» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
59 / 223
»»

Blazz ::

T-Majo je izjavil:

Kaj pa tole?

THOMSON 55UA7706
Cena: 999€

4K, HDMI 2.0 in naj bi imel realnih 100hz.
 Thomson

Thomson

in kje je ta cena?

rini ::

nn1234 je izjavil:

Ogledan imam ta televizor: https://www.mimovrste.com/3d-tv-sprejem...

Ima kdo izkušnje s tem televizorjem (slika, zvok)?

Lp

ta tv je identičen modelu h6400 in cca. 150 eur cenejši na račun nekega dvojnega sprejemnika, ki ga vprašanje sploh potrebuješ

http://reviews-tvled.blogspot.com/2014/...

kozorog ::

r00k je izjavil:

Samsung 50h6400 ali philips 55pfk6549/12 ?

lowac ti je lepo vse že povedal in napisal.Lahko dopišem še samo to ,da tele philipsi nimajo nažalost realnega 100Hz panela ,ampak samo 50Hz oz. njihovih meritev pospeševanja slike 400HzPMR al koliko že ima ta philips.
Zdej seje teško odločit ali imet večji panel z nativnim osveževanjem 50Hz panelom in ambilightom(ponavadi se odločijo predvsem zaradi tega)ali manjši tv z nativnim ali realnih 100Hz zaslonom.Koliko komu to pomeni zna vsak zase.Obadva sta dobra tv-a meni,tako ,da bise teško odloču, ampak bi se pa čist možno odloču za philipsa ,ker je večji in ima ambilight.Ampak pazi(sam mam tud philipsa 7 serije in sem zadovolen ,da nebo pomote)philips 6 serija je kar nezanesljiva kakor berem forume,da imajo kar neke probleme softwerske,recimo ,da se tv kar sam od sebe ugaša NEkaterim,ni nujno vsem ne.Lanskoletni modeli prav tako problemi pri 6 seriji.Sam nebi morda tolko na to gledal ,ampak če bi že vzel in bi semi tv ugašal ali nebi kaj delovalo bi tv vrnu..
Večji panel bolše je verjemi in zdaj so glih prave cene za vse velike panele.
Če pa tv kupuješ v sredini 6 meseca do 8 meseca v letu boš pa veliko veliko preplačal tv.Vsaj tako sem ga jaz lani preplačal philipsa 1000 evrov in več za 47",ki je sedaj izpod 700evrov ponekod,pa še garancijo originalno nisem takrat dobil podalšano na 5 let pri philipsu.Za drugič vem kdaj tv kupovat,ampak včasih je nujno takoj,če ni drugega nadomestnega.lp

seminal ::

Malo zavajaš, tale philips ima 100hz panel :) samo tolko za info. Sam imam 6309 pa je 50hz pa kao na 200hz marketinško pa ne vidim razlike, tak da malo z rezervo to jemat. se ambilight bolj vidi :)

Za info morda preglej forume in to sliko.Je mene tud presenetilo saj lakanski modeli 6 so imeli boljše panele kot sedaj.Tako da serija 6500 philips ima 50Hz.
[img]http://shrani.si/f/1s/ly/3zbPrlR6/phili...
[url=http://shrani.si/?1s/ly/3zbPrlR6/philip...

Najbolj verjamem TP vision teamu in na njihovem forumu,čeprav seje že najdlo nekaj podatkov kjer piše recimo pšri seriji 7UHD ,da ima 100Hz panel pa ga vbistvu nekateri nimajo,kot tudi kaže na tej sliki zgoraj.
Pa nočem oz . ne zavajam nič s tem in ni treba nič pretiravat s Hz ,da zdej pa mora bit tolk pa tolk.Nekdo nebo niti opazil razlike,morda tud sam kdaj pa kdaj nebi uganil kater je bolši panel.Šala mala;)
Se pa priporoča pri tako velikih diagonalah ,da ima panel več kot 50Hz.Sm napisal ,da vsak zase oceni ali mu se splača več plačevati za višje osveževanje,tako da..Pa tud sem namignil ,da vzame večji panel(philips).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kozorog ()

T-Majo ::

Mogoče ve kdo, če ima tale LG realno 100hz panel? Pa je potem tudi preko HDMI 100hz?
https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...

