» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
41 / 223
»»

Anney ::

Sem ga gledal zadnjič v bigbengu, zanimiva tehnologija, zanimivo da je odzadaj(panel) debel le kot malo debelejše ogledalo oz. steklo, razen tam ko je procesor in ostalo je debel kot danšnji lcdji. Nisem pa se pretirano oziral na sliko, vem samo da se je nek soniyev demo gor vrtel.

psyke ::

kaj si mislite o tej televiziji? za 750€

http://www.samsung.com/uk/consumer/tv-a...

iščem 48.

lowac ::

psyke je izjavil:

kaj si mislite o tej televiziji? za 750€

iščem 48.

Dober TV (če res ne moreš vzeti več kot 48'').

psyke ::

lowac je izjavil:

psyke je izjavil:

kaj si mislite o tej televiziji? za 750EUR

iščem 48.

Dober TV (če res ne moreš vzeti več kot 48'').

v bistvu ni za mene, ati noče več kot 48! :S haha .. hvala.. ja nevem, ni še dosti reviewov ker je kar nova

Zgodovina sprememb…

• spremenil: psyke ()

Pentium ::

Stari oče kupuje nov TV za okrog 300-350 EUR. Kaj priporočate? Velikost bi bila optimalna 40'', več ne, saj bo znotraj omare.

Ogledovali smo si najbolj tegale: link

Kako se vam zdi?

berlusconi ::

Pentium je izjavil:

Stari oče kupuje nov TV za okrog 300-350 EUR. Kaj priporočate? Velikost bi bila optimalna 40'', več ne, saj bo znotraj omare.

Kako se vam zdi?

Tegale danes prineše poštar k nam. :) Poročam popoldan, kako se bo obnesel. Upam da ceni primerno :)

Spajky ::

Ja pa še vsaj 2.1 audio set za gor priklopit nabavte, ker zvok bo katastrofa; včasih si soliden zvok dobil s TV-jem, danes ga moraš kupit posebej (hint, stane te sistem več kot je cena teh TV-jev) >:D ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

sasli ::

Mene pa zanima, če ima kdo izmed vas slučajno takšen tv: http://www.lg.com/de/tv/lg-55LB620V
predvsem me zanimajo izkušnje oz. najbolj slabosti tega modela.
Sam sicer iščem osnoven tv brez vseh dodatkov, edino velikost mora biti dovolj velika...

N4m31355 ::

roCkY je izjavil:

Mene počasi malo začenja EMŠO zdelovati. 65" je na cca. 2.3 m. Pred tremi leti mi je bilo ravno optimum. Ni vidnih posameznih pikslov. Privzet 100% desktop se je bral brez obremenitve za oči.

Enkrat se je treba odločiti in kupiti. Sam sem kot sem že nekajkrat v tem forumu napisal ob 46" LCD zdržal misim da cca. 3 leta. Nato pa me je začelo vleči za top sliko in optimalno velikostjo slike in piksla. 4k kar sem jih do sedaj gledal za PC desktop niso potrebni. Berljivost ni nič boljš kot na FHD. No ne vem. Nekih pravih testov pa nisem še uspel naredili. Morl bi imeti svoj PC in na njem 4K kartico, da bi dejansko sprobal zadeve, ki jih dnevno počnem.

Nihče še ne bo kupil prevelikega ekrana oz. se zlepa ne bo namestil preblizu.

Kar se Kodi-ja tiče je uporaben za marsikaj in iz generacije v generacijo je boljši. Marsikaj se pa mim njega enostavneje in udobneje počne.

Tako velike zadeve si ne morem privosciti. budget sem ze dvignil iz 400 na 600, bolj ga pa ne zelim. Se pa strinjam da na moji razdaliji ne bo prevelke diagonale..
Predlagate kaksen drug TV?
Poganjala ga bo AMD R9 290

Spajky je izjavil:

Ja pa še vsaj 2.1 audio set za gor priklopit nabavte, ker zvok bo katastrofa; včasih si soliden zvok dobil s TV-jem, danes ga moraš kupit posebej (hint, stane te sistem več kot je cena teh TV-jev) >:D ...

Za 24ur, mehiško nadaljevanko, fusbal tekme in Tino Maze bo zvok dovolj dober :)

DarwiN ::

@N4m31355, za PC uporabo bi moral izbrat tak TV, ki podpira 4:4:4 Chroma subsampling barve, sicer znaš videt kakšne zmazke pri določenih rdečih barvnih odtenkih... Naslednja stvar je pa input lag, ki tudi zagode, če kupiš kakšnega počasnega.

Input lag lahko preveriš tukaj.. Vse kar je pod ~40ms je ok, in pa upoštevaj da se modeli v US in EU nekoliko razlikujejo..

