» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
17 / 223
»»

Roadkill ::

Vsi, ki vas zanimajo Philipsi:

Sem kupil 47PFL7108K in ga minimalno uporabljal zadnja dva meseca.

Kar se mene tiče sem hudo razočaran in je tole katastrofa od TVja. VSE na TVju je tako počasno, da te mine veselje do življenja.
Že volume up volume down ima delay skoraj 2 sekundi, vsi meniji so tako počasni, kot da bi uporabljal 10 let star symbian telefon.

Če ne bi bilo "božje intervencije" bi ga reklamiral, tako sem se pa sprijaznil z njim.

Slika in zvok sta super. Z USBja zna predvajat večino stvari. Vse ostalo je neuporabno.

p.s.: Preden me napadete: Ja, sem nadgradil software na zadnjo verzijo.
Ü

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Roadkill ()

DarwiN ::

Kozorog, težko je najdt točne informacije za ta TV... Sem tudi jaz zgoraj v tej nitki sanjal, da bi ga uporabil kot monitor, pa kasneje ugotovil, da bi naj imel samo 1.4 HDMI (4 vhode), torej samo 30Hz pri 4k resoluciji, kar je potem mučno uporabljat kot monitor... Za razliko od HDMI 2.0, ki seveda omogoča 60Hz...

Na kakšnem drugem linku pa potem najdeš informacijo, da bi naj eden od teh štirih HDMI vhodov vendarle bil 2.0, ampak mogoče to velja samo za večji 55 model??...

Panel prav tako naj bi bil 50Hz in ne 100Hz, kot navaja tvoj vir..

Moral boš cel internet na glavo postavit, če boš želel točne informacije.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

LuiIII ::

Kupujem 4k TV kot nadomestilo za projektor v sejni sobi. Ali je tale "poceni" Samsung UE55HU6900 v redu? Scaling pa to verjetno dela?

fpbs ::

Roadkill je izjavil:

Kar se mene tiče sem hudo razočaran in je tole katastrofa od TVja. VSE na TVju je tako počasno, da te mine veselje do življenja.
Že volume up volume down ima delay skoraj 2 sekundi, vsi meniji so tako počasni, kot da bi uporabljal 10 let star symbian telefon.

Če ne bi bilo "božje intervencije" bi ga reklamiral, tako sem se pa sprijaznil z njim.

Slika in zvok sta super. Z USBja zna predvajat večino stvari. Vse ostalo je neuporabno.

Ja Philips je združena kitajska TV industrija, in to je to. Držim se za glavo, ko čitam nasvete raznih "strokovnjakov", ki ga ne morejo prehvaliti.

Anney ::

Malo se motiš so sedež firme je lociran v Amsterdamu (Nizozemska), kot sem enkrat že napisal in vsi televizorji za evropo so delani ali na poljskem ali madžarskem. Firma se deli na tri podpirme (Lighting, Healthcare,Lifestyle). Audio in video oddelek je hotel prodati firmi Funai, vendar do prodaje ni prišlo. Je pa to ogromna firma in seveda proizvaja na veliko tudi na kitajskem.(vendar ostale zadeve in ne televizij, kot vsi ostali.

Kdor pač na veliko uporablja njihov smart in menu pač ni tv za njega, kar se tiče pa panela (slika) je pa odličen. (seveda spet odvisno od modela TVja, ker imajo različne matrice in tudi same panele).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

Anney je izjavil:

Malo se motiš so sedež firme je lociran v Amsterdamu (Nizozemska), kot sem enkrat že napisal in vsi televizorji za evropo so delani ali na poljskem ali madžarskem. Firma se deli na tri podpirme (Lighting, Healthcare,Lifestyle). Audio in video oddelek je hotel prodati firmi Funai, vendar do prodaje ni prišlo. Je pa to ogromna firma in seveda proizvaja na veliko tudi na kitajskem.(vendar ostale zadeve in ne televizij, kot vsi ostali.

Kdor pač na veliko uporablja njihov smart in menu pač ni tv za njega, kar se tiče pa panela (slika) je pa odličen. (seveda spet odvisno od modela TVja, ker imajo različne matrice in tudi same panele).

