» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
155 / 223
»»

MrStein ::

Tomson je izjavil:

Tukaj pa primeri vidnih kotov vseh vrst panelov: VA, IPS

Si to prav labeliral?
Ker pri posnetku "IPS" se slika (glej one špagete od kablov na desni) že pri 20 stopinj opazno zatemni, pri "VA" pa bolj pri 30 (začne bledet).

Je pa to odvisno od panela do panela. Lahko imaš vrhunski IPS s koraj neopaznimi spremembami ali zanič IPS, ki ga samo skoz okno vržeš in raje vzameš TN.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

fpbs ::

Tukaj se lepo vidi razlika med IPS in VA panelom:
https://www.google.si/search?q=ips+vs+v...
Res, da je pod pravim kotom slika nekoliko lepša pri VA panelu, samo nekaj stopinj iz kota je pa slika dobesedno izprana.
Še en primer:
https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/c...

jnovak ::

gregor je izjavil:

OLED odpade ker je veliko predrag, upam, da bodo cene vedno hitreje padale sedaj ko so grundig, philips, panasonic najavili nove modele...
samo to mi še prosim povej
2016 - torej 945EUR od Sonya model 55XD7005 je dober nakup
kaj pa 50"?

sem dal sodelavcu domačo nalogo;), da izmeri kakšna max dimenizja TV še gre na njegovo steno in da zmeri kot kjer gleda tv
verjetno bo VA panel ok, ne bo problemov, samo jutri bom več vedel

LP
Je bila ravno pred kratkim tule debata o TV-jih za do 1.000 €. Ampak se res hitro precej smeti nabere, tako da kratek update :)

Odvisno kako gledaš na te extra €, ampak 55XD7005 je 20 % dražji od 55W755C.
Overall je letošni model boljši le na področju UI, bolj spedenan Android.
Na področju kakovosti slike ima lansko model VA panel, ki (kot je bilo rečeno že večrat) zagotavlja boljšo sliko, z nekaj slabšimi vidnimi koti (nikakor pa to ni več tako extremno, kot monitorjih pred 10 leti). Hkrati ima lanski model tudi 100 Hz panel, letošnji pa 50 Hz.
Aja, sry - še obvious one - letošnji model ima UHD, lanski pa FHD. Pa da se ne bo spet pogrevala debata ... raje no comment. Meni zadostuje FHD. In če bi zdajle kupoval TV za 1.500 €, bi tudi raje vzel OLED 55EG910, ki ima "le" FHD, kot pa katerikoli drug TV z UHD.

fpbs je izjavil:

Res, da je pod pravim kotom slika nekoliko lepša pri VA panelu, samo nekaj stopinj iz kota je pa slika dobesedno izprana.
Še en primer:

To je poenostavljeno in malo "biased" za IPS.

Lahko bi kontra kot IPS primer dali tole (glej skoraj bele vogale, morali bi biti črni - gre za Dell 2209WA - IPS monitor):
Motiti se je človeško.

gregor je izjavil:

OLED odpade ker je veliko predrag, upam, da bodo cene vedno hitreje padale sedaj ko so grundig, philips, panasonic najavili nove modele...

Ceno še vedno dirigira LG, ki dobavlja OLED panele vsem tem proizvajalcem. Izpadel je samo Samsung, ki že začenja z anti OLED propagando.

gregor ::

ja, vem da samo LG proizvaja oled panele, res škoda da še ostali ne začnejo delat oled panele
me prav zanima kaj bi potem samsung naredil...

samsung pa od lg ne more dobit oled panelov ker sta največja tekmeca/sovražnika

LP

leiito ::

wini je izjavil:

Včeraj je prijatelj dobil novo LG 55EG910 OLED
Po priklopu prvi test Gravity film ... in waw. To je to. Smo primerjali zraven njegov starejši 47'' LG - žal nevem oznake, en model pred temi modeli kateri imajo web os (400hz panel).
In razlika je ogromna. Tako da za 1700€ je to za moje pojme best buy TV.