Lanski Samsung F5000 vem da podpira 4:4:4 in ima nizek lag.. Tudi določeni LGji in pa Sony, ki bi naj imel najnižji input lag. Boš moral malo pogooglat za posamezen TV.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

DarwiN glede input-laga:
Moj Philips 4K 42PUS7809 ga ima glede na review OGROMNO in sicer kar 93ms v Game mode in čez 100ms v TV mode (kar me čudi glede na to da je letošnji model).
In moram povedat, da ga pri brskanju po netu, pri ostalih programih v Windowsih ter v XBMC skoraj, da ne opazim pri FHD resoluciji (pa imam miško in tipkovnico wireless). Pri 4K resoluciji @ 30 fps se pa "lag" miške že malo bolj opazi, verjetno tudi zaradi le 30 slik na sekundo.
Review: http://www.digitalversus.com/tv-televis...

Pri FPS igrah se pa input lag že bolj pozna in je igranje na miško in tipkovnico nerodno, ker ni natančno oz. se občuti input lag, tako da Multiplayer Battlefield itd. odpade.
Ves ta lag pa (nevem sicer kako) pa postane sila neopazen pri igranju s wireless kontrolerjem (Logitech F710), preko katerega igram ogromno iger (Single player) in večinoma FPS.
Najnižjega kolikor vem pa imajo določeni SONY-evi TV-ji kot si že povedal.

lp

Ja, ti opaziš lag zaradi 30Hz. Kar je itak not good in boš moral čim prej menjat za proper 4k TV oziroma monitor. Prodaj in kupi tistega Philipsa, ki ga jaz promoviram v "4k monitorji" temi. ;)

Drugač pa input laga ne boš opazil pri surfanju in splošnem delu v windowsih, le pri hitro premikajočih zadevah, kot so igre. Ampak Philips TVji so ponavadi obupni glede laga... Jaz imam 47PFL6198 in opazim lag pri predvajanju filmov s PCja.. In ne pomagajo nobene nastavitve.

Sej 4K resolucije sploh ne uporabljam samo kadar želi kdo videt kak 4K sample kako izgleda jo nastavim. Tako, da vse delam na FHD resoluciji @ 60Hz.
Kakšen lag misliš pri predvajanju filmov? Non-stop lag na vsake toliko časa, kar mislim da se imenuje "judder" oz. 2:3 pulldown judder ali kaj drugega?
Jaz sem imel ogromno težav s "premikanjem" slike pri (PC->TV) in mi je slika na vsake toliko sekund "zatrokirala" - judder. Probal sem vse živo z VLC, MPHC,.. spreminjal refresh rate iz 60 na 30, 24, sprobal vse možne nastavitve znotraj Catalyst Control Centra in podobno in se nisem rešil problemov, ki so me zelo zelo motili.

Šele z XBMC, kateri ima znotraj nastavitev playbacka opcije:
Adjust display refresh rate to match video (sem nastavil na : On START/STOP)
ter pokljukal Sync playback to display

sem rešil VSE moje tegobe in težave in mi predvajanje vseh ripov 720p, 1080p, bd25 in bd50 deluje popolnoma gladko brez kakšnega laga, zatikanja ali podobnega.
Če pa se kdaj slučajno zgodi pri kakšem filmu, da zvok malo prehiteva ali zamuja ga pa preprosto odmakneš nazaj ali naprej za par ms in je sync popoln.

Upam, da ti to kaj pomaga.

lp

Ne, mene prav input lag heca... Imam namreč dve televiziji priklopljeni na isti PC in Panasonic deluje kot v Nemčiji, brez zatikanja, vse gladko in super.. Potem pa prestavim film na Philipsa in se takoj opazi rahlo zatikanje/lomljenje slike pri hitrih in semi-hitrih premikih. Seveda na game/pc mode in vsi bonbončki izklopljeni, kajti v nasprotnem primeru je še huje.
No, sej zame ni posebej moteče, ker pogledam en film na dva meseca, kot "main monitor" pa tako ali tako uporabljam Panasonica... Ampak če bi več uporabljal Philipsa, bi mogoče znorel. :) Splača se bit previden pri nakupu, ker v ceni ni neke razlike.

Map ::

Od katere serije naprej naj gledam posamezne firme televizorjev, da je še dobra slika?

sweeti ::

Slučajno kdo ve razliko med tv-jema SONY KDL-55W828B in SONY KDL-55W829B, menda naj bi bila razlika samo v oznaki? Zanimivo je predvsem to da je model KDL-55W828B v Sloveniji 960 eur, model KDL-55W829B pa kar 1200 eur v tujini.

Dodatno me še zanima če je zgornji model ok predvsem glede 2D slike ter razliko med ostalimi W8 modeli ki so ~1000€

berlusconi je izjavil:

Pentium je izjavil:

Kako se vam zdi?