Leta 2012 je TP Vision odkupil 70% Philipsove proizvodnje TVejev in naknadno tudi ime firme "Philips". Pred kratkim pa je bilo prodanih še ostalih 30%.
http://www.newscenter.philips.com/main/...

TP Vision je isto lociran v Amsterdamu in opravlja enako delo kot Philips prej. Gre se pa samo za TVje.
TP Vision is headquarted in Amsterdam, the Netherlands. Our sales geography covers 93 countries worldwide and we have Sales Offices around the globe.

TP Vision is a joint venture based in Amsterdam, the Netherlands, which develops, manufactures and markets Philips branded TV sets in Europe, Russia, the Middle East, Brazil, Argentina, Uruguay, Paraguay and selected countries in Asia-Pacific.

With Philips branded TVs, TP Vision is the largest brand in the hospitality market (e.g. TVs in hotel rooms).

In ne, ni noben kitajc. ;)

TVji se še vedno sestavljajo v evropi, deli so pa iz kitajske, kot pač vse drugo.

Sedež firme TPV je v Hong Kongu. Namen nakupa pa je bil prodor kitajske TV proizvodnje v svet in predvsem v Evropo. Tako, da verjetno na poljskem, ali madžarskem lahko samo prilimajo na zadnjo stran TVeja nalepko " Made in Europe". Že nekaj mesecev po nakupu, so se na nemških forumih pojavile omembe, da so se pod isto oznako TVeja, pojavljale dve različni osnovni plošči.

http://www.engadget.com/2011/04/18/phil...

kozorog ::

DarwiN je izjavil:

Kozorog, težko je najdt točne informacije za ta TV... Sem tudi jaz zgoraj v tej nitki sanjal, da bi ga uporabil kot monitor, pa kasneje ugotovil, da bi naj imel samo 1.4 HDMI (4 vhode), torej samo 30Hz pri 4k resoluciji, kar je potem mučno uporabljat kot monitor... Za razliko od HDMI 2.0, ki seveda omogoča 60Hz...

Na kakšnem drugem linku pa potem najdeš informacijo, da bi naj eden od teh štirih HDMI vhodov vendarle bil 2.0, ampak mogoče to velja samo za večji 55 model??...

Panel prav tako naj bi bil 50Hz in ne 100Hz, kot navaja tvoj vir..

Moral boš cel internet na glavo postavit, če boš želel točne informacije.

Hehe točno to.
Jaz tud neverjamem glih 100% ,da je temu tako,kot piše v zgornem mojem postu.In teh 600Hz pmr za 4K resolucijo se mi ne vidi veliko,bi moglo bit več,pa še 7 serija.To so začetni 4K in ni to to.
Pa tud tv sam mi je od samega začetka nekako sumljivo poceni in ,da se kar prodaja po netu in drugje za malo več kot 500 evrov do 1000e. 4K pa true 50 Hz ne ne,ni šans...Ne se ne splača to kupit vsaj meni,ker rabim tv tud za monitor,ker ne morem dva panela met v sobi in od nekdaj mam na lcd tv pc povezan.Zaenkrat se še ne splača pomoje res 4K vzemat,razen ,če ni problem denar za odvalit max za top 4K in seveda takoj menjat še zraven pc(vsaj grafično:|)...

Če ga kdo ima pa naj pove mnenje in njegovo testiranje.
Lp.

Roadkill je izjavil:

Morda je pa res kaj narobe z televizijo,ker za vol up down 2 sekunde je pa res res katastrofa.
Sam ne mislim uporabljat teh pametnih funkcij ,če bom uzel philpsa (najverjetneje),ampak za kakšen 720p in 1080p(i),tako,da meni to sploh ne igra vloge preveč.Verjamem pa da je počasen nasprot drugim lcd.
Nevem kaj nekateri vzamejo philips firmo,če vejo,da je počasen in jih to toliko moti na full?
Mene to verjamem ,da nebo motilo in nevem ,če bom sploh opazu ,da je počasen,ker mam sedaj že itak krš lcd stari,tako ,da kar kol dobim v roke bo raketa.Jaz mam tv za sliko hudo in monitor in ne za drugo.Tako,da v mojem primeru pride v poštev philips-ambi. .
Je pa prav ,da ljudje povejo tudi njegove pomankljivosti.
Morda bi bilo pa dobro iti nazaj v trgovino in pogledat druge iste modele kako reagirajo,če ne drugo preklapljanje in volumen,pa potem se vid al je res kaj narobe z lcd ali ni.A si tv kupil prav v moj tv.com?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kozorog ()

Zaenkrat se še ne splača pomoje res 4K vzemat,razen ,če ni problem denar za odvalit max za top 4K in seveda takoj menjat še zraven pc(vsaj grafično:|)...

