» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
6 / 223
»»

Han ::

A kakšna druga naprava se lahko poveže brezžično na router, npr. prenosni računalnik, tiskalnik, telefon...?

Če je odgovor DA, resetiraj router na tovarniške nastavitve in ga priklopi zraven TV. Resetiraj tudi TV na tovarniške nastavitve. Če se TV še vedno ne bo uspelo povezat nanj, je verjetno nekaj narobe z WiFi modulom v TV.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

RobbyRS ::

Sedaj nam je uspelo urediti programe, Tnx Han
....zanima me samo še nekaj...glede na to da je edge LED, se na Samsungu samo na eni strani, ob svetlejših odtenkih zelo opazi svetlejši rob debeline cca. 1cm. Je to 'normalno', imate tudi ostali podobno deformacijo?

Ponavadi je na edge LED panelih kakšen kot svetlejši ali temnejši in je večinoma opazen le na temni podlagi (prizorih, snemanih v temi ali mraku). Da bi bil rob po celi dolžini svetlejši, pri Samsungu še nisem opazil.

Zgodovina sprememb…

miraldi ::

Han je izjavil:

A kakšna druga naprava se lahko poveže brezžično na router, npr. prenosni računalnik, tiskalnik, telefon...?

Če je odgovor DA, resetiraj router na tovarniške nastavitve in ga priklopi zraven TV. Resetiraj tudi TV na tovarniške nastavitve. Če se TV še vedno ne bo uspelo povezat nanj, je verjetno nekaj narobe z WiFi modulom v TV.

Ja na router se mobitel poveže brez problema v 2sekundah. Router sem tudi že večkrat resitiral na tov. nastavitve pa se še vseeno nakoncu prekine.
Misliš, da je res na Tvju pokvarjen wifi modul?
Sedaj imam tv lahko le priklopljen prko kabla. Samo je malo bedno, ker bom moral napeljati 20m kabla ;((
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

miraldi je izjavil:

Han je izjavil:

Ja na router se mobitel poveže brez problema v 2sekundah. Router sem tudi že večkrat resitiral na tov. nastavitve pa se še vseeno nakoncu prekine.
Misliš, da je res na Tvju pokvarjen wifi modul?
Sedaj imam tv lahko le priklopljen prko kabla. Samo je malo bedno, ker bom moral napeljati 20m kabla ;((

No pa sem ugotovil kaj je bil problem in ta je v preslabem routerju. Kupil sem 20m kabla in premaknil modem in router na konec hodnika tako, da je bil router odaljen le 2,5m od TVja.
TV se je brezproblema povezal na WIFI in po testiranju delal kot je treba.

Sedaj me pa zanima kateri router mi priporočate, da naj kupim ki bo dobro oddajal WIFI cca 6-7m daleč(čez dvoja vrata).
Rab bi nekaj čimbolj p/p. Da ni predrag hkrati pa, da je dovolj močan.

Kaj je tisto kar naj gleda pri moči routerja? Frekvenco ali samo hitrost?

Je kakšen od teh na 1. strani dovol zmogljiv?

http://www.bigbang.si/usmerjevalniki-in...
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: miraldi ()

Če je cena na prvem mestu, potem mogoče v tem vrstnem redu. Omejil sem se na TP-Link, ki ima dobro razmerje med kakovostjo in ceno.

TL-WR841N je malce izboljšan osnovni model, kakršnega imaš zdaj, ki omogoča hitrejši Wi-Fi (300 Mbps) in daljši domet (dve anteni).

TL-WR941ND je praktično enako zgornjemu, le da ima tri antene.

TL-WR1043ND je praktično enak zgornjemu, le da ima gigabitno stikalo (switch) za hitrejši žični prenos podatkov.

TL-WDR3500 lahko deluje v "dual-band" Wi-Fi, ima še 2 USB (za disk, tiskalnik ipd.).

TL-WDR3600 je skoraj enak WDR3500, le da ima gigabitno stikalo (switch) za hitrejši žični prenos podatkov.

Hvala za linke :)

Katerega bi pa ti vzel na mojem mestu? Misliš, da je taprvi TL-WR841N z dvema antenama dosti boljši po dometu od mojega? 3je komentarji so vsi pozitivni. Ali morda bolje kupiti TL-WR941ND?

