» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
48 / 223
»»

DarwiN ::

Barocco, zame je to no-brainer... Na 3.5-4m bi namreč potreboval ~60" TV... 40", ta sony, bo definitivno premalo, in še bonbončke kot so 3d in smart boš plačal, čeprav jih ne boš uporabljal... In enako velja za tega LGja..

Jaz bi v hipu vzel tistega Philipsa 50" pfh4009.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

barocco ::

Moja napaka,iz 3M gledam če ležim,če iz stola max2-2,5 Metra max.
aplikacije so plačljive..Tega nisem vedu,Ne spremljam razvoja Tv aplikacij ipd..
Mam v mislih tudi 50" se bojim da ne bil kakih pixlov gledu ipd.
Hvala za mnenje cenim to.:)
RangerVIII|6700k|Corsair16GB|
Msi1070|pm961|BX5001TB|RM650x|H100iv2|

Thunder wave ::

Na taki razdalji ne boš videl p od piksla :D.

puginho ::

Si slučajno pri Telekomu? Tam je 48 inčni w6 za skupaj 576 eur, na obroke na dve leti. Program zvestobe.

lowac ::

Soon je izjavil:

Pozdrav

Imam 2 dni Philipsa 55pfs8109.
Zaenkrat prekleto zadovoljen...

Fajn tebi :) Kako se kaj Android obnese (verjetno je noro)? Ni mi sicer jasno zakaj je pri makspro ter moj-tv cena za 300€ nižja kot pri mimovrste :)

kok ::

Kaj pravite Panasonic 55as750E ali Samsung Ue55h6670?

G_mAn ::

Zanima me ali se splača vzet 55" ali je 50" čisto dovolj. Razdalja gledanja televizorja bo nekje 3,5m. Neke hude razlike iz podobne razdalje v trgovini niti nisem opazu.

meho7 ::

Soon ::

Android super, Ambilight noro - zaenkrat dela vse super. Prej sem imel 9 let starega Philpsa 82cm pa me je motila počasna odzivnost.
Pri tem se teče gladko,povezal sem računalnik - tv, dvd player in ojačevalec.
G mAn priporočam 55.
Miran

kok ::

Komot bi vzel 65:). Večje je boljše

kok je izjavil:

Denarnica ne dopušča :P zato sem razmišljal ali malce boljšega 50" ali nek slabši rang 55". Čeprav vprašanje kolk ma 4k smisel pri 50" ostalo pa itak pri 55 tut dobim za nek pameten keš.

G_mAn je izjavil:

kok je izjavil:

Denarnica ne dopušča :P zato sem razmišljal ali malce boljšega 50" ali nek slabši rang 55". Čeprav vprašanje kolk ma 4k smisel pri 50" ostalo pa itak pri 55 tut dobim za nek pameten keš.

4K zaenkrat nima smisla (predvsem zaradi cen in vsebin) v Sloveniji pa tud če gre za 70'' :)
Ker vsebin preprosto ni..
"Smiselno" bi pa bilo kupit (future bullet-proof) 4K TV le v primeru, da ima hdmi 2.0 ter podporo HEVC, HDR(High dynamic range) itd. za bodoče 4K BluRay medije, ki bodo prišli v bližnji prihodnosti na sceno ampak so trenutne cene močno previsoke. Zankrat pa nimajo drugega načina prodajanja 4K filmov kot pa online streamanje preko NetFlix, Hulu itd. kar pa je itak v Sloveniji ni dostopno.
Kupi raje kvaliteten 55'' FHD TV (razlika v ceni pa med 50'' in 55'' pa tudi ni tako zelo velika 100-200€) razlika v gledanju bo pa velika, ko se enkrat navadiš. Potem ko bo pa 4K že dobro dostopen pa menjaš.
Letos najbolj prodajan model Samsunga je kolikor verjetno že sam veš je Samsung H6400, ki je najboljši glede na price/performance.
855€ ( http://www.moj-tv.com/led-tv/samsung-ue... )za dokaj kvaliten 55'' TV se mi zdi zelo ugodna (sodelavec ma 48'' in ga ne more prehvaliti).
Na tvojem mestu bi jaz razmišljal med tem in med Sony 55W828B http://www.moj-tv.com/led-tv/samsung-ue... . Kakšnega Philipsa nisem prilepil (sam imam sicer 2), ker se mi zdi, da ga še nisi imel oz. še nisi "odvisen" od Ambilighta in ko enkrat boš je težko prešaltati na TV brez :). Zaradi 800Hh, zelo nizkega input laga ter ker Smarta ne uporabljam bi se verjetno odločil za Sony-a.
Vse pa je seveda pogojeno s tvojo denarnico in željami, tako da se boš moral odločiti na koncu sam, mi ti lahko damo le nasvete pri nakupu.