Ne bi rad, da slika šteka pri predvanaju MKV-jev preko HDMI. Doma imam sterega LG-ja 42 (5-6 let star) in je kao 200hz, vendar preko HMDMI je 50-60hz.

LP

Evo še enkrat mogoče bolj konkretno:

- kupujem 47-55'' LED LCD TV
- ne bom gledal 3D
- ne bom uporabljal SMART TV-ja (imam HTPC)
- ne zanimajo me zvočniki (bom imel gor Z5500)
- 4K ni pogoj
- rad bi realnih 100hz preko HDMI
- Philipsa ne, razen če je Ambilight
- najraje SONY, LG, SHARP ...
- pomembna mi je cena/velikost

Dami ::

Zakaj bi slika štekala tudi če je navadn 50/60hz panel? A misliš, da so filmi/serije ki jih gledaš v 100fps posneti? 99% jih je v 23.976 (24p) ostalo pa pol 25/30/50fps.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Dami je izjavil:

Zakaj bi slika štekala tudi če je navadn 50/60hz panel? A misliš, da so filmi/serije ki jih gledaš v 100fps posneti? 99% jih je v 23.976 (24p) ostalo pa pol 25/30/50fps.

Tako so mi rekli, ko niti z Core i7 in ločeno grafiko nisem preko HDMI na TV uspel pri pokrajnah dobiti čisto tekočega predvajanja v 1080p.

T-Majo je izjavil:

Mogoče ve kdo, če ima tale LG realno 100hz panel? Pa je potem tudi preko HDMI 100hz?
https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...

Ne bi rad, da slika šteka pri predvanaju MKV-jev preko HDMI. Doma imam sterega LG-ja 42 (5-6 let star) in je kao 200hz, vendar preko HMDMI je 50-60hz.

LP

Preko hdmi tud ,da je 1000Hz Tv(MCI,PMR..itd)neboš dobil več kot 50/60Hz.Slika nebo štekala tud če ni kot je napisano realnih 100Hz panel.
Glih kar pogledal za 55",da se ga dobi za 700e.Je razlika namest 379e,ampak je razlika tud v velikosti.Iz 42 na 47" je že vredu.Drugače pa na večje se ni teško navadit;).Piše ponekod ,da je 100Hz osveževanje in ,da je panel DirectLED kar je +,na njihovi spletni strani pa ni podatka o tem.
Vglavnem zata denar neboš pomoje dobil večji televizor in tudi boljši.Youtube malo poglej in nekdo ki si lasti ta tv bi znal več povedati o njem.

Glavni podatki so predstavljeni na njihovi spletni strani;
http://www.lg.com/uk/tvs/lg-47LB561V/re...

marjan_h ::

Zanima me kakšna je poanta pametnih televizorjev?

Ali ni bolje če vzameš navaden lcd tv z usb vhodom, in priklopiš android dongle. In dobiš pametni tv za 150€ manj denarja.

OK.d ::

Problem je da ni dobrih "butastih" televizorjev.
LPOK.d

T-Majo je izjavil:

Tako so mi rekli, ko niti z Core i7 in ločeno grafiko nisem preko HDMI na TV uspel pri pokrajnah dobiti čisto tekočega predvajanja v 1080p.

You're doing something wrong then. Media player classic HC + LAV filters (če smo zahtevni še madVR) in najbolj pomembno, da nastaviš osveževanje na isto frekvenco, kot je media file, ki ga boš predvajal. V nasprotnem primeru boš zgubljal frejme, kar zgleda kot da vsake tok cajta malo štekne.

