» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
75 / 223
»»

MrStein ::

Še malo, pa bo ekran le za okras, sliko pa bo projiciralo odzadaj na steno. :)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

scipascapa ::

Neki ekstremni TVji, signal pa ne dohaja.

OK.d ::

Kaj če ti luč, če pa ima softwear v k.., tv je pa potem več na servisu kot doma.
LPOK.d

expertslo ::

kateri televizor priporočate od 50 naprej ... ali pa 50 za dobro ceno da ponuja maxsimalno ? :D

starboi ::

expertslo je izjavil:

kateri televizor priporočate od 50 naprej ... ali pa 50 za dobro ceno da ponuja maxsimalno ? :D

Koliko strani v tej temi ste si prebrali ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: starboi ()

Anney ::

OK.d je izjavil:

Kaj če ti luč, če pa ima softwear v k.., tv je pa potem več na servisu kot doma.

Še enega Philipsa nisem imel na servisu, pa sem jih dal veliko skoz. (od prvih modelov LCD naprej, en letnik 2008 (serije 9, Full HD) in en letnik 2006 (HDready) še danes veselo prikazujeta sliko).

Modri dirkač ::

Anney je izjavil:

OK.d je izjavil:

Še enega Philipsa nisem imel na servisu, pa sem jih dal veliko skoz. (od prvih modelov LCD naprej, en letnik 2008 (serije 9, Full HD) in en letnik 2006 (HDready) še danes veselo prikazujeta sliko).

To je še pred prodajo oddelka kitajcem, problemi se pojavijo kasneje...
Everybody lies!

cypena ::

Mene tudi zanima kakšni so problemi s Philipsom in Telemachom?

Ker sem si ravno včeraj naštimal en mali, mislim da je 22", Philips lcd namesto dosedanje crt škatle in sem opazil, sa slika nekako utripa v frekvenci cca 1 sekunde, kot bi se na 1s menjala original(lepa) slika in "interpolirana"...Ne vem kako bi drugače to povedal.

Imam pa Telemach in Cisco D3, povezava na tv je pa scart kabel.
če seješ veter, boš po vsej verjetnosti požel vihar...
pa lep dan želim :)

DarwiN ::

Moj Philips 6000 serija (2013 letnik) se počasi odziva v menuju (najnovejši FW) in pa 1x na leto se mu sfuzla, črna slika, neodziven pilot, in ga je treba iz vtičnice potegnit.. Drgač slika pa je ok..:)

Ampak za povprečnega uporabnika je še vedno kul... Sej LG je podobna low budget jajca, menuji za bruhat in čisti minimalizem pri kvaliteti same slike in konstrukciji (zato so tudi cenejši), dokler ne prideš do tistih dražjih modelov..

Načeloma ne moreš zgrešit s Samsungom, Sonyjem in Panasonicom. Vse ostalo so zame mutne vode in se kupi samo v primeru cenovne ugodnosti.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

elKaktus ::

Bigbang ima neko akcijo 32 palčnega TVja, za 180eur. Kako bi kaj ocenili TV, LG LED 32LF510B.
https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/3...

Ogledujem TV za drugo osebo, išče se čimcenejši TV brez "smart",3d in ostalih dodatkov. Torej zgolj zaslon s HDMI vhodom, seveda čim kvalitenejši - načeloma naj bi bila prioriteta bolj na strani kvalitete kot cene, vendar v mejah še smiselnega (vem, da je kvaliteta zaslona/slike povezana tudi s temi dodatki, vendar vrhunska kvaliteta torej ni potrebna, bi se pa rad izognil tudi popolnemu kršu). Torej nek "povprečen", gledljiv, TV. Po hitrem ogledu slo. spletnih trgovin, vidim, da se 32 palčni tvji začnejo od 200eur za "noname" znamke in od 240eur za "renomirane" znamke.

Zgornji TV se je (naj bi) prodajal po ceni okoli 280eur. Zanima me ali je glede na kvaliteto/specifikacije originalna cena primerno pozicionirana ali prenapihnjena, da potem akcija bolj iztopa? Je smiselno dodati nekaj desetakov evrov več za kakšno drugo, boljšo rešitev? Po glavi se mi plete pa še ena opcija. Če bi morda pogledal še za malo boljše vendar rabljene TVje, za podobno ceno. Je kaj pri teh TVjih riskantno?

