Forum » Zvok in slika » Kateri televizor?
Kateri televizor?
Temo vidijo: vsi
max00slo ::
Joj joj joj :) dobra ponudba v bigbangu :)
Kaj izbrati do 1100 eur? :D Prosim za predloge, jutri grem že nekaj iskat...
max00slo ::
Joj joj joj :) dobra ponudba v bigbangu :)
http://www.bigbang.si/led-tv-sprejemnik...
2f4u ::
Nisem najbolj podkovan za TVje...
POMOČ pri izbiri iz
BOLHE, OGLASI, SloTECH... !! Kateri televizor?
Uporaba: sekundarni TV, SIOL optika + DVB-C,
300-400 Eu (garancija+15%)
Ne: ne 3D, ne smart, USB,
Da: 40-42 inch, DVB-C, FULL HD, NET (WiFi ni treba), VESA na steno, 200Hz+
Drugo... vec je bolje
DANES, jutri!
V informacijo.
Kupil sem Philips 39PFL4208H
330Eu, 10mesecev garancije!
ddasd ::
oj!!
a kaj pa pravite o teh tvjih http://www.mi.com/en/mitv ? a je to zakej? ker so baje dobri in ultra poceni? a se to da k nam naročit?
a kaj pa pravite o teh tvjih http://www.mi.com/en/mitv ? a je to zakej? ker so baje dobri in ultra poceni? a se to da k nam naročit?
hi
500$, dobra cena
bolj me je zanimalo če so res zakej, če se da to v slo naročit in te fore :)) naprimer kak je vs samsung,..
hi
kitl76 ::
Če pošiljajo v Slovenijo se seveda, da naročiti samo tukaj bo potem še davek in carina za plačat.
mare4444 ::
si bom kr to temo sposodil.
pred kratkim sem kupil samsung ue48h6400 in morm pohvalit da je dober sprejemnik.
moti me samo slika preko siola, ki je ne morem nastavit da bi bila boljša. doma imamo še
panasonicovo plazmo staro šest let in komot rečem da ima lepšo in bolj naravno sliko kot novi.
kar se tiče hd slike je brez pripomb. navaden siol signal pa res ne morem pohvalit.
ima kdo kakšen predlog glede nastavitev kontrasta, svetlosti...
moti me predvsem bela barva in barva kože. probal sem že vse možne nastavitve ampak mi ne uspe.
je res mogoče da ima stara plazma boljšo sliko kot novi led sprejemnik?
pred kratkim sem kupil samsung ue48h6400 in morm pohvalit da je dober sprejemnik.
moti me samo slika preko siola, ki je ne morem nastavit da bi bila boljša. doma imamo še
panasonicovo plazmo staro šest let in komot rečem da ima lepšo in bolj naravno sliko kot novi.
kar se tiče hd slike je brez pripomb. navaden siol signal pa res ne morem pohvalit.
ima kdo kakšen predlog glede nastavitev kontrasta, svetlosti...
moti me predvsem bela barva in barva kože. probal sem že vse možne nastavitve ampak mi ne uspe.
je res mogoče da ima stara plazma boljšo sliko kot novi led sprejemnik?
delfinus ::
Dobro je raziskati malce tuje forume glede priporocenih nastavitev. Na tujih forumih se vzpostavi kriticna masa uporabnikov, ki znajo svetovat za tocno ta model in lahko tudi preizkusis njihove nastavitve, ce pomagajo. Drugace pa ja. Za fino nastavitev si je potrebno vzet cas in tocno proucit kaj vsaka nastavitev povzroci in potem najt nek kompromis, ki ne bo skazil HD in na drugi strani SD.
Nisi pa napisal kaksna je sedaj bela barva in barva koze, ki te moti? Vlece na rumeno, rdeco? Ce je tako reduciras posamezne barve oz povecujes, ce je potrebno. Vendar pa sprememba v nastavitvah pomeni tudi, da se to odraza na drugih barva zato je treba to delat z andahtjo :).
lp, d.