MrStein ::

Dami je izjavil:

Zakaj bi slika štekala tudi če je navadn 50/60hz panel?

Ker jih TV tak prikazuje.
A misliš, da so proizvajalci glajenje gibanja izmislili kar tako iz dolgčasa?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

marjan_h ::

OK.d je izjavil:

Kaj je pa narobe s televizorji? V kakšnem pogledu se to nanaša?

Slaba slika oziroma ekran. (kaj pa drugega šteje?)

Že če greš mimo razstavljenih v trgovini vidiš velike razlike (tudi pri podobno dragih).
Recimo ista slika (ponavadi TV SLO) na dveh, na enem recimo "naravna", na drugem pa hud poster efekt*.
(ki če bi ga samega gledal verjetno niti ne bi bil pozoren)

* - nekaj takega, najbolj se vidi ravno na obrazih:

(Na TV prehodi med različnimi odtenki niso tako vidni kot tule, na brzino nisem boljšega primera našel. Je pa očitno, da ista oseba na enem TV izgleda kot debelo napudrana, na drugem pa dejansko vidiš mlado brado po celem obrazu)
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

peetras ::

http://www.moj-tv.com/led-tv/samsung-ue...

Kaj pravite na tega za to ceno? Ta model je dokazano dober, vendar si mislim, a ni morda to že "stara roba?

MrStein je izjavil:

To "glajenje" nima kaj iskat pr 24p sourcu. Kaj ti nuca 800hz in podobne fore če ma film 24fps. Jaz morm met to izklopleno, ker mi gre na bruhanje in pokvari film. Naj dajo ven filme v 60fps že enkrat pol pa ne bo več "štekanja" (no, pol bo začelo res štekat tistim s prešvoh mašinam hehe).

Dami je izjavil:

MrStein je izjavil:

To "glajenje" nima kaj iskat pr 24p sourcu. Kaj ti nuca 800hz in podobne fore če ma film 24fps. Jaz morm met to izklopleno, ker mi gre na bruhanje in pokvari film. Naj dajo ven filme v 60fps že enkrat pol pa ne bo več "štekanja" (no, pol bo začelo res štekat tistim s prešvoh mašinam hehe).

http://www.rtings.com/info/what-is-the-...

marjan_h je izjavil:

OK.d je izjavil:

Kaj je pa narobe s televizorji? V kakšnem pogledu se to nanaša?

Ljudje božji, če iščete boljšo sliko, je potrebno kupiti TV, ki pa ima zraven tudi 3D ali pa vsaj še smart. Mnogi pa bi radi imel le kvaliteten zaslon, brez odvečne prtljage. A slednja nima nobene posebne vrednosti pri sami proizvodnji in ceni, le prodaja se v kompletu.

Mislim, da Samsung trenutno orje ledino v svetu TV-jev.

fpbs ::

rini je izjavil:

Mislim, da Samsung trenutno orje ledino v svetu TV-jev.

Če odmisliš, da bo 4 leta zaostajal (verjetno tudi več) z OLEDI za LGejem, in da bo prevzel WOLED LGejevo tehnologijo:

http://english.etnews.com/20150329200001

da pasivne 3D kljub velikemu prizadevanju ni nikdar osvojil.....

Kje je potem šele Sony, ki mu Samsung izdeluje zaslone :-)

spyker123 ::

Rini in fpbs, kaj menita o tej televiji?

http://www.makspro.si/index.php/avdio-v...

Rad bi si nabavil dobro 55 inčno televizijo za male pare ;)
Je to taka televizija ali se moram stegniti za 100 evrov več? nekako mi je 600 zgornja meja, bi pa rad dal manj, če je mogoče..lg-ji so nekako price/performance, zato drugih znamk niti ne gledam več..Nekaj sem še gledal samsunge, vendar te vrže na rit cena dodatnih 3d očal, če bi recimo hotela vsa družina pogledati kako 3d risanko itd..