lowac je izjavil:

G_mAn je izjavil:

kok je izjavil:

4K zaenkrat nima smisla (predvsem zaradi cen in vsebin) v Sloveniji pa tud če gre za 70'' :)
Ker vsebin preprosto ni..
"Smiselno" bi pa bilo kupit (future bullet-proof) 4K TV le v primeru, da ima hdmi 2.0 ter podporo HEVC, HDR(High dynamic range) itd. za bodoče 4K BluRay medije, ki bodo prišli v bližnji prihodnosti na sceno ampak so trenutne cene močno previsoke. Zankrat pa nimajo drugega načina prodajanja 4K filmov kot pa online streamanje preko NetFlix, Hulu itd. kar pa je itak v Sloveniji ni dostopno.
Kupi raje kvaliteten 55'' FHD TV (razlika v ceni pa med 50'' in 55'' pa tudi ni tako zelo velika 100-200€) razlika v gledanju bo pa velika, ko se enkrat navadiš. Potem ko bo pa 4K že dobro dostopen pa menjaš.
Letos najbolj prodajan model Samsunga je kolikor verjetno že sam veš je Samsung H6400, ki je najboljši glede na price/performance.
855€ ( http://www.moj-tv.com/led-tv/samsung-ue... )za dokaj kvaliten 55'' TV se mi zdi zelo ugodna (sodelavec ma 48'' in ga ne more prehvaliti).
Na tvojem mestu bi jaz razmišljal med tem in med Sony 55W828B http://www.moj-tv.com/led-tv/samsung-ue... . Kakšnega Philipsa nisem prilepil (sam imam sicer 2), ker se mi zdi, da ga še nisi imel oz. še nisi "odvisen" od Ambilighta in ko enkrat boš je težko prešaltati na TV brez :). Zaradi 800Hh, zelo nizkega input laga ter ker Smarta ne uporabljam bi se verjetno odločil za Sony-a.
Vse pa je seveda pogojeno s tvojo denarnico in željami, tako da se boš moral odločiti na koncu sam, mi ti lahko damo le nasvete pri nakupu.

Hvala za nasvet. Tudi sam nekako izbiram med Samsung UE55H6400 ali Philips 55PFK6549. Res je da Ambilighta še nikoli nisem uporabljal ampak kolikor sem bral so vsi izjemno navdušeni nad njim, tako da se zmeraj bolj nagibam k Philipsu.
Drugače kot uporabnik Philipsa, si zadovoljen z njim?

@G mAn:
Glavna pomankljivost tvojega izbranega Philipsa, da nima Perfect Natural Motion. Imam 5008k model, ki je brez ter 7809, ki to ima in je razlika v gibanju slike kot dan in noč (vsaj zame). Z 7809 sem zadovoljen zelo, s 5008k pa ne preveč.
V primerjavi z H6400 pa ima le dvojedrni procesor (H6400 ima quad core) ter veliko slabši in počasnejši SMART ter menuje.
Ker ima H6400 že v osnovi 120Hz panel, ta Philips pa mislim, da komaj 50Hz je razlika v gibanju slike preveč očitna.
Mislim, da bi bila boljša izbira v tem primeru Samsung (še posebej ker še nisi navajen na Ambilight in ga zato ne boš pogrešal - kar pa je tudi edina prednost Philipsa med tema dvema TVjema).

lp

libreus ::

Kaj pa rečemo na UE55hu6900?

libreus je izjavil:

Kaj pa rečemo na UE55hu6900?

