» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
2 / 223
»»

Zheegec ::

janezJ - s temnimi scenami imajo v glavnem vsi LCD težave, edino kakšen IPS model se najde tu pa tam. Za dobro sliko sem ugotovil, da je plazma edina rešitev. 42" se dobi za 400€ kar je noro.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

fpbs ::

RejZoR je izjavil:


Philips je naročnik in če hočejo imet take menuje kot do sedaj jim nihče ne brani takega početja.
Sploh ker bi mal čudno izpadlo če bi imel Philips povsem enake menuje kot kr eni generični brandi.

Philips ni naročnik, ampak je Kitajcem poleg svojih obratov, kompletne TV proizvodnje, prodal tudi svoje ime.

Zheegec ::

Ampak kolikor še vem še vedno večino Philipsov izdelujejo v LG-Philips tovarnah... Vsaj zaenkrat.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

fpbs ::

Zheegec je izjavil:

Ampak kolikor še vem še vedno večino Philipsov izdelujejo v LG-Philips tovarnah... Vsaj zaenkrat.

Ampak zagotovo ne bo TPVision plačeval nekajkrat dražje Poljske delavce od svojih. Nakup Philipsa je bil z namenom preplavitve Evrope
s Kitajskimi televizorji. Med tem, ko so pri Samsungu precej zaskrbljeni nad tem početjem, pa LG sklepa z njimi pogodbe o sodelovanju.

hodu63 ::

Zanimivo, ampak zaenkrat kljub solastništvu TPV (kitajcev) Philips še vedno izdeluje tv aparate v Evropi. Še več, novi modeli od 4000 serije navzgor imajo novo razvite philipsove šasije, od 6000 serije navzgor celo z dvojedrnim procesorjem in popolnoma spremenjenim menujem.
Samo 3000 serija ima letos cenene oem šasije.

l.p.

RejZoR ::

Omfg, ravnokar testiram Samusung UE32EH5000. NTFS podpora, fenomenalna slika, nenormalno hud zvok iz vgrajenih zvočnikov (bas je prav hud) in best of all, podpira DTS zvok pri playbacku iz USB-ja.
Zadnje čase sem ful z rezervo jemal njihove TV-je ampak tole me je pa navdušilo. Edino glupo je, da sploh ne ponuja 42 inčnikov. Samo 40 in 46. Sicer mi je mal čudno, da so tolk debeli kljub LED backlightu ampak sumim, da je to razlog, da je zvok tolk fajn, ker so zvočniki lahko primerno veliki in ne neke majhne prdalice, ki jih stlačijo na tanek ekran. Tole bom še mal spremljal, mogoče si bom celo kupil Samsunga lol
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Vaseer ::

Razmišljam o nakupu plazma TV in me zanima katere (firma, model, ipd) so trenutno "najboljše". Bral sem da se trenutno najbolj priporoča LG, Samsung in Panasonic. Predvidevam, da kakšne silne razlike ne more biti, pa vendar, kaj priporočate?

Pogoji/omejitve:
Ekran 50''
Max dimenzije: širina 117cm, višina 80cm
Minimalno 1 scart priključek, 2 HDMI priključka (zaželjeno 3)
Ozvočenje: manj je več bo preko hišnega kina, tako da ni pomembo

Okvirno je to to...
Hvala in lp

pol3ni ::

Jaz sem si nabavil panasonic TX-P50VT50E. Imam jo dober teden pa lahko rečen samo da mi ni žal.Čeprav sem vsa leta zagovarjal lcd,led. Lahko pa pogledaš tudi za model TX-P50ST50E.Ali pa samsung PS51E8000 Karkoli od tega ne boš zgrešil.

chinko ::

Kupujem nov tv, tast ima Panasonic TX-P42G20E in iščem nekaj podobnega (ni nujno plazma) po funkcijah, velikosti, kvaliteti in cenovno v tem rangu... Kak predlog?

pol3ni ::

aufbiks ::

JanezJ, tudi jaz sem kupil enak tv, torej philips 42pfl4007h.
Imam pa probleme z nastavitvijo kabelske DVB-c. Običajno je treba nastaviti na Nemčijo ali Finsko, vendar po kakšni uri ne najde nič.
Kakšne izkušnje ste imeli vi?

jaja ::

Zdravo!

