Forum » Zvok in slika » Kateri televizor?
Kateri televizor?
Temo vidijo: vsi
dvihtelic ::
lowac ::
lowac ::
korenje3 ::
evo moj panasonic je na poti... po 1 tednu od naročila. dobil za 250€ nižjo ceno kot pri nas - www.technik-profis.de
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Thunder wave ::
fpbs ::
Samsunga UE50H6400 trenutno ni za dobit.Kaj pravite na TV LG 50LB650V (3D, 500Hz)
Vsekakor ti je LG dosti boljša izbira od h6400. Boljši IPS panel, višja frekvenca osveževanja, pasivna 3D, satelitski sprejem, mirakast, ...
https://geizhals.at/?cmp=1094795&cmp=10...
Toros ::
No sem bil v Big Bangu že samo zaradi posta izpred par strani,verjetno vsi veste za kaj se gre.
Sta bila raztavljena eden zraven drugega Samsung 55H6400 in LG 55LB670V.
Občutno slabša slika na LG.Predvsem kontrast,ostrina slike...Nisem neki profi v teh zadevah toda meni je ravno to važno,ne pa neke tehnične specifikacije ki v praksi ne pomenijo nič.Verjetno sta pa oba priklopljena na isti kabl in z enimi osnovnimi nastavitvami tako da ne moreš sedaj govorit ta je bil pa boljše nastavljen oziroma na boljšem signalu.
Občutno slabša slika na LG.Predvsem kontrast,ostrina slike...Nisem neki profi v teh zadevah toda meni je ravno to važno,ne pa neke tehnične specifikacije ki v praksi ne pomenijo nič.Verjetno sta pa oba priklopljena na isti kabl in z enimi osnovnimi nastavitvami tako da ne moreš sedaj govorit ta je bil pa boljše nastavljen oziroma na boljšem signalu.
Imela moja LG in nikoli vec je ne kupim....sigurno ne....še vsak ki je prišel pa je videl sliko je samo gledal v televizor in se čudil
MrStein ::
Verjetno sta pa oba priklopljena na isti kabl
Tam včasih pride do sumljivih razlik med slikami.
Če se hočeš prepričati, se pač moraš prepričati (a je res isti kabel? "iste" nastavitve?)
(komentiram dejanje primerjave, fanboyizem me ne zanima)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
No sem bil v Big Bangu že samo zaradi posta izpred par strani,verjetno vsi veste za kaj se gre.
To, kar si ti tu napisal, me spominja mnoga leta nazaj, ko sem neki stari ženički popravljal TV. Najprej je bilo potrebno odklonit osnovno napako, da je TV oživel. Slika je bila precej rdeča in temna, skoraj negledljiva. To je pomenilo, da sta topa za zeleno in plavo barvo oslabela. Zato sem jih z regeneratorjem popravil. Regeneracija je odlično uspela. Slika je bila zopet kristalno čista in pravih barv. Ko je ženica videla sliko na TVeju, pa je izjavila, da je preje imela veliko lepšo sliko.
BorutK-73 ::
To, kar si ti tu napisal, me spominja mnoga leta nazaj, ko sem neki stari ženički popravljal TV. Najprej je bilo potrebno odklonit osnovno napako, da je TV oživel. Slika je bila precej rdeča in temna, skoraj negledljiva. To je pomenilo, da sta topa za zeleno in plavo barvo oslabela. Zato sem jih z regeneratorjem popravil. Regeneracija je odlično uspela. Slika je bila zopet kristalno čista in pravih barv. Ko je ženica videla sliko na TVeju, pa je izjavila, da je preje imela veliko lepšo sliko.
No to kar si sedaj ti tu napisal pomeni da si fan oziroma da nimaš pojma kaj pišeš.
Boh pomagaj starim ženičkam katere lahko nataguješ kot neki kvazi serviser.
Nas tukaj ne moreš.
Samo tolk da boš vedel imam doma oba Samsunga in LGja samo ne 3D in sedaj sem Samsunga prodal in ker nisem expert na 3D področju sem pač tukaj povprašal za mnenje.
Pa veliko sreče pri gledanju LGjevih 3D televizorjev.
No to kar si sedaj ti tu napisal pomeni da si fan oziroma da nimaš pojma kaj pišeš.
Boh pomagaj starim ženičkam katere lahko nataguješ kot neki kvazi serviser.
Nas tukaj ne moreš.
Samo tolk da boš vedel imam doma oba Samsunga in LGja samo ne 3D in sedaj sem Samsunga prodal in ker nisem expert na 3D področju sem pač tukaj povprašal za mnenje.