Blazz je izjavil:

http://www.rtings.com/info/what-is-the-...

Kak pa dela zadeva pol pri PAL ko imamo 100/200hz? Al so vsi taki paneli dejansko sposobni tud 120/240hz?

Skoraj sigurno. Dvovim, da se jim splača posebej ekrane za PAL in NTSC izdelovati. Razen tega vsak PAL TV "mora" podpirati 60 Hz za PC-je in konzole.
Motiti se je človeško.

spyker123 je izjavil:

Je to taka televizija ali se moram stegniti za 100 evrov več? nekako mi je 600 zgornja meja, bi pa rad dal manj, če je mogoče..lg-ji so nekako price/performance, zato drugih znamk niti ne gledam več..Nekaj sem še gledal samsunge, vendar te vrže na rit cena dodatnih 3d očal, če bi recimo hotela vsa družina pogledati kako 3d risanko itd..

Sm to;Za 3D se sploh ne sekiraj.Vprašaj koliko ljudi gleda dejansko 3D.5 filmov prva dva meseca,potem pa samo 2D.Nerečem včasih usede kakšen 3D,ampak nato sploh ne glej preveč nato foro3D,ker ga pomoje sploh neboš toliko rabil kakor misliš,razen če ga že zdej gledaš veliko,vse kar se najde.
Tu dobiš dvoje 3D očala,pri samsungu prav tako.In aktivna očala so itak dražja itd.V tej vrednosti so pisali ,da dobiš v leklerku 6400 samsunga kar je morda boljši nakup.
Pa še to ,včasih,ponavadi je res boljše ,da se "stegneš" za kak evro več.
Lp.

lowac ::

@Dami dobro si preberi vsebino na linku katerega je prilimal Blazz še enkrat :)

Sam imam 2 Philipsa in sicer 42PFL5008k/12 ter 42PUS7809. Kot kaže na sliki zgoraj od kozorog-a ima tudi 7809 tako kot 5008k le 50Hz panel (kar nisem vedel - sem mislil da ima 7809 vendarle 100Hz).
Mislim, da je zaradi Perfect Natural Motion-a (verjetno je to) pa mogoče tudi nekaj gladkosti doda 600Hz PMR pri 7809, tako da je gibanje slike toliko boljše, tekoče, gladko, da filmov/serij na 5008k sploh ne morem več gledat. Razlika vsaj zame je skoraj kot dan in noč, tako da to so meni zelo pomembne lastnosti TV-ja (veliko bolj kot velikost).

Je pa res kar si rekel
...in najbolj pomembno, da nastaviš osveževanje na isto frekvenco, kot je media file, ki ga boš predvajal. V nasprotnem primeru boš zgubljal frejme, kar zgleda kot da vsake tok cajta malo štekne.

Jaz to rešujem preprosto v predvajalniku/programu Kodi (ex XBMC), da se mi vedno sinhronizira osveževanje glede na vsebino (Sync playback to display on start/stop) avtomatsko ko zaženem film ter sinhronizira nazaj na 60Hz ko končam z gledanjem. Pred tem sem se moral "je*at" ročno v Windows-ih s pravilnimi nastavitvami znova in znova, pa še vedno so bile velikokrat težave + to je bila miška zaradi zaradi 23 ali 24Hz skoraj da neuporabna ;)

24Hz output je sploh možen pod Windows?
Motiti se je človeško.

spyker123 je izjavil:

Jaz bi se stegnil za 100 evrov več in nabavil 55LB650.
Če boš nabavil Samsunga potem 3D zagotovo neboš gledal.

OK.d ::

LPOK.d

meteve ::

Pozdravljeni,

pred časom sem spraševal po razliki Sonya W815 ali W828 ( 50 " ). Ker še nimam priklopljenega interneta, malo zavlačujem z nakupom. Slučajno imam možnost preko kolega v tujini dobiti Philipsa 49PUS7809/12. Ker tega modela ne poznam, sprašujem, ali je sploh vredno razmišljati. Uporaba? Vsakega po malo, predvsem pa gledanje TV programov ( HD in večinoma zaenkrat še SD ).

