» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
23 / 223
»»

Pithlit ::

LG-ji se baje radi s korejo pogovarjajo...

http://www.makspro.si/index.php/led-lcd... Tule vprašaj. Če ga lahko dobijo je to ponavadi prej kot v enem tednu. Za moj televizor so rabil 2 dni.
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

fpbs ::

igor0203 je izjavil:

Zopet se oglašam... SAMSUNG UE55F6170 ni več nikjer na zalogi.

Kateri 55" LED TV bi mi priporočili namesto tega? V oči sta mi padla LG 55LB620v in LG 55LA6418, ampak ne vem kaki so LG-ji v smislu kvalitete? So Samsungi boljši? Nekako se tudi bolj nagibam k Samsungu, ker imamo doma že Samsunga. Budget tam nekje do 850eur

V hiši imamo 3 LGeje, vse dela brezhibno, nimaš kaj zgrešit.

DarwiN ::

@Rejzor, lowac, good news:

The BETA driver exposes 4K 60Hz YUV420 over HDMI for Kepler GPUs running Windows 7 or above (may need to update firmware of your 4K HDTV if your model does not support UUV420 over HDMI).

Torej če imata Nvidia Gpu serije 600 ali 700, z novimi driverji (340.43) je menda možno poganjat 4k pri 60Hz (8-bit with 4:2:0 chroma subsampling) preko HDMI 1.3 oz 1.4... Woooooooooooooot???? :))8-)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

igor0203 ::

Sem se odločil za 55LB650V, jutri ga grem iskat :)

Ne ga na internet spustit.

LG-jev televizor gleda, kaj gledate.

Pithlit je izjavil:

Ne ga na internet spustit.
LG-jev televizor gleda, kaj gledate.

Ali je to še zadnji poskus odvrnitve od nakupa LGeja. Smešno. LG proda miljone televizorjev, in potem, naj bi opazoval, kaj kdo gleda. Kje je zdrava logika?

Ko sem pred leti kupoval nov TV, sem ravno tako prosil za mnenje forumašov. Svetovali so mi Philips, Samsung, Sony. Pred nakupom sem si nekajkrat ogledal TVeje v trgovinah, in vedno prišel do zaključka, da je najboljša izbira LG. Kupil sem LGeja, o tem obvestil forumaše, in kasneje dobil kar nekaj graj in posmehov na moj nakup. Kasneje sem se malo bolj pozanimal, zakaj tako posiljevanje predvsem v nakup Philipsa in Samsunga,in sem prišel do spoznanja, da je bil tisti, ki je tako hvalil Samsunge zaposlen v uvozni firmi Samsungov, tisti od Philipsa pa serviser Philipsov.

RejZoR ::

Stvar odločitve. Sem imel pri nas tud precej folka, ki so šinfal Philips češ da je totalni pofl, ko sem jih vprašal zakaj pa niso znal povedat. Ostali folk pa je vihal nos samo zato ker so tovarne prodal TPVision-u, čeprav se za Philips s tem ni nič spremenilo kar se tiče izdelkov. Samo tovarne so odprodali, da niso več v njihovi lasti. Sedaj si lastim drugega Philipsa in razen določenih fint, ki jih ima vsak proizvajalec nimam za rečt slabe stvari. Kvarijo pa se itaq vsi, od Sony-ja, LG-ja do Philipsa in Samsunga. Še čist za vsakega sem slišal, da so bile okvare.

Ne vem, včer sem ravno razpakiral dva LG-ja iz serije LB600 in sta mi delovala zelo luštno. Srebrno ohišje, kovinski podstavek, res lično izdelano nimam kej rečt. Sicer ju še nisem priklopil, ampak glede na izkušnje z LG-ji iz preteklosti ne dvomim o kakovosti slike in pdopori USB playbacka, ki je že od nekdaj pri LG-ju zelo izpopolnjen. Pravi kurac če spremljajo kaj gledaš. Folk te zadeve vedno totalno prenapihne. Drugi verjetno delajo isto samo še niso odkril...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

fpbs je izjavil:

Ali je to še zadnji poskus odvrnitve od nakupa LGeja. Smešno. LG proda miljone televizorjev, in potem, naj bi opazoval, kaj kdo gleda. Kje je zdrava logika?