Pa veliko sreče pri gledanju LGjevih 3D televizorjev.
Oprosti, ker sem se ti drznil nuditi pomoč.
telexdell ::
To ni bila pomoč to je bilo podjebavanje.
Vsak televizor ima več pred nastavljenih barvnih shem. Obstaja možnost, da je kdo na Samsungu nastavil kakšno shemo z bolj toplimi barvami, na LG pa je nastavljena shema z bolj hladnimi barvami in potem dobiš tak občutek kot si ga pač dobil.
Vsi vodilni proizvajalci TV pač poznajo želje in pričakovanja potrošnikov na posameznih delih planeta in tja pošiljajo takšne TV, kateri se tem pričakovanjem najbolj približajo. Zaradi tega so tako TV kot avtomobili ali drugi artikli s podobnimi cenami precej podobni. Razlikujejo se v marginalnih niansah pač v upanju, da bo zaradi tega kupec izbral to in ne drugo napravo.
Torej izberi TV kateri ti najbolj ustreza glede proračuna in dizajna. Sama reprodukcija slike pa bo (ob nastavitvah doma) pri vseh svetovnih znamkah bolj ali manj enaka.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Saj smo malo spreminjali nastavitve slike,kontrast in podobno toda ni bilo bistvenih sprememb.
wini ::
Za LG 650V imaš tukaj en test.
http://hdtelevizija.com/2014/05/25/lg-4...
Kar imamo v moji žlahti tvje če moram izbrat med lb650v in h6400 samsung, mi je samsung malenkost boljša slika, ostale zadeve pa ima boljše lg (smart, dvb-s, miracast itd)
http://hdtelevizija.com/2014/05/25/lg-4...
Kar imamo v moji žlahti tvje če moram izbrat med lb650v in h6400 samsung, mi je samsung malenkost boljša slika, ostale zadeve pa ima boljše lg (smart, dvb-s, miracast itd)
mAXTER ::
Sam imam doma samsunga H6400 in je slika super, smart funkcije lepo delujejo, edino glede 3D moram rečt da sem imel priložnost gledati tudi na LG LB650 in meni osebno LG-jev pasivni 3D proti aktivnemu Samsungovemu zmaga. Manj utrujajoč je za oči, manj je crosstalka (podvojenosti slike), je pa res da imaš pri Samsungovem enmal večji občutek globine. Sem pa na obeh gledal enak vir slike in sicer iz prenosnega diska (Under the Sea 3D). Slika je pa lepša na H6400.
Ravno obratno prav povezljivost je boljša na Samsungu.
Veliko bolje se povezuje Samsung TV z LG telefonom kot LG/LG
Sam imam doma samsunga H6400 in je slika super, smart funkcije lepo delujejo, edino glede 3D moram rečt da sem imel priložnost gledati tudi na LG LB650 in meni osebno LG-jev pasivni 3D proti aktivnemu Samsungovemu zmaga. Manj utrujajoč je za oči, manj je crosstalka (podvojenosti slike), je pa res da imaš pri Samsungovem enmal večji občutek globine. Sem pa na obeh gledal enak vir slike in sicer iz prenosnega diska (Under the Sea 3D). Slika je pa lepša na H6400.
Sam imam doma LG TV pa lahko nastavim 3D globino v 4 korakih. Med najmanj in najbolj je kar precejšnja razlika.
PS- glede povezljivosti- deluje (preko USB, HDMI, DLNA, WiFi) z vsemi domačimi napravami brez problemov, tako da na vem kako bi naj delovalo še boljše.
A pri samsungu pa misliš da ne? Toliko šans kot jih ima, jih še nisem zasledil nikjer. Pa ne da ga hvalim zato ker ga imam ampak sem stestiral med 4 firmami tvjev in je najlažje pri sameungu, sploh ker dobiš 2 daljinec in si zmagal
A pri samsungu pa misliš da ne? Toliko šans kot jih ima, jih še nisem zasledil nikjer. Pa ne da ga hvalim zato ker ga imam ampak sem stestiral med 4 firmami tvjev in je najlažje pri sameungu, sploh ker dobiš 2 daljinec in si zmagal
Namen mojega posta je bil le opozoriti, da je možno z nastavitvami vplivati na 3D globino nikakor pa ne favorizirati ene ali druge znamke TV. Še posebno ne zaradi tega, ker ga imam sam.
PS- pa misliš, da poleg Philipsa ali LG ali Sony ne dobiš dveh daljincev (klasičnega in zračno miško)?