To je vstopni model Samsunga v 4K, kar pomeni, da je najslabši od njihovih 4K TV-jev. Že samo 200Hz ti pove veliko.
The Samsung UE55HU6900 is a case of you get what you pay for. Yes it’s 4K, but only when the picture on screen is mostly still. Once the camera starts panning, resolution drops away quite noticeably, and unfortunately there’s no motion-enhancing technology available on the set to reduce blurring.
The television is not without its virtues: contrast performance was good by LED LCD standards; input lag was low for an Ultra HD TV; plus greyscale, gamma and colour accuracy were top-notch after calibration. But we’re not entirely convinced the 55in HU6900 is the best choice on which to spend £1500, especially considering its lack of native 24p playback and Netflix 4K streaming. Buy it only if you’re going to view 4K photos most of the time.
The UHDTV’s 4K resolution only holds true on a static picture; on a moving image you’d be lucky to get 1K. On a positive note, the less advanced motion processing seemed to have rid the HU6900 of any motion hiccup which has plagued Samsung’s high-end TVs over the past couple of years.
The UE55HU6900 doesn’t support native 24fps playback, which means that Blu-ray movies will display with subtle telecine judder. If you’re very sensitive to even the mildest stutter, then try setting [Judder Reduction] to “4” to smooth out the judder, though be warned that this will introduce minor soap opera effect and the occasional interpolation artefacts.

Več na linku: http://www.hdtvtest.co.uk/news/ue55hu69...

Torej bi ga smiselno blo imet kot je zgoraj rečeno za pregledovanje 4K fotk (kjer je slika statična), za vse ostalo pa niti ne (zakaj piše zgoraj). Jaz osebno ga ne bi kupil nikoli.

Ne razumem je H6400 boljša izbira oz. logiko zakaj naredijo naslednjo generacijo TVja "slabšo" ...?

Oh, ja ... :)

libreus je izjavil:

Ne razumem je H6400 boljša izbira oz. logiko zakaj naredijo naslednjo generacijo TVja "slabšo" ...?

Oh, ja ... :)

H6400 je FHD in ne 4K..
Je pa vse skupaj nelogično ja - že samo cena ti pove, da nekaj ne štima :)
Najbolj me čudi, da podpira HEVC ter ima HDMI 2.0 osveževanje ekrana so pa naredili tako burno.
SAMSUNG HU6900 (4K)
4K
Flat
Micro Dimming
HDMI 2.0
HEVC
Smart TV
Quad Core processor
Instant On
Evolution Kit Ready
Smart Touch remote
WiFi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lowac ()

H6400 je FHD in ne 4K..
Je pa vse skupaj nelogično ja - že samo cena ti pove, da nekaj ne štima :)

Vem, da je Full HD, zato tudi mene čudi. ;)

l0g1t3ch ::

Pozna kdo kak pameten vodič, da relativno hitro prebereše splošne smernice kaj gledati pri nakupu tv-ja, kaj pomenijo razno razne kratice, kakšne so splošne dobre in slabe strani določenih tehnologij, ...

