» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
47 / 223
»»

Anney ::

Top modeli so vsi top, večina kar se tukaj kupuje so modeli srednjega razreda, torej do nekje 1800€ in 55''.
Kar se povzpne nad 2000€ so modeli višje kakovosti ter serije in posledično boljši, tukaj neboš zgrešil skoraj z nobeno znamko.

kot pa sem že pisal zgoraj, so trenutno odlični TVji tile, Serija P in reference. (vsaj kar se tiče črne barve in LED)
http://www.vizio.com/p-series

telexdell ::

leiito je izjavil:

telexdell je izjavil:

Thunder wave je izjavil:

Aktivni in pasivni 3D imata vsak svoje prednosti in slabosti. Pri aktivnem so očala težja, dražja, nekoliko zatemnijo prostor (ampak se da nastavit), je pa tudi res, da je pri dnevni svetlobi težko gledat, ker vse utripa). Pri pasivni pa imaš po horizontali prepolovljeno ločljivost in zato izgleda rob nažagan. So pa očala precej lažja in cenejša.
Še vseeno mi je aktivni 3D bolj všeč, ker je slika ob pravih pogojih boljša (full HD).

Nabaviš LG z ločljivostjo 4K (npr. 49UB850) pa imaš full HD sliko v 3D takoj, v svetli sobi, brez žaganja in brez ne vem kakšnih predpriprav (če odštejem kokice in kakšen hmeljev napitek).

Zakaj bi potreboval 4K ali celo 8K, če praktično ni vsebin? Se ne zdi bolj smiselno kupiti res dober HD z bells and whistles?

Ker podobno je s 3D. Zanimiv je za 1x pogledat, sicer pa za večino nima neke dodane vrednosti. Meni osebno je Gravity edini film doslej, ki upraviči kolobocije z očali.

Stvar je čisto preprosta- iz manjših točk lahko narediš bolj ostro sliko kot iz večjih. Da lahko TV predvaja 4k vsebine mora imeti močnejšo strojno opremo, kar pa pri gledanju HD vsebin in pri opravljanju TV pomeni večjo hitrost in odzivnost.
Dokler ne boš imel 4k TV doma lahko le domnevaš in prenašaš izkušnje drugih. Ko ga boš pa posedoval in vsak dan uporabljal boš pa lahko govoril na podlagi izkušenj. Takrat ti pa 4k vsebine kot take ne bodo prioriteta, čeprav jih dandanes lahko ustvarjaš tudi sam že z malce boljšim telefonom.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

leiito ::

lowac je izjavil:

Han reši nas vse, lepo priznaj in povej, da si Samsung fan in da verjameš le v svoja prepričanja in nič drugega. Pojdi trosit komentarje nekam v Samsung fan's forum pa bo vsem lažje, ker bomo drugače preveč zašli iz teme "Kateri televizor". :P

Se ti ne zdi malo preostra retorika?

Prej sem mislil, da je to omejeno na politiko, na tem forumu pa srečaš plemensko mentaliteto in emocionalne izpade tudi na oseh Apple-MS, Samsung-LG itd. in zmeri so eni verniki, drugi pa štekajo stvari.

Sam sicer menim, da imajo boljši LGji za povprečnega uporabnika dovolj dobro sliko in odlično podpirajo Plex, je pa res, da je pri Samsungu črna bolj črna in če jih reputabilni testi res postavljajo pred LG, je to vsaj dobro vedeti.

Goody ::

@leiito: Samsung podpira Plex ravno tako dobro ;), pa mi je smešno ko se nekdo, ki je v mojih očeh prototip fanboya (kar si ti s svojim obilnim in zvestim reklamiranjem appla v mnogo temah pač postal), usaja čez fanboye...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Goody ()

lowac ::

Goody je izjavil:

lowac je izjavil:

Han reši nas vse, lepo priznaj in povej, da si Samsung fan in da verjameš le v svoja prepričanja in nič drugega. Pojdi trosit komentarje nekam v Samsung fan's forum pa bo vsem lažje, ker bomo drugače preveč zašli iz teme "Kateri televizor". :P

Men se bolj zdi da sta ti in fpbp (al neki) LG fanboya... V katerihkoli resnih testih imajo Sony in Samsungi zadnja leta vedno najboljšo sliko, LGja ni blizu (razen z OLED - ki pa ima še vedno svoje težave...). Torej nekdo, ki ni kupec OLED (ali zaradi velikosti-cene, problem z obstojnostjo...) in mu je slika najbolj pomembna bo gledal za top modeli Samsung in Sony.