Ne ne dobiš, fotr si je nabavu sony in dal zanj 1500€ in se skrije proti samsungu h6400. Da ne govorim o smartu in o ostalim k je zakompliciran do podna in ni dobil nobene zračne miške zraven. Zanjo bi moral odšteti 70€.
Ne ne dobiš, fotr si je nabavu sony in dal zanj 1500€ in se skrije proti samsungu h6400. Da ne govorim o smartu in o ostalim k je zakompliciran do podna in ni dobil nobene zračne miške zraven. Zanjo bi moral odšteti 70€.
Me prav zanima kakšnega si je nabavil, da bi bil slabši od H6400.
Sony poleg "cenovno ugodnih" modelov ne daje touch daljinca, 70 € pa žal ni vreden. Navaden je čista klasika in je imho boljši od njega.
Ko pridem domov ti lahko napisem model....in ja je slabsi....ocitno tuki zagovarjate eni firmo...jaz pa povem kar vidim
Blazz ::
pa prav ti si fpbs ene 10 strani nazaj natolcelval kako si v neki štacuni vzporedno gledal tega samsunga in enega LGja in da je nora razlika v prid LGja...in da te noben ne prepriča v obratno... sedaj pa tu kontra pamet soliš... se prav vidi da si nor fanboi LGja...bi bilo bolje če bi se zadržal kdaj in kaj dejansko argumentirano povedal. Recimo to da je IPS bolšji panel že v osnovi ne drži vode, črnine so v K*rcu, več kot očitno se vidi to na lastne oči, imaš pa tud cel kup testov, kjer to dokažejo še malce drugače.... si res smešen ni kej
pa še to, ko je govora o 3d. Pogledal sem cca 30 3d filmov na mojem pasivnem LGju. Skoraj pri vsakem nekaj ne štima, pa tudi če se z vsemi nastavitvami poigram ne pridem do normale. Tudi glede na neprihajanje novih 3d filmov je 3d precej v zatonu, same tv firme pa se tudi ne ukvarjajo več z izboljšavami. Bral reviewe 2015 TVjev in marsikje opišejo, da je 3d slab, ne glede na znamko.
pa prav ti si fpbs ene 10 strani nazaj natolcelval kako si v neki štacuni vzporedno gledal tega samsunga in enega LGja in da je nora razlika v prid LGja...in da te noben ne prepriča v obratno... sedaj pa tu kontra pamet soliš... se prav vidi da si nor fanboi LGja...bi bilo bolje če bi se zadržal kdaj in kaj dejansko argumentirano povedal. Recimo to da je IPS bolšji panel že v osnovi ne drži vode, črnine so v K*rcu, več kot očitno se vidi to na lastne oči, imaš pa tud cel kup testov, kjer to dokažejo še malce drugače.... si res smešen ni kej
ips panel je načeloma najboljši ker ima ogromen barvni razpon. na ips panelu vidiš skoraj vse sivine, medtem ko na nt panelu ne.
slabost ips panelov je pa samo ghosting, medtem ko je za statične slike to najboljša tehnologija. zato imajo take panele v grafičnih studiih oz so jih imeli, ko so bili ips paneli še zelo dragi.
Ko pridem domov ti lahko napisem model....in ja je slabsi....ocitno tuki zagovarjate eni firmo...jaz pa povem kar vidim
Prosim. In ne, ne zagovarjam firme, sem sam videl veliko TVjev, ko sem kupoval svojega. Pa sta imela Samsung in Sony skoraj vedno najlepšo sliko (subjektivna ocena seveda), poleg tega pa so tiste modele hvalili tudi v reviewih. Na koncu sem se odločil za Sony (takrat cenovno ni bilo velike razlike med h6400 in w82xb) vsled nekoliko lepšega (vsaj meni) dizajna in odličnih reviewjev. No, danes mi ni popolnoma nič žal, da sem ga vzel in ga zato občasno tudi priporočam (je pa res, da je trenutno P/P Samsung v prednosti, Sonya nisem videl v nobeni akciji).
Baje je isti kot W82xb, le da brez 3D. Torej bi slika morala biti zelo dobra, za ziher pa na internetu poglej za review-i.
pa še to, ko je govora o 3d. Pogledal sem cca 30 3d filmov na mojem pasivnem LGju. Skoraj pri vsakem nekaj ne štima, pa tudi če se z vsemi nastavitvami poigram ne pridem do normale. Tudi glede na neprihajanje novih 3d filmov je 3d precej v zatonu, same tv firme pa se tudi ne ukvarjajo več z izboljšavami. Bral reviewe 2015 TVjev in marsikje opišejo, da je 3d slab, ne glede na znamko.
Če navedeno drži so v letu 2015 posneli že 48 3D filmov, leta 2014 69... Od kod ti torej podatek, da ni novih 3d filmov?
