» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
33 / 223
»»

deejay2 ::

Dobro bi ga bilo videt. Zanima me, je odzivnost 100% gladka, tako da pri nobenem kadru ne moreš videti zatikanja (npr. hitri premiki kamere iz leve v desno ipd.). Imam Phiipsovo serijo 6000 (55-palčni) s 500 Hz in še vedno opazim malo zatikanja. Če jo kdo kupi, naj se javi. Star je 8 mesecev.

DarwiN ::

Težko verjamem, da bi lahko imel tak hud TV omenjene težave.

Imam Phiipsovo serijo 6000 (55-palčni) s 500 Hz in še vedno opazim malo zatikanja.

Hmm. Tudi pri TV signalu?

Imam tudi sam 6000 serijo... Sicer 700Hz, ampak ni nobenega zatikanja.. Preko PCja je bilo nekaj zatikanja med filmi, ampak sem v nastavitvah izklopil določene bonbončke (kot so dynamic contrast, itd) in zdaj predvaja gladko.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

fpbs ::

DarwiN je izjavil:

Več trgovin: UE65HU7200
Bojda je super, edino podpore za 3D nima.. Kar je za večino blagoslov. :)

Poleg tega, da nima 3D, ne podpira USB3.0. Izredno slab nakup. Daš 150 evrov več, pa dobiš soliden TV LG 65UB950V. IPS displej, pasivno 3D, USB 3.0, WiDi, Miracast, Tuner: 1x DVB-C/-T/-T2/-S/-S2
http://geizhals.at/lg-electronics-65ub9...

fpbs, nehaj že s tem IPSom.. Kaj misliš da ima Samsung TN panel, ali katerikoli drug TV nad 500-1000€? :|

Drgač pa se vedno dvigne alarm, kadar vidiš podobno ceno in toliko dodatnih bonbončkov.. Cena namreč pove ogromno. "Koliko denarja, toliko muzike," je pri TVjih kar dobro vodilo.

In res že hitro googlanje potrdi ta sum:
LG 65UB950V - With horrible image quality, much over average connectivity, much over average power efficiency, good ergonomics, LG 65UB950V has an average over all performance.

Samsung ima namreč ekvivalenten 3D model za ~2750€. Čemu? Menda ne samo zaradi znamke, oziroma pohlepa.

Nima pa USB 3.0, ja... Noben Samsung od teh dveh. Ampak je to prej ko slej zanemarljivo. USB 2.0 je polna kapa.

Skratka, Samsung je skoraj zagotovo boljši nakup.. Pa še ukrivljen je. :P

fpbs ::

DarwiN je izjavil:

fpbs, nehaj že s tem IPSom.. Kaj misliš da ima Samsung TN panel, ali katerikoli drug TV nad 500-1000€? :|

Samsung ima VA panel:

http://ipslcdpanel.blogspot.com/

Thunder wave ::

Ta članek je zelo subjektiven. Mislim vidi se, da avtor preferira IPS. VA ima med drugim tudi dosti boljšo črno barvo, kar ni nikjer omenjeno.

Ja.. VA, IPS, poteto - potato. Eni preferirajo eno, drugi drugo.

Anney ::

DarwiN je izjavil:

Težko verjamem, da bi lahko imel tak hud TV omenjene težave.

Imam Phiipsovo serijo 6000 (55-palčni) s 500 Hz in še vedno opazim malo zatikanja.

Hmm. Tudi pri TV signalu?

Imam tudi sam 6000 serijo... Sicer 700Hz, ampak ni nobenega zatikanja.. Preko PCja je bilo nekaj zatikanja med filmi, ampak sem v nastavitvah izklopil določene bonbončke (kot so dynamic contrast, itd) in zdaj predvaja gladko.

Sam imam isto serijo 6000 700Hz, je pa ta TV z LGjevim IPS panelom. Samo v info če se že kregate. :)

Vsi LG, Panasonic ter Philips serije 6 in 7 imajo LG IPS matrice (S-IPS, H-IPS, AS-IPS)
Serija 5 in 9 od philipsa pa imata Sharp UV2A in S-PVA panele.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

deejay2 ::

DarwiN to glede odzivnosti je zgleda od človeka do človeka drugače. Meni je prodajalec v Big Bengu zatrjeval, da med mojim in pa še enim podobnim 55-palčnim LG-jem ne bom opazil zatikanja, a sem ga pri obeh. Še posebej pri LG-ju. Tudi danes sem gledal v Big Bengu v Ljubljani nek model s 1.200 HZ in sem pri nogometni žogi še vedno opazil nekaj zatikanja. Jaz želim kupit tak tv, da bo odzivnost taka, kot je v resničnem življenju.