Joj.. Malo slabo si prebiral tale forum.. Trenutno imam dva Philipsa (5008k ter 4K 7809), pred tem sem pa imel Sony.
Nevem iz kje sklepaš, da sem LG fan. Še nikoli si nisem lastil LG-ja ampak prebiram pa dosti forumov in reviewev, da nekaj malega pa že vem... pri Philipsu mi je všeč Ambilight in to je vse kar ima prednost.
Če bi sedaj novega kupoval bi se stežka odločil med Samsung in LG ter Sony (če bi se odrekel Ambilightu).
Ker bi rad najnižji input lag (uporabljam TV kot glavni monitor) bi verjetno pri odločitvi zmagal Sony.
Glede na "uporabnost" ter hitrost menujev, smarta itd. ter razni mouse pointerji bi pa prevladali za odločitev Samsunga / LGja kjer sta oba nekako enakovredna.
Tako, da nisem pristaš oz. fan ne enega na drugega (tudi Philipsa ne). Eden in drug imajo svoje prednosti/slabosti.

puginho ::

Samsung ima svoje panele in ne od LG-ja :) Sony uporablja Samsungove panele. Ta dva sta na vrhu pri kvaliteti slike. Iz tega sklepamo...

puginho je izjavil:

Samsung ima svoje panele in ne od LG-ja :) Sony uporablja Samsungove panele. Ta dva sta na vrhu pri kvaliteti slike. Iz tega sklepamo...

Samsung source the panels that they use in their LED LCDs from multiple suppliers. As of 2013 a Samsung LCD could contain a panel from:

Samsung S-PVA
Sharp ASV/SVA/UV2A
AU Optronics A-MVA
Chi Mei Corporation S-MVA
Beijing Optoelectronics AFFs

Ja.

Anney je izjavil:

puginho je izjavil:

Samsung source the panels that they use in their LED LCDs from multiple suppliers. As of 2013 a Samsung LCD could contain a panel from:

Samsung S-PVA
Sharp ASV/SVA/UV2A
AU Optronics A-MVA
Chi Mei Corporation S-MVA
Beijing Optoelectronics AFFs

The only manufacturer that only uses its own panels is LG.

Sony buy from Samsung (S-PVA, W9/W8.5 series, 1080p), Sharp (ASV-IGZO, X9 series 55/65", 4K), LG Display (IPS, W6/W8 series, 1080p) and AUO (AMVA, X9 series 84", 4K), everything else Sony make is ODM with Sony branding, so the R-series isn't actually made by Sony. The R series TVs are actually made in totality by Chimei, Seiki and Hon Hai which Sony then slap their branding and software onto for a royalty fee.

Samsung buy from Sharp, AUO and Chimei as well from their own production. The top end all uses S-PVA though. Chimei are the company who supply the 4K panels for all of those awful cheap Chinese TVs currently on sale. Seiki and all that crap. The low end Samsungs are similar to the Sony ones, they just lease their branding and software to ODMs.

Panasonic source LCD panels from LG Display (IPS) and AUO (AMVA).

Ja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

Goody je izjavil:

@leiito: Samsung podpira Plex ravno tako dobro ;), pa mi je smešno ko se nekdo, ki je v mojih očeh prototip fanboya (kar si ti s svojim obilnim in zvestim reklamiranjem appla v mnogo temah pač postal), usaja čez fanboye...

Ne usajam se nad "fanboyi", ampak nad našivašizmom in retoriko verniki/uni k štekajo.

Ja, rad imam Applove izdelke, spoštujem to firmo, menim da je na tem forumu Apple neutemeljeno podcenjevan, celo osovražen, enako uporabniki njihovih izdelkov, ne boš pa našel mojega posta, kjer bi tiste, ki mislijo drugače označeval za vernike, ignorantne indoktrinirane žrtve marketinga ipd.

bsslo ::

18.decembra objavljen novi FW za Philips 42PUS7809.

@Rajzor in @Lowac, sta opazila kake spremembe na bolje? Mogoče vesta zakaj ga TV ne porajta, če dam "Check for software update" ? Je treba kake ekstra porte odpreti?

OK.d ::

Sony se poslavlja od tv-jev in telefonov8-O
http://www.bug.hr/vijesti/sony-odustaje...
LPOK.d

fpbs ::

Blazz je izjavil:

LGjev OLED ima tudi resno hibo. Belo barvo, oz. manjko belih oledic in potem rešujejo to z modrimi in rumenimi...

Vse si pomešal. Kratica WOLED pomeni "White OLED". Vsak piksel sestavljajo 4 bele diode. Ena je brez filtra, ena je z modrim filtrom pred njo, ena z rdečim filtrom in ena z zelenim.

Han ::

Nisem 'Samsung fan', je pa bilo potrebno malo uravnotežit debato, saj izjave, da je določen TV (nasplošno) popolnoma neuporaben, preprosto ne zdržijo. ;)

Pri LG panelih je npr. problem odblesk, ki je v svetlem prostoru še kako prisoten. Če imaš slučajno za TV okno, pa tako ali tako vidiš v panelu le samega sebe...

fpbs ::

Han je izjavil:

Pri LG panelih je npr. problem odblesk, ki je v svetlem prostoru še kako prisoten. Če imaš slučajno za TV okno, pa tako ali tako vidiš v panelu le samega sebe...

Ja, pa kaj se boš še spomnil?

