Forum » Zvok in slika » Kateri televizor?
Kateri televizor?
Temo vidijo: vsi
Anney ::
Ne nabijaš? 6/12. :) To ti ja pixli že iz TVja skačejo. Le skalibiraj si, še boljši je un prvi. ;)
lowac ::
l0g1t3ch ::
Kako pa je z temi smart funkcijami na TV-ju, kako se obnese v praksi ?
- Razne aplikacije oz. podpora za VOD storitve ?
Te so po mojem mnjenju v Sloveniji bolj kot ne irelavatne, z izjemo mogoče YT, preden pa k nam pride netflix in podobno bom pa verjetno zamenjal že TV :)
- Predvajanje iz domačega NAS-a oz. USB medijev ?
Kako je na tem področju z podporo razno raznim kodekom, formatom, podnapisi, ...
Se splača iskat TV ki ima čimboljšo podporo glede tega al je boljša rešitev uporabit HTPC in imet TV samo kot "monitor" ?
- Razne aplikacije oz. podpora za VOD storitve ?
Te so po mojem mnjenju v Sloveniji bolj kot ne irelavatne, z izjemo mogoče YT, preden pa k nam pride netflix in podobno bom pa verjetno zamenjal že TV :)
- Predvajanje iz domačega NAS-a oz. USB medijev ?
Kako je na tem področju z podporo razno raznim kodekom, formatom, podnapisi, ...
Se splača iskat TV ki ima čimboljšo podporo glede tega al je boljša rešitev uporabit HTPC in imet TV samo kot "monitor" ?
delfinus ::
Moje mnenje HTPC. HTPC je odprt sistem, kamor si nalozis programe po potrebi, vgradis poljubne kartice in zadeva je multi funkcionalna. S smart programi si ujet v tisto kar ti ponuja proizvajalec TVja. Popravki so redki in na koncu aplikacije tudi se zastarajo. Mogoce je z Android TVji malce boljse.
Ampak kljub vsemu, prava tipkovnica je le prava tipkovnica, MX Air mis je tudi super. Lahko si tudi umislis MCE daljinec ali pa celotno zadevo upravljas s tablico. Sam imam en in isti HTPC (na bazi AMD Athlon II 240E) ze od leta 2010. Posodabljam pa zgolj samo XBMC/Kodi in Firefox, pa se to na vsake kvatre. To je to.
lp, d.
Ampak kljub vsemu, prava tipkovnica je le prava tipkovnica, MX Air mis je tudi super. Lahko si tudi umislis MCE daljinec ali pa celotno zadevo upravljas s tablico. Sam imam en in isti HTPC (na bazi AMD Athlon II 240E) ze od leta 2010. Posodabljam pa zgolj samo XBMC/Kodi in Firefox, pa se to na vsake kvatre. To je to.
lp, d.
logitech...
Meni osebno je na Smartu uporaben samo YouTube in to je vse kar uporabljam včasih, glede netflixa, hulu in podobno pa bo držalo kot si rekel. :)
Glede predvajanja je pa tako:
Kakor ti srce poželi, saj je to odločitev posameznika. Če bi raje uporabljal NAS, DLNA ter streamal potem glej, da TV ki ga kupuješ to ima.
Moj ima ni da ni od teh bombončkov (Philips 7809) in nič od tega ne uporabljam in ga imam kot monitor oz. uporabljam PC tudi kot HTPC, tako kot si rekel in se streaminga sploh dotaknem ne, ker preprosto nimam potrebe (vse skupaj imam v radiju 1m). Nihče me ne bo prepričal, da je karkoli hitrejše in boljše (za gledanje vsebin, brskanje na TVju itd.) kot imet direkt povezan PC s TVjem (seveda le v primeru, da to možnost sploh imaš - prostor itd.). Pri mojem primeru je mogoče kakšen kabel več ampak sem se enkrat lotil in vse kable napeljal ter skril v cevi ( http://www.conrad.si/Cev-za-povezovanje... ) in k sreči imam vse tehniko črne barve tako kot tudi cevi in vse skupaj izgleda sedaj prav fajn :)
Tako, da jaz definitivno priporočam HTPC in uporabo kakšnega programa kot je XBMC/Kodi in podobno, kjer imaš nešteto več možnosti in zelo preciznih audio/video sync nastavitev kot pri DLNA.