Nisi pa napisal kaksna je sedaj bela barva in barva koze, ki te moti? Vlece na rumeno, rdeco? Ce je tako reduciras posamezne barve oz povecujes, ce je potrebno. Vendar pa sprememba v nastavitvah pomeni tudi, da se to odraza na drugih barva zato je treba to delat z andahtjo :).
lp, d.
ulemek ::
Dobro je raziskati malce tuje forume glede priporocenih nastavitev. Na tujih forumih se vzpostavi kriticna masa uporabnikov, ki znajo svetovat za tocno ta model in lahko tudi preizkusis njihove nastavitve, ce pomagajo. Drugace pa ja. Za fino nastavitev si je potrebno vzet cas in tocno proucit kaj vsaka nastavitev povzroci in potem najt nek kompromis, ki ne bo skazil HD in na drugi strani SD.
lp, d.
Ni potrebe po takšni filozofiji, ker je to tehnični problem. Sploh pa so takšne nastavitve, ki jih priporočajo forumaši šamanske. Če sem prav razumel, je potrebno samo nastaviti belino in to je to. Mi pa ni jasno, kje pri procesiranju se je pokvarila, ker da bi pa kar vsi na kamerah oz. v produkciji tega ne znali nastaviti, ni možno!
yxiz ::
bral sem, da se da sliko tv-ja lepo kalibrirat v isf modu? ma kdo kake dobre nastavitve za philips pus7809?
Spajky ::
..je res mogoče da ima stara plazma boljšo sliko kot novi led sprejemnik?IMHO DA! glede naravnosti barv: (pod pogojem novi)
1.CRT/100Hz Flat (best for analog signal)
2.Plazma
3.oLed
4.LCD
-LED
-navadni
Zvok (na basih): 1.CRT, 2.plasma, ostalo bolj švoh-dodatno ozvočenje! (to je odvisno od velikosti ohišja!)
Problem s CRT - čez čas se spremeni geometrija + konvergenca. Tega problema ni z ostalimi, ker imajo digitalno matrico. CRT tudi ni bil narejen za večje resolucije!
Problem s plazmo: pije štroma!
Problem z LCD-ji: pri cenejših serijah, lahko kmalu težave zaradi napihnjenih kondenzatorjev v napajalcu. Pri navadnih pa še možen problem s CFL osvetlitvijo čez čas ... prednost pa lahko zelo velika rezolucija za posnetke v nativni rezoluciji matrike ..
Pač danes je cenejša roba narejena, da crkne kmalu po izteku garancije ... ...
Sicer pa, vsake oči imajo svojega malarja in velikost ekrana. V vsakem primeru je potrebno gledat sliko na min.razdalji, ko ne opaziš več pixlov !!! (odvisno od velikosti pixla! ... just my2c ... kvaliteta-robustnost stojala je tudi pomembna (otroci, pes itd), da se ne zvrne slučajno. Zidni nosilec je OK, 50kg CRT-ja se pa zelo težko zvrne ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Spajky ()
Plazma ima še en problem. Slika se rada zapeče, če STB ali drug vir signala zamrzne ali ti kdo nalašč pritisne still. Prav tako se zapeče logotip od programa, tako da je najbolj primerna za čiste filme in druge vsebine (DVD, pretočne brez logotov in nesnage, VoD ...). Nekatere hiše zdaj premikajo logote na nekaj minut. Kolegu je babnica gledala limance na Foxu in se mu je, ti šment, ravno Foxov logo zapekel!
fpbs ::
Anney ::
MEDION Televizor z LED-osvetlitvijo iz ozadja in trojnim HD-sprejemnikom, 163,9 cm (65")- 999 evričev
MEDION(R) LIFE(R) X18010
Velik in poceni TV za nezahtevne.
MEDION(R) LIFE(R) X18010
Velik in poceni TV za nezahtevne.
Oled je odličen za pametne naprave, sploh gadžete. Za TV in slike pa so barve čisto preveč zakurjene/nenaravno intenzivne.