G_mAn ::

G_mAn je izjavil:

Včeraj sem šel malce po trgovinah, kjer prodajajo LCD televizorje in večina trgovcev je hvalila Samsungove Tv-je. Da imajo najbolj kvalitetno sliko, so izjemno odzivni itd... Za cenovni rang okoli 1000€ so mi predlagali tale model http://www.moj-tv.com/led-tv/samsung-ue...

Na tem forumu vidim da veliko hvalite Sony KDL-55W828B, meni osebno pa je zanimiv tudi tale model z Ambilight http://www.moj-tv.com/led-tv/philips-55...

Ker se gre za starše se pravi, da ne bo zahteven uporabnik (gledanje dnevnika, športa, film...) sem gledal tudi malce cenejšo zadevo in sicer http://www.moj-tv.com/led-tv/samsung-ue...

Kaj dosti se res ne spoznam na TV-je, tako da me zanima malce vaše mnenje zakaj Sony, Samsung oz. Philips z Ambilight? Se splača odštet 300€ več ali je čist dovolj dober nakup Samsung UE55H6290, morda tudi kateri drugi?

Kakšen predlog, komentar?

Tale Philips je dober, nebo ti žal (kar se tiče kvalitete slike + ambilight), če pa boš veliko uporabljal smart in pa sam menu pa izberi kaj drugega, (tu ga malo škriplje, vendar so se rahlo popravli) ima tudi podporo za DTS. Ko se enkrat navadiš na ambilight je težko prenašati kaj drugega. :) Panel je S-IPS.

DarwiN ::

@G_mAn, razlike med temi večjimi znamkami so sila majhne in bolj ko se boš poglabljal, bolj boš zmeden..

V grobem rečeno je cena odraz kvalitete, ampak ker cena napram kvaliteti narašča eksponentno, prideš na koncu do spoznanja, da daleč najboljši price/performance nudijo ravno tisti najcenejši modeli... Čim večji ekran in čim nižja cena = zmaga.

TV za 1000€ bo sicer imel lepšo sliko in več Hz kot enako velik TV za 500€, ampak razlika ne bo dvakratna, temveč mogoče 20%, če vso uporabnikovo izkušnjo nekak pretvorim v odstotke... Pa še te razlike marsikateri povprečen uporabnik ne bo opazil.

Bonbončki kot so smart in 3D so pa itak neuporabna jajca oziroma so samo za največje geeke.. ;)

That being said, ambilight pa vedno prav pride. In po tej logiki lahko med izbiro dodaš tudi Philips 55PFH6309
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

radmannsdorf ::

bsslo je izjavil:

18.decembra objavljen novi FW za Philips 42PUS7809.

@Rajzor in @Lowac, sta opazila kake spremembe na bolje? Mogoče vesta zakaj ga TV ne porajta, če dam "Check for software update" ? Je treba kake ekstra porte odpreti?

Kakšnih extra portov na firewallu ne rabiš odpirat, bo delovalo ko bodo ta firmware dali za online update.
Na tvojem mestu ga jaz ne bi nameščal (jaz sem ga pa sem od takrat TV enkrat zaštekal - pri prižigu je bil samo logotip na ekranu od Philips v nedogled, pred te pa nikoli).
Pa tudi neki so zjebal spet z Ambilight (ko pritisnem sedaj gumb na daljincu za ambilight mi avtomatsko preskoči na naslednji "mode" in ne kot prej ko je samo pokazalo trenutnega, tako da si lahko preprosto preveril kateri način je aktiven in ne da moraš ponovno izbirati ustreznega).
Tudi mode "živahno" oz. vivid deluje in osvetljuje sedaj (po novem FW) kot recimo standard mode, tako da sedaj uporabljam Immersive, ki je veliko bolj "bright" in živahen.

Stripy ::

DarwiN je izjavil:

Bonbončki kot so smart in 3D so pa itak neuporabna jajca oziroma so samo za največje geeke.. ;)

Jaz sem tudi mislil isto, ko sem kupoval televizor. Zdaj pa dnevno uporabljam Plex aplikacijo na televizorju in mi je to ena od ključnih lastnosti.

pia2001slo ::

@stripy

tudi jaz na Samsungu - le da serviio

pia2001slo je izjavil:

@stripy

tudi jaz na Samsungu - le da serviio

Kako pa se izkaže Servio?

Plex je vrhunski, ker predvaja/transkodira vse formate in deluje na vseh platformah, je brezplačen (razen nekaj drobiža za iOS app), sam išče artwork in podnapise, ima odličen UI in dober (community) support in je zelo, čeprav ne 100% zanesljiv (sem ter tja se konekcija prekine in moram rebootat tivi, ampak lahko da je problem v njem LG).

MrStein ::

leiito je izjavil:

našivašizmom

:)

Priročen izraz (žal).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

lowac je izjavil:

Pa tudi neki so zjebal spet z Ambilight (ko pritisnem sedaj gumb na daljincu za ambilight mi avtomatsko preskoči na naslednji "mode" in ne kot prej ko je samo pokazalo trenutnega, tako da si lahko preprosto preveril kateri način je aktiven in ne da moraš ponovno izbirati ustreznega).