Exactly! Imaš sicer Samsunga 6900 v Nemčiji za 1100€ (40") oziroma 1500€ (50"), torej čez kak mesec ali dva po podobnih cenah v Sloveniji, ampak je prav tako 50Hz panel, tako kot pri vseh teh entry 4k TVjih... Ima pa ta Samsung HDMI 2.0, za razliko od Philipsa, tko da bi ga zaenkrat fural kot 1080p monitor, kasneje, ko se pojavijo HDMI 2.0 grafične kartice - verjetno se bo to zgodilo že s to prihajajočo Nvidijino serijo kartic - pa kupiš kabel in preklopiš na 60Hz 4k.... To bi bila varianta, če požreš 50Hz panel... Kar še človek požere, vsekakor pa ne gre požreti omenjenega Philipsa in "30Hz monitor"...

A kaj ko cene padajo, medtem pa je tako ali tako treba čakat na HDMI 2.0 grafične... Enostavno še ni čas..

Razen če serješ denar, kot si rekel, potem vzameš 4k Panasonica 50AXW804 za 2300€ in si rešen za vse večne čase...Imaš kvaliteto in ne le hdmi 2.0, pač pa je edini 4k TV v obstoju, ki ima tudi Display port priklop, kar pomeni, da ga lahko že danes enostavno povežeš s PCjem in uživaš v 4k in 60Hz...

sarma ::

Pozdravljeni!

Spet jaz. Cene niso neki padle, lahko mogoče čakam do pre začetkom svetovnega, sicer dvomim. Akcije, ki sem jih najdel so bolj za velikosti 42 ipd. ne za 55, ki si ga želim.

Mi lahko poveste kaj je narobe z tem modelom:
http://www.ceneje.si/Izdelek/3403501/av...

200Hz, kot vsi modeli v tem cenovnem rangu
najcenejši je
porabo ima kr v redu, oz. celo manjšo kot ostali modeli v tem rangu
Ima wifi, smart je...nekaj mi ne štima?

Namreč, budget je zdaj potrjen :) in je 900 evrov, niti evra več. Za ta denar imam pa še to v izbiro:

http://www.ceneje.si/Izdelek/3468019/av...
http://www.ceneje.si/Izdelek/3983413/av...
http://www.ceneje.si/Izdelek/3559444/av...
http://www.ceneje.si/Izdelek/3586775/av...
vidim da z philipsi eni niso zadovoljni..midva trenutno imava enega philipsa in sva kr zadovoljna, sicer je starejši model in 32 inčni je
http://www.ceneje.si/Izdelek/3599792/av...
http://www.ceneje.si/Izdelek/3443516/av...
http://www.ceneje.si/Izdelek/3403497/av... (ta me zanima, zakaj je dražji kot 6170?)
http://www.ceneje.si/Izdelek/4110362/av...

Kot sem prej povedal, gre bolj za gledanje non-hd televizije, pa še kakšen full-hd film prek računalnika, prek hdmija, mogoče kasneje kakšna konzola, ampak 90% non-hd tv.

Hvala!

Samsungi imajo še kar težave z cloudingom in bandingom.(ni pa vsak TV enak)

granci ::

Ali ve kdo kako si lahko nadgradim software na Samsunga UE46B7000.
Ima sploh to kakšen smisel?
LP!

Tilen ::

sarma je izjavil:

http://www.harveynorman.si/oddelki/avdi...

http://www.harveynorman.si/oddelki/avdi...

Živel Harvey Norman!

6500 ne?

Mimovrste ima skoraj popolnoma enako ceno, tako da vprašanje, če je to ravno huda akcija.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

violamb ::

Mi lahko kdo svetuje katera od teh je boljši nakup ker ne vidim nekih razlik
http://www.makspro.si/index.php/avdio-v...
http://www.makspro.si/index.php/avdio-v...

ali ima kdo kaki boljši predlog za do 550€.
Hvala za pomoč

pierch ::

granci je izjavil:

Ali ve kdo kako si lahko nadgradim software na Samsunga UE46B7000.
Ima sploh to kakšen smisel?
LP!

