» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
65 / 223
»»

diNero ::

Imaš prav..smešim se le in edino s tem, ker sploh sodelujem z uporabniki ST-ja in sodelujem v debatah.
Sem očitno eden redkih, ki gledam v ta tv in ne le v računalniški monitor in prebiram teste po dolgem in počez. Kakorkoli je to še vedno srednji rang in temu primeren tv, ampak če test pravi da je top potem bo pa že držalo. Še če "plačana" internetna stran napiše "higly recommended" potem pa to sploh velja..le zakaj potem delajo višji rang in ultra rang.. če je to TO.
Over and out!

lowac ::

ant je izjavil:

Hvala lowac.
Glede na to, da imaš že 7809, ali je slika 6400 boljša? Predvsem me zanima kako je pri hitro gibajočih scenah.

Hm.. težko ti natančno odgovorim glede ker Philipsa 7809 imam 42'' tega pa 55''.. bi pa rekel da je mogoče malo "boljša" slika na 6400 (Samsungu).
Gibanje je pri obeh dveh tekoče kot namazano.. pri zelo hitrih panoramskih prehodih slike (akcijski filmi in podobno, ko kamera hitro preleti horizontalno) se pa pri vseh teh tvjih v tem rangu opazi rahlo zatikanje (ampak zelo zelo poredko) - sam sem zelo občutljiv na te zadeve ampak sem se navadil, ker je zelo poredko - je pa odvisno od samega direktorja filma, kako posname film in a pazi na te prehitre prehode ali ne. Za TV, ki pa tega problema ne bi imel bi pa odštel več tisoč € (razni kvalitetni paneli OLED in podobni s 1200, 2000Hz+ osveževanja).

diNero je izjavil:

Imaš prav..smešim se le in edino s tem, ker sploh sodelujem z uporabniki ST-ja in sodelujem v debatah.
Sem očitno eden redkih, ki gledam v ta tv in ne le v računalniški monitor in prebiram teste po dolgem in počez. Kakorkoli je to še vedno srednji rang in temu primeren tv, ampak če test pravi da je top potem bo pa že držalo. Še če "plačana" internetna stran napiše "higly recommended" potem pa to sploh velja..le zakaj potem delajo višji rang in ultra rang.. če je to TO.
Over and out!

Z izvajami kot so, da je takšen TV le za v spalnico si ga res "malo" fejst pihnil... Tvoja plazma je pa oh in sploh ali kaj - pa tudi plazme in lcd primerjave delat je fail (ampak to verjetno veš).
Panasonic GT30 review:
Picture quality flaws include subtly fluctuating black and gray levels as well as inaccurate gamma that washes out shadows somewhat. The GT30 has fewer picture controls than the competition, doesn't include 3D glasses, and uses significantly more power than LCD TVs.
Reduction in brightness with 3D
Image retention
Irritating 3D glasses design

lowac je izjavil:

Picture quality flaws include subtly fluctuating black and gray levels as well as inaccurate gamma that washes out shadows somewhat. The GT30 has fewer picture controls than the competition, doesn't include 3D glasses, and uses significantly more power than LCD TVs.
Image retention

Kako si lahko pozabil Burn In effect, pa "brnenje" plazme, design plazme, itd... :)

hehe ;) tega pa res ne rabim poudarjati :P

Mimogrede Samsung UE55H6400 je danes še cenejši kot včeraj - 799€ (od včeraj so znižali ceno še za 20€) - https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...

DarwiN ::

@lowac, imaš UE55H6410 za 788, ki je še lepši, saj je belec. ;)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

MrStein ::

lowac je izjavil:

Za TV, ki pa tega problema ne bi imel bi pa odštel več tisoč € (razni kvalitetni paneli OLED in podobni s 1200, 2000Hz+ osveževanja).

Noben nima takega osveževanja.