Samo to pa res. Pri skoraj vsakem izdelku gredo na novo izumljat toplo vodo za menije. Zmaga pa tista, ko sta v meniju dve opciji, ena obarvana rdeče, druga modro, ti pa zdaj ugani, katera je izbrana.
Motiti se je človeško.

QueenX ::

leiito je izjavil:

Goody je izjavil:

Ne usajam se nad "fanboyi", ampak nad našivašizmom in retoriko verniki/uni k štekajo.

Ja, rad imam Applove izdelke, spoštujem to firmo, menim da je na tem forumu Apple neutemeljeno podcenjevan, celo osovražen, enako uporabniki njihovih izdelkov, ne boš pa našel mojega posta, kjer bi tiste, ki mislijo drugače označeval za vernike, ignorantne indoktrinirane žrtve marketinga ipd.

Sej ni čudno (niti malo), da imajo tak odnos do tebe in te označujejo za vernika, glede na to kaj pišeš.
Prosim ne delaj nam apple uporabnikom sramote in bodi tiho, ker spadaš ravno med tiste, ki dlje od svojga praga ne vidijo.

Če bi obstajal Apple Televizija bi sigurno še tukaj nabijal s tvojimi klišejskimi posti.
Prosim resno, usmili se nas in nehaj sramoto delat applu.

pia2001slo ::

@leiito

meni deluje ok . je pa res da ne morem predvajati kakšnih 40gb preko mreže zaradi podhranjenosti pc-a ki ne sfolga - če prestavim film na usb priklopljen na tv, dela bp..muči me edino ker baje se ne da dostopati do tega usb diska ki je na TV priklopljen direktno iz pc-a,ampak ga je potrebno odklopiti nesti do pc-a,skopirati in ponvno nazaj v TV.

rupo ::

Zanima me vaše mnenje o sledečem televizorju ter se priporocam za dodatne predloge. Naj bo 32", ne smart, zelo zaželjeno fulhd. Cenovno nekje do 280 EUR. Zanimajo me tudi vaše izkušnje s to trgovino.
Samsung ue32h5000

Zorro ::

rupo je izjavil:

Zanima me vaše mnenje o sledečem televizorju ter se priporocam za dodatne predloge. Naj bo 32", ne smart, zelo zaželjeno fulhd. Cenovno nekje do 280 EUR. Zanimajo me tudi vaše izkušnje s to trgovino.
Samsung ue32h5000

Monitorjev test 32"-tk
, mogoče ti pomaga pri odločanju.

bsslo ::

@lowac, hvala za odgovor. Bom počakal vsaj do naslednjega.

ismon1 ::

Nekateri ste za tipkovnico spraševali:
jaz imam PC priklopljen preko HDMI na TV in uporabljam to tipkovnico:

Logitech Wireless Touch Keyboard K400
http://www.amazon.com/Logitech-Wireless...

Sem jo kupil že takoj, ko sem tv (2 leti nazaj) in moram reči, da se mi dopade, da lahko nekatere stvari kar s kavča naredim. Uporabljam jo predvsem da naštimam film da se predvaja, da bi nekaj resno gor delal pa to ni (čeprav sem tudi parkrat igro igral, ker imam tudi wiireless miško od logitecha in je tudi šlo brez problema). Tipkovnica je trpežna (sinček jo meče okoli pa še kar dela:).
Zavedaj se tudi, da je malo bolj ''kompaktna'' tako da so tipke bolj stisnjene.

Ima pa za naštimat shortkeye (glasnost, play, ...zaženi program, ugasni rač,....) to je super.

Slabosti:
Touchpad ni ravno odziven.
Imam 2 unifying recieverja in se ne da uštimat tako, da bi lahko preklapljal tipkovnico, da bi delala sedaj na PC, potem pa na smart-TV. Ampak procesor na smart tv je tako počasen in računalnik imam skozi priklopljen na tv, tako da te potrebe ni ni (več:).

Če pa je še kakšno vprašanje pa na ZS (ker sem malo tu:)

BlueBerry ::

Še moja zgodba...

Popolnoma sem razočaran, pa ne toliko nad prodajalci, ki itak imajo svoj način oglaševanja, prodajanja ampak nad proizvajalci, nasploh tehnologijo TV-jev.

Decembra kupim Philipsa 49" dela en teden nakar crkne dalinc, pošljejo novega iz Nemčije, še vedno ne dela, ker je crknila plošča znotraj, damo na servis uredijo v 10 dneh.
Januarja kupim Samsung 40" dela 3 dni, in potem začne nekaj hecat, potem sem zmenjal T2 komnuikator in ga dal nazaj pa je blo ok.
Ampak to zgoraj ni panike pač Murhpy to je klasika, smo zrihtal.

