» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
31 / 223
»»

roCkY ::

mAXTER je izjavil:

Mene pa zanima če ima kdo izkušnje z večjim tv-jem v manjši sobi?

Namreč želim si kupiti velik tv, kot recimo Samsung UN65H6400 (65" diagonala), vendar me, glede na to da se bo na tv-u gledala tudi navadna SD vsebina in ne samo 1080p, skrbi da bo pikselacija prevelika. Soba je namreč nekje 3,8 po širini, torej če odštejem še regal in sedalni del sedežne garniture mi ostane nekje 3 - 3,5 m razdalje do zaslona. Gledalo se bo pa na Telemachovi kabelski...

Graf

Graf

Končni rezultat bo da boš gledal večinoma HD kanale vkolikor imaš seveda možnost.
Velikost sobe nima nobene veze. Sam imam relativno majhen prostor za dnevno pa še tu je sedežna na sredini. Pač HD nima smisla dlje kot diagonala ekrana * 1,6. Kot sem že omeil v tej ali sorodni temi gledamo s cca. 2.2m 65" plazmo. Tu je zame pač haklc v plazmi ker LED-i mi nikakor ne grejo.

kitl76 ::

Brez problema še premajhen bo. Ima Rocky prav jaz imam na tej razdalji 55" Samsunga 6400 ga pa je bilo prve 14 dni kot v Koloseju danes bi bil pa vesel, če bi imel 80" :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kitl76 ()

mAXTER ::

Pa recimo navaden SD signal ne izgleda grozno na tako veliki diagonali na ca. 3m razdalje?

telexdell ::

mAXTER je izjavil:

Pa recimo navaden SD signal ne izgleda grozno na tako veliki diagonali na ca. 3m razdalje?

Če imaš pametni telefon (in že nima vgrajenega) si nanj naloži nek DLNA server (npr. BubbleUpnP). Na kartico telefona si naloži nek posnetek v SD in HD resoluciji in pojdi v kakšno večjo trgovino s TV sprejemniki. Tam izberi TV z diagonalo, katera ti ustreza in si predvajaj posnetek, pa boš dobil najbolj verodostojen rezultat.

PS- verjetno gre stvar tudi z USB ključkom
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

SD se da gledati normalno prve dva dni te malo moti potem se navadiš. Itak so pa skoraj vsi kanali, ki jih gledam v HD.

RejZoR ::

Philips je recimo za njihov 4K upscaler sam reku, da najbolje deluje samo na 1080p. Pri SD ne dosega pravih rezultatov.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

RejZoR je izjavil:

Philips je recimo za njihov 4K upscaler sam reku, da najbolje deluje samo na 1080p. Pri SD ne dosega pravih rezultatov.

Že, že a s tem ne trdijo, da je SD slika na 4K slabša, kot na HD.

Mafy ::

Zdravo fantje in dekleta.

Tudi jaz se trenutno odpravljam v nakup novega TV-ja. Trenutno razmišljam o Samsungovih TVjih od 50¨ do 55¨ (oddaljen cca 3 m od televizije). Na tvju se bodo predvajali HD, mogoče tudi kakšen 3D. Prav tako me zanima razlika med serijami 7,8,9 pri samsungih.

Hvala za nasvete in pomoč pri izbiri.

Jaz imam Samsunga 55"6400 sem full zadovoljen sploh nad 3D filmi.

fpbs ::

Za gledanje 3D je veliko boljša pasivna 3D, zato priporočam LGeja.

Ne sanjaj prid k meni pa boš videl kaj je to 3D.

ddasd ::

Mafy je izjavil:

Zdravo fantje in dekleta.

Tudi jaz se trenutno odpravljam v nakup novega TV-ja. Trenutno razmišljam o Samsungovih TVjih od 50¨ do 55¨ (oddaljen cca 3 m od televizije). Na tvju se bodo predvajali HD, mogoče tudi kakšen 3D. Prav tako me zanima razlika med serijami 7,8,9 pri samsungih.

Hvala za nasvete in pomoč pri izbiri.

mene tudi zanima pa čakam že 14dni da bo kdo pvoedal kej..

sicer js bom verjetn uzel 46".. mamo pa doma UE558000 ( ene 2 let ) in je zadeva bombastična :)
hi

Mafy ::

ddasd zgleda, da so na dopustu mojstri za televizije :P

Malce sem tudi razmisljal, da bi raje vzel televizijo, ki ima 4K in ne 3D, saj trenutno 3D tehnologije niti ne pogrešam (starejši TV). Kakšno je vaše mnenje, 3D ali 4K ??