A zato ker se ljudi opozarja na LG-jevo pokvarjeno prakso jih kar odvračamo od nakupa? Saj sem le opozorila naj se ga ne priklaplja na net...

In ja, če nekdo špijonira kaj jaz gledam... je to zame precej grda zadeva. Če se tebi zdi normalno da ti nekdo skoz okno v spalnico gleda pa, tud prav. Imaš (verjetno) zavese. Kdor kupi LG-ja pa ima verjetno tudi možnost da ga ne priklaplja na net. Zarad mene lahko pa počnete kar vas je volja.

Z LG televizorji ni nič narobe. Razen omenjene prakse, seveda.

Ziher bi se dalo z routerjem blokirat naslov in je stvar rešena.

BlackAdder ::

Zanimivo - plazma še vedno boljša od OLED:
):

RejZoR je izjavil:

Domnevam da to zahteva nekaj znanja. Ampak ja. Seveda.

medenko ::

42PUS7809 899 sedaj priporočena cena

Izjemno tanek LED-televizor Smart 4K Ultra HD

s6c-gEL ::

Pithlit je izjavil:

RejZoR je izjavil:

Domnevam da to zahteva nekaj znanja. Ampak ja. Seveda.

Tipičen nat router ne blokira ničesar, kar gre v svet (outgoing traffic).
Lahko bi kvečjemu po mac naslovu disablal internet na tako napravo (da bi delala povezava samo preko lan).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: s6c-gEL ()

A 'tipičen' router je nekaj kar dejansko obstaja?

Moj, za ušivih 40€, to zna.

karbo ::

Lp,
zanima me kateri tv je najboljŠi, hočem kupiti Smart TV, ki ima brskalnik,wifi (wifi že vgrajen tako da ni treba kupiti dongle ali kako je že...), diagonala 46,47" izbral sem 4 izdelke ali so sploh ta pravi po mojih željah?
- SAMSUNG: http://www.makspro.si/index.php/led-lcd...
- SAMSUNG: https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...
- LG: http://www.harveynorman.si/oddelki/avdi...
- PHILIPS: http://www.makspro.si/index.php/avdio-v...

Hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: karbo ()

Pithlit je izjavil:

fpbs je izjavil:

A zato ker se ljudi opozarja na LG-jevo pokvarjeno prakso jih kar odvračamo od nakupa? Saj sem le opozorila naj se ga ne priklaplja na net...
In ja, če nekdo špijonira kaj jaz gledam... je to zame precej grda zadeva. Če se tebi zdi normalno da ti nekdo skoz okno v spalnico gleda pa, tud prav. Imaš (verjetno) zavese. Kdor kupi LG-ja pa ima verjetno tudi možnost da ga ne priklaplja na net. Zarad mene lahko pa počnete kar vas je volja.
Z LG televizorji ni nič narobe. Razen omenjene prakse, seveda.

Tu ne gre za nič drugega, kot za bujno domišljijo. Nekateri LGejevi TVeji imajo vgrajene tudi kamere. Verjetno se bo nekdo spomnil, da snemajo kaj se v prostoru dogaja, če pa dokupiš še LGejev robotski sesalec, pa imaš prešnofano kompletno stanovanje.

Mhm... sej ni treba novice prebrat. Kar glavo v pesek pa je kojci svet lepši.

Lej, zarad meni lahko cel svet LG televizorje kupuje. Jaz se ga tudi ne bi branila. Me pa noben ne bo prepričal da ga je pametno na net spustit.

tadejbb ::

karbo je izjavil:

Lp,
zanima me kateri tv je najboljŠi, hočem kupiti Smart TV, ki ima brskalnik,wifi (wifi že vgrajen tako da ni treba kupiti dongle ali kako je že...), diagonala 46,47" izbral sem 4 izdelke ali so sploh ta pravi po mojih željah?
- SAMSUNG: http://www.makspro.si/index.php/led-lcd...
- SAMSUNG: https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...
- LG: http://www.harveynorman.si/oddelki/avdi...
- PHILIPS: http://www.makspro.si/index.php/avdio-v...