Težko bo best buy, če za dobrih €100 več eobiš že B6 OLED 4K 55", če tiste cene iz Italije držijo.

leiito je izjavil:

wini je izjavil:

Po priklopu prvi test Gravity film ... in waw. To je to. Smo primerjali zraven njegov starejši 47'' LG - žal nevem oznake, en model pred temi modeli kateri imajo web os (400hz panel).
Težko bo best buy, če za dobrih €100 več eobiš že B6 OLED 4K 55", če tiste cene iz Italije držijo.
Glej, brez veze tak komentar; tisti link trgovin iz ITA ima ceno 1.970 € + poštnina.
55EG910V pa pri nas dobiš za 1.550 €.
Pol smo pa že pri ~30 % višjemu znesku.

Je pa "best-buy" zelo relativno; odvisno kak je cenovni razred, ki ga kupec gleda :)

clancy ::

fpbs je izjavil:

gregor je izjavil:

Ceno še vedno dirigira LG, ki dobavlja OLED panele vsem tem proizvajalcem. Izpadel je samo Samsung, ki že začenja z anti OLED propagando.

Katere panele in tehnologijo, pa potem misli v prihodnosti Samsung dajati v svoje televizije?

Blazz ::

fpbs je izjavil:

gregor je izjavil:

kokr jaz vem bo mel samsung svoje olede leta 2018, takrat se tudi pričakuje resen padec cen.

Ja, pred kakim letom je Samsung napovedal svoje OLEDe za leto 2018, ker so pričakovali, da jim bo LG odstopil svojo tehnologijo. Pred kake pol leta so pa končno odpovedali OLED tehnologijo. Resen padec cen leta 2018 se pričakuje zaradi izgradnje ogromne LGejeve fabrike 382m x 265m in 100m visoke.
Samsung vidi prihodnost v izboljšani LED Quantom dot tehnologiji, ki pa so jo osvojili tudi ostali proizvajalci Sony, LG..
http://www.flatpanelshd.com/news.php?su...

mktg ::

jnovak je izjavil:

leiito je izjavil:

wini je izjavil:

Glej, brez veze tak komentar; tisti link trgovin iz ITA ima ceno 1.970 € + poštnina.
55EG910V pa pri nas dobiš za 1.550 €.
Pol smo pa že pri ~30 % višjemu znesku.

Je pa "best-buy" zelo relativno; odvisno kak je cenovni razred, ki ga kupec gleda :)

Kolikor vem večina ITA trgovin ne pošilja v tujino + ne vem kako je z garancijo v SLO

Tomson ::

Drži, velika večina ITA trgovin res ne pošilja TVjev v tujino, se je treba malo znajdit, oz. še lažje, če kdo pozna koga kje čez mejo. Garancija v Slo je vprašljiva (bi bilo za preverit kako je z LGjem), a računica se gladko izide zaradi velikih cenovnih razlik nekaterih modelov, glede na to, da pošiljanje na servis ali trgovino v Italijo ni tako drago, sploh če se stopi do prve pošte čez mejo in pošlje po ITA pošti, vprašanje pa je koliko se komu da s tem ukvarjat. Sicer pa ima 2016 serija oLEDov bistveno bistveno manj napak in težav kot prejšnje serije in je verjetnost potrebe po servisu precej majhna, se pa vedno lahko zgodi seveda.

Cena LG 55B6 v Ita je 1.908€ + 35€ poštnine, v primerjavi z 2.634€, ki je najnižja cena v Sloveniji, gre torej za skoraj 700€ razlike. Za takšno razliko se meni osebno ni težko pretegnit, vsak pa ima svojo računico.

Lanski model EG9100, če koga slučajno še zamika, je precej dvorezni meč. Čeprav sem sam velik zagovornik OLED TVjev, pa bi se, po kar nekaj urah z njim, precej zamislil, preden bi ga kupil. Da ne bo pomote, gre za izvrsten TV, zmožen prikaza osupljivih slik, a pod določenimi pogoji. In tukaj nastopi največja težava - kvaliteta vira. Ob res dobrem 1080p viru ali sploh, Bluerayu, človeku hitro pridejo solze v oči, ko pa se signal priklopi na TV programe, naj si bodo HD ali SD, pa človeku spet pridejo solze v oči. Tokrat iz drugega razloga. Ok, ni tako hudo, sploh pri HD kanalih, a v primerjavi z npr. nekaterimi modeli istega cenovnega ranga, npr. Samsung KS7000, je razlika med prikazom TV programov resnično velika. In ker je npr. omenjeni Samsung overall zelo zelo soliden TV, je nakup EG9100 smiseln le v primeru, ko se v velikem procentu gledajo res kvalitetne FHD vsebine.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

krefi ::