Potreboval bi nasvet glede TV-jev.Odločil sem da bi kupil TV za v sobo ne prevelik pa tudi cenovno ugoden.Velik diagonala 32'' in kar se da najbolšo sliko ter vsaj dva HDMI priključka saj bom na njem pretežno igral PS3.Glede cene pa bi dal tam okoli 340E.Gledal sem še na spletni strani big bang ter mimovrste.Katere mi predlagate?



Lp

janezJ ::

aufbiks je izjavil:

JanezJ, tudi jaz sem kupil enak tv, torej philips 42pfl4007h.
Imam pa probleme z nastavitvijo kabelske DVB-c. Običajno je treba nastaviti na Nemčijo ali Finsko, vendar po kakšni uri ne najde nič.
Kakšne izkušnje ste imeli vi?


Žal nimam DVB-C, sem na ip-tv. Je bilo pa rečeno že nazaj pri starejših modelih, da se mora nastaviti na drugo državo pri iskanju digitalnih kanalov.
BTW: Po več kot mesecu dni uporabe - zelo zadovoljen z tv-jem, bp! EP 2012 v HD je odličen za videt. Impresionira me tale dlna, super v kombinaciji z SGS3, lohk si glasbo nastaviš v ozajdu iz telefona, medtem ko pregleduješ slike, full hd video pretaka brez kakršnega koli zatikanja, pravi užitek je pogledati posnete vsebine.
Edini fail, ki sem ga našel je, pri predvajanju podnapisov iz usb-ja, šumniki so, razen črke Č.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: janezJ ()

Siddh ::

jaja je izjavil:

Zdravo!

Potreboval bi nasvet glede TV-jev.Odločil sem da bi kupil TV za v sobo ne prevelik pa tudi cenovno ugoden.Velik diagonala 32'' in kar se da najbolšo sliko ter vsaj dva HDMI priključka saj bom na njem pretežno igral PS3.Glede cene pa bi dal tam okoli 340E.Gledal sem še na spletni strani big bang ter mimovrste.Katere mi predlagate?



Lp


LG 32LK450 z enaa.com, super zadeva za 300€, 3 hdmi priklope, full HD, nizek input lag

RejZoR ::

32LK450 je 2 leti star model!? Za skor tak denar dobiš lanskoletnega 32LV2500 oz letošnjega Philipsa 32PFL3017H...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Siddh ::

LK450 je 2011 model, je pa tudi LD450, ki pa je 2009 ali 2010 model

jaja ::

Razmišljam o nakupu tega PHILIPS 32PFL3017H ali tega PHILIPS 32PFL4606H/58.V čem je razlika?Jasno da je eden za 40€ dražji.Gledal pa sem v big bangu

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jaja ()

Anney ::

Višja serija, boljiši TV, s tem da je pri prvem 7 (se pravi novejši) pri seriji 4000 je pa 6 (starejši), je pa serija višja in s tem bi mogla posledično bit boljša, najdi kakšno primerjavo na netu.

Serija 4000 http://download.p4c.philips.com/files/3...

Serija 3000 http://download.p4c.philips.com/files/3...

Serija 3000 je čisto osnovna, potem pa se zviišije vse do serije 9000, sam si lastim serijo 7000 z ambilightom, sicer model 7695 in sem zelo zadovoljen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Anney ()

rimljan ::

tudi jaz bi potreboval kakšen dober nasvet, ker sem čisto out pri tvjih...zahteve niso nič posebnega, ker se gre za starejšega uporabnika, zaželjeno je edino diagonala 40" ter max do 500EUR. Bi pa rad (tako kot vsi) best price/performance za ta denar :). Hvala že vnaprej. Malo sem gledal spodnja dva, čeprav od Siola je 2010 model, pa še dražji, sam je na obroke :)

Samsunga UE40EH5000 http://www.mimovrste.com/artikel/135022...
al pa Samsunga preko Siola 40EH6030 http://www.siol.net/Program_zvestobe/Po...
rimljan

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rimljan ()

LoLiipop ::

Mene pa zanima kateri lcd naj kupim...prvič se odločam za nakup lcd-ja zato bi prosila za pomoč. Odločam se med temi tremi, vem da je razlika v velikosti...zanimajo me še druge stvari...katerega priporočate?

http://www.mimovrste.com/artikel/135022...

http://www.mimovrste.com/artikel/135023...

http://www.mimovrste.com/artikel/135021...