Kaj ti pri 3d filmih ni štimalo in kaj je normala? Sam pogledam vsaj en 3d film tedensko (na LG TV) pa mi vse štima. Kar je glede na test tudi pričakovano.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: telexdell ()
Če navedeno drži so v letu 2015 posneli že 48 3D filmov, leta 2014 69... Od kod ti torej podatek, da ni novih 3d filmov?
Kaj ti pri 3d filmih ni štimalo in kaj je normala? Sam pogledam vsaj en 3d film tedensko (na LG TV) pa mi vse štima. Kar je glede na test tudi pričakovano.
pač ti šteješ vsak film k mu pridodajo 3d pa tud če je sam par scen, ki so na koncu še slabo narejene za 3d, jaz pa gledam s strani kvalitete. Redko kateri novi film je skozi celoten film res pravi 3d, večina je vse narejeno na par tednih post produkcije .. pustimo risanke... ko pa sem omenjal da ga niti TV makerji ne jemljejo več resno si npr. poglej samsunge, ki tudi pri flagshipu za 25k eur ne prilaga več zraven očal v 2015:
The Samsung UE48JU7500 doesn’t ship with any 3D glasses, which is hardly surprising given that even the flagship JS9500 UHD television received a similar treatment – it’s very clear that tri-dimensional functionality is simply not a priority for the company.
Nekako se je obetal resen 3D content z Avatarjem, nato pa je vse za tem le post produkcija, ne vem če je še kak film nato bil sploh posnet s pravimi 3d kamerami (dvojne leče narazen kot naš par oči)... morda pa se motim :)
pač ti šteješ vsak film k mu pridodajo 3d pa tud če je sam par scen, ki so na koncu še slabo narejene za 3d, jaz pa gledam s strani kvalitete. Redko kateri novi film je skozi celoten film res pravi 3d, večina je vse narejeno na par tednih post produkcije .. pustimo risanke... ko pa sem omenjal da ga niti TV makerji ne jemljejo več resno si npr. poglej samsunge, ki tudi pri flagshipu za 25k eur ne prilaga več zraven očal v 2015:
The Samsung UE48JU7500 doesn’t ship with any 3D glasses, which is hardly surprising given that even the flagship JS9500 UHD television received a similar treatment – it’s very clear that tri-dimensional functionality is simply not a priority for the company.
Nekako se je obetal resen 3D content z Avatarjem, nato pa je vse za tem le post produkcija, ne vem če je še kak film nato bil sploh posnet s pravimi 3d kamerami (dvojne leče narazen kot naš par oči)... morda pa se motim :)
A 3d funkcija v TV pa je podprta in očala lahko kupiš? Če je temu tako pač želijo kupca še bolj olupiti.
Dandanes je računalniška tehnika že tako napredovala, da je možno veliko stvari narediti z računalniki, kar smo morali nekoč ročno. Ob tem se lahko razne scene izvede precej bolj realno in varneje, kot so to počeli nekoč. Nenazadnje, risank noben več ne dela tako, da bi na roke izrisal posamezno sličico ampak se celotna risanka naredi na računalniku. A potemtakem kvalitetnih risank ni več?
mat xxl ::
No končno sem dobil dolgo čakanega Panasonica tx-40cxw804 z dvojnimi tunerji . Pride z 2 daljinci ultra naprednim in klasičnim....., razočaranje je, da ni priloženih nobenih 3D očal ...:(
Sedaj pa vprašanja, pri 3d lahko zbiraš v sistemu več tipov 3 d ja ali se da ta 3d uporabljati tudi brez očal, oziroma če z očali, ali lahko uporabim ene od enega drugega TV ja 2 leti starega ali mora biti prav za ta tip ?.
Kateri je kak dobro posnet 3d film ali pa če je kje kak sample v 3 d za videti kako zgleda...., enako me zanima še za 4000k .
Ja prvi vtisi sicer Ok, ker ima tudi IP TV tuner ma zanima, ali lahko kaj čez to gledam, tv je povezan na net z kablom ( ima tudi wifi), sicer sem na Telemachu...... Aplikacije ne vem če one za Samsunge pa Philipse delajo še nisem probal ....... ima pa Panasonic nek Netfix , kjer mi javi, da ni za našo državo , kot nekaj za poznejše gledanje tv ja... mi ni jasno čisto za kaj.
No za vsak nasvet bom hvaležen.
Sedaj pa vprašanja, pri 3d lahko zbiraš v sistemu več tipov 3 d ja ali se da ta 3d uporabljati tudi brez očal, oziroma če z očali, ali lahko uporabim ene od enega drugega TV ja 2 leti starega ali mora biti prav za ta tip ?.