Hvala

UF46f5570 ma wifi vgrajen vsaj tako piše. Če iščeš vgrajeni wi-fi moraš pod opisom gledati wi-fi -----ja, ker če piše wi-fi--- ready, to pomeni da moraš dokupiti dongel. LG in philips nimata wifi-ja, mata samo podprto za wifi. Samsung pa imata vgrajenga( za vsaki slučaj vprašaj v trgovini( lahko menjaš, če ga nimajo:D )
Sicer pa, kar se tiče brskalnika je tak tak:D bolše,če si povežeš komp na tv in prek tega brskaš:D ker je mal počasno, pa nerodno brskat z daljince:D jas sem dokupil logitech k400 tipkovnico, da jo imam, če jo potrebujem( bolj ne kot ja ). večinsko pa namest kompa kr telefon uporabljam:D

Lep pozdrav

Tadej Brodej

Modeli Philips 4208H imajo VGRAJEN WiFi! In TV ima 200Hz PMR, ne 50Hz kot piše na strani. Ne vem kako lahko resno jemlete katerokoli slovensko spletno trgovino, ker namečejo gor specifikacije kot bi opice nametavale lastni drek po stenah. Ker je tolk grozno težko prebrat uradne specifikacije in to prepisat na spletno štacuno. Fail.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RejZoR ()

kozorog ::

RejZoR je izjavil:

Modeli Philips 4208H imajo VGRAJEN WiFi! In TV ima 200Hz PMR, ne 50Hz kot piše na strani. Ne vem kako lahko resno jemlete katerokoli slovensko spletno trgovino, ker namečejo gor specifikacije kot bi opice nametavale lastni drek po stenah. Ker je tolk grozno težko prebrat uradne specifikacije in to prepisat na spletno štacuno. Fail.

Jaz več sploh nebi kupil tv brez wifi vgrajenim.
Ja sej so res zafrknili v "tehničnih podatkih" herce napisane,v naslovu pa pravilno piše 200Hz(PMR) odspodaj pa 50Hz.Hm,meni in morda še komu bi kar ugajalo ,če bi tako za vse nove modele napisali koliko je njihovih meritev frekvenca osveževanja slike in kolikšna je vbistvu od panela osveževanje, samega panela.V resnici je 50Hz panel(kar ma v resnici večina povprečnih televizorjev,njihovih pmr,amr,cmr pa je seveda 200-300Hz) ne ta model.Sam to naj se nebi v resnici vedlo za kupce koliko ma sam panel osveževanje slike in ne njihovega 200HZ-PMR.Sam res je če bi tko pisalo bi pa veliko folka zmedlo kaj je zdej in koliko je v resnici osveževanje.Ja to je pa to ko ma vsak proizvajalec svoje herce(AMR,PMR,CMR).

Jaz sem si tud philipsa pfk7179 serijo vzel z 800Hz-PMR,pa sem zelo zadovolen z televizijo,tudi z internetom,ker je res ok.Recimo;Pošljem sms brezplačno kar iz televizorja(prek najdi.si).Moram reč pa ,da pride zelo prav daljinc z miškinim kazalnikom na takih internetnih straneh zelo prav,nevem ,če bi šlo nekatere stvari brez njega kliknit oz. bi blo dost počasneje.
Nisem še sploh vsega sprobal na tv,ker je tega nekaj.Ne ujema se pa s slabšimi telefoni...tako,da ma + in - kot vsak tv.Microdiming pro pa tud naredi črno barvo res črno.Pa cena je bila še pred enim dnevom idealna v big bangu.Zadovolen z philipsom.Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kozorog ()

Jezst imam remote control app na Androidu in na Windows 8.1 tablici. Nima sicer vseh funkcij, ampak se pa da TV upravljat, ko e kdo v spanju oklepa daljinca :D

Lonsarg ::

A imajo Philipsi PFL49xx res tako počasno preklaplanje med kanali, kot trdijo nekateri osebki na internetu? 3-5s za preklop in 30s za zbujenje TVja iz pripravljenosti!

Ker ostale reportane glavne minuse, kot je slabši zvok, manj prelgedni meniji bi še požru, če so pa tiste sekunde prave pa odpade, kljub hudi akciji...

kozorog ::

Lonsarg je izjavil:

A imajo Philipsi PFL49xx res tako počasno preklaplanje med kanali, kot trdijo nekateri osebki na internetu? 3-5s za preklop in 30s za zbujenje TVja iz pripravljenosti!