Mogoče probaj s tem: http://wiki.samygo.tv/index.php5/The_B_...
Pierch

nasmrk ::

Do 550 EUR bi priporočil Philips serija 5000, isto velikost 42
ima ambilight in osveževanje 300hz. V Merkurju bi morala biti taka cena z vsemi popusti. (ponedeljkov popust,gotovina,merkurjeva kartica-vračilo)
http://www.merkur.si/elektronika/video-...

Sam razmišljam tudi v tej smeri.

trnvpeti ::

obstaja philips , z ambilight, brez smart tv?

puginho ::

nasmrk je izjavil:

Do 550 EUR bi priporočil Philips serija 5000, isto velikost 42
ima ambilight in osveževanje 300hz. V Merkurju bi morala biti taka cena z vsemi popusti. (ponedeljkov popust,gotovina,merkurjeva kartica-vračilo)
http://www.merkur.si/elektronika/video-...

Sam razmišljam tudi v tej smeri.

Ne kupuj Philipsa za božjo voljo, sploh ne za tako ceno (beri prejšnje poste). Ta Sony je ful dober za svojo ceno, imaš neke akcije v bigbangu, ker je kao uraden tv sp-ja.

Jaz pa bi takoj pograbil tega Philipsa.. Najbrž star par mesecev (predvidevam da manj kot pol leta, ker ob izzidu leta 2013 je stal 1700€), za 50% manjšo ceno kot je trenutno v trgovini.

obstaja philips , z ambilight, brez smart tv?

Nope.

Lonsarg ::

Pa saj Smart TV lahko preprosto ne uporabljaš. Na daljincu imaš direkt za menjat kanale in direkt za preklapljat source priključka.

puginho ::

Lonsarg je izjavil:

Pa saj Smart TV lahko preprosto ne uporabljaš. Na daljincu imaš direkt za menjat kanale in direkt za preklapljat source priključka.

Tu je problem tudi čas preklopa med programi, pri philipsu se meni zdi da je nenormalno dolg. Ma jaz bi predlagal nekaj od Samsunga, Sonyja, Panasonica.

smart tv ni na nobenem tv _smart_
ambilight ima samo philips
drugo je pa vse zelo blizu

6500 is in the house :)
Zaenkrat sem zelo zelo zadovoljen. Edino kar me moti je da pri t2-ju ne morem uporabljati guide ipd. prek tv-ja, ampak le prek njihovega boxa. Saj nimajo coax. priključke, ampak vse gre prek stb-ja...no dober, bomo preživeli.
Smart je zanimiv, vsebina aplikacij tudi, pa na splošno splet na tv. Samo moram še povezati 5.1 z tv-jem in ne z box-om, ampak to bo trajal dokler ne najdem toliko dolge kable (ne grem prek hdmi se mi zdi...oz input lahko, output ne)

Sorry za off-topic
Vprašanje: Imam nosilec stari, ki se mi zdi zelo močen in po svoji velikosti podpira standard VESA400x400. Ali obstaja način, da nekako preverim nosilnost samega nosilca? Saj tv ni težek, 18 kil, ampak bi rad preveril nekako.

Vprašanje 2: Mogoče kdo ve kje lahko dobim VESA m8 vijake?

RejZoR ::

Oh ja, vse skupaj se je mal zavleklo, tko da Philipsa 7809 dobim šele drug teden :( Oh well.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

bsslo ::

TV Philips 42". Dobim ga ceno 550 €, vendar se moram hitro odločit. Razdalja do TV bi bila 3 do 3,5 m. Bo dovolj velik? Ima kdo izkušnje z njim?