Problem je, ker oglašujejo pa OH in sploh SmartTV pa 100 funkcij in potem:
- priklopim HDMI rač. slike pa od nikoder? (ok bom probal še driver, ampak na starem Samsungu mi je delalo pa ni bil Smart, če je ta smart naj mi pove to)
- Skype, Samsung ima v dalincu MIC, ker ima speech in deluje, zakaj potem tega ne porabi še za MIC pri Skype, ne da moram kupovat kamero, pa sploh ne rabim Skype-a samo tako me zanima, a ne delajo Smart TV-jev pametni ljudje?
- Osnovna zadeva zakva sm sploh kupu TV (prej mel CRT k ubistvu ni dost slabš), da bi lohk prek wifi-ja gledu filme, vsi oglašujejo neke SmartHUB pa Dropbox in potem:
Philips ima res dropbox, ki ima 2GB limita in potem glej 3D HD filme, res je lahko plačaš in imaš več, Samsung pa sploh še nisem našel kaj ima ampak nič pametnega predvidevam
- Glede 3D-ja raje ne bi
- Včeraj pa itak višek, grem na net bom jz gledu eno tekmo livestream, sej pa wifi linija je dobra... nekaj mi je kazalo ampak tekma to ni bila

Žalostno je, da tudi, če kupiš TV za 10k nobene izmed zgornjih funkcij prav tako ne bodo delale.

Pa dejte mal prtisnt na te proizvajalce, da vsaj eno OSNOVNO funkcijo zrihtajo, da ti zazna computer v mreži in se pomakneš tja na disk ter izbereš kaj gledat ne, da nosiš še vedno z USB na smartTV zadeve.

Priznam zgoraj malo pretiravam ampak ni pa daleč od resnice, lahko bi vsaj KEJ zrihtal.
Pa smešno je to, da sm jz DALEČ DALEČ od zahtevne stranke, meni večina funkcij (Skype, programi, app-i) ne koristijo kot verjamem večini ne, ampak to mi je smešno, ko kupujemo te SmartTV-je in potem gledamo filme z USB-ji in diski, zakaj, če smo v mreži?

Naj mi nekdo, ki je to enostavno rešil pove kako Z Samsungom ali Phillipsom, a se da kako priklopit na comp WIFI ali vsaj kabel, da lahko brskaš in gledaš?

Zgodovina sprememb…

> Naj mi nekdo, ki je to enostavno rešil pove kako Z Samsungom ali Phillipsom, a se da kako priklopit na comp WIFI ali vsaj kabel, da lahko brskaš in gledaš?

A ne gre to preko DLNA?
Motiti se je človeško.

@Blueberry- zelo domnevam, za vse tvoje težave očitno le ni kriv le TV ampak mogoče napačna pričakovanja.
Da ti računalnik pokaže sliko na TV moraš to nastaviti na računalniku in na nastaviti na TV. Ko imaš enkrat pravilno nastavljen tako računalnik kot TV se ti bo lahko slika na TV pokazala avtomatsko vsakič, ko boš vklopil računalnik.
Filmov preko Dropboxa ne moreš gledati ne na TV in ne na računalniku.Tam lahko le shranjuješ datoteke. Za razne Hube potrebuješ namenske programe, kateri niso najbolj legalni in jih v TV ni. Za te namene obstajajo razni android (ipd) box-i z nameščenim XBMC ali pa računalnik priključen preko HDMI.
Če hočeš gledati filme preko domače mreže potem moraš na računalniku ali NAS disku imeti nameščen DLNA server.
Za deljenje map z računalnikom, moraš na računalniku določiti, katere mape deliš. Če tega ne storiš, potem ne deliš nič.
Mrežni pretoki preko interneta so običajno namenjeni za ogled na manjših zaslonih (tablice, mobilni telefoni..) in so zaradi tega v slabši kvaliteti. Če to gledaš na metrski TV je signal logično porazen. Poskusi drugič najti HD pretok, pa bo tudi užitek ob gledanju tekme pravi.

Hvala obema za odgovor.

To za dropbox pa se mi zdi, da jih lahko pač naložiš na DB in potem odpreš na TV-ju, vsaj Phillips ima tako varianto. Morda sem se čudno izrazil ne gledaš jih prek DB, ampak pač odpreš ga iz DB.

Ja to glede HDMI povezave z rač. se strinjam, sem že prej domneval. Ok pričakovanja so bila prevelika, ampak vseeno kritika ostaja, kako to, da še vedno moraš postavljat neke strežnike za tako enostavno zadevo? Za moje pojme je to osnovna zadeva in, ker so smart bi morali ravno reševati ta problem, da ne rabiš boxov in podobnih, saj to je bil tudi eden izmed namenov, da imaš samo TV, ki ima vse brez playlerjov, boxov...?

Hvala še enkrat za razlago.

