» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
18 / 223
»»

Tomson ::

Glede na to, da dobiš npr. novega Samsung UE40F6100 (dokaj sličen) za 480€, tvoj pa je izven garancije in malo manjši in starejši model, računaj nekje 250-300€. Sicer pa je vse odvisno od popvraševnja in ponudbe. Lahko malo več, lahko tudi manj.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

medenko ::

Sej tok sem računal :)

lowac ::

@adapipika
Dobil sem ga za 550EUR.

@RejZoR
Moje mišljenje je tudi podobno kot tvoje (zaradi drugih lastnosti ker je high-end trenutno v primerjavi z ostalimi 1080p paneli ter ker je ugoden nakup).
Tako kot si rekel: največji plusi -> Pixel Precise Ultra HD filter, 600Hz, Perfect Natural Motion, WiFi Miracast, pogojno Youtube preko SmartTV (čeprav imam zraven tablico in laptop), DTS podpora pri USB playbacku, Ambilight, minimalen input lag za gaming

Kar se tiče gaminga igram vse igre, ki so dobre za igrat na gamepad (F710) (večinoma 3rd person, dirkalne itak, ter tudi kakšne FPS) povežem PC na TV vedno, tako da se lahko lepo uležem in uživam iz postelje :).
Gaming bom še preizkusil (verjetno danes).

Par slik:
 1

1

2

2

3

3

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lowac ()

Tisti problem ki sem ga razlagal pri playbacku iz 1TB 3.0 passporta priključenega na USB v TV in poizkusu predvajanja 4K vsebine HD-Club-4K-Chimei-Inn-40mbps mp4 je pa prikazan na tej sliki:

bsslo ::

Zna biti, da bo to odpravljeno s kakšnim updateom v bližnji prihodnosti...

Ne morem zgoraj uredit (dodat še video) zato še en post:
http://tinypic.com/r/ddyi5j/8

RejZoR ::

Ja fak no, kolk pacajo s tem. Rečeno je bilo, da danes kličejo, pa spet nič. Če je jutri ne bom dobil bom popizdu. Že dva tedna čakam pa nič. Promocijska cena gor ali dol, vseeno bi se lahko mal zmigal madona.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

do 30.6 je itaq čas oddaje kupona :>
ambilight se lahko odklopi mar ne?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: medenko ()

Ma jezst sem ga oddal že 2 tedna nazaj...

Ja, Ambilight lahko prilagajaš kakor te je volja. Od hitrosti prilagajanja (instantno ali bolj umirjeno), intenzitete (čist blagi efekt al pa res močna svetloba), lahko tud vsiliš določeno barvo, npr da skoz sveti zeleno, al pa rdeče al pa modro in se ne spreminja. Pa imaš tud opcijo prilagajanja glede na barvo stene. Če imaš npr rumeno steno zadaj, nastaviš v menuju, da imaš rumeno in bo drugače mešal barve kot če bi imel belo. Tko da so barve vedno optimalne. Se pa seveda da tudi povsem izklopit to funkcijo če ti ni všeč, če te moti oz če se čez vrsto let slučajno zgodi, da ne vem, ena stran slučajno crkne, pa nočeš popravljat ampak samo izklopiš zadevo pa je.

Ja ambilight so res porihtali - ful vlk dodatnih nastavitev... Vivid mode je prizadet :D sveti po stanovanju kot noro :D

TRIROG ::

Še jaz bi si malo izposodil temo in vas poprosil za pomoč.

Kaj predlagate za okoli 500€ kot bestbuy z vgrajeno podporo za mežo kabel ali wifi, usb, full hd in 3d podporo?
Velikost pa 40 ali 46"... Raje večjega...

Hvala!

Jaz ti priporočam http://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-spr... , za kaj večjega boš pa moral odšteti malo več kot pa 500€, da boš zadovljen.

strup121 ::

kaj pa pravite na ta TV. Ubistvu sem gledal samo na velikost, ker o drugih zadevah ne vem nič.
http://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-spr...

