» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
118 / 223
»»

andrej69 ::

Tomson je izjavil:

According to LG, the panel life for these OLED sets is 30,000 hours - this is the industry standard measurement for how long before the panel reaches half its brightness. It's a worst-case scenario, and will be better if the TV is operated at lower than peak contrast and cell light settings." 16+ years using it 5 hours per day. Their WRGB technology surely helps.

Unidentified Analyst
For OLED materials, could you tell us the lifetimes for the yellow, green and blue materials?

Hee Yeon Kim - LG Display Head Investor Relations
In terms of lifetime, right now we have to consider the lifetime based on the [proved] basis, because the proved lifetime is the shortest, it is 30,000 hours. It means 10 years of display in terms of eight hours displaying –30,000 hours.

Unidentified Analyst
30,000 hours?

30,000, based on the blue.

Unidentified Analyst
And it is about for eight years, is it?

10 years, based on eight hours play per day.

Unidentified Analyst
Okay. Thank you very much.

Če LG sam govori o 30.000 urah bo pa že držalo. Je pa to res "worst-case scenario", lahko je defenitivno bolje.

Kar še se tiče procesiranja Lg televizorjev.Na testu sta bila Samsung 9500 in Lg 950.
Procesiranje je bilo čisto enako,razlika je bila v prid Samsungu,predvsem gleda panela in pa konfiguraciji led osvetlenja.

Tukaj se nikoli ne bova strinjala. Glede na vse teste ki jih najdeš na netu imajo Sony, Panasonic in Samsung boljše video procesiranje ter upscaling kot LG. Nastavitve LED osvetlitve nimajo veze z video procesiranjem.

Te teste nisem prekopiral iz neta,temveč smo jih sami testirali, z AVS HD 709 kalibracijkim diskom.
Pa če ti povem rezultate,potem si jih verjetno ne izmišljujem.

Daj mi še povej,s čim se ukvarjaš,če ni tajna.Mislim službeno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Tomson ::

Po izobrazbi profesor, zaposlen v šolstvu. Zadnjih 25 let velik ljubitelj vseh tehnologij (računalništvo, mobilne tehnologije, avdio, video). Avtor spletnega portala www.kajkupiti.si (ki pa je zadnje leto bolj na stranskem tiru zaradi pomanjkanja časa). Veliko časa preživim v tehničnih trgovinah :) kjer rad tudi sam preverim kako se določeni modeli obnesejo v praksi...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Tomson je izjavil:

Po izobrazbi profesor, zaposlen v šolstvu. Zadnjih 25 let velik ljubitelj vseh tehnologij (računalništvo, mobilne tehnologije, avdio, video). Avtor spletnega portala www.kajkupiti.si (ki pa je zadnje leto bolj na stranskem tiru zaradi pomanjkanja časa). Veliko časa preživim v tehničnih trgovinah :) kjer rad tudi sam preverim kako se določeni modeli obnesejo v praksi...

Sem mislil,da se profesionalno ukvarjaš s temi stvarmi.Hvala za odgovor.

Včasih je pogled človeka, ki se s tem ne ukvarja profesionalno lahko prednost. ;-)

Tomson je izjavil:

Včasih je pogled človeka, ki se s tem ne ukvarja profesionalno lahko prednost. ;-)

Mogoče.Ker ,če ves čas v življenju posvetiš elektroniki in tem stvarem, potem se zna zgodit, da na stara leta znoriš.:D

Tony710 ::

Se strinjam s Tomsonom. Katerikoli test beres, ugotovis da imajo Sony , Panasonic in Samsung dalec najboljse procesorje in 4k upscalerje. LG ja dalec zadaj. O Philipsu pa sploh ni testov na UK in US straneh tako da tezko recemo.
Andrej, glede na zapisano je sicer jasno da o teh stvareh ves zelo veliko a na zalost si prevec pristranski s tem tvojim Philipsom.