Pa morda kdo ve zakaj tega ne porihtajo, ne verjamem, da je to tako težko narest?
PS: Kaj pa je bolje NAS ali DLNA?

lp

Zgodovina sprememb…

Slopek ::

Pa saj lahko brez playerjev in boxov...na pc plex server na tv-ju ga pa verjetno že imaš...sam (še) nimam smart tvja, pa je moja nastavitev vseeno smarter proti tvoji, če pc signala ne znaš peljat na tv...brez zamere

Ne sej ni nobene zamere, tud nisem nikjer reku, da sm jz pro glede teh zadev.
Kritika je le letela na razvijalca, ker pomoje bi lahko naredl to bolj enostavno vse skupaj, verjetno jim izdelovalci DVD in podobnih škatel ne pustijo, kdo bi vedel.

Hvala za še eno rešitev.
lp

BlueBerry je izjavil:

Hvala obema za odgovor.

To za dropbox pa se mi zdi, da jih lahko pač naložiš na DB in potem odpreš na TV-ju, vsaj Phillips ima tako varianto. Morda sem se čudno izrazil ne gledaš jih prek DB, ampak pač odpreš ga iz DB.

Ja to glede HDMI povezave z rač. se strinjam, sem že prej domneval. Ok pričakovanja so bila prevelika, ampak vseeno kritika ostaja, kako to, da še vedno moraš postavljat neke strežnike za tako enostavno zadevo? Za moje pojme je to osnovna zadeva in, ker so smart bi morali ravno reševati ta problem, da ne rabiš boxov in podobnih, saj to je bil tudi eden izmed namenov, da imaš samo TV, ki ima vse brez playlerjov, boxov...?

Hvala še enkrat za razlago.

Pa morda kdo ve zakaj tega ne porihtajo, ne verjamem, da je to tako težko narest?
PS: Kaj pa je bolje NAS ali DLNA?

lp

Sam imam sicer LG a je stvar identična.
Tudi LG ima svoj oblak (spletni prostor) kamor naložiš svoje slike in video posnetke ter jih nato gledaš na TV. Ne moreš pa tam shranjevati licenčnih stvari, če nimaš zanje ustrezne licence, ker je to kaznivo po zakonu. Razni Hubi (takšni in drugačni) pa niso dosegljivi v Slovenije zaradi avtorskih pravic (Netflix, Hulu...) če pa so, so pa bolj ali manj nelegalni. Tako ti proizvajalec ne more nuditi programov za sprejem nelegalnih vsebin, saj je to nezakonito. Če bi živel v Avstriji, Nemčiji, ZDA, GB... bi pa imel teh spletnih servisov ogromno in za njih so v TV tudi programi. Zakaj pri nas ni moč tega legalno spremljati, bi pa mogoče moral povprašati SAZAS, vlado...

NAS je mrežni računalnik z enim ali več diski. Njegov osnovni namen je delitev datotek v domačem omrežju in tudi preko interneta.Lahko omogoča tudi namestitev centralnega tiskalnika, priklop nadzornih kamer, gostovanje spletnih strani, elektronske pošte...
DLNA je protokol prenašanja video vsebin med napravami.

Torej potrebuješ NAS strežnik (ali računalnik) kjer imaš video datoteke (filme, fotografije, glasbo), na NAS disku (ali računalniku) naložen DLNA strežnik in pametni TV na katerem potem spremljaš video vsebine.

Na Windows že Media Player zna (vsaj teoretično ;)) pošiljati predvajano vsebino na TV.
(preko DLNA protokola, če koga zanima)

Se pa strinjam, da je v praksi vse to bolj kilavo izvedeno.
(glej tudi: zakaj je Apple uspešen?)
Motiti se je človeško.

Slopek ::

Ta kilavost je prisotna povsod, kjer so winsi...pri applu je to res poštimano in kar koli sem prinesel domov, je takoj delalo...zdaj na winsih pa najprej eno uro berem forume in iščem rešitve :/
ampak plex pa vseeno dela ;). No, bom mogoče že jutri to preiskusil, saj ne bo sony, ampak kot kaže, samsung 55 6410.
Bi pa vseeno raje sonyja, ampak žal ne gre :'(

Ne vem kje je težava? Kupiš NAS disk, kateri ima običajno že nameščen DLNA strežnik, nanj naložiš video vsebine in jih gledaš na TV. Ne vem, kaj imajo tu zraven Okna, saj niso ne na strežniku in ne na TV.
Ali pa na računalnik z okni naložiš Plex, Servio, Universal DLNA,... določiš mapo na disku, kjer so video vsebine in gledaš na TV.

Le kako bi lahko bilo še enostavneje?

@BlueBerry mogoče ti ta moj post utegne kaj koristiti, ki je tudi za laike verjetno veliko bolj enostavnejša rešitev kot PLEX serverji in podobno, še posebej če že tako ali tako imaš računalnik priključen na TV.
Če imaš še kakšno dodatno kar na ZS, da ne bova smetila te teme.

lowac je izjavil:

Če kupujete nov TV za gledanje večinoma filmov, serij + igranje kakšne igre in se pri tem sprašujete ali 2-jedrni procesor ali 4-jedrni, ali je notranji predvajalnik multimedijskih vsebin vredu ali ne, če prikazuje vredu podnapise in če ima DTS podporo in podobno poštudirajte če imate kakršno koli možnost priklopa PC-ja (stac. ali prenosnika) preko HDMI na vaš TV.
To vam garantiram (vsaj v mojem primeru), da je najboljša izbira za gledanje vseh vsebin, brskanja po spletu, youtube in podobno (z wireless miško in tipkovnico) vse iz enega mesta.

