 eurih. Kupovati OLED ki ni v 4k pa je najvecja neumnost. Cez kaksno leto bodo cene OLED padle na taksno raven da bodo dostopne tudi sirsi populaciji.
2.) Izbira. Zaenkrat je izbira OLED se zelo okrnjena. Poleg 3 LG-jevih modelov se na spletu dobi le se en Panasonic model 900 serije ki stane okrog 8000 eur in pa mislim da se en Samsung.

Cez kaksno leto pa bo izbira OLED postala veliko vecja in lahko bomo izbirali med vsemi vecjimi znamkami in stevilnimi modeli.

3.) Morebitne pomankljivosti. Kakor vsi se tudi TV proizvajalci ucijo na napakah in zato ni ravno najbolj pametno kupit novo tehnologijo takoj ko ta pride ven.
Vec casa ko pretece bolj se tehnologija izpopolnjuje in moznost da bodo OLED modeli res postali perfektni se bo s casom le se povecevala.
LCD tehnologija je potrebovala vec kot 7 let da so prkizvajalci na trg zaceli lansirati kolikor toliko OK zaslone. Pa se danes niso popolni. Se se spomnite prvih LCD tvjev kjer je fuzbal zoga izgledala kot komet? Dolgo je preteklo preden so proizvajalci pogruntali kako se spopast z blurom na LCDjih.
OLED teh problemov nima toda to se ne pomeni da je 100% brez napak.

Cez kaksno leto bo nakup OLED zelo pametna izbira a do tedaj se splaca se malo pocakat.

1. Če se zapelješ do Majdiča (Celovc), 100km iz Ljubljane, je cena 1.780€. Če kupiš v Italiji se ga dobi za 1.690€. Če z nekaj mesecev bo še kakšnega stotaka manj. Je 1080p, a bodimo realni, 90% kupcev ne potrebuje 4k. Zakaj? Ker kupijo premali TV glede na razdaljo. Da človeško oko loči med 1080p in 4k, moraš pri 55" sedeti pri razdalji nekje 1.5m! In koliko ljudi sedi pri tej diagonali pri 1.5m?! Skratka, gre za totalni marketinški na... Proizvajalci želijo vedno ljudi pritegnit k novim nakupom s ponujanjem nekaterih "naprednih" lastnosti (LED, 3D, 4k). Tudi če zanemarimo diagonalo, bo do TV 4k vsebin v Sloveniji preteklo še deset let, kar je za veliko večino najpomembneje.

2. Izbira oLED TVjev je res okrnjena, a to samo po sebi ne pomeni veliko. Tudi če bi obstajal en sam model, ki bi bil dober in cenovno ugoden bi to bilo dovolj. LG ima sicer malo več kot 3 modele, v letu 2016 pa pridejo še B/C/E/G, se pravi še 4 novi. Philips veliko res veliko ne bo spremenil, na Samsunga bomo pa verjetno še kar čakali, nima zankrat še nič...

3. oLED ni tako nova tehnologija. LG ponuja svoje modele že kar nekaj let, mislim da bo sedaj že četrta generacija v letu 2016. Z novo serijo je velika večina težav odpravljenih, ostaja še samo problem, cena, saj bodo cenovno 2016 modeli kar dragi. od 3000€ dalje, kar je za današnje časa vsaj tisočaka preveč. LGEG910, ki je edini cenovno ugoden oLED res ima nekaj pomanjljivosti, a te niso nič večje kot pri cenovno primerljivih LCD modelih, gre le za različne vrste slabih lastnosti. Vsak pa se odloči kaj na TVju ga bo manj motilo.

Sigurno bodo čez leto, dve oLEDi boljši, cenejši itd. isto bo z LCDji. Ampak bistveno je, da imamo že danes ponudbo in izbiro, ko se lahko odločamo med eno in drugo tehnologijo. LG EG910 za 1700€ ni slaba izbira, ampak tisti, ki ga bo kupil bo točno vedel zakaj, saj verjetno ceni tiste lastnosti ki jih oLED ponuja in lahko živi s pomanjkljivostmi. Je pa res, da imamo za 1700€ precej alternativ pri LCDjih, ki navdušujejo na drugih področjih.