Kvečjemu "rating".

lowac je izjavil:

Z izvajami kot so, da je takšen TV le za v spalnico si ga res "malo" fejst pihnil... Tvoja plazma je pa oh in sploh ali kaj - pa tudi plazme in lcd primerjave delat je fail (ampak to verjetno veš).
Panasonic GT30 review:
Image retention

Lahko bi preprosto citirali izmerjen nivo črnine.
Aja, to je ST. Tu se dejstev bojijo kot vampir česna...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

ant ::

Ok kaj pa primerjava lg 55lb580v s Philipsom?
Mislim, da bom izkoristil kar obročni nakup, saj smo že za ostale stvari skeširali za hišo, zato ostaneta tale dva.

puginho ::

diNero je izjavil:

Over and out!

V tej temi že ogromno napisano o Samsung h6400, ti pa pišeš da uhaja svetloba pa neenakomerna porazdelitev osvetlitve itd...:))
A ravno ta model tega nima in je nasplošno odličen TV, zmagovalec testov.... Lahko pa pogledaš k srednjemu razredu LG-ja, ta ima ima vse zgoraj našteto.

MrStein seveda sem pričakoval, da me boš popravil. Oprosti sem se narobe izrazil / napisal :P
Mislim pa da je že samo po sebi logično vsem tukaj, da tako visokih nativnih osveževanj LCD panela ni in jih ne bo. Po eni strani mi je res škoda, da so nehali proizvajati plazme oz. niso naredili kaj več, da bi izboljšali izdelavo le-teh, da bi se še lahko prodajale.

rini ::

O sony-u se pa nič kaj dosti ne govori, ali se pač motim?

rini je izjavil:

Ne..ker vsi testi pravijo da je h6400 najboljsi tv in zmagovalec. Ostalo je out oz. ni vredno omembe..kaj sele nakupa.

Če bi kdo prebral par strani nazaj bi videl da se priporoča tudi Sony. Dejstvo je da imata Samy in Sony najboljšo sliko kar priznavajo vsi, razen par strokovnjakov na slotechu.

diNero je izjavil:

rini je izjavil:

Ne..ker vsi testi pravijo da je h6400 najboljsi tv in zmagovalec. Ostalo je out oz. ni vredno omembe..kaj sele nakupa.

Zaradi mene si kupi firmo quanchong samo ne piši nekih neresnic. Sicer pa vsak ima svoj denar pa si lahko kupi kaj hoče, tu se pač dajejo nasveti in podajajo dejstva.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: puginho ()

scipascapa ::

jaz razmišljam, če mi uspe prodati 42pus7809, da bi si vzel samsunga 48h6400.

Ravno to je smesno. Gledam v tv in podam dejstva iz prve roke in me obtozite da podajam neresnico ker pa testi na netu pravijo drugace. :D
Drzte se testov..vazno kako nek placan tester vidi sliko in tv..ne upostevajte vasih oci.

Se nekaj..ko sva z enim zacela temo o plasmah. To so isti testi, ki hvalijo plasmo...ki jo uporabljam GT30 kot top tv. Je kje test, ki omenja buzz plasme? IR? Najdite mi test, ki to omenja..pa vam povem da oboje obstaja. Na hdtv pravijo "test model doesnt make any noise..no buzzing". Lepo vas prosim..vi kar verjemite testom..tudi ce vase oci in usesa v mojem primeru pravijo drugace.

Point: niso vazni testi..mnenja nas fanboyev..vazne so samo vase oci in kaj vam pase.

Osvetlitev ozadja, prikaz barv, siva, črna... vse se to testira s posebnimi meritvami in specialnim softwerom ter imaš lep prikaz kako izgleda npr. črna ali siva. Če tega v testu ni in je samo opis pol je to za en k test. Sony in Samsung sta po teh testih najboljša. Ne vem al imaš pokvarjen tv, ker 6400 ima odličen ekran tako da ti ne morem verjet kar pišeš. Na podlagi testov sem jaz vzel Sonya in je slika the best. Imam pa možnost v živo videt tudi LG ki je v vseh kotih slabo osvetljen kar takoj opaziš.