Kar pa se LG-ja tice pa mu gre v prid le to da je dober v OLED tehnologiji. Ker kar se tice LCD, je bil porazno slab da ne recem celo katastrofalen. Imel sem ze celo paleto LCD tevejev od LG in z lahkoto lahko trdim da tako katastrofalnih panel se v zivljenju nisem videl. In to velja celo za flagship panele iz 8 in 9 serije. Pozor, govora je le o LCD in ne OLED da me ne bo kdo popravljal.
Se vsak njihov tv sem po kratkem casu reklamiral saj so bili prakticno negledljivi.
Na znanje je treba vzet tudi dejstvo da sem morda rahlo pikolovski in me hitro moti kak flek na ekranu a vseeno. Ce je moja mati opazila bamding potem je vse jasno.
Tako zamazanih ekranov se nisem videl. Se celo mamin philips 4500 je boljsi kar se tega tice.
Horizontalni banding ob vsakem premikanju kamere, clouding da te scat prime, trava na fuzbal igriscu rata en velik zelen zmazek vsakic ko se kamera premakne po igriscu itd..
Da o lg 4k upscalerjih sploh ne izgubljam besed. Slika v Sd ali pa 1080p je ali premehka ali pa vsa izumetnicena, z belimi robovi kar ne popravi nobena nastavitev.
Medtem ko je na samsung ali sony 4k tudi 720p vsebina lepa.
Edini plus ki ga imajo lcd teveji od LG so dobra webos platforma. To je pa tudi vse.

buttcrack ::

jure3000 je izjavil:

Pred kratkim sem kupil sony x8005c (x810c) za 850 eur in sem zaenkrat zelo zadovoln.

Kje si dobil tako ceno???

jure3000 ::

buttcrack je izjavil:

jure3000 je izjavil:

Pred kratkim sem kupil sony x8005c (x810c) za 850 eur in sem zaenkrat zelo zadovoln.

Trenutno je cena visja, vendar se vcasih cene iz dneva v dan spreminjajo. Kupljen je bil tukaj: http://www.edigital.si/led-tv-sprejemni...
Zacetna cena je bila podobna kot trenutno (ca 930), potem je nekaj casa nihala med 850 in 930 (vsakih nekaj dni) in sem ga kupil ko je bila cena 850.
Tako da se splaca spremljat cene in ko je cena ugodna zgrabit priloznost.

Podobno je bilo pri x8505c, ravno edigital je imel ceno 1080eur, to ceno je potem prevzel makspro, ki pa tvja sploh ni mel na zalogi. Ce bi ga takrat pograbil pri edigital, bi ga dobil zelo ugodno. Zdaj je cena seveda visja.

Dawnfall ::

Lp!

Kupujem TV...do max 600€
Glavna namemba bo gledanje filmov in playstation
Zahteve:
- velikost: čim večji(minimum 48")
- dostop do interneta(če se le da wifi)
- nakup v SLO(po možnosti na zalogi)
- kvaliteta slike/zvoka pred izgledom
- možnost zidne montaže
- 3D ni nujen

V ožjem izboru imam trenutno:
http://www.edigital.si/led-tv-sprejemni...

Katerega priporočate, morda kaj drugega?...

Hvala

Sam bi v tem cenovnem rangu in glede na potrebe izbiral med Sony W705/755 in tudi odličnim Panasonicom CS520, ki ima res dobro overall sliko in je z 30ms input lagom dober gaming TV ... Testi: klik, klik, klik. Samsung J6300 je tudi na podobnem nivoju, vprašanje pa je, če si želiš loterije s panelom, pri cenejših Samsungih je namreč potrebno veliko sreče, če pa se posreči dobiš super TV za ceno...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

car100 ::

jure3000 je izjavil:

buttcrack je izjavil:

jure3000 je izjavil:

Trenutno je cena visja, vendar se vcasih cene iz dneva v dan spreminjajo. Kupljen je bil tukaj: http://www.edigital.si/led-tv-sprejemni...
Zacetna cena je bila podobna kot trenutno (ca 930), potem je nekaj casa nihala med 850 in 930 (vsakih nekaj dni) in sem ga kupil ko je bila cena 850.
Tako da se splaca spremljat cene in ko je cena ugodna zgrabit priloznost.

Podobno je bilo pri x8505c, ravno edigital je imel ceno 1080eur, to ceno je potem prevzel makspro, ki pa tvja sploh ni mel na zalogi. Ce bi ga takrat pograbil pri edigital, bi ga dobil zelo ugodno. Zdaj je cena seveda visja.

Res je cene so navil abnormalno nebi vedu kje je fora ker posledično bojo bolj mal prodal, sploh da stare modele gor držijo nima smisla. Za samsung nova serija se tudi že ve cene, lg bo tudi prav kmalu tako da izbira bo pestra.