LP

kitl76 je izjavil:

Ne sanjaj prid k meni pa boš videl kaj je to 3D.

Ja, če hočeš ti na Samsungu gledat 3D, si moraš najprej zatemnit prostor, da sploh kaj vidiš, medtem ko pri LGeju lahko gledaš pri normalni svetlobi, tudi, če ti sonce sije skozi okno. Pri Samsungu boš moraš tvoja težka 3D očala, ki so več kot še enkrat težja od LGejevih pasivnih, najprej sinhronizirati s TVejem. Lahko se zgodi, da se sinhronizacija prekine, ko je najbol napeto gledanje. Pri Samsungu moraš menjavati baterije. Pri aktivni tehnologiji prihaja do prekrižavanja slike, kar zelo utruja oči. Pri aktivni tehnologiji- Samsungu, levo oko vidi precejšen del slike, ki jo nebi smelo, enako velja za desno oko, kar zopet utruja oči. Tu je še vidni kot gledanja, ki je pri aktivni 3D TV zelo omejen. Pa še kaj bi se našlo.

Mafy je izjavil:

Malce sem tudi razmisljal, da bi raje vzel televizijo, ki ima 4K in ne 3D, saj trenutno 3D tehnologije niti ne pogrešam (starejši TV). Kakšno je vaše mnenje, 3D ali 4K ??

Zakaj nebi vzel 4k s 3D?

francek1 ::

Če bi kdo rabil nov Philips 3D 4K 58" LED TV za jurja, naj pošlje ZS.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

mAXTER ::

Mogoče kdo ve če še ima kakšna trgovina na zalogi plazme, iščem nekaj 60"-65" za pameten denar, tako da razni Panasonici itd. odpadejo.

Mafy je izjavil:

LP

Zmagaš s kombinacijo 3D in 4k. Na ta način dobiš full HD sliko tudi pri pasivnem 3d (LG TV)= sliko enake kvalitete kot pri aktivnem 3D s tem, da so očala precej lažja... (glej opis @fpbs).

telexdell je izjavil:

Mafy je izjavil:

Zmagaš s kombinacijo 3D in 4k. Na ta način dobiš full HD sliko tudi pri pasivnem 3d (LG TV)= sliko enake kvalitete kot pri aktivnem 3D s tem, da so očala precej lažja... (glej opis @fpbs).

Vsi LGejevi TVeji s frekvenco osveževanja slike 200Hz in več omogočajo full HD 3D sliko, in zato ni nobene potrebe po 4k.

fpbs je izjavil:

Vsi LGejevi TVeji s frekvenco osveževanja slike 200Hz in več omogočajo full HD 3D sliko, in zato ni nobene potrebe po 4k.

Da se to narediti na TV z vsako frekvenco, je pa seveda vprašanje kvalitata. Pri 4K TV pa je slika full HD brez nekih dodatnih programskih kolobocij in ima procesor čas, da dela kaj drugeganamesto da preklaplja vrstice (ali stolpce).

PS tudi na HD ready TV (720 p) si imel možnost prikaza HD slike s prepletanjem (1080 i), samo to ni to.

Zakaj bi kupovali 4K televizorje? A ne vidite, da je to marketinški nateg vsebin dejansko sploh ni za dobiti. Edino kar je je par demo satelitskih kanalov to pa je tud vse. 4K še zeloo dolgo ne bo zaživel in je škoda dati 200EUR več za TV, da lahko rečeš, da imaš 4K.

Han ::

Npr. za boljši prikaz 'Polken' na televizorju, za gledanje pristne 4K slike, ki jo posnameš s 4K videokamero ali telefonom, za ogled slik, ki jih posnameš z dobrim fotoaparatom...

DarwiN ::

4k Blu-ray standard je baje bolj ali manj že dodelan, in sicer 4k/60Hz/10-bit 4:2:2 in 4:4:4 barve. Prvi blu-rayi bi naj izšli v drugi polovici 2015, torej čez eno leto.

Torej ja, kdor kupuje TV za naslednjih 5+ let, se mogoče splača doplačat, ker čez dobro leto bomo gledali ~60Gb MKV-je. :P

Ampak potem je najbrž treba doplačat malo več kot 200€, saj mora imet polno HDMI 2.0 podporo, ne kakšne 30Hz zadeve, ali zgolj 8 bitne barve..

You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

RejZoR ::

kitl76 je izjavil:

Zakaj bi kupovali 4K televizorje? A ne vidite, da je to marketinški nateg vsebin dejansko sploh ni za dobiti. Edino kar je je par demo satelitskih kanalov to pa je tud vse. 4K še zeloo dolgo ne bo zaživel in je škoda dati 200EUR več za TV, da lahko rečeš, da imaš 4K.