Hvala vsem za pomoč pri odločitvi.

Thunder wave ::

Mislim, da je razlika v Hz (815 ima 400 Hz, 828 800 Hz). Itak pa se gre za ta njihov Motionflow in močno dvomim, da boš opazil kako razliko v sliki. Kar se pa Philipsa tiče, je moje mnenje, da ti pri tej velikosti 4K ne pride do izraza in je boljše kupiti nekoliko boljši Full HD televizor, kot pa budget 4K.

BluRaY ::

Pozdravljeni zanima me razlika med naslednjima dvema televizorjema:
Philips serija 7900:
http://www.philips.si/c-p/49PUS7909_12/...
Philips serija 8100
http://www.philips.si/c-p/48PFS8109_12/...

Razlika je v tem da ima serija 7900 4k ekran, ki je 600Hz serija 8100 pa nima 4k ima pa 800Hz ekran. Ker se ne spoznam na ekrane me zanima kaj je tukaj boljše. To mi je nekako glavno vprašanje pri nakupu. res je tudi da ima serija 8100 aktivni 3d, 7900 ima pasivnega, je razlika velika? Drugače pa mi način 3d prikazovanja ne predstavlja velike teže pri odločitvi.
Prosim za mnenja in kaj priporočate.
Hvala za odgovore!
Lep pozdrav.

8-ke se bolj približajo recimo najboljši seriji 9,7-ke se pa bolj nagibajo na serijo 6,čeprav tale model je že malo jači ,ker je ultraHD + android.

Zgodovina sprememb…

spyker123 je izjavil:

Televizor je dober, sploh za to ceno. Ima pa LG zelo močne (lepe) barve, men kar malo moteče, a stvar okusa.

Pri makspro sem dobil še nekaj malega popusta. Zame je 3D bedarija in mislim, da bo kmalu odšel v zgodovino. Mene karzačne boleti glava. Je pa 55" kar kraljevska velikost, sem na bolhi videl oglas, da je nekdo prodajal en mesec starega samsunga 55h6400 z računom za 500 eur.

rini je izjavil:

spyker123 je izjavil:

Televizor je dober, sploh za to ceno. Ima pa LG zelo močne barve (sicer lepe), men kar malo moteče, a stvar okusa.

Pri makspro sem dobil še nekaj malega popusta. Zame je 3D bedarija in mislim, da bo kmalu odšel v zgodovino. Mene začne boleti glava. Je pa 55" že kraljevska velikost, sem na bolhi videl oglas, da je nekdo prodajal en mesec starega samsunga 55h6400 z računom za 500 eur.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rini ()

LG 55LB620V sem zdaj našel tudi sam na moj-tv. Je brez SmartTV-ja in ostalih nepotrebnih funkcij in za 590€ se mi zdi res dibra cena.

Kakšna je slika na tem modelu?

/

Zgodovina sprememb…

Pri makspro sem dobil še nekaj malega popusta. Zame je 3D bedarija in mislim, da bo kmalu odšel v zgodovino. Mene začne boleti glava. Je pa 55" že kraljevska velikost, sem na bolhi videl oglas, da je nekdo prodajal en mesec starega samsunga 55h6400 z računom za 500 eur

tist je bil fake oglas, en tip iz 2 accountov poizkuša nižati cene samsungovim tvjem. Če ga poizkusiš kontaktirat se ne javi... je isto počel tudi pol leta nazaj, pa sm prjavu bolhi in so odstranili in se je spet vrnil že večkrat ;)

lowac ::

MrStein je izjavil:

24Hz output je sploh možen pod Windows?

To ni odvisno od Windows-ov ampak od ekrana, ki ga imaš prikloplejenega (TV).