Saj lahko zmanjšaš intenzivnost barv in jih nastaviš kakor ti najbolje odgovarja. OLED ima vse najboljše lastnosti od LCDejev in plazem. Vse kaže, da je OLEDE osvojil samo LG. Konkurenca se bo odločila za QLED (Qvantum dot).
pia2001slo ::
kaj pa tale TV v akciji pri Telekomu - kot obstoječi uporabniki (kot novi je še ceneje) ?
http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik...
hvala za komentarje
http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik...
hvala za komentarje
Tega imam jaz. TOP TV. Pa še dvoje očal 3D dobiš zraven. Cena je res ugodna.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kitl76 ()
4K Blu-ray discs arriving in 2015 to fight streaming media
Počelo je. ;)
Leta 2016 bomo spet na veliko kupovali TVje. :)
Počelo je. ;)
Leta 2016 bomo spet na veliko kupovali TVje. :)
RejZoR ::
Yay, 4K BluRay diski. A sploh kdo kupuje navadne FullHD BluRay diske? Sam ne uporabljam več niti DVD enote v računalniku, da bi kupil BluRay enoto se mi zdi naravnost absurdno.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
hojnikb ::
jap, pri vseh teh streaming napravah in servisih ki to ponujajo (netflix...) je res bedarija kupovat fizične medije. Optični mediji so out, like it or not.
#brezpodpisa
Še nekaj, za malo debatiranja. ;)
Why 4K TVs are stupid
Why 4K TVs are stupid
But with televisions, 4K is stupid. Stupid, stupid, stupid. For every one of you thinking you'll rearrange your living room to sit closer to the screen, I'm positive there are thousands of others who wouldn't (or wouldn't be allowed to).
Sure screen sizes are going up, but how many of you are really going to put an 85-inch screen in your home, and sit close enough to it for 4K to matter?
So if someday there's a choice between a 4K 80-inch OLED and a 1080p 80-inch OLED, sure, pick the 4K. Move a little closer to it and presto. But inevitably there will be even smaller 4K displays, and unless you're sitting on top of them, there's no point.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()
ribica6 ::
Pozdravljeni!
Malo prebiram forum ampak mi ni kaj dosti jasno... Preveč informacij :) Uglavnem... V kratkem imam namen kupiti novi TV, v cenovnem razredu od 1200-1500€! Zanima me naslednje:
LG ali Samsung
Full hd ali UHD
55' ali 60'
kako je z Hz?
Kaj svetujete?
Hvala in L.P.
Malo prebiram forum ampak mi ni kaj dosti jasno... Preveč informacij :) Uglavnem... V kratkem imam namen kupiti novi TV, v cenovnem razredu od 1200-1500€! Zanima me naslednje:
LG ali Samsung
Full hd ali UHD
55' ali 60'
kako je z Hz?
Kaj svetujete?
Hvala in L.P.
roCkY ::
Hz so v precejšnji meri umetno delanje megle. Ne glej pretirano na ta podatek. Sicer velja, da imajo vsake oči svojega malarja. Nekomu paše to drugemu drugo. Obdelave slike se navadiš kot barve stene ali zvoka iz domačega zvočnega sistema.
Moje mnenje je večje je bolje je. Se pa 55" tam s slabih 3m za silo gleda tudi HD vkolikor ni PC priklopljen.
FHD pomoje še ni smiselen.
Skratka pojdi po štacunah za prvi očutek a naj te razstavljeno ne zavede pretirano, ker so pogoji dokaj slabi (neonke, nastavitve). Glej predvsem modele, ki jih potegnaš iz testov in jih primerjaj med sabo.
Trenutno pa nisem več na tekočem kaj konkretno je za ta budget smiselno. Plazme so žal šle v zgodovino. Sicer še vedno trdim sa je bil "pana 55ST60" top TV v tem budgetu in da je vse kar je ostalo nekje do kolen.
Moje mnenje je večje je bolje je. Se pa 55" tam s slabih 3m za silo gleda tudi HD vkolikor ni PC priklopljen.
FHD pomoje še ni smiselen.
Skratka pojdi po štacunah za prvi očutek a naj te razstavljeno ne zavede pretirano, ker so pogoji dokaj slabi (neonke, nastavitve). Glej predvsem modele, ki jih potegnaš iz testov in jih primerjaj med sabo.
Trenutno pa nisem več na tekočem kaj konkretno je za ta budget smiselno. Plazme so žal šle v zgodovino. Sicer še vedno trdim sa je bil "pana 55ST60" top TV v tem budgetu in da je vse kar je ostalo nekje do kolen.
ribica6 ::
Hvala za odgovor!
Kaj pa dilema LG ali Samsung? Ali je LG konkurenčen samsungu oz je samsung res tako kvaliteten kakor pravijo?