Bojim se, da bom imel spet probleme z povezavo ali pa bo leta slaba :|
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

Glede na specifikacije imajo vsi TP-Linki, ki imajo 2 ali 3 antene, 2x večji domet kot tisti z eno anteno.

Če rabiš zgolj boljši Wi-Fi signal, bo prvi router zadoščal. V kolikor se tudi z njim TV ne bo povezal, lahko nanj brezžično povežeš obstoječega in tako povečaš domet oziroma izboljšaš signal...

mat xxl ::

Ali mi lahko kdo pojasni, kaj imajo routerji veze z naslovom teme ?????

Lahko. Nekoliko boljši novodobni televizorji imajo vgrajen Wi-Fi, zato jih lahko prek ustreznega routerja povežeš z računalnikom, diskom, internetom...

Se pa strinjam, da bi lahko miraldi svoj problem reševal v ločeni temi.

Zgodovina sprememb…

Spock83 ::

Drugače D-Link DIR-645 ;) Ima več močnih anten in dober domet. Zna pa tudi signal fazno zamaknit, kjer je blu ko imaš cel kup različnih wifi klientov.

Drugače moj Sony počsi gre k koncu in tipam za novem televizorju. Kaj priporočate tam nekje do 1000eur in velikost do od 46 do 50". Večinoma bom gledal SD/HD preko Boxee Box in katero trgovino priporočate...

black ice ::

Se splača kupiti katerega izmed teh?
Philips 55PFL5527K
Samsung 50F6400 (UE50F6400AWXXH)
Samsung 39F5300 (UE39F5300AWXXH)

bdoxx ::

Samsung 50F6400 jaz mam namen tega naročit ta teden pri siolu, bom poračal kako se bo odnesel

T_F_7 ::

Mene zanima kako je pri novih led tv s podnapisi ko priključiš usb ali zunanji disk na tv in si želiš gledati tv serijo ali film? se jih da naložit in predvajat?

Matic1 ::

Jaz sem pravkar kupil LG smart 3D, brez problema predvaja podnapise iz USB, samo isto sem jih poimenoval kot je ime fajla, ki ga želim predvajat in dela. Prav tako sem na LG strani pogledal in so priporočili PLEX media server za predvajanje preko LAN in tudi dela brez problema. V bistvu kar preko wifi zdaj ženem vse. Potegne tudi 3D in fullHD filme. Edino če so torrenti užgani malo trokira. slab router pa to.

@Matic1: kateri model si pa kupil?

Anney ::

Ne vem zakaj gledate pri tv kaj predvaja in kaj ne, mislim da je treba pri tv primarno gledati kvaliteto slike, media playerji se na bolhi dobijo od 30€ naprej pa predvajajo vse.

@TF LG 42LM620S , dokupil sem wifi dongle, naročil sem v avstriji, dobil v 2 dneh, za vse skupaj s poštnino sem dal 590 EUR

@anney: zato ker je manj škatel in manj kablov boljše

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matic1 ()

Kakor za koga, sam imam vse vtiče na TV polne (edino scart je prost), pač izkoristim TV kolikor se da.

jaz mam pa vklopljen samo en HDMi, pa še tisti kabel od settopboxa mi kvari sceno.

Dej mi povej kaj imaš vklopljeno v 4 HDMI vhope pa 4 USB vhode. Ker jaz za boga ne vidim kaj bi še lahko gor priklopil, razn če bi si mrbit xboxa priklopil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matic1 ()

Wii, bluray player, media player, secondary comp, amis box, hifi, USBji so prosti jih ne koristim.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

kmetek ::

pa kdo hudiča gleda bluraye? media player + tv box in rešeno.

Jaz, samo bluje.
Dvd in xvid sta že davno mimo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

gledam diagonalo 46-47 LGje in Samsunge v cenovnem razredu 800-900€ in opažam da LGji nimajo VLANa, torej nič gledanja filmov in tv serij iz prenosnika na TV preko wirelessa. mi je pravu en kolega da ima LGja in da se da preko kabla oz. DLNA. Katera varianta je boljša? Ne mislim samo to da je prednost če ne rabiš kabla pač pa tudi kakovost slike in predvajanja. Kaj je boljše? Kako pa je s podnapisi pri obeh zadevah? Ne bi zdaj da kupim eno ali drugo in potem mi nikakor ne predvaja podnapisov...