Skratka, prav vsako leto lahko rečemo da se splača počakat, saj so za vogalom novi, boljši, cenejši modeli, ampak potem lahko čakamo vnedogled! ;)

Kot sem ze prej napisal, kupovati OLED v le 1080p je neumnost na kvadrat. Se vecja neumnost pa je prepricanost da clovesko oko ne loci blabla...
Ce moja mama ki nima pojma o tvjih rece "o madonca kaksna slika" ko predvajam Narcose na Netflixu v 4k, potem je najbrz razlika med 1080p in UHD ogromna. In ne, ne rabis gledat 80 incni ekran iz 1 metra da opazis razliko. Na nasem novem js9500 ki je 65 incec, se razlika vidi ze iz 6m razdalje. In tudi na kolegovem UHD ki je velik le 123 cm je razlika med vsebino full HD in ULTRA HD tako ocitna da jo opazi 80 let stara mamca.
Tako da ce ze nujno hoces imet OLED ta trenutek bodi vsaj toliko pameten in dodaj se tistega jurja ali dva za 4k OLED da se ne bos cez 1 leto ko bo vsebin v 4k vse vec tolkel po glavi.
In se enkrat, razlika med 1080p in UHD je zelo opazna, opazi se jo ze na 47 incnem ekranu. Sicer prehod iz full HD na UHD res ni tako drasticen kot je bil iz SD na HD, je pa kljub temu mocno opazen.

Očitno imate v družini izjemno izostren vid! ;)

O neumnostih pa kdaj drugič. Sploh kvadratnih! Vsak se odloči na podlagi svojih prepričanj. Mene nihče ne bo prepričal da je nakup 4k TVja danes bolj smiseln kot nakup 1080p OLEDa. Pa ta trenutek ne kupujem oLEDa, niti ne rečem da čez pol leta ne bom kupil LCDja. Pač kupil bom tisto, kar bo v danem trenutku glede na vse lastnosti in potrebe najboljše.

Če moja mama ki nima pojma o tvjih rece "o madonca kaksna slika" ko predvajam Narcose na Netflixu v 4k, potem je najbrz razlika med 1080p in UHD ogromna.

Predvajaj ji isto epizodo na 6m pri 65" v 4k in nato v 1080p pa pridi poročat. ;)

Samsung JS9500 je odličen TV, v marsičem boljši od oLEDa, tudi cena je temu primerna, a 4k ločljivost pri tej dobri sliki ni bistvenega pomena! ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

No jaz opazim na 3m razliko 1080p in 4k, 1080p jaz opazim da ni slika čist čista pa imam polni 1080p. 1080p je realno še na fonu premal in vsem priporočam čim večjo ločljivost po možnosti še hdr zaslon. Vsebina če je 1080p bo na 4k samo še boljša in zato se splača dt stotaka več in vzet 4k zaslon. OLED zaslov vs navaden LED iste velikosti je 2X cene in tukaj se ne izide. Za malo boljši kontrast in boljši vidni kot je preveč preplačano, bolj je pomembno da ima 100HZ in močan procesor. Na PC zaslonih tudi še ni oledov pa kljub temu preživimo + počakajte da velikani zagrizejo v OLED in pokažejo kaj se da narest mislim da je še dost rezerve in da bo potem LG z OLEDi ponovno za vodilnim Samsungom, Sony-em, Panasonic-om. Plus 55" je meni že kr mejhn tv zato oprezam za 65" samo je pa cena tud temu primerna.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: car100 ()

Tako je,
moji starsi imajo doma 46" 1080p in ga gledajo iz 3m.
Sosed ima 4K sonyja in ga ravnotako gleda iz 3-4m, ko sem bil prvic na obisku sem ga takoj vprasal, ce je to 4K TV,
ker je slika enostavno lepsa in takoj vidis vecji ppi.

1080p ima limit za mene in marsikoga pri 40" od tam naprej so piksli enostavno preveliki.
Zdaj ce gledas iz helikopterja se res nebo vidla razlika, ampak v eni normalni dnevni sobi pa bos takoj videl, kjer so gostejsi piksli.

To je isto, ko eni ne vidijo razlike med 27" 1080 in 1440p monitorjem. To enostavno ni res.