Sem imel neki časa PC na 42 inčnem FullHD TV-ju pa je bila slika dost zanič in gledanje drobnih napisov prav mučno. Kar pa se tiče smiselnosti pa še 1080p nima smisla, vsaj pri nas ne. Tist HD signal, ki ga ponuja par naših TV postaj je zapovrhu še 1080i in z astronomsko kompresijo...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

HD 1080i je vsaj gledljivo, SD je pa totalni zmazek.

Han je izjavil:

Npr. za boljši prikaz 'Polken' na televizorju, za gledanje pristne 4K slike, ki jo posnameš s 4K videokamero ali telefonom, za ogled slik, ki jih posnameš z dobrim fotoaparatom...

Dobrim fotoaparatom? Že povprečen mobilni telefon danes dela slike v resoluciji 8K. Dobri fotoaparati pa preko 20 K.

Dober fotoaparat dela lepe slike, vredne ogleda na 4K TV. ;)

clancy ::

Pozdravljeni.

Za otroško sobo iščem 32" LED televizor.
Pomembno je da zna z USB ključka ali diska, brez problemov predvajati filme in podnapise.
Ali je tale v redu?
http://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/32...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: clancy ()

cekr ::

clancy je izjavil:

Pozdravljeni.

Pomembno je da zna z USB ključka ali diska, brez problemov predvajati filme in podnapise.
Ali je tale v redu?

To je stara šara, ki je ne morejo prodat. Poišči nekaj, ki ima HDfull.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Hallo poslušite se kupujete TV-je 4K zato, da gledate dobre fotografije? Pa mi povejte a ste bili nategnjeni ali ne? Bolano v glavenm ko bodo filmi 4K masovno na tržišču pol pa kupujte te jajca. TV-je se pa itak saj pri nas menja na 3 leta.

ddasd ::

a date lahk kake linke do tvjev da vidmo ceno pa kje kupt in ne samo govorit o 4k pa 3d pa pa hdmi 2.0 pa LG je bolš pa samsung jebolš :)
hi

cekr je izjavil:

clancy je izjavil:

Pozdravljeni.

Ali je tale v redu?

To je stara šara, ki je ne morejo prodat. Poišči nekaj, ki ima HDfull.

Ni rečeno da je boljše, če je FHD, predvsem pa ne na 32" televiziji. Niti ne bo namenjena za gledanje FHD vsebin. Prioriteta je bolj zmožnost predvajanja risank in filmov z podnapisi, ter preprosto upravljanje. Ta model je še vedno na uradni LG-jevi strani.

kitl76 je izjavil:

Hallo poslušite se kupujete TV-je 4K zato, da gledate dobre fotografije? Pa mi povejte a ste bili nategnjeni ali ne? Bolano v glavenm ko bodo filmi 4K masovno na tržišču pol pa kupujte te jajca. TV-je se pa itak saj pri nas menja na 3 leta.

Če je malenkostna razlika v ceni, se vsekakor splača vzeti 4k. Sem pa prepričan, da so bili tisti 100% nategnjeni, ki želijo gledat 3D pa so kupili aktivno 3D namesto pasivne.

kitl76 je izjavil:

Po 3. letih vržeš TV sprejemnik v smeti ali ga prodaš? Če storiš prvo, si enkrat kupi dober TV pa ga boš lahko imel več kot tri leta. Če storiš drugo boš pa lažje prodal dober TV kot pa kreaturo od TV>:D
Če bomo čakali, da k nam pridejo 4K vsebine bomo to dočakali takrat, ko bo ostali svet gledal 16K vsebine. Z malo spretnosti in otično povezavo pa lahko preko netflixa gledaš 4K vsebine že danes.

PS-le zakaj sedaj kupujete fullhd TV, če pa je večina TV programov še vedno v SD? Tisti, kateri pa so v HD pa jih veliko ljudi ne more spremljati zaradi slabih internetnih povezav.

roCkY ::

clancy je izjavil:

Pozdravljeni.

Ali je tale v redu?

Obvezno vzemi FHD. Bo kmalu priklopjena kaka konzola, PC... Ko bo priklopljen PC tudi ne bodo več nikogar brigali za moje pojme zelo kisli "bombončki" smart TV-ja. Nič odveč pa tudi ni 40 ali 46" da normalno gledaš, če je postavljen na koncu postelje in še kaj lahko prebereš leže (PC). Na 46" z dobrih 2 metrov je treba že kar nekoliko besedilo povečevati tudi ko so oči še na optimalni dioptriji.

telexdell je izjavil:

kitl76 je izjavil:

Po 3. letih vržeš TV sprejemnik v smeti ali ga prodaš? Če storiš prvo, si enkrat kupi dober TV pa ga boš lahko imel več kot tri leta. Če storiš drugo boš pa lažje prodal dober TV kot pa kreaturo od TV>:D
Če bomo čakali, da k nam pridejo 4K vsebine bomo to dočakali takrat, ko bo ostali svet gledal 16K vsebine. Z malo spretnosti in otično povezavo pa lahko preko netflixa gledaš 4K vsebine že danes.