Mrakw ::

Pozdrav

Nameravamo kupiti novo televizijo... Zdj nvm se katero. Slisal sem, da se najboljs splaca LG. Pa me zanima katero serijo se najbol splaca kupiti? lahko tudi od kaksnega drugega proizvajalca. Nvm ali plazmo alo monitor? Z 3D ali brez. Pregledal sem malo piratske strani... ni toliko 3D filmov. Zdj nvm ce se to sploh splaca. kaj mi svetujete... katere televizije?
Diagonala kamot cez 100 cm. Prostora dovolj
Buget je 600-700eu

Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mrakw ()

miraldi ::

Zdravo. Namen imam kupiti LCD LED TV. TV naj bi bil velikosti 37palcev cena pa nekje do 600Eur. TV se bo gledal iz razdalje 2.5m. Se dobi kaj pametnega za ta denar? Nevem niti katero znamko naj gledam sam imam sicer od SAMSUNGA LCD LED monitor in sem zadovoljen znjim. Kaj pa kaj PHILIPS, LG, PANASONIC, SHARK? Mi lahko svetujete glede nakupa in postate tudi kakšen link.
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

Tomson ::

Ce izpustimo najcenejse modele je v osnovi pri LED TVjih priblizno takole:

SONY ima najmehkejso sliko, posledicno tudi bolj naravno, a zato malo manj kontrastno, zame osebno najprijetnejso ima pa nekaj res slabih lastnosti kot so res omejeno predvajanje multimedijskih vsebin in recimo razne povezljivosti bluetooth tipkovnic, itd.

SAMSUNG ima najbolj "naspiceno" sliko, najvecji kontrasti, mocne barve, svetilnost, zame osebno prevec utrujajoce za oci. Je pa na prvem mestu kar se tice predvajanja multimedijskih vsebin, dela prakticno vse razen 3d ripov, super povezljivost, uvajanje novih tehnoloskih zadev, itd.

LG je po mojem okusu nekje med Sonyem in Samsungom kar se tice slike, predvajanje multimedisjkih vsebin pa je kar dobra, skoraj v rangu Samsunga. Nekak najboljse razmerje cena/kvaliteta tako od oka. Prednost ima pred konkurenco zaradi pasivne 3D, kjer so ocala prakticno zastonj napram aktivnim tvjem, pa se za oci je veliko manj obremenjujoce.

PHILIPS me razen posameznih modelov ni navdusil, mogoce serija 6007, ki pa vseeno vsaj po predvajanju multimedije zaostaja tako za Samsungom kot za Lgjem. Tudi Philips ima nekaj modelov s pasivnim 3Djem kar jim gre v prid.

PANASONIC je brez konkurence pri plazmah, pri LEdih pa ne vidim neke hude konkurencnosti. Bi rekel da je nekje med Philipsom in LGjem. Mogoce kak posamezen model ki izstopa.

SHARP je zanimiv iz financnega stalisca saj ponuja kar precej za denar na nobenem podrocju pa ne briljira.


Glede nakupa najprej povej cemu bo TV najbolj namenjen. SD ali HD signal, Igre ali Internet, predvajanje multimedije, itd...

Sicer pa za želen budget in glede na želje:

- SAMSUNG UE37ES6710
- PHILIPS 37PFL6007K
- LG 37LM620S

Preveri še cene na ceneje.si se dobijo ti TVji mislim da še ceneje ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

mtp2 ::

Še jaz bi vprašal za mnenje, Leclerc ima včasih zanimive cene - ali gre za kakšne stare modele TVjev ali...?
Zdajle bo LG 42LM660S za 615 E; je to za kupit?
Imajo še Philips 47PFL6907 za 916E, samo je pa že kar velik, pa 300 E razlike...
Potrebujem nekaj ne majhnega za dnevno sobo ...
kabelska, wii otroci...
Hvala M

Tomson ::