Je pa res, da RTV slo in podobno IPTV sranje bo na obeh zgledalo za en drek.
Trade Republic 38MVDVXM

Pazi, eno je opaziti razliko, drugo pa je videti vse detajle ki jih 4k ponuja! In za slednje moraš sedeti zelo blizu ali imeti res velik zaslon...

Tomson je izjavil:

Pazi, eno je opaziti razliko, drugo pa je videti vse detajle ki jih 4k ponuja! In za slednje moraš sedeti zelo blizu ali imeti res velik zaslon...

Kot receno, rabil sem 3 sekunde, da sem ugotovil, da ima sosed 4K TV se preden sem se vsedel na kavc. Bi moji zdaj kupoval TV, bi jima rekel naj data 200EUR vec in vzameta 4K.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Opaziš takrat ko greš iz dobre višje ločljivosti na manjšo, včasih mi je bil 1080p zaslon na fonu top danes ko sem na 2K navajen mi pa ni več ok. Podobno kot če se navadiš na BMW/Audi in greš potem npr. na Renaulta je vožnja čiz druga. Pa ne da se ne da z slabšim vozit absolutno se da samo je opazna razlika.

Tony710 je izjavil:

Kot sem ze prej napisal, kupovati OLED v le 1080p je neumnost na kvadrat. Se vecja neumnost pa je prepricanost da clovesko oko ne loci blabla...
Ce moja mama ki nima pojma o tvjih rece "o madonca kaksna slika" ko predvajam Narcose na Netflixu v 4k, potem je najbrz razlika med 1080p in UHD ogromna. In ne, ne rabis gledat 80 incni ekran iz 1 metra da opazis razliko. Na nasem novem js9500 ki je 65 incec, se razlika vidi ze iz 6m razdalje. In tudi na kolegovem UHD ki je velik le 123 cm je razlika med vsebino full HD in ULTRA HD tako ocitna da jo opazi 80 let stara mamca.
Tako da ce ze nujno hoces imet OLED ta trenutek bodi vsaj toliko pameten in dodaj se tistega jurja ali dva za 4k OLED da se ne bos cez 1 leto ko bo vsebin v 4k vse vec tolkel po glavi.
In se enkrat, razlika med 1080p in UHD je zelo opazna, opazi se jo ze na 47 incnem ekranu. Sicer prehod iz full HD na UHD res ni tako drasticen kot je bil iz SD na HD, je pa kljub temu mocno opazen.

Oled fulhd se vsekakor isplača.Recimo oled 910, ima boljšo sliko kot tvoj Samsung 9500.Vsak dan gledam te televizorje,pa že v sanjah vidim kateri ima boljšo sliko.Kar se tiče,odaljenosti gledanja 4k.Vidiš seveda razliko,toda samo za 20-30% boljšo sliko.Na takšni razdalji, ne vidiš slike ki bi jo moral.Seveda lahko gledaš iz nekaj več razdalje,toda ne meter ali dva.Za test, si vzami stol z koleščki,in se premikaj proti televizorju,in ko boš videl najlepšo sliko,iz te razdalje moraš gledat.Tukaj pa si poglej povprečne razdalje,iz katere bi se naj gledalo.

Pa kaj mene briga razdalja, ce je vecji ppi enostavno boljsi ne glede na to od kod ga gledam, je vecji ppi se vedno vecji od drugega.
Dam na mizo 720p in 1080p telefon pa z enga metra se vidi, da ima 1080p lepso sliko.

Vsak dan izberem raje vecji ppi, kot pa pretiran kontrast.

24" 1080p monitor je OK, ampak ko polek njega postavis 4K monitor, bos tut z dveh metrov na trgovinski polici vedel kateri je kateri.
Razen ce si malo slep.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

Če se danes splača kupt se bo tud če 2 leti spet splačal kupt 65" pa 4k samo to pomeni 4k€ vržt za tv. Sej ne rečem če ti res velik pomen ok ampak drgač je to absolutno preveč in so mogoče v lajfu še druge stvari v kere je treba vlagat, z samim tvjem težko kaj nardiš z dobrim PCjem imaš pa nešteto stvari od programiranja, obdelave itd.