PS-le zakaj sedaj kupujete fullhd TV, če pa je večina TV programov še vedno v SD? Tisti, kateri pa so v HD pa jih veliko ljudi ne more spremljati zaradi slabih internetnih povezav.

Prodam valda :) Zakaj HD zato, ker imam jaz čez 30 kanalov HD in XBMC mi ponuja polno HD-ja prav tako torrenti zato FULL HD.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kitl76 ()

clancy je izjavil:

Za otroško sobo iščem 32" LED televizor. Pomembno je da zna z USB ključka ali diska, brez problemov predvajati filme in podnapise.

V oktobrski številki revije Monitor je objavljen test 32-palčnikov. Zlati Monitor je prejel LG 32LB580V za nadpovprečno dobro sliko in uporabniški vmesnik. Pri nas stane trenutno dobrih 350 eur.

Za plitvejši žep (~280 eur) je odlična izbira Samsung UE32H5000.

Oba predvajata vse razširjene avdio/video formate in podnapise.

kitl76 je izjavil:

Prodam valda :) Zakaj HD zato, ker imam jaz čez 30 kanalov HD in XBMC mi ponuja polno HD-ja prav tako torrenti zato FULL HD.

To sva dva. Kaj pa ostala velika večina izmed 2 milijona, kateri nimajo možnosti sprejemati čez 30 HD kanalov ne netflixa ne torrentov ne...?
Bi naj ti ostali še na CRT zaslonih?

PS- možnost UHD TV sem omenil zgolj zaradi tega, ker so ti že cenovno primerljivi s FHD imajo pa kar nekaj tehničnih rešitev, katere nam prej koristijo kot škodijo (da lahko predvajajo 4K sliko morajo UHD TV imeti močnejši procesor. Močnejši procesor pa praviloma pomeni hitrejše delovanje televizorja, možnost uporabe zahtevnejših filtrov in s tem več možnosti prilagoditve slike, več podprtih video kodekov (H.265)...). Ob tem pa slika na njem ni nič slabša kot na cenovno primerljivem FHD sprejemniku.

Han je izjavil:

clancy je izjavil:

Za otroško sobo iščem 32" LED televizor. Pomembno je da zna z USB ključka ali diska, brez problemov predvajati filme in podnapise.

V oktobrski številki revije Monitor je objavljen test 32-palčnikov. Zlati Monitor je prejel LG 32LB580V za nadpovprečno dobro sliko in uporabniški vmesnik. Pri nas stane trenutno dobrih 350 eur.

Za plitvejši žep (~280 eur) je odlična izbira Samsung UE32H5000.

Oba predvajata vse razširjene avdio/video formate in podnapise.

Super.
Hvala, to sem rabil:)

[MYTiX] ::

Kupujem poceni 40-42" tv. Trenutno se nagibam k LG 42LB5610 ali LG 42LB5550v. Oba sta ta vikend znizana na priblizno 350€.

V izboru so tudi Philips 40PFH4309, ki ga lahko dobim za 320€, Toshiba 40L2434DG za 340€ in Sharp LC42LD264 za 340€. Kaj menite?
podpis

[MYTiX] ::

Dodatna opcija je se tale Samsung 40H5000 za 350€.
podpis

Samo Sharp-a ne vse ostalo je OK.

Evo sedaj pa še tale napoved pol naj pa še kdo zagovarja nakup 4K televizorja, da lahko lepe slike gleda

http://www.racunalniske-novice.com/novi...

kitl76 je izjavil:

Evo sedaj pa še tale napoved pol naj pa še kdo zagovarja nakup 4K televizorja, da lahko lepe slike gleda

To je že skoraj 2 leti stara novica.

Tajfun ::

Najprej lep pozdrav vsem na forumu in vnaprej hvala za nasvete in mnenja.

Torej : v tem oz. naslednjem mesecu imam namen kupiti nov LCD TV. V grobem sem do sedaj izbiral med znamkami Samsung, LG, Panasonic in Philips. Po branju "Kateri televizor?" podforuma (vseh 31 strani) sem izbor zožil na Samsung in LG.
Nagledana imam dva modela in sicer Samsung UE55H6470 oz. 6410 (A je še kakšna druga razlika med njima razen tega, da je eden črn, drug pa bel?) in LG 55LB730V. Pred nakupom imam namen iti v trgovino in oba (če se bo dalo) preizkusiti.