Imamo problem z kolegovim LG televizorjem. Zamazanost ekrana je tako moteca da se clovek osredotoca le se na tisto, namesto da bi se na vsebino. Kadar je slika pri miru je sicer ok, cim pa se zacne slika horizontalno pomikati pa katastrofa. V ozadju se naredijo kar eni beli krogci.
Imam tudi en video a ne vem kako ga objavit tukaj. Potrebujem namrec nasvet ali je to se v mejah normale ali pa je za na servis. Ne bi namrec rad moril serviserje za brez veze, pakiral tv in vlacil tja pa da mi potem recejo da je to cisto "normalno" za lcd lg srednjega razreda.

A kdo ve kako uploadam video tule gor?

Prenesi na recimo Youtube, Vimeo, Sendvic, pa prilepi povezavo ...

Hvala Tomson.
Evo, tukaj je video. Posnet je bil med igranjem GTA V kjer se je dalo kontrolirano premikat sliko z joystickom. Ni sicer tako vidno kot v zivo a vseeno se da videl bele fleke v obliki krogcev v ozadju.
https://vimeo.com/161012724

misek ::

Tony710 je izjavil:

Permission Denied
Sorry, there is no video here.
Either it was deleted or it never existed in the first place. Such are the mysteries of the Internet.

misek je izjavil:

Tony710 je izjavil:

Permission Denied
Sorry, there is no video here.
Either it was deleted or it never existed in the first place. Such are the mysteries of the Internet.

Hmm, meni dela link tudi ce se odjavim iz slotecha. Probaj se enkrat kliknit, sem nastimal privacy settings na "anyone".

J.McLane ::

Kaj naj rečem, blagor nam, ki smo slepi za take reči :))

Vse kar se na tvojme videu opazi je kot da si deinetralcov z blend metodo, ali pa pač gre za tak slab response rate panela.

S čim je to posneto in naprej pretvorjeno?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: J.McLane ()

J.McLane je izjavil:

Vse kar se na tvojme videu opazi je kot da si deinetralcov z blend metodo, ali pa pač gre za tak slab response rate panela.

Z Samsung s6.

misek ::

J.McLane je izjavil:

Kaj naj rečem, blagor nam, ki smo slepi za take reči
Točno to je bil tudi moj prvi odziv. Verjetno sem zase kupil daleč predrag TV saj bi bi pol cenejšil bil dovolj dober :D

J.McLane ::

Tony710 je izjavil:

J.McLane je izjavil:

Z Samsung s6.

Aha potem dejansko gre za tak motion blur. Drugače pa tistih krogcev v ozadju še vedno ne vidim.

Se je treba res osredotocit na ozadje. V zivo je veliko bolj opazno. Pa ni motion blur problem ampak clouding.

Tony710 je izjavil:

Hvala Tomson.
Evo, tukaj je video. Posnet je bil med igranjem GTA V kjer se je dalo kontrolirano premikat sliko z joystickom. Ni sicer tako vidno kot v zivo a vseeno se da videl bele fleke v obliki krogcev v ozadju.

Ta televizor ima input lag 25ms,kar je dobro za igranje iger.Treba se poigratz nastvaitvami v game predlošku.Treba še probat z spremembo, Expert 1 ali 2 opcijo.Sicer pa sam Game mode,ni tako precizen kot na nekaterih drugih televizorjih.

andrej69 je izjavil:

Tony710 je izjavil:

Hvala Tomson.

Ta televizor ima input lag 25ms,kar je dobro za igranje iger.Treba se poigratz nastvaitvami v game predlošku.Treba še probat z spremembo, Expert 1 ali 2 opcijo.Sicer pa sam Game mode,ni tako precizen kot na nekaterih drugih televizorjih.

Saj ni problem v lagu ampak zamazanost ekrana. Kolega pravi da ni vec za gledat, meni osebno je sicer motece a ne negledljivo.
Je pa res da je v zivo dosti bolj viden clouding. Tudi pri osvetlitvi na 10.
Torej pravite da vseeno ni za na servis?

Tony710 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Tony710 je izjavil:

Hvala Tomson.

Saj ni problem v lagu ampak zamazanost ekrana. Kolega pravi da ni vec za gledat, meni osebno je sicer motece a ne negledljivo.
Je pa res da je v zivo dosti bolj viden clouding. Tudi pri osvetlitvi na 10.
Torej pravite da vseeno ni za na servis?