Do sedaj sem živel na 60cm flat CRT tv-ju pa bi počasi moderniziral ko ravno menjam dnevno :D
Velikost, ki jo iščem je nekje 46 do 50 inčev, trenutno pa sem mislil dati nekje 600 do 700€.
Problem pa je da ko berem reviewe za tv-je v tem cenovnem rangu so vsi TV-ji ocenjeni bolj kot ne crap, oz. vsaj tako se bere iz opisa, slabe barve, slaba črnina, input lag, neostra slika, slaba gladkost slike pri dinamičnih scenah ... Skratka prov WTF, kup nekih problemov, ki jih na crt-ju nisem nikoli opazil in sploh ne bi pomislil nanje (toliko o napredku tehnologije). Je torej res treba gledati cenovni rang 1000€, da dobiš spodobno sliko (ki naj bi bila samoumevna) al so razlike v praksi skoraj neopazne in jih vidijo samo opisovalci (tako kot avdiofili slišijo razliko med različnimi kabli) ?
Kar sem mimogrede videl sliko na razstavljenih TV-jih po raznih trgovinah, se mi je bolj ko ne zdelo vse isti šmorn. Zdej nevem al sm jaz tako neobčutljiv na kvaliteto slike al je vir slike v trgovinah tako slab da boljši tvji ne pridejo do izraza.

wini ::

Če želiš primerjati kvaliteto slike med enim in drugi modelom si za izvor slike uporabi kvaliteten signal ne pa uno sranje v trgovinah.
Če boš pa tv rabil samo za gledanje signala preko SD signala telekom omrežja potem res ne bo neke bistvene razlike med tvjem za 500€ in 1000€

l0g1t3ch je izjavil:

Pozna kdo kak pameten vodič, da relativno hitro prebereše splošne smernice kaj gledati pri nakupu tv-ja, kaj pomenijo razno razne kratice, kakšne so splošne dobre in slabe strani določenih tehnologij, ...

Do sedaj sem živel na 60cm flat CRT tv-ju pa bi počasi moderniziral ko ravno menjam dnevno :D
Velikost, ki jo iščem je nekje 46 do 50 inčev, trenutno pa sem mislil dati nekje 600 do 700€.
Problem pa je da ko berem reviewe za tv-je v tem cenovnem rangu so vsi TV-ji ocenjeni bolj kot ne crap, oz. vsaj tako se bere iz opisa, slabe barve, slaba črnina, input lag, neostra slika, slaba gladkost slike pri dinamičnih scenah ... Skratka prov WTF, kup nekih problemov, ki jih na crt-ju nisem nikoli opazil in sploh ne bi pomislil nanje (toliko o napredku tehnologije). Je torej res treba gledati cenovni rang 1000€, da dobiš spodobno sliko (ki naj bi bila samoumevna) al so razlike v praksi skoraj neopazne in jih vidijo samo opisovalci (tako kot avdiofili slišijo razliko med različnimi kabli) ?
Kar sem mimogrede videl sliko na razstavljenih TV-jih po raznih trgovinah, se mi je bolj ko ne zdelo vse isti šmorn. Zdej nevem al sm jaz tako neobčutljiv na kvaliteto slike al je vir slike v trgovinah tako slab da boljši tvji ne pridejo do izraza.

Pozabil napisat še namen uporabe. Torej:
- predvajanje videa iz računalnika oz streamanje is NAS-a (večina časa)
- predvajanje antenskega signala (občasno)
- igranje špilov na konzoli (do konca leta je v planu nabava ps4 oz. xbox one)

3D podpore in 4K ne rabim, FullHD bo povsem dovolj in glede na željo po konzoli bi rabil nekaj z nizkim input lagom.

Sony w815 ali pa samsung h64xx bi ti jst priporočal ...
mogoče tudi lg lb670v zarsdi majhnega input laga

MrStein ::

Sony w828 je pri nas cenejši. Sicer na hitro edina razlika napram w815 je bolj gladka animacija ("več hercov").

Sploh če si do zdaj gledal CRT, ti bo to ena največjih sprememb (na slabše).
Sicer če jih nimaš enega zraven drugega, mogoče ne boš opazil. Oko se na marsikaj navadi...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

MrStein je izjavil:

Sony w828 je pri nas cenejši. Sicer na hitro edina razlika napram w815 je bolj gladka animacija ("več hercov").