Zivjo zanima me kateri TV mi priporocate za gledanje filmov in igranje iger.. na tv imam prikljucen siol box ter racunalnik z graficno gtx 1070. Veliko filmov gledam preko racunalnika zato so po vecini visoke kakovosti ce se le da igre se pa itak igrajo na najvisji resuluciji.. iscem kasen 4k Tv diogonala nekje od 105 do 125 pomembno mi je da ima dober zvok in sliko drugih stvari kot si smar tv in tega nepotrebujem .. iscem nekje v rangu do 900 € kaj priporocate vecino se bo uporabljal za igranje..
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s

mktg ::

Tomson je izjavil:

Drži, velika večina ITA trgovin res ne pošilja TVjev v tujino, se je treba malo znajdit, oz. še lažje, če kdo pozna koga kje čez mejo. Garancija v Slo je vprašljiva (bi bilo za preverit kako je z LGjem), a računica se gladko izide zaradi velikih cenovnih razlik nekaterih modelov, glede na to, da pošiljanje na servis ali trgovino v Italijo ni tako drago, sploh če se stopi do prve pošte čez mejo in pošlje po ITA pošti, vprašanje pa je koliko se komu da s tem ukvarjat. Sicer pa ima 2016 serija oLEDov bistveno bistveno manj napak in težav kot prejšnje serije in je verjetnost potrebe po servisu precej majhna, se pa vedno lahko zgodi seveda.

Cena LG 55B6 v Ita je 1.908€ + 35€ poštnine, v primerjavi z 2.634€, ki je najnižja cena v Sloveniji, gre torej za skoraj 700€ razlike. Za takšno razliko se meni osebno ni težko pretegnit, vsak pa ima svojo računico.

Lanski model EG9100, če koga slučajno še zamika, je precej dvorezni meč. Čeprav sem sam velik zagovornik OLED TVjev, pa bi se, po kar nekaj urah z njim, precej zamislil, preden bi ga kupil. Da ne bo pomote, gre za izvrsten TV, zmožen prikaza osupljivih slik, a pod določenimi pogoji. In tukaj nastopi največja težava - kvaliteta vira. Ob res dobrem 1080p viru ali sploh, Bluerayu, človeku hitro pridejo solze v oči, ko pa se signal priklopi na TV programe, naj si bodo HD ali SD, pa človeku spet pridejo solze v oči. Tokrat iz drugega razloga. Ok, ni tako hudo, sploh pri HD kanalih, a v primerjavi z npr. nekaterimi modeli istega cenovnega ranga, npr. Samsung KS7000, je razlika med prikazom TV programov resnično velika. In ker je npr. omenjeni Samsung overall zelo zelo soliden TV, je nakup EG9100 smiseln le v primeru, ko se v velikem procentu gledajo res kvalitetne FHD vsebine.

Štacuna 5km od mene ima ta tv za 1950 EUR.

bboy ::

Kar precej je govora o višje razrednih TVjih, jaz pa bi prosil za pomoč pri nakupu TVja, brez kakršnihkoli Smart opcij. Pretežno naj bi se uporabljal za gledanje SD programov, sem ter tja kakšen HD film.
Velikost 40-43", cenovno pa tam do 400 evrov.
Morda kaj od naštetih?
Sony KDL-40RD450B
Samsung UE40J5100
Samsung 40J5202

Vnaprej se vam zahvaljujem za predloge.

wini ::

Thomson se strinjam kar si napisal, ampak pri nas imamo kabelsko NG in je slika v HD ena boljših kar sem jih videl do sedaj in tukaj ni težav s to omenjeno OLED tv.
SD kanale pa redko redko gledamo (jim jam za otroke ... pa ng wild kjer je slika katastrofa)
Drugače pa filme pa jaz obvezno gledam vsaj full hd rip velikosti datoteke 12gb++
Ne vidim razloga da se kupi tv višjega ranga potem pa se gleda 480p vsebino :)
Če pa žena gleda sex&city v sd me ne gane :)

LG demonstrates HFR - High Frame Rate - on OLED

moj sodelavec ss je potrudil in narisal sobo kjer ima TV :)

torej glede na slike, ali bo VA tv primeren?