DarwiN ::

Trirog, Big Bang trenutno prodaja razstavne kose po zelo ugodni ceni: UE46F6400..

Ampak to znajo že danes razprodat, tko da pejt takoj ponj, če se odločiš zanj...

40" pa jaz ne bi vzel pod nobenim pogojem... Potem se raje odpovej 3D, ker itak ne boš gledal 3D filmov, oziroma boš pogledal 5 komadov in nikoli več, tako kot skoraj vsi. :)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

granci ::

Odločil sem se za nakup 60" LED-a znamke Samsun ali PHIPILP.
Vprašanje 1: Kako pomembna je frekvenca osveževanja slike, ker Samsung 60" ki imajo sprejemljive cene imajo to frekvenco 200 Hz. Sedaj imam Samsunga 46B7020 ki ima le 100Hz osveževanje slike.
Vprašanje 2: Se kdo razume na te serije ki so označene po velikosti ekrana. Se pravi da imam sedaj serijo B, sedaj pa je že v odhajanju serija F inprihaja serija H.
Vprašanje 3: Imam težave z predvajanjem HD filmov iz računalnika na sedanji samsung UE46B7020. Težava je da se v scenah s hitrimi prehodi vidi sekanje na ekranu. Ali je lahko to zaradi HDMI kabla. Nisem prepričan da podpira standard 1.4.
LP vsem!

Spc ::

Steinkauz je izjavil:

Sej filmi se ne snemajo z boljšo resolucijo kot je 1080p.
Že analogni 35mm trak filmi lahko dobiš ven 4k resolucijo.
Digitalne so pa tudi posnete s precej bolšo kot je dobiš do doma.

S cajtom pa boš mel tudi 4k blueraya.

Tko da vsebina za 4k vsekakor bo, bolj so trenutno problem cene, ki bodo verjetno precej padle ko raja navali na to.
Tko da jst bi počakal :)

Filmi se snemajo z ARRIRAW, ki ima take specifikacije:

ARRIRAW (2.8K) (source format)
16:9 ARRIRAW 2.8K
FPS:0.75 - 60
Resolucija: 2880 x 1620
Velikost enega Frame-a:7 MB
Ura videja, 24 slik na sekundo zasede: 751 GB/h

Torej 4K televizor tukaj ravno ne pomaga kaj dosti.

RejZoR je izjavil:

Moram pa se pozanimat če ti 4k UHD modeli prebavljajo 4k video iz USB pogonov. Tega nisem nikjer zasledil, predstavnika pa sem tud pozabu vprašat. Ampak pomoje bi kar mogu...

4K video zasede 20-40mbit/s to pa boš verjetno ja spravil skozi USB 2.0, ki je 480 Mbit/s.

Vsi ti TVji podpirajo MPEG-4 UHD, ne podpirajo pa novega standarda, HEVC.
High Efficiency Video Coding @ Wikipedia

Zato jaz že par let pravim, da je boljše kupit PC in zraven 4k monitor.
Z tem ko se menja kodek ni nobenih stroškov, saj se samo kodek zamenja na PCju in zadeva deluje, pri TVjih pa verjetno vržeš vstran celotno televizijo in kupiš nov model, ki podpira HEVC.

Open source kodek, ki podpira HEVC:
https://github.com/Nevcairiel/LAVFilter...

Ne gre tle za throughput ampak za samo podporo.

Spc ::

Če lahko bereš file-e iz USBja potem zadeva deluje.
Vprašanje je če processor / dekoder zna odkodirat MP4 UHD profil.

Recimo nov film X-Men: Days of Future Past , ni bil posnet v 4k:

http://www.imdb.com/title/tt1877832/tec...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

Ne bi bilo prvič, da bi naprava podpirala playback 4k samo preko HDMI, ne pa tudi preko USB. Sicer ne pri Philipsu ampak govorim na splošno.