Ker ostale reportane glavne minuse, kot je slabši zvok, manj prelgedni meniji bi še požru, če so pa tiste sekunde prave pa odpade, kljub hudi akciji...

Priporočam v trgovino,da sam preveriš prvo pri ostalih televizijah preklapljanje programov potem pa še na philipsa ali obratrno nebo nič narobe pa boš najbolj sam opazil ali ti odgovarja philipsovo preklaplanje med programi ali ne.Ne morem reč pa da je hitrejši od drugih philips pri tem ,ker je znan po tem ,da je počasnejši od konkurence,ampak mene to tolk ne moti..itak ne šalatm vsake 2 sekunde program.Pomoje je kak sony najbolj hitr...nevem točno.Ponavadi pa maš itak gor priklopljen kakšen iptv,tako,da neke razlike v tem nebi reku ,da so prav občutne.Nisem pa glih sprobaval.
bojo pa trgovci ,če bojo vidli ,da hočeš kupit philipsa in ,če to omeniš,bojo sigurno oni takoj pokazali in povdarli,da te novejše serije niso počasne "tolk" in ,če boš hotel sam dalinc v roke...kar naj da,ko on konča z šaltanjem in govorjenjem.

"imam remote control app na Androidu"
Nisem še sprobal tega,bom pa.Mam pa za stb box,pa deluje še bolje morda od dalinca,vsaj pri box's stb deluje perfektno.

Machete ::

Kaj bi pa človek izbral, če želi zgolj zelo dober TV, tudi za gaming, in ne rabi smart, wifi, 3D in vseh teh novodobnih balastnih funkcij?

Zaželjen je ambilight in 4K.

Gledam Philips 7800 serijo. Cena se mi zdi kar OK. 49' je sicer kar 400€ dražji od 42', kar se mi zdi zelo velika razlika.
Pride v poštev še kaj drugega z 4K in ambi? 42 je pa minimum kar bi gledal, ker to sem imel do sedaj in je res ravno na meji za mojo dnevno..

tnx

trnvpeti ::

4K že sedaj zaželjen?

Zakaj pa ne? Glede na ceno omenjene Philips serije (42' - 800EUR) ni več neka huda draginja. Kak video na Youtube in mogoče kak špil (vsaj iz firbca) se bo pa že dal porabit.
Samo da zaradi tega ni TV in general bolj ranljiv na okvare, potem ne vidim problema.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

Machete je izjavil:

Samo da zaradi tega ni TV in general bolj ranljiv na okvare, potem ne vidim problema.

Ma sej ne to... bolj to da SD vsebine (kar je ogromna večina na naših TV-jih, če izvzamemo travniške bilke) postanejo bolj kot ne negledljive. Še kakšen 720p zgleda švoh.

Pa tudi če vpoštevamo travnike... non stop vlečt 720p (in več) za nekoga z osnovnim siolovim paketom zna bit kar nočna mora.

TVja ne gledam, če govoriva o klasičnih programih. Linijo mam pa 1.25MB pa še lahko precej dvignem če bo potreba.. CF 280x bi pa tud že pognal mogoče kak špil.. Če dam še eno not al pa kaj bolšga..

lowac ::

Pithlit sorry ampak WTF? ;)
Od kje ti logika oz. izkušnje, da zgledajo SD 480p, 576p ter HD 720p slabše na 4K TV-ju kot na 1080p panelu?
Pri meni izgledajo kvečjemu boljše! (Philips 42PUS7809)

Men se SD slika zdi vrhunska. Včasih celo tolk da imam kar feeling, da gledam skor 720p video. Pa ne gledam SLO HD al pa Planet HD. Recimo čist navadna SD slika na npr Kanal A.

lowac je izjavil:

Od kje ti logika oz. izkušnje, da zgledajo SD 480p, 576p ter HD 720p slabše na 4K TV-ju kot na 1080p panelu?

Placebo. Ker ti že fizika pove da to ne more biti res.

Plug an Xbox 360 or PlayStation 3 into one of these things and I can tell you what they’ll look like: bigger, obviously, with all the interpolative pitfalls you’d expect from much lower-res content, since most Xbox 360 and PS3 games output at 720p. You’re talking a roughly eightfold increase, pixel-wise, from 720p to 4K. There’s no upscaler in the world that’ll compensate for that sort of disparity.