gledam tudi max velikost tv-ja in 55" bo verjetno prava izbira, kakšno je vaše mnenje

torej če vzame lanski model ali je potem to dobra izbira:
FHD
55W755C oz morda 55w805c, 55w809c, kaj je sedaj "best buy", kakšna je razlika med njimi
4K
se za 800-900 eur dobi kaj pametnega

Hvala

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregor ()

bboy je izjavil:

Kar precej je govora o višje razrednih TVjih, jaz pa bi prosil za pomoč pri nakupu TVja, brez kakršnihkoli Smart opcij. Pretežno naj bi se uporabljal za gledanje SD programov, sem ter tja kakšen HD film.
Velikost 40-43", cenovno pa tam do 400 evrov.
Morda kaj od naštetih?
Sony KDL-40RD450B
Samsung UE40J5100
Samsung 40J5202

Vnaprej se vam zahvaljujem za predloge.
Kaj pa je glavni kriterij?
a) maximalno za 400 € ali raje bližje 300 €?
b) 40" vs 43" je vseeno kar občutna razlika v velikosti ... je povsem vseeno?

Sony 40R450CB in 40RD450B sta za 340 €.
Nekaj evrov čez 400 je Sony 40WD650B.

Ravno zdaj imajo v Leclercu v akciji LG 43LH541V za 332 €.
Za 430 € dobiš zelo dobrega Samsung UE40J6202 (100 Hz panel in 20 W zvočniki; ostali zgoraj omenjeni so se mi zdi vsi 10 W).

MrStein je izjavil:

fpbs je izjavil:

Še en primer:

Dejstvo je, da se testi raznih avoforumov izvajajo pod kotom 0°, kar je zelo ugodno za VA panele glede kontasta, črnine, barv in neugodno za IPS panele. Že nekaj stopinj iz tega kota pa vsa prednost VA panelov zbledi in pridejo do izraza IPS paneli. Če bi se testi izvajali pod nekim srednjm kotom gledanja, recimo 20° so zagotovo boljši IPS paneli.

kumer ::

glede UHD vs FHD, ali je smiselno vzet UHD TV, se morda ve kdaj bodo naši IP TV, kabelski operaterji začeli oddajat v UHD formatu?
če se to ne bo zgodilo v roku 1 do 3 let potem verjetno ni smiselno, kakšno je vaš mnenje?

oz ali je UHD slika pri prikazu FHD in SD vsebin toliko boljša, da se FHD splača že sedaj vzet

mene tudi zanima kateri 55" FHD oz UHD je najboljša izbira glede kvalitete slike.
da so na voljo testi ki to potrdijo

hvala

LP

puginho ::

fpbs je izjavil:

MrStein je izjavil:

fpbs je izjavil:

Še en primer:

Dejstvo je, da se testi raznih avoforumov izvajajo pod kotom 0°, kar je zelo ugodno za VA panele glede kontasta, črnine, barv in neugodno za IPS panele. Že nekaj stopinj iz tega kota pa vsa prednost VA panelov zbledi in pridejo do izraza IPS paneli. Če bi se testi izvajali pod nekim srednjm kotom gledanja, recimo 20° so zagotovo boljši IPS paneli.

Da res je, vsak ko si kupi tv si ga postavi tako da ga gleda čimbolj pod kotom, zakaj bi teste delali pod kotom 0, če pa tak noben ne sedi

kumer je izjavil:

glede UHD vs FHD, ali je smiselno vzet UHD TV, se morda ve kdaj bodo naši IP TV, kabelski operaterji začeli oddajat v UHD formatu?
če se to ne bo zgodilo v roku 1 do 3 let potem verjetno ni smiselno, kakšno je vaš mnenje?
Probi pomisliti nekaj let nazaj, ko so začeli prodajati FHD TV-je.
In takrat se je najdu nekdo, ki je podobno spraševal "ali bodo čez 1-3 leta začeli oddajati v FHD resoluciji?".
10 let kasneje ima večina prebivalstva v SLO le 3-10 programov v HD resoluciji (HD, ne Full HD).

Dream on about UHD na TV signalu.
---
Kako boš folku, ki mu sedaj operaterji komaj obljubijo par Mb/s prenosa podatkov, kar na enkrat po istih kablih pošiljal signal v UHD? HEVC tehnologija pomaga pri kompresiji ... but still.

Bodo oz. so pa storitve (ala Netflix) na voljo. Prej boš pri takih lahko računal na vsebine v FHD in UHD, kot pa tkole pri navadnem TV signalu.