Blazz je izjavil:

Pri makspro sem dobil še nekaj malega popusta. Zame je 3D bedarija in mislim, da bo kmalu odšel v zgodovino. Mene začne boleti glava. Je pa 55" že kraljevska velikost, sem na bolhi videl oglas, da je nekdo prodajal en mesec starega samsunga 55h6400 z računom za 500 eur

tist je bil fake oglas, en tip iz 2 accountov poizkuša nižati cene samsungovim tvjem. Če ga poizkusiš kontaktirat se ne javi... je isto počel tudi pol leta nazaj, pa sm prjavu bolhi in so odstranili in se je spet vrnil že večkrat ;)

Svašta majka rodi!

Ti televizorji h6400 bodo zanimivi tudi čez leto ali dve, zato mi je pa všeč, da se jih toliko proda.

Thunder wave je izjavil:

Mislim, da je razlika v Hz (815 ima 400 Hz, 828 800 Hz).

Tule piše za oba 800:

Sicer ima 50W829 ima 100 slik na sekundo z vmesno črnino.
Razlike med 828 in 829 bi naj bile kozmetične, če sploh (v tisti tabeli nisem našel razlik).
Motiti se je človeško.

rini je izjavil:

Ti televizorji h6400 bodo zanimivi tudi čez leto ali dve, zato mi je pa všeč, da se jih toliko proda.

Zanimivo, kako se vsako leto nek Samsungov TV nižjega cenovnega razreda proglasi za super TV, kot naprimer letos H6400, ki se lahko primerja z LGejem LB 650, LB670, samo da je precej dražji. Tudi dosti boljši LG LB730 je cenejši od tega Samsunga H6400.

fpbs je izjavil:

rini je izjavil:

Zanimivo, kako se vsako leto nek Samsungov TV nižjega cenovnega razreda proglasi za super TV, kot naprimer letos H6400, ki se lahko primerja z LGejem LB 650, LB670, samo da je precej dražji. Tudi dosti boljši LG LB730 je cenejši od tega Samsunga H6400.

čist odvisno kaj ti je pomembno. LG LB 730 ima boljši view angle a precej slabše črnine od H6400. Imam doma tako LGja kot Samsung, pa se z izjavami je dosti boljši enostavno ne morem strinjati... boljši v čem? pa btw cena je med obema tvjema precej enaka... H6400 dobiš vsak mesec v leklerku za 770 eur, pokaži mi cenejšiga LB 730...

Thunder wave ::

MrStein je izjavil:

Thunder wave je izjavil:

Mislim, da je razlika v Hz (815 ima 400 Hz, 828 800 Hz).

Tule piše za oba 800:

Sicer ima 50W829 ima 100 slik na sekundo z vmesno črnino.
Razlike med 828 in 829 bi naj bile kozmetične, če sploh (v tisti tabeli nisem našel razlik).

Pardon, zamenjal sem z W805. Možno Možno, da je oznala za drug trg drugačna, ker so v paketu navodila v drugih jezikih ipd.

mitja73 ::

fpbs je izjavil:

rini je izjavil:

Samsung obvlada marketing, tudi forumski ;-)

Blazz je izjavil:

čist odvisno kaj ti je pomembno. LG LB 730 ima boljši view angle a precej slabše črnine od H6400. Imam doma tako LGja kot Samsung, pa se z izjavami je dosti boljši enostavno ne morem strinjati... boljši v čem? pa btw cena je med obema tvjema precej enaka... H6400 dobiš vsak mesec v leklerku za 770 eur, pokaži mi cenejšiga LB 730...

