» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
154 / 223
»»

thramos ::

mktg je izjavil:

Če že kupim bo 4K.

torej kakšen predlog kaj bi bilo 65" za ceno v mejah normale (zame 3000 EUR za TV ni v mejah normale).

Stran mečeš keš, ker razlike ne boš videl. Pri takšni razdalji se ti bolj kot resolucijo splača gledat druge stvari.

Kakorkoli, greš v naključno štacuno izbereš si filtre in sortiraš naraščujoče po ceni ter kupiš, ko prideš do "normalnega" zneska.

fpbs ::

Tukaj imaš malo ožji izbor:
http://geizhals.eu/?cat=tvlcd&sort=p&xf...

knap ::

Pozdravljeni

Kolegu je odpovedala 8 let stara plazma in bi sedaj rad nabavil nekaj novega, cca 50" in pa max 1000 eur (če je kaj manj, še bolje).
Full hd, srednji rang. TV ki ima dobro sliko, ocene...

Kaj priporočate?

Nisem na tekočem z novimi modeli TV-jev zato sprašume vas trokovnjake.

Hvala

LP

Invictus ::

mktg je izjavil:

Hvala, si mi zelo v pomoč. To je pribl. tako kot da te pošlje žena v trgovino po prašek a perilo...izberi si sej jih imaš na polici 50.

kar sem hotel vprašati kaj priporočate, kateri model itd ampak vidim da nima smisla.

Če bi pogledal tisti link, bi videl da za 1000 EUR ne dobiš prav veliko...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

andrej69 ::

mktg je izjavil:

Hvala, si mi zelo v pomoč. To je pribl. tako kot da te pošlje žena v trgovino po prašek a perilo...izberi si sej jih imaš na polici 50.

kar sem hotel vprašati kaj priporočate, kateri model itd ampak vidim da nima smisla.

Sem ti poslal zasebno sporočilo..

mktg ::

bom kupil hisense pa bo

note3 ::

Jaz sem kupil Philipsov tv 55pus6501 in morem res pohvaliti zaenkrat nobenih problemov.Slika in zvok top.Ambilight je pa res zanimiva funkcija sploh če gledaš kako grozljivko ponoč v temi.:)

[SkA] ::

Invictus je izjavil:

Če je zadeva posneta v 4k, potem vidiš razliko tudi na 40".

Nismo vsi slepi in slabovidni ;).

Če že vidim razliko v kvaliteti na mojem 14" laptopu, ki ima 1440 vrstic...

Če je zaveda kvalitetno posneta v FHD resoluciji ne boš videl razlike na preveliki razdalji. Razen če je slab TV in je upscaler kriv za to razliko.

Na 2,5 metra se razlika čisto lepo opazi.

rini ::

Invictus je izjavil:

mktg je izjavil:

leclerc ima zdaj v akciji 55ju6872, res pa da je 50hz v osnovi in vstopni 4k

za 800 EUR.

40" na dveh metrih in pol vidiš razliko? Potem si Spiderman al pa je res v kurcu upscaler.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: [SkA] ()

MrStein ::

V izogib še eni brezvezni debati se strinjajmo, da eni vidijo bolje, drugi pa slabše.
Deal?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

rini je izjavil:

Invictus je izjavil:

mktg je izjavil:

za 800 EUR.

Za takšen denar se ne isplača, za 100 evrov več že dobiš Philips model 6501, ki je veliko kvalitetnejši napram Samsungu.

To se čisto strinjam, samo v ekstreme pa res ni treba verjet. Tako kot eni tečejo hitreje kot drugi pa to še ne pomeni, da kdo prelaufa 100 metrov v 5 sekundah. Bi začel razloge za ta nadnaravni vid drugje iskat.

Zgodovina sprememb…

MrStein je izjavil:

V izogib še eni brezvezni debati se strinjajmo, da eni vidijo bolje, drugi pa slabše.
Deal?

Zaključimo rajši, da se eni kot ponavadi mečejo ven s svojimi nadnaravnimi sposobnostmi in jih je najbolje ignorirati.

Ostali lahko iz recimo takšnega grafa hitro ugotovimo, kaj se na kakšni razdalji dejansko vidi in kaj ne.