S temi nastavitvami (synca) in pravilnega 5.1 surround sounda preko optike na Logitech Z906 sem imel pred XBMC kar nekaj težav, tu pa se je vse dalo nastaviti v naprednih/expert nastavitvah programa.
Verjetno se bo kakšen zagovornik DLNA in podobnega oglasil ampak kot sem že dejal, odločitev je vedno od posameznika, kar mu bolj odgovarja.
Meni osebno je na Smartu uporaben samo YouTube in to je vse kar uporabljam včasih, glede netflixa, hulu in podobno pa bo držalo kot si rekel. :)
Glede predvajanja je pa tako:
Kakor ti srce poželi, saj je to odločitev posameznika. Če bi raje uporabljal NAS, DLNA ter streamal potem glej, da TV ki ga kupuješ to ima.
Moj ima ni da ni od teh bombončkov (Philips 7809) in nič od tega ne uporabljam in ga imam kot monitor oz. uporabljam PC tudi kot HTPC, tako kot si rekel in se streaminga sploh dotaknem ne, ker preprosto nimam potrebe (vse skupaj imam v radiju 1m). Nihče me ne bo prepričal, da je karkoli hitrejše in boljše (za gledanje vsebin, brskanje na TVju itd.) kot imet direkt povezan PC s TVjem (seveda le v primeru, da to možnost sploh imaš - prostor itd.). Pri mojem primeru je mogoče kakšen kabel več ampak sem se enkrat lotil in vse kable napeljal ter skril v cevi ( http://www.conrad.si/Cev-za-povezovanje... ) in k sreči imam vse tehniko črne barve tako kot tudi cevi in vse skupaj izgleda sedaj prav fajn :)
Tako, da jaz definitivno priporočam HTPC in uporabo kakšnega programa kot je XBMC/Kodi in podobno, kjer imaš nešteto več možnosti in zelo preciznih audio/video sync nastavitev kot pri DLNA.
S temi nastavitvami (synca) in pravilnega 5.1 surround sounda preko optike na Logitech Z906 sem imel pred XBMC kar nekaj težav, tu pa se je vse dalo nastaviti v naprednih/expert nastavitvah programa.
Verjetno se bo kakšen zagovornik DLNA in podobnega oglasil ampak kot sem že dejal, odločitev je vedno od posameznika, kar mu bolj odgovarja.
Meni se zdi DLNA dobra rešitev, ker bi iz PC-ja do TV-ja moral vleči več metrov HDMI kabla čez cel prostor, sicer pa bi lahko dostopal do vsebin na NAS-u preko wii-ja vgrajenega v TV.
Samo DLNA je če prav razumem samo protokol za dostop do podatkov in zna biti čez čas problem, ko bodo filmi začeli prihajat v novih kodekih in formatih in pač stvar ne bo znala več predvajati te vsebine.
Na redne SW updejte za TV iz strani proizvajalca pa se tud ne bi preveč zanašal, ker že telefoni po letu ali dveh nehajo prejemati nadgradnje.
Samo DLNA je če prav razumem samo protokol za dostop do podatkov in zna biti čez čas problem, ko bodo filmi začeli prihajat v novih kodekih in formatih in pač stvar ne bo znala več predvajati te vsebine.
Na redne SW updejte za TV iz strani proizvajalca pa se tud ne bi preveč zanašal, ker že telefoni po letu ali dveh nehajo prejemati nadgradnje.
Zgleda, da si na svoja vprašanja že sam sebi odgovoril še preden si postavil nam vprašanja :P Nimaš pa nobene možnosti prestavit PC oz. rač.mizo bližje? HDMI od 5-10m še gre brez problema in brez motenj.