Treba stvari samo nastavit,tako kot treba.Je pa res ,da ta model ni v rangu sedanjih televizorjev.Mislim pa ,da ti vidiš stvari, katere ne bi rabil.Če človek dobesedno išče napake na televizorju,jih bo ščasoma sigurno našel.Prepusti se gledanju televizorju,in pozabi na vso tehnologijo ,ki je v televizorju.Še opomba.Zaradi takšnih stvari,se televizor ne daje na servis.

Hvala Andrej. Sicer tv ni moj ampak od kolega. Meni osebno ni tako zelo motece a vseeno opazim.

Tony710 je izjavil:

Hvala Andrej. Sicer tv ni moj ampak od kolega. Meni osebno ni tako zelo motece a vseeno opazim.

Tako kot si dejal,se opazi.Toda ,da so takšne stvari tako moteče,da ne bi mogel gledat televizorja,to pa je potem že res težava.

scipascapa ::

Odgovor od Leclerca:

Garancijsko popravilo lahko uveljavljate pri nas (v vašem imenu bomo televizor poslali na pooblaščeni servis) ali se obrnete direktno na pooblaščeni servis, podjetje Dast, d.o.o. na Cvetkovi 25 v Ljubljani.
Seveda lahko uveljavljate tudi stvarno napako, vendar morate po pol leta od nakupa vi dokazovati, da je bila napaka prisotna že ob samem nakupu.

na kakšen način lahko dokažem? to napako smo opazili že pred meseci....

scipascapa je izjavil:

Odgovor od Leclerca:

Garancijsko popravilo lahko uveljavljate pri nas (v vašem imenu bomo televizor poslali na pooblaščeni servis) ali se obrnete direktno na pooblaščeni servis, podjetje Dast, d.o.o. na Cvetkovi 25 v Ljubljani.
Seveda lahko uveljavljate tudi stvarno napako, vendar morate po pol leta od nakupa vi dokazovati, da je bila napaka prisotna že ob samem nakupu.

Sem prilepil osnutek,kar se tiče garancij.Poglej par strani nazaj.

sem ga prebral da...na meni je da dokažem, da je kao obstaja od začetka....samo kako hudičevo.

scipascapa je izjavil:

sem ga prebral da...na meni je da dokažem, da je kao obstaja od začetka....samo kako hudičevo.

Sedaj zelo težko.Ko prevzemate televizorje, treba dobro pogledat,že na zunanje poškodbe.Morebitne poškodbe embalaže itd.Kot drugo, se je treba držat rokov za reklamacijo.Ne razumem,če si opazil napako že pred meseci,zakaj nisi takoj uveljavljal garancijo.

Eh čas mine hitro, vmes pa diploma itd....sej na same začetku ni bilo fleka....ta je nastal kasneje.

scipascapa je izjavil:

Eh čas mine hitro, vmes pa diploma itd....sej na same začetku ni bilo fleka....ta je nastal kasneje.

Kateri televizor pa imaš?

SAMSUNG 48H6400

scipascapa je izjavil:

SAMSUNG 48H6400

To je letnik 2014.A lahko prilepiš kakšno sliko tega fleka.

jnovak ::

Ene 10 postov zgoraj je že nekdo spraševal glede:
1. Sony KDL48W705
2. Samsung UE48J6300
... jaz bi pa dodal še
3. Samsung UE50J5100

Sony W705 ... ker je pač Sony (tudi glede na commente v tej temi je Sony še kar "on the safe side" s svojim srednjim razredom)
Samsung 6300 ... cos of the curve
Samsung 5100 ... cos of the price (150 € ceneje) and size (2" bigger)

A je kaka razlika med paneloma pri omenjenih Samsungih? OK, ukrivljenost (uporabniki: kake prednosti vidite pri teh TV-jih?). Ampak ali so kake razlike med serijama, ali je razlika v ceni bolj zaradi kakih dodatkov (ala manj HDMI priključkov, ni Smart TV, ipd.)?

Vem, da je tu določeno št. uporabnikov, ki najdejo več pomankljivosti tudi na 5x dražjih TV-jih, in ki uporabljajo (uporabljate) vse featurje ... ampak slednjih na tem specifičnem TV-ju ne rabim.
Web broswing bi bilo zanimivo, ampak zaenkrat še ni noben TV na nivoju, ki bi nadomestil moj laptop (ali telefon/tablico), tako da je škoda tega; 3d tudi odveč, 4k se ne rabi, ne pričakuje, snemanje na zunanji disk tudi ne ... morda edino predvajanje z diska/USB ključa (pa tudi to res ni potrebno, saj sem v zadnjih 5 letih ravno ene 5x to koristil). Igric se tudi ne bo igralo.
Torej, TV za gledat TV :) Oddaje, novice, filmi, največ pa šport.