Rad bi delil z vami mojo izkušnjo:
Toplo svetujem uporabo predvajalnika (programskega) XBMC http://kodi.tv/download/ ter repozitorij za vse addone in skine SuperRepo http://superrepo.org/get-started/add-th... , ki ga namestite na računalnik kot vsak drug program. Ko ga želiš uporabljat le zaženeš program iz namizja.
Jaz sem si rekel jeb*š te notranje predvajalnike v TV-jih, razne WD TV Live playerje in podobno (sem ga takoj prodal, ko sem našel to), težave s podnapisi, zvokom, počasnim delovanjem, itd :)
Najbolj od vsega so mi všeč te zbirke filmov in serij (Movies, TV Series library's), ki sem si jih vedno želel in katere baze z vsemi bannerji, fan arti logotipi in coverji ti avtomatsko potegne v XBMC prek interneta in lahko preprosto nastaviš, da ti vedno posodobi če dodaš kakšen nov film ali serijo.
Nikol več ne rabiš it gledat na iMDB ali Youtube (ki si ga tudi kot aplikacijo poinštaliraš) kakšen je film, kakšno oceno ima itd. Ne rabiš več preverjat, če si prejšnjo serijo že pogledal ali ne, saj vsaka pogledana dobi po ogledu kljukco, ki jo označuje kot že pogledano. Imaš nešteto opcij, skinov in lahko spremeniš vse kar ti srce poželi in deluje več kot super.
Jaz uporabljam verjetno 5% vsega kar je XBMC zmožen in je že to zadovoljilo vse moje potrebe. Zaenkrat še nisem naletel na format, ki ga XBMC ne bi predvajal prav tako odlično prikazuje tudi Blu-Ray BD25 in BD50 MENU-je, ki so interaktivni z miško ali tipkovnico.

Ena je naredila kar vredu preview na :

To sem si uredil, po tem ko sem moral iz stanovanja umakniti računalniško mizo zaradi prostorske stiske (:sedaj je tam previjalna miza:) sam računalnik sem pa obdržal in svoj TV uporabljam izključno kot edini monitor. Za gledanje vseh HD vsebin uporabljam resolucijo 1920x1080 ker je najbolj optimalno. Za UHD vsebine, ki jih zaenkrat bore malo, gledanje slik z digitalca višjih resolucij in brskanje po spletu pa UHD 4K 3840x2160. Zvok pošiljam preko optike iz PC na Logitech Z906 in v programu XBMC nastaviš le SPDIF Passtrough, tako da Logitech sistem uprizori tapravi 5.1 Surround sound. Za občasen gaming pa uporabljam wireless kontroler Logitech F710 ali pa miško in tipkovnico.

Če koga zanima naj sproba zadevo in mislim, da vam ne bo žal. ;)

lp, lowc

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lowac ()

raceboy ::

...se strinjam se prejsnjim postom. XBMC zmaga. Sam ga imam na Iskratel-ovem nettopu za cca 80€ in zadeva deluje odlicno. Predvaja vse kar se predvaja da. Od filmov, muzike, IPTV (ga uporabljam rajsi kot STB od T-2), ICEFILMS (filmi direktno z interneta), podnapisi podprti z vseh glavnih spletnih strani (podnapisi.net, opensubtitles,....). Ogromno add-onov. Sam sem si ustvaril iptv preko routerja in lahko gledam prko vpn-ja kjerkoli tv. Mogoce sem mal prevec navdusen, samo boljse multimedijske zadeve se nism videl. Najrajsi bi dobil kvaliteto TV brez tunerja, smarta, ...za polovicno ceno. Sam zal ne gre:)

roCkY ::

Namenski predvajalniki so resda boljši od smart TV. Za svojo ceno nudijo relativno veliko. Ampak še vedno si preveč omejen v primerjavi z PC-jem.

Kodi je OK za vse razen za IPTV. MulticastTV ga odpihne na celi črti. Kot sem že kdaj omenil ne maram daljincev. Veliko bolje se zadeve, ki tečejo na WIN pedenajo s solidno tipkovnico in MX AIR-om. Je pa seveda treba nekaj € več vtaknit v to kot v predvajalnik.

raceboy ::

roCkY je izjavil:

Namenski predvajalniki so resda boljši od smart TV. Za svojo ceno nudijo relativno veliko. Ampak še vedno si preveč omejen v primerjavi z PC-jem.

Kodi je OK za vse razen za IPTV. MulticastTV ga odpihne na celi črti. Kot sem že kdaj omenil ne maram daljincev. Veliko bolje se zadeve, ki tečejo na WIN pedenajo s solidno tipkovnico in MX AIR-om. Je pa seveda treba nekaj € več vtaknit v to kot v predvajalnik.