Bi moral biti 32palčni tv z FullHD ali je HD dovolj - mnogi ("spletni guruji") namreč za to velikost navajajo, da naj nebi bilo niti opazno pri taki velikosti? Drži? "Oddaljenost gledalcev" je/bo verjetno 2.5 - 3m. Je kakšen poseben vzrok, da 37 palčnih tvjev praktično skoraj ni več - ta velikost bi sicer najbolj odgovorjala, glede na prostor?

ps: Prošnjo za TV sem dobil pred nekaj urami. Sam nimam pojma kakšni so ti nizkocenovni(oz. vstopni modeli?) TVjev. Sam ne nakupujem tako kompulzivno, po akcijah, vendar ker je cena pomemben faktor mi tale akcija izgleda kar zanimiva, se pa konča še danes. Vsa mnenja o tem torej zelo dobrodošla.

Hvala in lp

Vidi, vidi. Big Bang ima celo zanimivo akcijo? ;) No ok, "redna cena" je definitivno napihnjena (tako kot se spodobi za BB), saj vendar dobiš Samsunga UE32J4100 za 249EUR, ampak je vseeno zanimiva cena.. Tudi HD resolucija je povsem dovolj v tem primeru.. Na 2.5-3m ne bo vidne razlike napram FHD.

Zdaj, na Nemškem trgu tega TVja ni, in tudi nasploh so informacije zelo skope. V Italiji ga prodajajo za 230.. Pač kaj reči.. Osnovni model za nezahtevnega uporabnika. Saj ti so vsi podobni.. Mnogi imajo celo iste XY panele od third party proizvajalcev. Ampak še vedno ok nakup.

That being said - za 2.5 do 3m se priporoča ~55 inchev FHD, ne 32-37. Te majhne jajce niso primerne več za nikogar, še posebej ne za starejše ljudi, ki že tako ne vidijo podnapisov. :S Ja, je pa faktor cena (in morebitna nedotakljiva omara iz osemdesetih:D) .. 55" so od 540EUR naprej.

Zgodovina sprememb…

puginho ::

elKaktus je izjavil:

Bigbang ima neko akcijo 32 palčnega TVja, za 180eur. Kako bi kaj ocenili TV, LG LED 32LF510B.
https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/3...

Ogledujem TV za drugo osebo, išče se čimcenejši TV brez "smart",3d in ostalih dodatkov. Torej zgolj zaslon s HDMI vhodom, seveda čim kvalitenejši - načeloma naj bi bila prioriteta bolj na strani kvalitete kot cene, vendar v mejah še smiselnega (vem, da je kvaliteta zaslona/slike povezana tudi s temi dodatki, vendar vrhunska kvaliteta torej ni potrebna, bi se pa rad izognil tudi popolnemu kršu). Torej nek "povprečen", gledljiv, TV. Po hitrem ogledu slo. spletnih trgovin, vidim, da se 32 palčni tvji začnejo od 200eur za "noname" znamke in od 240eur za "renomirane" znamke.

Zgornji TV se je (naj bi) prodajal po ceni okoli 280eur. Zanima me ali je glede na kvaliteto/specifikacije originalna cena primerno pozicionirana ali prenapihnjena, da potem akcija bolj iztopa? Je smiselno dodati nekaj desetakov evrov več za kakšno drugo, boljšo rešitev? Po glavi se mi plete pa še ena opcija. Če bi morda pogledal še za malo boljše vendar rabljene TVje, za podobno ceno. Je kaj pri teh TVjih riskantno?

Bi moral biti 32palčni tv z FullHD ali je HD dovolj - mnogi ("spletni guruji") namreč za to velikost navajajo, da naj nebi bilo niti opazno pri taki velikosti? Drži? "Oddaljenost gledalcev" je/bo verjetno 2.5 - 3m. Je kakšen poseben vzrok, da 37 palčnih tvjev praktično skoraj ni več - ta velikost bi sicer najbolj odgovorjala, glede na prostor?

ps: Prošnjo za TV sem dobil pred nekaj urami. Sam nimam pojma kakšni so ti nizkocenovni(oz. vstopni modeli?) TVjev. Sam ne nakupujem tako kompulzivno, po akcijah, vendar ker je cena pomemben faktor mi tale akcija izgleda kar zanimiva, se pa konča še danes. Vsa mnenja o tem torej zelo dobrodošla.