ProGo ::

gregor je izjavil:

OT: Glede na skico ima samo cca 1,5 m med levim in desnim kanalom? Pri 4m oddaljenosti?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ProGo ()

slika ne laže, potem so vrata itd.. ne more imet drugače postavljeno, ampka to ni prava tema za to diskusijo

gregor je izjavil:

Tako, kot je narisano, bi na trosedu ena oseba gledala pod kotom 10°, srednja 0°, in tretja 15°.
Na dvosedu bi ena oseba gledala pod kotom 40°, druga pa pod kotom 45°.
Pri VA panelih običajno pade kontrastno razmerje za 50% pri kotu gledanja cca 15-18°.

andrej69 ::

gregor je izjavil:

gledam tudi max velikost tv-ja in 55" bo verjetno prava izbira, kakšno je vaše mnenje

torej če vzame lanski model ali je potem to dobra izbira:
FHD
55W755C oz morda 55w805c, 55w809c, kaj je sedaj "best buy", kakšna je razlika med njimi
4K
se za 800-900 eur dobi kaj pametnega

Hvala

LP

Kar je razvidno iz te skice, ti jaz definitivno priporočam televizor z IPS panelom..
Saj tudi vertikalno, se kvaliteta slike zelo izgublja, če je kot gledanja prevelik.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

kaj pa priporočate, FHD 55" , torej letnik 2016

hvala

LP

gregor je izjavil:

kaj pa priporočate, FHD 55" , torej letnik 2016

hvala

LP

Kar se tiče FullHD televizorjev letnik 2016.Priporoča se Samsung model K6500 ali ukrivljen model K6300,LG model LH 660,Panasonic model DS630.Tile modeli se priporočajo, kar se tiče veličine 55.

ukrivljen odpade

kje se dobi najceneje K6500 oz DS630

iščem teste na google vendar nič ne najdem, ali so sploh na voljo kakšni testi za ta dva TV-ja

LP

gregor je izjavil:

ukrivljen odpade

iščem teste na google vendar nič ne najdem, ali so sploh na voljo kakšni testi za ta dva TV-ja

LP

Tukaj si poglej za Panasonic model.Kar pa se tiče Samsung modela,pa še pride test.

krefi ::

Zivjo zanima me kateri TV mi priporocate za gledanje filmov in igranje iger.. na tv imam prikljucen siol box ter racunalnik z graficno gtx 1070. Veliko filmov gledam preko racunalnika zato so po vecini visoke kakovosti ce se le da igre se pa itak igrajo na najvisji resuluciji.. iscem kasen 4k Tv diogonala nekje od 105 do 125 pomembno mi je da ima dober zvok in sliko drugih stvari kot si smar tv in tega nepotrebujem .. iscem nekje v rangu do 900 € kaj priporocate vecino se bo uporabljal za igranje...
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s

Okapi ::

kumer je izjavil:

4k televizor pride še najbolj do izraza, če ga uporabljaš za prikazovanje fotografij, in lastnih videoposnetkov, narejenih v ločljivosti 4k.

andrej69 je izjavil:

gregor je izjavil:

ukrivljen odpade

LP

Tukaj si poglej za Panasonic model.Kar pa se tiče Samsung modela,pa še pride test.

Kaj gre za čisto nov model, da ni več testov na voljo?

Je na voljo kak 55" FHD IPS model za katerega je na voljo več informacij, testi različnih strani kot so avforums ipd.

Ker kupit TV na osnovi enega youtube testa...??

Hvala

LP

gregor je izjavil:

andrej69 je izjavil:

gregor je izjavil:

ukrivljen odpade

LP

Kaj gre za čisto nov model, da ni več testov na voljo?

Je na voljo kak 55" FHD IPS model za katerega je na voljo več informacij, testi različnih strani kot so avforums ipd.

Ker kupit TV na osnovi enega youtube testa...??

Hvala

LP

Več od tega ne potrebuješ".Saj tudi na drugih testih, boš našel podobne ugotovitve..

fpbs je izjavil:

Če bi se testi izvajali pod nekim srednjm kotom gledanja, recimo 20° so zagotovo boljši IPS paneli.

20 stopinj kam? Gor? Dol? Levo? Levo in malo gor? Ali dol? S kake razdalje? Kaka testna slika? In tako dalje in tako naprej. Prostora za "manipulacije" je ogromno.