Tegale danes prineše poštar k nam. :) Poročam popoldan, kako se bo obnesel. Upam da ceni primerno :)

Tv deluje vredu za svojo ceno. Slika je na hd kanalih super, na sd malo manj, a to se je pricakovalo. amis me je razocaral, nima hd poptvja:-) priporocam nakup.

SumTingWong ::

Katerega bi vi raje vzeli in zakaj (cena je približno enaka v mojem primeru)? Vem, da je razlika v velikosti in 1080/4K. Ampak zanimata me serije (baje je šestica pri samsungu in osmica pri LG že kao kvaliteta.

SAMSUNG UE40H6740 ali LG 49UB820

Zgodovina sprememb…

Han ::

Do 65 palcev se UHD praktično ne splača. Samsung H6740 ima micro dimming, ki pa se v praksi skorajda ne pozna, tako da ne upraviči +200 eur višje cene. Dovolj dobri so H64xx modeli - proporočam večje od 50 palcev.

seminal ::

Iščem 32 velikost za babico ki ima kabelsko preko telemacha. ima še stari sprejemnik na scart zaradi snemanja. Kaj priporčate philips, sony, lg, samsung? HD ready al full hd. Gre se da bi bila čim lepša slika. smarta ne rabi, usb bi bil fajn. lahko graz al pa v slo. Čimhitreje če bi lahko par predlogov, ker bi danes šel v nabavo. JE kateri pameten mogoče v merkatorju je danes glih 20% bon.
LP

V Merkatorju imaš Sony KDL 32R410BB za 240€ in pa Philips 32PHH4309 200€ (z uveljavljanjem kupona).

Philips je full HD, Sonyje HD Ready. Se mi pa zdi, da ima Sony lepšo sliko.

seminal ::

Nevem zakaj ne morem popravit posta. Navedem samo še modele med katerimi zbiram, oz če je kateri drugi boljši kar napišite
PHILIPS 32PHH4309
LG 32LB550B
SONY KDL-32R410
PHILIPS 32PFH4309/88
LG 32LB550U
Toshiba 32W2433DG
Samsung UE32H4000
Toshiba 32L2433DG

TAle poceni philips je tudi hd ready. A samo 200EUR je sem mislod a je več. te pa je ugoden.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: seminal ()

Opala. Zgleda sem PFH ponesreči šel gledat. Toshibe ne bi ravno priporočal, plus nimajo konkurenčnih cen. Za ceno 200-250€ se mi v Merkatorju ta dva zdita najboljša.

Seminal, babice slabo vidijo in bi ravno potrebovale največje diagonale od vseh, tudi če ne berejo podnapisov... Po drugi strani so pa najbolj old school in imajo fobijo pred večjo diagonalo, poleg tega pa imajo TVje še v omarah in v raznem pohištvu...

Nekakšna ironija torej... V merkatorju imaš 47" Philipsa za 390€, če je le možno babičino omaro odpeljat na odpad in nabavit eno lepo nizko komodo..

Ampak ja, smo se tukaj že večkrat pogovarjali o tej problematiki. Omara je pomembnejša od zdravja oči in samega doživetja TVja. :)

MrStein ::

LG 42LB650V
Je kaj posebnega na tem modelu?
Imajo v akciji in družina hoče imeti "takoj!"...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Z drugimi besedami, kaj je best buy v okvirjih:
- 50-55 colov diagonale
- internet (sicer lahko s ključkom, ampak omenim vseeno)
- priklop PC-ja (torej low lag/brez overscan bulšita)
- dnevna soba (okna od strani)
Motiti se je človeško.

vilonja ::

http://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/60...
Kaj pravte za tole televizijo za gledanje filmov in priklop računalnika. Je 60 inch prevelika televizija.
Cena televizije ki jo dobim je 800 eur.
lp in hvala za odgovore.

mat xxl ::

Prevelika ni nikoli :) , tale je morda prepoceni, da bi bila dobra ;)

Zakaj pa ne bi bila dobra, če je poceni dobim. Namreč nameravam jo kupiti v Metroju.

MrStein je izjavil:

Z drugimi besedami, kaj je best buy v okvirjih:
- 50-55 colov diagonale
- internet (sicer lahko s ključkom, ampak omenim vseeno)
- priklop PC-ja (torej low lag/brez overscan bulšita)
- dnevna soba (okna od strani)

Pa še to: odzivne komande, da vmes ne pozabim, zakaj sem sploh daljinca v roke vzel...
Motiti se je človeško.

Samsung UE55H64xx.

Koliko je lahko razlike v kvaliteti signala (HD SLO 1) med sosednjima TV na polici?
Ker je eno očitno razliko v sliki prodajalec pripisal temu vzroku, kar bi jaz označil za 88% b.s.
Motiti se je človeško.

Han je izjavil:

Samsung UE55H64xx.