Ja ja, tako kot zadnjič ko me je en forumaš prepričeval, da ne vidim mrtvega piksla, čeprav ga vidim skoraj z drugega konca sobe.
OK, pol pa naj bo. Več zavedenih na svetu, večji profit zame... >:D
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Ker posplošuješ. Saj če gledaš v tipičen tekst za preverbo vida, ko stopiš dovolj daleč, ta postane neberljiv, ne pa bele barve. Razlika je potem, ko stopiš bližje. Ali pa ne, če bi se okulist malo pošalil pri tisku.

Zgodovina sprememb…

Pravim samo, da me včasih drugi preko foruma hočejo prepričat, kaj jaz vidim in kaj ne. In kako smešno je to.
(ali pa kaj slišim, voham, čutim itd...)
Motiti se je človeško.

Če boš ti nas želel prepričat, da na Luni vidiš Armstrongovo stopinjo, se ti bomo pač smejali. Tako kot se smejemo Invictusu.

rini ::

andrej69 je izjavil:

rini je izjavil:

Invictus je izjavil:

mktg je izjavil:

za 800 EUR.

Za takšen denar se ne isplača, za 100 evrov več že dobiš Philips model 6501, ki je veliko kvalitetnejši napram Samsungu.

zame osebno je android opazno slabsi

Zakaj pa?

rini je izjavil:

andrej69 je izjavil:

rini je izjavil:

Invictus je izjavil:

mktg je izjavil:

za 800 EUR.

zame osebno je android opazno slabsi

Saj ne govorim o smartu, govorim o kvaliteti slike itd..Pa tudi Android deluje brez problema".

Kot sem prebral bo kmalu na voljo nova verzija Androida ki bo bistveno izboljšala vse skp

mktg je izjavil:

Kot sem prebral bo kmalu na voljo nova verzija Androida ki bo bistveno izboljšala vse skp

Pride nekje v oktobru mesecu, sicer pa že ta deluje v redu.Sicer pa ima vsak smart svoje težave.

Linko ::

kako pa je kaj z updajti androida na tvju?

se to redno posodablja na novejši različico, ali moreš kupit novejši tv :D

Linko je izjavil:

kako pa je kaj z updajti androida na tvju?

se to redno posodablja na novejši različico, ali moreš kupit novejši tv :D

Se posodablja, ni treba kupovat drugega televizorja.

thramos je izjavil:

Če boš ti nas želel prepričat, da na Luni vidiš Armstrongovo stopinjo, se ti bomo pač smejali. Tako kot se smejemo Invictusu.

V kar jaz prepričujem, je ponavadi znanstveno preverjeno in dokazano. (ergo: resnično)
Motiti se je človeško.

Ni videti.

Citiraj del, ki ti ni jasen ali po tvoje ne drži.

PS: moram nehati odgovarjati trolom
Motiti se je človeško.

Tomson ::

Bistveno bolj pomembno dejstvo, kot, ali nekdo vidi tisto minimalno razliko pri 4k materialu (ko se res gleda na manjši zaslon pri večji oddaljenosti) in kupuje cenejši TV, je dejstvo, da z najcenejšim 4k TVjem dobi v osnovi slab panel, ki mu tistih 4k v primerjavi z odličnim FHD panelom prav nič ne pomaga, ko govorimo o kvaliteti slike. In vpliv skoraj vseh drugih lastnosti, ki vplivajo na kvaliteto slike je dosti večji, kot pa razlika med FHD in 4k ločljivostjo ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

thramos je izjavil:

Nimamo vsi pirovskih podnov za očala ;).

Sorči dragec...

tt1024 ::

Tile OLED Philipsi na ifi, je to samo en model 55", 65" ni na voljo? Vidim, da ima samo 3- stranski ambilight, 4- stranskega ne bo?

leiito ::

Na Forbesu o 4K y/n citirajo blind test hdtvtest.co.uk, kjer je 48 od 49 respondentov pravilno prepoznalo 55 inčni 4K vs FHD z razdalje 3 metrov in drugo raziskavo, kjer je 95% "navadnih ljudi" impressed ali extremely impressed s 4K. Danes to najbrž ne bi smela biti več dilema.

http://www.forbes.com/sites/johnarcher/...