(Čez čas se bo TV prestavilo v drugo sobo in vzelo nekaj boljšega; v tem trenutku je pa budget tak in imam raje en "entry-level" in en "boljši" TV, kot pa dva "srednja".)

jnovak je izjavil:

1. Sony KDL48W705
2. Samsung UE48J6300
... jaz bi pa dodal še
3. Samsung UE50J5100

Sony W705 ... ker je pač Sony (tudi glede na commente v tej temi je Sony še kar "on the safe side" s svojim srednjim razredom)
Samsung 5100 ... cos of the price (150 € ceneje) and size (2" bigger)

A je kaka razlika med paneloma pri omenjenih Samsungih? OK, ukrivljenost (uporabniki: kake prednosti vidite pri teh TV-jih?). Ampak ali so kake razlike med serijama, ali je razlika v ceni bolj zaradi kakih dodatkov (ala manj HDMI priključkov, ni Smart TV, ipd.)?

Vem, da je tu določeno št. uporabnikov, ki najdejo več pomankljivosti tudi na 5x dražjih TV-jih, in ki uporabljajo (uporabljate) vse featurje ... ampak slednjih na tem specifičnem TV-ju ne rabim.
Web broswing bi bilo zanimivo, ampak zaenkrat še ni noben TV na nivoju, ki bi nadomestil moj laptop (ali telefon/tablico), tako da je škoda tega; 3d tudi odveč, 4k se ne rabi, ne pričakuje, snemanje na zunanji disk tudi ne ... morda edino predvajanje z diska/USB ključa (pa tudi to res ni potrebno, saj sem v zadnjih 5 letih ravno ene 5x to koristil). Igric se tudi ne bo igralo.

(Čez čas se bo TV prestavilo v drugo sobo in vzelo nekaj boljšega; v tem trenutku je pa budget tak in imam raje en "entry-level" in en "boljši" TV, kot pa dva "srednja".)

Od naštetih definitivno Sony.Razlika med Samsungi, je v panelih.Model 5100 ima 50hz ips panel,model 6300 pa 100hz va panel.

Jaz imam curved Samsung js9500 pa ti povem da razen tega da zgleda precej "sexy" se to na funkcionalnosti ne pozna absolutno nic. Da bi bilo zaradi tega kaj bolj immersive vse skupaj kot radi trdijo proizvajalci, niti pike. Bi moral gledat 65 inch tv iz 1 m razdalje da bi cutil kak immersion.

Torej curve sluzi le kot okras za sobo, druge funkcije nima.

jnovak je izjavil:

1. Sony KDL48W705
2. Samsung UE48J6300
... jaz bi pa dodal še
3. Samsung UE50J5100

Samsung 5100 ... cos of the price (150 EUR ceneje) and size (2" bigger)

Na tvojem mestu nobenega od nastetih. Pri samsungu 5 in 6 serije bos po vsej verjetnosti naletel na podn od panele, sony pa je ze malo outdejtan model.
Ali sony 8 serije ali pa sammy 7 serije.
Najbolje pa malo pocakat na nove modele.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tony710 ()

jnovak ::

@andrej69
A je 6300 zihr 100 Hz? Videl sem v tabeli, da ima 6302 100 Hz panel. A glede na cene na spletu, je 6302 dražji za 100-150 € od 6300. What's the catch, if they are "the same"?

@Tony710
Najcenejši 48" Samsung serije 7 je več kot 2x dražji od UE50J5100 :)

Je pa res Sony KDL-55W809C za 900 € :O
A sem kaj spregledal? Čemu taka cena? Tole mi res deluje super izbira.

jnovak je izjavil:

@andrej69
A je 6300 zihr 100 Hz? Videl sem v tabeli, da ima 6302 100 Hz panel. A glede na cene na spletu, je 6302 dražji za 100-150 EUR od 6300. What's the catch, if they are "the same"?