Upscaling’s a crapshoot anyway. Scan videophile forums and you’ll encounter endless debates about which televisions or consoles upscale best. The only certifiable takeaway is that in all instances, you’re talking about compromise.

Speaking of, we’re still living in a world flush with standard-definition hardware. Run a 480p Wii or PlayStation 2 game through a 720p or 1080p native television and the image is going to look imprecise on any model, the edges of objects or text blurred because the pixels have to be stretched to accommodate the LCD’s much higher native resolution.

Jap, placebo je jeba.

Anney ::

Zdaj se jih boš pa naposlušala. ;) (to sem jaz govoril že nekaj strani nazaj, pa je*** kvazi procesorsko obdelovanje in ''dodajanje'' pixlov, če jih source nima jih ni kje za dobit in pika)
Naši SD kanali pa so tko obupni, še posebej A kanal. Še pri HD se jim včasih zalomi in kakšni kadri totalno smešno izgledajo, ker iz cca 30 mbit (kolikor oni dobijo preko uplinkov) downconvertajo na mogoče 10 mbit streama(video+audio). Sam sem pristaš bluray filmov nad 20 mbit + video streama (AVC),ripov in drugih formatov sploh gledam ne in ko vžgem TV za kakšno oddajo ali dnevnik v ne HD obliki je tako kot bi mi en čez oči zalepu tisti mlečni selotejp, pol pa glej če moreš. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

fopi ::

Če je kdo izbiral ali ima izkušnje me zanima kaj priporočate med Samsung UE50H6400 in Sony KDL-50W829? Mogoče Samsung UE50H7150?

Zanima me predvsem kvaliteta slike in splošna skupna ocena. Vem da ima Samsung boljši smart TV, ampak dokler igrata oba podnapise iz usb in NAS je ok.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fopi ()

lowac ::

Anney je izjavil:

Sam sem pristaš bluray filmov nad 20 mbit + video streama (AVC),ripov in drugih formatov sploh gledam ne in ko vžgem TV za kakšno oddajo ali dnevnik v ne HD obliki je tako kot bi mi en čez oči zalepu tisti mlečni selotejp, pol pa glej če moreš. :)

Tu se lahko strinjam s tabo, sam sem isti HD addict.

mn ::

Pithlit je izjavil:

lowac je izjavil:

Placebo. Ker ti že fizika pove da to ne more biti res.

Plug an Xbox 360 or PlayStation 3 into one of these things and I can tell you what they’ll look like: bigger, obviously, with all the interpolative pitfalls you’d expect from much lower-res content, since most Xbox 360 and PS3 games output at 720p. You’re talking a roughly eightfold increase, pixel-wise, from 720p to 4K. There’s no upscaler in the world that’ll compensate for that sort of disparity.

Upscaling’s a crapshoot anyway. Scan videophile forums and you’ll encounter endless debates about which televisions or consoles upscale best. The only certifiable takeaway is that in all instances, you’re talking about compromise.

Speaking of, we’re still living in a world flush with standard-definition hardware. Run a 480p Wii or PlayStation 2 game through a 720p or 1080p native television and the image is going to look imprecise on any model, the edges of objects or text blurred because the pixels have to be stretched to accommodate the LCD’s much higher native resolution.

Jap, placebo je jeba.

Beri natančno kaj je napisal: "slabše na 4K TV-ju kot na 1080p panelu". Vse te interpolacije se dogajajo tako na 1080p panelu kot na 4K panelu. 4K paneli na televizijah (UHDTV) imajo pa z razlogom točno 4x višjo resolucijo kot 1080p TVji, in sicer da vhodni 1080p signal lahko prikažejo tako da za vsak 1080p pixel prižgejo TOČNO 4 4K piksle, brez kakršnekoli interpolacije in brez kakršne izgube kvalitete! Torej ima lowac prav - ker ti že fizika pove da je to res.

Kakršnokoli razliko (ali v + ali v -) naredi sam panel. Zaradi ločljivosti med 1080p in 4k ni razlik!

