Forum » Zvok in slika » Kateri televizor?
Kateri televizor?
Temo vidijo: vsi
fpbs ::
Jaz bi vsekakor vzel LGeja, ki ti tudi največ nudi za manj denarja.
Osnovni modeli z oznako 4xxx nudijo najmanj in imajo najslabšo sliko. Najboljši pa imajo oznako 9xxx. Samsung 6xxx lahko primerjaš z LG 6xxx.
Osnovni modeli z oznako 4xxx nudijo najmanj in imajo najslabšo sliko. Najboljši pa imajo oznako 9xxx. Samsung 6xxx lahko primerjaš z LG 6xxx.
Han ::
Na Samsung in LG preverjeno delujejo, verjetno tudi na novejših Philipsih. Firmware ima v glavnem vse EU jezike...
BlueXX ::
Vaše mnenje Spodnji samsung ali LG? LG mi potegne zaradi velikosti zaslona :) Budget je pa 700€.
https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...
http://www.harveynorman.si/oddelki/audi...
https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...
http://www.harveynorman.si/oddelki/audi...
audio ::
@BlueXX
LG je za ta denar po mojem mnenju OK, zvok pa moraš obvezno predvajati preko receiverja ali kaj podobnega.
LG je za ta denar po mojem mnenju OK, zvok pa moraš obvezno predvajati preko receiverja ali kaj podobnega.
Thunder wave ::
Kaj pravite na ta TV?
Velikost je takšna kot bi jo radi, pomembna nam je kvalitetna slika (uporabljala se bo kabelska), in da ima dobro podprt DLNA predvajalnik.
Velikost je takšna kot bi jo radi, pomembna nam je kvalitetna slika (uporabljala se bo kabelska), in da ima dobro podprt DLNA predvajalnik.
Marix ::
Zdravo, zanimam me vaše mnenje glede spodnjih TVjev: Samsunga UE55H6470 in Philips 55pfk6549. Katrei ima boljšo Smart funkcijo, za brskanje po internet in gledanje youtube posnetkov?
http://www.moj-tv.com/led-tv/samsung-ue...
http://www.moj-tv.com/led-tv/philips-55...
http://www.moj-tv.com/led-tv/samsung-ue...
http://www.moj-tv.com/led-tv/philips-55...
mAXTER ::
Neverjetno...npr. Samsung 55" UE55H6470 stane nekje 890EUR medtem ko stane 60" UE60H6470 celih 1800EUR. Kje je tu logika da je enak tv z 5" večjo diagonalo kar enkrat dražji. Ok razumem da je najverjetneje to povezano z povpaševanjem ter prodano količino, ki je v primeru 55" neprimerno večja ampak vseeno...enkrat večja razlika pa je tudi malo mimo no...
EDIT: evo 65" UE65H6470 tv pa je cenejši od 60" za 60EUR..men ni nič več jasno :D
EDIT: evo 65" UE65H6470 tv pa je cenejši od 60" za 60EUR..men ni nič več jasno :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mAXTER ()
Če se zadovoljiš z malce nižjim CMR (200), dobiš v Avstriji UE60H6270 za okrog 1300 eur.
Osebno sem sicer mnenja, da se za TV nad 60 palcev splača počakat še kakšno leto ali dve na boljše UltraHD, ko bodo standardi v polni veljavi, na voljo pa bo tudi več vsebin, vključno z UHD Blu-ray.
Osebno sem sicer mnenja, da se za TV nad 60 palcev splača počakat še kakšno leto ali dve na boljše UltraHD, ko bodo standardi v polni veljavi, na voljo pa bo tudi več vsebin, vključno z UHD Blu-ray.
Sej vzel bom tako ali tako Samsungovo plazmo...lanski 60" PS60F5570 model pride okoli 1100€. Upam samo da se jih bo do decembra 2014 ko bom zadevo kupoval še dalo kje dobiti
Sem slišal ja...glede na komentarje je veliko odvisno od sreče..enim se fajn sliši, drugim baje spet ne...
telexdell ::
Danes je kupovati plazmo enako skregano s časom, kot je bil pred kakšnim stoletjem nakup avtomobila na paro.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Kakšni videofili se ne bi ravno strinjali s tabo Ti bodo dejansko spet zadovoljni šele ko dozori OLED tehnologija in postane cenovno dostopna in vzdržna na daljši rok, medtem ko LCD LED pljuvajo na dolgo in široko.
P.S. a kdo ve če se da kje pri nas dobiti LG 60PB6900 plazma? Sem malo gledal in ne najdem ničesar..naj bi bil pa to 2014 model.
P.S. a kdo ve če se da kje pri nas dobiti LG 60PB6900 plazma? Sem malo gledal in ne najdem ničesar..naj bi bil pa to 2014 model.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mAXTER ()
Dvomim, da bi pravi videofil spraševal za nasvet, kateri TV naj kupi na tem forumu. Za nas ostale smrtnike pa velja moja prejšnja primerjava.