Nima smisla vleči te debate. Za nekatere je na prvem mestu ločljivost, za druge dobro video procesiranje in upscaling, za tretje dobri kontrasti, za četrte dobri vidni koti, za pete lep dizajn itd itd... Zato pa je toliko modelov. Sto ljudi, sto čudi. Vsak ima svoje želje in potrebe, zato tudi toliko različnih modelov TVjev. Bistvo je, da na forumu vsak kupec dobi informacije o različnih tehnologijah in modelih, njihovih prednostih in slabostih, nato pa se sam glede na svoje ugotovitve odloči...

Zgodovina sprememb…

Vsekakor vsak ima po svoje prav :)

Zato pa pravim, naj gre vsak v mediamarkt/saturn, reskira za benz in se na lastne oke preprica, tam majo res malo morje TVjev.
Ponavadi se na vseh predvaja ista vsebina in med sprehodom izberes tisto, kar ti je najbolj vsec.
Se pa stavim, da ko bos sel mimo 4K, se bos ob pogledu na 1080p spomnil HD Ready TVjev. Tudi takrat sm poslusu isto zgodbo. FHD je brezveze, HD ready je dovolj....

OLED pa je za tiste z globoko denarnico, ampak tisti ne bo na forumu spraseval, keri se splaca xD
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

Ok, res še zadnje kar povem na to temo! ;)

V trgovini res 4k izgleda nepreimerno bolje, a iz določenih razlogov! Večina TVjev v trgovini predvaja neko vsebino, ponavadi SloHD ali PopHD, nekaj velikih, flagship modelov pa DEMO 4k vsebino. In ko kupec gre mimo, se ustavi pri 65" in gleda to izjemno 4k sliko iz 1-2m. Absolutno je razlika! A če bi imel 2 ista modela, enega poleg drugega, in na obeh predvajal enako vsebino, na enem 1080p in na drugem 4k in gledal iz 6m, kot je nekdo omenil, sem prepričan da bi le malokdo sploh opazil kakršnokoli razliko. Če sploh kdo...

Ne trdim, da 4k vsebine niso bistveno lepše, so, ampak pod pravimi pogoji. Trdim pa, da ta trenutek za veliko večino, zaradi pomanjkanja 4k vsebin 4k TV ne bo prinesel tiste lepe slike iz trgovine! ;)

In treba je povedat, da poleg ločljivosti na kvalitetno slike vplivajo še drugi faktroji, ki so čisto enako ali pod določenimi pogoji še volj bistveni. To je to! :)

Zgodovina sprememb…

fpbs ::

car100 je izjavil:

Na PC zaslonih tudi še ni oledov pa kljub temu preživimo + počakajte da velikani zagrizejo v OLED in pokažejo kaj se da narest mislim da je še dost rezerve in da bo potem LG z OLEDi ponovno za vodilnim Samsungom, Sony-em, Panasonic-om. Plus 55" je meni že kr mejhn tv zato oprezam za 65" samo je pa cena tud temu primerna.

Veliki so že zdavnaj zagrizli v OLEDe, samo jim na žalost še ni uspelo. Drugače pa kdo je po tvoje vodilni in največji proizvajalec LED panelov?

LG 910 je OLED toda na zalost ima le 1080p. Osebno sem kar zadovoljen z svojo odlocitvijo. Samsunga sem si kupil bolj kot nekaksen "tranzitni" tv dokler ne bo tudi Samsung na trzisce lansiral Olede bom pocakal se kaksno leto. Takrat bom za 3-4 jurje dobil vrhunski OLED tv ki bo po moznosti se 21:9, do tedaj pa imam najboljsi LCD LED.
Kar pa se 4k vsebine tice, kako to da vsakdo se tak laik, takoj prepozna razliko med full HD in UHD ce pa menda clovesko oko tega ne bi zmoglo na tvju manjsem od x in na razdalji manjsi od y?
Tudi jaz sem se tolazil s tem dokler nisem pri kolegu videl filma Daradevil v 4k in to le na 47 incnem zaslonu?! Takoj drug dan sem narocil 4k Tv.
Se tak tv laik nemudoma opazi veliko cistejso sliko ki je tako lepa da ti kar poboza oci. In to je opazno na vsakem tvju ki je velik vsaj 42 incev. In to iz par metrov daljave.

Seveda je odlocitev tvoja toda ali ni bolje da kupis tv ki bo vsaj za 5 let future proof? Se ti ne zdi da bi ti bilo scasoma zal ko bi videl da je vsebin v 4k cedalje vec, ti pa si si kupil vrhunski OLED tv ki pa ne podpira vec kot 1080p?...