Dokler bodo vidne kote na testu ocenjevali z eno od petih možnih zvezdic namesto s konkretno meritvijo kot je tole spodaj, je to bolj gostilniška debata kot "meritev".

Pa še tu so zgolj merili kontrast, ne pa tudi pravilnost barv.
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

fpbs je izjavil:

LG demonstrates HFR - High Frame Rate - on OLED

"combining HFR with HDR and Ultra HD resolution"
"2560x1440 at 100fps"

To pa že res moraš dvakrat pogledati, ali je to TV ali morebiti okno na stadion. :)
Je kdo mogoče bil tam in videl na lastne oči?
Motiti se je človeško.

To z vidnimi koti ... folk v trgovinah gleda z vseh možnih kotov in sprašuje kak panel je ... pol pa skupaj s prodajalci trka po ekranu, ker z očmi ne opazi!

Npr. Sony ima pri lanskih W755c in W805c odlične vidne kote. V živo sem videl sliko, jo gledal naravnost (2-3 m) in tudi umaknjen za meter in pol s centra.

Če bi gledal 3 metre s strani na dolžini 50 cm, potem bi sigurno opazil razliko. Ampak do sedaj se še nisem srečal s tako postavitvijo elementov v sobi.

Ker to, da pa nekdo sedi malo na strani, je pa kar precej običajna situacija, ker če je več oseb, jih težko 5 sedi en za drugim, vsi direktno na sredini :) In če bi bili vidni koti pri VA panelih res tako zelo slabi, potem bi šli že davno v pozabo.

Večji del top-end TV-jev (ne oled) je kar z VA paneli. Si predstavljate ta nateg, da bi nekdo dal par tisočakov za TV, ker je "the best", potem bi bil pa doma na kavču 1 meter s centra in bi bila slika k na TV-ju za 200 € :) Se lahko strinjamo, da ni tako slabo z vidnimi koti, a ne?

jnovak je izjavil:

To z vidnimi koti ... folk v trgovinah gleda z vseh možnih kotov in sprašuje kak panel je ... pol pa skupaj s prodajalci trka po ekranu, ker z očmi ne opazi!

Npr. Sony ima pri lanskih W755c in W805c odlične vidne kote. V živo sem videl sliko, jo gledal naravnost (2-3 m) in tudi umaknjen za meter in pol s centra.

Če bi gledal 3 metre s strani na dolžini 50 cm, potem bi sigurno opazil razliko. Ampak do sedaj se še nisem srečal s tako postavitvijo elementov v sobi.

Ker to, da pa nekdo sedi malo na strani, je pa kar precej običajna situacija, ker če je več oseb, jih težko 5 sedi en za drugim, vsi direktno na sredini :) In če bi bili vidni koti pri VA panelih res tako zelo slabi, potem bi šli že davno v pozabo.

Večji del top-end TV-jev (ne oled) je kar z VA paneli. Si predstavljate ta nateg, da bi nekdo dal par tisočakov za TV, ker je "the best", potem bi bil pa doma na kavču 1 meter s centra in bi bila slika k na TV-ju za 200 € :) Se lahko strinjamo, da ni tako slabo z vidnimi koti, a ne?

Odvisno je , če je VA ali PVA panel.Še najboljši kar se tiče prikazovanja slike iz kotov je S-PVA panel.
Kajti obstaja kar nekaj različic.

Samsung televizorji najvišjega ranga imajo: SVA panele.
Panasonic televizorji najvišjega ranga imajo: SMVA in MVA panele.
Sony televizorji najvišjega ranga imajo: AMVA3 panele
Philips televizorji najvišjega ranga imajo: MVA panele.

Srednji rang ima zopet drugačne panele kot višji rang.Tako , da se razlikuje televizor do televizorja.

torej če povzamem, 55" tv ki je "best buy" je tale:

sony-kdl-55w805c

http://www.hdtvtest.co.uk/news/kdl55w80...
http://www.trustedreviews.com/sony-kdl-...
http://www.techradar.com/reviews/audio-...
https://www.avforums.com/review/sony-kd...
http://www.whathifi.com/sony/kdl-55w805...
http://www.s21.com/sony-kdl-50w805c.htm

če seveda kot gledanja ni prevelik, če pa je kot gledanja prevelik pa ta tv ni prava izbira, ali pač?
zanimivo je mnenje jnovaka... tako da res ne vem kako je sedaj z temi koti gledanja, ali je res tako kritično, opazno?
je še kdo drugi od vas videl VA tv v živo (morda ta sony)...?