Je pa točno tako kot si povedal glede prihodnosti in kot je razložil tudi delfinus.
lp
Je pa točno tako kot si povedal glede prihodnosti in kot je razložil tudi delfinus.
lp
Aja drugače pa je možnosti še veliko - mini HTPC za cca 100€ ali pa še ceneje za cca 30-40€ Raspberry Pi kamor lahko namestiš open source software kot je npr. XBMC/Kodi itd.
Bolj me je zanimal kak komentar v smislu kako verjetno je da se bo v naslednjih letih pojavil nek nov kodek v široki uporabi.
Če recimo TV trenutno dobro podpira trenutno obstoječe kontejnerje in kodeke, gre verjetno pričakovati da tudi naslednjih 5 let recimo ne bo večjih težav.
Predvidevama da bodo ostali v rabi MKV, AVI, MP4 in kodeki xvid, h264, 265, ...
Je pač riziko in moram pretehtat al kupit TV z boljšo podporo al investirat v HTPC, trenutnega PC-ja pa definitivno ne bom povezoval preko HDMI na TV.
Če recimo TV trenutno dobro podpira trenutno obstoječe kontejnerje in kodeke, gre verjetno pričakovati da tudi naslednjih 5 let recimo ne bo večjih težav.
Predvidevama da bodo ostali v rabi MKV, AVI, MP4 in kodeki xvid, h264, 265, ...
Je pač riziko in moram pretehtat al kupit TV z boljšo podporo al investirat v HTPC, trenutnega PC-ja pa definitivno ne bom povezoval preko HDMI na TV.
delfinus ::
Se ena prednost HTPCja, ki je nisem omenil. Ob zmogljivejsi konfiguraciji se lahko gres tudi gaming na velikem ekranu. Seveda, ce je to uporavnikova zelja.
lp, d.
lp, d.
Slopek ::
Sam sem do nedavnega imel pc prikljuÄen na reciever in vse je delalo ok...za glasbo media monkey, za vse ostalo(tudi muska), pa xbmc oz. kodi. Dolgo Äasa sploh nisem vedel, kaj vse lahko gledam in kaj vse mi omogoÄa in zato sem zaÄel malo tuhtati. Igram ne, programiram in modeliram tudi ne. Pa zakaj imam potem sploh midi tower pc in monitor. Pa vedno mi je ĹĄlo na Ĺživce to z dvema zaslonoma, Äeprav je v osnovi, to seveda super. Probleme sem imel z amd graficnimi driverji, pa zbujanja zaslonov, ko je bil reciever priĹžgan. Ah skos nekaj ;)
No, potem sem pa kupil android tv box mx3,za 100⏠in dela tekoÄe, ampak ĹĄe vseeno na testu. V glavnem za 1x ok in obÄasnemu uporabniku pcja, le tega z lahkoto nadomesti(obÄasnemu wtf?). V glavnem za starce, in tehnoloĹĄko nezahtevne, je super;). Ampak zares bi ĹĄlo, Äe bi polek tega, imel povpreÄen laptop za kakĹĄna malo bolj zahtevna opravila in je to, to. Itak pa gledam samo tv serije in filme. Äez dan ko je pa tv ugasnjen, pa musko upravljamn z telefonom, kot daljincem za xbmc. Ĺ koda, da android ne more biti plex server, da bi lahko ĹĄe na telefonu vse imel hehe. A se to da s kodijem?
Za tv sem se pa odloÄil, da ĹĄe malo poÄakam z nakupom saj je s to novo kiĹĄtico, zdajĹĄnji 46", 6 let star full hd jvc lcd tv vseeno dobil ĹĄe kako leto, ali celo dve dodatnega obratovanja. Sicer sem bil tik pred nakupom 55", ampak bo Ĺže ok. Se tolaĹžim, da imam zdaj smart tv :) Potem, pa raje en 65"zaslon in bo to max., kar lahko sploh montiram kjerkoli doma hehe.