Poskusil sem tudi predvajati 4K vsebino (MPEG-4 UHD) preko USBja prvič z 2.5'' 3.0 passport diskom brez dodatnega napajanja ter z 3.5'' 2.0 WD 1TB diskom s svojim napajanjem in problem še vedno ostaja! :\ Poskusil sem na vse tri različne USB zadeve priključit ampak brez uspeha..
Zanima me če bi mi nekako uspelo te vsebine posharat iz PCja po mreži kaj bi se takrat zgodilo .. mislim pa da povezava USB ni kriva, bolj je kriv sam jebe*i predvajalnik v TVju, ki je zopet počasen za popizdit, tako da bi to bilo verjetno potrata časa. Po kliku na bd25 blu-ray film 25GB+ traja vsaj 10sec da sploh premleje ter začne predvajati film.
Če gledam filme, serije direkt preko USB TV predvajalnika se mi zdi, da ne tečejo tako tekoče kot bi morali (ker je zgleda predvajalnik prepočasen al kaj).
Če pa priklopim in poženem film preko WD TV Live pa je zgodba (vsaj meni se zdi) drugačna in mnogo boljša, tukaj se sedaj res opazi tistih 600Hz PMR in slika teče zelo zelo tekoče.
Ni mi sicer jasno zakaj, res.

Jezst bom v končni fazi itaq predvajal predvsem 1080p. Ponavadi uporabljam 700MB H264 ripe od đifi grupe, ki imajo lepo sliko in jih ni treba čakat 3 dni da se zvlečejo dol.

BlackAdder ::

Je kdo gledal 4K TV LG 49UB850V v Big Bangu za 1.099 EUR? Ko sem bil tam, ga nisem opazi. Kakšna je slika v primerjavi s Philipsom 55PUS7809? Zanimiva je razlika v porabi: 123 W (B), Philips 86 W (A+)?

Sicer pa me je 4K Philips malo razočaral, vsaj kar se bočne vidljivosti tiče: "bela" že pri majhnem kotu zelo hitro postane siva.
BlackAdder stroke again!

B razred? To je pa mal čudno za leto 2014...

Lonsarg ::

TVji znajo samo predvajati TV programe. Uporabljat TV za kaj drugega kot EKRAN je mazohizem, prihranite si težave priklaplanja USB diskov na te boge TVje...

Dajte si kupit Android mini PCje za 30EUR kot minimum, če se pa le da, pa pravi desktop OS(za 200EUR+) gor priklopit, da imaš pač en PC z večjim ekranom v dnevni sobi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

granci je izjavil:

Odločil sem se za nakup 60" LED-a znamke Samsun ali PHIPILP.
Vprašanje 1: Kako pomembna je frekvenca osveževanja slike, ker Samsung 60" ki imajo sprejemljive cene imajo to frekvenco 200 Hz. Sedaj imam Samsunga 46B7020 ki ima le 100Hz osveževanje slike.
Vprašanje 2: Se kdo razume na te serije ki so označene po velikosti ekrana. Se pravi da imam sedaj serijo B, sedaj pa je že v odhajanju serija F inprihaja serija H.
Vprašanje 3: Imam težave z predvajanjem HD filmov iz računalnika na sedanji samsung UE46B7020. Težava je da se v scenah s hitrimi prehodi vidi sekanje na ekranu. Ali je lahko to zaradi HDMI kabla. Nisem prepričan da podpira standard 1.4.
LP vsem!

1. Te frekvence ne povedo veliko oziroma gre za neko umetno osveževanje slike, vstavljanje dodatnih/vmesnih slik, uravnavanje osvetlitve... Skratka, te tehnologije do neke mere res zgladijo prikazovanje slike, še bolj pa gre za marketing... Nativni refresh rate, torej brez tega umetnega osveževanja, pa imaš le 50Hz panele (vstopni modeli), 100Hz (srednji cenovni razred) in 200Hz ($$$$).. Zdaj, ta samsung z 200Hz ima verjetno 100Hz panel, tvoj trenutni pa 50 ali tudi 100 Hz...