Hvala in lp

Lg-jevi vstopni modeli so za en k. Neenakomerna osvetlitev zaslona je najbolj pereča. Ampak za 180 € še to spregledaš, cena je res ugodna. Za v kako splanico je ok, kot glavni tv pa ziher ne, razen za res nezahtevne.

scipascapa ::

darwin http://b2b.avtera.si/src/article.php?ar... ne vem kje tebi info, da je 249€..tujina in spletne ne upoštevaj.

Perza ::

Sony KDL-65W859C ali SAMSUNG UE65H6400? Je še kaj bolj pametnega v tej diagonali (65") in tem cenovnem rangu (cca. 1500€)?

Uporabljal se bo za igranje na konzolah in gledanje hd filmov. Gre se mi za lepo sliko, ne rabim 3d, android itd. Hvala

Perza je izjavil:

Sony KDL-65W859C ali SAMSUNG UE65H6400? Je še kaj bolj pametnega v tej diagonali (65") in tem cenovnem rangu (cca. 1500€)?

Uporabljal se bo za igranje na konzolah in gledanje hd filmov. Gre se mi za lepo sliko, ne rabim 3d, android itd. Hvala

Sony ma najnižji input lag na trgu. Pri gamingu je to že pomembno. Drugač sta pa oba tv-ja zelo kvalitetna.

Perza, za 2000€ dobiš 75H6400.. In še ta opcija v razmislek

Hvala, 75ke žal nimam kam dati :) 65" max. Aha, sony ima torej manjši input lag...to že prevaga v njegovo korist. Thnx še enkrat

Ti 2015 Sony modeli bojda nimajo več tako dobrega input laga.. 36ms kot kaže, in dokaj slabo ocenjen TV. 6400 pa 44ms in boljša ocena.

Zgodovina sprememb…

Kul info, vidim, da je motion blur kar problematičen na temu sonyju in pod črto bi 6400 - "Great picture quality, both in dark and bright rooms. Handles motion very well and has low input lag. This great for playing video games." zmagal za moje potrebe.

Motion blur je ZELO odvisen od picture mode.
V enem načinu je lahko premikajoči se objekt zmazan do neprepoznavnosti, v drugem pa kristalno jasen (berljiv droben zelo hitro premikajoči se tekst).
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

rini ::

Kater novi model Samsunga, je konkurenčen modelu h6400 oz. vsaj v istem rangu?

1player1 ::

Kateri TV bi bil najboljši nakup za okoli 400 EUR? Ni nujno, da je smart ali 3d.

korenje3 ::

Po moje se tukaj noben ne ukvarja s tvji, ki stanejo drobiž. Verjetno bo v redu karkoli boš kupil.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

mailer ::

Perza je izjavil:

Hvala, 75ke žal nimam kam dati :) 65" max. Aha, sony ima torej manjši input lag...to že prevaga v njegovo korist. Thnx še enkrat
Od četrtka naprej bo v Hoferju medion 65" za 999€. Naročilo čim prej na blagajni, pripeljejo na dom.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

elKaktus ::

@DarwiN : ni za starejšo osebo. S prostorom je res problem, ni pa to problem "nedotakljiva omara iz osemdesetih" - s tem si me močno nasmejal, moja babica je v zelo visoki starosti in ima res eno tako nesmrtno omaro pa tudi TV (Blaupunkt, barvni :D) je v podobni starosti. Smo jo poskušali pretentati v posodobitev (seveda, bi ji ga mi kupili) na različne načine. Tudi s taktiko umetnega pokvarjanja tv-ja. Ni uspelo, nedotakljivo :D .
Za tv ji sicer moram priznati, da njena slika še vedno osramoti marsikakšen LCD, res lepa slika in barve. Pa še ohišje tvja je imitacija barve in vzorcev pohištva, vrhunska klasika ;) .

@puginho : Po današnjem hitrem ogledu nekaj trgovin se kar strinjam. LG ima zelo sprane barve(ni bil isti model, je pa v tistem rangu), velik odsev luči in objektov, v zelo svetli sobi kar porazno. Po drugi strani je bil zraven nek Hitachi, ki pa je imel sliko še lepšo celo od blišnjega Samsunga. Vsi v rangu 220-280. Spodobno gledljiv LG je bil šele tam nekje pri 360eur, žal se ne spomnim točne oznake.

Kaj pa o opciji o izbiri kvalitetnejšega vendar malo starejšega in rabljenega tvja? Lcd s staranjem nima ravno problemov, je kaj drugega riskantno?

jevigor ::

Lep pozdrav

Odločam se za nakup televizorja v rangu od 48-50 inčev (gledal ga bom iz razdalje 2m) in cenovno nekje od 800-1000e.