Sicer nism gledal v tem razredu. Men je bla 42 vrh glave dosti. Sklepam pa da so LG WiFi ready kar pomeni, da moraš dokupiti LG WiFi dongle (vklopiš v usb vhod) in imaš wifi sposobno televizijo. Dela b.p. Dobiš tudi za 25 €.

da se popravim: WLAN.
torej je razlika samo v temu da ga imajo Samsungi že integriranega. Bolj me skrbi ta zadeva s podnapisi, ker sem ziher da mi prodajalec ne bo vedel povedat kateri modeli podpirajo in v kakšni meri (šumniki, možnost spreminjanja velikosti pisave itd.)???

Višji TV cenovni razred (npr. Samsung serija 6, 7, 8, 9) ima integriran WLAN. Enako velja za LG.

Podnapisi: Samsung in LG podpirata vsaj SRT že nekaj let. Samsung preverjeno od lani tudi integrirane podnapise v MKV. Šumniki niso problem. Pri Samsungu imaš na voljo tri velikosti podnapisov, a so tudi največji relativno majhni, manjši od standardnih pri LG.

Res je da Samsungi imajo vgrajen WLAN: LINK, vendar LG nimajo: .

Super novica da podpirajo podnapise. Pri Samsungu relativno majhni... so vsaj približno enaki kot tisti, ki jih samodejno dajajo na Slo1, Slo2?

Jaz zadeve gledam ob večernih urah pred spancem zato pa rabim podnapise, da se ne rabim napenjat in razmišljat ter bit skoncentriran z angleščino, obenem če so premajhni podnapisi mi tudi ne ugaja, ker se moram tudi 'napenjat' in mi to ne pripomore k spancu ;)

popravek:
Res je da Samsungi imajo vgrajen WLAN: LINK, vendar LG nimajo: LINK.

fpbs ::

T_F_7 je izjavil:

Res je da Samsungi imajo vgrajen WLAN: LINK, vendar LG nimajo: .
;)

Tako, kot pri Samsungu, tudi pri LGeju, nekateri modeli imajo vgrajen WLAN, nekateri pa ne. Samo, dvomim, da model LA6608 nebi imel vgrajenega, ker ga imata vgrajenega nižja modela LA6208 in LA6408.

Samsungovi podnapisi so najmanj polovico manjši od običajnih na SLO1. Če ti je velikost podnapisov pomembna, vzemi LG ali nabavi dodaten predvajalnik, ki omogoča večje podnapise...

Odločam se med: Samsung UE46ES6580 LG 47LM649S. Imata pa obe vgrajen WLAN. LG je po moje toliko cenejši, ker nima priloženih 3D očal. Ne vem zakaj ampak me Samsung bolj prepričuje, čeprav ima majhne podnapise. Se mi zdi da jih bom na koncu moral zapeči s pomočjo VirtualDub-a kot to počnem sedaj. Sem pa neki bral da jih kljub temu da jih zapečeš gor na film noče prikazat na TVju. Kakorkoli se bom moral odločit do ju3 zjutraj ko grem po TV.

LG 47LM649S ima priložena 4 kom 3Dočal.

fpbs je izjavil:

LG 47LM649S ima priložena 4 kom 3Dočal.

Tega noben ponudnik LM649S ne oglašuje, jo imaš da veš?

Nimam ravno tega modela, imam pa dva druga in povsod so bila očala priložena. LG tega ne oglašuje, ker se smatra za normalno, da so očala priložena. Poleg tega pa LG podpira WiDi, ki ga Samsung ne.

fpbs je izjavil:

Nimam ravno tega modela, imam pa dva druga in povsod so bila očala priložena. LG tega ne oglašuje, ker se smatra za normalno, da so očala priložena. Poleg tega pa LG podpira WiDi, ki ga Samsung ne.

drugi LG modeli ga res, primer: LINK in so zato tudi primerno dražji, tale pa ne, zato pa se ga da dobit že za 720€. To bolj kot ne ugibam da je ugodna cena zaradi očal. Je pa res da je tudi odvisno od kvalitete in vrednosti očal.