Moja dilema pa je sledeča : po branju mnogih testov sem prišel do zaključka : če vzamem Samsunga, ima ta boljše kontrastno razmerje in kolikor sem prebral mnenja drugih "utrujajoč" način gledanja 3D. Če pa kupim LG-ja pa dobim bolj žive barve z malo slabšim kontrastom in boljšim 3D-jem.

Zanima me vaše mnenje ali boljši kontrast odtehta aktivni 3D in obratno : ali boljše barve z boljšim 3D-jem odtehtajo slabši kontrast. Soba je še kar svetla, s tem da sonce nikoli neposredno ne sije v smeri TV-ja.

Trenutno si lastim Panasonicovo plazmo, ki sem jo kupil pred 6 leti (42 col), zdaj bi pa raje nekaj novejšega in večjega, predvsem pa FHD, tale ki ga imam sedaj je "le" HD Ready.

TV nameravam uporabljati tako za redni TV program, filme (preko USB ali prenosnega HDD-ja), 3D in tudi internet (če bo delovalo tako kot ga oglašujejo :)

Imate morda kakšen drug predlog do max 1100 EUR ? Želja je tudi, da dobim vsaj 100 Hz panel, čeprav berem, da menda neke hude razlike ni, ampak ker oko pač deluje kot foto objektiv, bi vseeno raje videl da je "bliskanje" (beri osveževanje slike) čim bolj neopazno in neutrujajoče za oči.

Aja, pa še eno vprašanje : če kupim kateregakoli od njiju ali katerega tretjega npr. v Avstriji, kako je s prikazovanjem šumnikov v podnapisih? Ali ga moram za šumnike kupiti izključno v Sloveniji ?

Torej : kaj mi priporočate ?

masa1234 ::

En lep vikend pozdrav...
Kupili smo tv samsung UE48H 6740, sedaj pa se je pojavil en problemček, ki ga nikakor ne moremo popravit. Vidim da se nekateri na tem forumu močno spoznate...tako da bi bila zellllloooo vesela kakega uporabnega nasveta...
-mobitel Galaxy S2 in tablica Samsung ne najdeta tv, ki je v istem brezžičnem omrežju... (funkcija Samsung link ne deluje)
Če ima kdo kako idejo, hvala, hvala, hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: masa1234 ()

BorutK-73 ::

kitl76 je izjavil:

RR niso več tisto kar so bile, zdaj samo copy-paste-jo tuje članke in dajo kričeč naslov z obveznim klicajem.

Ne moreš primerjat Samsunga 6xxx z LGejem 7xxx. To v vezi s kontrastom, gre verjetno za statični kontrast. Dinamični kontrast, sem pa prepričan, da je glede na
(Direct-lit, Dimming)in IPS matriko, boljši od Edge-lit, ki ga imajo Samsungi. Pa tudi še , ko so bili tehnični podatki še bolj dostopni, je to veljalo tako za LG, kot Samsung, da ima 7xxx boljše dinamično kontrastno razmerje od 6xxx.
Ko boš šel v trgovino, zahtevaj naj ti pokažejo 3D na Samsungu in LGeju, in ne nasedaj, če te bo trgovec prepričeval, da je za 3D potreben temen ambient. Samsung ima tako temno 3D sliko, da pri normalni svetlobi nič ne vidiš.

https://geizhals.at/?cmp=1100864&cmp=10...

Anney ::

Philips je pri barvah slike zelo dober, mehke in naravne (kalibracija obvezna), prav tako se dobro obnese pri 3D, govorim od serije 6xxx (2013) naprej, pomankljivost je počasen menu in smart, če ga seveda rabiš. Če imaš IPTV rabiš menu samo za nastavitve, kasneje ga skoraj ne potrebuješ, če imaš reciver (malo so se na hitreje popravli v zadnjem firmwaru), rabiš ga samo za priklop med komponentami priklopljeneg nanj.

Tajfun ::

Torej je bolje kupiti LG-ja.

Ali se morda dobi še kaj boljšega za ta denar ob isti diagonali zaslona seveda?

Nisem kakšen posebej entuziast v zvezi z današnjimi TV-ji. Napisal si da ne morem primerjat Samsung 6xxx in LG 7xxx. Zakaj? Kaj je tisto, zaradi česar ju ne moreš primerjat?

Hvala za odgovor.
««
31 / 223
»»