2. Mislim da te črke predstavljajo samo leto proizvodnje in nimajo nobenega drugega pomena.. Lani so bili samsungi F, letos pač H..

3. Ko zadevo priklopiš na PC je najbolje izklopit vse bonbončke za obdelavo slike, kot so clear motion, true motion, motion plus, ipd.., ker namreč kakršnokoli procesiranje samo poveča LAG.. Poglej, če lahko nastaviš HDMI na computer ali PC al karkoli...Pri enih samsungih si moral celo sam poimenovat vir kot "PC", pri novejših pa lahko izbereš v menuju.. In pa pejt ročno v nastavitve in izklopi vse kar se da... HDMI kabel skoraj zagotovo ni kriv... Izklopi vse v menuju in testiraj..
Jaz imam enake težave pri Philipsu pri hitrih scenah (lomlenje slike), če ne izklopim "noise reduction", "Mpeg artifact reduction", Pixel precise, itd, itd...

Anominan ::

Pozdravljeni,
Zanima me katerega izmed teh dveh Philips televizorjev se bolj splača kupit:
http://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/55... ali
http://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/55...
Doma imam to Siol Ip televizijo, ceu kup HD programov. Filme bom gledal 1080p in 720p direktno iz prenosnega zunanjega diska.
Probal sem na 7108 seriji in fajn dela.
Zanima me predvsem, če se splača dati 140 evrov več za ta 4K model? Ti ultra HD posnetki me ne zanimajo, ker jih pač ni skoraj nič in jih še lep cajt ne bo. Ampak ali bom imel boljšo sliko pri gledanju HD televizijskih programov?
Kje se največ pozna razlika med dual core in quad core procesorjem? je možno da tudi pri šaltanju programov?

car100 ::

Pozdravljeni,

Jaz pa gledam v bigbangu te dva modela: (kaj je bol pametn nakup?)

http://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/49...
http://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/55...

Tv 49ub850v mi je zanimiv le zaradi 4K samo ne vem koliko je trenutno sploh to uporabno in če je sploh kakšna razlika v boljši sliki pri naših SD programih in peščica HD programov + kakšen film 1080p. Je bolj smotrno vzeti 6" večjega?

Anney ::

@Anoniman 140€ ni veliko, daj. ;) Ali boš koristil ali ne, pripravljeno je, pa čeprav dva filma ali demota na leto. Je le novejši tv in ti bo kakšna druga funkcija koristila. ;)

@car100 vsekakor večjega, če že ta dva modela.

Lowac... ?

link

lowac je izjavil:

Poskusil sem tudi predvajati 4K vsebino (MPEG-4 UHD) preko USBja prvič z 2.5'' 3.0 passport diskom brez dodatnega napajanja ter z 3.5'' 2.0 WD 1TB diskom s svojim napajanjem in problem še vedno ostaja! :\ Poskusil sem na vse tri različne USB zadeve priključit ampak brez uspeha..
Zanima me če bi mi nekako uspelo te vsebine posharat iz PCja po mreži kaj bi se takrat zgodilo .. mislim pa da povezava USB ni kriva, bolj je kriv sam jebe*i predvajalnik v TVju, ki je zopet počasen za popizdit, tako da bi to bilo verjetno potrata časa.

In kaj točno ima to veze z USB-jem? To je tko kot bi primerjal električni kabel s cevjo za zalivanje vrta in prišel do ugotovitve, da je kabel boljši, ker čez njega spraviš več amperov...

USB 2.0 ima vsaj teoretično 480mbit prepustnosti. Kar se praktično neposredno prevaja v bitrate filmov. Kakor vem 4k video ne bo uporabljal niti 100 mbit video streama... In HEVC (H.265) se bo slednji še zmanjšal oz vstal najmanj enak.