Kaj pa dilema LG ali Samsung? Ali je LG konkurenčen samsungu oz je samsung res tako kvaliteten kakor pravijo?
Hz so v precejšnji meri umetno delanje megle.
Plazme so žal šle v zgodovino. Sicer še vedno trdim sa je bil "pana 55ST60" top TV v tem budgetu in da je vse kar je ostalo nekje do kolen.
Daleč od tega, da bi bili Hz "umetno delanje megle". Za boljšo obdelavo in prikaz slike je potrbna višja frekvenca.
Glede plazem pa, kaj ni naravni zakon, da tisti, ki je slabši propade?
Vmesne slike niso nič drugega kot megla. Vsaka firma pa nareidi malo drugačno. Človeško oko več ne zaznava teh frekvenc. Zato trdim da nima veze ali je 800 ali 1200.
Plazme nikakor niso propadle ker bi bile slabše. Izdelava je krepko dražja kot izdelava LED LCD. Najprej se je zato umaknil Pioneer nato še Panasonic. Cena je glavni problem. In nato marketing za LEDE. In stara fobija, da se v plazme vse zapeče bolj kot melko, ki ga pozabiš na štedilniku ko greš v službo. In seveda poraba. To sledje je še najbolj res. A 150W razlike elektrike z veseljem plačam in gledam naravno sliko.
Plazme nikakor niso propadle ker bi bile slabše. Izdelava je krepko dražja kot izdelava LED LCD. Najprej se je zato umaknil Pioneer nato še Panasonic. Cena je glavni problem. In nato marketing za LEDE. In stara fobija, da se v plazme vse zapeče bolj kot melko, ki ga pozabiš na štedilniku ko greš v službo. In seveda poraba. To sledje je še najbolj res. A 150W razlike elektrike z veseljem plačam in gledam naravno sliko.
Vmesne slike niso nič drugega kot megla.
To ni res. Naprimer, za prikaz Full HD pasivne 3D slike je minimalna frekvenca 200Hz.
Plazme nikakor niso propadle ker bi bile slabše.
Če bi bile boljše od LCDejev, nebi njhova prodaja zadnja leta tako vstrajno padala. Lani je bilo prodanih samo še 8% napram LCDejem.
Samsung je tehnološko najman leto ali dve v zaostanku za LGejem.
Nismo govorili o 3D. Jasno je da rabiš zanj za vsako oko polovično frekvenco.
Očitno tako slabo vidim, da nisem kar nekaj let našel nobenega LCD-ja, ki bi bil primerljiv s plazmo.
Očitno tako slabo vidim, da nisem kar nekaj let našel nobenega LCD-ja, ki bi bil primerljiv s plazmo.
Malo prebiram forum ampak mi ni kaj dosti jasno... Preveč informacij :) Uglavnem... V kratkem imam namen kupiti novi TV, v cenovnem razredu od 1200-1500€!
Malo si oglej to stran:
https://geizhals.at/?cat=tvlcd&xf=1430_...
Model a si ti gladek? Po moje imaš doma 12" TV, da take stresaš. Imam 55" pa ga gledam na 3,20m pa ti povem vse kar ni HD je zelo boga slika. Ekran je enostavno prevelik za gledanje SD kanalov. Edino če uživaš v gledanju zmaskov.
Predvidevam, da nimaš 55" plazma pač pa nek povprečen LED z izumetničenimi barvami, nenaravnimi kontrasti in pač vsem kar gre k LED-om.
Ustreza mi slika čez praktično celo vidno polje. Težave z migrenami.
Gledam 65" plazmo s cca. 2.2m. Kar se TV slike tiče se gleda 95% HD (SD se da normalno gledat a ravno prida seveeda ni), sicer je ekran priklopljen na PC in je nastavljen na kompromis mirne in gibljive slike.
Starši imajo pano 55ST50 in je s 3 metrov tudi za SD povsem OK.
LED/LCD mi ne gre. Oči pečejo po pol ure pa da se z nastavitvami špilam kolikor hočem. V tole pa brez minimalnih posledic lahko cel dan buljim...
Ustreza mi slika čez praktično celo vidno polje. Težave z migrenami.