Se enkrat in zadnjic..brez testov..res da ni realna primerjava h6400 in GT30. Priznam vse minuse plasme..ampak ce je crna crna na h6400, kaj je potem na GT30 crna? Vidni koti..na to temo se sploh ne bi spuscal v primerjavo.
Torej se zadnjic..price/performance je h6400 best buy..kaj vec pa za moje oci..ponavljam moje oci pac ni. Zdej pa res konec z moje strani..

Problemov ki jih ti nastevas za H6400 jst ne vidim, ti imas ziher nekaj narobe s tvjem potem..
Se pa strinjam da imas na plazmi se bolj crno od samsunga (logicno).

spyker123 ::

Jaz sem kupil 55lb620v in sem zelo zadovoljen, čeprav je bilo veliko govora o tem, da so vstopni modeli 55 "sranje". Gledal že par blurayev in 3d-jev, pa sem zadovoljen. Po moje napake vidiš samo, če jih res želiš najti, digitalna kabelska in poigravanje z nastavitvami slike delajo čudeže..:)

telexdell ::

Ste se upičili v neke teste in zares črno črno barvo. Ob tem pa nihče ne poda podatka o zaznavi povprečnega človeškega očesa. To je podobno, kot bi se prepirali, ali zvočniki predvajajo zvok z 0,10001 ali 0,09998 Hz ob tem pa vemo, da človek ne sliši frekvenc pod 16 Hz. Niti ne zazna razlike med 100,10001 in 99,9998 Hz.
Torej ob vseh teh testih in zares črni črni dodajte poleg podatek meje zaznave človeškega vida pa boste opazili, da se prepirate o marketinških trikih, katera za samo realnost nima neke uporabne vrednosti, če izvzamemo nepotrebno dodatno luknjo v denarnici.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

wini ::

"Napake" vidiš ko gledaš primeren film ... npr Green Zone, sploh začetni prizori ... na slabi tv se zgubi precej detajlov.

MrStein ::

Na čisto vsaki TV pod 2000 EUR se zgubi kup detajlov že pri Nedeljsko popoldne (ali kako se že imenuje).
V bistvu vedno, le opazi se ne (optične iluzije - torej nekaj je pred nosom, pa ne vidiš).

Konkreten primer: človeški obraz
A ima hecno barvo? Na tričetrt razstavljenih TV ima. (pa tudi doma, ker 90% ljudi ne bo šlo kalibrirati barv).
Mlada brada nAenkrat izgine z obraza, ko se premakne? Check.
Oziroma gubice? check.

Pa vse to človek spregleda, saj ima "zelo dober tv, hvaljen v vseh testih"

telexdell je izjavil:

Ste se upičili v neke teste in zares črno črno barvo. Ob tem pa nihče ne poda podatka o zaznavi povprečnega človeškega očesa. To je podobno, kot bi se prepirali, ali zvočniki predvajajo zvok z 0,10001 ali 0,09998 Hz ob tem pa vemo, da človek ne sliši frekvenc pod 16 Hz. Niti ne zazna razlike med 100,10001 in 99,9998 Hz.
Torej ob vseh teh testih in zares črni črni dodajte poleg podatek meje zaznave človeškega vida pa boste opazili, da se prepirate o marketinških trikih, katera za samo realnost nima neke uporabne vrednosti, če izvzamemo nepotrebno dodatno luknjo v denarnici.

Razlika med "črno" in črno je očitna in nič marketinška.
Ponavadi je tako: marketing bo očitne pomanjkljivosti poskušal downplayati, nepomembne (ali praktično neobstoječe) prednosti pa izpostaviti (dinamičen kontrast, anyone? 20 megapikslov na 100 EUR fotiču?)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

telexdell ::

MrStein je izjavil:

...
Razlika med "črno" in črno je očitna in nič marketinška....