kakorkoli nima smisla se kregati ker večina ni kas tu sprašuje za nasvet je bolj ali manj laikov in zato potrebujemo nasvet. Verjetno se tudi večina ne bo spuščala v podrobnosti itd itd itd in ker raje da nas nategne trgovec v bb uprašamo za nasvet in kupimo kar je najboljše v danem trenutku za nek denar.
gremo nazaj na temo..kaj je z tem DVB-T2? a bo to res že leta 2017 počasi zamejnalo sedanji dvbt?

leiito ::

Na IFA pa baje najbolj navdušujejo Panasonic OLED, od LCD jev pa Sony ZD9:

http://www.forbes.com/sites/johnarcher/...

Panasonic OLED.

Sony ZD9

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

MrStein je izjavil:

PS: moram nehati odgovarjati trolom

Maš kar prav, ja.

knap je izjavil:

Pozdravljeni

Kolegu je odpovedala 8 let stara plazma in bi sedaj rad nabavil nekaj novega, cca 50" in pa max 1000 eur (če je kaj manj, še bolje).

Kaj priporočate?

Hvala

LP

- Sony 50W807C za 829€ (top-end FHD TV) - klik, klik, klik
- Panasonic 50CX700E za 858€ (zelo soliden 4k TV) - klik, klik, klik

mktg je izjavil:

thramos je izjavil:

mktg je izjavil:

Zdravo,

če že kupim kupim 4K, torej ok bo pa 55". Kateri model pa?

Da boš sploh videl prednosti 4K boš razmeroma mali 55" ekran moral gledati od zelo blizu (dobra 2 m).

pa to sem lih sedaj razmišljal...imam 3.5m od TV-ja

Kakšen bi pa bil en spodoben 65" 4K tv?
99% uporabljen za gledati siol tv, 0,5% filmi, 0,5% xbox.

Glede na namen uporabe, se pravi, SiolTV -> dober upscale, 0.5% filmi in xbox -> TV se ne bo veliko gledal v popolnoma zatemnjenem ambientu:

Sony 65XD8505 (odličen upscale, slabši kontrast) za 2.100€, alternativa - LG 65UH8507 za 2.100€ (slabši upscale, boljši kontrast) ... Še VA panel alternativa - Panasonic 65DX750 za 2.200€ ...

jnovak ::

Tomson je izjavil:

knap je izjavil:

Pozdravljeni

Kaj priporočate?

Hvala

LP
- Sony 50W807C za 829€ (top-end FHD TV) - klik, klik, klik
- Panasonic 50CX700E za 858€ (zelo soliden 4k TV) - klik, klik, klik
Če gre 55", potem je za 789 € Sony 55W755C, ki je enak kot zgoraj omenjeni 50W807C, le brez podpora za 3D (no, pa seveda 5" večji in nekaj 10 € cenejši).

jnovak ::

Tomson je izjavil:

mktg je izjavil:

thramos je izjavil:

mktg je izjavil:

Zdravo,

če že kupim kupim 4K, torej ok bo pa 55". Kateri model pa?
Da boš sploh videl prednosti 4K boš razmeroma mali 55" ekran moral gledati od zelo blizu (dobra 2 m).
pa to sem lih sedaj razmišljal...imam 3.5m od TV-ja

Kakšen bi pa bil en spodoben 65" 4K tv?
99% uporabljen za gledati siol tv, 0,5% filmi, 0,5% xbox.
Glede na namen uporabe, se pravi, SiolTV -> dober upscale, 0.5% filmi in xbox -> TV se ne bo veliko gledal v popolnoma zatemnjenem ambientu:

Sony 65XD8505 (odličen upscale, slabši kontrast) za 2.100€, alternativa - LG 65UH8507 za 2.100€ (slabši upscale, boljši kontrast) ... Še VA panel alternativa - Panasonic 65DX750 za 2.200€ ...
Vmes se malo debata razvila, ampak začetni pogoj, ki ga je @mktg postavil je

mktg je izjavil:

... odločam se za nakup novega televoziroja z željo da bi bil 65" ampak ker je budget le cca 1000 EUR ...

Za 1.000 € se (še) ne moreš odpraviti v trgovino in izbirati med 65" TV-ji. Lahko dobiš zelo dobrega 55", vmes so pa še kaki 60" (tu je pa potem izbira med kakim Samsung ali LG televizorjem).