Oba modela sta cca. dobrih 100€ cenejsa kot sicer. Oba predstavljata precej dobro razmerje med ceno/kvaliteto. Razlike v sami sliki so minimalne, LG ima boljsi multimedijski predvajalnik, kar se pa tice same dodatne opremljenosti, kaj kateri nudi in kaj ne, pa malo preveri specifikacije in se odloci kaj potrebujes in kateri to ima. Sta pa oba glede na ceno dober nakup. Ce imas cas imajo v BigBangu LJ oba na zalogi, mislim da precej skupaj in se lahko neposredno primerja, ampak kot receno, nekih bistvenih razlik v sami sliki ni ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

mtp2 ::

Hvala, Tomson, se pravi da sta to aktualna modela, ne nekaj kar je tik pred koncem prodajnega cikla. Pa za to ceno težko kaj boljšega dobimo?
M

Tomson ::

To sta 2012 modela, ki bosta "kmalu" lanska modela. Tako pač je. Nima preveč smisla gledat kaj bo čez pol leta, če se TV potrebuje danes. Tudi novi modeli ne bodo prinesli revolucije, zadnja leta gre le za manjše izboljšave, praktično pa novi modeli pomenijo boljšo prodajo, zato vsako leto novi. Večja revolucija bo z OLED zasloni, ki bodo mogoče prišli 2013. Kdaj, kakšni bodo, kakšna bo cena? Bo treba počakat ...

Med ponujenima v Leclerku bi se sam odločil za LGja ker je overall za moj okus boljši TV. Sicer pa kot sem napisal, vsak ima s TVjem določene želje in če tale LG le te izpolnjuje v smislu ponujenih funkcij in dodatkov je vreden nakupa.

Podoben odgovor na vprašanje ali je to največ za ta denar ... Kakšne so tvoje navade, potrebe, želje pri TVju? Po prioriteti: najboljša SD slika, najboljša HD slika, najboljša 3D slika, GUI (uporabniški vmesnik za multimedijo), predvajanje filmov/slik, povezljivost (Wifi/USb), dizajn, lastnosti prostora (veliko svetlobe), itd, itd ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

mtp2 ::

No, nam sicer tv ni tako v piko pomemben, ker pa ste si vzeli čas se pa še jaz potrudim:imamo telemach ali t-2. Hd bi lahko bila prioriteta, pa ne bom plačeval dodatnih naročnin, torej obstaja samo skoraj nič programov. Film dvx pogledamo, samo bolj redko , ker ni časa. Wifi nujno, samo to je urejeno, če prav berem. In ja, imamo veliko svetlobe v prostoru. Hvalam

metikameti ::

najbolje da nobenega,bolje da kupiš ornk računalnik ekran kot televizija je isto oziroma bolje

mtp2 ::

Ma nisem dobro napisal, sevada ga gledamo, pa otroci tudi risanke gledajo, pa Wii špilajo, samo meni ni bil toliko pomemben, da bi se sam vprašal SD/HD/GUI...
Nič, bom šel pogledat, hvala za odgovore...

Tomson ::

Glede na potrebe bo tisti LG dober. Sicer pa bi recimo osebno priporocal Sony 46HX751 za 900€, ima res odlicno sliko, mene osebno glede slike Sony res preprica. Ima pa zelo svoh predvajalnik, ze MKVje ne prebavlja, navadne divxe pa normalno. Glede na napisane potrebe bi bil tudi dober nakup, je pa seveda npr. 30% drazji od LGja, po drugi strani pa tudi vecji ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

mtp2 ::

Evo, super odgovor, mene tudi skrbi, če bo dovolj velik, imamo kar veliko dnevno. Če bo dovolj velik torej tega, sicer pa še malo v razmislek glede večjih. pregledam še sony.

Tomson ::

Kakšna pa je razdalja do TVja?
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

fpbs ::

Tomson je izjavil:

Glede na potrebe bo tisti LG dober. Sicer pa bi recimo osebno priporocal Sony 46HX751 za 900€, ima res odlicno sliko, mene osebno glede slike Sony res preprica. Ima pa zelo svoh predvajalnik, ze MKVje ne prebavlja, navadne divxe pa normalno. Glede na napisane potrebe bi bil tudi dober nakup, je pa seveda npr. 30% drazji od LGja, po drugi strani pa tudi vecji ...