No, potem sem pa kupil android tv box mx3,za 100⏠in dela tekoÄe, ampak ĹĄe vseeno na testu. V glavnem za 1x ok in obÄasnemu uporabniku pcja, le tega z lahkoto nadomesti(obÄasnemu wtf?). V glavnem za starce, in tehnoloĹĄko nezahtevne, je super;). Ampak zares bi ĹĄlo, Äe bi polek tega, imel povpreÄen laptop za kakĹĄna malo bolj zahtevna opravila in je to, to. Itak pa gledam samo tv serije in filme. Äez dan ko je pa tv ugasnjen, pa musko upravljamn z telefonom, kot daljincem za xbmc. Ĺ koda, da android ne more biti plex server, da bi lahko ĹĄe na telefonu vse imel hehe. A se to da s kodijem?
Za tv sem se pa odloÄil, da ĹĄe malo poÄakam z nakupom saj je s to novo kiĹĄtico, zdajĹĄnji 46", 6 let star full hd jvc lcd tv vseeno dobil ĹĄe kako leto, ali celo dve dodatnega obratovanja. Sicer sem bil tik pred nakupom 55", ampak bo Ĺže ok. Se tolaĹžim, da imam zdaj smart tv :) Potem, pa raje en 65"zaslon in bo to max., kar lahko sploh montiram kjerkoli doma hehe.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Slopek ()
Fak sem se namatral z branjem tvojega komentarja logi.. daj si zrihtaj tipkovnico (šumnike) OS nastavitve za jezik ali pa piši preprosto brez njih, da bo vsaj berljivo.
k--p ::
Živjo,
zanimam se za TV, ki bi omogočal predvajanje spletnih vsebin, kot so youtube, brskanje po spletu itd ... prav tako bi želel gledati TV preko Siol TViN. Edina povezava bo torej internet (wi-fi), brez kakšne kabelske, satelitske itd ...
Kakšna priporočila za ugoden TV v velikosti 32 - 40? Bolj kot slika so mi pomebni funkcionalnost in zanesljivot predvajanja spletnih vsebin preko wi-fi...
Hvala.
zanimam se za TV, ki bi omogočal predvajanje spletnih vsebin, kot so youtube, brskanje po spletu itd ... prav tako bi želel gledati TV preko Siol TViN. Edina povezava bo torej internet (wi-fi), brez kakšne kabelske, satelitske itd ...
Kakšna priporočila za ugoden TV v velikosti 32 - 40? Bolj kot slika so mi pomebni funkcionalnost in zanesljivot predvajanja spletnih vsebin preko wi-fi...
Hvala.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: k--p ()
wini ::
Preko tvin dvomim ... ker aplikacije za tv nisem zasledil.
Mogoče edino preko browserja na tvju - če se ne motim potrebuje silverlight za video (nisem 100%) kar pa spet močno dvomim da je kateri izmed tv proizvajalcev dodal v tv.
Mogoče edino preko browserja na tvju - če se ne motim potrebuje silverlight za video (nisem 100%) kar pa spet močno dvomim da je kateri izmed tv proizvajalcev dodal v tv.
Slopek ::
G_mAn ::
Odločil sem se za nakup Samsung UE55H6400 in po prvih odtisih moram rečt, da sem zadovoljen z njim. Ravno sem malce testiral aplikacijo Plex in me zanima ali podpira šumnike pri podnapisih, kajti pri meni jih ni. Je morda potrebno spremeniti kje kakšno nastavitev ali tega sploh ne omogoča?
Han ::
Plexa sam ne uporabljam, je pa za prikaz šumnikov pri predvajanju prek USB prvič potrebno nastaviti srednjeevropski jezik. - Pritisni tipko TOOLS in spremeni nastavitve podnapisov.
G mAn le nastavi si najprej pravilne nastavitve slike itd. - poglej na netu vodiče jih je ogromno, ker Samsungi so znani po tem, da so iz out-of-the-box zelo slabo skalibrirani.
leiito ::
Tvin ima app za telefon in potem samo zrcališ sliko na tivi, dela povsem gladko vse, tudi Champions League v HD.
N4m31355 ::
roCkY ::
Tvin ima app za telefon in potem samo zrcališ sliko na tivi, dela povsem gladko vse, tudi Champions League v HD.