O črni in bolj črni je bilo smiselno govoriti ob pojavu LCD televizorjev in plazem. Medtem, ko je plazma vseskozi zagotavljala zares črno črno barvo (kar je pač stvar tehnologije) so prvi LCD zasloni prikazovali bolj ali manj temno sivo. A od takrat je minilo že 15 let in v tem času je razvoj naredil svoje in tudi LCD TV lahko prikazujejo popolnoma črno črno barvo. Je pa pri precej črni barvi lahko problem s kontrastom in ne dobimo povsem bele bele barve ampak svetlo sivo. To se rešuje z raznimi računalniškimi algoritmi za kar pa potrebujemo močno strojno opremo. Strojna oprema pa je tudi glavna razlika v ceni med modeli srednjega razreda (med 500 in 1500 €). Nenazadnje tudi zaslone izdelujejo v dveh ali treh tovarnah za vse proizvajalce TV sprejemnikov.
Torej ti lahko na vsakem novem LCD zaslonu nastavim povsem črno črno barvo, če je to tvoje glavno vodilo za nakup. Ne bo pa zato takšen TV boljši od katerega koli drugega v celotni mavrici barv, dinamičnih scen, hitrosti preklapljanja...
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Počakte še malo.. Prihaja HDR, tako da bodo te težave s črno, sivo, belo za vselej rešene.. Prvi TVji s HDR so pravzaprav že zunaj (Samsung JS8500,9000,9500, in LG OLED), vsebine pa tudi prihajajo..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

klemenSLO ::

Jst sem nekako pred identičnem problmeom kot @ant . Kmalu bomo dobili optiko in bom vzel telekomov paket troptrio b. Za nove naročnike je na voljo 5 TVjev po nižjih cenah, od tega me 32/42" ne zanimajo, pogojno morda 50, čeprav bi raje kupil večjega ker gledam na cca 3 do 4 metre oddaljenosti.
Torej ostanejo Phillips 55PUS7809, LG LG55LB580V ter Samsung 50H6400. Glede na to, da mam sedaj Panasonic HD ready plazmo, staro cca 6 let, bi bil glede na kakovost nakup kateregakoli modela velik korak naprej. 3d,4k me niti ne zanima. VEčinoma gledam filme in serije s PCja poleg.
Še raje bi pa vzel Philips 65PFS6659 ki je tudi v ponudbi telekoma, samo nima popusta kolkor vidim.
Kakšen je pa vaš komentar?
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

wini ::

Če boš čakal hdr oled itd ... boš ali zapravil 3k+ ali pa čakal še vsaj 2 leti da malo pade cena (beri 5 let da bo to za navadne smrtnike za recimo jurja).
Torej, kompromise je treba naredit in izbrati nekaj kar te najmanj moti pri tvju za določen denar.
Imam LG 60'' in me kdaj pa kdaj zmoti clouding (predvsem ko je enakomerna črna čez cel ekran), pa tudi banding vidim v določenih prizorih (ta je bolj moteč kot clouding).
Prav nič pa me recimo ne moti da so malenkost temnejši robovi (vinjetiranje slike), ker je to opazno samo če vklopim browser ki je na belem ozadju ...
Ampak če bi kupil nekaj kar me določene zadeve nebi motle bi se moral izprsiti z vsaj 4x več denarja kot sem zapravil za ta tv.
To pa ne pride v poštev :)

OK.d ::

Za enkrat je razlika v ceni med 55 in 65 incnimi tv-ji astronomska in ne upravicuje skoraj 2x drazje cene za vecjega, za smrtnike je zato 55 P/P
LPOK.d

KoTi ::

Zdravo,

jaz se ne razumem nekaj v televizorje in bi rabil pomoč. Zasledil sem na m technikini strani televizor in me zanima če se da za isto ceno dobit boljšega oz. če je ta sploh dober za svojo ceno :S Prosim, tisti ki se razumete kaj v tvje mi pomagajte... HValalalalaaaa :D
Link:
http://trgovina.mercator.si/tehnika/avd...

KoTi, tole je eden slabših 4k TVjev.. Sploh pa je 4k pri tej velikosti neumnost, tudi če bi imel HEVC in VP9 podporo..