Za boljšo ceno boš težko dobil tak high end model. Je pa dimenzijska omejitev ker ponujajo samo tega. Načeloma je zadost velik, čeprav bi lahko vzel tud večjega če imaš prostor. Sam pol bo cena ene jurja petsto in ne 3x manj ;)

Rejzor, vidim, da si ga tudi ti pred časom kupil. Kako se obnese? Nekateri Philipsi so počasni pri preklopu/volume up-down, ali pri tem modelu doživljaš enako? Na kateri razdalji ga ti gledaš? :)

driver_x ::

imam Philipsa 9xxxx in Samsunga (ne vem na pamet modela), pa deluje Philips enako hitro. Smart TV pa itak ni nikjer uporaben, precej bolje deluje XBMC na RPiju.

bsslo je izjavil:

TV Philips 42". Dobim ga ceno 550 €, vendar se moram hitro odločit. Razdalja do TV bi bila 3 do 3,5 m. Bo dovolj velik? Ima kdo izkušnje z njim?

Popravek: razdalja bi bila 3m

Ga še nimam, ker se je neki zavleklo...

Če kdo ve ,resimo anney in ostali naj pove,ker me te oznake zmotijo in novi ter stari modeli prihajajo,a glih sedaj nekaj vmes dajajo nove modele pa zato me zmoti s temi herci ,da več res nisem siguren kateri ima res 120/100Hz panel.
Gledam med temi dvemi;

Tv sprejemnik PHILIPS 47PFS7109 600Hz koliko je v resnici?Upam ,da je 100Hz.Nikjer pa ne najdem potrditev.
http://www.harveynorman.si/oddelki/iska...

Še bolj varjanta se mi vid pa tale in seveda sem zamudo akcijo -10% popusta in več.Zmeraj za dva dni me popusti zaj..
Tale mije še bolj nekako uredu,ampak je teh 100evrov veliko,če je meja že zdavnaj se povišala iz 700 na 900-1000 z zavarovanjem itd.

Tega ;
Tv sprejemnik 47PFK7179/12 LED TV PHILIPS
http://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/47...

Mislim,da je ta spodni boljši in ziher 100Hz panel ,a za prvega pa nisem čisto prepričan ,če ima 100Hz panel,ampak moral bi meti po mojem.Pri 4K bo pa res premalo tistih 600PMR njihovih za 100Hz panel.
Ali imam prav?

Lp.

Do 6800 serije so 50Hz paneli z izjemo 5900, ki ima tud 100Hz. 7800 je izjemoma tud 50Hz. Vsi ostali imajo 100Hz panele.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RejZoR ()

@kozorog, za Philipse velja (vsaj ko gre za FHD modele):

100-200Hz = 50Hz panel
400-800Hz = 100Hz panel
800+ = 200Hz panel

Tko da omenjena dva bi naj imela enak panel, stranski ambilight, oba dvojedrni procesor. Razlika med teh 600 in 800Hz pa je predvsem marketing. Pri prvem dobiš 4 očala, pri drugem pa 6. :)

Verjetno je še kakšna ralzika.. Bi moral bolj podrobno preverit, ampak zaenkrat bi rekel, da vsekakor ni vredno doplačat 100EUR.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

Letos nimajo 200Hz panelov, ker jih nasplošno ukinjajo zaradi stroškov proizvodnje (tako da to ne vpliva samo na Philips ampak bo tud pri drugih proizvajalcih, samo da tega tam nič ne omenjajo).

Modela 7100 serije imata posledično 100Hz panel.

Roko na srce, na high end modelih med 600Hz TV-jem s 50Hz in 100Hz panelom skor nisem mogu opazit razlike. Če bi dal blind test vprašanje če bi vedno zadel.

RejZoR je izjavil:

Do 6800 serije so 50Hz paneli z izjemo 5900, ki ima tud 100Hz. 7800 je izjemoma tud 50Hz. Vsi ostali imajo 100Hz panele.

Kje točno tole vidiš,če smem?
A ni včasih veljalo ,da od 500Hz PMR je 100Hz panel?
Tale pfl pa pfk pa pfs oznake so kakšne razzlike med njim

No sej sem vedu,da za FHD bi moralo bit pravih 100Hz panel.No hvala za odgovore vsem.

To s paneli je drugače info samo za distributerje in tega načeloma Philips uradno nikjer ne navaja niti objavlja. Kot tega ne počnejo drugi proizvajalci in se nekako držijo PMR ratinga.

Nove črkovne označbe odražajo osnovne lastnosti TV-jev.