Gledam 65" plazmo s cca. 2.2m. Kar se TV slike tiče se gleda 95% HD (SD se da normalno gledat a ravno prida seveeda ni), sicer je ekran priklopljen na PC in je nastavljen na kompromis mirne in gibljive slike.
Starši imajo pano 55ST50 in je s 3 metrov tudi za SD povsem OK.
LED/LCD mi ne gre. Oči pečejo po pol ure pa da se z nastavitvami špilam kolikor hočem. V tole pa brez minimalnih posledic lahko cel dan buljim...
roCkY se ti pa ne čudim, da imaš migrene glede na to kako blizu gledaš tako velik TV. Če ne veš samo oko na tako blizu na takem ekranu ne zazna vseh polj, ker je ploskev enostavno prevelika, kar pomeni, da ti posledično zelo trpijo uči. Na tako razdaljo mi tudi 3D ne deluje dobro, ker je že v osnovi priporočen ogled 3D filmov vsaj iz treh metrov pa do šest. Zgornji post se je nekaj pokvaril ne vem kaj je znjim se ga ne da nit editerat. Hotel sem ti povedati, da nimam plazme ampak imam LED od Samsunga.
Migren nimam ob tej postavitvi. Ko so bili v igri 17-21 colski monitorji pred leti so bile kot po tekočem traku... In še vedno moram pazit, ko sem kje na obisku da ne biljim kak "mini ekranček".
Dejstvo je da je na razdalji diagonala*1.4 do nekje 1,6 piksel 1080p zaslona ravno na meji vidnosti. In to mi ustreza najbolj.
Vsakomur svoje. Mene ne bo nihče prepričal v drzgačno postavitev kot jo uporabljam. Tudi v pisatni imam 46" sicer starejši LCD z izklopljeno obdelavo slike. Prenosnik pa mi kar probleme dela...
Dejstvo je da je na razdalji diagonala*1.4 do nekje 1,6 piksel 1080p zaslona ravno na meji vidnosti. In to mi ustreza najbolj.
Vsakomur svoje. Mene ne bo nihče prepričal v drzgačno postavitev kot jo uporabljam. Tudi v pisatni imam 46" sicer starejši LCD z izklopljeno obdelavo slike. Prenosnik pa mi kar probleme dela...
delfinus ::
Rocky sedi pravzaprav skoraj idealno. Samo 10cm preblizu, glede na priporocila THX in z upostevanjem njegove velikosti ekrana. Idealno recommended po THX za 65" ekran je 2,30m. Vir.
lp, d.
lp, d.
http://www.moj-tv.com/led-tv/samsung-ue... a je tale zakej? se mi zdi dost pocen za serijo8?
lahko kdo priporoča kej v temu cenovnemu rangu ( lahk je tut 46")
nekdo je napisal da je samsung zadi za lg? je to res?
kaj naj kupm samsung, lg, panasonic, philips?
lahko kdo priporoča kej v temu cenovnemu rangu ( lahk je tut 46")
nekdo je napisal da je samsung zadi za lg? je to res?
kaj naj kupm samsung, lg, panasonic, philips?
hi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ddasd ()
Rocky sedi pravzaprav skoraj idealno. Samo 10cm preblizu, glede na priporocila THX in z upostevanjem njegove velikosti ekrana. Idealno recommended po THX za 65" ekran je 2,30m. Vir.
lp, d.
Ne rabiš nobenih priporočil. Glava sama pove kaj je optimum. Le sliko je treba zrihtat, da je optimalna. Če na slabem ekranu vse nekaj migla in skače sem in tja ("delanje megle") je pa katastrofa.
Cene OLEDom zelo hitro padajo.
Less than a month since LG launched their 55EC9300 55" curved FHD OLED TV for $3,499 - Adorama (through Amazon) are now offering it for only $2,999. It's great to see OLED prices dropping again - and hopefully this will continue and by 2015 we'll see OLEDs for less than $2,000.
http://www.amazon.com/gp/product/B00KZE...