Namesto da bi prek PC predvajal UDP-je v polni kakovosti boš gledal (gledaš) 101* prežvečeno sliko Tvina.
G_mAn ::
G mAn le nastavi si najprej pravilne nastavitve slike itd. - poglej na netu vodiče jih je ogromno, ker Samsungi so znani po tem, da so iz out-of-the-box zelo slabo skalibrirani.
Neke nastavitve sem sicer našel na ene forumu vendar se mi zdijo slabše kot so bile na začetku. Glede podnapisov pa ne vem zakaj sploh ne morem nobenih nastavitev spreminjat, saj če grem na podnapisi mi napiše ta funkcija ni na voljo.
Namesto da bi prek PC predvajal UDP-je v polni kakovosti boš gledal (gledaš) 101* prežvečeno sliko Tvina.
Identična slika je.
barocco ::
Barocco, zame je to no-brainer... Na 3.5-4m bi namreč potreboval ~60" TV... 40", ta sony, bo definitivno premalo, in še bonbončke kot so 3d in smart boš plačal, čeprav jih ne boš uporabljal... In enako velja za tega LGja..
Jaz bi v hipu vzel tistega Philipsa 50" pfh4009.
Naroču in dobu,kar si svetoval in sem zadovoljen(celo za 20€ so spustile ceno) :)
Philips LED LCD TV sprejemnik 50PFH4009/88
https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...
Naj pokličem tehnike na Telemach in menjam digitalni sprejemnik cisco 4682dvb za conax modul.Bo slika boljša pri gledanju TV programov.
Se splača,je razlika opazna,katere prednosti pravzaprav so.
Vezan sem na Gold Trojka Extra 120/4Mbps
http://www.telemach.si/sl/zasebni-upora...
RangerVIII|6700k|Corsair16GB|
Msi1070|pm961|BX5001TB|RM650x|H100iv2|
Msi1070|pm961|BX5001TB|RM650x|H100iv2|
BorutK-73 ::
Super ugodna cena, Philips in še vedno daš lahko po potrebi wifi dongle ali nekaj za zrcaljenje slike z mobilnih naprav.
vilonja ::
A tale hoferjev tv je dober za filme gledat, je drugače 65 inc preveliko ali ne.
Gledam namrec s 3.30. Zelo bi rad slišal tudi kakšno izkušnjo z velikostijo zaslona.
Gledam namrec s 3.30. Zelo bi rad slišal tudi kakšno izkušnjo z velikostijo zaslona.
Neke nastavitve sem sicer našel na ene forumu vendar se mi zdijo slabše kot so bile na začetku. Glede podnapisov pa ne vem zakaj sploh ne morem nobenih nastavitev spreminjat, saj če grem na podnapisi mi napiše ta funkcija ni na voljo.
Prvo kot prvo je odvisno od tega kakšne vsebine gledaš oz. najbolj pogosto gledaš, šele nato najdeš ustrezne kalibracijske nastavitve slike ali pa si nastaviš sliko tako kot ti paše (način slike,temperaturo barve, kontrast, svetlost, sharpness in nešteto drugih pod naprednimi nastavitvami. Če si nastavljal sliko pri SD signalu ali podobnim šmornom torej 480p, 560p in uporabjal vodič za nastavitev slike za HD oz. BluRay vsebin, potem si verjetno naredil na slabše.
Če boš večinoma gledal BluRaye potem ti svetujem, da najdeš en kvaliteten BD film oz. odsek iz filma in ga pavziraš, kjer od zelo blizu kaže obraz ter mogoče kakšno travo od zadaj/nebo in podobno ter si nastaviš sliko, da ti bo najbolj všeč.
Verjemi, da je slika TVja iz škatle zdaleč od optimalnosti (čeprav se tebi to trenutno mogoče ne zdi).
A tale hoferjev tv je dober za filme gledat, je drugače 65 inc preveliko ali ne.