Je 6400 model 200 ali 400 Hz CMR?

samsung.com trdi eno ali drugo, odvisno od izbranega jezika strani.
Motiti se je človeško.

vilonja je izjavil:

http://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/60...
Kaj pravte za tole televizijo za gledanje filmov in priklop računalnika. Je 60 inch prevelika televizija.
Cena televizije ki jo dobim je 800 eur.
lp in hvala za odgovore.

Je tale tv dober tudi za priključitev na računalnik.

pia2001slo ::

@MrStein

4-ka v oznaki modela pomeni 400Hz (realno mislim da je 120HZ - enako model 6200 - 200hz CMR) - sam imam 65H6400 - slika odlična

Zanimivo, tule Samsung piše, da je 200.
Motiti se je človeško.

The viewing angles are narrow, but average for a VA panel. LG's IPS panels make for wider viewing angles, but they also have three times less contrast.

A to pomeni da oboje dober kontrast in vidne kote nimam kaj pričakovati pod recimo 1000 EUR*?
(test je bil za Samsung H7000)

* - za velikost okoli 46-50 colov
Motiti se je človeško.

H6400 ima 400 CMR. Vidni kot je dober. Tako ali tako se TV ne gleda na več kot 45°.

fpbs ::

Han je izjavil:

H6400 ima 400 CMR. Vidni kot je dober. Tako ali tako se TV ne gleda na več kot 45°.

Od kje ti ta podatek?

Jeronimo ::

Pozdravljeni.

Kot mnogi pred mano, imam dilemo glede televizorja. Full HD, 4K ... :) V big bangu sem malo pregledoval in našel par modelov, ki so zanimivi. Pa me zanima, ali bi kdo lahko svetoval, kako in kaj.

Se v naprej zahvaljujem za čas in trud. HVALA!

1 - 55UB850V UHD LED TV LG - http://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/55...
2 - UE55H6670ST 3D SMART LED SAMSUNG - http://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/ue...
3 - KDL55W955BB LED TV SONY - http://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/kd...
4 - UE55H7000STXXH 3D SMART SAMSUNG - http://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/ue...

Zares hvala, če si lahko kdo vzame čas in razloži, kateri televizor bi bil najboljši od omenjenih in zakaj.

HVALA!

LP
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

@fpbs: UE55H6410, ki ima enak panel kot H6400, sem videl v živo, ga razpakiral in zmontiral na steno. Za 800 eur odličen TV.

@Jeronimo: v tem velikostnem razredu se UHD ne kupuje. Vzemi UE55H64xx, preostanek investiraj v kvalitetno ozvočenje.

MaStr ::

Kaj pa, če ozvočenje že ima...?

Si pa naj kupi kaj drugega...

fpbs ::

Han je izjavil:

@fpbs: UE55H6410, ki ima enak panel kot H6400, sem videl v živo, ga razpakiral in zmontiral na steno. Za 800 eur odličen TV.

S tem, ko si ti TV razpakiral in zmontiral na steno še ne pomeni, da ima 400Hz CMR, ker po vseh podatkih je 200Hz CMR. Pa pri kotu gledanja 45° bo imel ta TV že zelo
slabo sliko. Drugače pa H6400 je enak kot H6350, samo, da ima še 3D. To je najosnovnejši Samsungov model, ki ima še sprejemljivo sliko.

Meni je čisto vseeno, ali piše 200 ali 400 CMR, 120 Hz ali kaj drugega. Osebno sem s sliko zadovoljen, saj je še malenkost boljša kot na tri leta starem D6530 modelu, ki je prav tako 400 CMR. Pod kotom 45° imata obe TV povsem gledljivo sliko, ki je daleč od zelo slabe...

Map ::

Zakaj so Hz sploh tako pomembni? Že 200 ali 400 Hz je dovolj, zakaj bi kdo plačal več za 1200Hz?

pia2001slo ::

evo tule si preberite, da ne bo debata čez več strani

http://www.rtings.com/info/fake-refresh...

serija 6400 ima CMR 480 kar je ekvivalent 120hz - serija 7 že ima 960CMR kar je 240hz

oba 4K samsunga imata "le" 120hz (CMR 1200 in 1440)

Zgodovina sprememb…

Map je izjavil:

Zakaj so Hz sploh tako pomembni? Že 200 ali 400 Hz je dovolj, zakaj bi kdo plačal več za 1200Hz?

Niso pomembni, ker to sploh niso Hz.
Pomembno pa je, ali je slika drdrajoča, ali manj ali bolj tekoča.
Komur je vseeno, pa lahko debato preskoči.
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

MaStr ::

Han je izjavil:

Si pa naj kupi kaj drugega...

Kaj pa če že ima top-shit robo. Ni ravno odgovor, no....
««
41 / 223
»»