še to, če prav razumem je w755c isti kot w805c, samo da nima 3d, se motim
je pa čudno to da za njega obstaja zelo malo testov

LP

Thunder wave ::

Sam imam tega Sonya W80xb (se pravi 2014 letnik, ki pa ima tudi VA panel) in lahko povem, da res da pri zelo velikih kotih pride do padca kontrasta in color shiftinga (npr. rdeča postane oranžna). Ampak da je to res opazno, mora biti kot gledanja vsaj 50 stopinj ali več (pri nas se gleda 50 inč na cca 2.2 m na sedežni ki gre v L in dolg del meri 3m, krajši pa nekje 2). Problem je res opazen na sedežu, kjer si cca 1,3 m od sredine TVja in 0,8 stran). Pa naj dodam še, da sem glede takih stvari precej picajzlast. Meni do sedaj niti malo ni žal za nakup tega TVja, ker je slika pri vseh "normalnih" vidnih kotih resnično vrhunska.

@kumer
Sony W805C je eden izmed najboljših FHD LED TV-jev. Ob trenutni ponudbi, ne vem, če boš našel boljšega. Ob trenutnih cenah 55", pa bo še težje najdi koga, ki parira w755c/w805c.
To je bil že višji srednji razred, ki se je pa sedaj povsem preselil na UHD. Tu so pa cene v tem momentu še vsaj 20-30 % višje.

Morda v razmislek še Samsung UE60J6202. Je 5" extra. Pri Harveyju trenutno za 900 €.

Če imaš možnost, pojdi sam do trgovine (BigBang ali Harvey Norman imata največ razstavljenih TV-jev) & si poglej različne modele. Je pa tu treba vedeti, da imajo ponavadi to vse med sabo povezano in pride pogosto zelo švoh signal do TV-ja, zato je lahko končni rezultat precej slab. Ampak za testirat vidne kote pa ne bo težav.

hvala za odgovore
jaz sem tudi mnenja da se glede teh kotov pretirava, saj ponavadi v dnevnih sobah sedimo vsepovsod

še to, morda veste kje se dobi najceneje 55w805c
ali se dobi še samo tukaj:
https://www.ceneje.si/Izdelek/5001342/a...
če je še sploh dobavljiv?

LP

Je dobavljiv, dobiš za 877€ ... KLIK

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

sem vprašal v makspro in so mi odpisali da se 805c ne da več dobiti

da pa se lahko dobi

http://www.makspro.si/index.php/led-tv-...

za 920 eur, razlika napram 805c pa bi naj bila: Namesto 800hz, ima w808c 1000hz.

morda veste če gre za isti tv kot 805c in kaj pomeni 1000 vs 800, verjetno je to bolje

LP

Tomson je izjavil:

Je dobavljiv, dobiš za 877EUR ... KLIK

sedaj sem to videl, kakšna pa je razlika napram 805c oz 808c

preveč modelov z skora istimi številkami, sem čisto izgubljen :)

hvala

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kumer ()

tukaj je primerjava modelov (55 - 805,807,808,809), sedaj pa mi prosim povejte razlike med modeli

http://www.sony.si/electronics/televizo...

ker jaz jih ne vidim :(

LP

kumer je izjavil:

tukaj je primerjava modelov (55 - 805,807,808,809), sedaj pa mi prosim povejte razlike med modeli
http://www.sony.si/electronics/televizo...
ker jaz jih ne vidim :(
LP
HW je enak, razlika je le v SW; torej neki dodatni featurji, programska izboljšava slike.
Z drugimi besedami: marketing. Ne boš opazil razlike pri sliki. Kupiš tistega, ki je v danem trenutku najcenejši.

Vsi modeli W805/807/808/809 so praktično identični, kar se tiče kvalitete slike. Razlike so malenkostno v dizajnu in v Motionflow številki, a v praksi so vsi modeli identični in glede na to, da najceneje dobiš najvišji model W809, ki ima najvišji MotionFlow (čeprav nima veze) nimaš kaj dosti razmišljat ...
««
155 / 223
»»