Tilen ::

sarma je izjavil:

6500 is in the house :)
Zaenkrat sem zelo zelo zadovoljen. Edino kar me moti je da pri t2-ju ne morem uporabljati guide ipd. prek tv-ja, ampak le prek njihovega boxa. Saj nimajo coax. priključke, ampak vse gre prek stb-ja...no dober, bomo preživeli.
Smart je zanimiv, vsebina aplikacij tudi, pa na splošno splet na tv. Samo moram še povezati 5.1 z tv-jem in ne z box-om, ampak to bo trajal dokler ne najdem toliko dolge kable (ne grem prek hdmi se mi zdi...oz input lahko, output ne)

Sorry za off-topic
Vprašanje: Imam nosilec stari, ki se mi zdi zelo močen in po svoji velikosti podpira standard VESA400x400. Ali obstaja način, da nekako preverim nosilnost samega nosilca? Saj tv ni težek, 18 kil, ampak bi rad preveril nekako.

Vprašanje 2: Mogoče kdo ve kje lahko dobim VESA m8 vijake?

Si potem nabavil pri HN za 935 EUR? Imam občutek, da je šlo za napako pri 6500 modelu. Včeraj sem bil v trgovini in so hoteli zanj cca 1300 EUR. Na spletu je umaknjen. ;)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

RejZoR je izjavil:

Jezst bom v končni fazi itaq predvajal predvsem 1080p. Ponavadi uporabljam 700MB H264 ripe od đifi grupe, ki imajo lepo sliko in jih ni treba čakat 3 dni da se zvlečejo dol.

Tudi jaz gledam le 1080p (filme) ter 720p serije (nekatere tudi 1080p), ničesar drugega niti, T2 programe pa zelo zelo redko. Ko boš dobil ta TV (končno:) boš videl očitno razliko in boš verjetno zadovoljen, vsaj jaz sem jo v primerjavi z Philips 42PFL5008K/12, kar se tiče samih barv, zares noro črnih barv, odličnega ambilighta ter noro 600Hz PMR osveževanje slike. Jaz opazim razliko med 300Hz PMR ter 600Hz PMR. Pravijo pa tudi nekateri, ki so bili na kakšnih predstavitvah, da je bilo premikanje slike celo boljše in bolj tekoče pri 50Hz panelu s 600Hz+ PMR kot pa pri recimo 100Hz ter 200PMR.

@bsslo tudi jaz žal ne vem kaj si hotel s tem povedati :)
Za primer ti povem, da imam 5 različnih video posnetkov (kratkih cca 1min-5min) v velikosti cca 200MB-800MB v MPEG-4 Ultra HD ločljivosti katerih bitrate je 30Mbit+ na treh različnih prenosnih diskih. Če te diske priključim v računalnik bodo videi iz vseh diskov (2.0 ter 3.0) normalno in tekoče predvajani, tako da problema v USB prenosu ni.
Problem je lahko le s predvajalnikom oz. procesorjem TVja, ki naj bi bil 4-jedrni, ali pa mogoče kakšno pomanjkanje usreznega kodeka v firmwaru TVja.

@car100:
Meni se zdi slika pri SD-jih, HD 720p ter HD 1080p filmih boljša na 4K TV-ju kot pa na Full HD TV-ju, ampak ne tako zelo veliko, je pa razlika ker so pač tolk manjši piksli.

Jeronimo ::

kupujem no TV ... ker zadevo ne menjavam pogosto (na cca 10 let in več), bi kupil kaj boljšega.

Kaj menite o tem televizorju:
http://www.makspro.si/index.php/led-tv-...

Tv sprejemnik 55LA9659 UHD LED TV LG

Specifikacije so zanimive, 4K bo čez ene 5 let že v uporabi ... cena 1500€.