RejZoR ::
Philips je pri barvah slike zelo dober, mehke in naravne (kalibracija obvezna), prav tako se dobro obnese pri 3D, govorim od serije 6xxx (2013) naprej, pomankljivost je počasen menu in smart, če ga seveda rabiš. Če imaš IPTV rabiš menu samo za nastavitve, kasneje ga skoraj ne potrebuješ, če imaš reciver (malo so se na hitreje popravli v zadnjem firmwaru), rabiš ga samo za priklop med komponentami priklopljeneg nanj.
Sem mislil, da je s počasnimi menuji samo Philips, pa sem isto videl tud pri LG-ju. In še to samo pri high end modelih, osnovni so hitri kot strela, očitno je zelo odvisno od OS-a, ki ga TV fura. High endi imajo bolj naprednega ampak je tud počasnejši.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Tvoji dvomi so upravičeni, ker noben ni napisal karkoli o tem da bi bil videofil. In ne..za vse smrtnike res ne velja prejšnja primerjava, ker nimamo vsi možnosti direktnega gledanja v tv, nimamo vsi 1500€ za tv-je višjega razreda itd. Glede na P/P je trenutno plazma za moje pojme še vedno najboljša opcija kar se tiče same slike in velikosti diagonale v navezi s ceno.
Mah plazme so so last year. Folk tolk paradira okoli s to kakovostjo slike, pa roko na srce nisem videl nobene razlike. Oz so mi plazme s svojim steklenim ekranom šle blazno na jetra, ker če nisi imel absolutno zatemnjenega prostora si not v nočnih scenah videl samo sebe in prostor. Tega pri LCD-jih z rahlo mat površino ni nikoli problem. Da ne omejam tega, da so 100x lažji LCD-ji. Razlog, da smo se znebili katode (astronomska teža), zdej bi pa navlekli isto sranje nazaj. Ne hvala. Tolk boljše oz sploh boljše pa spet niso.
Kakšni videofili se ne bi ravno strinjali s tabo Ti bodo dejansko spet zadovoljni šele ko dozori OLED tehnologija in postane cenovno dostopna in vzdržna na daljši rok, medtem ko LCD LED pljuvajo na dolgo in široko.
To kupovanje plazem, me spominja na čase ob prihodu barvne TV. Tudi takrat so nekateri v prepričanju, da barvni TVeji nimajo tako dobre slike, dirjali od trgovine do trgovine, da so dobili še zadnje črnobele TVeje.
Drugače pa OLED tehnologija je že dozorela, žal samo pri LGeju.
Mah plazme so so last year. Folk tolk paradira okoli s to kakovostjo slike, pa roko na srce nisem videl nobene razlike. Oz so mi plazme s svojim steklenim ekranom šle blazno na jetra, ker če nisi imel absolutno zatemnjenega prostora si not v nočnih scenah videl samo sebe in prostor. Tega pri LCD-jih z rahlo mat površino ni nikoli problem. Da ne omejam tega, da so 100x lažji LCD-ji. Razlog, da smo se znebili katode (astronomska teža), zdej bi pa navlekli isto sranje nazaj. Ne hvala. Tolk boljše oz sploh boljše pa spet niso.
Pač vsaka tehnologija ima svoje pluse in minuse kaj čemo. Plazme imajo odsev, LCD-ji imajo slab vidni kot, plazme višjo porabo, LCD bolj sprane barve itd. itd. itd. Mene zadeva zanima samo iz vidika 60" tv-a za mal denarja z lepo sliko ki razen odseva ne zaostaja v ničemer za LED-LCD tv-ji (kvečjemu je še boljša), je pa primerljivo dosti cenejša...
Kakšen slab vidni kot? Če kupiš sranje za 200 evrov ja, sploh kadar gledaš od spodaj navzgor, vse ostalo pa ima take vidne kote, da se odtenki spremenijo, ko gledaš skor čist od strani. Boš resno tko gledal TV?
Pač vsaka tehnologija ima svoje pluse in minuse kaj čemo. Plazme imajo odsev, LCD-ji imajo slab vidni kot, plazme višjo porabo, LCD bolj sprane barve itd. itd. itd. Mene zadeva zanima samo iz vidika 60" tv-a za mal denarja z lepo sliko ki razen odseva ne zaostaja v ničemer za LED-LCD tv-ji (kvečjemu je še boljša), je pa primerljivo dosti cenejša...
Mogoče slabši kot v primerjavi z najcenejšimi LCDeji, pa še med temi imajo vsi LCDeji z IPS displejem boljšega. Kakšne sprane barve itd. itd. itd.??