Mi poves na kaki osnovi je IPTV na XBMCju "slab" ? (govorimo o IPTV Simple). MulticastTV (govorimo o T2 majstru, ki je naredil aplikacijo?) se strinjam, da je super. Ampak govorim o predvajalniku za TV (recimo brez PC-ja vmes).

@telexdell
Hvala za razlago sploh drugi del posta.
Glede prvega pa oblak je itak fail, ker je omejen prostor to, da mi ne smejo pustit, da nalagam gor ukradeno robo prav, če imajo sistem za preverjanje povsem pošteno. Ampak oblak itak tu ni problem hotel sem samo povedat, da ti oblaki, ki jih reklamirajo niso nič vredni, ker gor ne moreš spravit nobene kvalitete, edino če doplačaš za prostor, potem je bolje kupit disk, ki je enkratna investicija.

Glede drugega posta, lahko ponovim, če si spustil moje prejšnje poste.
DA, obstaja še enostavnejša pot in sicer najbolj enostavna od vseh, da bi TV enostavno prepoznal naprave v omrežju in takoj ob priklopu bi se že lahko sprehajal po mapi računalnika, mobilnika, pač tiste, ki bi bile za to določene (shared) ne pa, da rabiš nevem kake serverje pa diske pa vse, kaj ti bo to, če maš smartTV?

@lowac
Hvala tudi tebi in vsem ostalim, vidim da je rešitev precej več, kot se mi je sprva dozdevalo. Morda ta tvoja niti ni zame, ker to, da imam tipkovnico v postelji + miško mi ni.

Človek na koncu ugotovi, da sploh nima časa za vse to in proda TV.

lp

Soon ::

Pozdrav

Imam 2 dni Philipsa 55pfs8109.
Zaenkrat prekleto zadovoljen...
Miran

U, maš fancy beli dalinc?

Kako gledaš filme?

barocco ::

trenutno mam že 7+let LG32"2000 HD Ready 1366 x 768
http://www.lcd-compare.com/televiseur-L...
Gledal sem na Mimovrste Sencor 48"(prvič slišim za to firmo)
https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp... ,velik napram trenutnemu TV-ju je velikan
TV gledam iz 3.5-4M MAX.TV je primarno namnejen gledanju Tv vsebin(programa)igranju konzole,in gledanju filmov preko namiznega kompa.

Ker se na firme TV-jev ne spoznam.. in sem omejen z denarjem, mi priporočate zgornjega,ali
priporočate kako alternativo tam do 450€ -priklopljen sem na Gold Trojka Extra 120/4
Gleduše na Mimovrste:
Sony LED LCD TV sprejemnik KDL-40W605B 437€ https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...
Philips LED LCD TV sprejemnik 50PFH4009/88 439€ https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...
TV-ja ne bom menjal vsaj 5let,razen če prej ne crkne ipd.
Kupoval bom v SLO,zato uporabniki ki imate z TV-ji izkušnje rabm pomoč pri nakupu.
RangerVIII|6700k|Corsair16GB|
Msi1070|pm961|BX5001TB|RM650x|H100iv2|

Soon ::

Da beli daljinec
Še nisem uspel gledati filme, zaenkrat preko t2 - hd
Miran

puginho ::

barocco je izjavil:

https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp... ,velik napram trenutnemu TV-ju je velikan
TV gledam iz 3.5-4M MAX.TV je primarno namnejen gledanju Tv vsebin(programa)igranju konzole,in gledanju filmov preko namiznega kompa.

Ker se na firme TV-jev ne spoznam.. in sem omejen z denarjem, mi priporočate zgornjega,ali
priporočate kako alternativo tam do 450€ -priklopljen sem na Gold Trojka Extra 120/4
Gleduše na Mimovrste:
Sony LED LCD TV sprejemnik KDL-40W605B 437€ https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...
Philips LED LCD TV sprejemnik 50PFH4009/88 439€ https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...
Kupoval bom v SLO,zato uporabniki ki imate z TV-ji izkušnje rabm pomoč pri nakupu.

V tvojem primeru Sony w6, izjemno pohvaljen model, zmagovalec v svojem razredu, poglej teste.

barocco ::

puginho je izjavil:

barocco je izjavil:

Gleduše na Mimovrste:

V tvojem primeru Sony w6, izjemno pohvaljen model, zmagovalec v svojem razredu, poglej teste.

SM pogledu teste.
EDino škoda,da
Sony KDL-40W605B,škoda ni 42"
-mal dnarja mal muzke- A tale lg je primerljiv z ,bi zgrešu če bi ga kupu.TEžko se odločm ,če sm z kešom omejen hehe
LG 3D LED 42LB650V 449 € https://www.mimovrste.com/3d-tv-sprejem...

Hvala
RangerVIII|6700k|Corsair16GB|
Msi1070|pm961|BX5001TB|RM650x|H100iv2|
««
47 / 223
»»