Less than a month since LG launched their 55EC9300 55" curved FHD OLED TV for $3,499 - Adorama (through Amazon) are now offering it for only $2,999. It's great to see OLED prices dropping again - and hopefully this will continue and by 2015 we'll see OLEDs for less than $2,000.
http://www.amazon.com/gp/product/B00KZE...
bkupljen ::
En lep pozdrav :)
Jaz kupujem LED TV za 500€ (za več se mi ne zdi smisla, saj lahko za tako ceno dobiš kar kvaliteten TV) in me zanima kaj menite o teh treh modelih (Phillips, LG in SHARP)? Zanimajo me predvsem izkušnje tistih, ki imajo Phillipsa z predvajanjem filmov? Bil sem v BigBangu, Harey Norman, Merkur,... in vsak trgovec mi je priporočal drug TV- noben istega). Zaenkrat sem bolj za Phillips, saj bo Ambilight prišel precej do izraza ker bo TV na steni. Baje je kvaliteta slike boljša na Phillipsu kot na LG-ju.
http://www.moj-tv.com/led-tv/philips-42...
http://www.moj-tv.com/led-tv/lg-42lb650...
http://www.moj-tv.com/led-tv/sharp-lc-4...
Prosim za vaša mnenja :)
LP
Jaz kupujem LED TV za 500€ (za več se mi ne zdi smisla, saj lahko za tako ceno dobiš kar kvaliteten TV) in me zanima kaj menite o teh treh modelih (Phillips, LG in SHARP)? Zanimajo me predvsem izkušnje tistih, ki imajo Phillipsa z predvajanjem filmov? Bil sem v BigBangu, Harey Norman, Merkur,... in vsak trgovec mi je priporočal drug TV- noben istega). Zaenkrat sem bolj za Phillips, saj bo Ambilight prišel precej do izraza ker bo TV na steni. Baje je kvaliteta slike boljša na Phillipsu kot na LG-ju.
http://www.moj-tv.com/led-tv/philips-42...
http://www.moj-tv.com/led-tv/lg-42lb650...
http://www.moj-tv.com/led-tv/sharp-lc-4...
Prosim za vaša mnenja :)
LP
Karkoli za 500€ boš vzl bo dokaj podobno, eni malo bolje drugi malo slabše,če rabiš večina za multimedio je LG, če ti je ambilight všeč Philips (je podobna serija kot tvoj 42'', le da je ta še kakšen razred nižje)), Sharpa pa ne poznam. Samo poskusi pogledat za kakšno colo več, 42'' ti bo v treh dneh premali, še posebej na steni in boš obžaloval.
bkupljen ::
Ne, premajhen ne bo, zato ker je stena poleg balkonskih vrat in je prostora za 42" in še nekaj malega prostora da ni na točno mero :).
Predvsem me zanima kakšne težave ima Philips s predvajanjem filmov in podnapisov preko USB?
Predvsem me zanima kakšne težave ima Philips s predvajanjem filmov in podnapisov preko USB?
Novi modeli nobenih več, dej en xvid ali mp4 ali mkv na ključek, poimenuj isto ime filma in podnapisa s končnico .srt, nesi v trgovino in sprobaj. Torej: Film.avi, Film.srt. Tako boš najbolje videl kaj ti odgovarja.
markosismis ::
Pozdravljeni,
za babico in dedija iščem nov TV diagonale od (38"-42") za max 380EUR.
Gledam večinoma Philips in Samsung tevelizorje, vem pa da se za takšno ceno ne da dobiti ne vem kakšen dober TV.
TV bom uporabljal tudi jaz in sicer za priklop računalnika in gledanje HD filmov preko računalnika.
Gledal sem že nekaj takega:
http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/...
Kakšen predlog?
za babico in dedija iščem nov TV diagonale od (38"-42") za max 380EUR.
Gledam večinoma Philips in Samsung tevelizorje, vem pa da se za takšno ceno ne da dobiti ne vem kakšen dober TV.
TV bom uporabljal tudi jaz in sicer za priklop računalnika in gledanje HD filmov preko računalnika.
Gledal sem že nekaj takega:
http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/...
Kakšen predlog?
Mogoče tole (pač največja diagonala za ta denar), zahtevna uporabnika pa stara starša tudi nista:
- LG 42LB550V
- Sharp LC-42LD265E
Pa mogoče plazma:
- Panasonic TXP42X60E
- LG 42LB550V
- Sharp LC-42LD265E
Pa mogoče plazma:
- Panasonic TXP42X60E
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()