Glede teh Sonyjev in njihove kvalite. Sony je bila edina firma, ki je za osvetlevanje ozadja namesto belih diod, uporabljala RGB tehnologijo, kar je ob nakupu TVeja mogoče res omogočalo najlepšo sliko. Vsakdo, ki se vsaj malo vkvarja z elektroniko pa ve, da imajo modre diode samo tretjino dobe delovanja v primerjavi z rdečimi in zelenimi, in to se je pokazalo na teh televizorjih že pa nekaj 1000 urah delovanja.
Pa še nekaj, kdor kupuje vrhunski TV, pričakuje tudi odlično 3D sliko. Eden od pomembnih 3D testov je tudi, kaj vidi na sliki desno, ali levo oko, od tistega, kar nebi smelo videti. Tu se daleč najbolje izkaže LGejeva pasivna tehnologija, precej slabši je Samsung, pri Sonyju pa čeprav ima tudi aktivno 3D kot Samsung so pa rezultati še slabši.

mtp2 ::

Razdalja ... malo težav ... nimamo še sedežne, ne vem točno kako bomo razporedili. Imamo odprt prostor, tako, da predvidevam kake 3m. Na drugi strani pa imamo od daleč 'za poškilt' kuhinjo in jedilnico 7 m stran ...

Tomson ::

Kako je z modrimi diodami ne vem, dejstvo pa je, saj za moj okus da ima Sony pri LED tvjih najbolj naravno, najmehkejso sliko z najbolj tocno barvno paleto.

Razdalja 3m je recimo 46" nekak optimalno ce so financne zmoznosti pa tudi 50" ne bo hodilo narobe. Je pa res da vecja kot je diagonala slabsa bo slika na SD signalu (tv ali divx).

Kakorkoli za 900€ kot je tisti Philips bi sam raje vzel Sony 46HX751.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

fpbs ::

Tomson je izjavil:

Kako je z modrimi diodami ne vem, dejstvo pa je, saj za moj okus da ima Sony pri LED tvjih najbolj naravno, najmehkejso sliko z najbolj tocno barvno paleto.

100% sem prepričan, če bi nekdo pred teboj postavil naprimer 10 televizorjev različnih firm z zakritim okvirjem in logotipom, da ne boš prepoznal skoraj nobenega, pa še tistega, ki ga boš, bo zgolj slučajno.
"matjazp2", pojdi v trgovino in se postavi 3m pred TV, pa boš takoj videl, mogoče ti tudi 55" ne bo prevelika.

mtp2 ::

Sem bil v eni manjši trgovini, bo res treba 46', za večjo pa mislim, da ne bo EUR, pa tudi poraba se potem poveča (čeprav se to morda res pozna le nekaj eur na leto, samo če vsak aparat porabi nekaj EUR manj se pa v gospodinjstvu že nabere). Sicer pa za primerjat kar v BigBang ali kdo ima največ izbire v Lj?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtp2 ()

miraldi ::

Big Bang in Harvey Norman. Pri slednjem se mi zdijo bolj seznanjeni prodajalci z tem kaj sploh prodajajo.
Sam sem bil za foro vseh treh Big Bangih vLj in v vseh so mi isti model Sonyja hoteli prodat.
Kokr, da druzga kakor Sony ne obstaja. V Harveyu so mi pa različne TVje pokazali in razložili vse o njih pač v okviru mojih želja in budgeta.
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

Tomson ::

Fpbs: toliko prakse ze imam da prepoznam TV od Samsunga ali Sonya ali Panasonic plazmo.