Zanima me če ima kdo kakšen best buy?

Gledal sem

Sony KDL-50W755CB

in

Phillips 48PFS8209

Hvala
Intel Core 2 Duo E6600 | Asus P5W DH Deluxe | Leadtek GeForce 8800 GTX
WD 320gb 16mb | CellShock 2x1gb CL4 |
Enermax Liberty 620W | Chieftec

Thunder wave ::

Če bi si prebral zadnjih nekaj strani, bi sam ugotovil, da od teh 2 definitivno Sony.

Sem prebral, ampak tega Sonyja ni omenjal nihče.

Zanimalo me je predvsem, če je še kakšna boljša opcija za budget do 1k.

Hvala

ja veliko je sony fanov, predvsem zaradi famoznih modelov, ki so bili zadnja leta na razprodaji za drobiž. popularnost tvjev tukaj očitno diktira cena in ne kvaliteta ali pa razmerje med dobro ceno in kvaliteto.

za 800 do 1000€ bi kupil tole:
http://geizhals.at/panasonic-tx-50cxw68...
(Panasonic TX-50CXW684)

jevigor je izjavil:

Sem prebral, ampak tega Sonyja ni omenjal nihče.

Hvala

No točno tega res ne, je pa omenjena serija w7 in večkrat tudi w8, ki sta si zelo podobni, praktično enaki. W7 pač nima podpore za 3D.
Kar se izjav o fanboyih tiče: jaz sem samo predlagal katerega izmed naštetih. In če dobiš za 800€ boljši TV ga vzami. Kar se pa linkanega Panasonica tiče: je ok, čeprav nižji rang, 4K pa je pri tej velikosti bedarija, edino če ga uporabljaš za monitor.

ta panasonic ima 20% večji gamut, večji kontrast, večjo resolucijo kot zgoraj navedeni sony in podpira h265 video. to da en nepoznavalec reče da je ta panasonic "nižji rang" brez osnove nima pojma. ta tv ima vse kar ima 700 serija, samo frekvenco osveževanja ne.

ant ::

Jaz pa sem se odločil za Philips 55pfs8109 ali 8209.

Zakaj?
Zaradi debeline, ki je 13mm in 4stranskega ambilighta.

Kje dobiti ta tv najbolj ugodno je pa drugo vprašanje.

Zanima pa me še nekaj glede pritrditve na steno. TV hočem imeti direkt na steni in brez vmesnega nosilca ampak obešene ga kot sliko npr. Ali obstaja kaj namenskega za ta namen ali bo potrebno biti sam svoj mojster?

Lp

korenje3 je izjavil:

ta panasonic ima 20% večji gamut, večji kontrast

Prosim linkaj test, kjer je to vse potrjeno. Jaz ga namreč ne najdem.

ant je izjavil:

Jaz pa sem se odločil za Philips 55pfs8109 ali 8209.

Zakaj?
Zaradi debeline, ki je 13mm in 4stranskega ambilighta.

Kje dobiti ta tv najbolj ugodno je pa drugo vprašanje.

Zanima pa me še nekaj glede pritrditve na steno. TV hočem imeti direkt na steni in brez vmesnega nosilca ampak obešene ga kot sliko npr. Ali obstaja kaj namenskega za ta namen ali bo potrebno biti sam svoj mojster?

Lp

Če boš kupoval v slo, se zmeni tukaj. (+gotovinski popust)
http://www.moj-tv.com/led-tv/philips-55...

Kot sliko ne gre obesit nobenega TVja, saj imajo vsi VESA standarde, poleg tega rabiš tudi kakšen kabel vštekati zadaj, zato mora biti malo odmika ,razen če boš steno ven izdolbel. :)
Najceneje te pride nekaj takšnega, osnovnega.
http://www.computeruniverse.net/product...
http://www.computeruniverse.net/product...
http://www.computeruniverse.net/product... 2,7cm

Thunder wave je izjavil:

korenje3 je izjavil:

https://www.avforums.com/review/panason...

zdej pa pošič še sam za svoj crappy tv.

https://www.avforums.com/review/sony-kd...
razilka med tem sonyjem in panasonicom je taka da ni sploh za govorit.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: korenje3 ()

korenje3 je izjavil:

Thunder wave je izjavil:

korenje3 je izjavil:

zdej pa pošič še sam za svoj crappy tv.

https://www.avforums.com/review/sony-kd...
razilka med tem sonyjem in panasonicom je taka da ni sploh za govorit.