@Tony710

Je pa res Sony KDL-55W809C za 900 EUR :O

Ze res toda zakaj taka cena? Zato ker je kontrola kakovosti panel v 7 seriji ze tako visoka da moras imet res smolo da dobis slabo panelo. Medtem ko jo bos v 6 (ali bognedaj celo v 5) seriji skoraj sigurno fasal slabo panelo.
Razmisli ce se splaca. Je pa veliko odvisno kolilo si pikolovski glede tega. Morda raznih flekov ali bleedinga sploh opazil ne bos.
Omenjeni Sony pa je tako poceni zato ker je 1080p.
Za 1200 eur v bigbangu dobis ze sony x830c. A nazalost je le 49 incni. Res da nima ravno briljantnih rejtingov ampak je se vedno boljsi od 3 opcij med katerimi zbiras trenutno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tony710 ()

jnovak je izjavil:

@andrej69
A je 6300 zihr 100 Hz? Videl sem v tabeli, da ima 6302 100 Hz panel. A glede na cene na spletu, je 6302 dražji za 100-150 € od 6300. What's the catch, if they are "the same"?

@Tony710

Je pa res Sony KDL-55W809C za 900 € :O

Model 6300 ima100hz direkt va panel.Če ne potrebuješ 3d reprodukcije,ti res priporočam Sony model 705.

scipascapa je izjavil:

Odgovor od Leclerca:

Nikjer v zakonu ni navedeno, da moraš ti navajat in dokazovat, kdaj je napaka obstajala. Do sedaj so vedno poslali na servis in če je napaka obstajala odobrili pravice iz stvarne napake. (spiše se dopis da želiš uveljaviti stvarno napako in odda v trgovino skupaj z izdelkom).
https://www.zps.si/index.php/nasveti-in...

Potem nujno nesem k prodajalcu in ne na servis? Drugače mi je vseeno, kje oddam.....itaq bom spisal zahtevek :)

Ja jz bi nesu v tisto trgovino kjer je bil kupljen oddaš zahtevek za stvarno napako še prej kontaktiraj po mailu da boš uveljavil stvarno napako, nato oni v 8 dneh dobijo iz servisa odobritev, da gre za stvarno napako če napaka res obstaja. Nato uveljaviš svoje pravice. (denar nazaj, , drug tv, popravilo,)

Tale leclerc se tut norca dela da kar res ni. Od kdaj pa je bilo se na kupcu da dokazuje okvare. Mar ni to stvar servisa?
Je pa res da bi to moral cimprej ukrepat.
Jaz vedno ko kupim nov tv, ga doma pustim brez prestanka prizganega 4 dni. In ce je kaj narobe se to sigurno pokaze na zacetku.
Ker kasneje ko ugotovis napako, tezje je uveljavljat garancijo

rini ::

Leclerc se ne dela norca, le reklamirat je takoj treba. Imam zelo dobre izkusnje z njimi. Nazadnje mi je crknil avtomobilski akumulator, malo pred potekom dveletne garancije in so mi vrnili celotno kupnino.

Ja itak da takoj reklamiraš kaj boš pa z pokvarjenim tvjem :D

Alessio983 ::

Eno je napaka ki si jo razlagaš eno pa kaj si uni razlagajo. Vso srečo js sem moral orngi groziti Samsungo in big bangu da sem dobil denar nazaj tv pa je Mel tak cloding ter vertikal banding da še slep opazi pa prvo niso hoteli priznati

evo uradno od dasta ...

Za uradno mnenje so prosili tudi proizvajalca (Samsung), ki je na podlagi slik potrdil, da gre za tako imenovani ''backlight bleed'' ali clouding.

Omenjen pojav je prisoten pri vseh LCD panelih, vseh proizvajalcev in se ne smatra kot okvara, ker se zaradi postopka izdelave pojavu ni možno izogniti. Pri povečanem kontrastu in osvetlitvi v mračnem prostoru bo efekt bolj viden.
Da bi bil efekt manj viden je potrebno zmanjšati osvetlitev in kontrast in nastaviti drug način slike, na primer film.
Točnih podatkov o nastavitvah ni, saj je vsako človeško oko drugačno in je nastavitev slike subjektivna, prav tako pa so nastavitve odvisne tudi od prostora v katerem se aparat nahaja.''

Zgodovina sprememb…

a zdaj si zadovoljen z sedmico?

Alessio983 ::

Mah niti ne. Nevem. Opazim dse ko gledam t2 box sploh kak nogomet. Če gledam kako 4k film YouTube ne opazim. Tk da nevem a je kriv tudi signal ... pač moti me samo se ne bom več zajebaval z servisi ker po moje nebom dosegel kaj.

me zanima, če bi bila serija 8 ali 9 kaj boljš na ta tvoj t2 signal
««
118 / 223
»»