Je pa odvisno od prodajalcev, meni je npr. en prodajalc v BigBangu na vsak nacin hotel prodati Samsunga, drugi Sonya in tretji LGja. Govorim o isti trgovini na razlicne dni. Govorijo o specifikacijah kaj vec pa nekateri skoraj ne znajo povedat. HarveyNorman mi je najmanj pristranski in se dejansko trudijo poiskat tv ki ga rabis in ne tv ki bi ga radi prodali.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

mtp2 ::

Evo sem šel na izvidnico, ugotovitve:
1. tole bo še muka...
2. Sony 46HX751 je ok. Samo meniji so pa že par let enaki, počasno odzivni, izgledajo, kot da so narejeni za 32' tv (vse je mehko, tudi črke), pa res vseh formatov ne špila. Predvsem pa :bolj kot ga gledam, bolj mi ni všeč, od blizu je sicer čisto OK, na 1m pa zgleda tista plastika neravna, odboji svetlobe od teh robov so kar neki... Pa samo 2je očal dobiš. Ta dragih, na baterije.
3. potem sem gledal LGja, ma je lep, pa res lep, pa super daljinec, pa vse štima, pa so imeli ravno en 3d HD predstavitveni film - gledam in pri počasnih prehodih vidim kako sliko "trese", linearno cuka, kot da bi bilo recimo 15fps. Pa je 400Hz česarkoli že...
4. Ob njej so imeli v L'cu razstavljen Philips PFL6907. Isti 3d filmček, nič ne cuka, jee, piše 600Hz, pa še ambilight ima levo desno in je še vedno A+. Robovi aluminijast trak tako kot LG, lepo. Drugih signalov nisem mogel pogledati, ker imajo samo na enem kablu vse, prodajalec, je bil pa itak iz gospodinjskega oddelka in nič ne ve... Od jutri v akciji 916 na bon. Sem upal, da bi bil zadovoljen s čim cenejšim, pa sem ratal izbirčen.

Kaj pravite na tega Philipsa?

Tomson ::

Super da si v živo videl vse te TVje. Je potem ponavadi odločitev lažja.

Moram pa nekaj opozorit, in sicer na najbolj "nefer" način prodaje TVjev. Namreč, praktično vsi Tvji imajo lepo HD sliko, so razlike, a skoraj vsak LED TV predvaja HD vsebino, ki bo prepričalo bolj ali manj vsakogar. Bistvene razlike pa so pri predvajanju SD signala kot je npr. klasična televizija. Tukaj so resnične razlike. In tukaj se kupuje TV (vsaj za tiste, ki večino časa gledajo televizijski program), ne na HD signalu. Tako da vedno je treba prosit trgovca da preklopi TVje ki jih imamo nagledane na isti program televizije in potem bo slika bolj realna! :)
Potem pa seveda na določenih TVjih vrtijo SD vsebine na določenih pa HD vsebine in pridejo mimo nič hudega sluteči potencialni kupci in si rečejo: madona, ta ima pa res lepo sliko! :)
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tomson ()

djordjevic ::

Ko sem šel nazadnje v Big Bang, so imeli na večini televizorjev kar navaden (sicer najbrž digitalni, toda ne HD) signal nacionalke in se je lepo videla razlika med teveji. Moram reči, da je bila recimo kar razlika med sliko tistih novih LG-jev in zgoraj omenjenega Philipsa 6907. Je imel slednji vidno višji kontrast (je pa seveda vse stvar nastavitev). Upam, da se da na LG-jih tisto (navidez) sprano sliko še kako pojačati.
No grave is deep enough to keep us in chains.

djordjevic ::

Ker, roko na srce, mene pri teh LG-jih najbolj moti eno, in sicer, da trumotion pri večini, velja za vsaj sub-780 range, baje ne laufa, kar pomeni, da si lahko tistih 400 hz nekam zataknejo, ker baje zadeva laufa potem malo boljše kot 50 hz, posledično pa imaš potem črne lise pri nogometni žogo in podobno. Po drugi strani pa je res, da so tehnično sila podobnega philipsa 6097 (mislim, da je ista pesem, samo malo širši rob ima in drugačno stojalo) na avforums označili kot nič posebnega.

Ah, choices, choices. :D
No grave is deep enough to keep us in chains.

Tomson ::

Jup, najprej je treba sprejet dejstvo, da popolnega Tvja ni! Potem pa je med "nepopolnimi" treba poiskat kompromis in se odločit za tistega, ki glede na želje in potrebe nudi največ. Za nekoga bo to Samsung, za drugega Philips, za tretjega Sony, itd...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tomson ()

arhi123 ::

Tomson je izjavil:

Ce izpustimo najcenejse modele je v osnovi pri LED TVjih priblizno takole:

SONY ima najmehkejso sliko, posledicno tudi bolj naravno, a zato malo manj kontrastno, zame osebno najprijetnejso ima pa nekaj res slabih lastnosti kot so res omejeno predvajanje multimedijskih vsebin in recimo razne povezljivosti bluetooth tipkovnic, itd.