S Samsungom H6400 se lahko primerja LB650, nekoliko več nudi LB670, nikakor se ne more primerjati z LB730, ki že spada v srednji razred, in ima višje kontrastno razmerje, Panel: LCD, LED (Direct-lit, Dimming), IPS, frekvenco osveževanja 800Hz, WiDi, Miracast, HEVC, pasivno 3D.....V vseh teh pogledih je H6400 slabši, a precej dražji.

http://geizhals.at/?cmp=1094791&cmp=109...

a žal se komot primerja. H6400 ima boljšo črnino kot LB730. To marsikomu pomeni veliko, zelo tistim, ki so bili do sedaj na plazmah. IPS pri LGju je prej slabost kot karkoli drugega, lih zaradi teh katastrofalnih sivin. HEVC z HDMI 1.4 je bl meh, direct lit ki ga omenjaš je v imenu v sramoto. Slika je za moje pojme in tudi večino reviewev po spletu (AVforums npr.) boljša na H6400 od vseh 3 tvojih LGjev. Bi bilo pa fajn če bi nehal v čisto vsakem postu omenjati ta tvoj LG, si res nek fanboy in potem kar nekje iščeš prednosti, ki jih ni (npr direct lit...)

https://www.avforums.com/review/lg-lb73...
http://www.trustedreviews.com/lg-47lb73...
http://www.digitalversus.com/tv-televis...

mal si conse preberi... dejansko ta TV faila v osnovni dejavnosti, kvaliteti slike...džabe mi naštevaš dodatne možnosti...
npr:

cons:

oToo few backlighting LEDs
oUnusable dynamic backlighting
oClouding/DSE visible on the test model
oPoor contrast (950:1)/washed-out blacks

vse kar si našteval kot prednost...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Blazz ()

scipascapa ::

h6400 je pa ja dobra tv no?

Blazz je izjavil:

a žal se komot primerja. H6400 ima boljšo črnino kot LB730. To marsikomu pomeni veliko, zelo tistim, ki so bili do sedaj na plazmah. IPS pri LGju je prej slabost kot karkoli drugega, lih zaradi teh katastrofalnih sivin. HEVC z HDMI 1.4 je bl meh, direct lit ki ga omenjaš je v imenu v sramoto. Slika je za moje pojme in tudi večino reviewev po spletu (AVforums npr.) boljša na H6400 od vseh 3 tvojih LGjev. Bi bilo pa fajn če bi nehal v čisto vsakem postu omenjati ta tvoj LG, si res nek fanboy in potem kar nekje iščeš prednosti, ki jih ni (npr direct lit...)

Ja bilo bi fajn, če bi ti nehal limati te revjuje in si raje šel ogledati v trgovino te TVeje in jih med sabo primerjal. V Kranju v Bigbengu imaš 55H6400 postavljenega ravno nad 55LB670,tako, da jih zelo lahko primerjaš, nekaj korakov stran pa imaš še 55LB650. Jaz sem danes to storil in lahko rečem za tega Samsunga, da tako nekvalitetne slike pa resnično nisem pričakoval. Najprej sem pomislil, da je TV mogoče v okvari. Potem sem prosil trgovca, če lahko poskuša sliko bolje nastavit, pa mi je odgovoril, da je optimalno nastavljena. Šel sem pogledat še drugega 55H6400, ki je bil razstavljen v drugem koncu trgovine. Popolnoma enaka, porazna slika. Bil je ravno neki nogomet. V mirovanju je slika zgledala še dosti normalno, ko pa je kamera sledila žogi je pa bila slika spacana, negledljiva. Nekajkrat sem zamenjal pogled na H6400, LB670 in LB650, ki sta sliko ne glede na hitro gibanje kazala zelo kvalietno. Lahko samo še dodam, če bi mi ponudili tega Samsunga za polovično ceno od teh LGejev, se nikakor nebi odločil zanj.

LB730 ima celo native 200Hz panel(800HzMCI),samsung6400 pa 100Hz(njihovih400 Hz CMR(Clear Motion Rate)) če se nemotim,tako ,da je oboje ok.IPS panel ima prednosti in slabosti kot tudi drugi paneli.Komu je pa vseeno pa vzame kar mu lepše zgleda tako je.
««
59 / 223
»»