piše da so, pri slovencih pa ne: LINK

T_F_7 je izjavil:

piše da so, pri slovencih pa ne: LINK

Če pri slovencih očala niso priložena, to pomeni, da so jih slovenci vzeli (vkradli) iz kompleta in jih neopravičeno prodajajp posebej. Samo, sem prepričan, da so očala priložena. Poleg tega pa na kratko. Če želiš kupit 3D TV zato, da ga boš gledal, potem kupi pasivno tehnologijo. Če pa želiš 3D TV, da se boš lahko pohvalil, da imaš 3D TV, je pa lahko tudi aktivna tehnologija.

Po pravici povedano se mi jebe za 3D TV! Sem samo ugotavljal zakaj ugodna cena tvja. Če so zraven očala bom probal pogledat kak film z njimi, mogoče se celo napalim in pogledam več filmov, ampak mi sedaj dol visi glede tega. Bolj me zanima to s podnapisi. Sem brskal več ur po netu in ugotovil da so pri Samsungih podnapisi problem že več let. Nekdo celo blodi da je to odvisno od čipa in da se ne da povečat podnapsie s firmware updateom, ampak se da vse lepo shekat s SamyGo, vendar je rizik da zjebeš še TV zraven. Problem s SamyGo je da, če maš nov fw ni nič s tega, ker se ne da hekat. Na koncu se bom zaradi teh jebenih malih podnapisov odločil za LG. Vedno te morajo z nečim jebat ko hočeš kaj kupit...

Jaz sem Samsungu glede premajhnih podnapisov pisal že pred leti, a se jim zanje oziroma za zadovoljne kupce res dobesedno jebe. Tudi na njihovih Blu-Ray predvajalnikih niso bistveno večji.

obstaja še kak drug način da jih povečaš kot ta da jih prilepiš na video (hardsub)? Tole hardsubanje je časovno zamudno, pa še kvaliteta videa se poslabša.

Nabavi LG 47LM649S in uživaj! Ali pa uporabi dodaten predvajalnik, ki ima večje podnapise...

Kupi LG, podnapisi so čist OK velikosti, pasivna 3D tehnologija. Očala morajo biti priložena. Ponavadi so 4 v kompletu.

3D mi ni pomemben.

pol si si pa sam odgovoril.

maslo12 ::

zdravo,
potrebujem pomoč "strokovnjakov".
Kupujem TV, vseeno če je LED, cca. 80" ali več. Želim USB (vsaj 1) izhod in 2 HDMI, VGA in SCART izhod. Rad gledam slike in filmčke iz USBja (divx + podnapisi). Smart TV da, če se da, ni nujno. Rad mam hitro šaltanje med kanali (kolko je pač odvisno od TV). PiP zaželjena. Wifi ni nujen, bi pa bil ok. Gledam večino zvečer, pa kaki šport (kolko ga je letos še ostalo).
Gledam, da se cene pričnejo okrog 350-400€. Naj si bo limit 400€.
Torej, kaj vzeti, predvsem izkušnje iz prve roke - glede slike. Lahko Slo ali A.

koli99 ::

80" boš težko našel:) Še posebno za 400 Eur. Verjetno si mislil 80 cm (32")...

maslo12 ::

jasno 80cm. :)

bedak ::

živjo,

zanima me kateri tv do cca. 600€ bi predlagali

velikost: 98cm-107cm
gledalo se bo filme iz raznih ključkov/diskov, priklopilo xbox, vštekalo internet, mogoče kasneje tudi kakšno skype kamero, ...
kolk herzov pa tega nimam pojma kok mora tv imeti (gre se za prvi tv, ki ga bom imel) eni pravijo 100, eni 200, eni da je 400 že čist preveč ... skratka ne vem in prosim za pomoč
v bigbangu so mi sicer svetovali bolj samsung in lg, ker naj bi imeli vse možne kodeke? philips tega menda naj ne bi imel tako dobro poštimano (philipsi se mi zdijo lepši :))

gledal sem:
Samsung
Philips
Philips2
Samsung2
Philips3
Philips4

hvala za pomoč in čas
««
6 / 223
»»