SAMSUNG ima najbolj "naspiceno" sliko, najvecji kontrasti, mocne barve, svetilnost, zame osebno prevec utrujajoce za oci. Je pa na prvem mestu kar se tice predvajanja multimedijskih vsebin, dela prakticno vse razen 3d ripov, super povezljivost, uvajanje novih tehnoloskih zadev, itd.

LG je po mojem okusu nekje med Sonyem in Samsungom kar se tice slike, predvajanje multimedisjkih vsebin pa je kar dobra, skoraj v rangu Samsunga. Nekak najboljse razmerje cena/kvaliteta tako od oka. Prednost ima pred konkurenco zaradi pasivne 3D, kjer so ocala prakticno zastonj napram aktivnim tvjem, pa se za oci je veliko manj obremenjujoce.

PHILIPS me razen posameznih modelov ni navdusil, mogoce serija 6007, ki pa vseeno vsaj po predvajanju multimedije zaostaja tako za Samsungom kot za Lgjem. Tudi Philips ima nekaj modelov s pasivnim 3Djem kar jim gre v prid.

PANASONIC je brez konkurence pri plazmah, pri LEdih pa ne vidim neke hude konkurencnosti. Bi rekel da je nekje med Philipsom in LGjem. Mogoce kak posamezen model ki izstopa.

SHARP je zanimiv iz financnega stalisca saj ponuja kar precej za denar na nobenem podrocju pa ne briljira.


Glede nakupa najprej povej cemu bo TV najbolj namenjen. SD ali HD signal, Igre ali Internet, predvajanje multimedije, itd...

Sicer pa za želen budget in glede na želje:

- SAMSUNG UE37ES6710
- PHILIPS 37PFL6007K
- LG 37LM620S

Preveri še cene na ceneje.si se dobijo ti TVji mislim da še ceneje ...


Ta LG je EDGE LED, kakšna je točno razlika z Full LED aali kakorkoli se že temu reče?

Jaz bi potreboval 42" TV za gledanje večinoma SD signala, pa seveda kake divx-e. Se da potem komp direkt gor priklopit, al se to reši z USB stickom? pa tudi nekje do 800€. Če je 3D toliko boljše, drugače če so kakšni dobri razlogi, pa pač brez 3D.

Hvala za odgovor že v naprej.

A

Tomson ::

Ta LG je EDGE LED, kakšna je točno razlika z Full LED aali kakorkoli se že temu reče?


PREBERI ME

Se da potem komp direkt gor priklopit, al se to reši z USB stickom?


Imaš več variant.
- Na praktično vsak TV lahko priključiš računalnik
- Samsung in LG odlično predvajata vse formate preko USB ključa ali zun. diska
- DLNA je Sonyeva rešitev za brezžično predvajanje filmov/slik prek Wifi omrežja in npr. Windows 7 MediaPlayerja ...
- Zunanji medijski predvajalnik
- Usb Stick Media player
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

fpbs ::

Razlika med Edge LED in Full LED je v načinu osvetlevanja ozadja. Edge LED ima osvetlevanje zgoraj in spodaj displeja, med tem ko ima Full LED osvetlevanje čez celo ozadje, to pa omogoča boljše kontrastno razmerje, pa tudi cena je temu primerna. Nano Full LED izdeluje samo LG, to so modeli z oznako LM960.
Povezava s PCejem je lahko preko HDMI kabla, bolj praktična je DLNA povezava, možna je pa tudi WiFi povezava.

roCkY ::

Zakaj je DLNA povezava bolj praktična?

Recimo da gledam gor kracanje na tem forumu.

fpbs ::

roCkY je izjavil:

Zakaj je DLNA povezava bolj praktična?

Recimo da gledam gor kracanje na tem forumu.

Ker preprosto samo z enim UTP kablom povežeš TV z internetom in PCejem.
««
2 / 223
»»