Sploh če si do zdaj gledal CRT, ti bo to ena največjih sprememb (na slabše).
Sicer če jih nimaš enega zraven drugega, mogoče ne boš opazil. Oko se na marsikaj navadi...

wini je izjavil:

Če želiš primerjati kvaliteto slike med enim in drugi modelom si za izvor slike uporabi kvaliteten signal ne pa uno sranje v trgovinah.
Če boš pa tv rabil samo za gledanje signala preko SD signala telekom omrežja potem res ne bo neke bistvene razlike med tvjem za 500€ in 1000€

Pa koliko opazna je ta razlika v praksi ? Je to vidno samo v pravih pogojin in da si pozoren na to al je res moteče ?
Sam sem gledal sliko v teh trgovskih centrih in mi je bil isti šmorn slika na TV-ju za 500 in 1000€. Za povrh pa mi je bila slika vredu, kljub temu da naj bi bila iz slabega vira in nasplošno bolj slaba. Po tem sklepam da sem precej nezahteven oz. da moje oči ne opazijo teh razlik.

Slika je bila ista, ker je bil slab signal ... ne moreš iz dreka naredit tortice ;)
Najbolj se opazi pri detajlih v temnih delih slike, pri hitrih premikih kamere (štrkanje slike na slabših panelih), kasneje vidiš razliko v neenakomerni osvetlitvi čez celotno sliko (temne lise na svetlih delih in svetle lise na črni sliki)

wini je izjavil:

Slika je bila ista, ker je bil slab signal ... ne moreš iz dreka naredit tortice ;)
Najbolj se opazi pri detajlih v temnih delih slike, pri hitrih premikih kamere (štrkanje slike na slabših panelih), kasneje vidiš razliko v neenakomerni osvetlitvi čez celotno sliko (temne lise na svetlih delih in svetle lise na črni sliki)

To že ampak slika kakršna koli je že bila je meni OK.
Ne bom trdil da je odlična in oko roseča ampak v pogojih trgovine nisem opazil nobene teh strašnih napak na sliki, kot jih navajajo opisovalci TV-jev po internetu.
Zato sem malo v dvomih ali se bodo te težave pokazale šele doma v dnevni sobi al pač ljudje močno pretiravajo ko pišejo opise (kot avdifili, ki slišijo razlike med kabli).

Razmere v trgovini so precej drugačne kot doma. Predvsem zelo svetlo je.
Probaj najti kako demo sobo z bolj normalnimi pogoji. Ali pa pri kakem znancu poglej, ki že ima moderen TV.
Motiti se je človeško.

Ravno včeraj sem gledal pri enem kolegu 5 let staro Toshibo 42", ki je takrat stala nekje 1500€ v Sloveniji.
Na sliki nisem opazil nobene težave oz ničesar kar bi me motilo, signal pa je bil iz T-2 IPTV na optiki. Gledala sva SD in HD programe.

Kljub minulemu času ne pričakuj enake kvalitete med TV za 1500 EUR in 500 EUR.
Motiti se je človeško.

MrStein je izjavil:

Kljub minulemu času ne pričakuj enake kvalitete med TV za 1500 EUR in 500 EUR.

700 do 800€ ?
Najraje bi imel TV z čimboljšo sliko in da je povsem neumna, samo prikaz slike in to je to.

Večinoma je tak, da s ceno izboljšujejo kvaliteto, a tudi dodajajo fičrje (smart, 3D, itd...).
"monitor" težko najdeš.
Motiti se je človeško.

BorutK-73 ::

mAXTER ::

BorutK-73 je izjavil:

l0g1t3ch
http://www.monitor.si/clanek/digitalni-...

V letu 2014 naredijo prispevek za 32" tv-je ki jih že skrajno težko najdeš...zanimivo :D

puginho ::

BorutK-73 je izjavil:

l0g1t3ch
http://www.monitor.si/clanek/digitalni-...