Pred leti naj bi bil vodilni za led penale Lg? Nisem pa 100%

Tale LG910 ima kar precej minusev .http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/eg9...

Bi potem ze raje vzel 970

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tony710 ()

J.McLane ::

A mi lahko kdo razloži kako se je tale Samsung UHD serije 6 znašel tule za ceno 565 EUR?
http://www.electronic4you.si/samsung-ue...

Dobim ga samo na avstrijski Samsungovi strani:
http://www.samsung.com/at/consumer/tv-a...

Drugače pa UHD pride zelo prav pri prikazu fotografij ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: J.McLane ()

J.McLane je izjavil:

A mi lahko kdo razloži kako se je tale Samsung UHD serije 6 znašel tule za ceno 565 EUR?
http://www.electronic4you.si/samsung-ue...

Dobim ga samo na avstrijski Samsungovi strani:
http://www.samsung.com/at/consumer/tv-a...

Drugače pa UHD pride zelo prav pri prikazu fotografij ;)

Saj to je kar realna cena za ta model. Je UHD vendar ni iz linije SUHD. Se pravi nic nanokristalov pa HDR. Ampak to sploh ni pomembno. Res da je UHD ampak Samsungova 6 serija ima rada zamazane ekrane tako da previdno.

OK.d ::

Ko tole berem o OLED in ostalem se za zdaj še sploh ne splača 100% preplačevat te tehnologije, ker 100% slika ni boljša zaradi OLED tehnologije.
Trenutno je tudi z 4K tehnologijo enako, "dobri" 4K tv-ji so za navadne smrtnike predragi, vse ostalo cenejše so nekakšni približki.
Ko se bodo stvari standardizirale in finalizirale v parih letih se bo splačalo nabavit takšen tv, ampak takrat bo 55" tv premajhen in se bodo kupovale vsaj 75" diagonale.
Seveda bodo takrat tudi že obstajali 8K+super duper funkcijami tv-ji in se bo stvar ponovila.
LPOK.d

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OK.d ()

jopar ::

boka99 je izjavil:

Kupujem 65 inč tv za okrog 1600-1800 eur.
Trenutno gledam LG 65UF850V. A je vreden nakupa oz. kakšne so alternative v tem rangu.
Hvala za nasvete.
lp

Jaz ga imam kake 2 meseca in sem zelo zadovoljen. Mislim, da za ta denar nimaš kaj razmišljat.

promixer ::

Evo postal lastnik Sony 55w808c. Zaenkrat super zadovoljen. Če koga kaj zanima glede tega modela naj kar vpraša.

Rad bi se pa še zahvalil Tomson-u, za vse informacije ter potrpljenja na moja vprašanja :D

Lp
| Phanteks Enthoo Pro | GTX 970 G1 Gaming | i5 4690 | ASRock H97 Pro4 |

:-)

Še "calibration settings" za omenjeni TV...

TejoTT ::

LP

ravno v dilemi kateri tv izbrati...
in gledam SONY KDL-55W807C, sony KDL-55W809C pa mi ni čisto jasno v čem je razlika...

Kje si pa vzel Sony 55w808c?

Razlika med serijam 805c, 806c, itd. je samo v MotionFlow.

Vzel sem jo pri makspro. Tam že kupili par Tvjev in smo zadovoljni.

Hvala,

V mojem primeru je cena med enim in drugim modelom minimalna tako da pogoglam še ta "motionflow" pa v nabavo.

Jaz sem dobil w808c za ceno w805c.

TejoTT je izjavil:

Hvala,

V mojem primeru je cena med enim in drugim modelom minimalna tako da pogoglam še ta "motionflow" pa v nabavo.

Če ne potrebuješ 3D,bi ti priporočil serijo 7.

že gledam serijo 7. 3D mi ne šteje. Pomembno mi je predvajanje filmov preko DLNA.
in tu sta ponovno dva skoraj identična modela KDL-55W755C in KDL-55W756C ... razlike 30 €..

grem popoldne še v ACS pogledat v živo in bo lažje.

tnx

Baje je kar razlika v sliki glede na serijo 7 in 8. Nisem pa ekspert :D
««
105 / 223
»»