Daj vsaj pravi model panasonica prilepi ne pa njihovega top modela. Zgoraj je govora o drugem modelu ki stane jurja daš pa test od tv-ja za dva jurja. Bravo! Pa primerjavo delat med srednjim razredom Sonya pa top modelom panasonica pa je res hvale vredno. Drugič še primerjaj s kakim entry levelom, to še bo le razlika :-)

top model od panasonica je 9xx serija. ta je pa zelo podobna 7xx pa 6xx

Zgodovina sprememb…

• spremenil: korenje3 ()

Ja, tudi testi kažejo tako. Glede gamuta sta ta 2 originalno linkana TVja (Sony in Panasonic) tu tu, sodeč po review-ju.

libreus ::

rini je izjavil:

Kater novi model Samsunga, je konkurenčen modelu h6400 oz. vsaj v istem rangu?

Tudi mene to zanima. Anyone?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: libreus ()

Stripy ::

Na prvi pogled bi to moral biti JU6400. Ni ukrivljen, ima pa 4k, tako da je glede tega boljši. JU6500 pa ima ukrivljen zaslon.

Zdaj sem šele izgubljen kaj kupiti, eni pravijo Phillips bog ne daj, eni pravijo, da je Phillips ok. Najbolj sem se nagibal Sonyju, ker menda na teh novih Android dela dosti bolj tekoče kot na Phillipsu. Phillips mi je predvsem ok zaradi ambilighta, ker bom imel TV na steni za katero bo kamen, ampak če vse ostalo ni ok, ga sigurno ne bom kupil samo zaradi tega.

ant ::

@anney

Nameraval sem vgraditi nosilce v steno, nato pa gor s pomočjo šravfov, ki bi jih privil v vesa navoje pritrditi tv na steno.

starboi ::

jevigor je izjavil:

Zdaj sem šele izgubljen kaj kupiti, eni pravijo Phillips bog ne daj, eni pravijo, da je Phillips ok. Najbolj sem se nagibal Sonyju, ker menda na teh novih Android dela dosti bolj tekoče kot na Phillipsu. Phillips mi je predvsem ok zaradi ambilighta, ker bom imel TV na steni za katero bo kamen, ampak če vse ostalo ni ok, ga sigurno ne bom kupil samo zaradi tega.

Moj glas je tudi proti Phillipsu ... smo imeli 2 doma in same težave , medtem ko mi še 5let star Sony dela brez vsakih težav od samega začetka ( hx700 ). Nekako sta Sony in Samsung daleč najbolje kar lahko ponudi svet televizije.

ant je izjavil:

@anney

Nameraval sem vgraditi nosilce v steno, nato pa gor s pomočjo šravfov, ki bi jih privil v vesa navoje pritrditi tv na steno.

Računaj še HDMI kable, in še druge, kar pač boš vtikal v tv.

expertslo ::

kje za dober gnar kupit od 50 do 65 tv ? prioročte kaj firmo model cene ????

Anney je izjavil:

ant je izjavil:

Kot sliko ne gre obesit nobenega TVja, saj imajo vsi VESA standarde, poleg tega rabiš tudi kakšen kabel vštekati zadaj, zato mora biti malo odmika ,razen če boš steno ven izdolbel. :)

Tole je brez VESA in precej podobno "obešeno kot slika".

Vir: Sony KDL-50W828B Reference Guide stran 9
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Zdaj sem našel še tole, pa me zanima če je za 48 col sploh smotrno imeti 4k? Gledalo se bo veliko športa.

http://www.makspro.si/index.php/avdio-v...

Na 2m oddaljenosti ne boš imel veliko od 48" 4k resolucije, ampak recimo da tudi cene več niso tolk napihnjene in ne boš zgrešil z nakupom.

Če se odločiš za Samsunga, potem glej edigital.si. 6670 in 6510 sta sicer upognjena.. A te moti upognjen ekran? Ali pa 55ju6400.. Sej to še ni prevelik za 2m.... Sam imam 47" na 1.7m in je malo premajhen. :)

Aja, jaz sem pa mislil da nima smisla razmišjat o 55 inčnem na razdalji 2 metrov? Ima kdo izkušnje?
««
75 / 223
»»