Prva črka bo za končne potrošnike vedno "P", druga črka pomeni ločljivost ekrana (H = HD Ready, F = Full HD in U = Ultra HD 4k). Tretja črka odraža DVB sprejemnike, ki jih ima naprava. H je najnižji samo DVB-T in C, najvišji je S, ki ima čist vse digitalne tunerje.

Torej 42PUS7809 pomeni 42 inčnik z UltraHD 4k ločljivostjo in vsemi tunerji. Model pa ti pač pove kateri model točno je.

medenko ::

Na predstavitvi so to povedali, glede panelov....7809 50 natural motion 600 je več kot dovolj gledljivo.

lowac ::

Danes dobil 42PUS7809 in kolker sem ga uspel do sedaj stestirati lahko rečem da sem in nisem zadovoljen.
Zakaj nisem:
Smart in hitrost menujev je še vedno počasna kljub 4 core CPU vendar ne tako kot pri 5008k
Predvajalnik v TVju je tud počasen preden da zloada 1080p film (v primerjavi z WD TV Live) ter premikanje po mapah je tud bolj počasno (z zamikom)
Probal sem predvajati s passportom usb 3.0 tri demo 4K vsebine (.ts format), ki jih na PCju tekoče predvaja v nori kvaliteti, tukaj pa je vse skupaj na koncu zaštekalo in začelo izrisovati zelene fleke oz. sliko čez cel TV zgoraj in spodaj pa je bilo 2cm široko premikanje slike (zvok se je slišal normalno). Mogoče mu 3.0 USB disk ne paše (vendar 1080p in 720p vsebine je predvajal normalno). Na koncu je vse skupaj tako zaštekalo ko sem klikal po dalincu da sem moral izpuliti disk ter še elektriko od TVja.
Preko HDMI iz PCja sem skušal priklopiti na TV ter nastaviti 4K resolucijo 3840 x 2160 (tudi tu se je sfižilo vse skupaj z raznimi podbnimi artefakti in totalno razpotegnjeno sliko) kljub temu da imam 4K ready grafično kartico Gigabyte R9 280x... Morda bi moral zamenjati HDMI kabel z boljšim in mogoče še probati drug HDMI izhod na grafiki ter drug vhod na TVju mogoče (bom še poizkusil).

Zakaj sem:
Kljub 50Hz panelu naredi 600Hz perfect motion PMR odlično premikanje slike (ne vidiš zatikanja sploh ali kakega trzanja)
Microdimming je odličen (črne barve so res noro črne) tako da je slika včasih v temnejših filmih že skoraj pretemna (ampak to se tud da naštelat s brightness in kontrastom)
Dizajn mi je lep in tudi Philips "goreč" napis
daljinec je super (odzadaj ima tudi full querty tipkovnico)
TVjev player preko USB podpira DTS zvok
1080p vsebine mislim da so malo boljše za videt in doživet

Ne znam pa oceniti ali je to dobro ali slabo, da od blizu izgledajo fonti (pri namizju od PCja, pri WD TV Live in nasplošno tudi fonti samih menijev TV in smarta) kot bi bili megleni oz. obrobe fuzzy kot nekakšen anti-alliasing.. to je nekakšna funkcija 4K tv-jev da priredijo preostale pixle in jih vstavijo vmes kjer manjkajo. Če gledaš potem iz 1m-2m se tega potem več ne vidi toliko oz. skoraj sploh ne.

Kar še opazim sporočim (jutri dobite tudi kakšno sliko).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lowac ()

kaj si eden izmed 550€ spiska ali rednih 1100€? ;)
dej malo poslikaj......ambilight je lahko izklopljen mar ne?

Glede HDMI, biti mora vsaj 1.4 (30fps) oz. 2.0 (50/60fps), (za kar pa še ni extra podpore, mislim pa, da ga 4K TVji imajo), vse ostalo je premalo za pravilno prikazovanje 4K.

Samo majhna opazka, če že nameravate kupiti 4K tv (za normalno uporabo), ne kot monitor, kupite vsaj 60''+, vse ostalo je bolj ali manj samo za potešitev ega. Mislim, da še še kdo strinja s tem. ;)

Jah tile 4k, ki jih dobimo mi so promocijski in so zato 4k pri samo 42 inčih. Jezst ga bom itaq vzel zarad drugih lastnosti in ne zaradi 4k podpore...