Mater, to pa je en amaterski test :))

l0g1t3ch je izjavil:

wini je izjavil:

To že ampak slika kakršna koli je že bila je meni OK.
Ne bom trdil da je odlična in oko roseča ampak v pogojih trgovine nisem opazil nobene teh strašnih napak na sliki, kot jih navajajo opisovalci TV-jev po internetu.
Zato sem malo v dvomih ali se bodo te težave pokazale šele doma v dnevni sobi al pač ljudje močno pretiravajo ko pišejo opise (kot avdifili, ki slišijo razlike med kabli).

Že samo to kar si povedal pove, da si zelo nezahteven uporabnik (vsaj zaenkrat). TVji v trgovinah (na policah) so prednastavljeni isto tudi kot tisti, ki ga dobiš domov v štatli (torej out-of-the-box) in sicer s poudarjenimi modrimi filtri / barvami ter zelenimi, tako da so povsem nepravilno kalibrirani in barvni spektri nenaravni - recimo barva kože,trave, neba itd.. Modro barvo pa poudarjajo ravno zaradi tega, da stranki prej "pade v oči" oz. da prej opaziš takšen TV. Veliko je o tem govora na netu zakaj temu tako.
Da dobiš pravo in natančno sliko moraš TV ustrezno skalibrarati (točno nastaviti vse napredne nastavitve) s kakšno plačljivo programsko opremo recimo od THX (oz. kak free software) ali pa najdeš ustrezne nastavitve za specifičen TV na netu in bo slika "skoraj" na vsakem TV-ju zadovoljiva (vsaj zate ker si nezahteven uporabnik).

Evo sem šel do tasta inu tašče gledat njun TV :D

Gre za 40 inčni LED LCD TV sprejemnik Samsung UE40EH5020, kupljen septembra 2013 na mimovrste v akciji za 370€. Po eni uri testiranja z IPTV programi, takisto T-2 optika, je moj sklep da kvaliteta slike zadostuje oz. da nimam pripomb. Verjetno bi bilo drugače če bi imel zraven nek ultra hud TV za 2K € ampak ob manjku tovrstnih izkušenj tudi to kar sem videl zadostuje.

Ko sem ravno pri kalibraciji TV-ja.. A je kdo našel kje na netu kakšno ustrezno kalibracijo slike za Philips 42PUS7809 (torej za vsako napredno nastavitev ustrezno vrednost)? Kot so recimo testi na tej strani za pre-calibrated in after-calibrated https://www.avforums.com/review/philips... . Povedo pa žal ne kako ga je treba nastaviti za čim manjši DeltaE ter najboljše ravnovesje RGB vrednosti. Berem tudi tu http://hdportal.eu/recenzije/philips-42... pa tudi ne razkrijejo kaj preveč. Če kdo najde mu bom zelo hvaležen.

x4en0n ::

Pozdravljeni!

Kupujem TV, katerega bi uporabljal zgolj za gledanje filmov in morda občasno brskanje po spletu. Televizor ne bi bil niti priklopljen na kabelsko ali kaj podobnega, zgolj na računalnik. Iščem čim cenejšo varianto za nakup. Moji edini pogoji so, da je televizor "FULL HD" in pa zadostna velikost za gledanje iz približno 4m (predvidevam da je 81cm diagonale ravno prav). Pravtako me ne zanima katere formate podpira ali karkoli drugega saj bo priklopljen samo preko HDMI kabla. Prav tako tudi zvok ne igra nobene vloge, saj je na računalnik priklopljen glasbeni stolp. Televizija bi bila montirana na steno, ampak predvidevam, da je to možno pri večini televizij. Torej vse kar potrebujem od televizije je to, da jo lahko priklopim na računalnik (HDMI) in pogledam kak film!

Torej kaj kupiti?

Televizor ni nujno, da je nov. Torej, če kdo prodaja kaj primernega se priporočam!