Vzemi klasiko..Samsunga, ki ga večina v tej nitki kupuje in so zadovoljni: Samsung ue48h6400

Darwin
+1

4K pri tej velikosti je brezveze razen ce bi ga uporabljal kot monitor in da bi omogocal 4k@60Hz kar ti pa ta ne, pa tudi graficna kartica ti tega ne omogoca prek HDMI.

wini je izjavil:

Če boš čakal hdr oled itd ... boš ali zapravil 3k+ ali pa čakal še vsaj 2 leti da malo pade cena (beri 5 let da bo to za navadne smrtnike za recimo jurja).
Torej, kompromise je treba naredit in izbrati nekaj kar te najmanj moti pri tvju za določen denar.
Imam LG 60'' in me kdaj pa kdaj zmoti clouding (predvsem ko je enakomerna črna čez cel ekran), pa tudi banding vidim v določenih prizorih (ta je bolj moteč kot clouding).
Prav nič pa me recimo ne moti da so malenkost temnejši robovi (vinjetiranje slike), ker je to opazno samo če vklopim browser ki je na belem ozadju ...
Ampak če bi kupil nekaj kar me določene zadeve nebi motle bi se moral izprsiti z vsaj 4x več denarja kot sem zapravil za ta tv.
To pa ne pride v poštev :)

Ma o tem jaz že cel cajt govorim, da pri LG ju so koti neosvetljeni. Tega ni pri Sony in Samsung in tu je razlika v kvaliteti. Zato so malenkost dražji ne pa 4x. Za 1100 dobiš 55 inčev in sliko kot se šika.

KoTi ::

Darwin prvič hvala za info :)

Finta, je da televizijo žal si trenutno ne morem privoščiti kjer koli kupiti. Kupim ga edino lahko v mercator techniki na pika točke... Je za isto/podobno ceno med njihovo ponudbo boljši tv? Hvala za razumevanje :)

DarwiN je izjavil:

KoTi, tole je eden slabših 4k TVjev.. Sploh pa je 4k pri tej velikosti neumnost, tudi če bi imel HEVC in VP9 podporo..

Vzemi klasiko..Samsunga, ki ga večina v tej nitki kupuje in so zadovoljni: Samsung ue48h6400

ant ::

klemenSLO je izjavil:

Jst sem nekako pred identičnem problmeom kot @ant . Kmalu bomo dobili optiko in bom vzel telekomov paket troptrio b. Za nove naročnike je na voljo 5 TVjev po nižjih cenah, od tega me 32/42" ne zanimajo, pogojno morda 50, čeprav bi raje kupil večjega ker gledam na cca 3 do 4 metre oddaljenosti.
Torej ostanejo Phillips 55PUS7809, LG LG55LB580V ter Samsung 50H6400. Glede na to, da mam sedaj Panasonic HD ready plazmo, staro cca 6 let, bi bil glede na kakovost nakup kateregakoli modela velik korak naprej. 3d,4k me niti ne zanima. VEčinoma gledam filme in serije s PCja poleg.
Še raje bi pa vzel Philips 65PFS6659 ki je tudi v ponudbi telekoma, samo nima popusta kolkor vidim.
Kakšen je pa vaš komentar?

Mislim, da se bova morala kar sama odločiti :)
Škoda ker ni več modelov pri telekomu na izbiro. Če pogledaš preteklo ponudbo so bili tudi že višji modeli sonya in tudi h6400 v 55" verziji.
Če ne bo v kratkem kaj drugega, potem bom sam izbral kar pus7809.

V bigbangu imajo znižanje. recimo gledal sem model Samsung UE55H7000. in je znižan iz 1600 na 1040€
Tole bi znalo bit Ok.

klemenSLO je izjavil:

V bigbangu imajo znižanje. recimo gledal sem model Samsung UE55H7000. in je znižan iz 1600 na 1040€
Tole bi znalo bit Ok.