Kaj pa je tisto kar te je prepričalo? 3d ? wi-fi, frekvenca osveževanja? Sicer pa ga je lowac že dobil in tudi skritiziral...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bsslo ()

Rejzor: dej povej katere druge lastnosti? Kajti kupon jaz imam samo mi ni ravno treba to kupovati, saj TV soliden že imam, pa ravno sem nabavil PS4.

Pixel Precise Ultra HD filter, 600Hz, Perfect Natural Motion, WiFi Miracast, pogojno Youtube preko SmartTV (čeprav imam zraven tablico in laptop), DTS podpora pri USB playbacku, Ambilight, minimalen input lag za gaming (sicer imam samo PS2 ampak vseeno).

Tomson ::

bsslo je izjavil:

bsslo je izjavil:

Popravek: razdalja bi bila 3m

Sam imam 42" na 2.5m. Prvi teden mi je bilo ok, sedaj pa komaj čakam na dan ko ga bo zamenjal 50". Na 3m je vsaj zame osebno 42" premalo ... Na 3m bi rekel 50" če bo veliko SD vsebin (ki jih je vedno manj) in bp 55" če bo veliko HD vsebin.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Potem bi se reklo, da je TV za splošno rabo + PS4 super izbira + pripravljen za 4K? Gledanje 2-3m....

Trenutno imam SAMSUNG 37ES6100....

kok bi dobil zanjo? Izven garancija ravno te dni....ne morem verjeti 2 leti nazaj dal 750€ 8-O

Izjemna kakovost slike, eleganten dizajn, 3D in Smart TV funkcionalnost - Samsung LED TV UE37E6100 je več kot le televizor.
Za izris slike skrbi 94 cm zaslon s polno HD (1080) ločljivostjo in 200 hz kakovostjo gibanja slike, ki je vgrajen v minimalistično ohišje, ki so ga Samsungovi specialisti snovali več let. Programska oprema je centrirana okrog Smart TV sistema, ki omogoča enostavno in intuitivno povezovanje s svetovnim spletom ali drugimi pametnimi napravami. diagonala zaslona: 94 cm (37") 3D LED TV SMART TV ločljivost: 1920 x 1080 (FULL HD 1080p) osveževanje slike: 200 Hz (Clear Motion Rate) priklop: HDMI (3), USB (3), SCART, WiFi tehnologija: Samsung Slim LED ostalo: Skype, Web Browser, Search All, Explore 3D --- slovenski izbirnik: da tuner: DVB-T/C MPEG 4 vgrajena brezžična povezava: da (WiFi built in) lastnosti Smart TV: Family Store, Fitness, Kids, Smart Hub, Search All, Your Video, Social TV, Samsung Apps, Web Browser, Skype, Explore 3D opcije 3D tehnologije: Samsung 3D (Full HD 1080p), 3D pretvornik (iz 2D v 3D), 3D Bluetooth Sync vgrajen USB predvajalnik: slike, glasba, filmi možnost snemanja na HDD ali USB ključek zvok: Dolby Digital Plus / Dolby Pulse, 2×10W SRS Theater Sound, dts 2.0, Down Firing možnost slike v sliki: da tehnologija slike: 3D HyperReal Engine izboljšan prikaz barv: Wide Color Enhancer Plus dodatni priklopi: slušalke, komponenten, Audio Out kompoziten, Ethernet LAN, DVI Audio in HDMI 1.4 (3D Auto Setting/Return Channel) dodatno: teletekst, elektronski spored samodejno iskanje programov, CI reža avtomatsko niveliranje zvoka, Game Mode podpora za Smart Phone Remote, BD Wise plus Time Shift Ready, AnyNet+, AllShare možnost stenske montaže: VESA (200×200) znak zaščite okolja: EU ecolabel oblika: Crystal TV, One Design, Ultra Slim priloženo v kompletu: napajalni kabel, baterije daljinski upravljalnik (TM1240), navodila dimenzije brez stojala (mm): 861,4 x 516,9 x 46,9 dimenzije s stojalom (mm): 861,4 x 582,7 x 241,3 dimenzije embalaže (mm): 1080 x 626 x 132

smart tv funkcionalnost ni bas neki, pri nobenem (ne vem kako je z xiaomi smart tv)
naj nekdo vgradi xbmc podporo v tv
««
17 / 223
»»