To je pa popolnoma odvisno kaj boš gledal oz. kakšne vsebine boš gledal. Glede na http://www.rtings.com/info/television-s... bo za SD signal malo prehuda za takšno razdaljo.
Jaz osebno ne gledam SD signala sploh ampak samo HD ter kvalitetne BluRay-e in bi s takšno velikostjo zaslona na tvoji razdalji bil več kot zadovoljen. Kar se pa tiče samega TVja pa verjetno sam veš, da 999€ za takšno velikost zaslona ne more biti nevem kaj. Če bi dodal še kakšne 500€ in izbiral med http://www.moj-tv.com/led-tv?&filter[]=... bi dobil veliko boljši TV (ampak 500€ ni malo).
Odvisno je tudi od tega kako zahteven uporabnik si.. če si do sedaj živel z zaslonom, ki ima le 100Hz osveževanje boš s tem TVjem čist zadovoljen. Jaz vem, da iz 600Hz in Perfect Natural Motion na takšen TV ne bi mogel več nazaj prešaltat, ker sem se že navadil na takšno gibanje slike in bi me motilo. Če pa še nisi tako "zasvojen" kot jaz potem pa super in boš z nakupom verjetno prav zadovoljen :)
Egidij88 ::
Velika dumb full HD tv + chromecast ipd. vs. smart tv?
Saj imaš v tem ključku vse žive featurje?
Saj imaš v tem ključku vse žive featurje?
Evo potem sem pa gledal še tale tv, resda je mogoče 65 inchov ogromno, nato pa sem zasledil tega lgja.
Ne bi ga kupil s spletne strani, tako da bi me nov prišel 450 eur (vzel bi ga v metroju).
Ker tam nimajo tako velike izbire tvjev, me zanima, če je za kaj tale tv.
Je veliko slabši od tegale medionovega, ali je razlika le v velikosti, razlika v ceni je pa ogromna.
Je drugače na 55inchnem normalno gledati sd programe, ali je hd že kar nujno?
Evo potem sem pa gledal še tale tv, resda je mogoče 65 inchov ogromno, nato pa sem zasledil tega lgja.
Ne bi ga kupil s spletne strani, tako da bi me nov prišel 450 eur (vzel bi ga v metroju).
Je veliko slabši od tegale medionovega, ali je razlika le v velikosti, razlika v ceni je pa ogromna.
malini ::
A mi lahko pošlješ link kje bi dobil LG LED TV 55LB580V za 450€
lp
M.
malini ::
violamb ::
Zanima me če kdo ve se da kje v bližini dobiti VIZIO TV in če bi sploh delali pri nas?
Hvala za pomoč
Hvala za pomoč
violamb ::
Pravijo da so res vrhunski TV za to ceno ampak zgleda da so zaenkrat samo na ameriškem tržišču :(
m1h4 ::
puginho ::
Zadnjega si lastim, vrhunski tv za tako ceno. Vzel sem pa ga zato ker je po testih bil na vrhu v tem cenovnem razredu.
SG_101 ::
Kupujem nov TV in prosim za kakšen nasvet/predlog, saj se na TVje ne spoznam najbolj.
Cena: do 400€, MAX 450€.
Velikost 40 inč (cca 100cm).
Med drugim bi se uporabljal tudi za filme, ki bi jih dal na USB ključ in za PS3.
Kaj takšnega mogoče?
Ali pa to:
Med drugim bi se uporabljal tudi za filme, ki bi jih dal na USB ključ in za PS3.
Kaj takšnega mogoče?
Ali pa to:
puginho ::
Kupujem nov TV in prosim za kakšen nasvet/predlog, saj se na TVje ne spoznam najbolj.
Kaj takšnega mogoče?
Ali pa to:
Za PS3 absolutno w6 serijo, low input lag in pa naziv best budget gaming tv.
urosz ::
Torej, kateri TV? Zahteve:
- vsaj 32 inč
- "SmartTV" ali podobno
- HbbTV
- WiFi
- Full HD
- Screen sharing (iz telefona/tablice)
- do 400€
- vsaj 32 inč
- "SmartTV" ali podobno
- HbbTV