Če hočeš odličen vidni kot, imaš na voljo LG z IPS matriko, ki pa ima žal druge pomanjkljivosti (slabši kontrast - črna je odtenek sive, počasnejši odzivni čas - hitre sekvence so lahko razmazane). Poleg tega LG večinoma ne uporablja protiodbojnega (antiglare) premaza, zato so barve res pristne, a to za seboj potegne podoben učinek kot pri plazmi - v TV vidiš odblesk okolice.
neon21 ::
Torej imam smart tv samsungov tv. Zdaj če bi želel brskati po internetu preko tv.ja moram kupit wi.fi , da mi potem to omogoča right?
DarwiN ::
Eni modeli imajo vgrajen WiFi, pri drugih pa moraš dokupit USB WiFi dongle..
Torej.. Moraš "kupit WiFi"? DA ali NE?
Torej.. Moraš "kupit WiFi"? DA ali NE?
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Kateri Samsung je to - kateri model?
Za brskanje po netu je priporočljivo imeti še primerno tipkovnico, npr. Logitech K400. Je pa zadeva na TV le omejeno uporabna, tako da ne pričakuj preveč...
Za brskanje po netu je priporočljivo imeti še primerno tipkovnico, npr. Logitech K400. Je pa zadeva na TV le omejeno uporabna, tako da ne pričakuj preveč...
Če ima wifi vgrajen nevem. Model pa je : ue46es5500w
Han kako to misliš , omejena uporaba? Brskanje po spletu ogled youtube itd je mogoče ne?
Han kako to misliš , omejena uporaba? Brskanje po spletu ogled youtube itd je mogoče ne?
WiFi nima vgrajen - rabiš kompatibilen USB ključ.
Osnovno brskanje in youtube seveda delujeta.
Osnovno brskanje in youtube seveda delujeta.
Han imaš mogoče link od tega kompatibilnega usb ključa? Da vem kupit oz. katera trgovina ga ma , lepo prosim.
Normalna cena za WiFi USB dongle je okrog 30 eur, pri nas bo zagotovo precej več...
Original Samsung, kompatibilen HAMA.
Original Samsung, kompatibilen HAMA.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
Pithlit ::
30 eur... sej je skor cenej en HTPC gor priklopit.
Life is as complicated as we make it...
Made in China FTW :P
pia2001slo ::
Kolikor vem PUS serija nima možnosti prikaza H265 videa, pa HDMI porti so zgolj serije 2 in 30 MHz. Raje poglej za kakšno serijo LG UB850 ali UB950 Ti imajo HDMI3 ter možnost prikaza 60Mhz H265. Cenono so pa tam tam.
Razlika 55" je sicer zgolj 300€. Pri 49" pa razlike praktično ni. Če so ti glavno vodilo " potem boš sigurno vzel Phillipsa. Če pa razmišljaš o kakšnem bluray predvajalniku pa odločitev ni več tako enostavna.
kaj pa na tega pravte?
predvsem me nano led vleče
http://www.lg.com/de/tv/lg-55LA9709
Huda zadeva, ja.. Pristi local dimming, o katerem lahko mi navadni samo sanjamo. :)
AMPAK, 55" je zame definitivno premajhen TV, ko govorimo o 4K resoluciji.. Ker na razdalji ~3m ta resolucija enostavno ne bo prišla do dovolj velikega izraza.
55" 4k bom imel jaz čez par let, vendar na razdaliji ~1.7m. :)
Zatorej, make that 65" ali še bolje 75" in ti ga brez oklevanja priporočam. :D
All ::
hja...kukr je tale local dimming hud......(dejansko je)...mam glih zarad tega pomislek....
Trenutno mam starejši tv z local dimmingom...pa so se po treh letih sektorji (240 njih je) začel med sabo rahlo razlikvat...predvsem na beli barvi se vid
Trenutno mam starejši tv z local dimmingom...pa so se po treh letih sektorji (240 njih je) začel med sabo rahlo razlikvat...predvsem na beli barvi se vid
Sej zato pa še ni čas za 4k TVje, ker tisti veliki in pošteni se komaj začnejo nekje pri 3000EUR... Medtem pa TVji danes ne zdržijo več 20 let, tako kot so dobre stare kište, ampak je njihova povprečna življenjska doba bližje 5-10 letom... In pol to znese za kr ena uber investicijo, a ne..
Čez 12 mesecev bodo pomoje okoli 2kEUR in takrat se bo šele zares začela 4k era. Takrat tudi pridejo prvi 4k Blu ray ploščki.
Čez 12 mesecev bodo pomoje okoli 2kEUR in takrat se bo šele zares začela 4k era. Takrat tudi pridejo prvi 4k Blu ray ploščki.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
deejay2 ::
A se da pri nas dobit kak 65 ali več palčni 4k televizor, ki stane maksimalno 2.000 evrov?
Nope.. 65" Samsunga dobiš za ~2150€ - v Avstriji oziroma ti ga zastonj dostavijo na mejo s Slovenijo (na najbližjo pošto).
Če se ti mudi. :)
Če se ti mudi. :)