Kaj menite? LP

J.
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

@lowac in @Rejzor, nič omembe vrednega. Prehitro prebral novico, spomnil se tvoje težave in prav tako prehitro prilimal link. Pardoniram ;)

fpbs ::

Jeronimo je izjavil:

kupujem no TV ... ker zadevo ne menjavam pogosto (na cca 10 let in več), bi kupil kaj boljšega. Kaj menite o tem televizorju:

Odlična izbira, pred pol leta je bila cena tega TVeja 3500€.

fpbs je izjavil:

Jeronimo je izjavil:

kupujem no TV ... ker zadevo ne menjavam pogosto (na cca 10 let in več), bi kupil kaj boljšega. Kaj menite o tem televizorju:

Odlična izbira, pred pol leta je bila cena tega TVeja 3500€.

Pravzaprav je katastrofalna izbira, ker še HDMI 2.0 ne premore, in če bi rad v prihodnosti karkoli priklopil nanj, si prej ko slej oplel... S HDMI 1.4 si namreč omejen na 4k/30Hz, HDMI 2.0 ima potem dovolj velika propustnost za 4k/60Hz..

Počakaj par mesecev, da pride na police ta Panasonic in da mu cena pade na 2000-2200€..

Razen če bi rad gledal svetovno prvenstvo na novem TV? 8-)

55UB850V. Ta pa ima 1x HDMI 2.0 in 3x HDMI 1.4, tko da bi bil pogojno OK. 950 model, ki pa ima 4x HDMI 2.0, je pa že 2600€. :)

Filipko ::

Tolk je na trgu teh TVjev, da moraš bit že skor doktor znanosti da najdeš najboljšega. Dobr no, sej ga niti po pravici povedano ne iščem. Jaz sem moral žal mojega LGja zamenjati (po 7 letih) in sem razmišljau ali naj vzamem nekaj dobrega res vrhusnkega ali vzamem nekaj bolj za domačo rabo, ker da bi nekaj hudo dosti gledal televizijo je u bistvu ne. Odločil sem se na koncu nekaj dobrega za normalno ceno. In s pomočjo tete, ki zbira tele zvezdice pri Tušu in njeno Tuš klub kartico sem dobil TV Sharp LC32LD145V za 229€, kar se mi je zdelo čisto kul in dober TV za ta denar :)

Evo, končno dobil svojega Philipsa 42PUS7809 :D Prvi vtis? Mal drugačen kot od Iowac-a. Ambilight, čeprav je mal stisnjeno med akvarijem in omaro še vedno naredi nor efekt. Še vedno obarva velik del stene za TV-jem in ob straneh in izgleda res neverjetno. Sem na šihtu dan za dnem gledal predstavitve, ampak ko imaš enkrat tole doma pa je čist drugo. Mislim da ne bo več poti nazaj, da bi kdajkoli spet imel TV brez Ambilighta.

Wifi povezava deluje odlično in ima celo boljši signal kot vse druge naprave, pa je najdlje od routerja. Zdele gor vrtim 4k predstavitvene videe iz Youtube in je slika za dol past, pa je kompresija kar visoka ampak še vseeno. Kakor sem bil vedno bolj tko meh za SmartTV mi je tole všeč, ampak mora kar nuja bit WiFi že vgrajen, da se ne zajebavaš.

USB playback pa tko, zagon WD Essentials diska s precej mapami je trajal par sekund. Ampak pomikanje po njem kasneje pa je relativno hitro. Vsaj v primerjavi z 2 generacijami starim Philipsom. Vrtim 720p verzijo Avatarja z DTS zvokom. Slika je neverjetna celo za 720p in gibanje je hudo. Perfect Natural Motion filter je fajn zadeva.

Vse skupaj povezano na Yamahin receiver preko optične povezave. Very likable :D Mogoče, da mi je zato bolj všeč, ker do sedaj še nisem imel tolk high end modela ampak vseeno so mi funkcije dobro izvedene in enostavno delujejo. Can't complain over that.

A preko aplikacije Youtube v smart TV si vrtel predstavitvene videe v 4K al kako si to predvajal?

rejzor: kaj pa media server scena, da imaš robo na disku v drugi sobi in streamanje direkt?