Glej skozi okno, kako otroci brcajo žogo na igrišču, bo definitivno brez zatikanja. ;)

aljo558 ::

http://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/ue...

Mnenje za tale TV? Price/Performance?

RejZoR ::

Ne moreš pričakovat perfekcije, ko pa je sam signal po možnosti posnet pri 24fps... Sej engini interpolirajo do neke mere, čudežev pa vseeno ne morejo delat. Pofutraj 60fps video na 600Hz+ LCD pa boš videl razliko...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

BorutK-73 ::

aljo558 je izjavil:

http://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/ue...

Mnenje za tale TV? Price/Performance?

Preveri tehnične podatke na proizvajalčevi strani, na BB strani piše da ima samo DVB-T sprejemnik (preko navadne antene).

edit
Plus ima WiFi in LAN, ampak ne podpira online storitev ali dlna preko mreže.

Zgodovina sprememb…

3pier ::

Pozdravljeni,

kupujem nov televizor v vrednosti do 900€, diagonale okoli 140cm, more imeti možnost smart tv (wi-fi), ful HD, največ pa se gledajo športni programi :)

Do zdaj kolikor sem gledal se mi tale zdi zelo v redu https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...

Kaj mislite oz. ali je še kakšen boljši za takšno ceno.

Hvala

kitl76 ::

Tega imam jaz je bomba. Ne vem sicer kaj ti bo smart TV ampak OK ga ima in dobro dela. Meni je bilo pri tem TV-ju poglavitno, da ima dober 3D :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kitl76 ()

audio ::

Leclerc ima v zadnji akciji 55H6400 za 800€, če koga zanima.
Mene kar mal v tošlu ščemi :)

ozajris ::

Pozdravljeni,

kupujem 32" hd ready lcd do 400€. Pogoj je samo ta, da lahko snemam na HDD - smart TV/wi-fi me ne gane.

Ti so nekako v ožjem izboru:
Philips 32PHH4309/88
Sony KDL32R415BB
Philips 32PHH4509/88
Samsung UE32H4510

Gleda se večinoma samo tv programe in kakšen film na DVD-ju.
Katerega mi najbolj priporočate?

lp

kitl76 ::

Škoda, ker se nisi prej oglasil ravno 2 tedna nazaj sem prodal tale TV 32PHH4309/88 LED TV PHILIPS star 4 mesece za 250 EUR.

NoBody- ::

Odločam se za nakup novega tv-ja pa sem v izbor dal spodnje modele:

SAMSUNG UE48H8090
SAMSUNG H7090
Samsung HU7590

Kaj proporočate, katerega izbrat?

Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NoBody- ()

wini ::

Odvisno kaj ti je bolj ugaja ... ukrivljen ali raven zaslon
Osebno je meni boljši h7090

Ugane kdo kateri TV je na sredini oz pomaknjen naprej? :)

Map ::

LG 55EC9300? :)

Ti je google pomagu. :D Je ja OLED ;)

Drugače pa so te tudi zelo zanimive, še posebej serija Reference.

http://www.vizio.com/tv-overview

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

Malo ja. :D Zanimvo, da je OLED toliko bolj temen.

Ja, meni je malo hecno, ker tako modri pa LCDji tudi niso. :)

Enako sem razmišljal, tile so preveč modri. Misliš, da so malo prilagodili barve oz. kako drugače prišli do tako modrih LCDjev?

Preberi si, hvalijo jo zelo.
http://www.consumerreports.org/cro/news...

taz ::

A je sploh isti posnetek predvajan na vseh TVjih? Ker v napisu star wars je črna barva, okrog pa kar modra. :O

mAXTER ::

Vizio tv-je sploh prodajajo v evropi ali je prodaja omejena zgolj na severno ameriški trg?

mat xxl ::

Ali kdo ve za kak ultra , mali Tv, pod 20 cl idealno 15 col za v spalnico, obvezno vsaj DVB-C tuner.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mat xxl ()

Pithlit ::

Uh, oh... why...? A gledaš v spalnici z 1m? Glih danes sem gledala enega 32" LED LCD (FHD) za slabih 130€. IMHO idealno za spalnico (če je že treba tv met v spalnici).
Life is as complicated as we make it...