Kot je tudi razvidno, sem odgovarjal na njegovo podvprašanje, kateri pa sploh so spodobni 65" 4k modeli...

gregor ::

Tomson in Jnovak, najlepša hvala za vaša odgovora.

Nisem še gledal ampak predvidevam da gre za lanska modela.
Ali je 807c enako kot 805C, ker linki zgoraj so na teste od 55w805c?
Kakšna je razlika med 55w755c in 55w805c?

Kaj pa letošnji modeli, se dobi kaj pametnega v tem cenovnem razredu, ok morda cca 100 eur več.

Če prav razumem imajo letošnjki modeli hitrejše UI, je še morda kaj drugega bolje.

3D ni pomemben.

Hvala

LP

Držni, W serija je letnik 2015. Letošnja serija ima dejansko bolj odziven Android OS. V omenjenem rangu, 2016 modeli, za 945EUR od Sonya imaš model 55XD7005, ki pa nima več VA panela. Ima boljše vidne kote, a slabše prikazuje črno barvo in ima posledično slabše kontraste. Če se TV ne gleda zvečer, v zatemnjenem prostoru je to čisto ok, sicer pa je VA panel boljša izbira. Več o omenjenem modelu TUKAJ. (sicer model 75, a dokaj sličen)

Good TV for mixed usage. Picture quality is slightly above average, and only degrades when viewed quite far off axis. Performs better in a bright room, as blacks can't get very deep. Motion handling is great.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

ravno prav si omenil, vidni koti, ips - dobro, va - slabo kar se tiče vidnih kotov, drži?

sodelavec gleda tv tudi iz strani, ali to pomeni da VA panel ne bo dobro izpadel
sedaj je imel plazmo, ne vem kako je bilo pri plazmi glede vidnih kotov

kaj pa 50" model 2016, kaj priporočaš?

LP

Drži, IPS (dobri vidni koti, slab kontrast panela), VA (slabi vidni koti, dober kontrast panela)

Plazma ima odlične vidne kote, še boljše kot IPS panel, če ima kolega finance, je OLED edini panel, ki je podoben plazmi in jo po marsičem tudi prekaša, le cena nad dvemi tisočaki je slaba stran OLEDov.

Tukaj pa primeri vidnih kotov vseh vrst panelov: OLED, VA, IPS, PLAZMA

kaj pa 50" model 2016, kaj priporočaš?

Kakšen namen, kakšne vsebine?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

večina kabelska, SD + HD programi
nekaj tudi mkv - 720p + 1080p...

torej bi za njega bili bolj primerni letošnji modeli IPS, da ne bo kaj narobe...

LP

Odvisno kaj mu je bolj pomembno. Po kvalitetni slike je VA panel bližje plazmi, a ima ožje vidne kote, po vidnih kotih pa je IPS bližje plazmi, a ima slabšo kvaliteto slike. Predvsem je največja razlika v prikazu črne barve in posledično kontrasu panela, pri IPSu je v temi (zatemnjenem prostoru) črna lahko bolj temno siva, pri VA pa je bolj podobno kot pri plazmi, ko je črna res črna, je pa še vedno plazma na tem segmentu bistveno boljša, kot današnji OLED zasloni.

OLED odpade ker je veliko predrag, upam, da bodo cene vedno hitreje padale sedaj ko so grundig, philips, panasonic najavili nove modele...
samo to mi še prosim povej
2016 - torej 945EUR od Sonya model 55XD7005 je dober nakup
kaj pa 50"?

sem dal sodelavcu domačo nalogo;), da izmeri kakšna max dimenizja TV še gre na njegovo steno in da zmeri kot kjer gleda tv
verjetno bo VA panel ok, ne bo problemov, samo jutri bom več vedel

LP

wini ::

Včeraj je prijatelj dobil novo LG 55EG910 OLED
Po priklopu prvi test Gravity film ... in waw. To je to. Smo primerjali zraven njegov starejši 47'' LG - žal nevem oznake, en model pred temi modeli kateri imajo web os (400hz panel).
In razlika je ogromna. Tako da za 1700€ je to za moje pojme best buy TV.
««
154 / 223
»»