Super ugodna ponudba... vendar, gre le za razstavne eksponate! Imajo še dva televizorja. Eden je na Rudniku, drugi v BTC in oba "rabljena" nekaj mesecev. Ljudje v trgovinah pa zelo radi pritiskajo na zaslone. Če bi imeli TV v skladišču, bi bil že pri meni doma na steni.

rini je izjavil:

klemenSLO je izjavil:

Tole bi znalo bit Ok.

Super ugodna ponudba... vendar, gre le za razstavne eksponate! Imajo še dva televizorja. Eden je na Rudniku, drugi v BTC in oba "rabljena" nekaj mesecev. Ljudje v trgovinah pa zelo radi pritiskajo na zaslone. Če bi imeli TV v skladišču, bi bil že pri meni doma na steni.

Vidm ja, sej piše na internetni strani 'samo razstavni kosi v trgovinah'. drugače so pa po 1360€ drugje pri nas...

jalovec09 ::

Vaše mnenje:

http://www.makspro.si/index.php/led-tv-...

Ima full HD, ločljivost je OK, tud Hz ima več kot cenejši...

TOASTER ::

www.edigital.si/

imajo akcije pri TV-jih, malo si poglejte...

lp 8-)

korenje3 ::

se izplača počakati na hdr standard, ali kupiti malo dražji tv (~1500€), ki že podpira ta standard ali pa kupiti nekaj cenejšega za 800€?
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

v življenju je potrebno balansirati, torej gledaš razmerje cena-kakovost in cena-velikost. Zakaj bi kupoval 65", če je še enkrat dražji od 55", ki spet ni toliko manjši. Tako nesmiselno je kupovati najdražje modele, če se ne kopaš v denarju, saj se tehnologija vsak dan ceni.

Jst pa rabim nasvet in sicer se nemorem dločit pri razdalji 3 metrov med flat 55' ali 65' curved oz. 65' flat screen tv-jem... :P
med 55 in 65 je pa kr razlika kar se tiče cene, rabim se kak nasvet.
lp

scipascapa ::

za 3 metre je pa 55' čisto dovolj no.

mgermo ::

More is better. Jst bom na 3m imel 77' oled takoj ko si ga bom lahko privoščo (cca 5 let). Sedaj imam na isti razdalji 100' sliko iz projektorja.

zdaj imam 107 pa se mi zdi da je moj pc monitor vecji :D, za UHD seveda vecji je boljsi je sam pa res da stane cev kup $$$$.

lisjak ::

Zdravo

Sicer že stokrat omenjeno tukaj, pa vendar sem v dilemi:

Philips 48pfs6909
Samsung ue48h6400

Oba izdelka imata podobno ceno in specifikacije (48 diagonala, 100hz panel, aktivni 3d, direkt led, spva...)
Nekih konkretnih primerjav nisem našel, kar sem pa našel pa oba izdelka hvalijo. Vsekakor me bolj vleče k philipsu zaradi ambilight-a in cena je ugodna za to velikost.
To je tudi maksimalni znesek, ki sem ga pripravljen dat za tv. Prosim koga, da poda argumente/izkušnje za in proti za oba izdelka. Lahko tudi kak drug predlog za to ceno.

Vnaprej hvala za odgovore/predloge/mnenja...

Killermode ::

Mene pa zanima če je ta tv vren nakupa 55PUS7809 Phillips?

lisjak, Samsung ue48h6400 itak :)

lisjak ::

TOASTER je izjavil:

lisjak, Samsung ue48h6400 itak :)

kakšen argument ?

Blazz ::

TOASTER je izjavil:

Jst pa rabim nasvet in sicer se nemorem dločit pri razdalji 3 metrov med flat 55' ali 65' curved oz. 65' flat screen tv-jem... :P
med 55 in 65 je pa kr razlika kar se tiče cene, rabim se kak nasvet.
lp

marsikak review flat/curved piše, da se splača curved šele pri 65 inč.
««
65 / 223
»»