Spajky ::

... če ne moreš zaspat hitro, imajo v Ho*erju za male pare simulator TV za te uspavat >:D ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

trnvpeti ::

Pithlit je izjavil:

Uh, oh... why...? A gledaš v spalnici z 1m? Glih danes sem gledala enega 32" LED LCD (FHD) za slabih 130€. IMHO idealno za spalnico (če je že treba tv met v spalnici).

link fhd za 130?

Ni linka. Je MPEG2. Nimam pojma če je še kak drug tuner (C,S,*2) zraven. V enem Italijanskem supermarketu (al je hipermarket...?).

Spajky je izjavil:

... če ne moreš zaspat hitro, imajo v Ho*erju za male pare simulator TV za te uspavat >:D ...

A une ledice? Nek anti theft device?

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Pithlit je izjavil:

Ni linka. Je MPEG2. Nimam pojma če je še kak drug tuner (C,S,*2) zraven. V enem Italijanskem supermarketu (al je hipermarket...?).

name?

Spajky ::

Pithlit je izjavil:

A une ledice? Nek anti theft device?
Yup! >:D
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Bennet.

hvala

bojann1608 ::

potrebujem nasvet pri odločitvi...

Samsung 48H6400 (630€) ali Philips 47PFS7109 (720€), kaj bi izbrali ter zakaj?

naj povem, da mi ambilight ter smart tv ne pomenita kaj dosti, prvo slika, hitrost delovanja ter nato bonbončki....

vilonja ::

http://www.moj-tv.com/led-tv/philips-40...
Kaj pravite na ta tv, dobim ga pa za 300 eur.

@Bojan: Philips se vzame predvsem zaradi ambilighta... Tko da Samsung, ki ima 4-jedrni procesor, medtem ko ima Philips 2-jedrnega.

@vilonja: Vsi ti vstopni modeli večjih znamk so "enako dobri"... Dobro razmerje med ceno in kvaliteto, le premajhen je. 40" je primeren za razdalijo 1.5-2m, če mene vprašaš.

bojann1608 ::

@DarwiN se pravi če odmislimo bonbončke (ambilight) Samsung boljša izbira?
kakšna alternativa mogoče?

Ni ravno povsem črno-belo, ker so razlike seveda majhne, ampak recimo ja.

Drugač pa imaš seveda boljšo alternativo.. Precej boljšo, in sicer 55" velikost. Na primer Samsung 55H6400.

Ne glede na to, kaj imaš trenutno, ti bo 48" že jutri premajhen.. No, sej 55" ravno tako.. Ampak ne toliko. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

tadejbb ::

Sam za info v Avstriji v trgovini Starurn.at imajo akcijo in sicer Samsung eu50hu6900 za 699 evrov zraven ti pa podarijo še zunanji trdi disk. Če koga za nima se mi zdi zadeva poceni :D

Lep pozdrav

Tadej Brodej

Žitnik ::

Pozdravljeni!

Rad bi vas vprašal, če ima smisel kupiti 48'-50' 1080p TV, ko pa je v stanovanju samo SD signal? Gleda se na 4m. Problem je nastal, potem ko je 42' HDready Panasonic plazma crknila. Sliko je imela dobro, je pa bila malo majhna. TV pa se uporablja samo gledanje programov, nič DVD... Kaj sploh kupiti v tem primeru, ko je pa vse overkill?

Če bi se rad šel perfekcionizem, potem imaš res problem... Za ~95% ljudi je pa digitalni SD signal več kot dovolj dober za razdalijo 4m... In to ne pri 48-50", ampak mirno vzameš kar 55".. Pravzaprav ti bo skoraj zagotovo žal, če boš vzel manjšo..

Hvala za odgovor! Ne gre za perfekcionizem, mislil sem da je 480p na tako veliki TV en velik zmazek. Bom dal na USB ključ 480p video in šel zadevo preverit v trgovino.

Han ::

Ko se enkrat navadiš na 1080i/p in 720p, je vse, kar je manj, zmazek.

Verjamem. Tisti ki nimamo optike o tem pač ne moremo razmišljati. Drugače pa se navdušujem nad tem LGjem. Ni smartTV ampak to mi itak nič ne pomeni. Upam da je slika ok.

http://www.harveynorman.si/oddelki/svez...

Han ::

Tale LG izgleda bolj 'ubogo'. Maks Pro ga ima 50 eur ceneje, v Avstriji je okrog 630 eur...

Samsung UE55H62xx me bolj prepriča, ima pa pri nas zelo napihnjeno ceno. Pri severnih sosedih se cena za UE55H6270 giblje okrog 700 eur.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()
««
33 / 223
»»