Anney je izjavil:

Zdaj se jih boš pa naposlušala. ;) (to sem jaz govoril že nekaj strani nazaj, pa je*** kvazi procesorsko obdelovanje in ''dodajanje'' pixlov, če jih source nima jih ni kje za dobit in pika)
Naši SD kanali pa so tko obupni, še posebej A kanal. Še pri HD se jim včasih zalomi in kakšni kadri totalno smešno izgledajo, ker iz cca 30 mbit (kolikor oni dobijo preko uplinkov) downconvertajo na mogoče 10 mbit streama(video+audio). Sam sem pristaš bluray filmov nad 20 mbit + video streama (AVC),ripov in drugih formatov sploh gledam ne in ko vžgem TV za kakšno oddajo ali dnevnik v ne HD obliki je tako kot bi mi en čez oči zalepu tisti mlečni selotejp, pol pa glej če moreš. :)

In ti tud. Tle sploh ne gre za nobeno dodajanje neobstoječih pikslov ampak za interpoliranje (razteg do robov ekrana in upscaling) obstoječega posnetka na 4k mrežo pikslov. 90% vsebin, ki jih gledaš danes je na vseh LCD-jih upscalanih, ker skor nihče ne oddaja TV programov v FullHD. Torej je vseen drek al je TV HD, FHD ali UHD, v vseh primerih ti bo sliko upscalalo in upsamplalo. Samo da 4k modeli pač lahko piksle interpolirajo na bolj gosto mrežo in posledično lepše zgladi stvari, ki bi ti jih nek povprečen TV raztegnil s cheap resize filtrom samo na FHD, boljši TV-ji pa sliko obdelajo s precej zahtevnejšimi algoritmi (in tle ne hvalim zgolj Philipsa, ker LG, Samsung in ostale boljše firme počnejo isto). Če ne bi bilo upscalanja in upsamplanja bi ti imel pri prej omenjenih 90% TV programov na sredini TV-ja en majhen okenček z videom. Tam ti ne bi nič povečevalo in interpoliralo, ampak kaj ti bo slika velike 30cm po diagonali. Bi imel pure 1:1 sliko, ampak verjemi, da si je ne bi želel, ker je neuporabno. To lahko jezst naredim na Philipsu, dam 1:1 Original razmerje in mi bo 720p video zalepilo nekje v center slike, en čist majhen okenček. Šele če bi imel izvor slike 4k video bi mi v takem primeru sliko kazalo čez cel ekran. Razumeš zdej zakaj morajo VSI LCD-ji počet to? Razlika je samo v tem, da eni to počnejo bolje kot drugi.

@mn
Tud to ni čist povsem res. Poceni TV-ji bojo 1080p res samo početverili in boš iz enega piksla dobil štiri povsem enake barve. Boljši TV-ji pa v zakup vzamejo vse sosednje piksle, preračunajo barvno razmerje in ven dobiš 4 piksle, ki se lepše prelivajo. Posledično je slika lepša.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RejZoR ()

Tud to ni čist povsem res. Poceni TV-ji bojo 1080p res samo početverili in boš iz enega piksla dobil štiri povsem enake barve. Boljši TV-ji pa v zakup vzamejo vse sosednje piksle, preračunajo barvno razmerje in ven dobiš 4 piksle, ki se lepše prelivajo. Posledično je slika lepša.

Ne vem kako dejansko delajo. Kar sem hotel reči je, da prikaz 1080p vsebin v 4K ne zahteva matrikah ne potrebuje interpolacije. In prepričan sem, da če je vhodni signal 1080p je slika lepša brez interpolacije kot z. Kar pa nisem pomisli, je pa da pri interpolaciji vsebin z nižjih ločljivosti lahko na 4K panelu narediš boljši približek kot na 1080p panelu, kar pomeni da bi morala vseeno slika na 4K panelu biti boljša - čeprav je vhodni signal 720p ali SD.

Na voljo imaš precej več pikslov, da engine interpolira zadevo, kar posledično pomeni, da bo slika praktično vedno avtomatično boljša. Pri FHD videu lahko načeloma samo početveriš piksle na 4k, ampak bo slika manj zrnata če se piksli interpolirajo imo. Sicer če gledaš od zelo daleč niti ne boš opazil, če pa gledaš bolj od blizu pa je možno.

RejZoR je izjavil:

Na voljo imaš precej več pikslov, da engine interpolira zadevo, kar posledično pomeni, da bo slika praktično vedno avtomatično boljša. Pri FHD videu lahko načeloma samo početveriš piksle na 4k, ampak bo slika manj zrnata če se piksli interpolirajo imo. Sicer če gledaš od zelo daleč niti ne boš opazil, če pa gledaš bolj od blizu pa je možno.