Kateri je kak dobro posnet 3d film ali pa če je kje kak sample v 3 d za videti kako zgleda...., enako me zanima še za 4000k .
Ja prvi vtisi sicer Ok, ker ima tudi IP TV tuner ma zanima, ali lahko kaj čez to gledam, tv je povezan na net z kablom ( ima tudi wifi), sicer sem na Telemachu...... Aplikacije ne vem če one za Samsunge pa Philipse delajo še nisem probal ....... ima pa Panasonic nek Netfix , kjer mi javi, da ni za našo državo , kot nekaj za poznejše gledanje tv ja... mi ni jasno čisto za kaj.
No za vsak nasvet bom hvaležen.
BorutK-73 ::
Netflix je video na zahtevo, na žalost pa ne dela pri nas.
Pa še naročnino ima.
Pa še naročnino ima.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutK-73 ()
MrStein ::
Za 3D vedno rabiš očala (razen autostereoskopije, ki pa je praktično noben TV ne podpira).
Motiti se je človeško.
Tale moj panaosnic je fenomenalen. Nič ghostinga in slika iz youtube je še lepša kot na mojem 2k monitorju.
A kdo ve kako preverit, če signal lahko potuje do tvja? Z ohm metrom sploh ne morem preverit čez tiste splitterje. A kdo ve zakaj to ne funkcionira?
Z ohm metrom pa ne boš mogel nič preverit. To se lahko preveri z merilnikom jakosti signala.
A 3d funkcija v TV pa je podprta in očala lahko kupiš? Če je temu tako pač želijo kupca še bolj olupiti.
Dandanes je računalniška tehnika že tako napredovala, da je možno veliko stvari narediti z računalniki, kar smo morali nekoč ročno. Ob tem se lahko razne scene izvede precej bolj realno in varneje, kot so to počeli nekoč. Nenazadnje, risank noben več ne dela tako, da bi na roke izrisal posamezno sličico ampak se celotna risanka naredi na računalniku. A potemtakem kvalitetnih risank ni več?
http://deadline.com/2014/02/2014-box-of...
https://thedissolve.com/news/139-movieg...
http://www.telegraph.co.uk/finance/news...
in dvomim da je luplenje strank na 25k eur TVju da ni špeglov zraven, ampak ok, vsak ima svoj pogled :)
augustini ::
Zdravo,
jaz pa imam vprašanje glede televizije Samsung. Najprej sem naročil model 5000, ampak sem od prodajalca dobil nazaj mail, da te ni več na zalogi (ker je kao 2014 letnik) in da mi lahko za isti denar ponudi Samsung LED Monitor T32E310 in sicerna spletni strani priporocam.si
problem je ker nikjer na internetu ne najdem podatkov o tej televiziji, že same oznake tv-ja no mi malce čudne, že tudi to da piše zraven monitor?! Tudi na uradni strani samsunga mi ne najde te tv. Mogoče kdo ve kaj več o tej tv, da ne kupim mačka v žaklju?
hvala in lp
jaz pa imam vprašanje glede televizije Samsung. Najprej sem naročil model 5000, ampak sem od prodajalca dobil nazaj mail, da te ni več na zalogi (ker je kao 2014 letnik) in da mi lahko za isti denar ponudi Samsung LED Monitor T32E310 in sicerna spletni strani priporocam.si
problem je ker nikjer na internetu ne najdem podatkov o tej televiziji, že same oznake tv-ja no mi malce čudne, že tudi to da piše zraven monitor?! Tudi na uradni strani samsunga mi ne najde te tv. Mogoče kdo ve kaj več o tej tv, da ne kupim mačka v žaklju?
hvala in lp
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: augustini ()
DarwiN ::
Pol pa vzemi J5100 model letnik 2015, a ne?
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
GPUpoweR ::
Tastu je crknil 10 let star TV.
Zdaj bi pa kupil nekaj novega.
Dolžina do 65cm, višina do 50cm - kar pomeni maksimalno cca. 28"
Kam naj grema gledat oz. kje naj kupima ter kaj? Predlogi zelo zaželjeni.
Lp
Zdaj bi pa kupil nekaj novega.
Dolžina do 65cm, višina do 50cm - kar pomeni maksimalno cca. 28"
Kam naj grema gledat oz. kje naj kupima ter kaj? Predlogi zelo zaželjeni.
Lp
jaz bi šel na vajinem mestu v big banga in si ogledal razstavne modele in tisti ki vama bo všeč ga najdeš na netu najceneje