Slopek ::

4m, diagonala 81? X2...Bi bila 65" ravno pravšnja. 32" je pa zares premalo. S filmom se boš bolj kot ne mučil, browsat pa sploh ne boš videl.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Slopek ()

@x4en0n:
Upam, da si narobe napisal oz. si narobe skalkuliral :)
Jaz uporabljam 42'' torej 107cm diagonalo na razdalji 2.35m (od oči točno do ekrana) na FHD resoluciji kot primarni in edini ekran in moram za browsanje po spletu vsaj 2x zoomirati (torej iz 100% na 133%) v Firefoxu, da si ne naprezam oči. Zato bi zame bil optimalen 50'' ali pa 55'' (že razmišljam o tem) :).
Za razdaljo 4m bi jaz kupil kot je že logi rekel 65'' (ali pa mogoče 60'') vse kar bo manj ne boš zadovoljen, še posebej če ga misliš uporabljati za podobne namene kot jaz.

V dnevni sobi imamo TV oddaljen od kavca priblizno 4m in imamo tv z diagonalo 101cm in je televizor vec kot dovolj velik. Morda sem res pretiraval, ko sem rekel, da bi ga uporabljal tudi za brskanje po spletu. V mislih sem imel bolj kot kaksno predvajanje iz youtuba. Se vedno mislim, da bi za gledanje filmov bila velikost nekje med 81 in 94 optimalna.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: x4en0n ()

Še vedno žal misliš narobe in to ti bo tukaj rekel vsak, ki se vsaj malo spozna oz. že ima izkušnje z TVji.
Lahko preprosto preveriš na http://www.rtings.com/info/television-s... kaj je optimalno in kaj ni.
Ker imaš namen gledat filme preko PC oz. kakšnega predvajalnika upam, da nimaš v mislih 480p vsebin in podobnega sranja ampak vsaj 720p ter 1080p.
Imaš dva drsnika za razdaljo pod tem pa za velikost ekrana in na dnu tip vsebine .. rezultati te bodo verjetno šokirali... Pa ta stran ni nek larifari mimogrede..
Ne morem rečt, da iz te razdalje filmi niso gledljivi na 101cm diagonali, seveda so ampak zdaleč od optimalnosti.
Dokler sam ne boš sprobal ter videl lahko zgolj ugibaš kako bi bilo.
Dejstvo je to: Za razdaljo 4m ti skoraj noben TV ne bo "prevelik", "premajhen" ti bo pa marsikateri (verjemi).
Hočem ti dobro in ne slabo zato še enkrat premisli pri nakupu, da ti pol ne bo žal (ker to ne kupuješ za par mesecev ampak verjetno za par let).

lp

DarwiN ::

4m you say? Optimalna velikost? 75" 4k TV, thank you very much. :P Sploh za priklop na PC, kjer bomo kmalu gledali 4k vsebine.

Za tvojo denarnico bo pa 40" res optimalen.. To pa imaš prav.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Anney ::

lowac je izjavil:

Ko sem ravno pri kalibraciji TV-ja.. A je kdo našel kje na netu kakšno ustrezno kalibracijo slike za Philips 42PUS7809 (torej za vsako napredno nastavitev ustrezno vrednost)? Kot so recimo testi na tej strani za pre-calibrated in after-calibrated https://www.avforums.com/review/philips... . Povedo pa žal ne kako ga je treba nastaviti za čim manjši DeltaE ter najboljše ravnovesje RGB vrednosti. Berem tudi tu http://hdportal.eu/recenzije/philips-42... pa tudi ne razkrijejo kaj preveč. Če kdo najde mu bom zelo hvaležen.

To kar ti gledaš je profi ISF kalibracija s posebnimi aparaturami recimo nekaj takšnega, a je žal tudi cena temu primerna, lahko pa na HDportal.eu proti plačilu kupiš kalibracijo z njihovimi optimalnimi testi (lahko da tebi nebodo odgovarjali), cena je okrog 400kun oz. 50€.
Najbolje, da si sam skalibriraš par profilov, enega za nočno gledanje(HD), drugega dnevno(HD), tretjega za SD, četrtega za 3D, takšne kot pač tebi odgovarjajo. Tukaj pa imaš nekaj priporočil za kalibracijske ploščke:
1. Spears & Munsil HD Benchmark II (meni osebno najbolj všečen)
2. Disney WOW World of Wonder
3.Digital Video Essentials: HD Basics