Mah, kakor vem gre v bistvu za kompromis - bolj ostra slika ampak zrnata, proti bolj meglena ampak "zaobljena" - ne spomnim se boljšega izraza.

Kar je komu bolj všeč.

Sej ni zarad tega nič bolj "meglena". Če bi šlo za povsem navaden bilinear ali bicubic resize delno ja, samo ti filtri ne uporabljajo tolk preprostih filtrov ampak imajo bolj napredne filtre namenjene prav za sliko v gibanju.

Če si kdaj uporbaljal program za povečevanje slik PhotoZoom boš vedel o čem govorim. Tam S-Spline dobesedno dela čudeže. Še vedno sicer ne more dobit podatkov iz nič ampak je neverjetno kaj lahko dober algoritem naredi s povečevanjem slike. In podobno uporabljajo tud dražji/boljši TV-ji.

driver_x ::

V vsakem primeru gre za dodajanje pixlov, ki jih v izvirniku ni. Drugače pa so se ti algoritmi že precej izboljšali. Ob pojavu FHD matrik so običajni SD programi na njih izgledali zelo ubogo, danes pa skoraj misliš, da gledaš program v 720.

telexdell ::

Pa kaj prepričevati prepričane. Pač nimajo 4K TV, da bi lahko ovrgli svoj prav. Tisti, kateri pa so zanjo dali tisoč ali več €€€ so pač nategnjeni, saj bi za 200...300 € dobili mnogo boljši TV.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

ngc2392 ::

trenutno gledam philipsov model 47pfl5008k, ki ima recimo zame ustrezno diagonalo in pa nekaj dodatnih bombončkov, ki pač pridejo zraven. kot sem lahko prebral tukaj, je to še model 2013. kateri model ga zamenjuje oz. kateri model bi mi morda priporočili v tej diagonali. philipsa seveda. trenutno imam še vedno serijo 37" 7xxx iz leta 2005 in ko takole berem, kakšna ostra slika in vse je sedaj, se potihem sprašujem, kaj za vraga jaz sploh gledam :) pa se mi sploh ne zdi slaba slika...hehe. očitno bom moral nabaviti očala.
United We Stand, Divided We Fall

Anney ::

Tukaj imaš modele 2014: KLIK

fopi ::

Če je kdo izbiral ali ima izkušnje me zanima kaj priporočate med Samsung UE50H6400 in Sony KDL-50W829?

Zanima me predvsem kvaliteta slike in splošna skupna ocena. Vem da ima Samsung boljši smart TV, ampak dokler igrata oba podnapise iz usb in NAS je ok.

nekako se nagibam na model 50pfl5008k (človk pač nima toliko denarja kot želi :) zanima me, kaj je razlika med tem in modelom 5028 (cena enaka). In ja, glede na to, da imam sedaj 7 let star tv, mislim, da tudi 5008 model kljub vsem morebitnim slabim lastnostim kljub temu kaže boljšo sliko. ali se pač motim?

ok...nov tv pri bajti. zanima me le, zakaj je pri signalu slo1 in slo2 na zgornjem levem robu tv-ja črtkana bela črta (cca polovica zaslona). pri drugih postajah tega ni. tv imam nastavljeno na avtomatsko prilagajanje slike. če dam na 16:9 seveda črtice izginejo...pa tudi format slike seveda se pokvari. to dvomim, da je napaka tv-ja?

Map ::

Par let star Philips in je bilo isto. Ni ne vem kaj, ampak če veš da je tam to grozno moti.

Nisem pa siguren, če sploh je še to gor. Nisem več pozoren, mislim pa, da je samo od sebe zginlo. Pa točno do polovice je ta črta in sem najprej mislil, da je s TVjem kaj narobe.

nanoleet ::

Ne vem čemu služi ta "črta" ampak mislim, da sem jo videl na vseh TV-jih, kjer se gleda DVB-T

Kanal A ima pri skor vseh filmih v levem spodnjem kotu eno megleno črtico. Ne vem al je to watermark al kaj ampak sem videl pri večih povsem različnih filmih in na različnih TV-jih.
««
23 / 223
»»