@Iowac
Ja. Slika je bila huda, čeprav ne vem kako je glede nastavitev kakovosti. Sklepam, da avtomatično preklopi na navišjo kakovost posnetka. Pisalo je, da je 4k posnetek, če pa je res pa nimam pojma, ker nisem preverjal.

@adapipika
Nisem še tolk daleč, se še mal lovim s funkcijami. Bom zdele sprobal, pa ti povem kako deluje. Je pa fajn, da lahko upravljam s telefonom :D Včasih fotr zaspi z daljincem in ga drži, da ga noben ne more vzet. Zdej pa ne bo treba hihi :D

Dela, ne vem pa kako je philips rešil težave s podnapisi preko tega, na lanski seriji je še bolj ''labavo'' vse skupaj.

anney: dela? rabiš kaj na disku oz. pcju imeta kak media server inštailiran? rad bi se znebil xtreamerja.

ReJzoR drgač mam L (kot LOWAC) al :)
Sem sprobal preko aplikacije youtube na smartu 4K Video search in predvajat.. NORO! Super slika in super gibanje.. ampak da ti povem to ni taprav UHD Quality...
Ker pri pravem UHD samplu lahko greš 10cm stran od ekrana pa neboš videl popačenja slike tu jo pa... verjetno nekih pravih 4K vsebin tu na youtubu še ni ali pa jo kompresija tolk zjebe ker čene bi vse skupaj ful preveč zasedlo oz. bi moral ful ful čakat da ti buffer nabije... drgač pa 1A TV se tud js strinjam :)

4K pravi demo mi je sicer takoj začel predvajat, buffer niti ni bil problem.

Ne sej pravim .. meni tudi predvaja te 4K videe takoj in jih bp buffira (recimo .. pravim le kako veš, da je to pravi 4K demo.. pravi 4K demo sem jaz videl v bigbangu na 65'' UHD LGju in sem šel gledat pol metra od ekrana in je bila slika tako neverjetno čista, da nisem mogel verjeti. Tu na youtube mislim da ni tapravih demo-v ali pa vsaj js ne najdem...
Ali lahko poskusiš si kakšnega od teh zdownloadat (mislim da s tem gre http://www.4kdownload.com/) iz youtuba ali potegni taprav 4K video iz kakšnega trackerja (http://www.partis.si/torrent/podrobno/2... -> HD-Club-4K-Chimei-Inn-40mbps mp4 taje ful kratek .. ter predvajati preko USB diska vštekanega v TV? Me zanima a je pri men kak problem oz. a bo tebi isto nagajalo kot meni.

Tnx in lp

medenko je izjavil:

anney: dela? rabiš kaj na disku oz. pcju imeta kak media server inštailiran? rad bi se znebil xtreamerja.

Kar obdrži xtreamerja, ker je definitivno boljši, kot vsi medijski predvajalniki skupaj, kateri so vgrajeni v kakršnkoli TV. :)

Vidva s 4K najdita si Timescapes, edini 4K v pravem pomenu besede, ki je bil do zdaj izdan.(Bitrate 65535 kbps, Runtime 48:22, Size 309.65 GiB). Tako se bosta vsaj naužila 4Kja. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

Sebby ::

Kupujem si tv pa me zanima kaj menite o temle na EnaA: http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/...

Je dovolj da ima 200Hz? Uporabljal bi večinoma pač za kak šport, filme pa kakšen 3D tudi. Diagonala mora biti cca 100cm sicer je preveliko. Hvala!

Jeronimo ::

DarwiN je izjavil:

55UB850V. Ta pa ima 1x HDMI 2.0 in 3x HDMI 1.4, tko da bi bil pogojno OK. 950 model, ki pa ima 4x HDMI 2.0, je pa že 2600€. :)

torej se splača dat 200€ več in omisliti televizor s HDMI 2.0 .... vendar potem rabiš blue ray ki ima tudi 2.0 ... oz. prenosni disk z HDMI2.0?

Kako pa USB 3.0?

LP

J.
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!
««
18 / 223
»»