Res pa, da si moraš vzeti čas, da prideš do željenih nastavitev in pa sprva ti sika zgleda čudna, a ko se navadiš na lepe prave mehke barve je božansko gledati vsebine.

lp

Torej, glede na to da imam celotno steno prosto in lahko montiram televizijo kamorkoli, si jo bom pač montiral na takšno razdaljo da mi bo v redu. Še vedno ostanejo pogoji FULLHD, stenska montaža, HDMI input in pa velikost okvirno 81 ali 94. Kaj priporočate?

V taki diagonali kot ti gledaš, tako ali tako ni nekih highend TVjev, tako, da skoraj vseeno kaj vzameš za takšne zahteve kot jih imaš, priklop za računalnik pa ima že vsaka. Neke tople vode v teh diagonalah ni za odkrivat. Vzemi tisto, ki ti je najbolj všeč, tako cenovno kot vizualno.

Jaz bi mel pa eno drugo vprašanje za poznavalce, ste morda opazili, da sony, LG, samsung,.. skoraj nikjer ne navajao svetilnosti panela, napram ko philips ga pri vsaki tv. Zakaj?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

@anney:
Če naredim podobne nastavitve kot za tega Philipsa za katerega so naredili kalibracijo ( izgubim skoraj "vse" detajle v BD25 ali BD50 BluRay-u (sklepam, da ta kalibracija ni mišljena za gledanje le BD vsebin).
Če dam Sharpness na 0 ter vklopim Movie Mode celotna slika zgleda kot en zmazek (detajli na obrazu - kot da bi bili zblurani), preprosto tista "ostrina" in detajli, ki jih ponuja tapravi BluRay izginejo kar je pa za moje oči no-go :) Gledam pa TV le zvečer in le BluRay vsebine ter 720p serije, SD signala in 3D sploh ne gledam.
Sem kar nekaj časa zabil v teh nastavitvah že prej sam in si nastavljal sliko, da je meni všeč, tako da je kar se da čista, ostra in z "naravnimi" barvami obraza, kože in ostalih stvari (vsaj mislim si tako).
Verjetno bi bil s pravilno kalibracijo TVja jaz prej razočaran, kot pa vesel, ker sem se že navadil na takšno sliko.
Edino kar bi želel vedeti so pravilne vrednosti pod "Custom Colour Temperature" (zgoraj v videu pri 01:56). A ma kdo Philips 7809 in pravilne vrednosti za Custom colour temperature?

Zgodovina sprememb…

Videa ni, žal.
Upam pa da si ne nabijaš umetno sharpness do unemoglosti, seveda ti zgleda slika boljša z nabitim sharpnessom, ampak žal, ni to to. BD50 je maksimalno doteran video, in tako kot je je (eni so boljši drugi slabši), če umetno nabijaš sharpness ti nič ne koristi, le tebi se zdi da je bolje, vendar z njim le popačiš sliko. Dobi si en zgoraj omenjen plošček, tam imaš patterne tudi za sharpness in si ga pravilnon nastavi pa boš videl. Kot sem že zgoraj omenil treba se je navadit in ne umetno terat slike do nekih pačenj tako z detajli, kot z barvami. ;)

http://hifi-writer.com/wpblog/?page_id=...

Pozabu sem odstranit oklepaj pri videu evo:

Ne nabijam sharpnessa do onemoglosti ne, ker res popači sliko (imam ga nastavljenega na 6/12) če dam na 7 se že začne popačenje slike in postanejo robovi pregrobi. Bom pa za foro probu dat na 0 in pogledal en cel film, pa videl kako se bom navadil, kot pravi un zgoraj na tvojem linku.
Že DLjam Disney WOW World of Wonder inDigital Video Essentials: HD Basics.. tnx

Zgodovina sprememb…

««
48 / 223
»»